Dodaj do ulubionych

PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze

03.03.11, 22:27
Radni PiS apelują o uczczenie ofiar katastrofy smoleńskiej. – Wywieśmy flagi opasane kirem i zapalmy znicze przed Pałacem Prezydenckim – zwracają się w specjalnym oświadczenie do wszystkich Polaków.
www.tvnwarszawa.pl/stolica,news,pis-wywiesmy-flagi-z-kirem-zapalmy-znicze,121206.html
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 03.03.11, 22:28
      Niech sobie wywieszą we własnej siedzibie.
      • Gość: ifares Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 23:07
        d.o.k.l.a.d.n.i.e....
        • wszechwarszawiak Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 04.03.11, 12:48
          To był prezydent Rzeczypospolitej. Każdego obywatela, tak jak wcześniej było to w przypadku Wałęsy, a obecnie Komorowskiego. Nienawiść polityczna przesłania ci zdolność logicznego postrzegania.
          • Gość: Tomo Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze IP: *.merinet.pl 04.03.11, 21:57
            Moim prezydentem nie był.
            Ani na niego nie głosowałem, ani nie zgadzałem się z tym co robił.
            A to co robi obecnie jego brat tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że moje poglądy były i są słuszne. I żadnej flagi nie wywieszę. Chętnie natomiast dowiedziałbym się o czym Ś.P. Prezydent rozmawiał z braciszkiem na kilkanaście minut przed katastrofą. Mogłoby to rzucić nowe światło na jego "prezydenturę" naznaczoną bufonadą, rozwolnieniami politycznymi, etc.
            • 0ffka Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 04.03.11, 23:14
              Gość portalu: Tomo napisał(a):

> Moim prezydentem nie był.

nie jesteś Polakiem :) więc nie zabieraj głosu.
    • jhbsk Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 04.03.11, 08:40
      Nie sobie wieszają sami, we własnym gronie.
    • Gość: Stalker Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 09:22
      Spi...jcie !!
      • Gość: PISfan Flaga z kirem lub mandat dla dozorcy !!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 21:32
        Rozkaz padł od samego szefa trzeba wykonać.
        Flagi z kirem na budynka lub mandat do 10 tyś zł na rzecz partii pis !!!

Swoją drogą, dlaczego znicze mamy palić pod pałacem skoro Sprawca tej katastrofy gnije na wawelu ?
    • elfkabezhaltera Nie 04.03.11, 09:38
      Nie mam zamiaru.
      Buc sam się zabił.
      • horpyna4 Re: Nie 04.03.11, 09:50
        I w dodatku zabił innych.
        • tomjani Re: Nie 04.03.11, 10:07
          Zaśpiewasz inaczej jak i Ciebie dotkną rugi bufeciarskie. Na razie dotyczyły one tylko mojej żaglówki.
          www.youtube.com/watch?v=mIB0lOdpgcc
          • fedorczyk4 Re: Nie 04.03.11, 10:16
            Jest to pewien fenomen. Teoretycznie wywiesiłabym. To wielka tragedia i wielu wspaniałych ludzi zgineło. Niestety dzięki PiSowi mam wrażenie, że w wypadku zgineli jedynie jego członkowie i para prezydencka a to blokuje to we mnie jakiekolwiek odruchy żałoby widocznej
            • elfkabezhaltera Wspaniali ludzie 04.03.11, 11:05
              fedorczyk4 napisała:

> Jest to pewien fenomen. Teoretycznie wywiesiłabym. To wielka tragedia i wielu
              > wspaniałych ludzi zgineło.

A zwłaszcza ci, którzy wstapili do Ludowego Wojska Polskiego pod koniec lat 60-tych, na początku lat 70-tych, może i przysięgę na wierność ZSRR złożyli, wyższych stopni się przed 1989 dochrapali ... tia ... chłop w chłopa wspaniali patryjoci ...
      • wszechwarszawiak Re: Nie 04.03.11, 12:49
        elfkabezhaltera napisała:

> Nie mam zamiaru.
        > Buc sam się zabił.

Te słowa to nie tylko podłe kłamstwo, to przede wszystkim świadectwo o tobie.
    • Gość: podatnik Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 09:41
      Znowu zaśmiecą ulicę.
    • Gość: Polak, nie Wolak Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze IP: 178.73.48.* 04.03.11, 10:39
      nie mam najmniejszego zamiaru - niech sobie wieszaja w swojej siedzibie.

a jak zasyfia Krakowskie Przedmiescie zniczami, to wyslac im rachunek za sprzatanie!
      • sibeliuss Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 04.03.11, 11:08
        Normalnego człowieka czci się tam gdzie jest pogrzebany, a nie przed zakładem pracy.
        • Gość: nikita Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze IP: *.web.vodafone.de 04.03.11, 11:31
          Nie wywieszac nie zapalac. Pieniadze sa potrzebne dla zdrajcow i aferzystow z lewicy i PO.

niezalezna.pl/7019-senat-za-podwyzka-dla-jaruzelskiego
          Pozdrawiam.
    • profes79 Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 04.03.11, 11:38
      Czy mi się zdaje, czy wywieszenie flagi państwowej przez osobę prywatną w dniu który nie jest świętem państwowym jest wykroczeniem? Kilka lat temu taka informacja mi się przewinęła.
      • wszechwarszawiak Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 04.03.11, 12:47
        Tak było. Na szczęście PO zmieniła ten durny przepis.
    • wszechwarszawiak Tak zrobię! 04.03.11, 12:36
      Blisko rok temu doszło do wielkiej, niewyobrażalnej wręcz tragedii. Zginął urzędujący prezydent RP wraz z małżonką oraz szereg ludzi zacnego serca zasiadających na eksponowanych stanowiskach. Zginął też były prezydent RP na uchodźstwie. Tragedia niemająca precedensu we współcznesnej historii Europy.

Trzeba być zaślepionym politycznie, by tego nie rozumieć. Szkoda że zgubny wpływ "niezależnych" mediów sprawił, że ta ogólnonarodowa tragedia przeordziła się w krótkim czasie w spektakl nienawiści wobec PiS-u. To smutne i wiele mówiące o współczesnej Polsce. Wiele mówiące o upadku systemu kształcenia w późnym PRL i niepodległej RP, gdyż większość ludzi opluwających pamięć najzacniejszego z dotychczasowych prezydentów (to temat na osobną dyskusję, że śp. Lech Kaczyński mający wiele koszmarnych wad musi być za najzacniejszego uznany, dyskusję o braku konkurencji w tej dziedzinie, gdzie w szeregu ze śp. Lechem Kaczyńskim staje sowiecki zdrajca, drobny cwaniaczek-megaloman i bezideowy karierowicz), to ludzie z wyższym wykształceniem. No ale ile znaczy w dzisiejszej Polsce wyższe wykształcenie widzimy każdego dnia na ulicach. Wywieszę flagę z kirem, bo jestem patriotą i doceniam to wszystko, co dokonał dla pozycji Polski w Europie śp. Lech Kaczyński. O porażakch nie zapominam, ale to nie miejsce i nie czas.
      • Gość: x Re: Tak zrobię! IP: 217.33.154.* 04.03.11, 13:27
        Twój wpis skomentuję krótkim buhahahahahaha:

buhahahahahaha
      • Gość: Tomo Re: Tak zrobię! IP: *.merinet.pl 04.03.11, 22:10
        wszechwarszawiak napisał:
        Blisko rok temu doszło do wielkiej, niewyobrażalnej wręcz tragedii. Zginął urzędujący prezydent RP wraz z małżonką oraz szereg ludzi zacnego serca zasiadających na eksponowanych stanowiskach. Zginął też były prezydent RP na uchodźstwie.
        Tragedia niemająca precedensu we współcznesnej historii Europy.

Zgoda

Trzeba być zaślepionym politycznie, by tego nie rozumieć.

Czego? To co napisałeś powyżej jest jasne dla wszystkich.

Szkoda że zgubny wpływ "niezależnych" mediów sprawił, że ta ogólnonarodowa tragedia przeordziła się w krótkim czasie w spektakl nienawiści wobec PiS-u.

A to ciekawostka. Bo to co ja obserwuję to jest spektakl nienawiści PIS-u wobec wszystkich myślących inaczej niż prezes.

Wiele mówiące o upadku systemu kształcenia w późnym PRL i niepodległej RP, gdyż większość ludzi opluwających pamięć najzacniejszego z dotychczasowych prezydentów...

Jakiego??? "najzacniejszego"??? Chyba dla tego oszusta, którego ulaskawił żeby mógł sobie spółeczkę z zięciem - komuchem zalożyć.

Wywieszę flagę z kirem, bo jestem patriotą i doceniam to wszystko, co dokonał dla pozycji Polski w Europie śp. Lech Kaczyński.

A tak konkretnie to czego dokonał? Bo może coś przeoczyłem...

O porażakch nie zapominam, ale to nie miejsce i nie czas.

Dlaczego nie miejsce i nie czas?
        Moim zdaniem tak samo dobry jak każdy inny.
      • 0ffka Re: Tak zrobię! 04.03.11, 23:18
        wszechwarszawiak napisał:

> Blisko rok temu doszło do wielkiej, niewyobrażalnej wręcz tragedii. Zginął urzę
        > dujący prezydent RP wraz z małżonką oraz szereg ludzi zacnego serca zasiadający
        > ch na eksponowanych stanowiskach. Zginął też były prezydent RP na uchodźstwie.
        > Tragedia niemająca precedensu we współcznesnej historii Europy.....

Nie widzisz, że historia zatacza koło... o tym pisał już Żeromski w "Rozdzióbią nas kruki, wrony",
        jak cham okradał trupa powstańca szlachcica... tak teraz POstkomuchy w skaczą, jak im Moskwa zagra, strzegąc swoich rodzinnych dup czerwonych.
    • warzaw_bike_killerz Partyjniacy obsadzili wszystkie stolki.. 04.03.11, 12:40
      przy produkcji i sprzedazy zniczow. Kupujac znicze wspierasz nomenklature.
    • Gość: Horst Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:10
      Flagi wysoko, zwarte szeregi, maszerujmy równym krokiem. Towarzysze, którzy zginęli pod Smoleńskiem duchem są z nami!
    • Gość: toja Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:33
      I jeszcze jarka pocałujmy w du pę.
    • Gość: kixx Niech kazdy zrobi to ,co mu serce i sumienie kaze IP: *.acn.waw.pl 04.03.11, 13:37
      Ja zapale znicz na Alei Jana Pawla Kaczynskiego i zloze kwiaty pod Palacem Kultury
      • Gość: jo Re: Niech kazdy zrobi to ,co mu serce i sumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:44
        Umarł Wielki Stalin to Katowice przechscili na Stalinogród, Umarł Wielki Kaczyński a Pcim Dalej Pcimiem ( nic a nic nie ubliżając mieszkańcom Pcimia).
        • zstrucki Re: Niech kazdy zrobi to ,co mu serce i sumienie 04.03.11, 22:44
          Tak swoją drogą, to ja na miejscu Pcimian zrobiłbym z tego często używanego określenia / przysłowia hasło reklamowe.
    • Gość: duch, Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:50
      Towarzysze pisiory, jest w Warszawie ulica Kaczy Dół, może tam przenieście swoje comiesięczne obrzędy,ulica na uboczu,nie będziecie zawracać doopy swoimi problemami prawdziwym warszwiakom.
      • Gość: Gosciu Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze IP: *.cli.nitronet.pl 04.03.11, 15:51
        Jak zmarł Jan Paweł II nie trzeba było nikogo namawiać, żeby zapalali znicze.
    • maszmi Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 04.03.11, 20:32
      Jak mozna wymuszac na ludziach zalobe i chec zapalenia swieczek,przeciez kto bedzie czul taka potrzebe , to swiatelko zapali.Prezes bedzie pewnie znowu afiszowal sie przed palacem Namiestnikowskim,bo lubi "przezywac zalobe"w swietle kamer.
    • snajper55 Zmieńmy flagę narodową na biało-czerwono-czarną 04.03.11, 20:37
      A syreny niech wyją przez tydzień.

S.
      • prawdziwy_cubic Re: Zmieńmy flagę narodową na biało-czerwono-czar 04.03.11, 22:26
        Każdą wypowiedź a propos rocznicy, będę zaczynał od słów: "Boleję nad tym co się stało i zdaję sobie sprawę z ogromu zła jaki się dokonał, ale..."

Inaczej wszelkie PiSiory będą mi zarzucać, że jestem komuchem, sprzedawczykiem i zdrajcą, a nie bardzo to lubię!
        • sibeliuss Re: Zmieńmy flagę narodową na biało-czerwono-czar 07.03.11, 09:14
          Gdzie postawić ten znicz?
          • Gość: nikita Re: Zmieńmy flagę na Rosyjską IP: *.web.vodafone.de 09.03.11, 11:27
            www.kworum.com.pl/article.php?uid=3596
            K...a żadnych syren.

Pozdreawiam.
            • sibeliuss Re: Zmieńmy flagę na Rosyjską 09.03.11, 15:24
              Siedzisz u Angeli to zajmij się tamtejszą polityką.
    • 2-bielanka Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 09.03.11, 23:59
      NIE i NIE i zostawcie mi Krakowskie na spacer !!!
      A chociaż posprzątajcie po sobie!!!
      Gdyby to była żałoba po wszystkich to rozumiem ale PIS zobie zawłaszczył tę tragedię a tego juz nie mogę obchodzić.
      A tylu zacnych ludzi zginęło z poza PISu!!! i tych mi szkoda i ich rodzin i pewnie o nich pomyślę....
      • Gość: nikita Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze IP: *.web.vodafone.de 10.03.11, 09:53
        www.kworum.com.pl/art3592,_w_zabojstwie_kaczynskiego_widac_styl_putina_.html
        Przeczytaj, pomyśl i idź na spacer.
        Ciekawy jestem jak długo to się tu utrzyma?????
        • snajper55 Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 11.03.11, 12:38
          Gość portalu: nikita napisał(a):

> www.kworum.com.pl/art3592,_w_zabojstwie_kaczynskiego_widac_styl_putina_.html
          > Przeczytaj, pomyśl i idź na spacer.
          > Ciekawy jestem jak długo to się tu utrzyma?????

Treść linku wystarczy, aby w niego nie klikać. Robienie zamachu z katastrofy samolotowej w ogromnej części zawinionej przez łamiących podstawowe zasady pilotów jest chore a w tej chwili już po prostu nudne.

S.
    • pispisia Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 11.03.11, 12:24
      Wole zalobe w sercu niz na pokaz
    • myniek1 Re: PiS: wywieśmy flagi z kirem, zapalmy znicze 12.03.11, 23:01
      Śmieszny i żałosny zarazem ten Kaczyński! Niech jedzie na grób brata, pomodli się i zapali znicz, a nie robi cyrk. Nie rozumiecie głupcy, ze ludzie mają już dość waszego cyrku jaki robicie wokół tej tragedii? Trochę szacunku dla tych którzy nie mają ochoty latać z pochodniami po Krakowskim, rzygają rozduchiwaiem tematu i kolejnymi teoriami spiskowymi.
      I darujcie sobie to nazywanie komuchami i czerwonymi, bo ludzie np. w moim wieku (29), mają tamten system w nosie i swoje poglądy tworzyli już w "wolnej" Polsce.
      Was też historia oceni. Tylko już widać, ze tak samo kiepsko, jak już oceniany jest i w kraju i na świecie niezyjący Prezydent Kaczyński.
    • snajper55 AlLechu akbar! 13.03.11, 15:22
      10 kwietnia należy przyjść pod Pałac Prezydencki z transparentami i tablicami na których będzie się pysznił ten właśnie napis, oddający hołd Wielkiemu Polakowi, Profesorowi Prezydentowi Lechowi Aleksandrowi Kaczyńskiemu:

AlLechu akbar!

Tak prawdziwy pislamista powinien uczcić pamięć pielgrzymów podstępnie pomordowanych przez ruskich i Tuska pod Smoleńskiem.

S.
      • Gość: prezydent Re: AlLechu akbar! IP: *.web.vodafone.de 13.03.11, 17:52
        niezalezna.pl/7530-putin-i-tusk-rozdzielili-wizyty-w-katyniumyniek1
        Śmieszny i żałosny zarazem ten Kaczyński! Niech jedzie na grób brata, pomodli się i zapali znicz, a nie robi cyrk. Nie rozumiecie głupcy, ze ludzie mają już dość waszego cyrku jaki robicie wokół tej tragedii? Trochę szacunku dla tych którzy nie mają ochoty latać z pochodniami po Krakowskim, rzygają rozduchiwaiem tematu i kolejnymi teoriami spiskowymi.
        I darujcie sobie to nazywanie komuchami i czerwonymi, bo ludzie np. w moim wieku (29), mają tamten system w nosie i swoje poglądy tworzyli już w "wolnej" Polsce.
        Was też historia oceni. Tylko już widać, ze tak samo kiepsko, jak już oceniany jest i w kraju i na świecie niezyjący Prezydent Kaczyński.

Ten 29 latek, który ma w nosie Polske i Polską historie powinien szybko zrezygnować z obywatelstwa i wyjechać do Rosji. Bo gdyby nie śmieszni patrioci pewno by go nie było na świecie. Ciekawe też co taki uważa za "wolną Polske" Kiedy o tym co w Polsce decyduje dalej decyduje komunistyczna nomenklatura oraz zdrajcy.
        • jan-w Re: AlLechu akbar! 13.03.11, 20:03
          Patrioci nie są śmieszni. Ale czy oszołomy ośmieszające Polskę to patrioci? Nekrofile to patrioci? Z pewnością nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka