e._ 15.04.07, 14:00 Pojawił się zamiast Geanta. Ceny znacznie wyższe, a na niektóre towary (np ulubione ciastka mojego Taty) wyższe o ponad 70%. Teraz mają promocję na dziesięciolecie ale co z tego, skoro potem wszystko wróci do normy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ahnija Re: Do bani z tym Realem. 16.04.07, 17:36 Zgadzam się, mam dokładnie te same odczucia, lubiłam chodzić do Geanta..przyzwyczaiłam się, były fajne produkty, których już nie znajduję w Real.. Odpowiedz Link
ada16 Re: Do bani z tym Realem. 17.04.07, 09:43 Ja narazie nie widze zwyżki cen, ale Real sprawia na mnie wrażenie gorszego standardu , większy bajzel, więcej towarów w koszach a nie na półkach Odpowiedz Link
cover_wielki Re: Do bani z tym Realem. 17.04.07, 16:53 byłem dzisiaj, tez w miejscu po Geancie, ogólnie drożyzna i upchneli wiecej pólek na tej samej powierzchni. Raczej został skreślony z listy sklepów. Odpowiedz Link
leszlong Re: Do bani z tym Realem. 06.07.07, 14:05 W Krakowie ex-Geant na razie różni się znacznie od starego Reala. Ale obawiam się, że jak dojdzie unifikacji to zrezygnuję z zakupów tam. Odpowiedz Link
energeia Re: Do bani z tym Realem. 19.04.07, 11:16 Na dodatek nie mają już wegetariańskich ?wędlin" itp., które były w Geancie... Odpowiedz Link
takajataka1 Re: Do bani z tym Realem. 20.04.07, 04:42 no własnie, ja też zauważyłam, ze podrożało. inne ceny na półkach, a inne ceny pod czytnikiem kodów. kiedy spytałam o te rozbieżność pracownikownika, uśmiechnął się krzywo i powiedział, ze liczy sie cena z czytnika (wyższa). no i róznice w cenach - np. imbir w realu 24,99zł/kg a w carrefourze 9,90 zł/kg. to jest moim zdaniem spora różnica... Odpowiedz Link
kuleczka_re Re: Do bani z tym Realem. 24.04.07, 12:13 e tam, moim zdaniem we wszystkich hiermarketach jest to samo, tzn.jedne towary są droższe a inne znacznie tańsze, po prostu trzeba uważać. Zmieniaja sie marki w asortymencie, co dla mnie jest przykre, bo jak do czegoś przywykne to potem mnie wkurza że nie ma...ale cóż są i plusy. Np. kupiłam olej słonecznikowy duzo taniej niż w Geancie, ale to szczegół. Z plusów to jakoś mi się wydaje że trochę czyściej jest (zwłaszcza koszyki - małe, a duże wreszcie mają naoliwione kółka). Pzdr ps. Ten hipermarket przy Jubilerskiej w W-wie to nie ma w okolicy żadnej konkurencji więc i tak nie muszą się przejmować. Odpowiedz Link
kuleczka_re Re: Do bani z tym Realem. 30.04.07, 10:18 Z całym szacunkiem, ale tesco na Gocławiu (bo o nim chyba myślisz) jest mniejsze od pobliskich marcpoli, po prostu osiedlowy sklepik a nie żaden hipermarket. Alma ma tą samą wielkość + ceny dla bywalców butików w galerii. Pisząc, że nie ma konkurencji, myślałam o podobnych gabarytach. Np. Tesco przy Szwedzkiej ma pod bokiem Carfoura przy Wileńskim. Pzdr Odpowiedz Link
poziomka001 Re: Do bani z tym Realem. 24.09.07, 15:33 To fakt, że przy Jubilerskiej praktycznie konkurencji brak. Zresztą jak był Geant to było to sama. Zmiana jest głównie taka że wszystko podrożało. Po drugiej stronie Wisły np. w realu na Ursynowie już widać większą konkurencję, bo jest lepsze zaopatrzenie sklepu i nie ma pustych półek co się dość często zdarza na Jubilerskiej. Odpowiedz Link