pan.kultura 29.07.10, 15:29 zatrzymaj się, to tylko minuta, oddasz tym hołd Warszawiakom walczącym i poległym cywilom z 1944 roku. Nie pytaj się nawet dlaczego, a będziesz miał naszą wdzięczność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ło! Mój pies też wtedy zawyje IP: *.acn.waw.pl 29.07.10, 16:39 zawsze tak robi,patriota,psia jego mać Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Mój pies też wtedy zawyje 29.07.10, 18:27 Jeśli zawyje stojąc w miejscu, obok właściciela stojacego na baczność to fajnie. Jeśli obaj będziecie w marszu, to Twój pies ma za właściciela niemytego chama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ło! Re: Mój pies też wtedy zawyje IP: *.acn.waw.pl 29.07.10, 19:19 Oczywiście,że będzie stał.Na baczność,na tylnych łapach.I będzie salutował ogonem. Ja natomiast sobie usiąde.Z wrażenia.Zawsze tak robie,jestem bowiem chamem,tyle że mytym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gene Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... IP: *.mgsp.pl 29.07.10, 19:26 Moi Drodzy, nie róbcie sobie żartów!!!! Są tematy, na które się nie żartuje... Pozdrawiam Gene Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypis Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... IP: 80.72.40.* 30.07.10, 11:25 ...ja na pewno nie stanę w miejscu! Cała ta powstańcza hucpa, która kosztowała nasze miasto tysiące ofiar, kojarzy mi się z dzisiejszymi działaniami pisowców. Machanie szabelką, a o kosztach się nie myśli. Byle tylko było o nas głośno, byle można napluć w twarz wyrażającej swe wątpliwości matce, która dopiero co straciła trójkę dzieci, patriotyzmem, antysemityzmem, ksenofobią i nazizmem. I najważniejsze, nie ważne, że sami zginiemy, ważne żeby zrobić na złość Rosji. Mam nadzieję, że w Warszawie, mieście, w którym taką przewagę uzyskał zawsze przychylny braciom Słowianom, prezydent Brobisław Komorowski, nikt nie stanie o 17.00. Dość mam tych patriotycznych szopek! Czas pomyśleć o przyszłości! ps Pomijam już fakt, że w chyba żadnym opracowaniu dotyczącym PW nie porusza się tematów genderowych i dotyczących środowisk LGBT - wszak to typowy przykład dyktatury zaściankowego patriarchatu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gene Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... IP: *.mgsp.pl 30.07.10, 18:51 Proponuję, abyś na głos przeczytał to co napisałeś!!!!! Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że cioteczny dziadek naszego Prezydenta Elekta był jednym z dowódców AK. Gdyby nie powstanie, na pewno nie byliśyśmy tu gdzie jesteśmy!!!! A poza tym nawet jeśli masz inne zdanie nt. powstania warszawskiego - to szacunek i hołd należy się wszystkim poległym, bo oni walczyli za Ojczyznę!!!! Gene Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... 30.07.10, 19:17 Gene, szkoda pisać, tłumaczyć tłumokowi... Do matoła i tak nie dotrze. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... 30.07.10, 19:25 Nie mam pretensji do posiadania szczegulnej wiedzy i absolutnych pewności, na temat Powstania. Na pewno był to bohaterski zryw, na pewno gineli nie tylko żołnierze ale też i ludność cywilna, na pewno był to błąd taktyczny, na pewno Powstańcy zostali zrobieni w bambuko przez resztę świata. Nie mam pewności czy nie było by nas, gdyby nie oni. Ale Powstanie było, zgineli w nim ludzie. Większość warszawskich rodzin kogoś w nim straciła, czy żołnierzy czy cywili. I tym ludziom, jako ofiarom, należy sie szacunek i ta minuta ciszy. Oczywiście nie wszyscy zatrzymaja sie, ale obiście nie znam Warszawiaka który by tego nie zrobił. A reszta, której nic z tym miastem nie wiąże poza meldunkiem, niech sobie robi jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... 30.07.10, 19:26 fedorczyk4 napisała: > Nie mam pretensji do posiadania "szczegulnej". Bardzo przepraszam, szczególnej, oczywiście!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekty Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 20:17 Jakby nie było powstania to Warszawa by wyglądała jak Szmulki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidek Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... IP: *.centertel.pl 30.07.10, 21:34 Gdy o 17 zawyją syreny, będzie można poznać, kto jest człowiekiem, a kto taboretem, któremu nie warto ręki podać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jebać Napływ Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... IP: *.chello.pl 30.07.10, 22:11 Dziadek napisał > Gdy o 17 zawyją syreny, będzie można poznać, kto jest człowiekiem, a kto > taboretem, któremu nie warto ręki podać. Będzie widać kto jest burakiem z napływu a kto Warszawiakiem ;D:D Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... 30.07.10, 22:37 Gość portalu: Jebać Napływ napisał(a): > Dziadek napisał > Gdy o 17 zawyją syreny, będzie można poznać, kto jest czł > owiekiem, a kto > > taboretem, któremu nie warto ręki podać. > > Będzie widać kto jest burakiem z napływu a kto Warszawiakiem ;D:D Jesli to jest głos arborygenów warszawskich, to strasznie jest mi przykro że z racjiwilu pokoleń się do nich zaliczam. Cham był, jest i zawsze pozostanie chamem, nie ważne czy urodził sie w Warszawie, czy w "Pcimiu Dolnym". A fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak fedorczyk4 wiejska babo IP: *.internet.v.pl 30.07.10, 22:43 Wszak wszem wiadomo żeś wiejska dziewoja udająca warszawiankę z urodzenia :) z wsiowej baby nie staniesz si nigdy panią miejską Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: fedorczyk4 wiejska babo 30.07.10, 22:59 Ło matko i krystyno, odkrtyam. PSL`u na pomoc. KRUSie na com nie płaciła? Odpowiedz Link Zgłoś
o.szechter Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... 01.08.10, 05:09 Gość portalu: Jebać Napływ napisał(a): > Dziadek napisał > Gdy o 17 zawyją syreny, będzie można poznać, kto jest czł > owiekiem, a kto > > taboretem, któremu nie warto ręki podać. > > Będzie widać kto jest burakiem z napływu a kto Warszawiakiem ;D:D W 100% popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POpieram AntyPIS Zamknij mordę bucu IP: *.chello.pl 30.07.10, 22:09 Zamknij mordę bucu Wieśniaku zakichany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow Napieralski spasiba towariszcz antpis- od KC SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 10:03 Komitet Centralny SLD pozdrawlajet towariszcza ! Charoszaja rabota dla naszych dorogich gierojow z Krasnej Armii i prawego NKWD Niech towarzysz dalej tak pisze bo Rosjanie musza wiedziec ze sa w Polsce jeszcze tacy co nie pozwola szargac polskiej lewicy Ach - i przyszly juz pieniadze dla towarzysza - po wyplate mozna sie zglaszac do tow Olejniczaka na Rozbrat od 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... 01.08.10, 00:47 pan.kultura napisała: > zatrzymaj się, to tylko minuta, Zatrzymam się, ale tylko dla tych dzieci które posyłano na śmierć... Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: 1 sierpnia, gdy syreny zawyją... 01.08.10, 10:39 Przypominam tym co mają trudności z percepcją - ta minuta ciszy to nie jest hołd złożony Powstaniu ale wszystkim którym w nim zginęli. Więc można być krytycznym wobec samej idei ale jednakowóż pochylić czoła wobec wszystkich którzy wtedy zginęli nie zastanawiajac się czy zasadnie czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś