Dodaj do ulubionych

SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 22:41
Kto z was chodził do sp 209 na bielanach , interesują mnie lata 1971-
1979 .Przez pierwsze cztery lata jeszcze na Żeromskiego póżniej na Reymonta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.01.02, 04:25
      Ja chodzilam ale troszke pozniej bo urodzilam sie dopiero w 74;)))
      • Gość: remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aginus.com.pl 08.02.02, 13:04
        Hej, to moja buda (przynajmniej na początku). Jestem rocznik 67 i chodzołem tam
        tylko do I i II klasy. Później do 187 na Staffa.Wychowawczynią była Elżbieta
        Musiałkiewicz.
        • Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 13:29
          blisko blisko ja jestem 1964 r. tak wiec jakiś czas chodziliśmy tam razem . to
          nazwisko coś mi mówi ale jeszcze nie mogę przypomnieć sobie osoby. gdzie
          mieszkałeś ja na Skalbmierskiej
          • Gość: remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aginus.com.pl 08.02.02, 13:51
            Mieszkałem na Reymonta przy pętli autobusowej. Teraz nie ma po niej prawie
            śladu, a kiedyś stały tam "ogórki" linii 103, 148, i "J". Pamiętam jak z okna
            zobaczyłem pierwszego berieta.Budowali wtedy bloki przy Andersena. Ale była
            zabawa.
            • Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 14:48
              na reymonta przy petli mieszkał mój serdeczny przyjaciel z podstawówki Wojtek
              Mamak w bloku narożnym z żeromskiego. pamiętasz starą pętlę to musisz pamiętać
              stary warzywniak tuż obok i tą oranżadkę .jeżeli się dobrze złoży to pewnie
              odnajdziemy wspólnych znajomch. ja mam na in\mię Tomek
              • Gość: remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aginus.com.pl 08.02.02, 15:10
                Hey, ja Sławek.Mam siostrę, która jest z Twojego rocznika i pamiętam jak mówiła
                o Wojtku Mamaku, może chodzili do tej samej klasy.Pamiętam bo jest to
                charakterystyczne nazwisko. Ja mieszkałem na Reymonta do 1974, potem Duracza
                róg Broniewskiego. Chodziłem do sp 187.Rozwinąłem też wątek o Arabie , może Cię
                zainteresuje (zobacz wyżej)
                • Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 15:33
                  pod którym numerem mieszkałeś na reymonta? jak ći pisałem mieszkałem nz
                  śkalbmierskiej 3 jeżeli pamiętasz to te blol\ki
                  nazywaliśmy "żółty" "czerwony" "biały" ja mieszkałem w czerwonym. czy twoja
                  siostra ma na imie Ania?
                  • Gość: remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aginus.com.pl 09.02.02, 14:20
                    Ty jesteś chyba Kaszpirowski!!!!!Tak, moja siostra ma na Imię Ania. Rozmawiałem
                    z nią i wiesz co powiedziała? Że Wojtek Mamak nosił jej tornister - tak był w
                    niej zabujany. Ja mieszkałem pod numerem 28 na Reymonta i pamiętam np. Bożenę
                    Kurtę, Kubę (chyba z Twoich bloków , mieszkał na parterze). O, bym zapomniał
                    Waldek Szklarz - w moim wieku, blondyn, fajny gość.
                    • Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 23:59
                      ja nie jestem kaszpirowski tylko Wiazowski Tomek i jeżeli twoja siotra chodziła
                      z Wojtkiem do klasy to chodziła również ze mną. jak Ci pisałem mieszkałem na
                      skalbmierskiej 3 zaraz po drugiej stronie podwórka. o ile mnie pamięć nie myli
                      twój tata był dyrektorem zespołu szkół samochodowych na włościańskiej chyba
                      miał na nazwisko Ćiećwierz - nie obraż się jeżeli coś przekręciłem od tego
                      czasu upłyneło trochę lat. ta rozmowa staje się coraz bardziej osobista może
                      skorzystamy z e-maili adres tomaszwiazowski@wp.pl
                      • remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 11.02.02, 10:16
                        Nie obraź się za tego Kaszpirowskiego - zaskoczyłeś mnie swoimi domysłami o
                        mojej siostrze (zresztą trafione w 100%). Z moim tatą tez trafiłeś, pracuje tam
                        zresztą do dzisiaj.Popieram pomsł e-maili. Mój adres:remislanc@gazeta.pl
                        • remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 11.02.02, 10:19
                          Przepraszam. remislanc@poczta.gazeta.pl
                          • Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 213.76.198.* 11.02.02, 20:23
                            Sławek czemu nic nie piszesz jakiś problem ze skrzynką?
              • Gość: obserwator Re: SP 209 Kto z was tam chodził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:45
                Wojtka Mamaka znam z widzenia i nie tylko
            • Gość: obserwator Re: SP 209 Kto z was tam chodził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:44
              TReż to p[amiętam. Mieszkałem na Przybuyszewskiego
            • Gość: gość A kto chodził do szkoły 223....? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 00:13
              A ja mieszkałam w tym bloku obok nr 23.I też pamiętam pętlę autob.budowę bloków
              Andersena a dalej już tylko pola i sady.....
        • Gość: Munio Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 01:08
          >>Hej, to moja buda (przynajmniej na początku). Jestem rocznik 67 i chodzołem
          tam
          tylko do I i II klasy. Później do 187 na Staffa.Wychowawczynią była Elżbieta
          Musiałkiewicz.<< Dawny post ale dopiero teraz tu zajrzalem. Tez jestem rocznik
          67 ale chodzilem tylko rok do 209 a potem nas przeniesiono za plot do 133. I
          wtedy nam sie trafila Musialkiewicz za wychowawczynie.
        • andrzej_waw Re: 14.10.06, 17:12
          Musiałkiewicz?? Nie pamietam takiego nazwiska chodziaż do tej szkoły chodziłem
          do 1972 roku./ POzdrawiam
    • Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 12:21
      co taka cisza nikt juz tam nie chodzil
      • Gość: Andrzej hej, tu Skalbmierska 1 IP: *.unl.edu 25.02.02, 17:55
        Gość portalu: wiazek napisał(a):

> co taka cisza nikt juz tam nie chodzil

Witajcie chlopaki. Pisze ze Stanow. Mieszkalem na Skalbmierskiej 1,w tym zoltym
        bloku. Trochem starszy od was, pamietam jeszcze stary Wawrzyszew, krowy pasace sie
        po drugiej stronie Reymonta itp. Czy ta budka kolo petli jeszcze istnieje ?
        Chodzilem do "piatki" na Przybyszewskiego.
        Odezwijcie sie jak mamcie ochote. Tak mi sie jakos swojsko zrobilo. Ktorys z Was
        mieszkal na Reyminta, to pewnie pamietacie Andrzeja Poletka, Jurka Piecke, Waldka,
        i innych klientow.
        Pozdr, Andrzej.
        • Gość: wiazek Re: hej, tu Skalbmierska 1 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 18:51
          ja mieszkałem na skalbmierskiej 3 w latach 1964 1986 w tym "czerwonym"
          bloku .pamientasz ze swojego bloku "ruska"?
          • Gość: Andrzej Re: hej, tu Skalbmierska 1 IP: *.unl.edu 25.02.02, 19:38

> ja mieszkałem na skalbmierskiej 3 w latach 1964 1986 w tym "czerwonym"
            > bloku .pamientasz ze swojego bloku "ruska"?

A jakze. Na mojej klatce schodowej mieszkal. Ciekawy typek to byl. Zona
            czesto gesto na klatce siedziala, bo jej nie chcial wpuscic. Niunia ja nazywal.
            Jak on mial na imie ? Zapomnialem. Najlepiej jak sasiadowi co pod nim mieszkal,
            spuszczal glosnik z tymi swoimi "melodyjami".
            To mysmy z tej samej piekarni jedli. A pamietasz Poletka z tego bialego bloku
            przy Reymonta, naprzeciwko mojego bloku ? Z Twojego to pamietam Rorawskiego,
            jesli sie nie myle, i Mysze (tak sie chyba na niego wolalo).
            Hej, pozdrawiam Cie, napisz co porabiasz teraz.
            Andrzej.
            • Gość: wiazek Re: hej, tu Skalbmierska 1 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 22:04
              mysza mieszkał na mojej klatce . musisz znac z tamtych czasow braci Wionczków ,
              Urbańskich , moich sąsiadów , oczywiscie że znam również Rorawskiegoi całą
              ekipę z tamtych lat chociaż byłem od was młodszy . daj e-mail do siebie bo może
              nie każdego interesują szczeguły z tamtych lat , a ja chetnie o tym pogabam.
              • Gość: Andrzej Re: hej, tu Skalbmierska 1 IP: *.unl.edu 25.02.02, 23:02

> mysza mieszkał na mojej klatce . musisz znac z tamtych czasow braci Wionczków ,
                >
                > Urbańskich , moich sąsiadów , oczywiscie że znam również Rorawskiegoi całą
                > ekipę z tamtych lat chociaż byłem od was młodszy . daj e-mail do siebie bo może
                >
                > nie każdego interesują szczeguły z tamtych lat , a ja chetnie o tym pogabam.

Juz podaje: alewicki@unlnotes01.unl.edu. Pamietam, Mysza mial dwoch braci jeszcze.
                Rorawski jak szedl to caly czas gwizdal jakies melodie. Pamietam Zajkowska i jej
                brata. Tak, teraz pamietam Urbanskich, ta mlodsza to chodzila do szkoly z moja
                siostra. Taka chuda blondyneczka. Ale jak z Toba ? Jak Ty sie nazywales ?
                Pozdr, Andrzej.
      • Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 02:56

> co taka cisza nikt juz tam nie chodzil

przesuniemy sie wyżej może jeszcze ktoś nas wypatrzy
        • Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.02, 06:37
          Moze odezwie sie moj rocznik, bo wy troche starsi:((( kurcze... Mieszkalam
          na Tolstoja 1. Stare, dobre czasy:)))

Kinda
          • Gość: Kaśka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 21.09.02, 00:28
            Chodziłam do 209 od roku 1978 przez całe osiem lat. Super buda i ludzie z
            tamtych lat
          • Gość: Xenia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 21.09.02, 00:37
            Chodziłam do 209 od roku 1977 przez całe osiem lat. Super buda i ludzie z
            tamtych lat. Jeśli znajdzie się ktoś z mojej klasy niech skrobnie kilka słów.
            • jptw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 25.08.03, 12:16
              Gość portalu: Xenia napisał(a):

> Chodziłam do 209 od roku 1977 przez całe osiem lat. Super buda i ludzie z
              > tamtych lat. Jeśli znajdzie się ktoś z mojej klasy niech skrobnie kilka słów.

jaka klasa?
      • jptw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 25.08.03, 12:13
        Hej!
        ja chodziłem do 209-ki w latach 1977-1985
        Klasa "D" Wychowawczynią była przez pierwsze dwa lata Owczarczyk :-( a potem
        Zofia Policiewicz.
        Mieszkałem na Szekspira.
        Pamiętacie tą bazę transportową i te głupie kawały?
        Gdzieś tam była kapliczka, którą opiekowały się dziewczyny.
    • jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 13.04.02, 19:40
      Czy zagląda tu ktoś z '73?
      Nie pamietam wszystkich ale miło by było...
      • Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.ipt.aol.com 25.04.02, 03:52
        Blisko, bliziutko:))) Ja jestem '74!!!!!!!!!
        • jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 27.04.02, 12:33
          No to pozdrawiam...

> Blisko, bliziutko:))) Ja jestem '74!!!!!!!!!

• Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.ipt.aol.com 29.04.02, 04:35
            Fajnie bylo, oj fajnie:))) Mieszkasz w poblizu? Ja mieszkalam na Tolstoja 1
            Pozdrowionka
            Kinda
            • jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 08.05.02, 16:48
              Też blisko-Balzaka 2
              Ale podstawówki jako szkoły nienawidziłam. Teraz wspomnienia sa bardziej
              sentymentalne. Cóż latka lecą. Tamte czarne koty nie są czarne.

> Fajnie bylo, oj fajnie:))) Mieszkasz w poblizu? Ja mieszkalam na Tolstoja 1
              > Pozdrowionka
              > Kinda

• Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.warszawa.ec.pl 09.05.02, 11:06
                Ja jestem rocznik 1973. Mieszkam na Balzaka, ale Jeniffer1 juz o tym wie. Do 209
                chodzilem przez pierwszych 5 klas. Klasa 1,2 do c; klasa 3 do a; klasa 4,5 do b;
                jak zdalem do szostej to mnie wyrzucili ze szkoly :-((((( Ale w 5b to mielismy
                super ekipe. Z Tolstoja z mojego rocznika znam stado ludzi. Klodzinski Robert,
                Mizikowski Robert, Fabisiak Robert, Siedlecki Robert, Dobkowski Michal, Woszczak
                Marcin, Kozak Agnieszka itd itp. Nie wiem z ktorej czesci bloku jest Kinda????
                Pozdrawiam.
                Darek.

jeniffer1 napisał(a):

> Też blisko-Balzaka 2
                > Ale podstawówki jako szkoły nienawidziłam. Teraz wspomnienia sa bardziej
                > sentymentalne. Cóż latka lecą. Tamte czarne koty nie są czarne.
                >
                >
                > > Fajnie bylo, oj fajnie:))) Mieszkasz w poblizu? Ja mieszkalam na Tolst
                > oja 1
                > > Pozdrowionka
                > > Kinda
                >

• jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 15.05.02, 16:49
                  Siedleckiego Roberta kojarze ale słabo. Nie wiem czy przypadkiem nie chodził do
                  mojej klasy...
                  • Gość: wandzia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.pool.mediaWays.net 27.05.02, 10:26
                    ja chyba chodzilam ale to juz taaaka historia.
                    • jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 27.05.02, 13:55
                      Gość portalu: wandzia napisał(a):

> ja chyba chodzilam ale to juz taaaka historia.

No to opowiadaj - chętnie przeczytamy... ;)

• Gość: wandzia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.pool.mediaWays.net 27.05.02, 15:11
                        historia - mam na mysli czas ktory uplynal - zadne tam sensacje
                        • Gość: wandzia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.pool.mediaWays.net 27.05.02, 20:46
                          odmeldowuje sie, to byla inna szkola - alzheimer chyba mnie toczy
                          • jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 05.06.02, 14:53
                            Gość portalu: wandzia napisał(a):

> odmeldowuje sie, to byla inna szkola - alzheimer chyba mnie toczy

No to mnie zabiło :)))

• Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.proxy.aol.com 25.06.02, 05:53
                  Mieszkalam na koncu bloku, razem z Robertem Klodzinskim! Mizikowski,
                  Siedlecki to tez znajome nazwiska choc napewno nie poznalabym ich na ulicy. Z
                  Michalem krecilam ("chodzilam" jak to sie kiedys pieknie mowilo) nawet przez
                  jakis czas. Tak prawde powiedziawszy to niezle towarzystwo znasz:))))
                  Pozdrowionka
                  Kinda
                  • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.warszawa.ec.pl 29.06.02, 08:13
                    Czesc Kinda!!!
                    Towarzystwo moze i znam niezle, ale taki byl ten rocznik. Zreszta do dzis
                    uwazam, ze bardzo udany :))))) Jak mieszkalas na koncu Tolstoja, to akurat
                    dokladnie po drugiej stronie mojego bloku, bo ja mieszkam pod koniec Balzaka,
                    czyli od strony sklepu. Pamietam jak w latach mlodosci rozgrywalismy mecze
                    Tolstoja kontra Balzaka. W skladzie Tolstoja grali m.in. Kolas, Malin,
                    Trebicki, Szczurek i jeszcze kilku, ktorych nie pamietam.
                    A z Dobkowskim to w tym czasie chyba wszystkie panny chodzily, bo kolezka
                    prowadzil zeszyt i kolekcjonowal zdjecia kolejnych panienek. Cos w rodzaju
                    kolekcjonerstwa :)))
                    Pozdrawiam.
                    Darek.
                    • Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.proxy.aol.com 16.07.02, 19:01
                      Darek!
                      Jaki ten swiat maly. Nie pomyslalabym nawet, ze bedac na drugim koncu swiata
                      zrobie sobie pogadanke na temat ludzi, ktorych dawno, dawno temu znalam,
                      przyjaznilam sie. Superanckie towarzystwo. Kolas mieszkal dwa pietra
                      wyzej. On na dziewiatym a ja na siodmym. Co do Michala to niezly ubaw z niego
                      mialysmy.
                      Nadal mieszkasz na osiedlu?
                      Pozdrowionka
                      Kinga
                    • quantoo Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 27.04.04, 23:47
                      Cześć,
                      szkoda że dopiero teraz znalazłem ten wątek. Ale może jeszcze dziś ktoś tu
                      zajrzy. Ja z Malinem (młodszym) chodziłem do klasy. A mieszkałem na Czechowa.

Pozdr.

> Czesc Kinda!!!
                      > Towarzystwo moze i znam niezle, ale taki byl ten rocznik. Zreszta do dzis
                      > uwazam, ze bardzo udany :))))) Jak mieszkalas na koncu Tolstoja, to akurat
                      > dokladnie po drugiej stronie mojego bloku, bo ja mieszkam pod koniec Balzaka,
                      > czyli od strony sklepu. Pamietam jak w latach mlodosci rozgrywalismy mecze
                      > Tolstoja kontra Balzaka. W skladzie Tolstoja grali m.in. Kolas, Malin,
                      > Trebicki, Szczurek i jeszcze kilku, ktorych nie pamietam.
                      > A z Dobkowskim to w tym czasie chyba wszystkie panny chodzily, bo kolezka
                      > prowadzil zeszyt i kolekcjonowal zdjecia kolejnych panienek. Cos w rodzaju
                      > kolekcjonerstwa :)))
                      > Pozdrawiam.
                      > Darek.
                    • Gość: bielany Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.chello.pl 01.10.05, 14:38
                      hehe stara kadra z Tołstoja :) jeszcze Krajan, Doman, Jery
                    • Gość: Mat SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ Tołstoja 1... IP: *.tele2.pl 18.10.05, 10:39
                      Extra wątek! Ja jestem z rocznika 75 i chodzilem do 209 przez 5 lat.. Pozniej
                      migrowalem do 332. Mieszkalem na Tolstoja 1 na koncu w ostatniej 13. klatce...
                      Darka Trebickiego znam a takze Jerrego Kilianskiego bo mieszkal nade mna i
                      chodzilem z nim do klasy w 332.. Znam tez Kolasa, Malina!
                      Fajnie tak po latach sie zgadac...

A pamietacie z 209 pana od ZPT - Grądziela?

A Ty darekwaw z Tolstoja, z ktorej klatki?
                • Gość: Jola Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 195.94.199.* 16.05.03, 11:58
                  Hej, Fabisiak Robert mieszkał chyba na Czechowa?
    • Gość: jędrek m jaki świat jest mały - do tomka wiazka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 03:40
      Gość portalu: WIAZEK napisał(a):

> Kto z was chodził do sp 209 na bielanach , interesują mnie lata 1971-
      > 1979 .Przez pierwsze cztery lata jeszcze na Żeromskiego póżniej na Reymonta.

J: Stary ! czytając twoje posty omal nie nie spadłem z krzesła szczególnie kiedy
      wymieniłeś nazwisko swojego kolegi Wojtka Mamaka . Tak się składa że to mój
      młodszy brat. Ja zresztą też chodziłem do 209 , nawet trochę wcześniej od was
      w latach 69-77. pamiętam jeszcze swoje początki w tej szkole.startowałem wtedy
      m.in. z Markiem Maciejewskim ( mieszkał na Przybyszewskiego ) , Krzyśkiem
      Miegoniem z Podleśnej , Arkiem Filipiukiem ( al.Zjednoczenia ) Jurkiem
      Kowalczykiem ( u niego potem słuchałem pierwszy raz Pink Floydów ) , Mariuszem
      Kowalewskim ( reymonta 26 ) . jak 209 przeniosła się na reymonta chodziłem przez
      rok do 133 , a potem znowu do 209 . wuefu przez pewien czas uczyła nas wtedy żona
      Strejlaua . w 7 i 8 klasie pamiętam że mieliśmy mocną pakę w siatkówkę , dobry
      był gość o nazwisku Mirek Zbroja z Chomiczówki.
      Z dziewczyn pamiętam Dankę Okrasę , a z waszego rocznika od czasu do czasu
      spotykam Jacka Zalewskiego ( jego brat Paweł chodził ze mną do klasy ).
      mieszkaliśmy jak dobrze wspomniałeś w bloku róg Żeromskiego i Reymonta ,
      pamiętam oczywiście wspomniany przez Ciebie warzywniak ( też często konsumowałem
      tam oranżadę zamykaną na porcelanowy kapsel ) i pętlę autobusową.
      - miałem ją przed oknami. pamiętam że jak się uczyłem jeździć na rowerze
      to na odcinku reymonta między żeromskiego a broniewskiego dopiero kładli
      asfalt ,tam gdzie teraz stoją bloki Reymonta 21 i 23 były małe drewniane wiejskie
      domki , wiele razy jeździłem niedługo potem na rowerze na lotnisko
      ( tam gdzie teraz jest Powst.Śląskich - koniec lat 60 -tych.
      po ukończeniu 209 w 1977 kontunuowałem w dewulocie przy Lasku Bielańskim
      ( teraz 39 LO ) , mój brat również , a po maturze wyjechałem na studia na Węgry (
      wojtek dwa lata po mnie )po powrocie do Polski już nie wróciliśmy na stałe na
      Bielany , chociaż jeszcze przez parę lat dosyć często tam zaglądaliśmy
      , do 1996 r. do swojej śmierci mieszkał tam nasz ojciec.
      Wojtek mieszka teraz w magdalence k.W-wy
      kontakt do niego : amexim@medianet.pl
      pozdrawiam Andrzej Mamak

• Gość: tomek Re: jaki świat jest mały - do tomka wiazka IP: *.chello.pl 03.09.03, 17:17
        Witaj! Nie chodzilem do tej szkoly,ale pamietam i znam Mirka. Chodzilismy do
        samochodowki na Marchlewskiego.Konczylem SP 223 (1968-1976)i w siatke bylismy
        najlepsi na Zoliborzu przez pare kolejnych lat.Pozdrawiam.
      • gopla Re: jaki świat jest mały - do Andrzeja Mamaka 09.11.06, 19:19
        No tak świat jest bardzo mały. Żałuje tylko że tak późno znalazłam to forum. Ja
        też chodziłam do tej szkoły w latach 76-77 wychowawca Jerzy Woźniak. Czy ktoś
        jeszcze oprócz nas z tej klasy czyta to forum??
    • Gość: Konrad Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ - ja od 1984 roku IP: *.chello.pl 10.12.02, 22:45
      hehe :-)) Ja chodziłem ale od 1984 roku.... Może jest ktoś z tych lat?
      moją wychowawczynią była Pani Maria Kołosowska, bardzo miła osoba, następnie
      Pani Czerwińska....
      W połowie 8 klasy byłem nistety zmuszony przenieść się na Staffa do 187...i
      prawdę mówiąc tamtejsza atmosfera znacznie bardziej mi odpowiadała.
      Z moich lat szkolnych pamiętam takie nazwiska jak Drygas, Dregiel, Kamola,
      Sobieszczańska, Zając, Sieradzka, Rybicki, Budzyna, bracia Szadkowscy i wiele
      innych....może ktoś się odezwie :-))

Pozdrawiam,

Konrad.
    • Gość: Jola Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 195.94.199.* 16.05.03, 12:05
      Gość portalu: WIAZEK napisał(a):

Witakcie, watek wprawdzie stary, ale dopiero teraz Was znalazlam. Ja też
      chodziłam do 209 (jestem rocznik 67) i tamte czasy, tamtych ludzi wspominam z
      wielkim sentymentem...
      • Gość: darek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.chello.pl 16.05.03, 23:03
        Chodziłem jeszcze na Zeromskiego Kl. I-III wychowawczynią była pani Perlak (
        Nieżle lała linijką ) Pozdrawiam
        • jo.st Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 20.05.03, 12:42
          ŻE CO??? Pani Perlak też była moją wychowawczynią! Chodziłam tylko do 209 i
          pamiętam, jak w którąś sobotę WSZYSCY dostali 5 i słowa pani Perlak: "przy
          sobocie po robocie".
    • Gość: zapomniana Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 194.139.172.* 16.05.03, 14:37
      Oj, chodziło się od początku "nówki" tj.od 1961,klasa Janiny Księżopolskiej.A
      może się spotkamy w 40-lecie w czerwcu???
      • Gość: jugoslawia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.chello.pl 18.05.03, 22:56
        a kiedy jest 40 lecie naszej szkoły? w czerwcu? ale kiedy-dokładnie? podajcie
        proszę datę
        -z góry dziękuje bardzo
    • Gość: Jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 11:18
      Wpiszę coś bo wątek o 209 spadła aż na 4 stronę...
      A tak z okazji zbliżającego się nowego roku szkolnego - może znajdzie się
      jeszcze ktoś kto chodził do tej szkoły...

Pozdrowionka dla absolwentów
      • Gość: Blondyna Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.09.03, 16:34
        Az nie moge uwierzyc, ze odzywa sie tu wiecej osob z mojego dosc kolorowego i
        zwariowanego rocznika 1974:)))
        Blondyna
        • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.acn.pl 18.09.03, 23:25
          No prosze Blondyno... jestes roczek nizej ode mnie... :))) Mieszkasz na
          Wawrzyszewie??
          • Gość: Blondyna Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 19.09.03, 07:50
            Niestety juz nie... 11 lat temu wywialo mnie daleko, oj daleko:).
            Wawrzyszew wspominam jednak z lezka w oku:)) A ty gdzie, nadal na
            Wawrzyszewie? Ja mieszkalam na Tolstoja 1. Ufff co to byl za blok.
            Buzka
            Blondyna
            • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.acn.pl 24.09.03, 19:45
              A ja z kolei mieszkalem na Balzaka2. Tez niezle :))) A z Tolstoja znam sporo
              twarzy. Aktualnie mieszkam niewiele dalej, jakies 10 min. z buta ;)))
              A Ciebie gdzie wywialo?? Jak sie domyslam pewnie na inny kontynent co??
              Pozdro
              D.
    • duch.lasu Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 01.10.03, 15:13
      Stare dzieje:) Rocznik 73, od początku do końca klasa A. Bywam jeszcze na
      Wawrzyszewie i patrze na próby reanimacji tego blokowiska. Bloki w kolorach
      tęczy, fontanny na stawach, deptaki ... ale wystarczy spojrzeć wieczorem na
      odziane w dresiki towarzycho i jakoś niespecjalnie mi żal że już tu nie
      mieszkam. No ale wspomnienia są miłe.
      Pozdrawiam
      • very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 05.10.03, 21:02
        Te same dane...znamy się?
        • duch.lasu Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 10.10.03, 13:52
          Na pewno znaliśmy się te kilkanaście lat temu:)
          • very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 12.10.03, 15:54
            Na pewno! Pamiętasz nazwiska wychowawców: Ewa Darek, Żebrowska?
            • duch.lasu Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 13.10.03, 14:50
              very_famous napisała:

> Na pewno! Pamiętasz nazwiska wychowawców: Ewa Darek, Żebrowska?

