Gość: WIAZEK IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 22:41 Kto z was chodził do sp 209 na bielanach , interesują mnie lata 1971- 1979 .Przez pierwsze cztery lata jeszcze na Żeromskiego póżniej na Reymonta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.01.02, 04:25 Ja chodzilam ale troszke pozniej bo urodzilam sie dopiero w 74;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aginus.com.pl 08.02.02, 13:04 Hej, to moja buda (przynajmniej na początku). Jestem rocznik 67 i chodzołem tam tylko do I i II klasy. Później do 187 na Staffa.Wychowawczynią była Elżbieta Musiałkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 13:29 blisko blisko ja jestem 1964 r. tak wiec jakiś czas chodziliśmy tam razem . to nazwisko coś mi mówi ale jeszcze nie mogę przypomnieć sobie osoby. gdzie mieszkałeś ja na Skalbmierskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aginus.com.pl 08.02.02, 13:51 Mieszkałem na Reymonta przy pętli autobusowej. Teraz nie ma po niej prawie śladu, a kiedyś stały tam "ogórki" linii 103, 148, i "J". Pamiętam jak z okna zobaczyłem pierwszego berieta.Budowali wtedy bloki przy Andersena. Ale była zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 14:48 na reymonta przy petli mieszkał mój serdeczny przyjaciel z podstawówki Wojtek Mamak w bloku narożnym z żeromskiego. pamiętasz starą pętlę to musisz pamiętać stary warzywniak tuż obok i tą oranżadkę .jeżeli się dobrze złoży to pewnie odnajdziemy wspólnych znajomch. ja mam na in\mię Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aginus.com.pl 08.02.02, 15:10 Hey, ja Sławek.Mam siostrę, która jest z Twojego rocznika i pamiętam jak mówiła o Wojtku Mamaku, może chodzili do tej samej klasy.Pamiętam bo jest to charakterystyczne nazwisko. Ja mieszkałem na Reymonta do 1974, potem Duracza róg Broniewskiego. Chodziłem do sp 187.Rozwinąłem też wątek o Arabie , może Cię zainteresuje (zobacz wyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 15:33 pod którym numerem mieszkałeś na reymonta? jak ći pisałem mieszkałem nz śkalbmierskiej 3 jeżeli pamiętasz to te blol\ki nazywaliśmy "żółty" "czerwony" "biały" ja mieszkałem w czerwonym. czy twoja siostra ma na imie Ania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aginus.com.pl 09.02.02, 14:20 Ty jesteś chyba Kaszpirowski!!!!!Tak, moja siostra ma na Imię Ania. Rozmawiałem z nią i wiesz co powiedziała? Że Wojtek Mamak nosił jej tornister - tak był w niej zabujany. Ja mieszkałem pod numerem 28 na Reymonta i pamiętam np. Bożenę Kurtę, Kubę (chyba z Twoich bloków , mieszkał na parterze). O, bym zapomniał Waldek Szklarz - w moim wieku, blondyn, fajny gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 23:59 ja nie jestem kaszpirowski tylko Wiazowski Tomek i jeżeli twoja siotra chodziła z Wojtkiem do klasy to chodziła również ze mną. jak Ci pisałem mieszkałem na skalbmierskiej 3 zaraz po drugiej stronie podwórka. o ile mnie pamięć nie myli twój tata był dyrektorem zespołu szkół samochodowych na włościańskiej chyba miał na nazwisko Ćiećwierz - nie obraż się jeżeli coś przekręciłem od tego czasu upłyneło trochę lat. ta rozmowa staje się coraz bardziej osobista może skorzystamy z e-maili adres tomaszwiazowski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 11.02.02, 10:16 Nie obraź się za tego Kaszpirowskiego - zaskoczyłeś mnie swoimi domysłami o mojej siostrze (zresztą trafione w 100%). Z moim tatą tez trafiłeś, pracuje tam zresztą do dzisiaj.Popieram pomsł e-maili. Mój adres:remislanc@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 11.02.02, 10:19 Przepraszam. remislanc@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 213.76.198.* 11.02.02, 20:23 Sławek czemu nic nie piszesz jakiś problem ze skrzynką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: SP 209 Kto z was tam chodził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:45 Wojtka Mamaka znam z widzenia i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: SP 209 Kto z was tam chodził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:44 TReż to p[amiętam. Mieszkałem na Przybuyszewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A kto chodził do szkoły 223....? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 00:13 A ja mieszkałam w tym bloku obok nr 23.I też pamiętam pętlę autob.budowę bloków Andersena a dalej już tylko pola i sady..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Munio Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 01:08 >>Hej, to moja buda (przynajmniej na początku). Jestem rocznik 67 i chodzołem tam tylko do I i II klasy. Później do 187 na Staffa.Wychowawczynią była Elżbieta Musiałkiewicz.<< Dawny post ale dopiero teraz tu zajrzalem. Tez jestem rocznik 67 ale chodzilem tylko rok do 209 a potem nas przeniesiono za plot do 133. I wtedy nam sie trafila Musialkiewicz za wychowawczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_waw Re: 14.10.06, 17:12 Musiałkiewicz?? Nie pamietam takiego nazwiska chodziaż do tej szkoły chodziłem do 1972 roku./ POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 12:21 co taka cisza nikt juz tam nie chodzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej hej, tu Skalbmierska 1 IP: *.unl.edu 25.02.02, 17:55 Gość portalu: wiazek napisał(a): > co taka cisza nikt juz tam nie chodzil Witajcie chlopaki. Pisze ze Stanow. Mieszkalem na Skalbmierskiej 1,w tym zoltym bloku. Trochem starszy od was, pamietam jeszcze stary Wawrzyszew, krowy pasace sie po drugiej stronie Reymonta itp. Czy ta budka kolo petli jeszcze istnieje ? Chodzilem do "piatki" na Przybyszewskiego. Odezwijcie sie jak mamcie ochote. Tak mi sie jakos swojsko zrobilo. Ktorys z Was mieszkal na Reyminta, to pewnie pamietacie Andrzeja Poletka, Jurka Piecke, Waldka, i innych klientow. Pozdr, Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiazek Re: hej, tu Skalbmierska 1 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 18:51 ja mieszkałem na skalbmierskiej 3 w latach 1964 1986 w tym "czerwonym" bloku .pamientasz ze swojego bloku "ruska"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: hej, tu Skalbmierska 1 IP: *.unl.edu 25.02.02, 19:38 Gość portalu: wiazek napisał(a): > ja mieszkałem na skalbmierskiej 3 w latach 1964 1986 w tym "czerwonym" > bloku .pamientasz ze swojego bloku "ruska"? A jakze. Na mojej klatce schodowej mieszkal. Ciekawy typek to byl. Zona czesto gesto na klatce siedziala, bo jej nie chcial wpuscic. Niunia ja nazywal. Jak on mial na imie ? Zapomnialem. Najlepiej jak sasiadowi co pod nim mieszkal, spuszczal glosnik z tymi swoimi "melodyjami". To mysmy z tej samej piekarni jedli. A pamietasz Poletka z tego bialego bloku przy Reymonta, naprzeciwko mojego bloku ? Z Twojego to pamietam Rorawskiego, jesli sie nie myle, i Mysze (tak sie chyba na niego wolalo). Hej, pozdrawiam Cie, napisz co porabiasz teraz. Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiazek Re: hej, tu Skalbmierska 1 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 22:04 mysza mieszkał na mojej klatce . musisz znac z tamtych czasow braci Wionczków , Urbańskich , moich sąsiadów , oczywiscie że znam również Rorawskiegoi całą ekipę z tamtych lat chociaż byłem od was młodszy . daj e-mail do siebie bo może nie każdego interesują szczeguły z tamtych lat , a ja chetnie o tym pogabam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: hej, tu Skalbmierska 1 IP: *.unl.edu 25.02.02, 23:02 Gość portalu: wiazek napisał(a): > mysza mieszkał na mojej klatce . musisz znac z tamtych czasow braci Wionczków , > > Urbańskich , moich sąsiadów , oczywiscie że znam również Rorawskiegoi całą > ekipę z tamtych lat chociaż byłem od was młodszy . daj e-mail do siebie bo może > > nie każdego interesują szczeguły z tamtych lat , a ja chetnie o tym pogabam. Juz podaje: alewicki@unlnotes01.unl.edu. Pamietam, Mysza mial dwoch braci jeszcze. Rorawski jak szedl to caly czas gwizdal jakies melodie. Pamietam Zajkowska i jej brata. Tak, teraz pamietam Urbanskich, ta mlodsza to chodzila do szkoly z moja siostra. Taka chuda blondyneczka. Ale jak z Toba ? Jak Ty sie nazywales ? Pozdr, Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 02:56 Gość portalu: wiazek napisał(a): > co taka cisza nikt juz tam nie chodzil przesuniemy sie wyżej może jeszcze ktoś nas wypatrzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.02, 06:37 Moze odezwie sie moj rocznik, bo wy troche starsi:((( kurcze... Mieszkalam na Tolstoja 1. Stare, dobre czasy:))) Kinda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 21.09.02, 00:28 Chodziłam do 209 od roku 1978 przez całe osiem lat. Super buda i ludzie z tamtych lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xenia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 21.09.02, 00:37 Chodziłam do 209 od roku 1977 przez całe osiem lat. Super buda i ludzie z tamtych lat. Jeśli znajdzie się ktoś z mojej klasy niech skrobnie kilka słów. Odpowiedz Link Zgłoś
jptw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 25.08.03, 12:16 Gość portalu: Xenia napisał(a): > Chodziłam do 209 od roku 1977 przez całe osiem lat. Super buda i ludzie z > tamtych lat. Jeśli znajdzie się ktoś z mojej klasy niech skrobnie kilka słów. jaka klasa? Odpowiedz Link Zgłoś
jptw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 25.08.03, 12:13 Hej! ja chodziłem do 209-ki w latach 1977-1985 Klasa "D" Wychowawczynią była przez pierwsze dwa lata Owczarczyk :-( a potem Zofia Policiewicz. Mieszkałem na Szekspira. Pamiętacie tą bazę transportową i te głupie kawały? Gdzieś tam była kapliczka, którą opiekowały się dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 13.04.02, 19:40 Czy zagląda tu ktoś z '73? Nie pamietam wszystkich ale miło by było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.ipt.aol.com 25.04.02, 03:52 Blisko, bliziutko:))) Ja jestem '74!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 27.04.02, 12:33 No to pozdrawiam... > Blisko, bliziutko:))) Ja jestem '74!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.ipt.aol.com 29.04.02, 04:35 Fajnie bylo, oj fajnie:))) Mieszkasz w poblizu? Ja mieszkalam na Tolstoja 1 Pozdrowionka Kinda Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 08.05.02, 16:48 Też blisko-Balzaka 2 Ale podstawówki jako szkoły nienawidziłam. Teraz wspomnienia sa bardziej sentymentalne. Cóż latka lecą. Tamte czarne koty nie są czarne. > Fajnie bylo, oj fajnie:))) Mieszkasz w poblizu? Ja mieszkalam na Tolstoja 1 > Pozdrowionka > Kinda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.warszawa.ec.pl 09.05.02, 11:06 Ja jestem rocznik 1973. Mieszkam na Balzaka, ale Jeniffer1 juz o tym wie. Do 209 chodzilem przez pierwszych 5 klas. Klasa 1,2 do c; klasa 3 do a; klasa 4,5 do b; jak zdalem do szostej to mnie wyrzucili ze szkoly :-((((( Ale w 5b to mielismy super ekipe. Z Tolstoja z mojego rocznika znam stado ludzi. Klodzinski Robert, Mizikowski Robert, Fabisiak Robert, Siedlecki Robert, Dobkowski Michal, Woszczak Marcin, Kozak Agnieszka itd itp. Nie wiem z ktorej czesci bloku jest Kinda???? Pozdrawiam. Darek. jeniffer1 napisał(a): > Też blisko-Balzaka 2 > Ale podstawówki jako szkoły nienawidziłam. Teraz wspomnienia sa bardziej > sentymentalne. Cóż latka lecą. Tamte czarne koty nie są czarne. > > > > Fajnie bylo, oj fajnie:))) Mieszkasz w poblizu? Ja mieszkalam na Tolst > oja 1 > > Pozdrowionka > > Kinda > Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 15.05.02, 16:49 Siedleckiego Roberta kojarze ale słabo. Nie wiem czy przypadkiem nie chodził do mojej klasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandzia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.pool.mediaWays.net 27.05.02, 10:26 ja chyba chodzilam ale to juz taaaka historia. Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 27.05.02, 13:55 Gość portalu: wandzia napisał(a): > ja chyba chodzilam ale to juz taaaka historia. No to opowiadaj - chętnie przeczytamy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandzia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.pool.mediaWays.net 27.05.02, 15:11 historia - mam na mysli czas ktory uplynal - zadne tam sensacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandzia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.pool.mediaWays.net 27.05.02, 20:46 odmeldowuje sie, to byla inna szkola - alzheimer chyba mnie toczy Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 05.06.02, 14:53 Gość portalu: wandzia napisał(a): > odmeldowuje sie, to byla inna szkola - alzheimer chyba mnie toczy No to mnie zabiło :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.proxy.aol.com 25.06.02, 05:53 Mieszkalam na koncu bloku, razem z Robertem Klodzinskim! Mizikowski, Siedlecki to tez znajome nazwiska choc napewno nie poznalabym ich na ulicy. Z Michalem krecilam ("chodzilam" jak to sie kiedys pieknie mowilo) nawet przez jakis czas. Tak prawde powiedziawszy to niezle towarzystwo znasz:)))) Pozdrowionka Kinda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.warszawa.ec.pl 29.06.02, 08:13 Czesc Kinda!!! Towarzystwo moze i znam niezle, ale taki byl ten rocznik. Zreszta do dzis uwazam, ze bardzo udany :))))) Jak mieszkalas na koncu Tolstoja, to akurat dokladnie po drugiej stronie mojego bloku, bo ja mieszkam pod koniec Balzaka, czyli od strony sklepu. Pamietam jak w latach mlodosci rozgrywalismy mecze Tolstoja kontra Balzaka. W skladzie Tolstoja grali m.in. Kolas, Malin, Trebicki, Szczurek i jeszcze kilku, ktorych nie pamietam. A z Dobkowskim to w tym czasie chyba wszystkie panny chodzily, bo kolezka prowadzil zeszyt i kolekcjonowal zdjecia kolejnych panienek. Cos w rodzaju kolekcjonerstwa :))) Pozdrawiam. Darek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.proxy.aol.com 16.07.02, 19:01 Darek! Jaki ten swiat maly. Nie pomyslalabym nawet, ze bedac na drugim koncu swiata zrobie sobie pogadanke na temat ludzi, ktorych dawno, dawno temu znalam, przyjaznilam sie. Superanckie towarzystwo. Kolas mieszkal dwa pietra wyzej. On na dziewiatym a ja na siodmym. Co do Michala to niezly ubaw z niego mialysmy. Nadal mieszkasz na osiedlu? Pozdrowionka Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
quantoo Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 27.04.04, 23:47 Cześć, szkoda że dopiero teraz znalazłem ten wątek. Ale może jeszcze dziś ktoś tu zajrzy. Ja z Malinem (młodszym) chodziłem do klasy. A mieszkałem na Czechowa. Pozdr. > Czesc Kinda!!! > Towarzystwo moze i znam niezle, ale taki byl ten rocznik. Zreszta do dzis > uwazam, ze bardzo udany :))))) Jak mieszkalas na koncu Tolstoja, to akurat > dokladnie po drugiej stronie mojego bloku, bo ja mieszkam pod koniec Balzaka, > czyli od strony sklepu. Pamietam jak w latach mlodosci rozgrywalismy mecze > Tolstoja kontra Balzaka. W skladzie Tolstoja grali m.in. Kolas, Malin, > Trebicki, Szczurek i jeszcze kilku, ktorych nie pamietam. > A z Dobkowskim to w tym czasie chyba wszystkie panny chodzily, bo kolezka > prowadzil zeszyt i kolekcjonowal zdjecia kolejnych panienek. Cos w rodzaju > kolekcjonerstwa :))) > Pozdrawiam. > Darek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielany Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.chello.pl 01.10.05, 14:38 hehe stara kadra z Tołstoja :) jeszcze Krajan, Doman, Jery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ Tołstoja 1... IP: *.tele2.pl 18.10.05, 10:39 Extra wątek! Ja jestem z rocznika 75 i chodzilem do 209 przez 5 lat.. Pozniej migrowalem do 332. Mieszkalem na Tolstoja 1 na koncu w ostatniej 13. klatce... Darka Trebickiego znam a takze Jerrego Kilianskiego bo mieszkal nade mna i chodzilem z nim do klasy w 332.. Znam tez Kolasa, Malina! Fajnie tak po latach sie zgadac... A pamietacie z 209 pana od ZPT - Grądziela? A Ty darekwaw z Tolstoja, z ktorej klatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 195.94.199.* 16.05.03, 11:58 Hej, Fabisiak Robert mieszkał chyba na Czechowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędrek m jaki świat jest mały - do tomka wiazka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 03:40 Gość portalu: WIAZEK napisał(a): > Kto z was chodził do sp 209 na bielanach , interesują mnie lata 1971- > 1979 .Przez pierwsze cztery lata jeszcze na Żeromskiego póżniej na Reymonta. J: Stary ! czytając twoje posty omal nie nie spadłem z krzesła szczególnie kiedy wymieniłeś nazwisko swojego kolegi Wojtka Mamaka . Tak się składa że to mój młodszy brat. Ja zresztą też chodziłem do 209 , nawet trochę wcześniej od was w latach 69-77. pamiętam jeszcze swoje początki w tej szkole.startowałem wtedy m.in. z Markiem Maciejewskim ( mieszkał na Przybyszewskiego ) , Krzyśkiem Miegoniem z Podleśnej , Arkiem Filipiukiem ( al.Zjednoczenia ) Jurkiem Kowalczykiem ( u niego potem słuchałem pierwszy raz Pink Floydów ) , Mariuszem Kowalewskim ( reymonta 26 ) . jak 209 przeniosła się na reymonta chodziłem przez rok do 133 , a potem znowu do 209 . wuefu przez pewien czas uczyła nas wtedy żona Strejlaua . w 7 i 8 klasie pamiętam że mieliśmy mocną pakę w siatkówkę , dobry był gość o nazwisku Mirek Zbroja z Chomiczówki. Z dziewczyn pamiętam Dankę Okrasę , a z waszego rocznika od czasu do czasu spotykam Jacka Zalewskiego ( jego brat Paweł chodził ze mną do klasy ). mieszkaliśmy jak dobrze wspomniałeś w bloku róg Żeromskiego i Reymonta , pamiętam oczywiście wspomniany przez Ciebie warzywniak ( też często konsumowałem tam oranżadę zamykaną na porcelanowy kapsel ) i pętlę autobusową. - miałem ją przed oknami. pamiętam że jak się uczyłem jeździć na rowerze to na odcinku reymonta między żeromskiego a broniewskiego dopiero kładli asfalt ,tam gdzie teraz stoją bloki Reymonta 21 i 23 były małe drewniane wiejskie domki , wiele razy jeździłem niedługo potem na rowerze na lotnisko ( tam gdzie teraz jest Powst.Śląskich - koniec lat 60 -tych. po ukończeniu 209 w 1977 kontunuowałem w dewulocie przy Lasku Bielańskim ( teraz 39 LO ) , mój brat również , a po maturze wyjechałem na studia na Węgry ( wojtek dwa lata po mnie )po powrocie do Polski już nie wróciliśmy na stałe na Bielany , chociaż jeszcze przez parę lat dosyć często tam zaglądaliśmy , do 1996 r. do swojej śmierci mieszkał tam nasz ojciec. Wojtek mieszka teraz w magdalence k.W-wy kontakt do niego : amexim@medianet.pl pozdrawiam Andrzej Mamak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: jaki świat jest mały - do tomka wiazka IP: *.chello.pl 03.09.03, 17:17 Witaj! Nie chodzilem do tej szkoly,ale pamietam i znam Mirka. Chodzilismy do samochodowki na Marchlewskiego.Konczylem SP 223 (1968-1976)i w siatke bylismy najlepsi na Zoliborzu przez pare kolejnych lat.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gopla Re: jaki świat jest mały - do Andrzeja Mamaka 09.11.06, 19:19 No tak świat jest bardzo mały. Żałuje tylko że tak późno znalazłam to forum. Ja też chodziłam do tej szkoły w latach 76-77 wychowawca Jerzy Woźniak. Czy ktoś jeszcze oprócz nas z tej klasy czyta to forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ - ja od 1984 roku IP: *.chello.pl 10.12.02, 22:45 hehe :-)) Ja chodziłem ale od 1984 roku.... Może jest ktoś z tych lat? moją wychowawczynią była Pani Maria Kołosowska, bardzo miła osoba, następnie Pani Czerwińska.... W połowie 8 klasy byłem nistety zmuszony przenieść się na Staffa do 187...i prawdę mówiąc tamtejsza atmosfera znacznie bardziej mi odpowiadała. Z moich lat szkolnych pamiętam takie nazwiska jak Drygas, Dregiel, Kamola, Sobieszczańska, Zając, Sieradzka, Rybicki, Budzyna, bracia Szadkowscy i wiele innych....może ktoś się odezwie :-)) Pozdrawiam, Konrad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 195.94.199.* 16.05.03, 12:05 Gość portalu: WIAZEK napisał(a): > Kto z was chodził do sp 209 na bielanach , interesują mnie lata 1971- > 1979 .Przez pierwsze cztery lata jeszcze na Żeromskiego póżniej na Reymonta. Witakcie, watek wprawdzie stary, ale dopiero teraz Was znalazlam. Ja też chodziłam do 209 (jestem rocznik 67) i tamte czasy, tamtych ludzi wspominam z wielkim sentymentem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.chello.pl 16.05.03, 23:03 Chodziłem jeszcze na Zeromskiego Kl. I-III wychowawczynią była pani Perlak ( Nieżle lała linijką ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jo.st Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 20.05.03, 12:42 ŻE CO??? Pani Perlak też była moją wychowawczynią! Chodziłam tylko do 209 i pamiętam, jak w którąś sobotę WSZYSCY dostali 5 i słowa pani Perlak: "przy sobocie po robocie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapomniana Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 194.139.172.* 16.05.03, 14:37 Oj, chodziło się od początku "nówki" tj.od 1961,klasa Janiny Księżopolskiej.A może się spotkamy w 40-lecie w czerwcu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jugoslawia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.chello.pl 18.05.03, 22:56 a kiedy jest 40 lecie naszej szkoły? w czerwcu? ale kiedy-dokładnie? podajcie proszę datę -z góry dziękuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeniffer1 Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 11:18 Wpiszę coś bo wątek o 209 spadła aż na 4 stronę... A tak z okazji zbliżającego się nowego roku szkolnego - może znajdzie się jeszcze ktoś kto chodził do tej szkoły... Pozdrowionka dla absolwentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondyna Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.09.03, 16:34 Az nie moge uwierzyc, ze odzywa sie tu wiecej osob z mojego dosc kolorowego i zwariowanego rocznika 1974:))) Blondyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.acn.pl 18.09.03, 23:25 No prosze Blondyno... jestes roczek nizej ode mnie... :))) Mieszkasz na Wawrzyszewie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondyna Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 19.09.03, 07:50 Niestety juz nie... 11 lat temu wywialo mnie daleko, oj daleko:). Wawrzyszew wspominam jednak z lezka w oku:)) A ty gdzie, nadal na Wawrzyszewie? Ja mieszkalam na Tolstoja 1. Ufff co to byl za blok. Buzka Blondyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.acn.pl 24.09.03, 19:45 A ja z kolei mieszkalem na Balzaka2. Tez niezle :))) A z Tolstoja znam sporo twarzy. Aktualnie mieszkam niewiele dalej, jakies 10 min. z buta ;))) A Ciebie gdzie wywialo?? Jak sie domyslam pewnie na inny kontynent co?? Pozdro D. Odpowiedz Link Zgłoś
duch.lasu Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 01.10.03, 15:13 Stare dzieje:) Rocznik 73, od początku do końca klasa A. Bywam jeszcze na Wawrzyszewie i patrze na próby reanimacji tego blokowiska. Bloki w kolorach tęczy, fontanny na stawach, deptaki ... ale wystarczy spojrzeć wieczorem na odziane w dresiki towarzycho i jakoś niespecjalnie mi żal że już tu nie mieszkam. No ale wspomnienia są miłe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 05.10.03, 21:02 Te same dane...znamy się? Odpowiedz Link Zgłoś
duch.lasu Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 10.10.03, 13:52 Na pewno znaliśmy się te kilkanaście lat temu:) Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 12.10.03, 15:54 Na pewno! Pamiętasz nazwiska wychowawców: Ewa Darek, Żebrowska? Odpowiedz Link Zgłoś
duch.lasu Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 13.10.03, 14:50 very_famous napisała: > Na pewno! Pamiętasz nazwiska wychowawców: Ewa Darek, Żebrowska? Pewnie że pamiętam. Darek była w pierwszych kilku klasach. Byla naprawdę w porządku. W sumie to niewiele nazwisk mi przychodzi do glowy, bardziej już twarze, dawno nie miałem okazji żeby powspominać podstawówkę. Kurcze, trochę czasu juz upłynęło:) Mieszkasz na Wawrzyszewie? pzdr ps ciekawe kto się kryje pod tym bardzo sławnym nickiem Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 14.10.03, 00:11 Tak, Darek była OK. Z nauczycieli pamiętam Karpińską, Słomkę, Kwiecień, Rydz oczywiście. Podstawówkę też już mało kojarzę, bo nigdy nie zrobili (albo nic o tym nie wiem) spotkania. Zresztą do pewnego momentu jeszcze mieszkało na Wawrzyszewie sporo osób z klasy. Teraz już nie. Albo się tak zmienili :)) Ja nadal tu mieszkam. > ps ciekawe kto się kryje pod tym bardzo sławnym nickiem - Zapewne sławna osoba ;)) Pozdrowionka wieczorne :) Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 01.11.03, 18:36 Wpisuję się bo SP209 spadła z pierwszej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.11.03, 15:00 Co tu taka cisza??? Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 18.11.03, 22:51 Troszkę zniknąłem, ale jestem ( co to jest roczek w porównaniu z 30....). Chodziłem do klasy P. Elżbiety Musiałkiewicz. Ile to już lat...... Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 22.11.03, 18:20 UUUu - tej pani nie kojarzę - od czego była? Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 24.11.03, 21:21 Była moją wychowawczynią. Uczyła j.polskiego. Pamiętam jak mialem imieniny i latalem z torbą cukierasów po klasie to zaczynałem od niej. Miała imieniny tego samego dnia..... Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 11.01.04, 23:59 Niestety nie znam, nie pamiętam. Nie uczyła mnie. A panią Rydz kojarzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokt0r Rydz? IP: *.pth0111.pth.iprimus.net.au 13.01.04, 12:39 Lepsza Rydz niz nic. Od geografii?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerry Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.acn.waw.pl 08.12.03, 15:56 Ja zacząłem w 1983, bodajże w klasie "e". Pierwszą wychowawczynią była Kochańska.Może ktoś pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jugoslawia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aps.edu.pl 18.12.03, 12:01 a ja zaczęłam w 1986, wychowawczyni- pani Bujalska, a potem to już było przez chwilkę lepiej aby zaczęło być coraz gorzej. co roku przejmował nas kto inny. Od 3 do 5 klasy pani Czapiga- strasznie to była fajna babka a potem Kacperski- świr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.12.03, 17:18 Nie wiem, czy się znamy. Ja skończyłem tę szkołę w 1973 roku. A zaczynałem jeszcze na ulicy Staffa 111 (tam gdzie jest teraz XXII LO). Jak kończyłem szkołę, dyrektorką była pani Teresa Kwiatkowska a wice Wiesława Majorkiewicz. Uczyły mnie m.in. Helena Bagińska (później Lipiecka), Grażyna Szafran, Janusz Woźniak, Zofia Paryżska i wielu innych wspaniałycch nauczycieli. Znam wiele szkół ówczesnych i obecnych - ale te była najlepsza. Nigdy nie zapomnę wspaniałej Władysławy Maksym, Heleny Młotkowskiej czy Danuty Grot. Wspomina serdsecznie Bożenę Knedler, Hannę Przybyłowicz, Zofię Księżopolską. Nawet, po latach dyektorkę Zofię Roszkowską, której swego czasu się okropnie bałem :-))) Ze swojej klasy pamiętam kilka nazwisk, np. Lis, który swego czasu nie przeczytał "Starej Baśni" i zapytany jak miała na imię nie chciał skorzystać z podpowiedzi, że dziwa i wreszcie wykrztusił - "-no ona była taka dziwka". Pamiętam Wiktora Ołdaka, Grzegorza Sołtysika, Aśkę Michalską, Gośkę Trześniewską, Jolę Frydrych, Elę Pogorzelską, Jurka Parola - o cholera, jeszcze mógłbym wymieniać. Nie jest ze mną tak źle. Pozdrawiam wszystkich absolwentów. Może ktoś do mnie napisze: xwaw@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyna Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 213.223.89.* 25.10.05, 15:25 Brawo za pamiec do nazwisk. Zrobiles mi wielka przyjemnosc przypominajac nazwiska nauczycieli. Ja jestem rocznik 1956 i szkole skonczylam w 71. Moja wychowawczynia byla pani Szafran. Chetnie przyjechalabym na jubileusz. 14- 15 pazdziernika bylam na obchodach 60lecia liceum XXII gdzie pozniej chodzilam. Bylo super spotkac sie po 30 latach. Mieszkalam na Zeromskiego rog Danilowskiego Teraz od 25 lat w Paryzu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyrybek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 04.02.04, 00:28 Hello, Śmieszna sprawa - teraz do tej szkoły chodzi moich 2 synów ( 5 i 4 klasa) - jednego uczy p. Rydz - wspominana często powyżej. Również kończyłam tę podstawówkę (rocznik 1969 więc pojawiłam się w 1976 - zawsze klasa C). Równiez mój brat ją konczył ( starszy - rocznik 1964). Jak ja kończyłam zaczynał tam pracę po studiach nauczyciel plastyki p. Jończyk - do dziś uczy. Śmiesznie spotykac w szkole znajomych ze szkoły, którzy teraz przyprowadzaja tam swoje dzieci. Ja też czuję się tam dziwnie.. bez Frankowskiej, Świętochowskiej, Obrębskiej....a kto pamięta krótko pracującego młodego nauczyciela historii ze szklanym okiem ??? Uczył o wrześniu 1939 prawdziwej historii. Nazywa się Hugo Bader - obecnie Gazeta Wyborcza. Kochałam tego faceta za jego odwagę w tamtych czasach. Długo nie zagrzał, ale odwaga mu została... Całuski Odpowiedz Link Zgłoś
jo.st Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 10.02.04, 20:03 Coraz lepiej! Mój rocznik (1967) zoraz bliżej... I poraz pierwszy pojawiło się nazwisko mojej wychowawczyni p. Świętochowskiej. I nazwisko mojej ulubionej p. Knedler. I Przybyłowicz, i Streylau, i Czos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumiaczek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 217.153.186.* 12.05.04, 11:11 Cześć zlotyrybku, ale wychodzi na to, że chodzilysmy do jednej klasy!!!!! W końcu ktoś znajomy na tym forum. :-)))))) Aha, dla mnie najwspanialsza byla p. Chmielewska od jezyka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.06.04, 07:22 Cos troche ucichl watek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 21:03 darko, men! Pol klasy wymieniles a mnie jakos nie czlowieku! Ale ja tez Ciebie nie kojarze w pierwszym rzucie.. Po latach dowiedzialam sie za to ze nasza klasa to byl taki szkolny poprawczak! Darko a czy to prawda ze ktos od nas nie zyje? Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 15:21 Yo zorka woman!!! ;)))) Pol klasy wymienilem??!!?? Ale ktorej?? Ja jako swiety, bylem nieslusznie posadzany o jakies zle zachowania i zwiedzilem sporo klas... Ostatnia to 5b... potem mnnie wyrzucili... Jesli chodzilismy do 5b to na pewno nie zyje juz Budyn, Mizik i Bialic.... A z paroma osobami kontakt dalej posiadam dosc dobry jak np. z Lipa, Makim i Gniazdkowa i jeszcze pare twarzy sie znajdzie :))) Pozdro i czekam na szybka odpowiedz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 17:06 Darko!;0 Piąta b jak nic! Boże co za cmentarz!!! Obiła mi się tylko historia z Klifem..? Bialic.. nikt piekniej nie grał na zebach, ta technika! Czy to jeszcze pamiętasz?!! No i te macanki, których trzeba bylo unikac po lekcjach.. Nikt mi potem nie chciał wierzyc że podstawowka to szkola przetrwania. Czy ktorys z pozostałych był wysokim blondynem? Bo po nazwiskach jakos nie kojarze. Ja byłam desantem spoza rejonu. Ciekawe czy byłeś pośród tych ktorzy chcieli mnie nawalać pierwszego dnia szkoly! :)) Pozdro na razie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.04, 08:14 Zorka!!! A teraz uwazaj: 1. Bartkiewicz Ewa 2. Bialic Tomasz 3. Binkowski Jakub 4. Chojnowska Grazyna 5. Dobkowski Michal 6. Dybczynska Anna 7. Fochman Sylwia 8. Gapanowicz Radoslaw 9. Gniazdek Marta 10. Golab Tomasz 11. Jablonska Magdalena 12. Jagiello Izabela 13. Hincz Maksymilian 14. Karpinski Piotr 15. Klodzinski Robert 16. Kopczynski Dariusz 17. Kozak Katarzyna 18. Krawczyk Artur 19. Kusnieruk Aleksander 20. Kulik Agnieszka 21. Kwiatkowska Agnieszka 22. Lipkko Adam 23. Makowski Andrzej 24. Malitek Katarzyna 25. Mizikowski Robert 26. Mudyn Artur 27. Nowacki Artur 28. Rutkowska Agata 29. Siedlecki Robert 30. Stepniak Tomasz 31. Szadkowski Robert 32. Wakan Dorota 33. Waradzyn Anna 34. Warchol Marcin 35. Wojtkowski Marek 36. Zygmuntowska Anna 37. Zmuda Monika Nooo to tyle nas bylo w 5b :))))) I rzeczywiscie wtedy to byla szkola przetrwania :)))) Jakos poza Anka Waradzynowa nie kojarze kto jeszcze byl desantem spoza osiedla... Nie wiem czy chcialem, ale z tego co sie orientuje to mnie nie kojarzysz prawda??? Pzdr D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 12:23 No to wszystko jasne! Rany!Darek! Pokrój mnie a i tak nie zrozumiem dlaczego nie pamiętam ze chodzilismy razem do szkoły! Musialam byc wtedy jakos zakręcona. Ale za to..otwieram album z przedszkola..i z kim to się prowadzam za rączkę!!!:)))))) Dobkowskiemu w ten zeszyt to ja sie też wpisywałam ;) ale nigdy z nim nie chodziłam!!! ZorkA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 08:15 Woowwww!!!! Anka powiem tak - to jednak dobrze pamietalem, ze tylko Ty moglas byc z desantu ;)) Ale za to Ty przypomnialas mi, ze chodzilismy razem do przedszkola :)))) Aaaa i jeszcze jedno: to nie ja bylem w grupie egzekucyjnej w Twoim pierwszym dniu w szkole... Poza tym niesmialo zaproponowalbym jakies spotkanko - co Ty na to??? Pzdr Darek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 19:09 Darek!No to śmiało dawaj jakiegos maila! Najlepiej swojego! ;)))) Zastanawialam sie nad tematem: Kto uczeszczal do przedszkola nr...-ale to chyba bylaby jednak przesada..:))) Z tym wysokim blondynem tez chyba przesadzilam ;), bo czy w piatej klasie ktokolwiek moze byc wysokim blondynem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.04, 19:57 Moj mail: darkowaw@o2.pl Aaa ten wysoki blondyn to chyba Budyn... tylko on byl wysoki wtedy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.telenergo.pl 06.07.04, 09:55 Witanko lipton tutaj. Jak to kto był tym wysokim blondynem?? To jest chyba oczywiste. Pozdrówko i również proponuje jakies małe spotkanko po latach Chętnie zobaczę jak sie ludzie pozmieniali przez te lata Adam Lipko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 11:03 He he... Lipton, przeca ty nie byles wysoki wtedy ;PPPP Mam juz maila do Anki i tera trzeba tylko skrecic ustawke... Moze jak sie rozwinie temat to bedzie szerszy wachlarz twarzy :)))) Tymczasem. D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorka Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:21 Lipton! Ty w tym plutonie to chyba jednak byles!!! To co mam szykowac na to spotkanie ...Paralizator!?!!;))) Drugi D.elikwent wpisuje sie za to w stado bielanskich silowni...no i po co Ci ten wachlarz, przeciez i tak to lato zimne jak cholera!;))) Pozdrawiam wszystkich wysokich blondynow powyzej metra trzydziesci..An Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.telenergo.pl 07.07.04, 13:13 No ponad metr trzydzieści to raczej miałem a więc byłem wysoki (przynajmniej dla zorki hehe) choć nie z metra cięty :). To kręćcie tą ustawke i dajcie znac co i jak. A w plutonie to raczej nie byłem bo ja nie byłem w wojsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinda Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 07.07.04, 18:29 I tak oto Dobkowski utrwalil sie w naszych pamieciach jako "Ten od zeszytu":))). Co sie stalo z Tomkiem Bialicem? Nie byl dla mnie bliskim znajomym jednakze zawsze przeraza mnie smierc kogos kogo znalam. Pa Kinda PS Mizik, Budyn... ilu jeszcze nie ma juz tutaj... Przerazajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 08:43 Bialica jeden gosciu zarznal nozem... takie tam sprawy moze nie do konca do opisywania na forum... A Ty gdzie teraz mieszkasz??? Patrzac po ip to chyba nie w Polsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_kontraktora Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 29.07.04, 16:03 Ano nie z Polski. 12 lat temu przylecialam do mojej siostry do Toronto na wakacje. No i te wakacje ciut mi sie przedluzyly;))). Kinda PS Jakbys mogl cos wiecej napisac to wal do mnie na zona_kontraktora@gazeta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.04, 22:55 napisalem i czekam juz dluuugo na odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.arcor-ip.net 23.08.04, 13:31 Czy to tutaj chodzila do podstawowki panna(wowczas i w okularach)Kukulska? Jesli tak to jestem u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.04, 21:21 zona_kontraktora zyjesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiazek Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:22 przesuwamy wątek do przodu bo ginie Odpowiedz Link Zgłoś
nagare Dream Team rocznik 78 03.06.06, 19:25 Sławetną 209 kończyłam i ja :) Rocznik 78 - dream team, który starała się wychowawczo okiełznać pani Krawczyk od WF... z marnym z resztą skutkiem. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafkin Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 18.02.05, 07:20 To ja!!!!!!!!! Dawna zona_kontraktora!!!!!!! Nie moge dostac sie na stare konto... nawet nie wiem dlaczego. No ale jestem spowrotem. Wiem, wiem dawno temu to bylo... przepraszam. Naprawde bardzo przepraszam. Buzka Rafkin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ i Tołstoja IP: *.tele2.pl 18.10.05, 10:41 Extra wątek! Ja jestem z rocznika 75 i chodzilem do 209 przez 5 lat.. Pozniej migrowalem do 332. Mieszkalem na Tolstoja 1 na koncu w ostatniej 13. klatce... Darka Trebickiego znam a takze Jerrego Kilianskiego bo mieszkal nade mna i chodzilem z nim do klasy w 332.. Znam tez Kolasa, Malina! Fajnie tak po latach sie zgadac... A pamietacie z 209 pana od ZPT - Grądziela? A Ty darekwaw z Tolstoja, z ktorej klatki? Odpowiedz Link Zgłoś
rafkin Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ i Tołstoja 22.10.05, 07:22 No to super bo ja mieszkalam na Jurkiem:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 5.5R6D* / *.pg.com 10.02.05, 04:48 Czesc.Wlasnie przypadkiem trafilem na ten watek i postanowilem sie odezwac.Jestem rocznik 67,wiec nazwiska Swietochowska (moja wychowawczyni).Czos ,Knedler nie sa mi obce.Milo jest poczytac o starych dziejach.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: 5.5R6D* / *.pg.com 06.03.05, 09:19 Postanowilem odswierzyc troszke ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 16:23 Elo Rafkin... Swego czasu wyslalem Ci maila na zone kontraktora, ale jak widac chyba sie nie udalo... Jakbys chciala nadal cos sobie odzwiezyc ze mna ;))) to dajesz znac :)))) Pzdr D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.chello.pl 17.09.05, 23:32 rocznik 83 ale z 82 uczeszczalam do tej szkolki, jakby tak trafil tu ktos od p.Sczepanskiej potem p.Joli, Miller , Kacperskiego i Byks to sie odezwijcie! Odpowiedz Link Zgłoś
pehr Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 03.10.05, 11:42 Ja chodziłam do 209 tylko w latach 86-94, moją wychowawczynią też była p. Szczepańska;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walery Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ IP: *.chello.pl 15.03.05, 15:02 Witam wszystkich,ja tez tam ganiałem(rocznik 68) mile wspominam tylko ławki w parku............ Odpowiedz Link Zgłoś
freet Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 18.09.05, 08:56 cześć "ziomale"z przyjemnościa czytam te fore,przypominam sobie stare dzieje, 73-75 chodziłem do "209" na "Żeroma"jak to się mówił.Wychowawca Janusz Woźnika,klasa "dobre ziółka".Może znajdę kogoś kto chodzil do klasy Woźniaka. pozdro Wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
rafkin Re: SP 209 KTO Z WAS TAM CHODZIŁ 13.10.05, 22:47 Darkowaw jestem jak najbardziej za odswiezeniem pamieci! Pisz do mnie na priva Rafkin PS Obiecuje odpisac:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: SP209 Kto z was tam chodził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:43 Witam chodziłęm do 1973 roku. Zaczynałem na Staffa 111, kończyłem na Żeromskiego. Dyrektorką była wówczas Teresa Kwiatkowska. wice - Wiesłąwa Majorkiewicz. Niesamowita kobieta. W szpilkach prowadziłą lekcje WF Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_waw Re: SP 209 Kto z was tam chodził 22.05.06, 10:02 Gość portalu: WIAZEK napisał: > Kto z was chodził do sp 209 na bielanach , interesują mnie lata 1971- > 1979 .Przez pierwsze cztery lata jeszcze na Żeromskiego póżniej na Reymonta. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.st Re: SP 209 Kto z was tam chodził 25.05.06, 14:23 Hej, hej!! Pojawił się w tym watku "Mario" z rocznika 1967, ktorego wychowawczynią była p. Genowefa Świętochowska. Mario, zdradż swoje imię, chyba chodziliśmy razem do klasy?? Ja też z tego rocznika i też z klasy p. Świętochowskiej. Odezwij się, please!! Odpowiedz Link Zgłoś
jobeel Re: do Mario 05.06.06, 10:22 Gość portalu: Mario napisał(a): > Mariusz mam na imie :) Cześć stary byku Mariuszu Z. !!!!!!!!!!!!!!!! Tu Jola :-)))) W klasie była tylko jedna Jola! Co porabiasz, gdzie mieszkasz? Napisz coś, może na gazetowy adres, to sobie pogadamy. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
jobeel Re: do Mario 05.06.06, 10:24 No tak, zalogowałm się pod innym nickiem. Ale oba aktualne, więc czekam. Mariusz odezwij się i napisz przy okazji, jak ułozyło się innym z naszej klasy. Ja też dam znać, choć niewielki mam kontakt z naszymi kompanami z VIII a. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect35 Re: do Mario 05.06.06, 22:29 Czesc Jolu K ,jak sie nie myle :):).Jakims cudem nie moge wyslac do Ciebie wiadomosci.Ale chetnie z Toba porozmawiam.Mam bardzo malo kontaktow z naszymi znajomymi.Podaj jakis namiar to sie zlapiemy.Za 2 tyg wyjezdzam na miesiac ale mam nadzieje ze sie zlapiemy.Pozdrawiam i czekam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: do Mario IP: *.chello.pl 05.06.06, 22:40 perfect35@interia.pl Czekam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perfect35 Re: do Mario IP: *.pg.com 30.09.06, 01:00 Postanowiøem odswierzyc naszá szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: SP 209 kto z was tam chodził? IP: *.chello.pl 01.11.06, 22:06 Ja chodziałam w latach 86-94 a moja wychowawczynia najpier była pani Ewa Darek a potem Micia Rydz... kto chodził ze mna do tej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt Re: SP 209 kto z was tam chodził? 03.11.06, 17:31 a ja rocznik 68 i pamietam nasza wychowawczynie pania sitarska a z ucznow to grazyna sosinska monika szczypaczewska anna wojcik majka gromadowska aneta matuszewska lidka rosik renata kokoszkiewicz agnieszka izdebska a z chlopakow piotr pilkowski marek dobosz grzegorz swistum piotr witkowski piotr tomaszewski itp. nawet duzo nazwisk zapamietalam.pozdrawiam wszystkich z 209 Odpowiedz Link Zgłoś
jobeel Re: SP 209 kto z was tam chodził? 09.11.06, 13:00 Ja wprawdzie z 67 roku, ale Agnieszka Izdebska byla moją sąsiadką. Pamietam też Renatę Kokoszkiewicz. Co się z nimi teraz dzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt Re: SP 209 kto z was tam chodził? 09.11.06, 17:20 dawno sie nie kontaktowalam ale wszystko ok. renata mieszka na osiedlu,sa szczesliwymi zonami i matkami. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect35 Re: SP 209 kto z was tam chodził? 11.11.06, 07:48 A ja Cie nie pamietam ,mimo ze takze jestem z 67 :):). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldenbrown Re: SP 209 kto z was tam chodził? IP: *.chello.pl 12.11.06, 03:18 Ja skończyłam w 1977. Moim wychowawcą był Janusz Woźniak . Jakoś nikt jeszcze nie wspomniał tutaj p.Frankowskiej która w owym czasie (75-77 ) uczyła na pewno j.polskiego no i p. Grygoruka który uczył w-f . Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt Re: 209 szkola podstawowa 1968 12.11.06, 22:57 o ja pamietam grygoruka fajny z niego facet byl. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect35 Re: 209 szkola podstawowa 1968 14.11.06, 05:02 No i jeszcze byl Czos od wf-u :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt Re: 209 szkola podstawowa 1968 14.11.06, 08:18 ale on juz nie byl taki fajny szczegolnie dla facetow Odpowiedz Link Zgłoś
perfect35 Re: 209 szkola podstawowa 1968 14.11.06, 12:00 Kazio byl fajny szczegolnie dla uwczesnej pani dyrektor Kwiatkowskiej :):) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatt Re: 209 szkola podstawowa 1968 14.11.06, 14:33 a to w tym temacie sie nie orjetuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: 209 szkola podstawowa 1968 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:45 P. Frankowską pamiętam. Uczyła mnie polskiego chyba w szóstej klasie. Ale pamiętam, że potem przez dwa lata mieliśmy polski z p. Chmielewską. Wtedy naprawdę lubiłam polski. Odpowiedz Link Zgłoś
romekmn Re: 209 szkola podstawowa 1968 29.11.06, 22:18 p.Jolanta Frankowska była moją wychowawczynią. chodziłem do jednej klasy z jej synem Marcinem.pozdrawiam Wiazek. Odpowiedz Link Zgłoś