Dodaj do ulubionych

sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.04, 23:51
najpierw mieszkałam na Stegnach, tam kontakty sąsiedzkie były głownie z
ludźmi z którymi chodziło się do szkoły...teraz mieszkam na Górnym Mokotowie
i jakoś nie zauważyłam, żeby sasiedzi przyjaźnie wyciągali rękę, ludzie
mijają się na ulicach, prawie się nie znajac...to przykre, ale może akurat
znajdzie się ktoś kto oswoi tą chorą sytuację...jeśli chcecie ja moge być
pierwsza....mieszkam na Różanej, jutro się do kogoś uśmiechnę
Obserwuj wątek
    • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 07.08.04, 21:09
      Zapewniam ze na Mokotowie rowniez sasiedzi i nie tylko sie do siebie usmiechaja
      ale nawet rozmawiaja.Moze sie dopiero sprowadzilas .Jestaem teraz na zwolnieniu
      lekarskim i nie moge tego zrobic osobiscie ale usmiecham sie i pozdrawiam
      serdecznie sasiadka z Madalinskiego.Mieszkam tu juz 20 lat i sasiadow spotykam
      co krok uwierz mi
      • norah75 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 09.08.04, 16:25
        ja też się uśmiecham - sasiadka z Dąbrowskiego
        • Gość: miś Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 16:54
          I ja się uśmiecham do wszystkich sąsiadów-mokotowian :)
          Sąsiad z Odyńca
          • Gość: alfica Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.olympus.dytech.com.au / 203.56.5.* 19.08.04, 13:46
            Ja rowniez sie usmiecham. Mokotowianin
            • Gość: Ziomek Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.rich.at / 212.186.203.* 19.08.04, 13:51
              I ja tez. Ziomek
            • Gość: Gag Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.04, 22:29
              Bo Ty jeszcze nie wiesz ,że cały Mokotów jest uśmiechnięty
              • Gość: M Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 00:34
                Pozdrowienia dla wszystkich mokotowian z Wałbrzyskiej.
    • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 09.08.04, 20:55
      Widzisz Katie ile osob juz sie do siebie i oczywiscie do Ciebie
      usmiecha.Odezwij sie czekamy,jak Ci sie mieszka z nami
      • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:46
        ja tez,
        pozdrawiam (z baboszewskiej)i sie usmiecham. mam wiekszosc fajnych saiadow,
        na klatce, na podworku, na bazarku obok. najlepsze miejsce do
        miszkania.
        Tobie na pewno tez sie poprawi.
        • magdakas4 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 12.08.04, 15:25
          hej a ja mieszkam na początku niepodległości..2 lata i zero znajomych
          sąsiadów !!! A jestem normalna..ha...mam 28 lat i synka 2 letniego i duzo
          przebywam w domu lub w okloicy...kto się ze mną spotka.....mamy?

madzioll@interia.pl
          • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 12.08.04, 19:16
            No i prosze moze nawet sie przyjaznie pozawiazuja.Szkoda ze moje dziecko juz
            nie chce chodzic ze mna na spacery woli z dziewczynami.... za szybko mi czas
            zlecial na tym przyjaznym Mokotowie ,ale fajnie ze jest taka propozycja i moze
            ktos do Ciebie sie odezwie i razem pojdziecie z dziecmi na spacer.Tylko Katie
            sie nie odzywa czyzby sie juz z kims zaprzyjaznila?
            • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:57
              moje dziecko jeszcze z dziewczynami nie chodzi,
              ale i tak samo z kumplami na podworku przesiaduje.
              a kiedys to sie siedzialo w jordanku z innymi mamuskami,
              pogadalo, poczytalo.... ale to se ne wrati...

pozdrawiam
              • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 13.08.04, 14:16
                niestety nie wroci a szkoda chyba ze kiedys jako juz do babci....
                • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 14:28
                  babci?
                  kurcze, jak to zabrzmialo....
                  zawsze mozna zmajstrowac kolejnego potomka,
                  ale chyba na to tez nie mam zbytniej ochoty.
                  • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 13.08.04, 17:55
                    majstruj poki czas ja sie ociagalam ,zastanawialam,rozwiodlam i teraz co?
                    Do "babci mi jeszcze daleko/mam przynajmniej nadzieje na te 5-6 lat/dobrze ze
                    mam jeszcze poczucie humoru bo inaczej to dziecko na randke a mamusia fotel i
                    druty a moze kabala?a tak zostaloby chociaz jedno w domu do wychowywania na
                    jakis czas
                    • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.chello.pl 14.08.04, 16:29
                      to widze ze obie jestesmy kobiety po przejsciach,
                      ja we wrzesniu mam kolejna sprawe rozwodowa.
                      • beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 15.08.04, 22:04
                        to trzymam kciuki zeby przeszla spokojnie bo ja we wrzesniu mam kolejna sprawe
                        alimentacyjna a wlasciwie juz nie ja tylko syn bo teraz ja juz nic nie moge .Za
                        to tatus sie popisal ze ho ho zaklada synowi jako tegorocznemu maturzyscie
                        sprawe o zaprzestanie placenia alimentow chociaz ten idzie na studia.Jak wiec
                        widzisz wiele jeszcze przed toba! Ale glowa do gory !Ja pomimo uplywu lat w
                        pojedynke /czego Tobie absolutnie nie zycze / i tak mam wiecej powodow do dumy
                        i radosci niz ten tzw maz i ojciec.Jesli jednak moge dac ci rade z ktorej ja
                        niestety nie chcialam skorzystac nie trac czasu .....bo potem moze byc za pozno
                        a jeszcze jak los splata figla dot zdrowia...
                        • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 12:29
                          moj ex wlasnie zaprzestal placenia alimentow bo go
                          zwolnili z pracy. stracil biedaczek dyrektorski stolek w duzej firmie i nie
                          moze nic nowego znalezc. wyjechal wiec do szczecina do narzeczonej i
                          poinformowal mnie ze na razie nie moze mi placic bo ma na okresie probnym
                          dostaje tylko polowe pensji (ok. 5tys) i to mu nie wystarcza, dlatego na razie
                          musze sobie radzic sama.

a z ukladaniem zycia nie czekam, jest ktos.
        • Gość: x Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 18:48
          Ja też mieszkam na Baboszewskiej, niedaleko bazarku, ale się w ogóle nie
          uśmiecham, a jak się do mnie uśmiechniesz, to Cię ugryzę, bo jestem z natury
          zły.
          • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 22:50
            hej wszyscy kochani sąsiedzi!!!
            fajnie ze byl taki odzew...na tydzien zdradzilam Mokotow, bo bylam nad morzem,
            ale juz wrocilam z nowym zapalem do nawiazywania sasiedzkich kontaktow;-)))
            jesli bedziecie chetni, to moze zrobimy sobie spotkanko w jakims mokotowskim
            parku na laweczce i pogadamy-tyle mamy sympatycznych miejsc na spacerki
            no to dajcie znac czy Wam sie pomysł podoba
            • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:55
              katie> swietny pomysl! mozna na polach mokotowskich na przyklad,
              ja jestem jak najbardziej za.
              kto jeszcze???
          • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:53
            a gdzie zly czlowieku mieszkasz na baboszewskiej?
            moze zanim mnie pogryziesz, to podstawie ci noge,
            wywrocisz sie, wybijesz zeby i juz nie bedziesz gryzl?

mimo wszystko pozdrawiam z usmiechem
            • beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 17.08.04, 14:38
              Ciesze sie ze Katie sie odnalazla i polubila MOKOTOWIAN.To na pewno fajny
              pomysl ze spotkaniem chociaz pewnie jestesmy w roznym wieku.Ja niestety
              chwilowo /mam nadzieje ze tylko chwilowo/jestem uwieziona w domu z powodu
              chorej nogi ale kiedys chetnie dolacze.Teraz bede czytala wiadomosci dot
              spotkania i wyobrazala sobie ze jestem z wami.Mam nadzieje ze zly z
              baboszewskei po drodze na spotkanie straci agresje i nie trzeba bedzie
              podstawiac mu nogi!A tak wogole to gdzie jest taka ulica-przepraszam ale
              naprawde nie wiem
              • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:54
                baboszewska jest prawie na rogu woloskiej i odynca, odchodzi od odynca.
                taka malusia.
                musisz kurowac ta noge - ile Ci jeszcze zostało do wyleczenia? swoja droga
                to wspolczuje, taka fajna pogoda, a Ty swiat mozesz tylko ogladac z okna.
                mysle sobie, ze wiek nie odgrywa zadnej roli. chyba nikt z nas nie ma 15?
                Ja skonczone 30. Ale czuje sie na 18.

serdecznie pozdrawiam
                • beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 17.08.04, 20:34
                  bardzo dziekuje juz kojarze rejon Twojej ulicy.Niestety moja noga to jeszcze
                  dluzsze leczenie.,ale niedlugo zaczne dreptac po dworzu .Jesli chodzi o lata to
                  do swoich dodaj 14 i to bede ja.
                  • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.chello.pl 17.08.04, 21:29
                    ee, no to mloda laska jeszcze jestes!
                    pozdrawiam i duzo zdrowka dla nozki!
                    • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 22:49
                      hej dziewczyny, no to rozumiem, że kiedyś spotkamy się na jakimś spacerku, mam
                      nadzieję, że inni mokotowianie też z czasem do nas dołączą...a ja mam 25 na
                      karku, więc też już nie taka nastolatka ze mnie ;-)))
                      a które miejsca w naszej okolicy najbardziej lubicie?
                      jak dla mnie pola mokotowskie sa ok, ale w wakacje jest tam tłum ludzi
                      spragnionych kawałka trawki...
                      pozdrawiam wszystkich i życzę dobrego humorku
                      P.S. jakieś propozycje ławki na spotkanie?
                      a tak w ogóle to na Ursynowie widziałam kiedyś osiedlowy klub, w ktorym można
                      sobie pograc w Scrable albo brydż-w ten sposób integrują się sasiedzi, szkoda
                      że koło nas czegoś takiego nie ma....na tą ławkę mogę przynieść np chińczyka
                      albo karty
    • Gość: kiwi Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.chello.pl 19.08.04, 07:38
      Weźcie mnie ze sobą! Ja z Bałuckiego, przy Różanej. Co prawda od pewnego czasu
      tam nie mieszkam, ale spędziłam tam całe zycie a teraz wpadam kilka razy w
      tygodniu. Podstawówka na Różanej, liceum na Madalińskiego, pierwszy mąż też z
      tych okolic...
      • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:28
        ja mam 30. tez nie malolat.
        jestem jak najbardziej za spotkaniem
        mokotowskim, sprobujcie podac termin jaki
        wam pasuje, bedzie sie pozniej latwiej dogadac,
        ja mam w przyszlym tygodniu urlop wiec kazdy
        dzien jest dobry
        • beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 19.08.04, 10:49
          czesc! Jak powiedzialam zaczynam dreptac i drepcze sobie wczoraj wracajac od
          lekarza wdepnelam na bazarek przy Odynca drepcze dalej Odynca do
          Niepodleglosci -podnosze glowe a tu Baboszewska! czy to nie przeznaczenie? Co
          do laweczki to moze Morskie Oko bardziej centralne dla wszystkich a moze
          skwerek przy kinie stolica /dawnym/?Ciekawe jak my sie skrzykniemy?Chinczyk
          jest niezly w skrable nie gralam od lat.
      • beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 19.08.04, 10:51
        Witamy nowa sasiadke ,ktora chce byc z nami pomimo ze juz tu nie mieszka
        • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:41
          bazarek jest fajny, troche drogo ale za to zawsze swiezo
          i bardzo sympatycznie.
          a pod koniec miesiaca daja na kreche, jak pustki w portfelu.
          • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 23:14
            przyszly tydzien moze byc, ale chyba jakos po poludniu jak juz zelzeje ten
            upal, to ile jest chetnych i na czym w koncu stanelo, na ktorym skrawku zieleni?
            acha i tez serdecznie witam nowa sasiadke ( z mokotowska przeszloscia)
            • beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 23.08.04, 22:33
              niestety ja bede mogla dopiero we wrzesniu i to jak mi "noga pozwoli".Bardzo
              bym chciala Was poznac ale widze ze chetni jakby sie zniechecili.... szkoda
              • beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 27.08.04, 22:43
                hej czy wszyscy "sasiedzi "nagle wyjechali ,czy laweczka przestala byc aktualna?
                a moze to stres przed 1 wrzesnia przychamowal zapedy towarzyskie bo pakujemy
                tornistry naszych pociech?.....
            • Gość: gag Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.04, 00:44
              Poponuję Jordanek przy Odyńca na początku września jak już skończy się szkolno-
              przedszkolne szaleństwo. Ps. Witam i pozdrawiam wszystkie nowe Sąsiadki i
              Sasiadów.
              • Gość: ja Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.acn.waw.pl 29.08.04, 13:30
                hehe...a ja tu mieszkam dopiero rok z kawalkiem (raclawicka przy ogrodkach) i
                juz zaczynalam myslec ze tu ludzie malo mili sa, a tu jakie zaskoczenie :)
                bo ja jak na klatce mowie komus "dzien dobry" to oni na mnie jak na marsjanina
                patrza...
                tylko przez sciane mam sympatycznych, normalnych ludzi, co to i impreze zrobia
                i pogadaja
                a reszta to chyba same babcie ....
                a te warcaby na lawce to mi sie strasznie spodobaly...choc 30 na karku :))
                • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 29.08.04, 13:42
                  Ale nam sie laweczka rozrasta ! Jordanek to swietny pomysl odzywajmy sie aby
                  nie stracic kontaktu do spotkania bo moze nam naprawde cos z tego wyjdzie....
                  • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 23:51
                    fajnie,ze robi sie coraz wiecej chętnych, opowiedzcie coś jeszcze o sobie,
                    zastanawiam się jak to się stało, że Was ten sąsiedzki temat zainteresował, ale
                    to bardzo miło i jak coś piszecie to podawajcie z której jesteście uliczki i
                    jak w końcu robimy z tą ławką, może jakiś termin w tym tygodniu, np 2 września
                    czwartek-komu pasuje, a komu nie?
                    pozdrawiam wszystkich cieplutko
                    • Gość: Kathy Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 16:39
                      Weźcie i mnie!!! Ja z Niepodległości przy Madalińskiego!!!
                      Wprawdzie chwilowo uczę się do obrony mgr, ale jak tylko zdam to bardzo chętnie
                      się pojawię!
                      • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.chello.pl 31.08.04, 18:10
                        przypominam sie! troszke mnie nie bylo ale jestem juz i nadal zainteresowana
                        spotkaniem. tylko sie wreszcie musimy do kupy zebrac bo gadamy i gadamy i nic...
                        • Gość: beata 1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 31.08.04, 18:37
                          laweczki teraz sa troche mokre.... ale faktycznie jak sie bedziemy tak zbierac
                          to nas zima zastanie.czwartek niezly dzien aby nie padalo ale chyba piatki sa
                          lepsze a godzina tak kolo 17? Ja jestem z Madalinskiego miedzy Kazimierzowska a
                          Alejami.czesc
                          • Gość: ja Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.acn.waw.pl 31.08.04, 20:58
                            a ja moge dopiero po 12 wrzesnia bo 2.09 wyjezdzam na ... wakacje :))
                            • anusiamilusia Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 31.08.04, 21:35
                              Jak to miło że jest tu tylu życzliwych sąsiadów:))Jeśli można z chęcią dołączę
                              do spotkania, mieszkam na Starościńskiej(przy Rakowieckiej), zajmuję się 10
                              miesięczną córeczką i bardzo tęsknie do ludzi, gdyż mąż całymi dniami pracuje:((
                              Pozdrawiam i czekam na spotkanie mój nr gg 1204372.
                              • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.04, 21:58
                                hej,hej sasiadki;-)), zaproponowałam czwartek bo też wyjeżdżam na około
                                tydzień, a jednak chciałabym, żeby spotkało się nas możliwie jak najwięcej-to
                                skoro ławki mokre, to może pozostaniemy przy tym tygodniu po 12tym, a w
                                międzyczasie ustalimy wszystkie szczególy
                                może zawiążemy jakieś koło gospodyń mokotowskich ;-)), służace wsparciem w
                                trudnych, samotnych chwilach, jak człowiek jest sam ze sobą zbyt długo to
                                trochę wariuje, ja też tak teraz mam,ale niedługo zacznę pracę, to mam nadzieję
                                że się to zmieni, no i poznam sąsiadów-jesień zapowiada się ciekawie...
                                pozdrawiam
                                • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 01.09.04, 22:08
                                  poczekamy do 12 .A moze odezwa sie jakies czterdziestki bo bede sie czula jak
                                  babcia wsrod mlodziezy..... milego wypoczynku
                                  • Gość: gag Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.09.04, 18:53
                                    nie będziesz sie tak czuła napewno bo ja choc mam syncia 7 mio latka to też nie
                                    jestem nastolatka. Czekam na termin spotkania ale niech to bedzie tere z
                                    miejscem do brykania niesfornych latorosli.
                                • Gość: nikt Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 09:27
                                  Ej, koło gospodyń? A co Wy tak przemiłych sąsiadów ignorujecie? Pozdrowionka i
                                  uśmieszki od sąsiada z Łowickiej.
                                  • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 11:12
                                    żeby panów sprowokować i żeby w końcu też się odezwali, no i proszę udało się
                                    równie dobrze możemy zrezygnować z koła i wybrać jakąś inną figurę;-)
                                    to rozumiem, że jeden sąsiad już jest, a reszta?
                                    pozdrawiam
                                    i czekam na konkretny termin tej ławeczki, bo nic nie piszecie, ja już wracam
                                    po 12tym września
                                    • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 13:46
                                      mi pasuje po 12tym!
                                      jakby co to otma@interia.pl
                                      pozdrawiam wszystkie sasiadki i sasiada rodzyneczka
    • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 03.09.04, 18:52
      ja jestem na przymusowym zwolnieniu wiec sie do terminu dostosuje chyba ze mi
      wizyta lekarska przeszkodzi a mam tych wizyt ze ho ho wiec nie podaje
      terminow.Pozdrawiam szczegolnie naszego rodzynka terz to chyba zamiast
      chinczyka przejdziemy na brydza (ale ja nie umiem)
      • Gość: gag Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.09.04, 20:20
        Niech będzie po 12 byle nie 14 - zebranie w szkole każdy inny termin pasuje.
        Również Wszystkich pozdrawiam a w szczególności rodzynka z propozycją, żeby na
        spotkanie zabrał ze sobą swoich sąsiadów.Może pasuje Wam pierwsza sobota po12?
        Dajcie znać
        • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.04, 23:30
          halo sąsiedzi, gdzie się podziewacie? co z zapałem do spotkania?
          proponuję piatek np około 18ej, ja przyjdę, kto jeszcze i jeżeli w ogóle się
          spotykamy, to gdzie?
          pozdrawiam
          • Gość: kathy Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.cskmswia.pl 16.09.04, 10:12
            chwilowo mam zapalenie krtanii.... wiec raczej nie przyjdę...
            • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.04, 23:08
              szkoda, ale widzę że chyba wszystkim sąsiadom coś dolega, bo nikt sie nie
              odzywa:((
              jakbyście zmienili zdanie to czekam na jakieś propzycje
              • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 08:11
                wyjezdzam na ten weekend, ale w nastepny jestem na 100% w wawce i zglaszam chec
                spotkania,
                • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 17.09.04, 19:59
                  Padl mi internet i nie mialam z Wami kontaktu.Balam sie ze juz po spotkaniu.Ja
                  sie dostosuje byleby nie przed poludniem chyba ,ze tak jak pisalam przeszkodzi
                  mi wizyta u lekarza.Mnie zebrania szkolne juz nie groza a na studenckie sie nie
                  chadza -sama nie wiem czy to dobrze?Bedzie mi chyba czegos /stresu
                  rodzicielskiego przed zebraniem/ teraz brakowac.To ile nas znow jest ?Jak tam
                  nasz rodzynek?
                  • Gość: gag Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.04, 20:55
                    to co przenosimy na za tydzień? Zlitujcie się i wyznaczcie jakąś datę bo nas
                    zima zastanie!!
                    Pozdrawiam
                    • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.04, 23:35
                      no jesteście!!!
                      ja mam w sobotę weselisko znajomych, to bardziej piątek po południu, tylko
                      ławka chyba zdąrzy już porządnie zmoknąć, widzieliście że przy ogródku
                      jordanowskim przy Odyńca, w tym nowym budynku otworzyli jakąś knajpkę z kawą,
                      to może tam?
                      a gdzie rodzynek?
                      • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.chello.pl 21.09.04, 22:06
                        ale my sie zbieramy....
                        zaraz nas zima zastanie.
                        • anusiamilusia Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 21.09.04, 23:11
                          no właśnie. To kiedy gdzie i o której? Tylko ja przychodzę z Majką wiec
                          wolalbym zeby nie bylo to jakies zadymione miejsce. Pozdrawiam :))
                      • Gość: nikt Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:04
                        Gość portalu: katie napisał(a):

> a gdzie rodzynek?

Jestem, jestem :)
                        ... ale już jedną nogą w Berlinie. Wracam 3 października. Ale spotkajmy się w
                        końcu, co?

Pozdrowionka
                        • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 22.09.04, 15:31
                          ciekawe kto pierwszy wyznaczy date naszego spotkania? chyba jednak musimy
                          poczekac na naszego rodzynka wedrowniczka az wroci z Berlina .To moze pierwszy
                          piatek lub sobota po 3 pazdziernika tylko po poludniu.Tu na rozanej widzialam
                          mala kafejke KAMERALNA /przy Al.niepodleglosci/ ale nie wiem czy tam jest
                          zakaz palenia /dot tajemniczej Majki /
                          • Gość: anusiamilusia Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.04, 16:33
                            Majka to moja 11 miesieczna córcia:))pozdrawiamy
                            • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 23:37
                              owszem jest knajpka na Różanej, ale choć mieszkam rzut beretem, to jeszcze w
                              niej nie byłam, dlatego czemu nie?
                              to niech będzie ten październik, dobrze chociaż że co jakiś czas pojawiacie się
                              na forum i całkiem mi nie znikneliście,
                              pozdrawiam dziewczyny i rodzynka
                              • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 24.09.04, 19:51
                                chyba musimy dostosowac miejsce do naszej najmlodszej sasiadki tylko nic mi
                                nie przychodzi do glowy .Chyba zostawimy te decyzje mlodej mamie gdzie jest
                                najlepiej dla takiej waznej 11 miesiecznej osoby moze moze jakas lodziarnia pod
                                dacem z ogrodkiem? Ja sie nie znam bo juz wyroslam ze spacerow /niestety/z
                                dziecmi
                                • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 09:35
                                  ja pale ale sie moge powstrzymac, na pewno jestem w pierwszej polowie
                                  pazdziernika, prawdopodobnie nie bedzie mnie na weekend 16/17 pazdziernika bo
                                  mi sie szykuje rajd konny ale to jeszcze nic pewnego. moze byc tez piatkowe
                                  popoludnie jak dla mnie.
                                  nie przyszlo wam do glowy ze takie troche z nas pierdoly? ile my sie zbieramy?
                                  musi sie wreszcie znalezc wsrod nas ktos naprawde zdecydowany!!! pozdrawiam i
                                  wracam do pracy
                                  • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 30.09.04, 21:44
                                    A juz sie balam ze sie spotkaliscie a mnie nie bylo z wami. Mam czesto
                                    nieczynny internet i wtedy nie wiem co sie z wami dzieje .Popieram jestesmy
                                    straszne pierdoly i jak tak dalej pojdzie to doczekamy sylwestra na tej naszej
                                    nieustalonej laweczce.
                                    • krynn Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 01.10.04, 10:21
                                      To i ja pozdrowie z usmiechem z rogu ulic Rozanej i Kazimierzowskiej. Pogoda
                                      troche mokra i jesienna wiec laweczke mozna by zamienic na jakies bardziej
                                      zadaszone miejsce. A na spotkanie chetnie sie wybiore a co tam. Tylko nie wiem
                                      czy nie bede najmlodszy, bo dopiero 23 latka mi sztuknely. Pozdrawiam
                                      wszystkich sasiadow :)
                                      • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 01.10.04, 21:10
                                        no to mamy drugiego rodzynka tylko pierwszy nam gdzies umknal.Sadze ze w Twoim
                                        wieku jest Was wiekszosc gorzej z tymi 2 razy starszymi.Tylko jak my sie mamy
                                        wreszcie wszyscy umowic?
                                        • Gość: Aga i Grześ Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:31
                                          Witajcie! Pozdrowienia z Odyńca. Tak sobie czytamy te Wasze rozmówki w sprawie
                                          spotkania i właściwie to doszliśmy do wniosku, że czemu by do Was nie dołączyć.
                                          A ponieważ nie możecie podjąć żadnej męskiej ;-) decyzji (być może z uwagi na
                                          to, iż umawiają się prawie same panie :)) chcielibyśmy zaproponować piątek 8
                                          bm. o godz. 19. Miejsce? Może "Lokalna" przy ul. Różanej? Aha...teraz wychodzi
                                          na to, że to my bylibyśmy najmłodsi ;-) O ile nie przerażają Was 21-latkowie,
                                          chętnie się spotkamy z miłymi Sąsiadami.
                                          PS. Niestety całe wakacje nie mogłem się zebrać, by zaktualizować swoją
                                          stronkę. Obiecuję poprawę:)
                                          www.mokotow.republika.pl
                                          pozdrawiamy gorąco, Aga i Grześ
                                          • krynn Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 02.10.04, 08:33
                                            8-my piatek. Moge i jesli sie zbierzemy to bede. Rzut kaloszem odemnie w
                                            sumie :) Pozdrawiam.
                                            • Gość: Aga i Grześ Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 11:08
                                              No to się bardzo cieszymy, że już jedna osoba jest pewniakiem :) Czekamy na
                                              reakcje innych Sąsiadów. Kochane Panie...odezwijcie się!!! Godzinę czy lokal
                                              zawsze możemy zmienić przecież, gdyby coś nie pasowało!
                                              Aha, postaram się namówić także znajomego-straszliwego sympatyka Mokotowa i
                                              starej Warszawy, zwłaszcza Czerniakowa. Jeśli będzie mógł, jestem pewien, że
                                              wpadnie.
                                              Trzymajcie się ciepło:)
                                              A i G
                                            • Gość: beata 1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 03.10.04, 19:04
                                              ja bede ale mam nadzieje ze nie jako najstarsza ( 44 l) bo jesli tak to
                                              stchorze i zawracam.
                                              • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 05.10.04, 13:11
                                                o prosze, pojawily sie nowe twarzyczki do spotkania, bardzo sie ciesze, tylko
                                                nie wiem na 100% czy dam rade w piatek, moze dzien wczesniej?jesli moglibyscie
                                                to dajcie znac, pozdrawiam
                                                p.s. może w końcu się spotkamy, przepraszam, że tak namotałam, ale mam wieczor
                                                panienski kolezanki i moge nie dac rady sie z Wami zobaczyc, a bardzo bym
                                                chciala poznac sasiadow!
                                                • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 06.10.04, 15:59
                                                  ja moge w czwartek pozdrawiam
                                                  • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.chello.pl 06.10.04, 22:31
                                                    czesc kochani sasiedzi, ja moge w piatek. wprawdzie powinnam gruz wyrzucac ale
                                                    co tam!
                                                    dajcie tylko znac czy aktualna jest godzina 19.00 i miejsce - na Rozanej (gdzie
                                                    jest ten lokal bo jestem zacofana???) Jakby mnie tu na forum nie bylo -
                                                    napiszcie maila - PLIZ - otma@interia.pl

pozdrawiam
                                                • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 07.10.04, 12:36
                                                  ojoj to nic nie wiadomo na 100, jeśli tylko we dwie bedziemy dzisiaj mogly to
                                                  bez sensu, jesli bede w okolicy to sprobuje jutro zajrzec na rozana do
                                                  lokalnej, bedziecie miec jakis znak rozpoznawczy?
                                                  a moze w ogole niedziela wieczor by Wam pasowala, czy raczej jestescie
                                                  zwolennikami tylko rodzinnej niedzieli?
                                                  sasiady obudzcie sie!!!
                                                  • Gość: Aga i Grześ Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 21:30
                                                    Witajcie! W takim razie na 100% będziemy o 19-tej w "Lokalnej" (ul Różana w
                                                    pobliżu Kwiatowej). Będzie nam bardzo miło jak przyjdziecie. Na naszym stoliku
                                                    będzie leżała gazeta "Południe" :-)Nie bójcie się podejść ;-) Pozdrawiamy
                                                  • Gość: Kathy Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.cskmswia.pl 08.10.04, 12:29
                                                    Postaram się wpaść na chwilkę.
                                                    Do zobaczenia
                                                  • Gość: nikt Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 09:16
                                                    No nie, no nie mówcie, że nie zdążyłem! Spotkaliście się wczoraj? Jak było?
                                                    Kiedy następny raz?
                                                  • Gość: beata 1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 09.10.04, 15:38
                                                    ja nie bylam .Mam nadzieje ,ze jednak Ktos z Kims sie spotkal i poczatek juz
                                                    byl .....czekamy na wiadomosci
                                                  • Gość: gag Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.aster.pl 09.10.04, 21:50
                                                    Napiszcie co mnie omineło było fajnie? Może spróbujemy powtórzyc w szerszym
                                                    gronie po 14 pażdziernika( ślubowanie pierwszaków)Pozdrawiam
                                                  • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.chello.pl 09.10.04, 22:09
                                                    pochorowalo mi sie dziecko,
                                                    nie dotarlam na spotkanie i strasznie mi przykro z tego powodu,
                                                    ze nie wypalilo.
                                                    pozdrawiam wszystkich
                                                  • Gość: michal Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 04:25
                                                    dopiero dzisiaj tu zajrzalem... szkoda ze nie wiedzialem o spotkaniu wczesniej -
                                                    chetnie bym przyszedl. Szczegolnie ze do Lokalnej tez mam rzut beretem ;)

mieszkam na Rozanej przy Kazimierzowskiej na przeciwko budowy nowego
                                                    apartamentowca (kurcze 10 pieter w tym miejscu to chyba troche za duzo..co
                                                    sadzicie?)

chetnie sie pisze na kolejne spotkanie - wpadne chociaz na chwile zeby poznac
                                                    sympatycznych sasiadow :)
                                                    aha i mam 29 lat, ale to chyba nie ma znaczenia :))

pozdrawiam,
                                                    michal
                                                  • Gość: Aga i Grześ Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 18:19
                                                    No cóż. Na piątkowym spotkaniu w Lokalnej byli tylko...Aga i Grześ ;-) Bardzo
                                                    żałujemy, że nikt nie przyszedł mimo zdecydowanych chęci. Cóż, pogoda była
                                                    wtedy tragiczna wręcz - może dlatego nie zajrzeliście nawet na chwilkę :-(
                                                    Póki co mówi się trudno, poczekamy, może następnym razem będziecie bardziej
                                                    odważni lub po prostu będziecie dysponować wolniejszym czasem :-) Pozdrawiamy
                                                  • Gość: beata 1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 13.10.04, 22:26
                                                    Przyznam,ze ja chyba stchorze chociaz bardzo lubie czytac nasze rozmowy.Chyba
                                                    jednak to nie ten przedzial wiekowy dla mnie (chociaz ja bardzo lubie mlodych
                                                    ludzi)ale nie wiem jak to moze byc odwrotnie a szkoda ze nikt z moich chociaz
                                                    ciut rowiesnikow tu nie zaglada.pozdrawiam.
                                                  • scorpionek_gosia Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 15.10.04, 11:03
                                                    Witajcie wszyscy;-))) Dopiero dzisiaj przeczytałam Wasze posty, ale chętnie się
                                                    przyłączymy. Oboje z małżonkiem mieszkaliśmy i mieszkamy na Mokotowie. Kiedyś
                                                    na Bałuckiego (mój małżonek chodził do szkoły na Różanej), a teraz na Joliot-
                                                    Curie. Mam 33 latka, a mój małżonek 35 więc troszkę wiekiem odbiegamy
                                                    od "młodzieży", ale tylko troszkę;-)))) Tak więc Beato nie przejmuj się na
                                                    pewno nie będziesz osamotniona w tym towarzystwie;-))))
                                                  • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 15.10.04, 19:16
                                                    to juz mi razniej tylko czy my sie w koncu jakos spotkamy....
                                                  • Gość: gag Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.04, 11:33
                                                    beata 1002 wiek nie ma nic do rzeczy pośmiać się można mając 80-tkę, ale tyle
                                                    chyba nie masz?. U mnie już po ślubowaniu pierwszaka więc może jednak
                                                    wyznaczymy jakąś datę, bo za chwilę będą Swięta i znowu sie odwlecze. Proponuję
                                                    22 pażdziernika w tym samym miejscu o 18. Co Wy na to?
                                                  • scorpionek_gosia Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 16.10.04, 20:21
                                                    Myślę, że nam sie uda;-)))
                                                  • Gość: gag Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.04, 14:49
                                                    kto jeszcz może być 22 pażdziernika o 18 na Różanej???????
                                                  • Gość: nikt Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:42
                                                    Ja mogę pewnie trochę później ,raczej ok. 19.30. Jak myslicie, zaprosimy też
                                                    koleżankę z Kabat? W końcu była mokotowianka :)
    • Gość: Cloe Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.crowley.pl 18.10.04, 16:39
      A ja jestem na zesBaniu
      Najpierw mieszkalam na Willowej(do 1989r)
      Potem na Sonaty(Sluzew nad Dolinka.I to juz byla kleska.A teraz na Kabatach i
      to juz jest czarna rozpacz
      Chce na moj ukochany gorny Mokotow
      • Gość: gag Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 11:28
        kabaty to też Mokotów chociaż ja wolę ten stary z klimatem, ale cóż przenosisz
        się często więc może Ci sie uda wrócić? Ponawiam pytanie kto jeszcze może
        przyjśc na spotkanie 22 pażdziernika? Kto z nami wypije kawę?
        • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:29
          ja bym chciala ale nie moge obiecac.
        • robinio11 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 21.10.04, 21:14
          ja też mieszkam na MOKOTOWIE i nie zaminie go na żadną inną dzielnicę nawet jak
          mi dopłacą. Mojej małżowince nie zabardzo się tu podoba (PRAŻANKA) ale co tam.
          Fakt, że nie ma więzi między ludźmi, ale można to zmienić nie tak szybko ale da
          radę. Na to potrzeba pokoleń. Tak jak w Wiedniu, byłem tam prawie 3 lata i
          atmosfera jest naprawdę o'k, ale to mały kraj i ludzie zupełnie inni.
          • nauma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 22.10.04, 10:43
            Hehehe, moja okolica :) Cześć Nioma, co tam słychać? Co prawda wyprowadziłem
            się rok temu z Baboszewskiej, ale wciąż tam wpadam do rodziców (np. będę w tę
            niedzielę). Mieszkam teraz poza Warszawą i do tej pory nie znam większości
            ludzi z mojej klatki schodowej (9 rodzin! - sic!), w porównaniu do Mokotowa
            same gbury, na Baboszewskiej w zasadzie wszyscy się znali :)
            • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.chello.pl 26.10.04, 22:28
              witaj stary sasiedzie - ja juz tylko Twoja mame widuje,
              napisz czasem co slychac i jak sie wiedzie.
              pozdrawiam,
              P.
              • Gość: M. Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.zurich.pl 02.11.04, 21:40
                Przepraszam, że się wtrącam do konwersacji, ale ja właśnie wprowadziłem się
                jakiś czas temu na Baboszewską. Mam takie pytanie, zupełnie nie na temat: skąd
                w najbliższej okolicy najlepiej jest pozyskiwać wodę do picia? Czy można
                ryzykować spożywanie tej z kranu? Słyszałem, że w Warszawie to jest ogólnie
                przyjęte, chodzić po wodę do różnych ujęć wody oligoceńskiej etc.

M.
                • scorpionek_gosia Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 03.11.04, 09:36
                  Kiedyś były ujęcia przy szpitalu na Wołoskiej, przy szpitalu na Spartańskiej i
                  na Wielickiej, ale czy są nie wiem.
                • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 13:24
                  a ktory numer baboszewskiej? bo ja 6.
                  milo mi poznac nowego sasiada.
                  a w kranie chyba jest zupelnie znosna woda.
                  od lat ja pije i nigdy nic zlego sie nie dzialo.
                  woda brana w baniakach do domu moze stac tylko
                  kilka godzin, pozniej zaczynaja sie w niej tworzyc
                  jakies szkodliwe zwiazki. co kilka godzin po swieza
                  wode biegac nie bede wiec dalam sobie spokoj z takimi
                  pomyslami.
                  a jesli juz sie koniecznie uprzesz to dobrym sposobem
                  jest podpatrzenie jak ida ludzie z baniaczkami i zapytanie
                  ich o zrodlo.
                  kiedys bylo ujecie w szpitalu na woloskiej ale nie wiem
                  czy nadal tam jest,

pozdrawiam
                  • Gość: M. Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.zurich.pl 03.11.04, 18:03
                    Dzięki za pomoc. Widzę, że mieszkamy w tym samym bloku :)

Zadam jeszcze jedno pytanie: czy nie ma u Ciebie problemów z ciśnieniem wody w
                    kranie? U mnie wygląda to bardzo kiepsko. Latem było lepiej, ale teraz znowu
                    się pogorszyło, odkąd studenci wrócili z wakacji.

M.
                • beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 04.11.04, 21:04
                  odnosnie wody to jest na 100 % przy szpitalu na Woloskiej (wejscie od ulicy
                  zaraz przy przystanku 117 ,107 )oraz na Batorego na osiedlu wojskowym.Dobrze ze
                  wiosna blisko to moze sie jakos zalapiemy na wolna laweczke.Ciekawe ile nas
                  jest tak zliczyc do kupy? Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Lejzorek Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 15:53
      Czy mogę się dołączyć? Kiedyś byłem na mokotowie (chyba nawet dwa razy).
      • Gość: beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: 217.153.143.* 22.10.04, 22:12
        czy dzisiejsze spotkanie jakos doszlo do skutku?moze jednak ktos juz sie z
        kims z nas poznal?Pozdrawiam nowych i starych sasiadow
        • g0sik Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 29.10.04, 15:49
          Witam sąsiadki i sąsiadów. Ja również żałuję że tak póżno tu zajrzałam.
          Pozdrawiam wszystkich z Dąbrowskiego (zza Kwiaciarni "Nei Fiori"). Mama 14
          miesięcznej Oli
          • robinio11 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 30.10.04, 22:52
            czesc Gosik, to mieszkasz rzut beretem, ja mieszkam na Wiktorskiej
            • Gość: ja Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.acn.waw.pl 03.11.04, 16:34
              a ja na Raclawickiej przy ogrodkach :))
              Kiedy ktos rzuci konkretny termin spotkania, bo wiosna nas zastanie!!!!!!
              • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 14:19
                sasiedzie z baboszewskiej;

nie wiem na ktorym mieszkasz pietrze,
                ja mieszkam na czwartym i z cisnieniem
                jest koszmarnie! woda leci slabiutko a
                i gaz sie nie zawsze zapala bo jest za
                slabe cisnienie.
                winy nie ponosza studenci tylko starutkie
                rury. nie byly wymieniane od poczatku
                istnienia bloku, a nie wiem czy wiesz, ze
                domy te oddano do uzytku w roku 57.

w ktorej klatce mieszkasz?>
                pozdrawiam
                • Gość: katie kochani sąsiedzi IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 05.11.04, 15:52
                  jak to miło, że sprowokowałam tyle ciekawych dyskusji-po długiej nieobecności
                  wracam do Was, mam pytanie do Michała z Różanej-czy nie mieszkasz przypadkiem
                  pod 41 numerem? ta budowa hałasuje od 6 rano do 22ej-rewelacja!!
                  jak Wam się podoba jesień na naszym mokotowie i co z tym spotkaniem, w
                  listopadzie się moze coś uda;-))
                  • Gość: beata 1002 Re: kochani sąsiedzi IP: 217.153.143.* 05.11.04, 22:01
                    No i jak mila Katie,juz chyba nie czujesz sie tu obco? Widzisz ilu masz
                    sasiadow naokolo.Wszyscy sie lubia i usmiechaja i mam nadzieje ze jak sie w
                    koncu spotkamy to nie okaze sie ,ze ktos kiedys na kogos warknal w jakims
                    sklepie ajesli nawet to wtedy o tym zapomniemy.Jesien na Mokotowie jest piekna
                    mimo tylu okropnych odglosow z coraz to nowych terenow budowy.Moze nam zostawia
                    gdzies jakas laweczke do wiosny miedzy szklanymi domami!? pozdrawiam
                    • Gość: gag Re: kochani sąsiedzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 22:20
                      Gosik witaj ja mieszkam po drugiej stronie Dąbrowskiego ale dziecko mam nieco
                      wieksze. Bardzo lubię tą okolicę. Mam nadzieje ,że jak spotkanie w końcu
                      dojdzie do skutku to naprawdę sie wszyscy posmiejemy bo pewnie niektórzy z nas
                      znają sie z widzenia. Pozdrawiam i czekam na propozycje terminu spotkania bo
                      naprawdę zima nas zastanie na tych rozazaniach. Pozdrawiam Wszystkich
                      • ciutka Re: kochani sąsiedzi 05.11.04, 23:09
                        Hej sąsiedzi ale nas tu jest!!!! Ja mieszkam na Joliot-Curie przy Odyńca i mam
                        1 1/2 roczną córeczkę. Pozdrawiam wszystkich!!!!!
                        • grzegorzga WWW.MOKOTOW.REPUBLIKA.PL 07.11.04, 12:33
                          Witam serdecznie moich przemiłych sąsiadów :-) - Wasz sąsiad z rogu Odyńca i
                          Niepodległości.
                          Widzę tu wielu sympatyków Mokotowa, ja sam nim jestem (i to od dziecka!!!).
                          Chętnych zapraszam na www.mokotow.republika.pl - moją witrynę o Mokotowie.
                          Niedługo planuję zainstalować tam nowy dział - miejsca pamięci.
                          Pozdrawiam
                        • robinio11 Re: kochani sąsiedzi 08.11.04, 17:49
                          wszyscy mieszkamy w zasadzie blisko, moze sie spotkamy w pizzeri na
                          Niepodleglosci rog Odynca przy Jordanku. Robia naprawde super i cena jest o'k,
                          tylko win w menu nie maja
                        • Gość: iga Re: kochani sąsiedzi IP: 213.241.29.* 02.02.05, 16:57
                          Witam, a ja z Pułku Baszta, między Woronicza a Odyńca. Pozdrawiam Was
                          wszystkich bardzo ciepło!
                    • hitsuru Re: kochani sąsiedzi 24.11.04, 12:04
                      Witam wszystkich moich kochanych mokotowian!!!Hey y dear!!!Strasznie pozno sie
                      pryzlaczylam do gadki,ech baka,Krotko o sobie ja jestem wasza dumna 19-letnia
                      sasiadka z al.niepodleglosci,szukalam takiego wlasnie forum bo kocham moja
                      dzielnice,to chzba dziwne jak na osobe w tak mlodzm wieku,ne?
                      Oj,Beatko z te budowy,jak one psuja urok starego,pieknego Mokotowa,przykladowo
                      Wiktorska 8 w miejsce kamienicy bedzie tam Rezydencja Wiktorska moim zdaniem
                      nie pasuje to do sąsiadujączch kamienic obok,chociaż obok stoi blok tzw,wielka
                      plyta.
                      BTW,katie,moja złota,dzięki Ci za tego posta,siostro,bo Mokotowianie to taka
                      wspólna brać,to wyjątkowa dzielnica!
                • Gość: M. Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.zurich.pl 08.11.04, 17:53
                  Sąsiadko,

również mieszkam na ostatnim piętrze, w ostatniej klatce, a Ty?

Nasz dom rzeczywiście jest stary, najbardziej podoba mi się ten napis "Schron"
                  przy wejściu do piwnicy :)

Hydraulik powiedział, że problem może rozwiązać zarządca domu, który ma
                  możliwość zwiększenia ciśnienia w kranach.

Pozdrawiam,

M.
                  • Gość: nioma Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:58
                    ja mieszkam w pierwszej klatce.
                    okna na podworko.
                    z tym cisnieniem to jest tak, ze nie mozna za bardzo podkrecic bo mogloby rury
                    rozwalic, ale mozna sprobowac, pod warunkiem ze w Twoim pionie nie ma za duzego
                    brudu w rurach.
                    musisz znalezc w piwnicy glowny zawor, to wszystko.
                    pani dozorczyni da Ci kluczyk, bo pewnie jest zamkniety i tyle.
                    u mnie troszeczke pomoglo, ale nie duzo.
                    najbardziej by pomogla wymiana pionow, ale pomarzyc sobie chyba tylko mozemy.
                    nie wiem czy zauwazyles, ze w naszych domach wszystkie sciany sa krzywe, krzywe
                    podlogi etc? ja teraz jestem na etapie remontu i musimy rownac praktycznie
                    wszystko....
                    z tego co powiadaja starsi sasiedzi, bloki byly budowane przez wiezniow, moze
                    stad te niedorobki....

pozdrawiam
                    • Gość: katie Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 22.11.04, 14:45
                      hej sąsiedzi, komputerki Wam pozamarzały, znów się do Was uśmiecham, chociaż
                      tym razem spod czapki, ostał się ktoś jeszcze chętny do nawiązania sąsiedzkiego
                      kontaktu, czy wszyscy zrezygnowali?
                      • beata1002 Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 27.11.04, 22:05
                        Faktycznie,moj komputer ostatnio czesto robi mi numery ,szczegolnie po
                        ostatnich zawianiach ale mam nadzieje ,ze do wiosny pociagnie.Pozdrawiam
                        sasiadka
    • Gość: scrood Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? IP: *.chello.pl 03.02.05, 16:44
      troszkę się rozejrzałem... ludu z Mokotowa kapke jest ale jakoś nie widzę
      nikogo z rejonu Gagarina/Podchorążych, a nadmieniam, że poza TePsą kablówki też
      już tutaj łącza rozwineły. więc może poza dalszymi ziomalkami znajdzie się
      jakiś bliższy tuziemiec ? ;)
      • malgorzatazielinska Re: sąsiedzka przyjaźń na Mokotowie? 04.02.05, 12:50
        Czesc,
        Szukam mieszkania do wynajecia niedrogiego na mokotowie okolice czerniakowskiej
        moze byc tez ul. Pulawska, najlepiej 2 pokoje. za informacje bede Wam wdzieczna.
        Malgorzatazielinska@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka