Dodaj do ulubionych

Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku

01.02.11, 23:07
A to nie jest tak że ten automat rejestruje co się wlewa i potem sprzedawca jest rozliczany z ilości sprzedanych kaw i innych?

Ale samo zachowanie faktycznie nie na miejscu.
Obserwuj wątek
    • Gość: stef Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 23:13
      Pieniacze. Tylko po co o tym pisać?
      • Gość: DziadekRadek Czytaj dokładnie to zrozumiesz, a zatem... IP: *.tpnet.pl 01.02.11, 23:21
        List czytelnika, którzy skarży się na skandaliczne zachowanie pracowników saloniku "Ruchu".
        "Raz w miesiącu przyjeżdżam do Warszawy autobusem w okolicach 7 rano. Pierwsze kroki kieruję do saloniku Ruchu, by kupić "Wyborczą" i wypić kawę."

Jeśli tenże klient napisałby że: ... kupić NIE i wypić kawę, to redaktorek z GW miałby list od jegomościa głęboko w dupie, ale skoro klient pisze "Wyborczą" no to trzeba się postawić w obronie klienta. Sprzedaż spada, zwroty rosną to i dywidenda dla zarządu może być mniejsza.
        "Wyborcza" rozumie, ze klient to nasz Pan.
      • Gość: xyz gdyby facet faktycznie był taki życzliwy IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 23:49
        to darował by sobie na końcu te docinki i 'życzenia' pod adresem ruchu. a tak, probuje sie kreować, ale srednio mu wychodzi.

poza tym, nie wiem jak sie ma sprawa z cennikiem w saloniku, ale pracownik do wywalenia. no chyba ze synek szefowej.
        • Gość: Piotr Łuczak Re: gdyby facet faktycznie był taki życzliwy IP: *.home.aster.pl 02.02.11, 03:31
          Synek szefowej o 7 rano?? Ogarnij się!! Pracownik ma regulamin, nalał ktoś to płaci! A na dodatek to musiał być dobry squr.. skoro pracownicy go zapamiętali
          • Gość: xyz Re: gdyby facet faktycznie był taki życzliwy IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 11:02
            Mi nie chodzi o kwestie płacenia, chyba wyraźnie o tym napisałem - chodzi mi natomiast o odzywki pracownika do klienta.
    • Gość: jaxa Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku IP: 178.73.32.* 01.02.11, 23:14
      Panie przyjeżdżający, a w KTÓRYM saloniku Ruchu? Bo my tu w tym dużym mieście mamy ich kilka...

A dolewać wrzątek do wypitej lury, no to, hm, faktycznie trochę wiocha. Trzech złotych żałujesz? Jak im wszyscy będą wrzątek gratis podbierać, to się zesrają w tym Ruchu i zwiną biznes: klienci tacy jak ten tutaj będą swoje woreczki z ekspresówką przynosić i zalewać w ruchowych styropianowych kubeczkach, no bo przecież kubeczki i wrzątek są gratis, płaci się "tylko" za herbatę...

I, jak to mawia moja babcia, lepiej nosić, niż się prosić - następnym razem ZABIERAJ TERMOS, dziadku.
      • Gość: xx Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.home.aster.pl 01.02.11, 23:41
        Oczywiście masz rację.
        Ale takiemu "przyjeżdżającemu" nie wytłumaczysz. On nigdy przecież swojego biznesu nie prowadził, siedział tylko w biurze i "pracował". I mu się należało.
        A jak czasem do domu przyniósł jakiś długopis albo teczkę, albo zszywacz? To przecież nie kradzież bo to takie drobiazgi, a firma tyle zarabia na tych maszynach, co je produkuje.
        To jak - za wodę ma płacić? Co darmo leci z kranu? I co z tego, że ciepła - za pół godziny będzie zimna a jego kasy mu przecież nie oddadzą...
        • Gość: Klarisur Ale z ciebie warszawski kretyn, ja pierdzielę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 00:05
          Ale z ciebie warszawski kretyn, ja pierdzielę.
          Skąd niby wiesz, że własnego biznesu nie prowadził? Żenada.
          • Gość: Piotr Łuczak Re: Ale z ciebie warszawski kretyn, ja pierdzielę IP: *.home.aster.pl 02.02.11, 03:32
            Wiać, że rolnik albo z państwowej posady!!
            • Gość: Gościula Re: Ale z ciebie warszawski kretyn, ja pierdzielę IP: *.147.241.221.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.02.11, 10:32
              No więc Ci odpiszę!

Szkoda wzrostu entropii wszechświata, który nastąpił w procesie powstawania Twojego postu.

A jak naprawdę powinien brzmieć ten post, to sobie NORMALNI forumowicze bez problemu dopowiedzą. Wiesz, ja aż taki ŻYCZLIWY to nie jestem.....

Autor dyskutowanego listu.

• Gość: jacek226315 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 03:48
        ot i typowa polska reakcja. A chamy nauczyc sie obslugiwac ludzi
      • Gość: Gościula Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.147.241.221.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.02.11, 10:45
        Na dworcu zachodnim
    • uprzejmy_mis Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku 01.02.11, 23:14
      A Czytelnik nie mógł przynieść w termosie własnego wrzątku do rozwadniania ruchowej kawy?
    • Gość: julia Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.merinet.pl 01.02.11, 23:15
      jeżeli rzeczywiście tak jest, to niech nie sprzedają kaw "nalej sobie sam"
    • Gość: jaxa Darmowy wrzątek... IP: 178.73.32.* 01.02.11, 23:16
      ... to chyba w schroniskach PTTK wysoko w górach, a w biznesie to niestety trzeba płacić, inaczej hołota z własną "hierbato" zadepcze...
      • Gość: xx Re: Darmowy wrzątek... IP: *.home.aster.pl 01.02.11, 23:42
        W schroniskach zawsze się za wrzątek płaciło - i dzięki temu był. Zdrowy układ.
        • Gość: ... Re: Darmowy wrzątek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 00:18
          Zawsze? A ile masz lat, xx?
        • Gość: LuriTuri Re: Darmowy wrzątek... IP: *.aster.pl 02.02.11, 07:46
          Do xx: wrzątek kiedyś był za darmo i tak powinno być. Bo kiedyś to, proszę ja ciebie, turyści przychodzili do schroniska piechotą, a nie przyjeżdżali samochodem i nie uwierzysz - bywali zmoknięci, zmarznięci i zmęczeni po kilkunastogodzinnej wędrówce z plecakiem. I taki był niepisany zwyczaj, że schronisko zapewniało minimum: darmowy wrzątek i tani nocleg - czasem na podłodze, jak nie było już miejsca w pokojach - nikogo ze schroniska nie można było wyprosić.
        • Gość: Cogito Re: Darmowy wrzątek... IP: *.polcard.com.pl 02.02.11, 10:32
          Nieprawda. W czesci schronisk wrzatek nadal jest darmowy.
          • Gość: Leon Re: Darmowy wrzątek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:41
            Schroniska są dotowane a saloniki prasowe nie - dość subtelna różnica....
          • Gość: kixx Re: Darmowy wrzątek,jaki darmowy? IP: *.acn.waw.pl 02.02.11, 15:02
            Cena wrzatku jest wliczona w koszt noclegu
    • bene_gesserit Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt 01.02.11, 23:16
      jacekglm napisał:

> A to nie jest tak że ten automat rejestruje co się wlewa i potem sprzedawca jes
      > t rozliczany z ilości sprzedanych kaw i innych?

Nie, nie jest. Liczy sie zuzycie kawy, herbaty, gipsu itd - wody nie.
      • Gość: gość Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.aster.pl 02.02.11, 00:15
        Woda żeby była gorąca--
      • Gość: Piotr Łuczak Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.home.aster.pl 02.02.11, 03:30
        No to widać, że nie wiesz co to wodomierz!! Gdyby każdy mieszkaniec stolicy chciał tak robić to nie wiem ile by to wyszło bo nie ma jaki kubek i ile tego wrzątku wlał faktycznie (a może miał wiadro??).
      • Gość: Leon Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 09:33
        Bzdury kolego piszesz! Co, niby woda w Warszawie jest za darmo? Poza tym niedouczony kolego cena jakiegokolwiek napoju to nie tylko cena stricte jego "esencji" ale też zużycia prądu, zużycia WODY, koszty pracownicze, koszty lokalu, konserwacja itpitd. No i oczywiściue ZYSK ze sprzedaży. Więc jeśli nie wiesz o najprostszych rzeczaj to lepiej zamknij dzióbek i potup nóżkami w kąciku, skoro nie masz pojęcia o prowadzeniu JAKIEGOKOLWIEK biznesu...
        • wj_2000 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt 02.02.11, 14:39
          Gość portalu: Leon napisał(a):

> Bzdury kolego piszesz! Co, niby woda w Warszawie jest za darmo? Poza tym niedou
          > czony kolego cena jakiegokolwiek napoju to nie tylko cena stricte jego "esencji
          > " ale też zużycia prądu, zużycia WODY, koszty pracownicze, koszty lokalu, konse
          > rwacja itpitd.

Poniosło Cię chyba. Jakaś frustracja osobista?

Klient płaci za kawę. Coś ok. 3pln. Dolewa wrzątku kilkadziesiąt gramów. Jakbyś nie liczył, podwyższa to koszty o MNIEJ niż pół grosza. A chcą DODATKOWĄ złotówkę, albo i dwie (jak za herbatę). Tak widzisz rzetelny biznes?????

Ja rozumiem, gdyby ktoś przyszedł z torebką, nalał sobie wrzątku za pół grosza (jakie tam pół, może 1/20), zajął miejsce, pobrudził filiżankę, to takiego klienta można by obciążyć, albo tak zniechęcić by drugi raz się nie pokazywał.

Ale chcieć złotówkę za 1/20 grosza? 200 000% narzutu?
          • Gość: jacek226315 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 15:02
            leon ty byles w USA jak ja na ksiezycu,gdybys byl to bys wiedzial ze tam jak i w wiekszosci panstw zachodu placi sie za pierwsza kawe a potem dolewaj skolko ugodno.(wylaczajac expresso)
            • Gość: espresso Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: 189.135.4.* 02.02.11, 20:17
              eXpresso to chyba tylko u was w Siedlcach w barze mlecznym serwują.

pl.wikipedia.org/wiki/Espresso
              • Gość: jacek226315 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 21:38
                a ty prostaku to jak nie masz sie do czego przyczepic to do literowki
    • Gość: magda gessler Ladnie się Pan odnosi do kobiet. IP: *.aster.pl 01.02.11, 23:22
      Pogratulowac kultury osobistej.
      • Gość: piotr ikonowicz Idź się Magda umyć bo capisz jakąś kiepską kuchnią IP: *.tpnet.pl 01.02.11, 23:28
    • pavle Haha, niezłe! 01.02.11, 23:31
      Heh, dzięki za zabawnie opisaną historię. Widzę ze banda pańszczyźnianych homo-sovieticusów już się rzuciła do ataku, wspierana przez bandę na dorobku o nazbyt dosłownym pojmowaniu zasa wolnego rynku. Ech, jaki ten kraj nieszczęśliwy.
      • Gość: karol Re: Haha, niezłe! IP: *.linuxnews.pl 02.02.11, 10:49
        +1 pavle, +1!
    • Gość: Jolanta To jest rzeczywiście zwyczajne chamstwo IP: *.unknown.vectranet.pl 01.02.11, 23:46
      To jest rzeczywiście zwyczajne chamstwo. Nigdzie na zachodzie nikt by sobie nie pozwolił na taką odzywkę i obciążanie klienta za dolanie sobie odrobiny wrzątku. Sama ćwiczyłam identyczną niemal sytuację w San Fracisco, gdzie wzięłam za duży kubek i nalałam sobie wrzątku: przy kasie zaproponowano mi, że może wezmę sobie drugą torebkę herbaty, bo taka, zaparzona w 400 ml wrzątku zamiast w 200 ml będzie za słaba. Kiedy podziękowałam za tę propozycję, nikomu nie przyszło do głowy, żeby podwójnie policzyć mi tę parę łyków wrzątku...

Natomiast o ile takie zachowanie personelu RUCHU jest godne potępienia, o tyle reakcja większości tutaj na forum, biorącej w obronę personel owego saloniku, dowodzi niestety tego, czemu staram się zaprzeczać na każdym kroku: że Warszawa pełna jest prostaków i chamstwa. Takie jednak postawy wytrącają mi z ręki resztki argumentów i każą zgadzać się z tą fatalną opinią o moich współmieszkańcach.

I na koniec: każdy na ogół podejrzewa innych o to, co sam by w takiej sytuacji zrobił - to a propos podejrzeń o "kombinowanie" i przychodzenie "z własnym kubkiem i herbatą" wyłacznie po wrzątek, celem doprowadzenia owego nieszczęsnego saloniku RUCHu do bankructwa. Nie wiem dlaczego, ale cisną mi się przed oczy obrazy tzw. przyjezdnych, którzy gnieżdżą się po pięć osób w wynajętych kawalerkach, dzielą zapałkę na czworo, a na lunch idą pod Pałac Kultury po kuroniową zupkę, byle tylko było taniej...
      Wstyd i żenada w najwyższym stopniu.
      • Gość: Piotr Łuczak Re: To jest rzeczywiście zwyczajne chamstwo IP: *.home.aster.pl 02.02.11, 03:37
        Ta.. A ile Ci płacili w SF za usługiwanie kretynom?? Magia przelicznika... A........ No właśnie widać wstyd i żenadę... Chcesz kawy?? Coffe Heaven jest od 6 Mc'Donald od 7 albo i 24 na dobę. Gdzie indziej nie bywam. I odpie...się od przyjezdnych...

Przyjezdni ciężko zapie...ją!! Dają napiwki a na dodatek nie robią afery o 7 rano o jakiś p...wrzątek..... Bo to raz automat nie dał kawy?? Życie............
        • Gość: Jolanta Dziecko, czytaj ze zrozumieniem... IP: *.unknown.vectranet.pl 02.02.11, 09:48
          Dziecko,czytaj ze zrozumieniem. W San Francisco nikt mi nie płacił za usługiwanie kretynom bo nie byłam pracownicą tego lokalu tylko byłam jego klientką podczas wakacji. I to ja pomyliłam kubki - jeśli z tego powodu uważasz mnie za kretynkę to rozumiem, że Tobie nigdy nic się nie myli, zawsze wszystko robisz perfekcyjnie i z tego powodu masz prawo nazywać wszystkich wkoło kretynami. W SF mieli dla mojego skretynienia dużo więcej zrozumienia - może też właśnie również i z powodu takiej tolerancji dla "przygłupów" ludzie na ulicach chodzą jakby pogodniejsi, bez zacięcia na twarzy, zawiści i wściekłości w oczach. To po pierwsze.

Po drugie - używając słów, takich, jak byłeś uprzejmy użyć, potwierdzasz tylko opinię o wszechobecnym chamstwie i prostactwie przyjezdnych.

Po trzecie - jeśli komuś nie odpowiada praca w takim miejscu (vide uwaga o "przeliczniku") - nikt go tam nie trzyma siłą ani wyrokiem sądowym. Niech idzie przed siebie i znajdzie pracę, w której nie musi spotykać się z ludźmi i nie musi być uprzejmy. Niskie wynagrodzenie nie upoważnia w żadnym razie do chamstwa i prostactwa.

I jeszcze jedno: w "byciu przyjezdnym" nie ma nic złego, pod warunkiem, że się "umie" mieszkać w mieście i wpółżyć z ludźmi w cywilizowany sposób. Jak widać jest to sztuka większa, niż można się tego spodziewać - co widać tak na ulicach jak i również tutaj, na internetowych forach.
          • Gość: jacek226315 Re: Dziecko, czytaj ze zrozumieniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:14
            jolanta co Ty tlumaczysz bydleciu jak chlop krowie na miedzy,przeciez wiekszosc "warsawiakow" jeszcze wczoraj za stodole latalo i za krowim ogonem to co tu kultury i higieny wymagac o obyciu nie wspomne.Niech bydlo pojezdzi po swiecie,ale tak by innym wstydu nie przynosili
            • Gość: Leon Re: Dziecko, czytaj ze zrozumieniem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:21
              Drogi Jacku,
              Wstyd Polsce przynoszą głównie tacy jak Ty - wstydzący się przyznać że są Polakami. Zjeździłem więcej krajów niż możesz sobie wyobrazić i pomimo czasami karygodnego zachowania naszych rodaków zawsze byłem dumny z bycia Polakiem. Zresztą nie uogólniaj, bo świadczy o Tobie raczej nie najlepiej. Tak samo bydlęciem będzie Włoch, Francuz, Belg, Norweg czy Amerykanim - to nie zależy od narodowości tylko od człowieka....
              • Gość: jacek226315 Re: Dziecko, czytaj ze zrozumieniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:37
                Leonie jak kichniesz w Stanach to kzady ci powie God bless you,w Wawie powiedzialem kobiecie na zdrowi to mnie odpalila " a co kolezanka jestem" i wygladala na dameTak uogolniam odpowiednio dlugo mieszkalem zagranica by stwierdzic ,ze w subweyu czuc tylko hidnusa i polaka.
                Pracowalem w firmie ktora nazywa sie AXA,ktoregos dnia przyszla ekipa ktora przerabiala jakies rury,byli to sami polacy,po kilku godzinach moj boss przyszedl i wiedzac,ze ja jedyny Polak w firmie, zwrocil sie do mnie zprosba czy moge powiedziec pracownikom firmy remontowej by sie myli.Szczeka mi opadla.Takze nie chan mi tutaj jacy jestesmy szanowani,lubiani,itd.
                • Gość: Leon Re: Dziecko, czytaj ze zrozumieniem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:48
                  Długo mieszkasz w tych swoich ukochanych Stanach? Nie dość, że amerykanizujesz na siłę słowa to jeszcze ich napisać :) Co to jest SUBWEYU?
                  Przypominasz mi człowieka, takiego typowego polaczka mieszkającego w Stanach z pewnego wywiadu telewizyjnego? Czemu? A już cytuję: "mieszkam tu ju CAŁE trzy tygodnie a jeszcze nawet w downtown nie byłem" - ot, taki prosty przykład amerykanizowania się na siłę.
                  Co do uwagi twojego przełożonego, lub jak wolisz bossa: pracownik fizyczny ma do siebie to, że się poci a praca fizyczna przez kilka godzin do lekkich nie należy, więc akurat w tym przypadku wyszło hamstwo twojego przełożonego (inna sprawa, gdyby powiedział to przy ich wejściu do firmy bo wtedy przyznałbym mu rację). Spróbuj sam pomachać kilka godzin przy rurach i zobaczymy czy będziesz ślicznie pachniał.
                  Nie piszę, że jesteśmy wszędzie lubiani itp - skąd wziąłeś taki tekst? Piszę, że brudas będzie brudasem, cham będzie chamem niezależnie od narodowości.
                  • Gość: jacek226315 Re: Dziecko, czytaj ze zrozumieniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 15:03
                    jezeli juz uczysz kogos mowic czy pisac to co to jest"greent piont" ja slyszalem o greentpoint
      • Gość: jacek226315 Re: To jest rzeczywiście zwyczajne chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 03:57
        Jolanta 200% racji.Teraz wiesz co tak tu razi,ja tez mieszkalem dlugo w New Yorku i takiego chamstwa jak w Warszawie to chyba nie ma nigdzie na swiecie,nie dosc,ze rodacy to obok hindusow najbardziej brudni to najbardziej chamscy.Wstyd i zenada.W nowojorskim subwayu czuc tylko hio=ndusa i polaka.Co to za zakompleksiony narod, zrwoc Polakowi uwage przeciez to obraza majestatu,a wezcie sie za mydlo ,myjcie,i dowiedzcie sie do czego sluzy deodorant
      • unhappy Re: To jest rzeczywiście zwyczajne chamstwo 02.02.11, 05:28
        > Nie wiem dlaczego, ale cisną mi się przed oczy obra
        > zy tzw. przyjezdnych, którzy gnieżdżą się po pięć osób w wynajętych kawalerkach
        > , dzielą zapałkę na czworo, a na lunch idą pod Pałac Kultury po kuroniową zupkę
        > , byle tylko było taniej...

Ale już po miesiącu na pewno czują się warszawiakami z dziada pradziada :D
      • Gość: Jolanta Jeszcze małe PS IP: *.unknown.vectranet.pl 02.02.11, 09:53
        Latem zeszłego roku, podczas wycieczki na Rugię, rozbolała mnie głowa. Jako że nie mieliśmy przy sobie żadnych tabletek, zajechaliśmy na stację benzynową mając nadzieję, że nabędziemy tam jakieś proszki. Okazało się jednak, że takich środków na stacjach benzynowych w Niemczech się nie sprzedaje. Ku naszemu zdziwieniu jednak, kobieta, która tam obsługiwała pognała na zaplecze, prosząc, żebyśmy poczekali chwilę, bo moze ona ma w torebce swoje prywatne tabletki. I za chwilę przybiegła z całym opakowaniem.
        Mowę nam odjęło.
        Nie twierdzę, że u nas w Polsce takich ludzi nie ma, ale nigdy coś takiego mi się nie przydarzyło.
        Oceńcie to, proszę, sami...
        • Gość: Leon Re: Jeszcze małe PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 09:59
          Gratulacje tej pani ze stacji za jej głupotę! Na sprzedaż czy też udostępnianie jakichkolwiek leków trzyba mieć odpowiednie zezwolenia... A co by było, jeśli nagle by się okazało że jesteś z jakieś kontroli sanitarnej? Paniusia wyleciałaby z pracy z wielkim hukiem!
          • Gość: jacek226315 Re: Jeszcze małe PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:16
            a wiesz Leon ,ze tym rozni zachod od Polski,mianowicie tym,ze tam ludziom ufaja,w Polsce w kazdym z nas doszukuja sie oszusta. Tu nic sie nigdy nie zmieni
            • Gość: Leon Re: Jeszcze małe PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:18
              Za taką ufność można dostać parę lat za kratami...
              Ufać to ja mogę Rodzinie a nie obcym ludziom. Chociaż, przepraszam - mogę Ci zaufać jak chcesz: UF, UF :)
              • Gość: Franek Leon. Jesteś głupszy niż ustawa przewiduje. IP: *.tpnet.pl 02.02.11, 18:46
    • Gość: Konrad Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 23:59
      Dziękuję za informację. Będę ten "salonik" omijał szerokim łukiem (i na pewno nie tylko ja).

A co do większości komentujących, wyzywających bohatera historii od chamów czy dziadów, to przypomniało mi się stare powiedzenie: chamstwo należy zwalczać siłom i godnościom osobistom.
      Btw, nieważne skąd ktoś przyjechał, ważne że rozumie wolny rynek lepiej niż wpisujący się tu rzekomi mieszkańcy stolicy, za których wstydzę się jako warszawiak.
      • Gość: LLLU Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 00:06
        KTÓRY ?
        • Gość: Konrad Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:36
          Każdy, co do którego mam podejrzenia, że mógł właśnie zostać opisany. Wbrew pozorom nie będzie ich aż tak wiele. A że - jeśli tak samo pomyśli więcej osób - dostaną po tyłku niewinni? To już sprawa firmy matki, by zaczęła dbać o markę.
      • Gość: Piotr Łuczak Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.home.aster.pl 02.02.11, 03:45
        I widzisz i tu jest różnica ;) Bo wszak najlepsza kawa o 7 rano jest w Szpilkach ;)

A przyjezdni tego nie wiedzą ;)
        • Gość: Taa? Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.acn.waw.pl 02.02.11, 09:32
          W Szpilkach to Warszawiacy nie bywają, tylko przyjezdna głównie cioty:-D
          • Gość: Piotr Łuczak Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.home.aster.pl 03.02.11, 16:08
            Ciekawe, ciekawe? To gdzie Ty pijasz kawę??
            • Gość: Gościula Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.182.144.180.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.11, 12:01
              Wszędzie.....po obu stronach sadzawki. I gdy tylko fizycznie mogę, to dolewam wrzątku. Na Orlenie np. często pijam w trasie i tam np. piję Latte parę łyków, dolewam wrząku i wtedy dopiero czuję się usatysfakcjonowany mocą i smakiem.

1) Jeśli jakiejś pozycji nie ma w cenniku, to jest za darmo
    • Gość: Bartuncio Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 00:50
      Największym skandalem jest to że Gazeta o tym pisze.
      Klient burak, bo sobie dolewki robi poza tym z czego rozliczany jest sprzedawca. Sprzedawca to prosty chłopak, bez przeszkolenia, więc mu wybaczam. Kierowniczka, na chamstwo przyjezdnego nie przygotowana więc jej też wybaczam.
      A Burak niech sobie wleje tam gdzie go nie poparzy, obojętne co mam na myśli.
      • Gość: Piotr Łuczak Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.home.aster.pl 02.02.11, 03:43
        Mnie to szkoda chłopaka!! Dobrze mu powiedział. Przyjeżdża ćwok raz na miesiąc do Warszawy i pana rżnie!! A chłopak pewnie jest kontrolowany na każdym kroku. (i niech tu się serwisant automatów wypowie czy wrzątek jest zmierzalny) Przypuszczam, że tak :( I nie miał chłopak wyjścia, albo nabijamy cokolwiek, albo chłopak będzie oskarżony o wałowanie :( A co kierowniczka miała powiedzieć?? I tak dobrze, że chłopaka wstrzymała bo ja bym bucowi poprawił lico;)

A to coś dla nas ;) Warszawiaków czujących serce tego miasta

www.youtube.com/watch?v=Pd0ScofLTGw
        • Gość: No Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.acn.waw.pl 02.02.11, 09:36
          Jakich "nas"? CZujesz głęboką wewnętrzną więź z pracownikiem tej pseudokawiarni, zapewne taki sam "WArszawiak" spod Grójca albo MAłkini, jak TY. Widac że nosa poza Polskę nie wystawiłeś, palancie.

A chłoptaś z tego Inmedio czy jak tam się ta "kawiarnia" zwie - na kopach z roboty i z powrotem do gnoju.
        • Gość: Gościula Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.147.241.221.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.02.11, 11:03
          Pojebało Cię chyba. On za tę dolewkę wrzątku (nb. zawsze i wszędzie tak robię, gdzie są automaty samoobsługowe, bo nie lubię zbyt mocnej kawy, po to zresztą jest tam wrzątek nieporcjowany tylko w dowolnej ilości) nabił HERBATĘ, której nie wydał. To jest oszustwo. Wspomnę, że parę lat temu była w Zielonej Górze sprawa karna o 90 groszy!!!! A tu całe 2,99 sobie dopisali.

I niech żałują, bo jak napisałem, na samym Zachodnim można kawę wypić w co najmniej 20 miejscach, a Gazetę kupić w kilku to w samej hali głównej się da.

A co do mojego rzekomego wieśniactwa
      • Gość: jacek226315 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 04:01
        Bartunciu burakiem to ty jestes ,jeszcze przed wczoraj latales za stodole i za krowim ogonem,dojechales do Warsuwy ,przelec sie troche dalej na zachod zobacz jak sie klientow trakruje,chamie
    • Gość: k. trzeba wywiesić żeby wpuszczai tylko w krawatach! IP: *.acn.waw.pl 02.02.11, 02:36
      ależ ciśnienie :o to już raczej ta kawka nie była potrzebna po tak spektakularnej reprymendzie, szacun
    • Gość: jaa Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku IP: *.chomiczowka.waw.pl 02.02.11, 06:03
      Gościu czasy PRL juz mineły.Jak chamski kupujacy ti i chamski sprzedawca.Wrzatek tez kosztuje-zurzywa sie prąd i wode,bierze kubek -nie zauważyłeś że to nie jest za darmo?Jak zaczną wode brać z kałuży a bedziesz sobie ogrzewał pocierając ręką w swoim naczyniu to bedziesz miał za darmo i możesz sobie lać tam gdzie chcesz;)
      • unhappy Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt 02.02.11, 06:12
        Gość portalu: jaa napisał(a):

> Gościu czasy PRL juz mineły.Jak chamski kupujacy ti i chamski sprzedawca.Wrzate
        > k tez kosztuje-zurzywa sie prąd i wode,bierze kubek -nie zauważyłeś że to nie j
        > est za darmo?Jak zaczną wode brać z kałuży a bedziesz sobie ogrzewał pocierając
        > ręką w swoim naczyniu to bedziesz miał za darmo i możesz sobie lać tam gdzie c
        > hcesz;)

Nie mówiąc oczywiście o tym, że ogrzewanie pomieszczenia kosztuje, a tu taki przyjdzie i jak nic nie kupi to strata. Za darmo to se możesz ognisko rozpalić jeden z drugim, jak opału nakradniesz. Skandal, skandal, skandal...
      • Gość: jacek226315 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 08:11
        gosciu a co to na zachodzie to wrzatek nie zurzywa pradu,i biore wode z kaluzy. Ot typowy polski buc.
        to do "jaa"
        • Gość: Leon Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 09:52
          Jacuś, weź ty sobie lepiej wróć do swojego New Yorku (CO TO KUŹWA ZA MIASTO NEW YORKU????) i nie rób swoją osobą smrodu w Polsce, ok? Prowadzący ów salonik płaci za wszystko: za maszynę do kawy, za jej serwis, za kubki, za cukier, za WODĘ za PRĄD do przygotowania owego WRZĄTKU, za półprodukty do przygotowania napoju itp więc ma 100% prawo i słuszność żądać zapłaty za korzystanie z tego.
          Ale pójdźmy Twoim tokiem myślenia: załóżny, że prowadzisz taki salonik. No to ja, jako światowej klasy polak spod Grójca ze słomą w gumofilcach i smrodem obornika na podeszwach wejdę sobię, kupię najmniejszą herbatkę z możliwych, w międzyczasie przecztam całą prasę z półek, w międzyczasie robiąc z pięć dolewek wrzątku (mając cały czas tą samą torebkę herbaty w styropianowym kubku) a na koniec puszczę bąka takiego, że wymiecie Ci klientów - co Ty na to? Dalej będziesz twierdził, że klient nasz pan i że mogę tak robić?
          Pomyśl troszkę światowcu z New Yorku zanim zaczniesz wylewać swoje wypociny na forum...
          • Gość: jacek226315 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:19
            co Leosiu kompleksy sie odezwaly?
            • Gość: Leon Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:24
              Tak, straszne kompleksy :) Normalnie aż Ci zazdroszczę Twojego życia na green point :) Po prostu aż mi brakuje tego amerykańskiego luksusu, tych wspaniałych hamburgerów, tych limuzyn i całodniowego usługiwania czarnuchom... My, biedni Polacy zazdrościmy po prosty wszystkiego takim wspaniałym panom z ameryki takiego życia! Pragniemy tego całym sercem, żeby ktoś nas zabrał do tego raju :)

PS. ja w przeciwieństwie do ciebie świetnie radzę sobie w Polsce i nie muszę z niej uciekać żeby żyć na poziomie pozwalającym utrzymać mi moją rodzinę :P
              • Gość: jacek226315 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:39
                nie musze ci sie tlumaczyc,ale na Greenpoicie nie mieszkalem godziny.Trzymalem sie jak najdalej od rodakow.Gdzie pieciu polakow,tam szesc zdan.I poc sie juz,bo dostaniesz czkawki
    • Gość: freeman Faktycznie IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 06:14
      Jeśli to było na Dw Zachodnim to i ja równierz miałem "przyjemność" kupienia tam kawy. Obsługa rzeczywiście chamska jak za PRL-u w mięsnym.
    • Gość: mm Ja o tym do prasy napiszę! IP: 81.210.105.* 02.02.11, 06:20
      I słowo stało się ciałem... Z dwojga złego wolę gdy prasa zajmuje się wrzątkiem w kawie w ruchu, niż brzozą na kusie i na ścieżce we mgle.
    • Gość: leveller Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku IP: *.acn.waw.pl 02.02.11, 07:15

Dobre)), poproszę adres, chętnie obejrzę to zjawisko.
    • Gość: narzeczony czy seks przed ślubem to grzech IP: 94.42.87.* 02.02.11, 07:19
      pomóżcie , narzeczona nalega i to bardzo
      • Gość: sąsiad Ze mną to nie grzech, z tobą owszem. IP: *.tpnet.pl 02.02.11, 18:48
    • Gość: LuriTuri Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku IP: *.aster.pl 02.02.11, 07:51
      To taki bardzo polski brak życzliwości. Wędrując we Włoszech wielokrotnie zdarzało mi się w knajpach prosić o wrzątek, żeby zaparzyć swoją herbatę lub zioła. I nigdy mi się nie zdarzyło, żeby ktoś mi odmówił, krzywo patrzył czy brał za to jakieś pieniądze. Pamiętam też, jak kiedyś w schronisku młodzieżowymw Wenecji zakonnica otworzyła automat do kawy, pogmerała w środku i nalała mi wrzątku z rurki. Z uśmiechem.
      • Gość: jacek226315 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 08:15
        no tak,ale to we Wloszech,to jakby nie bylo zachod,w tym kraju nic sie nigdy nie zmieni polacy sa niereformowalni i nie zwracajacie mi uwagi,ze pisze polacy z malej litery,na szacunek trzeba zapracowac
    • springbok Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku 02.02.11, 08:09
      Język skarżącego się czytelnika jest adekwatny do poziomu gazety do, której kieruje swoje żale :)
      • Gość: jacek226315 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 08:19
        a poziom kultury i jezyk wiekszosci tu sie wypowiadajacych jest adekwatny do higieny osobistej wiekszisci polakow,Za co mnie VBog skaral,ze musze sie za rodakow wstydzic?
        • Gość: mm Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: 81.210.105.* 02.02.11, 08:58
          A nie wstydzisz się jak wyglądają Twoje posty na forum?
    • Gość: mmena Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 02.02.11, 08:43
      Dajcie spokoj! Burak? Bo nie spodziewal sie, ze musi zaplacic za 0,5 cm wrzatku wlanego do kubka?? I co to za glupie uwagi, ze nie wie jak sie prowadzi biznes? Wlasnie biznesu tak sie nie prowadzi. Empik od kilku kropli wody nie zbiednieje. A zaden wlasciciel kafejki chcacy utrzymac klientow nie pozwoliby sobie na takie chamskie zachowanie.
      • unhappy Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt 02.02.11, 09:06
        > Dajcie spokoj! Burak? Bo nie spodziewal sie, ze musi zaplacic za 0,5 cm wrzatku
        > wlanego do kubka??

Można by uznać, że powinien zapłacić za wrzątek, jeśli taka pozycja była w cenniku. I istotnie, jeśli takich klientów jest dużo to można by taką pozycję w cenniku zrozumieć. Natomiast skasowanie klienta za herbatę, po nalaniu odrobiny wrzątku to oszustwo.
        • Gość: Leon Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 09:57
          Skoro w cenniku nie ma pozycji WRZĄTEK to oznacza to ni mniej ni więcej tylko tyle, że takiego produktu NIE MA W SPRZEDAŻY! Dotarło?
          Jeśli na zapleczu mam za przeproszeniem sracz to czy oznacza, że muszę go udostępniać klientom? Obudź się człowieku!
          • unhappy Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt 02.02.11, 10:38

> Skoro w cenniku nie ma pozycji WRZĄTEK to oznacza to ni mniej ni więcej tylko t
            > yle, że takiego produktu NIE MA W SPRZEDAŻY!

Nie da się więc pobrać za niego opłaty prawda?

> Dotarło?

A coś miało dotrzeć?

> Jeśli na zapleczu mam za przeproszeniem sracz to czy oznacza, że muszę go udost
            > ępniać klientom?

Ale jest na środku sklepu i każdy może skorzystać?

> Obudź się człowieku!

Hmm... polecam jednak czytanie ze zrozumieniem. Pomaga :D
            • Gość: jacek226315 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:40
              tak leonie pomysl,myslenie nie boli
              • Gość: Leon Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:57
                Masz rację Jacku, nie boli. Więc proponuję żebyś zaczął :P
            • Gość: Leon Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:56
              Skoro nie ma w cenniku i ktoś mimo tego nalewa to jakoś naliczyć opłatę trzeba, prawda? Akurat w jakichkolwiek automatach do przekąsek/napojów każde ziarenko kawy, każa ilość odmierzonej wody jest liczona więc trzeba się z niej rozliczyć (czytaj zapłacić).

Jeśli jest napis sracz ogólnodostępny to oczywiście każdy może korzystać, ale pokaż mi sracz na środku sklepu?

Nadal polecam czytanie ze zrozumieniem :)
              • unhappy Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt 02.02.11, 11:04

> Skoro nie ma w cenniku i ktoś mimo tego nalewa to jakoś naliczyć opłatę trzeba,

Skoro nie ma w cenniku a mimo to da się użyć, to mamy problem. Owszem, jakąś opłatę naliczyć można (a nie trzeba) ale na pewno nie zawyżoną.

> prawda? Akurat w jakichkolwiek automatach do przekąsek/napojów każde ziarenko
                > kawy, każa ilość odmierzonej wody jest liczona więc trzeba się z niej rozliczyć
                > (czytaj zapłacić).

To jest myślenie dziada :D

Ziarenka kawy mnie rozczuliły.

> Jeśli jest napis sracz ogólnodostępny to oczywiście każdy może korzystać, ale p
                > okaż mi sracz na środku sklepu?

Otóż właśnie to pokazuje, że twój przykład z kiblem jest do d*py (nomen omen).
                • Gość: Leon Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 11:15
                  Ziarenko kawy było przysłowiowe - czytanie ze zrozumieniem się kłania :P

Ja napisałem o sraczu na zapleczu - dość subtelna różnica.
    • Gość: Tola Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku IP: *.171.107.130.static.crowley.pl 02.02.11, 08:46
      Podobną sytuację miałam na stacji Orlen gdy poprosiłam o wlanie troche przegotowanej wody do butelki dziecka na mleko. Pani też kazała mi nalać sobie z automatu i skasowała mnie jak za herbatę.Porażka, przeciez na zapleczu pewnie mają czajnik i mogła mi nalac tej wody. Pewnie nie miała dzieci i w związku z tym odruchu bezinteresownej pomocy.
      • Gość: kibic. Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 08:53
        najpierw objjrzyjcie ryje personelu i slepia czy to wilki czy hieny i spie...n na leb i na szyje h... im w leb pi... im w leb niech nie maja dochodu.jane ludziki
      • Gość: Loen Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:01
        Proszę, jaka przewidująca mamusia się odezwala... wyjeżdża z dzieckiem a nie ma dla niego przegotowanej wody na mleko - nic tylko pogratulować bycia przewidującym...
        • unhappy Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt 02.02.11, 10:44
          Gość portalu: Loen napisał(a):

> Proszę, jaka przewidująca mamusia się odezwala... wyjeżdża z dzieckiem a nie ma
          > dla niego przegotowanej wody na mleko - nic tylko pogratulować bycia przewiduj
          > ącym...

Praw fizyki Pan nie znasz i nie bądź Pan głąb :D

Woda stygnie. Ostygnięta jest zbyt zimna do przyrządzenia maluchowi posiłku. Wiem bo przerabiałem. Nie zdarzyło mi się, żeby ktoś chciał ode mnie kasę za kubek gorącej wody (choć oczywiście by dostał gdyby chciał). I nikt nie robił problemów. Pozostaje się cieszyć, że jak do tej pory kontaktowałem się wyłącznie, jak widać, z cywilizowanymi ludźmi :D
          • Gość: Leon Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:52
            Przy małym dziecku trzeba być przwidywalnym. Woda stygnie - to fakt i tego nie mam zamiaru negować. Istnieją ocieplacze na butelki, podgrzewacze samochodowe itp - wystarczy być przewidującym.
            • unhappy Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt 02.02.11, 11:05

> Przy małym dziecku trzeba być przwidywalnym. Woda stygnie - to fakt i tego nie
              > mam zamiaru negować. Istnieją ocieplacze na butelki, podgrzewacze samochodowe i
              > tp - wystarczy być przewidującym.

Lubisz bić pianę. Przyznanie się do błędu jest prostsze niż ci się zapewne wydaje :D
              • Gość: Leon Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 11:22
                Używanie argumentów to bicie piany? Ciekawe masz podejście.... Po co się przyznawać do błędu? Nie prościej być przwidywalnym i ich nie popełniać?
          • Gość: jacek226315 Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 15:06
            "unhappy" a co Ty "leosiowi"tlumaczysz jak chlop krowie na miedzy przecie krowa predzej zrozumnie
    • three-gun-max O łał jaki yntelygęt 02.02.11, 09:24
      Kupuje rano wyborczą, dzięki temu go opublikowali pewnie :) Knajp z kawą jest dużo, jak w jakiejś wydziwiają to pies ich j...
      A Ruch z konkurencją ma tyle wspólnego co ja z Mercedesami czyli nic. Spółka pokomunistyczna obsadzana kolesiami.
      • Gość: antek Re: O łał jaki yntelygęt IP: *.acn.waw.pl 02.02.11, 15:11
        o jak sie mylisz-w Ruchu odbywa sie prawdziwa rzez pokomunistycznych niewiniatek-spolka w calosci nalezy do prywatnych inwestorow
      • Gość: Gościula Do wszystkich, w szczególności wrogo nastawionych IP: *.147.241.221.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.02.11, 10:24
        To ja napisałem ten list. Faktem jest, że trochę go skrócili, dlatego załączam go w całości. A poniżej listu zamieszczam odpowiedź z RUCH-u, która nadeszła po paru godzinach.

A Wyborczą czytam od pierwszego numeru. Często sie ekstremalnie wku...wiam (uważam np. że J. Turnau STRASZLIWIE krecią robotę robił, włażąc kościołowi za głęboko, nawet gdyby użył wazeliny), ale czytać nie przestanę.

Pozdrawiam
        Gościula

-------------------------------------------------------------------------
        List oryginalny:
        Dzień dobry!

Niniejszym składam POWAŻNĄ skargę na salon RUCH-u na dworcu autobusowym
        Warszawa Zachodnia.

Od lipca 2010 regularnie raz w miesiącu przyjeżdżam do Warszawy autobusem w
        okolicach godziny 7 rano. Zazwyczaj też pierwsze swoje kroki kieruję do
        saloniku RUCH-u w celu nabycia Gazety Wyborczej i wypicia porannej kawy,
        która nota bene jest tam bardzo smaczna.

Przy mojej poprzedniej wizycie młody sprzedawca wydziwiał, że kawę Latte
        nalałem sobie do niewłaściwego kubka (a do wyboru są dwa typy kubków, ale
        czym się różnią, to chyba trzeba by się skonsultować z Centralnym Biurem
        Miar i Wag :))). Zignorowałem to, gdyż po pierwsze z takim komentarzem
        spotkałem się po raz pierwszy, od kiedy kawy można się napić NAPRAWDĘ
        WSZĘDZIE, a po drugie o siódmej rano trzeba być tolerancyjnym
    • Gość: pracodawca W głowie się autorowi poprzewracało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 09:30
      Jak to klient ma zawsze racje? No, naprawdę, woda sodowa autorowi do głowy uderzyła. A płatne urlopy, a płatne zwolnienia lekarskie, a okresy wypowiedzenia, a podstawy wypowiedzenia? Guzik klient ma zawsze rację. To pracownik w Polsce może co chce.
    • Gość: ALE KOGO Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrzątku IP: *.multimo.pl 02.02.11, 11:19
      TO OBCHODZI ?
      • unhappy Re: Skandal w kawiarni: 2,99 zł za odrobinę wrząt 02.02.11, 11:24
        Gość portalu: ALE KOGO napisał(a):

> TO OBCHODZI ?

Na pewno tych co tutaj komentują :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka