Gość: Andrzej Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.plwaw.energis.pl 20.04.04, 17:17 Prwdziwi Warszawiacy sa juz tylko niestety na Powazkach a wypowiedz debila powyzej tylko to potwierdza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjezdna Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.04, 17:36 kim ty czlowieczku jestes, zeby tak mowic? mieszkasz w Rembertowie i zgrywasz Warszawiaka. a tak naprawde to zal ci, ze nosa nie wysadziles poza mazowiecki obszar i nie masz nawet o czym pogadac z ludzmi ktorzy tu przyjechali. zrob sobie wycieczke po Polsce a zobaczysz ze ludzie tam sa czasem madrzejsi i bardziej wartosciowi od tych ktorych znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin PRAWDZIWA WIES TO WARSZAWA-WROCŁAWIANIN IP: *.media4.pl 21.04.04, 18:06 cos wam powiem nie wiem czym sie tu zachwycac-kto tam jezdzi? jakas łomża ,skierniewice itd. mam to gdzies,BLIZEJ NAM DO BERLINA I POZNANIAKOM TEZ a kto odbudowal te brzydkie miasto po wojnie jak nie ludzie z calego kraju? bądżcie im lepiej wdzieczni A POZA TYM ILU "WARSZAWIAKÓW" TO WARSZAWIACY OD WIECEJ NIZ 2 POKOLEŃ WSZYSCY WASI DZIADKOWIE SĄ Z KĄDŚTAM... JAKICHS CHOLERNYCH MAZOWIECKICH WSI I TYLE KIEDY TAM BYLEM OSTATNIO SAM ZNALAZLEM DROGE W INTERESUJACE MNIE MIEJSCE, BO TZW MIEJSCOWI TO ALBO ZAGUBIONE SIEROTY ALBO WSZYSCY BYLI " NIE Z TĄD" SPOŁECZEŃSTWO WROCŁAWIA TEŻ STWORZYLI LUDZIE NAPŁYWOWI, ALE NAPŁYWOWI Z MIAST I NIKT NIE MA ZA ZŁE PRZYJEZDNYM WE WROCŁAWIU ZE TU SĄ BO TWORZĄ SUPER KLIMAT I WZBOGACAJĄ LOKALNĄ KULTURĘ NO A ILU Z WAS"WARSZAIACY" MIAŁO OJCÓW ALBO DZIADKÓW NA WSIACH MAZOWIECKICH? Odpowiedz Link Zgłoś
klemenko Re: PRAWDZIWA WIES TO WARSZAWA-WROCŁAWIANIN 22.04.04, 15:00 > NO A ILU Z WAS"WARSZAIACY" MIAŁO OJCÓW ALBO DZIADKÓW NA WSIACH MAZOWIECKICH? Ja nie miałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYWARSZAWIAK 20 Re: PRAWDZIWA WIES TO WARSZAWA-WROCŁAWIANIN IP: *.elpos.net 23.04.04, 09:54 Odpowiadasz na : klemenko napisał: > > NO A ILU Z WAS"WARSZAIACY" MIAŁO OJCÓW ALBO DZIADKÓW NA WSIACH MAZOWIECKIC > H? > > Ja nie miałem. ALE PONAD MILION TO REPATRIANCI ZZA BUGA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjezdna Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.bp.com.pl 22.04.04, 14:20 Nie martwcie się, sytuacja ekonomiczna w kraju poprawia się i niedługo zaczniemy stąd wybywać w rodzinne strony. Kto by chciał tu mieszkać?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolerancyjny Re: Zapraszam do Warszawy!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 14:39 Gość portalu: przyjezdna napisał(a): > Nie martwcie się, sytuacja ekonomiczna w kraju poprawia się i niedługo > zaczniemy stąd wybywać w rodzinne strony. Kto by chciał tu mieszkać?!? Prawdziwe słowa otuchy!!! Dla Ciebie zawsze będę gościnny!! Masz Przyjezdna K L A S E i humor!!! pozdrawiam Ciebie i takich jak TY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.pwsbia.edu.pl / 62.233.139.* 22.04.04, 14:57 Ja rozumiem, że każdy człowiek szuka swojej szansy, tak, jak przyjezdni do Warszawy. I mają prawo. Rozumiem też tych rozgoryczonych, bo rynek pracy nie dość, że pusty to jeszcze "zepsuty" przez godzących się na najniższe wynagrodzenia ludzi z Polski. Ale przecież takie migracje są stałym elementem rozwoju każdego miasta. Ze wsi często jedzie się do najbliższgo miasteczka, a stamtąd dalej. Tak to wygląda na świecie i tak samo jest u nas. Zresztą przyjeżdżają mimo wszystko najbardziej rzutcy i często najbardziej zdeterminowani. Są poważnym zagrożeniem, bo często cechuje ich bezwzględność i "krwiożerczość", więc trzeba konkurować, a to też trudne. Jednak tu chyba do głosu dochądzą także wszelkie resentymenty faantastycznie wychodowane przez wieki. Jesteśmy dość prymitywnym narodem prowincjuszy z kompleksamii bardzo chcemy być lepszy przez fakt zamieszkania w dużym mieście,czy w ogóle w mieście, a w końcu w Warszawie akurat ze świecą szukać tych potomków tutejszrgo mieszczaństwa, choćby. Chłopem być (poza fanaberiami artystowskimi) to zgroza i odbieranie przez nowych tej lepszości jest bilesne. Taki to już swiat. Nasz w szególności. Odpowiedz Link Zgłoś
123core A ja na to..... 22.04.04, 22:06 Gość portalu: ja napisał(a): Taki to już > swiat. Nasz w szególności. F*** it all................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYWARSZAWIAK 20 Re: A ja na to..... IP: *.elpos.net 23.04.04, 09:55 Odpowiadasz na : 123core napisał: > Gość portalu: ja napisał(a): > > Taki to już > > swiat. Nasz w szególności. > F*** it all................. F..K YUU 123CORE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japis Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.04.04, 10:05 Na studia do Warszawy przyjechałam w 1997r. i od tamtej pory tu mieszkam. Nigdy nie czułam sie gorsza, może trochę zagubiona na początku, ponieważ w mojej miejscowowści nie było tyle klubów, ale tylko to. Moi znajomi ze studiów dziennych (przede wszystkim Warszawiacy) nigdy nie okazywali mi wyższości, wręcz przeciwnie rozumieli, że tęsknię za starymi przyjaciółmi. Nigdy nie rozróżnialiśmy kto jest z Wawy a kto nie. Stali się moimi przyjaciółmi, bez znaczenia kto gdzie się urodził. Było tak miło, że nie rozumiałam stwierdzeń - Warszawiacy są nadęci, niemili, gburowaci. Ja tak nie uważałam - DO CZASU. Dwa dni temu poznałam wykształconych warszawiaków, którzy - ZRÓWNALI MNIE Z BŁOTEM - stwierdzili, że skoro nie pochodze z Wawy i nie jestem tu zamekdowana, to jak idę ulicą to powinny gasnąć latarnie. To przez moją osobę jest tak kiepsko na rynku pracy i mieszkań, że to ja zaniżam płace itd. Jestem przerażona dokąd chcecie dojść WY WARSZAWIACY - Warszawa nie jest tylko dla was. Współczuję waszym rodzinom za wasze poglądy. ps. Słyszałam, że najbardziej krytyczni warszawiacy to ci z 1 pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
123core Ręce precz.... 24.04.04, 00:21 ..od naszych rodziców.Chamstwo przyjezdne będzie nam tu się panoszyć i mówić które poglądy są słuszne a które nie, może stolice se na prowincje przeniesiecie wieśniaki.....F*** it all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYWARSZAWIAK 20 Re: Ręce precz.... IP: *.elpos.net 24.04.04, 11:05 Odpowiadasz na : 123core napisał: > ..od naszych rodziców.Chamstwo przyjezdne będzie nam tu się panoszyć i mówić > które poglądy są słuszne a które nie, może stolice se na prowincje > przeniesiecie wieśniaki.....F*** it all DOBRY POMYSŁ STOLICE TRZEBA PRZENIESC WIES-MAKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolerancyjny Re: Wieśniacy !!! myjcie się !!! i pierzcie gacie! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.04, 14:10 Ekolodzy wmawiają że to spalenizna jaką wydzielają autobusy lub inne samochody tak śmierdzi! Ale weżmy taki dzien jak sobota ,niedziela lub inne święta : przecież też komunikacja jeżdzi ,ale nie śmierdzi tak w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polk Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.comernet.pl 25.04.04, 14:27 to raczej na przyjezdnych warszawa stoij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 09.05.04, 21:54 Cofałka palancie, zabierz sobie hutę, ktorą Warszawa "zawdzięcza" Śląskowi. Mało co tak zaszkodziło rozwojowi miasta jak popieprzony pomysł komuchów, żeby postawić tu hutę. A metro jest budowane z naszych podatków, więc to raczej Ślązacy zawdzięczają nam miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atj Re: Ziomkowie szturmują Warszawę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 17:37 Dobrze powiedziane! Z naszych podatków, czyli wszystkich Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś