23.01.11, 19:10
A czy nie przeszkadza wam to, że jak ktoś do was przyjeżdża to musicie biegac z pilotem otwierac szlaban? zwłaszcza ci którzy mają okna na podwórko. czy nie można by jakoś tego inaczej rozwiązac? wiem, że jest tel do ochrony, ale to nie jest rozwiązanie
. pozdr
Obserwuj wątek
    • nueng Re: szlaban 23.01.11, 19:32
      Jak przyjeżdżają do mnie goście to przez videofon łączę się z ochroną i proszę o podniesienie szlabanu. Wcale nie muszę biegać z pilotem. Bardziej martwi mnie fakt, że ochrona otwiera każdemu kto zadzwoni na ten cholerny numer na słupku przy wjeździe. Z drugiej strony gratulacje dla tego kto wymyślił brak przycisku w domofonie na klatce gdzie znajduje się ochrona. Żeby się do nich dostać trzeba zadzwonić na komórkę i poczekać aż któryś wyjdzie na górę - no rewelacja. Jeśli chodzi o parkowanie obcych samochodów na naszych miejscach to może sami tam zaczniecie parkować a nie na chodnikach. Dobrze, że do klatki trzeba wejsć po schodkach bo co niektórzy to by pod samymi drzwiami zaparkowali. Przykładem jest klatka C, gdzie panuje pełna "kulturka" w parkowaniu - dwa miejsca parkingowe przy pochylni a samochodów zaparkowanych 5 albo 6szt. I to mieszkańcy a nie ekipy remontowe.
      • ds_0 Re: szlaban 23.01.11, 19:52
        Moim zdaniem telefon powinien zniknąć. Jesli ktoś przyjeżdża do mieszkańca budynku, tak jak było wspomniane wcześniej, można poprosić o podniesienie szlabanu wykorzystując domofon. Usunięcie numeru telefonu może ograniczyć przypadki parkowania samochodów, czy też poprostu wpuszczania samochodów, osób, które nie są lokatorami naszego budynku.
      • chmurek77 Re: szlaban 23.01.11, 20:28
        Skoro my się możemy połączyć z ochroną to może i to działa w druga stronę, a jak nie to pewnie można coś takiego skonfigurować. I wtedy można sprawdzić czy dany mieszkaniec oczekuje np mebli czy wizyty kogoś i wpuszczać. Tak działa ochrona u mojego kumpla w Piasecznie, nie wejdzie się jak mieszkaniec nie wyrazi chęci odwiedzin. Bo za obserwowanie kamer i wpuszczanie każdego kto zadzwoni to 56 zl stanowczo za dużo, w ogóle co to za pomysł z tym telefonem, że każdy może zadzwonić chore. Jak komuś zależy i czeka to może też poczekać na meble pod szlabanem albo poinformować wcześniej ochronę.
        • nueng Re: szlaban 23.01.11, 21:50
          Po prostu jak ktoś z nas będzie jutro wyjeżdżał do pracy to niech zerwie tę kartkę i nie ma o czym więcej gadać. Jeśli ochrona będzie miała z tym jakiś problem to niech w końcu zrozumieją, że pracują dla Nas ;).
      • catherine70 Re: szlaban 24.01.11, 13:49
        nueng napisała:

> Jak przyjeżdżają do mnie goście to przez videofon łączę się z ochroną i proszę
        > o podniesienie szlabanu. Wcale nie muszę biegać z pilotem. Bardziej martwi mnie
        > fakt, że ochrona otwiera każdemu kto zadzwoni na ten cholerny numer na słupku
        > przy wjeździe. Z drugiej strony gratulacje dla tego kto wymyślił brak przycisku
        > w domofonie na klatce gdzie znajduje się ochrona. Żeby się do nich dostać trze
        > ba zadzwonić na komórkę i poczekać aż któryś wyjdzie na górę - no rewelacja. Je
        > śli chodzi o parkowanie obcych samochodów na naszych miejscach to może sami tam
        > zaczniecie parkować a nie na chodnikach. Dobrze, że do klatki trzeba wejsć po
        > schodkach bo co niektórzy to by pod samymi drzwiami zaparkowali. Przykładem jes
        > t klatka C, gdzie panuje pełna "kulturka" w parkowaniu - dwa miejsca parkingowe
        > przy pochylni a samochodów zaparkowanych 5 albo 6szt. I to mieszkańcy a nie ek
        > ipy remontowe.

no, w sumie masz rację, nie pomyślałam o tym
        :)]
    • pawins Re: szlaban 24.01.11, 09:09
      Dział techniczny administracji obiecuje podciągnięcie kabla do szlabanu, aby można było zadzwonić do lokalu bez pośrednictwa ochrony.
      • chmurek77 Re: szlaban 24.01.11, 09:29
        No trochę późno,ale lepiej późno niż wcale, wszędzie gdzie bywałem przy ochranianych osiedlach, zawsze można się skontaktować przy bramie z mieszkańcem, tylko u nas ciekawa koncepcja została wprowadzona....
        • pafciu2 Re: szlaban 24.01.11, 09:44
          Czyli jak rozumiem, jak ktoś do nas zadzwoni "z bramy" to będziemy mogli ją również otworzyć bez wychodzenia z domu, bądź bez dzwonienia do ochrony żeby otworzyli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka