Dodaj do ulubionych

Hotel w okolicach dworca centralnego

02.12.10, 18:18
Witam

W niedziele lece z Warszawy do Bangkoku przez Stambul i o 11:20 musze byc na Okeciu. Z uwagi na obecne warunki atmosferyczne rozwazam przyjazd juz w sobote i nocleg w hotelu. Jestem z Poznania i kompletnie nie znam Warszawy. Poleccie prosze jakis hotel w miare tani (powiedzmy ok 100 zl za noc w jedynce), czysty, pokoj ze sniadaniem w okolicy dworca centralnego. Chodzi o to, zebym nie musial z dworca brac taksowki, zebym mogl do niego dojsc pieszo.

Dzieki
ve.lo
Obserwuj wątek
    • imponeross Mercure Chopin 02.12.10, 19:17
      ve.lo napisał:

> Witam
      >
      > W niedziele lece z Warszawy do Bangkoku przez Stambul i o 11:20 musze byc na Ok
      > eciu. Z uwagi na obecne warunki atmosferyczne rozwazam przyjazd juz w sobote i
      > nocleg w hotelu. Jestem z Poznania i kompletnie nie znam Warszawy. Poleccie pro
      > sze jakis hotel w miare tani (powiedzmy ok 100 zl za noc w jedynce), czysty, po
      > koj ze sniadaniem w okolicy dworca centralnego. Chodzi o to, zebym nie musial z
      > dworca brac taksowki, zebym mogl do niego dojsc pieszo.
      >
      > Dzieki
      > ve.lo

Za 100 zl. nic nie dostaniesz. Fajny, niepretensjonalny i blisko jest Mercure Chopin, ale cena chyba od 200 zl., to zreszta zalezy przez jaka strone internetowa rezerwujesz. Fajny, ale drozszy jest Westin. Marriotta, Intercontinentala, Radissona i Hiltona (ten jest troche dalej) nie lubie, sa drozsze, ale pretensjonalne i z byle jaka obsluga.
      • ve.lo Re: Mercure Chopin 02.12.10, 19:24
        A znalazlem cos takiego jak hotel mazowiecki. W miare tanio, 140 zl, ze sniadaniem. W sumie mnie chodzi tylko o to zeby sie przespac przed 12 godzinnym lotem. Wystarczy lozko, telewizor i lazienka w pokoju.
        • Gość: mmk Re: Mercure Chopin IP: *.acn.waw.pl 03.12.10, 00:44
          Na zdjeciu wyglada OK. Da sie dojsc z dworca, z tym ze troche podrepczesz.

Radze raczej jednak poszukac hotelu w poblizu Okecia, bo w tej chwili (snieg, lod) przejazd przez Warszawe moze zajac nawet kilka godzin. A jesli przyjedziesz wieczorem, to bez wzgledu na tempo jazdy bez stresu dotrzesz do hotelu, rano bedzie juz blizej.
          • Gość: Kleks Re: Mercure Chopin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.10, 10:56
            Bardzo cenna rada. Moja żona zajmuje się obsługą delegacji zagranicznych w swojej firmie i ma teraz spory kłopot z nimi, bo duże korporacje taksówkowe nie gwarantują dojazdu na czas. Ba, często nawet nie przyjmują zleceń tłumacząc, że nie ma możliwości dojazdu do klienta. Wczoraj rezerwowała taksówki z centrum już o 9-tej rano, żeby mieć pewność, że ich zabiorą. Korporacja zaproponowała wyjazd z centrum o 16-tej, żeby na 20-tą dotrzeć na lotnisko. Na szczęście dotarli tam w ciągu 2,5 godz., ale przy takiej pogodzie niczego nie można być pewnym. W pierwszym dniu ataku zimy przejazd 5-kilometrowego odcinka w Wawie zajmował niektórym 4 godziny. I właśnie najbardziej zapchane były okolice Żwirki i Wigury, czyli trasy na lotnisko. Jeśli nie chcesz spóźnić się na samolot, szukaj noclegu w pobliżu lotniska.
            • imponeross Paraliz 03.12.10, 19:34
              Gość portalu: Kleks napisał(a):

> Bardzo cenna rada. Moja żona zajmuje się obsługą delegacji zagranicznych w swoj
              > ej firmie i ma teraz spory kłopot z nimi, bo duże korporacje taksówkowe nie gwa
              > rantują dojazdu na czas. Ba, często nawet nie przyjmują zleceń tłumacząc, że ni
              > e ma możliwości dojazdu do klienta. Wczoraj rezerwowała taksówki z centrum już
              > o 9-tej rano, żeby mieć pewność, że ich zabiorą. Korporacja zaproponowała wyjaz
              > d z centrum o 16-tej, żeby na 20-tą dotrzeć na lotnisko. Na szczęście dotarli t
              > am w ciągu 2,5 godz., ale przy takiej pogodzie niczego nie można być pewnym. W
              > pierwszym dniu ataku zimy przejazd 5-kilometrowego odcinka w Wawie zajmował nie
              > którym 4 godziny. I właśnie najbardziej zapchane były okolice Żwirki i Wigury,
              > czyli trasy na lotnisko. Jeśli nie chcesz spóźnić się na samolot, szukaj nocleg
              > u w pobliżu lotniska.

To jest niesamowite jak troche sniegu moze sparalizowac dojazd na lotnisko :) Dociagneliby w koncu linie metra na lotnisko...
        • imponeross A nie lepiej znalezc cos kolo lotniska? 03.12.10, 19:31
          ve.lo napisał:

> A znalazlem cos takiego jak hotel mazowiecki. W miare tanio, 140 zl, ze sniadan
          > iem. W sumie mnie chodzi tylko o to zeby sie przespac przed 12 godzinnym lotem.
          > Wystarczy lozko, telewizor i lazienka w pokoju.

A nie lepiej znalezc cos kolo lotniska? Tam jest taniej i bedziesz mial blizej.
    • bebiak Re: Hotel w okolicach dworca centralnego 03.12.10, 00:57
      Posprawdzaj sobie ceny tutaj - hotel Gromada przy lotnisku praktycznie (o cenach nie mam pojęcia) - też bym sugerowała zatrzymanie gdzieś w okolicach lotniska:
      hotelewwarszawie.ewarszawa.com/Warszawa/Hotele/Gromada%20Airport.html
      Wydaje mi się, że jeszcze jest Novotel przy Żwirki i Wigury ale nie mogę go namierzyć jakoś:(
    • bebiak Re: Hotel w okolicach dworca centralnego 03.12.10, 01:00
      Jest Novotel, ale już widzę, że chyba trochę drogi - to też obok lotniska:
      www.accorhotels.com/pl/hotel-0527-novotel-warszawa-airport/index.shtml
    • Gość: ellie Re: Hotel w okolicach dworca centralnego IP: *.bb.sky.com 03.12.10, 02:33
      moze jakis apartament? znajoma ostatnio korzystala i chwalila sobie...
      www.wawahotele.pl/cennik.php
      • paniusia.aniusia Re: Hotel w okolicach dworca centralnego 03.12.10, 09:22
        Jeszcze znalazłam:

www.airporthotel.pl/index.php/pl/pokoje/pokoje-standardowe.html
        i ostatecznie (bo bliżej niż dw. centralny):

www.lord.hotelekorona.pl/PL/pokoje.html
    • Gość: Syrena Re: Hotel w okolicach dworca centralnego IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 23:20
      Zawsze można negocjować ceny. Poza tym w weekendy jest taniej. Pewnie, że bliżej lotniska niż dworca będzie lepiej. Spróbuj Hotel Gromada na 17 Stycznia. Ewentualnie w okolicach dworca - Hotel Polonia. W niedzielę z dojazdem do Okęcia nie będzie problemu, bo w niedzielę jest luźno na ulicach (a przed południem, to zupełny luzik).
      Bon voyage
      Syrena
      • Gość: gosik moze campanile? IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 04:19
        www.campanile.com/pl/change/index.aspx
        przy rondzie zawiszy, blisko centralnego
    • ve.lo Re: Hotel w okolicach dworca centralnego 04.12.10, 08:49
      Dzieki wszystkim za rady. naprawde sie przydaly. Ostatecznie zrobilem rezerwacje hotelu Gromada Okecie. 180 zl ze sniadaniem - cena niezla, blisko lotniska. DJeszcze raz serdeczne dzieki wszystkim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka