Dodaj do ulubionych

likwidacja 506!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 09:21
A może skoro 506 musi zniknąć z Bródna i nie kursuje już na Bródno ani 23, 32 ani dawne 46 do os Górczewska i nie istnieje żadne bezpośrednie połączenie Bródna z całą długością trasy WZ (jest to błąd,gdyż jest to zbyt ważny ciąg komunikacyjny, 4 skręca w marszałkowską, a 500 nie dojeżdża już do Feminy) proponuje przywrócić dawną historyczną bródnowska linię tramwajową nr 34. Tym bardziej że obecnie stawia się na komunikację szynową. Mogłaby jechać z Annopol - Trasą WZ - do Os Górczewska lub chociaż do cm. wolskiego. To byłoby sprawiedliwe zastępstwo za 506 ( z Bródna na wole i jelonki) ZTMie drogi proszę przeanalizuj możliwość uruchomienia linii 34 z Bródna na ciąg WZ, jestem przekonana, że linia będzie cieszyła się ogromnym powodzeniem.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: likwidacja 506! 10.02.11, 09:23
      forum.gazeta.pl/forum/w,16112,121977197,121977197,Komunikacyjne_rewolucje.html
      • Gość: eliza Re: likwidacja 506! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 09:38

118 połączone z 506 powoduje redukcję linii a nie zastępstwo. Zastępstwem za 118 byłoby np wyciągnięcie przez Wisłę 185 na Bródno przy pozostawieniu 506 skróconego do Zachęty np. zastępstwem za 506 byłoby utworzenie linii 34 dla przy zreformowaniu linii 118. Zarówno 118 jak i 506 wymagają reformy, ale niekoniecznie drogą fuzji. Kiedyś korzystałam z linii 506 w drodze na powiśle nowy świat świętokrzyską wole i jelonki a ze 118 w najlepszej postaci na wisłostradę, pl 3 krzyży, jako dojazd do łazienek, a także na stegny. Jak widac obie linie zapewniały kiedyś atrakcyjne relacje w różne obszary stolicy (bez przesiadek). Obecnie coraz mniej takich na Bródnie, czyli w rozumieniu mieszkańców komunikacja na Bródnie od kilku lat ulega degradacji.
      • Gość: szymciolo Re: likwidacja 506! IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 19:40
        problemem jest to, że Bródno traci bezpośrednie połączenia z centrum Warszawy.
        Nie ma E-3, nie ma 413, nie ma 500, nie będzie 506. Pozostanie jedynie wlokące się 127, jeżdżące co 20 minut.
        Owszem są tramwaje, ale mają dwie wady:
        1. podobnie jak metro nie dojeżdżają wszędzie
        2. w przypadku awarii (co się często zdarzało na odcinku Rembielińska-Żaba ), lega w gruzach cała komunikacja oparta na jednej linii.
        • ola Re: likwidacja 506! 10.02.11, 22:28
          Super.
          Likwidacja kolejnej czerwonej linii z Bródna. Zostają same czarne, którymi podróż trwa dłużej niz piesza pielgrzymka do Częstochowy.
          Ta wspaniała decyzja ZTM jeszcze mocniej utwierdza mnie w przekonaniu, żeby nie ruszać się z domu bez kluczyków do auta.
          • Gość: Rychu Re: likwidacja 506! IP: *.spray.net.pl 10.02.11, 23:43
            > Zostają same czarne, którymi podróż trwa dłużej niz piesza pielgrzymka do Częstochowy.

To tylko magia koloru. 114 z Bródna na pl. Wilsona jedzie tyle samo co śp 524.
            • ola Re: likwidacja 506! 11.02.11, 07:07
              tak, tylko 524 potem jechało do Centrum, a 114 w jakies buraki (z całym szacunkiem).
              to zmusza mnie do tracenia czasu na przesiadkę do metra, żeby potem przesiasc się znów, bo nie zawsze chcę jechać akurat na Ursynów.
              • Gość: leucek Re: likwidacja 506! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 09:20
                No właśnie najlepsze dla psażera są linie bezprzesiadkowe. I takie teraz zgodnie ze swoją polityką likwiduje ZTM! Nie mówię że maja być linie zewsząd wszędzie. Ale to co sie obecnie dzieje ze zbiorkomem na Bródnie jest wrecz skandaliczne. Niedługo zostana same ogryzki jak 126,202,204 które mają pomocnicze funkcje, nie pełnią roli głównych linii. Brak tak większej ilości dobrych linii jak 112, 114, 145 i 414. 127 (do reformy) 156 (do reformy) 118 i 506 tez do reformy a nie do łącznia ciągle zmniejszając ilość linii. Tramwaj wszystkiego nie załatwi.
              • sibeliuss Re: likwidacja 506! 11.02.11, 10:29
                Masz 118 i 127 :)
                Zapomnij o przywróceniu 524.
              • Gość: Rurecki Re: likwidacja 506! IP: *.Router.Korbank.pl 11.02.11, 11:38
                > to zmusza mnie do tracenia czasu na przesiadkę do metra,

Normalnie godziny na nią tracisz.
                • ola Re: likwidacja 506! 11.02.11, 12:45

żebyś wiedział, że sporo. Nie każdy podróżuje sam, na sprawnych nogach z plecaczkiem na plecach.
                  Ja podróżuje z dzieckiem i niemowlakiem w wózku. Wysiadka z autobusu, przejście kilkuset metrów, przedostanie się przez system schodów, wind i zjazdów do metra oraz ta sama marszruta w drugą strone po przejechaniu 2 przystanków metrem zajmuje mi na prawdę dużo czasu. I kosztuje mnóstwo wysiłku.
                  • sibeliuss Re: likwidacja 506! 11.02.11, 13:08
                    Gdyby to była Holandia, urodziłabyś jeszcze dwoje i żyłabyś z zasiłku.
                    • ola Re: likwidacja 506! 11.02.11, 13:22
                      może to mój problem że nie mam ambicji być na utrzymaniu opieki społecznej
                      • 0ffka Re: likwidacja 506! 11.02.11, 15:42

Ola daj spokój!
                        Nie prowadzić dyskusji ze starym zgorzkniałym gejem, nienawidzącym kobiet!
                        • tomjani Re: likwidacja 506! 11.02.11, 22:40
                          0ffka napisała:

> Nie prowadzić dyskusji ze starym zgorzkniałym gejem, nienawidzącym kobiet!

Ale mnie do tej kategorii nie sposób zaliczyć, mimo to mnie nienawidzisz szczególnie! :-P
                  • Gość: Rurecki Re: likwidacja 506! IP: *.Router.Korbank.pl 11.02.11, 15:35
                    > przejście kilkuset metrów,

Gdzie masz przy placu Wilsona kilkaset metrów do przejścia???
                    • ola Re: likwidacja 506! 11.02.11, 17:38
                      od przystanku 114 do peronu metra. A zwłaszcza z metra do 114 - o wiele dłuzsza droga i przejście przez pasy.
                      Wiem, że liczysz od przystanku do wiaty stacji, bo schody, windy i przeciskanie sie przez bramki nie jest dla ciebie problemem.
                      Dla mnie samo wyjście z autobusu z wózkiem i 4-lastkiem na rękach to walka o równowagę i de facto o życie. zwłaszcza, ze kierowcy nie moga zrozumieć, że po to sa autobusy niskopodłogowe, by stawać przy krawęzniku, a nie metr dalej. Tego metra wózek nie przefrunie!
                    • Gość: szymciolo Re: likwidacja 506! IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 15:25
                      no tak, argumentów zabrakło i zaczynasz się czepiać szczegółów? smutne to!
                      • Gość: paweł Re: likwidacja 506! IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 18:00
                        506 nie może być zlikwidowane!
                        Tam już między 5-tą a 6-tą jest na Bródnie tłok w kierunku centrum.
                        To ostatnia linia pospieszna bezpośrednio do Centrum.
                        118 spełnia inne funkcje (ciąg Wisłostrady, Powiśle, pl.3 Krzyży)
                        Zlitujcie się.
                        Jeśli chodzi o dojazdówki do metra: Do 1-ki nie sposób rano się dostać..
                        • Gość: megi Re: likwidacja 506! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 07:00
                          Oczywiście, nikogo kto sobie pracuje wygodnie na Bankowym nie obchodzi, że likwidacja 506 dla mieszkańców Jelonek to katastrofa. Już teraz jest problem, choć kursuje 422 (2 autobusy na godzinę!) w godzinach szczytu te autobusy są zawsze zapchane! Ja wsiadam na przyst. Hala Wola i nigdy nie zdarzyło mi się w godz. 6-9.30 usiąść ani stać w ludzkich warunkach - zawsze pełno ludzi!
                          Ciekawa jest chociaż czy 422 będzie jeździło częściej np. jak 189 - co 5 min, co 7 min?
    • pawel.777 Re: likwidacja 506! 10.06.11, 09:40
      Gość portalu: eliza napisał(a):

> A może skoro 506 musi zniknąć z Bródna i nie kursuje już na Bródno ani 23, 32 a
      > ni dawne 46 do os Górczewska i nie istnieje żadne bezpośrednie połączenie Bródn
      > a z całą długością trasy WZ (jest to błąd,gdyż jest to zbyt ważny ciąg komunika
      > cyjny, 4 skręca w marszałkowską, a 500 nie dojeżdża już do Feminy)

A 26 kursujące co 4 minuty jest be i fuj bo... z Bródna jedzie całą długością trasy WZ...
      • Gość: warsz1258 Re: likwidacja 506! IP: *.merinet.pl 10.06.11, 10:11
        pawel.777 napisał:
        > A 26 kursujące co 4 minuty jest be i fuj bo... z Bródna jedzie całą długością trasy WZ...

Na stałe, Pawełku?
        • pawel.777 Re: likwidacja 506! 10.06.11, 12:45
          Nie, do soboty, 18-tego (jak się nic nie zmieni).
      • tom_aszek Re: likwidacja 506! 10.06.11, 10:27
        pawel.777 napisał:

> A 26 kursujące co 4 minuty jest be i fuj bo... z Bródna jedzie całą długością
        > trasy WZ...

Pawle, odpowiadasz na post z lutego, wtedy nie było jeszcze '26' na Bródnie :)

A poza tym - teraz jeździ, a co to będzie po zamknięciu pl. Wileńskiego?
        • sibeliuss Re: likwidacja 506! 10.06.11, 11:12
          Może do tego czas przejdzie mu zatwardzenie umysłowe i zamilknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka