blasphemy 14.07.10, 08:03 Fascynujący artykuł. Bogaty, ciekawy, wyczerpujący. W sam raz na nagłówek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hot-wings Jak chronić się przed upałem? Zimne piwo nie za... 15.07.10, 09:05 Co do piwa - zimne piwo bardzo fajnie wychładza organizm ;) Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malita Re: Jak chronić się przed upałem? Zimne piwo nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 10:10 Ja nie raz czytałam że dobrze jest wbrew pozorom w upalne dni pić ciepłą herbatę:) Jesli ktos juz jednak jest zwolennikiem raczej zimnych napojów mozna sobie przyrządzić herbatę mrozoną. Ja polecam herbaty aromatyzowane np. dilmah. Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: Jak chronić się przed upałem? Zimne piwo nie 15.07.10, 10:14 blasphemy napisał: > Fascynujący artykuł. Bogaty, ciekawy, wyczerpujący. W sam raz na > nagłówek. A co najważniejsze SPONSOROWANY przez browar hihihihii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izc poważne konsekwencje po kilku piwach? IP: 67.159.45.* 15.07.10, 12:16 nie pieprz głupot doktorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo1966 Re: poważne konsekwencje po kilku piwach? IP: *.181.85.107.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.07.10, 15:39 No poważne - wielki, poważny brzuch:)A tak bardziej poważnie alkohol zwęża naczynia wewnątrz mięśnia sercowego a tym samym podnosi ciśnienie co w połączeniu z wysokim upałem - grozi ostrą niewydolnością krążenia lub wylewem. Dlatego jeśli ktoś już musi- to niech sobie te kilka piwek walnie ok 19-20.Zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olekkatschynsky Jak chronić się przed upałem? Zimne piwo nie za... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 14:00 ..właśnie walę 7 piwo..i jest OK..zostało jeszcze 13.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Oj panie doktorze od 7 boleści IP: *.wide-net.pl 15.07.10, 16:17 Może zimne piwo wychłodzi organizm, ale jest ono gazowane! Picie gazowanych zimnych napojów w taki upał grozi anginą! Odpowiedz Link Zgłoś
sto-szesc Re: Oj panie doktorze od 7 boleści 15.07.10, 21:49 > Może zimne piwo wychłodzi organizm, ale jest ono gazowane! Picie > gazowanych zimnych napojów w taki upał grozi anginą! A ja głupi myślałem, że anginę wywołują bakterie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malita Re: na upał tylko herbata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 10:57 Dlatego zamiast piwa proponuję herbatę:) Ja robię taką: przyrządzam napar z herbaty aromatyzowanej dilmah lemon & lime, czekam aż wystygnie,dodaje kilka plasterków cytryny i limonki, kostki lodu, 2 listki mięty i gotowe:) wspaniałe orzeźwienie na upalne dni:) Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: na upał tylko herbata 23.07.10, 10:36 Zgadzam się Dilmah jest pyszna, ale ja wolę mandarynkową :) jest pyszna jak się ją schłodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: na upał tylko herbata 27.07.10, 11:14 Ja jednak obstaje przy chłodnej herbatce w uały. A w taką pogodę jak dzisiaj to tylko Dilmah earl grey :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysia dostalam krwawej biegunki po dilmachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 13:39 wiec nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Jak chronić się przed upałem? Zimne piwo nie za... IP: *.pai.net.pl 15.07.10, 16:34 Znam o 100% skuteczniejszy sposób na ochłodzenie organizmu niż zimne piwo. To dwa zimne piwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Jak chronić się przed upałem? Zimne piwo nie 27.07.10, 11:20 paradoksalnie-pomaga SPIRYTUS. w małych dawkach. co 2 godz. ok.20gr spirytusu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinos4 Re: Jak chronić się przed upałem? Zimne piwo nie 04.08.10, 11:16 Jednak chyba pozostanę przy herbacie :P W upał idelanie schładza, ja robie sobie ostatnio mrożoną z Dilmah banan i toffi, dużo cukru i jest pyszna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Jak chronić się przed upałem? Zimne piwo nie za... IP: *.centertel.pl 04.08.10, 11:40 dobry duży parasol i w drogę Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Jak chronić się przed upałem? Zimne piwo nie 05.08.10, 11:57 No ale parasol nie zbaije pragnienia. Ja wczoraj pierwszy raz piłem drink z herbaty. Byłem u kolegi i zrobił mi z herbaty Dilmah Vanilla Tea drinka. Dodał do schłodzonej herbatki troche rumu i syropu cukrowego i muszę przyznac że to było przepyszne. Odpowiedz Link Zgłoś