Dodaj do ulubionych

w sprawie kamer

13.11.06, 21:46
Aankaa powinna buźkę rozradować, również Vvesna i Wieśniak, Paweł też jak
najbardziej - booo..... na rogu Anielewicza i Smoczej po przekątnej pana
Warzywko stawiają kamerę na słupie, która zobaczy wszystko. Jak się z piwem
wraca z ABS Best po północy oraz wszystko inne, więc dłubanie w nosie
wieczorową porą w tych okolicach będzie zarejestrowane!!!! ;-))) Okropnie
teraz zrobi się bezpiecznie w naszych najmilszych okolicach. Czy w innych
rejonach Muranowa też stawiaja kamery?
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: w sprawie kamer 13.11.06, 23:21
      rano pojechałam do zaprzyjaźnionego warsztatu (na flakach)
      2 opony (po przekątnej) miały wbite gwoździe

poproszę o "protokół" szkody
      oponki poklejone
      czeka mnie kupno 4 zimówek
      kolejne flaki -> protokoły z warsztatu -> zgłoszenie na policję i do
      ubezpieczyciela

... bezpieczna okolica ...
    • niegrzeczna_czarna Re: w sprawie kamer 14.11.06, 08:28
      tukee napisała:
      Czy w innych
      > rejonach Muranowa też stawiaja kamery?

Dobre, ja mieszkam obok Mostowskich. wątpię, żeby coś tam "inwigilacyjnego"
      zainstalowali...Uważają, że sam fakt bliskiej obecności takiej przesłynnej
      komendy, jest już gwarancją bezpieczeństwa....
      • kocio-kocio Re: w sprawie kamer 14.11.06, 09:23
        Trochę chyba jest.
        Ja już nie raz pisałam o moim "zwyczaju" zostawiania samochodu z otwartymi drzwiami.
        I nigdy nic się nie stało...
        Odpukać.
      • og01 Re: w sprawie kamer 15.11.06, 14:11
        tez mieszkam kolo Mostowskich... raz wlamali mi sie do auta - wiercac dziure w
        zamku w drzwiach i zabrali sobie radyjko. rok pozniej probowali wlamac sie do
        drugiego auta - zlamali wiertlo i tym razem obeszlo sie bez strat (poza
        zadrapaniem na lakierze).
        Z drugiej strony mam stazakow miejskich. jako ze parkuje na parkingu w ksztacie
        jajka od strony Nowolipek zdarza mi lepiej wykonywac ekwilibrystyke zeby autko
        stazy wyminac na drozce dojazdowej. kiedys wyjatkowo zezlona zapytalam czy im
        nie przeszkadza ze pod nosem kierowcy lamia przepisy parkujac na zakazie. Otoz
        nie, bo "jakby tu sprzatali to by wszyscy mowili ze sobie sprzataja". na
        pytanie "to czy dalej sa w stanie panowac nad porzadkiem skoro kolo siebie nie"
        odpowiedzi nie otrzymalam.
        najciemniej pod latarnia....
    • krwawymsciciel Re: w sprawie kamer 14.11.06, 10:38
      i dobrze. szkoda, ze kamery sluza raczej do rejestracji zdarzen, a nie do
      podejmowania interwencji
    • dwa-filary Re: w sprawie kamer 14.11.06, 13:17
      Na Muranowie jest już bardzo dużo kamer,i skwerek przy Pałacu Mostowskich
      "TYŻ"-od momentu założenia coraz mniej się widzi Smakoszy Mocnych Trunków.
      • niegrzeczna_czarna Re: w sprawie kamer 14.11.06, 13:44
        dwa-filary napisała:

> Na Muranowie jest już bardzo dużo kamer,i skwerek przy Pałacu Mostowskich
        > "TYŻ"-od momentu założenia coraz mniej się widzi Smakoszy Mocnych Trunków

Na to wygląda, że żyłam sobie w błogiej nieświadomości...
      • niegrzeczna_czarna Re: powrót do -w sprawie kamer 08.12.06, 17:16
        Właśnie przed chwilą dostałam telefon, że mój znajomy 15 min temu został na
        skwerku napadnięty, dostał bęcki, rozebrali go z kurtki, zabrali portfel,
        telefon itd. Podobno cała akcja "krojenia" trwała jakieś 10 min....te kamerki
        to chyba mają ślepe oczka...pewnie, że łatwiej " sprzątać " pijących z ławek...
        • tukee Re: powrót do -w sprawie kamer 08.12.06, 18:55
          No to strasznie przykra historia. wraalam przez skwerek pól godziny temu i
          nikogo nie było. Zresztą wracam tędy nawet poźną noca i nigdy ni bałam się.
          Kamerki to raczej przy ulicy stoja, a może włańie tu by sie bardziej przydały.
          Szkoda koleżki :-(.
        • krwawymsciciel Re: powrót do -w sprawie kamer 08.12.06, 21:09
          beznadziejna akcja. swoja droga myslalem, ze krojenie z kurtek to juz
          przeszlosc!!!
        • dwa-filary Re: powrót do -w sprawie kamer 09.12.06, 08:35
          Byłam w tym czasie na skwerku.czekałam 20min. na znajomych i takiego zajścia nie
          widziałam/16,50-17.10/,a rozglądałam sie za nimi.Może przed,albo po miało to
          miejsce.Dawno juz nie było takich zajść.
          • niegrzeczna_czarna Re: powrót do -w sprawie kamer 11.12.06, 08:40
            Akcja miała miejsce dokładnie pod wodopojem. Darek ma 39 lat i jest w szoku, bo
            oni podobno mieli po jakieś 16-18 lat. Ale nic to, policaj wie ale nie daje
            dużych szans na odzyskanie rzeczy.
            • leniwy_wiesniak Re: powrót do -w sprawie kamer 11.12.06, 10:25
              pod jakim wodopojem?
              O jakim skwerku mówisz? Bo chyba nie o tym co reszta ;)
              • niegrzeczna_czarna Re: powrót do -w sprawie kamer 11.12.06, 10:45
                mówię o alejkach, przy okrąglaku. Wodopój=ujęcie wody oligoceńskiej
                • warszawianka_jedna Re: powrót do -w sprawie kamer 11.12.06, 11:01
                  niegrzeczna_czarna napisała:

> mówię o alejkach, przy okrąglaku. Wodopój=ujęcie wody oligoceńskiej

tam raczej kamer nie ma, chociaz pewnie by się przydały.
                  • el_condorpasa Re: DEMENTUJĘ PLOTKĘ 11.12.06, 19:02
                    Uwaga, uwaga, uwaga
                    Chciałem ZDEMENTOWAĆ plotkę powstałą na tym forum i powiedzieć, że NA CAŁYM
                    skwerku przy ul. Andersa 13 (tym, gdzie stoi pomnik żołnierza) NIE BYŁO i NIE
                    MA ŻADNYCH KAMER.
                    Czy kiedyś będą? Nie wiem. Może jak okoliczni mieszkańcy się skrzykną i
                    wystosują petycję do miasta i policji o poprawienie bezpieczeństwa to może
                    zostaną zainstalowane.
                    Koniec ogłoszenia :)
    • el_condorpasa zamontowali kamery 18.01.07, 06:46
      wstaję sobie dziś rano i jak zwykle podążam do sklepu po pieczywo i co widzę?
      Na słupie latarnianym co go wymieniali jeszcze w starym roku, zamontowane
      zostały 2 kamerki, które będą bacznie obserwowały czy ktoś z kierowców nie
      łamie przepisów i nie przejeżdza na czerwonym. A to wszystko na ukochanym przez
      mieszkańców muranowa skrzyżowaniu Andersa/Anielewicza.
      • niegrzeczna_czarna Re: zamontowali kamery 18.01.07, 08:55
        W końcu coś :)
        • el_condorpasa Re: zamontowali kamery 18.01.07, 11:13
          Zwłaszcza, że słup wymienili w grudniu lub listopadzie :)
      • krwawymsciciel Re: zamontowali kamery 18.01.07, 10:46
        zajebiscie wczesnie wstajesz!!!
        • el_condorpasa Re: zamontowali kamery 18.01.07, 11:07
          No wiesz jak się zaczyna zajęcia o 7:45 to trzeba wcześnie wstać. Ale już
          jestam na szczęście po. Więc mogę np. pójść spać :)
      • warszawianka_jedna Re: zamontowali kamery 18.01.07, 11:02
        na tym polega chora polityka miasta, postawić jak najwięcej znaków , płotków,
        kamer, zamiast przebudować to niebezpieczne skrzyżowanie.
        • el_condorpasa Re: zamontowali kamery 18.01.07, 11:13
          wiesz o tym skrzyowaniu było, jest i będzie głośno ze względu na wypadki. Z
          jednej strony jeżeli ustawienie znaków, kamer, barierek itp ma poprawić nawet w
          bardzo znikomym procencie bezpieczeństwo to jestem jak najbardzie ZA. Z drugiej
          strony pewnie najlepszym rozwiązaniem było by przebudowanie skrzyżowania tylko
          ja jakoś nie widzę możliwości. Może małe rondo? Albo coś innego? Nie wiem, nie
          moja w tym głowa. Są od tego inżynierowie.
          A co do bezpieczeństwa to nie wiem czy tak byo od zawsze czy jest od
          kilkudziesięciu lat ale jak wiesz np. nie ma skrętów w lewo (jest zakaz) na tym
          skrzyżowaniu z Andersa w Anielewicza i Świętojerską. Ale wiadomo. Zakazy są
          poto aby...
          • warszawianka_jedna Re: zamontowali kamery 18.01.07, 11:22
            od dawna planowana jest druga jezdnia, zostawiono na nią miejsce, ze 2 lata
            temu nawet przebąkiwano o rychłym rozpoczęciu prac. Jak jest każdy widzi,
            korki, wypadki itd. Ciekawe czy Hania weźmie się za Andersa i stację metra na
            Muranowie?
            • niegrzeczna_czarna Re: zamontowali kamery 18.01.07, 11:32
              warszawianka_jedna napisała:

> od dawna planowana jest druga jezdnia, zostawiono na nią miejsce, ze 2 lata
              > temu nawet przebąkiwano o rychłym rozpoczęciu prac. Jak jest każdy widzi,
              > korki, wypadki itd. Ciekawe czy Hania weźmie się za Andersa i stację metra na
              > Muranowie?
              >

A w którym miejscu mieliby zrobić to poszerzenie??????????????????
              • el_condorpasa Re: zamontowali kamery 18.01.07, 11:38
                Idealne miejsce jest od Świętojerskiej do Stawek a w drugą srtonę to już nie
                wiem. :)
                • niegrzeczna_czarna Re: zamontowali kamery 18.01.07, 11:42
                  el_condorpasa napisał:

> Idealne miejsce jest od Świętojerskiej do Stawek a w drugą srtonę to już nie
                  > wiem. :)

No ja też nie wiem, dlatego pytam.........:)))
              • warszawianka_jedna Re: zamontowali kamery 18.01.07, 11:39
                niegrzeczna_czarna napisała:

> A w którym miejscu mieliby zrobić to poszerzenie??????????????????

od Nowolipek do Stawek.
        • marylalysiak Re: zamontowali kamery 18.01.07, 11:15
          warszawianka_jedna napisała:

> na tym polega chora polityka miasta, postawić jak najwięcej znaków , płotków,
          > kamer, zamiast przebudować to niebezpieczne skrzyżowanie.

I tu się mylisz.Kamery po to ustawiają ,aby widzieć co ludzie w siatkach
          noszą,a później w ministerstwie koszyczek będą mątować,bo musza wiedzieć jakie
          nasze społeczeństwo jest bogate,a nóż na fonntanne zabraknie,a ty z jakąś
          przebudową wyjezdzasz.Płotki służą do tego aby pospólstwo nauczyc jak należy
          chodzić,a skrzyżowanie trzeba zostawic im mniej ludzi do nauki tym lepiej.
          • konisko_wielkie Re: zamontowali kamery 18.01.07, 12:01
            w dupe niech se te kamery wsadza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka