Gość: PIASKOWA Wesołych święt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 16:08 W te święta magiczne, życzenia ślę liczne. Pachnących jodełek z ogromem światełek. Pod obrusem sianka, a za oknem bałwanka. Prezentów pod choinką od Mikołaja z wesołą minką Ciepła rodzinnego w Dzień Narodzenia Pańskiego. Dużo jedzenia na stole, NIECH TE ŚWIĘTA BĘDĄ WESOŁE!!! A PO NOWYM ROKU PIASKOWA NAS PRZYWITA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 22.12.09, 22:15 "Niemal 300 rodzin przed Bożym Narodzeniem ma dostac nowe mieszkanie na Woli"hahahaha śmieszne!!!Za 2 dni Wigilia którą podobno mieliśmy spędzic w naszych nowych mieszkaniach i co?Jak zwykle nic!!!Ciekawe co by nam pan burmistrz powiedział,gdybyśmy go teraz o to zapytali?!jego słowa jak dla mnie są za przeproszeniem gó... warte!Potrafią tylko dużo gadac i nic pozatym!Dziękujemy panu burmistrzowi za cudowne Świeta w ciasnych mieszkaniach,w ktorych nie ma nawet gdzie choinki postawic!!!!!szkodasłów na to wszystko! Pozdrawiam przyszłych sąsiadów i mimo wszystko wesołych świąt życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Wesołych Świąt!!! IP: *.chello.pl 22.12.09, 22:57 "CO SIĘ ODWLECZE TO NIE UCIECZE" Tylko "My" nawzajem rozumiemy swoją sytuację,nie mogą przecież kazać czekać nam w nieskończoność NA NASZE MIESZANKO!!!!!Cieszmy się tym że, mamy Najbliższych przy Sobie, nie pozwólmy by nasze kiepskie nastroje,i rozczarowanie po niedotrzymanych obietnicach udzieliło się właśnie im.Sprawmy by te święta głęboko zapadły w serca naszym dzieciom, może dzięki temu choć na chwilę uda nam się oderwać od tak ciążącej nam sprawy. ******ŻYCZĘ WSZYSTKIM SPOKOJNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ORAZ BY NOWY ROK PRZYNIÓSŁ NADZIEJĘ NA LEPSZE JUTRO DLA NAS I NASZYCH NAJBLIŻSZYCH!!!!!***** Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wesołych Świąt!!! IP: *.chello.pl 23.12.09, 09:06 Ja mam nadzieje, że odrazu po Nowym Roku zaczną przydzielać. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów:) Myśle i życze tego wszystkim, że będzie nam sie dobrze mieszkało na Piaskowej, bo super by było mieć mądrych sąsiadów. Zdrowych, ciepłych i wesołych Świąt:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wesołych Świąt!!! IP: 212.244.209.* 23.12.09, 09:21 Niech Wigilia i Święta Bożego Narodzenia upłyną w radości i spokoju.Niech Wasze marzenia z Nowym Rokiem zamienią się w rzeczywistość,a sukcesy niech przerosną Wasze oczekiwania. Wszystkiego dobrego miejmy nadzieję ,że ostatni raz w ciasnocie. Pozdrawiam przyszłych Sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
niunius152 Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne 29.12.09, 09:26 oczywiscie ze dostana mieszkania ale to nie tylko ludzie z samej woli otrzymaja te mieszkania, rowniez z innych dzielnic tak jak przy ul. szegedynskiej 13a ale tu miezska tak naprawde kilka normalnych rodzin ktore mozna wyliczyc na palcach u rak,a tak to wieksza ilosc patologii, blok po nie calym roku zostal zdewastowany ,sciany pomazane we krwi od codziennych bojek ,awantur. ciagla muzyka do rana. Ludzie nie zwracaja na to uwagi,ze matka jedzie z dzieckiem w windzie,pala paierosy pija alkohol, wsiadaja do windy z psami bez kaganca np.rasy amstaf itp,rowniez przeklinaja. Strach sie odezwac bo nie wiadomo co sie moze stac. Mam nadzieje ze dostane szybko zamiane mieszkania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he komunalesi=socjalesi=makuchowcy he he he IP: *.chello.pl 29.12.09, 12:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 14:15 Witam może ktoś wie czy te kawalerki podobno ok 30-35m2 (pokój z kuchnią)mają byc przydzielane tylko 2 osobowej rodzinie (bo takich informacji uzyskałem w urzędzie) czy dla jednoosobowego gospodarstwa czyli 1 osoby. pozdrawiam i czekam na jakieś informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 29.12.09, 16:45 Witam z tego co ja się dowiedziała to kawalerki mają być dla rodzin jedno,dwu i trzyosobowych .Chyba ,że np w rodzinie jest niepełnosprawna osoba to wtedy na trzyosobowej rodziny mogą być ewnentualnie dwa pokoje z aneksem kuchennym,ale to tylkow w yjatkowych przypadkach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 03.01.10, 14:52 Witam, Panie Jurku, ja również czekam na mieszkanie (jedna osoba - rozkwaterowanie). Dzwoniąc do UM Pani mi powiedziała że tylko rodziny kilkuosobowe dostaną tam przydział, więc mój entuzjazm że będę miszkał w nowym budynku, a dodatkowo blisko rodziny szybko został zgaszony. Zobaczymy co będzie w tym nowym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 19:45 Panie Marcinie ja też usłyszałem że będą tam zasiedlac w tych 35 m2 rodziny 2 osobowe lub 3 osobowe, ale zgodnie z ustawą przysługuje nam 10m2 na osobę a przy jednoosobowym gospodarstwie 20m2 powierzchni mieszkalnej (czyli pokój)bo reszta mieszkania to pow.użytkowe. Ja wybieram się do burmistrza na rozmowe i musze to usłyszec od niego że te kawalerki na piaskowej nie będą przydzielane 1 osobie,(mój syn jest w podobnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marna Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.01.10, 09:11 Witam :) chciałabym zapytac skąd takie informacje odnośnie powierzchni mieszkalnej przypadajacej na osobe. Ja razem z meżem i synkiem czekamy na mieszkanie z listy rozkwaterowan i za kazdym razem (a dzwonie i pytam przynajmniej raz w miesiacu) w urzedzie gminy mowia nam tak: - powierzchnia mieszkalna (czyli pokoj) na osobe to 6 m - zgodnie z ustawa - kaucja za mieszkanie to 6 miesiecy x 6 zl (czyli czynsz za metr) x metraz mieszkania czyli okolo 30 m (reasumujac 6 x 6 x 30) pani losiewicz powiedziala nam , ze na nasza 3 osobowa rodzine przypadnie mieszkanie w okolicach 30 metrow kwadratowych, do 30 metrow nie powyzej. Stad moje pytanie poniewaz zaczynam juz glupiec zwlaszcza, ze na mieszkanie z mezem czekamy juz dobrych pare lat. dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 212.244.209.* 05.01.10, 09:19 Witam Wedle ustawy nie może byc przyznae mniej niż 6m2 na osobę ja też kiedys słyszłama ,że może być 10m2 ale całej powierzchni mieszkaniowej a te 6m2 to powierzchni mieszkalnej.Piszesz ,że kaucja to szeciokrotnośc czynszu a ja dzis czytałam ,że w warszaiwe jest osmiokrotnośc czynszu to naprawde złupiec mozna przez ten nwała informacji.Wczoraj dzowniłam spytac sie o kaucje ,ale Pani ŁOsiewicz nie było powiedziano mi tylko ,że losowanie 6 stycznia i mamy cierpliwie czekac ,bo będą dzownic w przyszłym tygodniu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marna Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.01.10, 09:34 :) wiem Pani Łosiewicz teraz nie ma :) natomiast ona sama przed swietami wlasnie tlumaczyla mi te sprawe z kaucja poniewaz pytalam na jaka kwote sie przygotowac i jak ja policzyc i mowila 6x6x30 metrow( metraz w naszym wypadku) no i doslownie przed sekundka dzwonilam do urzedu i jeszcze raz zapytalam o metry na osobe i jakas inna pani powtorzyla ze 6 metrow na osobe i, ze nasza rodzinka nie zalapie sie na piaskowa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 195.116.31.* 05.01.10, 09:44 A jak to jest z tymi zarobkami? Jak oni to wyliczają? Bo podobno trzeba co roku donosić zaświadczenie, no i dziś byłem i okazało się że przekraczam 10 zł (a zarabiam mniej niż w momencie składania podania)... Całe szczęście nie złożyłem jeszcze zaświadczenia o zarobkach bo nie musiałem, a podobno co miesiąc to się zmnienia. Czy ktoś orientuje się w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 213.77.42.* 05.01.10, 09:51 na mieszkanie socjalne przypada nie mniej niż 5m2 a z wykłych tak jak opisałam wyżej nie dajmy sie zwariować i niech nam głów nie mydlą, bazujemy na ustawie i tego się trzymajmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 213.77.42.* 05.01.10, 09:49 [b]art.2 ustawy o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i zmianie Kodeksu cywilnego brzmi:lokalu zamiennym - należy przez to rozumieć lokal znajdujący się w tej samej miejscowości, w której jest położony lokal dotychczasowy, wyposażony w co najmniej takie urządzenia techniczne, w jakie był wyposażony lokal używany dotychczas, o powierzchni pokoi takiej jak w lokalu dotychczas używanym; warunek ten uznaje się za spełniony, jeżeli na członka gospodarstwa domowego przypada 10 m2 powierzchni łącznej pokoi, a w wypadku gospodarstwa jednoosobowego - 20 m2 tej powierzchni; powierzchni użytkowej lokalu - należy przez to rozumieć powierzchnię wszystkich pomieszczeń znajdujących się w lokalu, a w szczególności pokoi, kuchni, spiżarni, przedpokoi, alków, holi, korytarzy, łazienek oraz innych pomieszczeń służących mieszkalnym i gospodarczym potrzebom lokatora, bez względu na ich przeznaczenie i sposób używania; za powierzchnię użytkową lokalu nie uważa się powierzchni balkonów, tarasów i loggii, antresoli, szaf i schowków w ścianach, pralni, suszarni, wózkowni, strychów, piwnic i komórek przeznaczonych do przechowywania opału; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marna Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.01.10, 10:02 w urzedzie powtarzaja jak mantre - 6 metrow na osobe nie liczac kuchni, lazienki, przedpokoju?? im wiecej wiem tym mniej ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 30.12.09, 18:30 witam a wiadomo już coś na temat tego kiedy wkońcu zaczną przydzielac?Święta już się skończyły???Może mamy czekac tak do Wielkanocy?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca 6 stycznia2010 magiczny data IP: 212.244.209.* 31.12.09, 13:54 Kochani 6 stycznia wielkie losowanie mieszkań na Piaskowej!!!!po tym losowaniu wszyscy będzie wzywani do urzędu w celu odebrania kluczyków naszych 'M". Życze wszytskim szczęśliwego Nowego Roczku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 01.01.10, 18:27 Nareszcie!!!!!mam nadzieje,że to już wkońcu nastąpi,że jakoś tego nie przeciągną znowu...Byłoby poprostu wspaniale,jakbysmy wkońcu dostali nasze wymarzone mieszkanka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 01.01.10, 19:23 Też mam nadzieje, że to co napisała "oczekująca" to prawda. A ta informacja o losowaniu to od kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 02.01.10, 10:52 Było by naprawdę super!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 02.01.10, 15:16 Ja dzwoniłam w Sylwestra do Urzędu i tam Pani powiedziała mi właśnie o tym losowaniu ,że odbędzie się 6 stycznia ,że będą losować dla kogo jakie mieszkanie ,a potem będą Nas wzywać indywidualnie do Urzędu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 02.01.10, 16:03 Witajcie,czekamy z niecierpilwością na ten dzień, w którym wreszcie odbierzemy klucze do naszego nowego mieszkanka, a narazie ŻYCZYMY WSZYSTKIM SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU i oby był lepszy niż miniony. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 02.01.10, 21:05 Dzięki za odpowiedz, teraz tylko czekać na tel, więc jak ktoś się doczeka, to dajcie znać (co i jak wyglądało po telefonie), to będzie wiadomo że to prawda. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.01.10, 20:50 Czyli na jednoosobowe gospodarstwo domowe jaki jest maksymalny dochód brutto? I czy to jest wyliczana średnia z 6 miesięcy czy liczy się każdy miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 09.01.10, 21:43 Kurczę. Trochę Wam zazdroszczę tego że się wprowadzacie na Piaskową, ale z drugiej strony się cieszę. Fajnie jest czytać że komuś się udało, to podtrzymuje na duchu. Ja jako jednoosobowe gospodarstwo, nie mam co liczyć na piaskową. Natomiast dzięki temu że inni dostaną zwolnią się mniejsze mieszkania w starym budownictwie. Mam nadzieję że dostanę jakieś mieszkanie jeszcze w tym roku. Denerwują mnie wypowiedzi niektórych ludzi na forum że to z ich podatków idzie na to i im nikt nic nie dał. Albo że po co garaże podziemne, bądź też że mają samochody a chcą jeszcze mieszkanie za darmo, a najbardziej denerwuje mnie to szufladkowania, porównując nas z patologią. Po pierwsze z naszych podatków też idą pieniądze na te mieszkania, a nie każdego stać na to aby kupić własne. Różne są tego powody, począwszy od trudnej sytuacji na rynku pracy, po zbyt niskie wykształcenie aby móc mieć lepiej płatną pracę. Z resztą nie każdy może mieć wysokie wykształcenie, a są różne czynniki wpływające na to, począwszy od sytuacji materialnej, a skończywszy na środowisku społecznym z jakiego się pochodzi. Są różne sytuacje w życiu każdego z nas przez które nam się powodzi, osiągamy sukcesy, bądź nie możemy się wybić do wyższej klasy społecznej. To niekoniecznie jest wina ludzi. Porównując osoby które się ubiegają o mieszkanie komunalne z nierobami, menelami, czy ogólnie rzecz biorąc patologią, pokazuje się jedynie swoje ograniczone pojęcie o życiu i ludziach. Wielu zbulwersowanych tą sprawą na pewno sama wyszła z biednych rodzin. Wam się udało ale to nie oznacza że musi wszystkim. Bo jak ktoś już napisał na tym forum, kto by podawał mleko w sklepie, kto by sprzątał biura, czy robił pizze knajpie? Nie oszukujmy się, zarobki w naszym pięknym kraju nie są tak wysokie żeby każdy mógł kupić mieszkanie za kilkaset tysięcy złotych, czy nawet wziąć kredyt. Odnośnie samochodów, w dzisiejszych czasach samochód może mieć każdy, to nie jest już te czasy że samochód oznaczał luksus. Samochód można już mieć za kilka tysięcy, Ci bardziej oszczędni mogą kupić sobie nawet za kilkadziesiąt, powiedzmy za dziesięć, ale to nie oznacza że będą w stanie kupić mieszkanie, czy wziąć je na kredyt. Aby dostać kredyt na mieszkanie i dodatkowo móc się utrzymać trzeba zarabiać ponad 2000 tysiące jak nie więcej. Lecz kto tyle zarabia? Na pewno nie większość społeczeństwa. Nazywaniem osiedli komunalnych gettami biedoty jest ciosem poniżej pasa! Każdy z nas wychował się na takich osiedlach. Ja sam obecnie mieszkam z rodzicami w mieszkaniu komunalnym. Rodzice nie są alkoholikami tylko uczciwie pracującymi ludźmi, nie narzekamy, nie uważamy się za ofiary losu, czy biedotę, bo jesteśmy w stanie się utrzymać, opłacić rachunki, podatki. Żyjemy skromnie ale godnie. Chciałbym być na miejscy tych wielce oburzonych forumowiczów, czyli mieć taką zdolność finansową aby wziąć mieszkanie na kredyt i jeszcze się utrzymać tak aby pieniędzy starczyło na opłaty i na skromne życie. Pewnie znajdzie się osoba która zagoni mnie do roboty, bądź wyzwie od nierobów czy nieudaczników. Nie mi jest oceniać samego siebie, ale pracuję i studiuję zaocznie, staram się ze wszystkich sił aby się jakoś wybić. Lecz wiem, że życie nie jest takie proste i kolorowe, bo nawet z wyższym wykształceniem można trafić pod most... Pozdrawiam Szczęśliwców z Piaskowej 9 i 11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 212.244.209.* 04.01.10, 11:03 Witajcie Może ktos z Was spróbuje zadzwonić do urzędu i czegos się jeszcze więcej dowie???i da znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 04.01.10, 11:32 Witajcie,dziś dzwoniliśmy do urzędu i powiedziano nam ,żebyśmy uzbroili się w cierpliwość ,ponieważ będą oddzwaniać do nas (oczekujących na zamianę na Piaskową) w ciągu najbliższego tygodnia.A więc czekamy na telefon.Jeśli do kogoś z was zadzwonią dajcie znać.Czekamy z niecierpliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.254.242.* 04.01.10, 18:17 Witam, Dziś osobiście byłam w ratuszu się dowiedziec. Powiedziano tylko, że w środę losowanie i uzbroic się w cierpliwośc będą dzwonic. Spotkałam na miejscu przyszłą sąsiadkę i pozdrawiam. Dawno nie odwiedzałam Was więc przy okazji składam najserdeczniejsze życzenia noworoczne. Zdrowia, spokoju i spełnienia planów w 2010 roku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 05.01.10, 18:54 Czy ktoś wie jakie trzeba mieć minimalne a jaki maksymalne zarobki brutto aby móc się starać o mieszkanie? Podobno co roku są inne, jak jest teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.01.10, 19:51 maksynalnie 1080 brutto na osobę, chyba że stara sie jedna osoba to więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 05.01.10, 20:39 a ile więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 06.01.10, 09:27 Na gospodarstwo jedno osobowe 1485 zł,to jest 220% najniższej emerytury(675,10). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 195.116.31.* 06.01.10, 10:07 Wielkie dzięki za pomoc. Oczywiście podane kwoty są brutto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 06.01.10, 12:13 brutto, jest wyliczana średnia z 6 miesięcy i tych progów nie można przekroczyć. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 212.244.209.* 06.01.10, 15:01 czy ktos z was próbował dzis sie czegos w urzedzie dowiedziec ?? Czy losowanie sie odbyło??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 06.01.10, 17:31 Ja mam zamiar jutro się coś dowiedziec, tylko ciekawe czy się dodzwonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 06.01.10, 19:53 Witajcie, dziś dzwoniliśmy do urzędu do pani kierowniczki i zapewniła nas ,że dziś odbyło się losowanie mieszkań .Mamy cierpliwie czekać do przyszłego tygodnia na telefon w sprawie odbioru kluczy .Te ostatnie dni będą chyba najgorsze.Jeśli ktoś dostanie taki telefon to proszę dajcie znać.Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 06.01.10, 20:58 czekac,czekac,czekac!!!!a co my ostatnio robimy?tylko czekamy!!!!a oni przeciągają jak mogą...chcą chyba sprawdzic wytrzymałośc naszych nerwów!!!oj te ostatnie dni to będę ciężkie dla nas:(pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 212.244.209.* 07.01.10, 09:29 Witajcie Ja tez dzwoniłam do urzędu i zapewniali ,że losowanie sie odbyło i mamy czekac do przyszłego tygodnia na telefon ,wiecie cos na temat wpłacenia kaucji jesli sie zgodzimy na mieszkanie a potem dopiero dostania kluczy na wprowadzenie sie .??? Z tego co wiem najpierw trzeba wpłacić kaucje potem dopiero podpisza z nami umowy najmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 07.01.10, 10:07 To raczej się odbyło losowanie, skoro kazdemu mówią to samo. Teraz trzeba czekać, tylko to czekanie jest najgorsze, ciągnie się jak niewiem. Jak do kogoś zadzwonią to może się dowiemy coś więcej. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 188.33.138.* 07.01.10, 11:12 Dzisiaj można przeczytac !!! warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,7427463,Na_Woli_losowano_nowe_mieszkania_komunalne.html Pozdrawiam, teraz już z górki !!! NIE ZAŁAMYWAC SIĘ, USZY DO GÓRY- NAJGORSZE ZA NAMI!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 212.244.209.* 07.01.10, 12:23 trzeba mieć tylko nadzieje ze się w tych 119 wylosowanych mieszkaniach jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 07.01.10, 13:21 to jestem teraz jeszcze bardziej ciekawa, czy jesteśmy w tych 119 wylosowanych. Ale co pozostało, cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 188.33.138.* 07.01.10, 14:21 Byłam dzisiaj w administracji i dowiedziałam się, że kaucja jest 6 miesięczna, ale czynsz pozostaje 6 zł bez zmian. Nie wiem z kim rozmawiał redaktor Gazety Wyborczej, ale najwyraźniej ktoś jest niedoinformowany, albo Administracja albo Ratusz kręci. Teraz przez telefon nic nie powiedzą, mają naprawdę duuużo na głowie. Życzę powodzenia i oby przyszły tydzień przyniósł same dobre wieści. Tego życzę z całego serca Wam i mojej rodzinie. Pozdrawiam Ewelina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 188.33.138.* 07.01.10, 14:30 Co do kaucji. Najpierw idziemy do ratusza i tam podpisujemy dokumenty, z tym dokumentem idziemy do administracji i dostajemy numer konta na które należy wpłacic kaucję. Z potwierdzeniem wpłaty idziemy spowrotem do administracji i sprawdzają wpłatę. Jak wszystko jest ok. drukują i podpisują umowę :) Prawdopodobnie czynsze na Piaskowej będziemy płacic od lutego, więc za styczeń w obecnym miejscu przebywania. Tak mi wstępnie Pani administratorka Piaskowej powiedziała ale wszystko może się zmienic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 212.244.209.* 07.01.10, 14:54 Witam No a Ja już się cieszyłam z tej niższej stawki na metr to by było za piękne żeby było prawdziwe. Pozdrawiam i życze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 188.33.138.* 07.01.10, 15:27 My też już się cieszyliśmy, ale to by było dziwne bo Piaskowa 7 nadal ma nadal czynsz 6 zł. Podobno mieli w Ratuszu podiąc decyzję o opuszczeniu czynszu o 0,50 gr za m2, ze względu na brak gazu ale to była tylko propozycja. [i]Tak naprawdę będziemy wiedziec na czym stoimy dopiero w momęcie podpisania umowy. [/i] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 17:12 a jeśli kogoś niestać na zapłacenie kaucji to można się starać o umorzenie niewie ktoś bo mi umożyli przy pierwszym mieszkaniu a tak wogule to jaka jest kaucja np.mieszkanie 44 m2 *6zł 264zł *10 mcy czyli 2640zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypisek Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 07.01.10, 16:39 makuch? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoskwinka Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 07.01.10, 17:16 Witam! Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy czekają na odbiór kluczy do mieszkania. Mam pytanko: Jak długo czekaliście na mieszkanie licząc od dnia zakwalifikownia na listę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 109.243.11.* 07.01.10, 17:58 My z mężem składaliśmy dokumenty 14/11/2006 roku, ale rekordziści są z 2002 roku. Co do kaucji to liczą za 6 miesięcy nie za 10. Ile poprzednio zarabiałeś w stosunku do najniższej emerytury, że kaucję miałeś umożoną? Kto z tego może skożystac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoskwinka Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 07.01.10, 18:33 a ile się czeka po złożeniu dokumentów na umieszczenie na listę osób zakwalifikowanych do najmu ? bo w internecie jest napisane że na odpowiedź czeka się 2 m-ce, ale myślę że to nierealne:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 07.01.10, 18:47 Ja składałem w 2008 roku podanie o rozkwaterowanie i wpisali mnie na listę 2009 i jeszcze czekam. Więc nie liczę na mieszkanie na Piaskowej, zadowolę się kawalerką z odzysku :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msiabela Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 07.01.10, 19:04 ja z mezem zostalismy zakwalifikowani do rozkwaterowania juz w 2005 roku ale do tej pory czekamy i czekamy i krew nas zalewa. Czasami mam takie mysli, ze w urzedzie sobie zwyczajnie jaja robią. I zastanawiam sie czy kolejka jest rzeczywiscie egzekwowana i mieszkania i sprawy sa rozwiazywane zgodnie z data zakwalifikowania do pomocy mieszkaniowej :/ bo tak podobno mialo byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 07.01.10, 19:19 a które macie obecnie miejsce na liście? i ile miejsc sie przesunęliście od tego czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emua Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 07.01.10, 20:00 Listy wywieszaja zawsze 30.stycznia (w Urzedzie, gablota na 3p). My skladalismy wniosek w listopadzie 2007r, a zostalismy zakwalifikowani na realizacje w 2008r. Przed nami bylo ok. 30 osob. Srednio 15 rodzin na rok, przynajmniej tak bylo w naszym przypadku (rodzina 3 osobowa). Jest 2010 i ponoc mamy dostac Piaskowa wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berka Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 20:37 pytanie do emua Ja też jestem rodziną 3 osobową, podobno tez na piaskową mam dostac powiedzieli że kwalifikujemy sie na dwa pokoje czy Wy też czy na mniejsze bo są tam jakieś kawalerki ale nie dla 1 osób tylko dla rodzin 2;3 os. może wiecie coś na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emua Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 07.01.10, 20:53 do berka tak, na 2 pokoje (40-42 m2), a szczegoly mamy poznac po niedzieli, podobno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emua Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 07.01.10, 20:59 a co do list... to podobno sa uaktualniane co jakis czas, ale jak czytam to nie ma "normy". Jedni czekaja dluzej inni krocej. Znam rodziny, ktore mimo niskiego dochodu i niedometrazu wogole sie na ta liste nie dostaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 07.01.10, 19:06 Po złożeniu dokumentów, czekasz na odpowiedz czy spełniasz warunki to do 2 miesięcy się zgodzę, a żeby być na liście, to czekaliśmy do nowego roku, bo wtedy robią listy, ale dokładniej to ci w gminie powiedzą, bo może teraz jest inaczej. My czekamy 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.10, 13:50 witam mam pytanie w komentarzach przewija się słowo ratusz czyli urzęd wola czy ratusz ratusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 08.01.10, 14:44 Właśnie się dowiedzieliśmy (byliśmy w urzędzie), że jesteśmy w gronie wylosowanych osób, ale więcej nam nie powiedzieli, kazali czekać do następnego tygodnia i wtedy indywidualnie będą wzywać do urzędu (ratusza)i już nam wszystko powiedzą. Ale jestem szczęśliwa:) życzę moim sąsiadą z tego forum, żeby też byli wylosowani:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 21:24 Megi ,ja też jestem w tej samej sytuacji ,wiem ,że jesteśmy w gronie wylosowanych ale nic więcej ,a wiec teraz czekamy cierpliwie .Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIASKOWA rabat 15%---------------------------- dla nowych IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.10, 15:08 WITAM SERDEDECZNIE WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW NOWOWYBUDOWANEGO PIĘKNEGO BUDYNKU PRZY UL.PIASKOWEJ JAKO SKLEP Z WIELOLETNIE TRADYCJA PROPONUJEMY PANSTWU * Farby * Lakiery * Kleje * Akcesoria * Narzędzia malarskie * Materiały budowlane sypkie * Silikony i pianki I WIELE InnYCH art.W ATRAKCYJNYCH CENACH ORAZ MIESZALNIA FARB TIKKURILA NA HASO PIASKOWA OTRZYMAJĄ PAŃSTWO ---RABAT DO 15%------- SKLEP REMONT - SKŁAD FARB Komputerowy dobór kolorów ul. Felińskiego 52, 01-563 Warszawa - Żoliborz tel. (0-22) 839 64 86, fax (0-22) 839 66 84 e-mail: kontakt@skladfarb.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzu Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 23:34 Moi Drodzy:) Czy ktoś z tu obecnych ma informacje dot. "piaskowych kawalerek"??? Czy takie mieszkanie przysługuje 1 czy też 2 osobom...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 09.01.10, 19:16 ja tez dzwoniłam do urzędu i też zostałam wylosowana!nareszcie!!!czekam z niecierpliwością na telefon w przyszłym tygodniu i jesli tylko wszystko będzie ok to jak najszybiej się chcę przeprowadzic:)jesli do kogoś z Was zadzwonią to dajcie tu znac jak to wszystko wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 09.01.10, 21:52 Kurczę. Trochę Wam zazdroszczę tego że się wprowadzacie na Piaskową, ale z drugiej strony się cieszę. Fajnie jest czytać że komuś się udało, to podtrzymuje na duchu. Ja jako jednoosobowe gospodarstwo, nie mam co liczyć na piaskową. Natomiast dzięki temu że inni dostaną zwolnią się mniejsze mieszkania w starym budownictwie. Mam nadzieję że dostanę jakieś mieszkanie jeszcze w tym roku. Denerwują mnie wypowiedzi niektórych ludzi na forum że to z ich podatków idzie na to i im nikt nic nie dał. Albo że po co garaże podziemne, bądź też że mają samochody a chcą jeszcze mieszkanie za darmo, a najbardziej denerwuje mnie to szufladkowania, porównując nas z patologią. Po pierwsze z naszych podatków też idą pieniądze na te mieszkania, a nie każdego stać na to aby kupić własne. Różne są tego powody, począwszy od trudnej sytuacji na rynku pracy, po zbyt niskie wykształcenie aby móc mieć lepiej płatną pracę. Z resztą nie każdy może mieć wysokie wykształcenie, a są różne czynniki wpływające na to, począwszy od sytuacji materialnej, a skończywszy na środowisku społecznym z jakiego się pochodzi. Są różne sytuacje w życiu każdego z nas przez które nam się powodzi, osiągamy sukcesy, bądź nie możemy się wybić do wyższej klasy społecznej. To niekoniecznie jest wina ludzi. Porównując osoby które się ubiegają o mieszkanie komunalne z nierobami, menelami, czy ogólnie rzecz biorąc patologią, pokazuje się jedynie swoje ograniczone pojęcie o życiu i ludziach. Wielu zbulwersowanych tą sprawą na pewno sama wyszła z biednych rodzin. Wam się udało ale to nie oznacza że musi wszystkim. Bo jak ktoś już napisał na tym forum, kto by podawał mleko w sklepie, kto by sprzątał biura, czy robił pizze knajpie? Nie oszukujmy się, zarobki w naszym pięknym kraju nie są tak wysokie żeby każdy mógł kupić mieszkanie za kilkaset tysięcy złotych, czy nawet wziąć kredyt. Odnośnie samochodów, w dzisiejszych czasach samochód może mieć każdy, to nie jest już te czasy że samochód oznaczał luksus. Samochód można już mieć za kilka tysięcy, Ci bardziej oszczędni mogą kupić sobie nawet za kilkadziesiąt, powiedzmy za dziesięć, ale to nie oznacza że będą w stanie kupić mieszkanie, czy wziąć je na kredyt. Aby dostać kredyt na mieszkanie i dodatkowo móc się utrzymać trzeba zarabiać ponad 2000 tysiące jak nie więcej. Lecz kto tyle zarabia? Na pewno nie większość społeczeństwa. Nazywaniem osiedli komunalnych gettami biedoty jest ciosem poniżej pasa! Każdy z nas wychował się na takich osiedlach. Ja sam obecnie mieszkam z rodzicami w mieszkaniu komunalnym. Rodzice nie są alkoholikami tylko uczciwie pracującymi ludźmi, nie narzekamy, nie uważamy się za ofiary losu, czy biedotę, bo jesteśmy w stanie się utrzymać, opłacić rachunki, podatki. Żyjemy skromnie ale godnie. Chciałbym być na miejscy tych wielce oburzonych forumowiczów, czyli mieć taką zdolność finansową aby wziąć mieszkanie na kredyt i jeszcze się utrzymać tak aby pieniędzy starczyło na opłaty i na skromne życie. Pewnie znajdzie się osoba która zagoni mnie do roboty, bądź wyzwie od nierobów czy nieudaczników. Nie mi jest oceniać samego siebie, ale pracuję i studiuję zaocznie, staram się ze wszystkich sił aby się jakoś wybić. Lecz wiem, że życie nie jest takie proste i kolorowe, bo nawet z wyższym wykształceniem można trafić pod most... Pozdrawiam Szczęśliwców z Piaskowej 9 i 11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 22:20 Marcin na pewno dostaniesz mieszkanie w tym roku ,bo przecież dużo się zwolni mieszkań,dobrze ,że przedstawiłeś niektórym (tym co wyzywają nas od nierobów itd.)naszą sytuację .Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 85.222.87.* 10.01.10, 17:24 Marcin ogromne brawa dla Ciebie idealnie wszystko ująłeś!!!Ja też znalazłam się z moją rodziną wśród szczęśliwców wylosowanych i czekałam na to szcęście 4lata i życzę Tobie ,żebys miała wkońcu to własne M:) Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Czekam z niecierpliwością na telefon z urzędu a ten czas jak na złość się dłuży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Wola 300 mieszkań IP: *.147.36.90.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.01.10, 19:07 OGROMNE BRAWA DLA MARCINA ZA SUPER WYPOWIEDŹ !!!:-) JESTEM PEWNA, ŻE W TYM ROKU DOSTANIESZ UPRAGNIONE MIESZKANIE. W TYM ROKU NAPRAWDĘ DUŻO LOKALI BĘDZIE WOLNYCH I PÓJDZIE SZYBKO KOLEJKA. ZAWSZE ZNAJDĄ SIĘ TACY CO BĘDĄ NASZĄ KAŻDĄ WYPOWIEDŹ KRYTYKOWAC I MIEC W DU....E NASZE PROBLEMY I PUNKT WIDZENIA, ALE DO TEGO TRZEBA SIĘ PRZYZWYCZJIC I UODPORNIC. ONI NIE ŻAŁUJĄ NAS WIĘC I MY NIE MAMY OBOWIĄZKU ŻAŁOWAC ICH BO PRZYJECHALI DO STOLICY WZIĘLI KREDYTY TERAZ ZAŻYNAJĄ SIĘ BO PO PEWNYM CZASIE TO BYŁO ZA DUŻE WYZWANIE, A NIEDAJ BOŻE PRACODAWCA ZMNIEJSZYŁ PENSJĘ WRĘCZAJĄC ANEKS DO UMOWY LUB TRZEBA BYŁO POSZUKAC NOWEJ PRACY. ŻADNA PRZYJEMNOŚC PRACOWAC PO 14 GODZIN DZIENNIE Z PRZERWĄ NA TOALETĘ I SPANIE ŻEBY ZOBACZYC PARĘ ZER NA KONCIE PRZY WYPŁACIE. DLA MNIE WAŻNA JEST RODZINA, ŚMIECH DZIECI I MĄŻ KTÓRY WRACA DO DOMU PO CIĘŻKIEJ PRACY W KTÓRYM CZUJE SIĘ SZCZĘŚLIWY. LUDZIE KTÓRZY TAK BARDZO BULWERSUJĄ SIĘ LOKALAMI KOMUNALNYMI LUB LOKALIZACJĄ NIECH WIEDZĄ, ŻE JEST TAM OSIEDLE Z WOLNYMI MIESZKANIAMI DO KUPIENIA FIRMA EMMERSON POŚREDNICZY (MAJĄ OGŁOSZENIA NA BALKONACH) I MOŻECIE SOBIE TAM KUPIC WTEDY ŻAL WAM D..Y NIE ŚCIŚNIE DO ARKADII TEŻ BĘDZIECIE MIEC BLISKO. I TAK NA MARGINESIE MY NIE MAMY OGRODZENIA JAK WASZE "PRYWATNE" OSIEDLA Z MIESZKANKAMI NA WŁASNOŚC WIĘC RACZEJ WAS MOŻNA PORÓWNAC DO GETTA(CZYT. OGRODZONYCH), LUB PANACH JAK NA WŁOŚCIACH GOSPODARKI WIEJSKIEJ TAM TEŻ KAŻDY MA SWÓJ TEREN (CZYT. OBEJŚCIE). JESTEŚCIE BEZMYŚLNI, DURNI I ZAROZUMIALI W SWOIM TOKU MYŚLENIA DOBRZE, ŻE MACIE ODWAGĘ TYLKO NA FORUM TAKIE WYPOWIEDZI PISAC BO GDYBY KTOŚ Z WAS Z TAKIM PODEJŚCIEM, NA ULICY JE GŁOŚNO GŁOSIŁ TO BY DOSTAŁ W TWARZ. NAS, OSÓB KTÓRYCH MIESZKA W MIESZKANIACH KOMUNALNYCH JEST WIĘCEJ NIŻ WAS PRZYJEZDNYCH KUPUJĄCYCH MIESZKANIA NA WŁASNOŚC. WIĘC MIEJCIE SIĘ NA BACZNOŚCI I Z SZACUNKIEM PODCHODŹCIE DO INNYCH, TAK JAK WY DO NAS TAK I MY DO WAS. POZDRAWIAM, PRZYSZŁYCH SĄSIADÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wola 300 mieszkań IP: *.chello.pl 10.01.10, 21:55 Marcin trzymam za ciebie kciuki!! Jestem jedną z osób które zwolnią mieszkanie a wiadomo że, będzie ich więcej.Świetna wypowiedz brawo!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 11.01.10, 08:09 Mam nadzieje,że dziś będą już pierwsze telefony w sprawie naszych mieszkanek.Liczę,że pójdzie to szybko i sprawnie i spotkamy się niedługo wszyscy na Piaskowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 10:17 Zadzwonili przed chwilą- i jest pierwsze wskazanie, tylko nic nie wiem na temat jakie. Trzeba pójść najpierw po wskazanie do urzędu a pózniej na obejrzenie:) Wyznaczają termin i godz. Pozdrawiam i zyczę powodzenia !!!! Już się ruszyło !!!! Teraz to do przodu !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 11.01.10, 11:07 dzwonią czekajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca do szczęśliwej IP: 212.244.209.* 11.01.10, 11:10 A ilu osobowa rodzinką jesteś???ciekawa jetsem czy to jakoś alfabetycznie idzie czy według kolejności wylosowania będę wdzięczna za odpowiedź gratuluję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 11.01.10, 11:17 szczęśliwa a co mówili?kiedy masz isc do urzędu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 11.01.10, 11:52 Do mnie też już dzwonili:), musimy się zgłosić dziś albo jutro, a oglądanie mieszkania dopiero w środe, już nie mogę sie doczekać:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 11.01.10, 12:11 Megi ale napisz nam co mówili tak dokładnie?nie wiesz może na jakich zasadach dzwonią?czy według losowania czy według nazwiska?a czemu ogladanie mieszkania dopiero w środe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Do Megi IP: *.146.230.164.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 12:16 Moi drodzy na jakich listach jesteście i z ilu osób wasze rodziny się składają? jestem ciekawa czy będą też szli rocznikami czy listami według pierwszeństwa. Pozdrawiam i gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Megi Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 11.01.10, 12:19 Napisz nam coś więcej co mówili?powiedzieli Ci jaki metraż dostaniecie?a może wiesz według jakich kategorii dzwonią-według nazwiska,losowania?I dlaczego dopiero w środe oglądanie mieszkania?gratuluje i pozdrawiam.Czekam aż do mnie zadzwonią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Szczęściara IP: *.146.230.164.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 13:11 DZWONILI DO NAS!!! DZISIAJ IDZIEMY DO RATUSZA, A NA ŚRODĘ LUB CZWARTEK MOŻEMY UMÓWIC SIĘ NA OGLĄDANIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Szczęściara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 13:37 CZEŚĆ GRATULACJĘ MY JESZCZE CZEKAMY NA TELEFON NIEMOŻEMY SIĘ DOCZEKAĆ KIEDY ZADZWONIĄ MOŻE JUTRO POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 13:38 Nie wiem na czym polegało i w jaki sposób przydzielali mieszkania do osób, co brali pod uwagę. ż tego co wiem to 3 i 4 osobowe rodziny dostają 2 pokoje z róznym metrażem. Najpierw skierowanie trzeba odebrać z Urzędu a póżniej umawiają na spotkanie z administratorką w celu obejrzenia lokalu i z powrotem do urzędu. Trzeba będzie zapłacić kaucję ale jaką to nie wiem bo to już administratorka ma poinformować co i jak. Można starać się o umozenie - to wiem napewno. Trzymam kciuki za Was i powodzenia w Nowym Roku - ładnie się zaczął:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIASKAWA Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 14:45 WITAM NAM TEŻ SIĘ UDAŁO DOSTALIŚMY JESTEŚMY UMÓWIENI NA JUTRO W URZĘDZIE A OK 12 NA OGLĄDANIE MIESZKANIA URZĘDNIK DAŁ MAM MOŻLIWOŚĆ WYBORU TERMINU OBEJRZENIA MIESZKANIA CZYLI O 8 MAMY URZAD A O 12 MIESZKANIE TYLKO NIE ROZUMIEM BO PISZECIE ŻE TRZEBA UMÓWIĆ SIĘ W ADMINISTRACJI .........A PANI URZĘDNIK POWIEDZIAŁA ŻE JESTEŚMY UMÓWIENI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.146.234.249.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 15:10 Witam, My jesteśmy już po odebraniu dokumentów z Ratusza. Przy odebraniu dokumentów była Pani z administracji i zapisywała na listę osoby które mają oglądac mieszkanie Niektórzy wstępnie rozmawiając przez telefon określali termin oglądania. Po obejżeniu mieszkania mamy 7 dni na decyzję (według prawa). I dalej załatwiamy dokumenty z administracją co do kaucji itd. Niewiecie może jakie zarobki można miec żeby byc zwolnionym z kaucji, od czego to zależy? Pozdrawiam Was gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (: Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 15:24 mam pytanie w którym pokoju się odbiera dokumenty pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 11.01.10, 15:37 Niewiem na jakich zasadach dzwonią, wiem że najpierw mamy iść do urzędu (dziś albo jutro) my idziemy jutro, odrazu powiedzieli że odlądanie w środe na daną godz. My dostaliśmy na 4 osoby 45m2. A jak u was z metrażem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (; Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 16:59 podobno 1500 na 4 osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.146.247.226.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 17:21 My dostaliśmy 55,47 m2 na 4 osoby. W środę rano będziemy oglądac między 9- 11 . Wydaje mi się, że dzwonią po kolei według składania podań o przydział mieszkania. Z każdej listy po trochu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 18:50 Do Eweliny: ,super metraż jak na 4 osoby ,gratuluję ,my w środę wszystkiego się dowiemy,też jest nas 4 osoby .Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.146.225.108.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 19:11 Wydaje mi się, że będąc wrzuconym do "jednego worka" i podczas losowania różne metraże pojawiały się przypadkowo. Właśnie po to by nikt nikomu nie zarzucił jakie kto dostał mieszkanie. To jest Nasz pierwszy najem, nie zostawiamy nic w zamian bo teściowa zostaje w tym mieszkaniu, mamy dwie córki (8 lat i 2,5 roku). I tylko ręka osoby losującej spowodowała taki metraż. Tylko proszę pamiętac, że takich metraży mieszkań koło 50 metrów jest więcej, ale nie wszyscy piszą na forum bardziej czytają. Znam osobę która wylosowała lokal 52 metrowy i też dostała dzisiaj przydział. Tak naprawdę należy się cieszyc z tego, że wogóle mamy te mieszkania. Mam nadzieję, że wszyscy bardzo szybko zasiedlimy te bloki i będziemy życ w zgodzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 17:33 My jedziemy w środę do ratusza i potem o 13-14 na Piaskową ,obejrzeć mieszkanie ,ciekawa jestem strasznie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 85.222.87.* 11.01.10, 18:18 witam Do Nas tez dzwonili na osoby 44m w srode miedze 13-14 mamy ogladac mieszkanko ciekawa jestem czemu jest taka duza rzobieżnośc miedzy metrazami na 4 osoby ja mam parke wiec wieksze by sie przdało a roznica 11 m to duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabka Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 11.01.10, 18:37 Mam pytanie jeśli moge Państwa zapytać, rodziny 4 osobowe, jakie metraże zajmowaliscie do tej pory? My jesteśmy 3 osobowa rodzinką , tez czekamy na mieszkanie, niestety na Piaskową sie nie załapiemy wiec pozostaną nam mieszkania z odzysku :) ze tak powiem :) I chciałabym wiedziec tak z ciekawości jakie metrażowo mieszkania wrócą do gminy :) i jakie moga zaproponowac nam :) z gory dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 11.01.10, 18:41 Witajcie, do nas też dzwonili. Jutro idziemy po dokumenty a w środę oglądamy mieszkanko między 11-13.Ciekawe dlaczego jest taka różnica w metrach. Może więcej metrów dostają ci którzy zamienia mieszkanie na większe bo wtedy zostawia coś gminie w zamian. Napiszcie czy zamieniacie czy to wasze pierwsze.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 85.222.87.* 11.01.10, 19:23 Witam U nas to pierwsze Nasze mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 11.01.10, 19:40 U nas to też pierwsze, też w środę 13-14, pewnie sie spotkamy, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Losowanie :) IP: *.chello.pl 11.01.10, 19:38 Witam,dla mojej 4 osobowej rodziny zostało wylosowane mieszkanko 45m2.Będę oglądać je w czwartek.Myślę,że wszystko odbyło się tak jak to opisała Ewelina.Wszyscy powinniśmy się cieszyć że ten dzień w końcu nadszedł a nie zastanawiać się w jaki sposób to się odbyło.To i tak nam nic nie da.W końcu doczekaliśmy się upragnionych 4 kątów. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 11.01.10, 19:48 Myśle że każdy się cieszy:) że juz wreszcze bedzie mieszkał w ludzkich warunkach. Pozdrawiam i oby wszyscy sąsiedzi byli życzliwi i mieszkało nam się przyjemnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Losowanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 20:22 mam pytanie czy jak papiery są na mnie i męża ,to po to wskazanie czy przydział musimy jechać razem czy może jedno z nas?Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 11.01.10, 20:43 Witajcie,my zamieniamy nasze na większe .Teraz mamy 33m2 na 4 osoby (parka).Powiedziano nam dzisiaj ,że przydział jest na 45m2.Cieszymy się ,że nareszcie będziemy mieszkać w normalnym bloku w normalnych warunkach .Dziwię się tylko,że my mamy na jutro oglądanie mieskania,skoro wszyscy piszecie środa/czwartek.Najważniejsze ,że to już.Niemożemy się doczekać.Pozdrawiamy wszystkich sąsiadów.Do zobaczenia na Piaskowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.146.227.178.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 20:45 Nie jestem pewna , ale ja z mężem razem składaliśmy podanie i jak Pani z Ratusza zadzwoniła to poprosiła o przybycie razem jak mamy czas. Przed nami też było małżeństwo, a za nami Pani z dzieckiem i odbierała sama. Może nie ma reguły, to pismo(3 kopie) dotyczy głównie według jakiej ustawy nabyliśmy przydział na mieszkanie, oraz nr lokalu i czy to Piaskowa 9 czy 11 i to wszystko. Jeden dokument podpisujemy na miejscu, dwa zabieramy z sobą . Jeden jest dla nas a drugi dla administracji. Pozdrawiam Was serdecznie. Ewelina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 11.01.10, 21:10 Mam pytanko a na jaki numer macie przydział 9 czy 11?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.146.227.178.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 21:23 Obydwa bloki naraz są zasiedlane nie idą po kolei . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 11.01.10, 21:45 Dziękuję z odpowiedz Ewelinko i gratuluję. Nie mogę się już doczekać!!Pozdrawiam serdecznie, do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 11.01.10, 21:52 witam my dziś godzine po telefonie bylismy z mężem w Urzędzie.Dopiero jak podpisywałam ten papier to uwierzyłam,że naprawdę dostaniemy to mieszkanko.W środę między 13-14 mamy jechac je oglądac.My wylosowaliśmy Piaskową 11. pozdrowienia dla sąsiadów z Piaskowej-jeszcze tylko troszkę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Losowanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 21:54 Dzięki za odpowiedz ,jutro mąż pojedzie może coś załatwi ,albo chociaż dowie się jaki metraż i tak dalej .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.146.101.90.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.01.10, 07:17 Nam wylosowano "9" :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 08:55 wylosowaliśmy 9 dzisiaj jedziemy zobaczyć pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Losowanie :) IP: 212.244.209.* 12.01.10, 09:40 Witam My trafilismy "9" dzis byłam sama bez męza odebrac dokumenty a jutro oglądamy na mieszkanko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 09:48 który to budynek ten wielki czy f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.146.102.106.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.01.10, 11:12 F to "9", "pudełko zapałek" (bliżej burakowskiej) to "11". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 11:44 Ja też mam 9. Nic niechcą powiedzieć ile m2, a ja już nie moge wytrzymac :)może znacie numer tel do kogoś kto by udzielil inf? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.147.245.255.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.01.10, 12:49 My byliśmy na 3 lub 4 mejscu na naszej liście. Nie martw się idą po kolei, albo się przejdź do urzędu to najlepsze wyjście. My też dowiedzieliśmy się osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pustola Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 12:58 My jesteśmy bodajże na 24, ciekawe czy się załapiemy. A jak pomyślę że mam iśc do urzędu, to mnie krew zalewa, wiecznie były jakieś problemy tam, i ta nie miła inspektorka...wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoskwinka Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 23:42 jak się nawywa ta Twoja Pani urzędniczka? dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.147.105.89.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.01.10, 07:52 Pani Łochowicz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 13.01.10, 08:45 Czy nie przypadkiem Pani Renata Łosiewicz(być może są dwie Panie o podobnym nazwisku) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.147.104.105.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.01.10, 09:06 Tak, to ta Pani. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćć Re: Losowanie :) IP: 213.77.42.* 13.01.10, 09:14 Pani Łosiewicz już niema tam gdzie ona siedziła jest taka babka grubsza i wysoka Wierzchocka ale one wszystkie maja wodę w ustach i nic nie chcą mówić chyba dobre mają szkolenia w tej dzedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 13.01.10, 10:14 A czy Łosiewicz wroci czy idchodzi z pracy? Bo mi powiedzieli, ze jest na chorobowym i niepredko wroci. A boje sie, ze jesli ktos nowy bedzie prowadzil sprawe to nigdy nie doczekamy tegomieszkania :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.146.239.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.01.10, 12:40 www.fotka.pl/dodaj_fotki_domyslny.php?album_nr=1 Oto Nasze wspaniałe i cudone "cztery kąty". Jesteśmy zachwyceni mieszkaniem. W ferwoże oglądania nie zrobiłam zdjęcia kuchni , ale wygląda podobnie do małego pokoju. Też podwójne okno i rozkład w prostokącie. Jeszcze do mnie nie dociera "wielkie" szczęście jakie Nas spotkało. Już nie mogę się doczekac momentu odebrania kluczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.146.239.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.01.10, 12:44 www.fotka.pl/albumy/Piaskowa9/ To jest dobry link pomyliłam się w tamtym. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 13.01.10, 12:59 sliczne mieszkanie gratulacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.146.239.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.01.10, 13:28 Jak wam powiedzą które piętro liczcie z parterem :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 11:13 A powiedźcie mi dziewczyny, na którym miejscu byliście na listach. BO nas chyba ominęli :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 16:34 niechcę być niewdzięczny ale mieszkanie nasze jest tragiczne .....szok wnęki wnęczki i we wnękach małw wnęki dóży pokuj dżwi na środku ściany druga ściana dzwi do kuchni bankon 1*1 mieszkanie wygleda na 35 m2 a ma podobno 55 jak to spr .............mam fotki jak chcecie piszcie ..kiepska jakość bo z telefona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.147.244.251.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.01.10, 16:46 Witaj "piaskowa" my też mamy 55 metrów boję się po tym co przeczytałam. Jak oceniasz wizualnie, ile metrów może miec kuchnia, przedpokój i łazienka? 2 pokoje pewnie też dużo się różnią powierzchnią. W której klatce dostaliście mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 16:55 przedpokój ok wielki ładny kuchnia ok ładna łazienka ok ale pokoje szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 16:55 a jaki masz nr mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 16:59 Jejku, przeraziłam się jak mam mieć 44m2. Aż się boję pomyśleć jak wygląda skoro 55 m2 jest kiepskie.Ja oglądam jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 17:01 Czy to znaczy że pokoje są przechodnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.147.244.251.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.01.10, 17:06 nr 30. Prawie zawału dostałam. Piszesz o schowkach, ale takie na np. wnękoszafę czy takie schowki np. rzeby postawic komodę i bibeloty. Bo jedno jest praktyczne a drugie rzecz gustu. A pod "9" czy "11" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 17:07 www.fotka.pl/albumy/iwcia03/2,Fotki_z_2010-01-12/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.147.244.251.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.01.10, 17:10 Przedpokój najfajniejszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 17:22 ŁAZIENKA TEŻ JEST ŁADNA. A MASZ POKOJE?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emua Re: Losowanie :) IP: 94.75.121.* 12.01.10, 17:15 nie najgorzej, tylko te BALKONY, mam pytanie to takie po sasiedzku ;) czy do jednego mieszkania 2 sa??? czy po prostu jeden dlugi balkon i podzielony tymi szybami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.147.244.251.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.01.10, 17:20 Jak oceniasz wykończenie? Jaki kolor ma terakota w łazience (ciemny beż czy brąz)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 17:34 wszystko to jest ok wmiare ok podłoga ładna glazura i tarakota ok ściany jako budowlaniec oceniam na4+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 17:35 o 18,30 dam fotki ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 18:04 przepraszam że tak piszę ale ja oddaje zamian mieszkanie 35 m2 ale ono jest ładne ustawne włożyłem w nie troszkę zdrowia muszę je zamienić bo mam dwoje dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 18:16 może deko przesadzam sami oceńcie ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 18:17 www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=45065&fotogaleria=514&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.147.228.1.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.01.10, 18:51 Rozumiem Twoje uczucia, bo oglądając wreszcie mieszkanie po paru latach czekania można szok przeżyc. Nie wiem jak Ty , ale ja nie raz myślałam o tym mieszkaniu i jak mogłoby wyglądac. Co innego teoria, a co innego real. Miłe zaskoczenie lub szok to normalna reakcja. Jutro rano my oglądamy i pewnie też szok przeżyjemy, ale na spokojnie jak już pierwsze emocje opadną zaczniesz ustawiac meble to będzie fajnie. Bardzo dziękuję za zdjęcia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 19:02 Zgadzam się z Ewelinką.Nie wygląda to aż tak źle. Fakt ściana ta od strony wyjścia na balkon jest nieustawna ale na wszystko można znaleźć sposób. Trzeba się przespać z tym tematem. Głowa do góry będzie dobrze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Losowanie :) IP: *.subscribers.sferia.net 12.01.10, 18:53 No nie jest źle:) Może szkoda tylko, że pokój jest połączony z kuchnią (jeśli dobrze widziałam) ale zawsze można to wejście zabudować skoro z przedpokoju też są drzwi do kuchni. Przedpokój jest piękny. Ja dostałam 46,49 m2 ale balkon ma podobno 19 m2! Szok bo duży pokój ma podobno 16 :) Jutro jedziemy je oglądać. Gratuluję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 20:54 44m na ile osob dostaliscie bo nam nic nie chca powiedziec? pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwiec Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 17:32 Nie dość że prawie darmo to jeszcze wybrzydzają!Co za ludzie?1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 18:44 Z chęcią je przygarnę ;) Ciekawe kiedy będą oddawać, tzn szukać lokatorów na te mieszkania co się zwalniają. Pewnie jak dobrze pójdzie to na wiosnę. Jak myślicie skoro jestem w okolicy 30 miejsca na liście to mam szansę na mieszkanie w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Losowanie :) IP: *.147.225.103.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.01.10, 18:54 Witaj Marcinie, w tym roku bardzo dużo mieszkań się zwolni i kolejka pójdzie z górki. Myślę, że masz szansę na ten rok, ale grubo po wakacjach bo za nim Tobie zaproponują odpowiedni metraż administracja "odświeży" lokal, a na to czasu potrzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Losowanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 19:10 Witam my dostaliśmy w 11 prawie 50 m2 (49,89m2),bardzo się cieszymy jutro oglądamy .Pozdrawiam .A mam pytanie czy ktoś wie ilu piętrowa jest Piaskowa 11? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 19:42 a skad wiecie ile metrow dostaliście? Nam nic nie powiedzieli ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 19:54 My się sami upomnieliśmy o takie wiadomości. Choć niechętnie o tym mówili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Losowanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 19:56 Paulino :nam powiedzieli dzisiaj przy odbiorze papierów ile jest metrow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 20:11 Dzieki :) ja odbieralam wczoraj i mi nic nie powiedzieli dzisiaj dzwonilam czy maja taka informacje, a oni ze sie dowiem wszystkiego przy ogladaniu ;/ a te 50m to na ile osob dostaliscie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Losowanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 20:41 Do Pauliny: te 50m2 to na 4 osoby.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 20:50 dzieki :)Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 20:08 My w 2005 roku startowalismy z o ile dobrze pamietam 15 miejsca - lista rozkwaterowan - teraz jest 2010 i jestesmy - tak nam mowia w urzedzie na 2 miejscu. Na Piaskowa sie nie zalapalismy :( ale mam nadzieje,ze skoro tyle mieszkan wroci to moze tez jakies wreszcie nam przydziela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Losowanie :) IP: *.subscribers.sferia.net 12.01.10, 20:24 Spokojnie. Dopiero 119 z 298 rozdanych. 90 idzie do Urzędu Marszałkowskiego - reszta zostaje na drugie losowanie na przełomie stycznia i lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 20:58 a 44m na ile osob? z gory dzikuje za odp :) pozrdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 22:02 dzieki :) to ja pewnie dostane pokoj z kuchnia na 3 os. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 22:20 Do Gościa skąd taka informacja że dopiero rozdali 119 i że będzie jeszcze losowanie ???? Czy dotyczy to rodzin 4-os ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 12.01.10, 22:30 warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,7427463,Na_Woli_losowano_nowe_mieszkania_komunalne.html Tu jest wszystko o losowaniu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 13.01.10, 13:09 Dzisiaj zadzwoniłam znowu do nich i mi powiedzieli :D:D na 3 os dostalismy 2 pokoje z kuchnia ok 43m2 :D:D:D jestem szcześliwa jutro ogladamy :D:D:D:D Pozdrawiam sąsiadów :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 13.01.10, 13:38 Paulina, a na którym miejscu byłaś na liście ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 13.01.10, 15:07 w grudniu na 9 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Losowanie :) IP: *.chello.pl 13.01.10, 15:10 albo 6 nie pamietam bo co szlam to co innego mowili raz sie cofnelam;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoskwinka Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 12.01.10, 20:01 Witam i gratuluję wszystkim szczęśliwcom, którym udało się dostać mieszkanie na Piaskowej! Mam do Was pytanie: jakie są Panie w wydziale lokalowym?, z którymi mieliście kontakt?, można z nimi coś załatwić?, mają jakiś wpływ na decyzje dot. mieszkania? Z góry dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 12.01.10, 21:20 Co do tego czy mają wpływ na to jakie mieszkanie się dostanie to nie mam zielonego pojęcia. Z załatwianiem u nich jakichkolwiek wygląda to tak że jak trafisz na dobry humor to może czegoś się dowiesz ale nie liczyła bym na przychylność z ich strony.I przede wszystkim nie do końca wierzyła bym w ich wszystkie obietnice i zapewnienia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 12.01.10, 21:44 Niestety mało przyjemne kobiety pracują w tym wydziale, nawet jak idziesz sie czegokolwiek dowiedzieć to wszystko zawsze z wielką łaską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 13.01.10, 10:07 my dostalismy 44,5 metra na 4 osoby.na Piaskowej 11.Na "11" jest 8 pięter,zresztą na "9" też chyba 8 pięter jest.dziś miedzy 13-14 idziemy oglądac nasze mieszkanko;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 195.136.20.* 13.01.10, 10:57 Super..Kochani tak się ciesz ja dziś odbiram "wskazanie" z urzędu ... mam nadziej że odrazu bede wiedziec czy to "11" czy "9" no i przedewszystkim ile metrów:) a Jutro - o 10 bede oglądac :)!! nie wierzyłam.. hmmm dalej chyba nie wierze że sie wkońcu udało ! Gratuluję wszystkim szczęśliwcom- sądząc po postach bedziemy mieli samych miłych sąsiadów!!! do zobaczenia na PIASKOWEJ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 13:10 Dzisiaj zadzwoniłam znowu do nich i mi powiedzieli :D:D na 3 os dostalismy 2 pokoje z kuchnia ok 43m2 :D:D:D jestem szcześliwa jutro ogladamy :D:D:D:D Pozdrawiam sąsiadów :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.10, 13:18 wow może i my mamy 2 pokoje jutro się okaze POZDRAWIAM SĄSIADÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.10, 13:15 Witam poczytałam was trochę my też jutro o 10 oglądamy jest na 3 i tafiliśmy na "9" ,a moze wiecie ile mieszkań na piętrze bo mamy parter lub 1 piętro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 14:21 My tez mamy 9 ale nie wiem na ktorym pietrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 14:30 A wysoki macie numer bo mu ponad 100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 16:47 to kiepsko mało atrakcyjne lokale a ile ponad sto 110-120-130-140 to powiem która klatka i pietro a jak 142 141 dam projekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 17:19 ponad 130 Odpowiedz Link Zgłoś