Pewnie że pamiętam. Darek była w pierwszych kilku klasach. Byla naprawdę w
              porządku. W sumie to niewiele nazwisk mi przychodzi do glowy, bardziej już
              twarze, dawno nie miałem okazji żeby powspominać podstawówkę. Kurcze, trochę
              czasu juz upłynęło:) Mieszkasz na Wawrzyszewie?
              pzdr
              ps ciekawe kto się kryje pod tym bardzo sławnym nickiem
              • very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 14.10.03, 00:11
                Tak, Darek była OK. Z nauczycieli pamiętam Karpińską, Słomkę, Kwiecień, Rydz
                oczywiście.
                Podstawówkę też już mało kojarzę, bo nigdy nie zrobili (albo nic o tym nie
                wiem) spotkania. Zresztą do pewnego momentu jeszcze mieszkało na Wawrzyszewie
                sporo osób z klasy. Teraz już nie. Albo się tak zmienili :))
                Ja nadal tu mieszkam.

> ps ciekawe kto się kryje pod tym bardzo sławnym nickiem -
                Zapewne sławna osoba ;))
                Pozdrowionka wieczorne :)
    • very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 01.11.03, 18:36
      Wpisuję się bo SP209 spadła z pierwszej strony.
      • Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.11.03, 15:00
        Co tu taka cisza???
        • remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 18.11.03, 22:51
          Troszkę zniknąłem, ale jestem ( co to jest roczek w porównaniu z 30....).
          Chodziłem do klasy P. Elżbiety Musiałkiewicz. Ile to już lat......
          • very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 22.11.03, 18:20
            UUUu - tej pani nie kojarzę - od czego była?
            • remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 24.11.03, 21:21
              Była moją wychowawczynią. Uczyła j.polskiego. Pamiętam jak mialem imieniny i
              latalem z torbą cukierasów po klasie to zaczynałem od niej. Miała imieniny tego
              samego dnia.....
              • very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 11.01.04, 23:59
                Niestety nie znam, nie pamiętam. Nie uczyła mnie.
                A panią Rydz kojarzysz?
                • Gość: dokt0r Rydz? IP: *.pth0111.pth.iprimus.net.au 13.01.04, 12:39
                  Lepsza Rydz niz nic. Od geografii??
                  • very_famous Re: Rydz? 11.02.04, 21:16
                    Jassne, że od geografii.
    • Gość: kerry Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.acn.waw.pl 08.12.03, 15:56
      Ja zacząłem w 1983, bodajże w klasie "e". Pierwszą wychowawczynią była
      Kochańska.Może ktoś pamięta.
      • Gość: jugoslawia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aps.edu.pl 18.12.03, 12:01
        a ja zaczęłam w 1986, wychowawczyni- pani Bujalska, a potem to już było przez
        chwilkę lepiej aby zaczęło być coraz gorzej. co roku przejmował nas kto inny.
        Od 3 do 5 klasy pani Czapiga- strasznie to była fajna babka a potem Kacperski-
        świr!!!
    • Gość: xwaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.12.03, 17:18
      Nie wiem, czy się znamy. Ja skończyłem tę szkołę w 1973 roku. A zaczynałem
      jeszcze na ulicy Staffa 111 (tam gdzie jest teraz XXII LO). Jak kończyłem
      szkołę, dyrektorką była pani Teresa Kwiatkowska a wice Wiesława Majorkiewicz.
      Uczyły mnie m.in. Helena Bagińska (później Lipiecka), Grażyna Szafran, Janusz
      Woźniak, Zofia Paryżska i wielu innych wspaniałycch nauczycieli. Znam wiele
      szkół ówczesnych i obecnych - ale te była najlepsza.
      Nigdy nie zapomnę wspaniałej Władysławy Maksym, Heleny Młotkowskiej czy Danuty
      Grot.
      Wspomina serdsecznie Bożenę Knedler, Hannę Przybyłowicz, Zofię Księżopolską.
      Nawet, po latach dyektorkę Zofię Roszkowską, której swego czasu się okropnie
      bałem :-))) Ze swojej klasy pamiętam kilka nazwisk, np. Lis, który swego czasu
      nie przeczytał "Starej Baśni" i zapytany jak miała na imię nie chciał
      skorzystać z podpowiedzi, że dziwa i wreszcie wykrztusił - "-no ona była taka
      dziwka". Pamiętam Wiktora Ołdaka, Grzegorza Sołtysika, Aśkę Michalską, Gośkę
      Trześniewską, Jolę Frydrych, Elę Pogorzelską, Jurka Parola - o cholera,
      jeszcze mógłbym wymieniać. Nie jest ze mną tak źle.
      Pozdrawiam wszystkich absolwentów. Może ktoś do mnie napisze: xwaw@wp.pl
      • Gość: lucyna Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 213.223.89.* 25.10.05, 15:25
        Brawo za pamiec do nazwisk. Zrobiles mi wielka przyjemnosc przypominajac
        nazwiska nauczycieli. Ja jestem rocznik 1956 i szkole skonczylam w 71. Moja
        wychowawczynia byla pani Szafran. Chetnie przyjechalabym na jubileusz. 14- 15
        pazdziernika bylam na obchodach 60lecia liceum XXII gdzie pozniej chodzilam.
        Bylo super spotkac sie po 30 latach. Mieszkalam na Zeromskiego rog
        Danilowskiego Teraz od 25 lat w Paryzu. Pozdrawiam
    • zlotyrybek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 04.02.04, 00:28
      Hello,

Śmieszna sprawa - teraz do tej szkoły chodzi moich 2 synów ( 5 i 4 klasa) -
      jednego uczy p. Rydz - wspominana często powyżej.
      Również kończyłam tę podstawówkę (rocznik 1969 więc pojawiłam się w 1976 -
      zawsze klasa C). Równiez mój brat ją konczył ( starszy - rocznik 1964).
      Jak ja kończyłam zaczynał tam pracę po studiach nauczyciel plastyki p. Jończyk -
      do dziś uczy. Śmiesznie spotykac w szkole znajomych ze szkoły, którzy teraz
      przyprowadzaja tam swoje dzieci. Ja też czuję się tam dziwnie.. bez
      Frankowskiej, Świętochowskiej, Obrębskiej....a kto pamięta krótko pracującego
      młodego nauczyciela historii ze szklanym okiem ??? Uczył o wrześniu 1939
      prawdziwej historii. Nazywa się Hugo Bader - obecnie Gazeta Wyborcza. Kochałam
      tego faceta za jego odwagę w tamtych czasach. Długo nie zagrzał, ale odwaga mu
      została...

Całuski
      • jo.st Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 10.02.04, 20:03
        Coraz lepiej! Mój rocznik (1967) zoraz bliżej...
        I poraz pierwszy pojawiło się nazwisko mojej wychowawczyni p. Świętochowskiej.
        I nazwisko mojej ulubionej p. Knedler. I Przybyłowicz, i Streylau, i Czos...
        • zlotyrybek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 14.03.04, 00:25
          just Up Up Up
          • Gość: mumiaczek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 217.153.186.* 12.05.04, 11:11
            Cześć zlotyrybku, ale wychodzi na to, że chodzilysmy do jednej klasy!!!!! W
            końcu ktoś znajomy na tym forum.
            :-))))))
            Aha, dla mnie najwspanialsza byla p. Chmielewska od jezyka polskiego.
            • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.06.04, 07:22
              Cos troche ucichl watek...
              • Gość: zorka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 21:03
                darko, men! Pol klasy wymieniles a mnie jakos nie czlowieku! Ale ja tez Ciebie
                nie kojarze w pierwszym rzucie.. Po latach dowiedzialam sie za to ze nasza
                klasa to byl taki szkolny poprawczak! Darko a czy to prawda ze ktos od nas nie
                zyje? Pozdro!
                • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 15:21
                  Yo zorka woman!!! ;)))) Pol klasy wymienilem??!!?? Ale ktorej?? Ja jako swiety,
                  bylem nieslusznie posadzany o jakies zle zachowania i zwiedzilem sporo klas...
                  Ostatnia to 5b... potem mnnie wyrzucili... Jesli chodzilismy do 5b to na pewno
                  nie zyje juz Budyn, Mizik i Bialic.... A z paroma osobami kontakt dalej
                  posiadam dosc dobry jak np. z Lipa, Makim i Gniazdkowa i jeszcze pare twarzy
                  sie znajdzie :)))
                  Pozdro i czekam na szybka odpowiedz!!!!
                  • Gość: zorka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 17:06
                    Darko!;0 Piąta b jak nic! Boże co za cmentarz!!! Obiła mi się tylko historia z
                    Klifem..? Bialic.. nikt piekniej nie grał na zebach, ta technika! Czy to
                    jeszcze pamiętasz?!! No i te macanki, których trzeba bylo unikac po lekcjach..
                    Nikt mi potem nie chciał wierzyc że podstawowka to szkola przetrwania. Czy
                    ktorys z pozostałych był wysokim blondynem? Bo po nazwiskach jakos nie
                    kojarze. Ja byłam desantem spoza rejonu. Ciekawe czy byłeś pośród tych ktorzy
                    chcieli mnie nawalać pierwszego dnia szkoly! :)) Pozdro na razie!
                    • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.04, 08:14
                      Zorka!!! A teraz uwazaj:
                      1. Bartkiewicz Ewa
                      2. Bialic Tomasz
                      3. Binkowski Jakub
                      4. Chojnowska Grazyna
                      5. Dobkowski Michal
                      6. Dybczynska Anna
                      7. Fochman Sylwia
                      8. Gapanowicz Radoslaw
                      9. Gniazdek Marta
                      10. Golab Tomasz
                      11. Jablonska Magdalena
                      12. Jagiello Izabela
                      13. Hincz Maksymilian
                      14. Karpinski Piotr
                      15. Klodzinski Robert
                      16. Kopczynski Dariusz
                      17. Kozak Katarzyna
                      18. Krawczyk Artur
                      19. Kusnieruk Aleksander
                      20. Kulik Agnieszka
                      21. Kwiatkowska Agnieszka
                      22. Lipkko Adam
                      23. Makowski Andrzej
                      24. Malitek Katarzyna
                      25. Mizikowski Robert
                      26. Mudyn Artur
                      27. Nowacki Artur
                      28. Rutkowska Agata
                      29. Siedlecki Robert
                      30. Stepniak Tomasz
                      31. Szadkowski Robert
                      32. Wakan Dorota
                      33. Waradzyn Anna
                      34. Warchol Marcin
                      35. Wojtkowski Marek
                      36. Zygmuntowska Anna
                      37. Zmuda Monika
                      Nooo to tyle nas bylo w 5b :))))) I rzeczywiscie wtedy to byla szkola
                      przetrwania :)))) Jakos poza Anka Waradzynowa nie kojarze kto jeszcze byl
                      desantem spoza osiedla... Nie wiem czy chcialem, ale z tego co sie orientuje to
                      mnie nie kojarzysz prawda???
                      Pzdr
                      D.
                      • Gość: zorka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 12:23
                        No to wszystko jasne! Rany!Darek! Pokrój mnie a i tak nie zrozumiem dlaczego
                        nie pamiętam ze chodzilismy razem do szkoły! Musialam byc wtedy jakos
                        zakręcona. Ale za to..otwieram album z przedszkola..i z kim to się prowadzam za
                        rączkę!!!:))))))

Dobkowskiemu w ten zeszyt to ja sie też wpisywałam ;) ale nigdy z nim nie
                        chodziłam!!! ZorkA.
                        • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 08:15
                          Woowwww!!!! Anka powiem tak - to jednak dobrze pamietalem, ze tylko Ty moglas
                          byc z desantu ;)) Ale za to Ty przypomnialas mi, ze chodzilismy razem do
                          przedszkola :)))) Aaaa i jeszcze jedno: to nie ja bylem w grupie egzekucyjnej w
                          Twoim pierwszym dniu w szkole... Poza tym niesmialo zaproponowalbym jakies
                          spotkanko - co Ty na to???
                          Pzdr
                          Darek.
                          • Gość: zorka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 19:09
                            Darek!No to śmiało dawaj jakiegos maila! Najlepiej swojego! ;))))

Zastanawialam sie nad tematem: Kto uczeszczal do przedszkola nr...-ale to chyba
                            bylaby jednak przesada..:)))
                            Z tym wysokim blondynem tez chyba przesadzilam ;), bo czy w piatej klasie
                            ktokolwiek moze byc wysokim blondynem!!!

• Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.04, 19:57
                              Moj mail: darkowaw@o2.pl Aaa ten wysoki blondyn to chyba Budyn... tylko on byl
                              wysoki wtedy :)))
                            • Gość: lipton Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.telenergo.pl 06.07.04, 09:55
                              Witanko lipton tutaj. Jak to kto był tym wysokim blondynem?? To jest chyba
                              oczywiste. Pozdrówko i również proponuje jakies małe spotkanko po latach
                              Chętnie zobaczę jak sie ludzie pozmieniali przez te lata
                              Adam Lipko
                              • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 11:03
                                He he... Lipton, przeca ty nie byles wysoki wtedy ;PPPP Mam juz maila do Anki
                                i tera trzeba tylko skrecic ustawke... Moze jak sie rozwinie temat to bedzie
                                szerszy wachlarz twarzy :))))
                                Tymczasem.
                                D.
                                • Gość: zorka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:21
                                  Lipton! Ty w tym plutonie to chyba jednak byles!!! To co mam szykowac na to
                                  spotkanie ...Paralizator!?!!;)))

Drugi D.elikwent wpisuje sie za to w stado bielanskich silowni...no i po co Ci
                                  ten wachlarz, przeciez i tak to lato zimne jak cholera!;)))

Pozdrawiam wszystkich wysokich blondynow powyzej metra trzydziesci..An
                                  • Gość: lipton Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.telenergo.pl 07.07.04, 13:13
                                    No ponad metr trzydzieści to raczej miałem a więc byłem wysoki (przynajmniej
                                    dla zorki hehe) choć nie z metra cięty :). To kręćcie tą ustawke i dajcie znac
                                    co i jak. A w plutonie to raczej nie byłem bo ja nie byłem w wojsku :)
                                    • Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 07.07.04, 18:29
                                      I tak oto Dobkowski utrwalil sie w naszych pamieciach jako "Ten od zeszytu":))).
                                      Co sie stalo z Tomkiem Bialicem? Nie byl dla mnie bliskim znajomym jednakze
                                      zawsze przeraza mnie smierc kogos kogo znalam.
                                      Pa
                                      Kinda
                                      PS Mizik, Budyn... ilu jeszcze nie ma juz tutaj... Przerazajace.
                                      • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 08:43
                                        Bialica jeden gosciu zarznal nozem... takie tam sprawy moze nie do konca do
                                        opisywania na forum... A Ty gdzie teraz mieszkasz??? Patrzac po ip to chyba nie
                                        w Polsce???
                                        • zona_kontraktora Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 29.07.04, 16:03
                                          Ano nie z Polski. 12 lat temu przylecialam do mojej siostry do Toronto na
                                          wakacje. No i te wakacje ciut mi sie przedluzyly;))).
                                          Kinda
                                          PS Jakbys mogl cos wiecej napisac to wal do mnie na zona_kontraktora@gazeta.pl.
                                          • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.04, 22:55
                                            napisalem i czekam juz dluuugo na odpowiedz...
                                            • Gość: kij Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.arcor-ip.net 23.08.04, 13:31
                                              Czy to tutaj chodzila do podstawowki panna(wowczas i w okularach)Kukulska?
                                              Jesli tak to jestem u siebie.
                                              • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.04, 21:21
                                                zona_kontraktora zyjesz???
                                                • Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:22
                                                  przesuwamy wątek do przodu bo ginie
                                              • nagare Dream Team rocznik 78 03.06.06, 19:25
                                                Sławetną 209 kończyłam i ja :) Rocznik 78 - dream team, który starała się
                                                wychowawczo okiełznać pani Krawczyk od WF... z marnym z resztą skutkiem.

Pozdrawiam :)
                                            • rafkin Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 18.02.05, 07:20
                                              To ja!!!!!!!!! Dawna zona_kontraktora!!!!!!! Nie moge dostac sie na stare
                                              konto... nawet nie wiem dlaczego. No ale jestem spowrotem. Wiem, wiem dawno
                                              temu to bylo... przepraszam. Naprawde bardzo przepraszam.
                                              Buzka
                                              Rafkin
                                              • Gość: mat SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ i Tołstoja IP: *.tele2.pl 18.10.05, 10:41
                                                Extra wątek! Ja jestem z rocznika 75 i chodzilem do 209 przez 5 lat.. Pozniej
                                                migrowalem do 332. Mieszkalem na Tolstoja 1 na koncu w ostatniej 13. klatce...
                                                Darka Trebickiego znam a takze Jerrego Kilianskiego bo mieszkal nade mna i
                                                chodzilem z nim do klasy w 332.. Znam tez Kolasa, Malina!
                                                Fajnie tak po latach sie zgadac...

A pamietacie z 209 pana od ZPT - Grądziela?

A Ty darekwaw z Tolstoja, z ktorej klatki?
                                                • rafkin Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ i Tołstoja 22.10.05, 07:22
                                                  No to super bo ja mieszkalam na Jurkiem:)))))
    • Gość: Mario Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 5.5R6D* / *.pg.com 10.02.05, 04:48
      Czesc.Wlasnie przypadkiem trafilem na ten watek i postanowilem sie
      odezwac.Jestem rocznik 67,wiec nazwiska Swietochowska (moja
      wychowawczyni).Czos ,Knedler nie sa mi obce.Milo jest poczytac o starych
      dziejach.Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: Mario Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 5.5R6D* / *.pg.com 06.03.05, 09:19
        Postanowilem odswierzyc troszke ten watek.
        • Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 16:23
          Elo Rafkin...
          Swego czasu wyslalem Ci maila na zone kontraktora, ale jak widac chyba sie nie
          udalo... Jakbys chciala nadal cos sobie odzwiezyc ze mna ;))) to dajesz
          znac :))))
          Pzdr
          D.
          • Gość: gosia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.chello.pl 17.09.05, 23:32
            rocznik 83 ale z 82 uczeszczalam do tej szkolki, jakby tak trafil tu ktos od
            p.Sczepanskiej potem p.Joli, Miller , Kacperskiego i Byks to sie odezwijcie!
            • pehr Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 03.10.05, 11:42
              Ja chodziłam do 209 tylko w latach 86-94, moją wychowawczynią też była p.
              Szczepańska;)
        • Gość: walery Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.chello.pl 15.03.05, 15:02
          Witam wszystkich,ja tez tam ganiałem(rocznik 68) mile wspominam tylko ławki w
          parku............
      • zlotyrybek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ - up 13.10.05, 10:49
        UP UP UP
    • freet Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 18.09.05, 08:56
      cześć "ziomale"z przyjemnościa czytam te fore,przypominam sobie stare dzieje,
      73-75 chodziłem do "209" na "Żeroma"jak to się mówił.Wychowawca Janusz
      Woźnika,klasa "dobre ziółka".Może znajdę kogoś kto chodzil do klasy Woźniaka.
      pozdro Wszystkim
      • rafkin Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 13.10.05, 22:47
        Darkowaw jestem jak najbardziej za odswiezeniem pamieci!
        Pisz do mnie na priva
        Rafkin
        PS Obiecuje odpisac:))))
    • Gość: obserwator Re: SP209 Kto z was tam chodził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:43
      Witam chodziłęm do 1973 roku. Zaczynałem na Staffa 111, kończyłem na
      Żeromskiego. Dyrektorką była wówczas Teresa Kwiatkowska. wice - Wiesłąwa
      Majorkiewicz. Niesamowita kobieta. W szpilkach prowadziłą lekcje WF
      Pozdrawiam
      Andrzej
    • andrzej_waw Re: SP 209 Kto z was tam chodził 22.05.06, 10:02
      Gość portalu: WIAZEK napisał:

• jo.st Re: SP 209 Kto z was tam chodził 25.05.06, 14:23
        Hej, hej!! Pojawił się w tym watku "Mario" z rocznika 1967, ktorego
        wychowawczynią była p. Genowefa Świętochowska. Mario, zdradż swoje imię, chyba
        chodziliśmy razem do klasy?? Ja też z tego rocznika i też z klasy p.
        Świętochowskiej.
        Odezwij się, please!!
    • jo.st Re: do Mario 27.05.06, 18:54
      Ups...! Do góry!

Mario, czekam na odzew!
      • Gość: Mario Re: do Mario IP: *.chello.pl 03.06.06, 15:39
        Mariusz mam na imie :)
        • jobeel Re: do Mario 05.06.06, 10:22
          Gość portalu: Mario napisał(a):

> Mariusz mam na imie :)

Cześć stary byku Mariuszu Z. !!!!!!!!!!!!!!!!
          Tu Jola :-))))
          W klasie była tylko jedna Jola!

Co porabiasz, gdzie mieszkasz? Napisz coś, może na gazetowy adres, to sobie
          pogadamy.
          Pa!
          • jobeel Re: do Mario 05.06.06, 10:24
            No tak, zalogowałm się pod innym nickiem. Ale oba aktualne, więc czekam.
            Mariusz odezwij się i napisz przy okazji, jak ułozyło się innym z naszej klasy.
            Ja też dam znać, choć niewielki mam kontakt z naszymi kompanami z VIII a.
            • perfect35 Re: do Mario 05.06.06, 22:29
              Czesc Jolu K ,jak sie nie myle :):).Jakims cudem nie moge wyslac do Ciebie
              wiadomosci.Ale chetnie z Toba porozmawiam.Mam bardzo malo kontaktow z naszymi
              znajomymi.Podaj jakis namiar to sie zlapiemy.Za 2 tyg wyjezdzam na miesiac ale
              mam nadzieje ze sie zlapiemy.Pozdrawiam i czekam :):):)
            • Gość: Mario Re: do Mario IP: *.chello.pl 05.06.06, 22:40
              perfect35@interia.pl Czekam. :)
          • perfect35 Re: do Mario 05.06.06, 22:31
            p.s mieszkam nadal na Bielanach :)
            • Gość: perfect35 Re: do Mario IP: *.pg.com 30.09.06, 01:00
              Postanowiøem odswierzyc naszá szkole
    • Gość: Aga Re: SP 209 kto z was tam chodził? IP: *.chello.pl 01.11.06, 22:06
      Ja chodziałam w latach 86-94 a moja wychowawczynia najpier była pani Ewa Darek
      a potem Micia Rydz... kto chodził ze mna do tej klasy?
      • kasiatt Re: SP 209 kto z was tam chodził? 03.11.06, 17:31
        a ja rocznik 68 i pamietam nasza wychowawczynie pania sitarska a z ucznow to
        grazyna sosinska monika szczypaczewska anna wojcik majka gromadowska aneta
        matuszewska lidka rosik renata kokoszkiewicz agnieszka izdebska a z chlopakow
        piotr pilkowski marek dobosz grzegorz swistum piotr witkowski piotr tomaszewski
        itp. nawet duzo nazwisk zapamietalam.pozdrawiam wszystkich z 209
        • jobeel Re: SP 209 kto z was tam chodził? 09.11.06, 13:00
          Ja wprawdzie z 67 roku, ale Agnieszka Izdebska byla moją sąsiadką. Pamietam też
          Renatę Kokoszkiewicz. Co się z nimi teraz dzieje??
          • kasiatt Re: SP 209 kto z was tam chodził? 09.11.06, 17:20
            dawno sie nie kontaktowalam ale wszystko ok. renata mieszka na osiedlu,sa
            szczesliwymi zonami i matkami.
          • perfect35 Re: SP 209 kto z was tam chodził? 11.11.06, 07:48
            A ja Cie nie pamietam ,mimo ze takze jestem z 67 :):). Pozdrawiam
      • Gość: goldenbrown Re: SP 209 kto z was tam chodził? IP: *.chello.pl 12.11.06, 03:18
        Ja skończyłam w 1977. Moim wychowawcą był Janusz Woźniak . Jakoś nikt jeszcze
        nie wspomniał tutaj p.Frankowskiej która w owym czasie (75-77 ) uczyła na pewno
        j.polskiego no i p. Grygoruka który uczył w-f . Pozdrawiam wszystkich.
    • kasiatt Re: 209 szkola podstawowa 1968 12.11.06, 22:57
      o ja pamietam grygoruka fajny z niego facet byl.
      • perfect35 Re: 209 szkola podstawowa 1968 14.11.06, 05:02
        No i jeszcze byl Czos od wf-u :)
        • kasiatt Re: 209 szkola podstawowa 1968 14.11.06, 08:18
          ale on juz nie byl taki fajny szczegolnie dla facetow
          • perfect35 Re: 209 szkola podstawowa 1968 14.11.06, 12:00
            Kazio byl fajny szczegolnie dla uwczesnej pani dyrektor Kwiatkowskiej :):)
            • kasiatt Re: 209 szkola podstawowa 1968 14.11.06, 14:33
              a to w tym temacie sie nie orjetuje
              • Gość: rybka Re: 209 szkola podstawowa 1968 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:45
                P. Frankowską pamiętam. Uczyła mnie polskiego chyba w szóstej klasie. Ale
                pamiętam, że potem przez dwa lata mieliśmy polski z p. Chmielewską. Wtedy
                naprawdę lubiłam polski.
                • romekmn Re: 209 szkola podstawowa 1968 29.11.06, 22:18
                  p.Jolanta Frankowska była moją wychowawczynią. chodziłem do jednej klasy z jej
                  synem Marcinem.pozdrawiam Wiazek.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka