Dodaj do ulubionych

Kłopot z dojazdem-proszę o pomoc

02.10.10, 09:26
Witam.
W tym tygodniu będę jechała z dzieckiem do ortopedy i nie wiem jak mam trafić.
Przyjadę busem Viki pod Pałac Kultury, ul. Marszałkowska.
Podpowiedzcie, jak dostać się do Przychodni Orto, ul. Opaczewska, niedaleko CH Blue City; interesują mnie tylko autobusy, gdzie przesiadki itp.

Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Kłopot z dojazdem-proszę o pomoc IP: *.acn.waw.pl 02.10.10, 10:08
      To jest blisko, za taksówkę zapłacisz góra 20 zł, nie ma sensu tłuc się autobusem z dzieckiem.
      • Gość: o Re: Kłopot z dojazdem-proszę o pomoc IP: *.aster.pl 02.10.10, 11:14
        Bywa, że i wydanie 20 zł, a raczej 40 (w obie strony) może być problemem. Niech więc ma kobieta wybór.
        Dojechać można autobusem 150. Jak staniesz tyłem do Pałacu Kultury, to idź w lewo w kierunku ul. Świętokrzyskiej. Przejdź na jej drugą stronę, gdzie będzie przystanek 150 ("Metro Świętokrzyska 04") w kierunku Szczęśliwic. Wysiadasz na 11. przystanku "Szczęśliwice". Autobus w dzień powszedni będzie jechał ponad 20 minut, więc musisz mieć inny bilet niż najtańszy 20-minutowy.
        Albo
        autobusem przyspieszonym 521. Przystanek w kierunku Szczęśliwic nazywa się "Centrum 06" i jest w Al. Jerozolimskich, a więc spod Pałacu, do którego będziesz odwrócona tyłem, pójdziesz w prawo. Wysiądziesz na 7. przystanku "Szczęśliwice". Ten autobus będzie jechał ok. 16 minut, więc możesz kupić bilet 20-minutowy.

Spod Pałacu Kultury odległość do ul. Świętokrzyskiej i do Al. Jerozolimskich jest mniej więcej taka sama.
        • horpyna4 Re: Kłopot z dojazdem-proszę o pomoc 02.10.10, 14:44
          Można też jechać z tego samego przystanku autobusem 127. Trzeba wtedy wysiąść na przystanku o nazwie "Berestecka". Po drugiej stronie Al. Jerozolimskich jest Blue City i ulica Opaczewska.

• ritzy Skad sie biora tacy przewodnicy? 02.10.10, 15:23
          Dlaczego Ty kazesz tej dziewczynie stawac tyłem do PKiN? Przeciez normalnemu czlowiekowi łatwiej stanąć do wszystkiego przodem. Stanięcie tyłem w niczym jej nie ulatwia dojscia na przystanek na Swietokrzyska. Dobrze, że jej nie każesz rozpocząć lewą nogą...

Ponadto, nie wiem, czy ten autobus staje po zachodniej, czy po wschodniej stronie Marszalkowskiej. Najczesciej widze te wsiowe PKSy po wschodniej (pod Galeria Centrum). I wtedy musiałaby przejsc, na skrzyzowaniu, nie tylko na 2-gą stronę Swietokrzyskiej, ale i na 2-gą Marszalkowskiej.
          • Gość: o Masz zatwardzenie, IP: *.aster.pl 02.10.10, 17:11
            wyraźnie wszystko cie uwiera. Nawet to, czy ktoś stanie przodem, czy tyłem... a i udowodnij, że normalny człowiek zawsze staje przodem, he, he. Naucz się też czytać, bo w poście wyraźnie wątkodawczyni napisała, że wysiada pod PKiN. I weź coś na przeczyszczenie.
            • ritzy Mnie uwiera jedno 02.10.10, 22:38
              Powszechna głupota.
              • Gość: o Nie powszechna, tylko twoja IP: *.aster.pl 03.10.10, 10:02
                Jesteś rozlazłym typem, który nawet w wątku, gdzie ktoś prosi o pomoc, musisz się dowalić do kogoś, kto pomaga. A ty? Pomogłeś tej pani w czymkolwiek? Zaproponowałeś jakieś warianty dojazdu, może podwiezienie? Nie, ty wolisz obrażony na cały świat stać z boku i idiotycznie przysrywać. Jasne, po co się fatygować.
                • ritzy Twoj nick okresla poziom intelektu 03.10.10, 13:40
                  czyli zero.

Natomiast udzielanie glupich rad wcale nie jest pomoca innym. Macisz ludziom w glowie i w efekcie szkodzisz, a nie pomagasz.

Na Twoj zalosny poziom inteligencji wskazuje dodatkowo inny aspekt Twej porady. Otoz kazesz dziewczynie isc gdzies tam, a potem, pod koniec "porady", dodajesz jakby od niechcenia: mozna tez pojsc w druga strone, tam bedzie autobus przyspieszony i dojedziesz dwa razy szybciej i taniej.

No czy to jest normalne? U przymulonych zapewne tak.

Dlaczego ja mialbym te kobiete z dzieckiem podwozic dokads? Urlop brać w pracy? Jechać przez pół miasta? Powaznie mi to proponujesz?

Natommiast nie znam sie na szczególach komunikacji miejskiej i dlatego wstrzymalem sie od dawania rad, aby nie wyjsc na szkodliwego idiote. Co Tobie sie nie udalo.
                  • Gość: o "miszcz" dedukcji, pożal sie Boże... IP: *.aster.pl 03.10.10, 20:09
                    No cóż, debil, który chociaż nicka się uczepi, notabene nawet zera od "o" nie odróżniając. A lek na zatwardzenie ciągle nie wzięty. Nie bierz, popisuj się dalej.
    • Gość: jacek najlepiej 158 - CH Reduta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 16:23
      po minieciu dw zachodniego skreca w lewo w Bitwy Warszawskiej i jedzie obok Orto do blue city a potem do reduty

www.ztm.waw.pl/rozklady.php?u=158/TP-CHR.HTM&c=76&l=1
      • mamawiktorka2008 Re: najlepiej 158 - CH Reduta 02.10.10, 17:29
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi:)
        Koniec języka za przewodnika.
        Dobrze że powiedzieliście w jakie autobusy wsiąść, przystanek już znajdę.
        Pojadę autobusem, zwłaszcza że synek jest niepełnosprawny i będzie bezpłatny przejazd. Taksówka to spory wydatek.
        Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
        • Gość: internista Re: najlepiej 158 - CH Reduta IP: *.chello.pl 02.10.10, 18:27
          Powinni zlikwidować wszelkie darmowe przejazdy. Wprowadzić staruchom opłatę np 300 zł rocznie, przestaną zapychać wózkami z pietruszką pojazdy dla pracujących. Do ciebie droga nic nie mam, ale ostatnio widziałem prawdopodobnie BEZDOMNEGO na wózku inwalidzkim - że bezdomny wnioskuję, bo śmierdziało moczem od niego, myślę, że o ile powinno się pomagać niepełnosprawnym o tyle nie należy tolerować tego, że od kogoś śmierdzi, tylko dlatego że jest na wózku (i jeszcze pcha się taki do zatłoczonego 190 w piątek w godzinach szczytu).
          • warzaw_bike_killerz Re: najlepiej 158 - CH Reduta 02.10.10, 18:37
            Moze czlowiek mial klopoty z trzymaniem moczu. Moze z tego powodu byl inwalida. Moze nawet z cewnikiem jechal.

Komunikacja miejska ma zapewnic kazdemu jazde, nie dyskryminujac nikogo. Ani geja, ani bezdomengo.

Klamiesz, ze w godzinach szczytu sa zapchane autobusy. W Warszawie komunikacja jest komfortowa, punktualna, czysta i nowoczesna. Buspasy sa tego dowodem!

Ty.. zbiorkomowy egoisto!
            • mamawiktorka2008 Internisto... 02.10.10, 19:22
              Nieładnie tak z Twojej strony. Wątek napisałam odnośnie dojazdu do ortopedy. A Ty piszesz, że powinni wycofać bezpłatne przejazdy, trochę nie na temat...
              Może załóż nowy wątek...?
              Moje dziecko jest niepełnosprawne, w związku z opieką nad nim mam darmowe przejazdy-tak dla wyjaśnienia.
              Zapraszam na blog mojego synka: www.wiktorekpluta2008.synek.pl

Dziękuję za pomoc, tym którzy odpowiedzili zgodnie z prośbą zadaną w wątku:)
          • dwa-filary Re: najlepiej 158 - CH Reduta 02.10.10, 19:42
            Internisto, też będziesz staruchem i masz duże szanse na nie trzymanie moczu. Nigdy nie wiadomo co kogo może spotkać
          • Gość: kolo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 09:23
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka