Dodaj do ulubionych

sąsiedzi z góry

29.05.11, 13:40
witam sąsiadów z bloku 105, mieszkam na parterze i posiadam ogródek i tutaj pojawia się moje pytanie czy ludzie mieszkający wyżej to bydło nie posiadające śmietnika w domu? czy koniecznie pety z papierosów i puszki po piwie trzeba wywalać z balkonu bo komuś nie chce się potem wynieść worka na śmietnik czy to tylko zwykły przejaw chamstwa i głupoty, ludzie ja płaciłem za ten kawałek ogródka tak jak wy za swoje balkony i ja nie chodze do nikogo i nie wywalam mu tam śmieci więc będę wdzięczny za odrobine myślenia i uszanowania cudzej własności dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kerajm Re: sąsiedzi z góry 29.05.11, 14:29
      ... a ładnie tak grilować w ogórdku i przeszkadzać sąsiadom z góry.
      • route67 Re: sąsiedzi z góry 29.05.11, 14:42
        Panowie, obydwaj macie troche racji. Ja dziś rano wyszedłem na balkon a u sąsiada obok w ogródku 2 puchy po piwie. nie trudno dojść skąd te puchy, bo wczoraj dość głosna imprezka była do późna w którymś z mieszkań. Choć póki nie został nikt złapany na goracym to się nic nie poradzi. Pozostaje współczuć sasiadom z ogródkami :/
        A co do grilla - rozwiązanie to zaprosić sąsiadów i nie będzie przeszkadzac :D
        Nie bądzmy już sobie tak wrodzy, ja sam grilla nie zrobię, bo nie mam gdzie, ale jeśli zrobi sobie to od czasu do czasu sąsiad z dołu to niech sobie robi, bez przesady...

btw.
        jak jakiś czas temu napisałem o "mentalnosci wieśniaków" dość powszechnej na naszym osiedlu to naskoczono na mnie...
        • lonsdale2 Re: sąsiedzi z góry 29.05.11, 23:50
          jasne że grila czasem zrobie bo jak do tej chwili nie wiedziałem że komuś to przeszkadza i właściwie nie wiem w jaki sposób bo przecież wędzarni nikt nie zakładał jest to 30 minut i koniec natomiast wracając do śmieci to jest to troche inna sprawa więc będę wdzieczny za ich pozbywanie się w normalny sposób
          • route67 Re: sąsiedzi z góry 30.05.11, 00:41
            oj przeszkadzać może. np. dym walcy w okna, albo zapachy jak ktos ma w lodówce tylko kefir i sam by się chętnie rzucił na taką kiełbaskę czy steka :D
            • tyszynska Re: sąsiedzi z góry 24.06.11, 20:18
              Na balkonach nie mozna robic grilla a na ogrodkach jak najbardziej!-)
              • route67 Re: sąsiedzi z góry 25.06.11, 10:42
                sąsiadko, spójrz na to tak - ty robisz sobie grilla w ogródku. "bo mozna". wszystko gra, prawda?
                Ale dym z tego grilla wędruje w góre i wpada przez okno do kogoś kto mieszka nad Toba i wcale może nie mieć ochoty na wdychanie tego. Karkóweczką przesiąkają firanki, zasłony, pościel.
                Jestem w stanie zrozumiec, że kogos może to doprowadzić do furii :)
                Mi osobiście póki co nic takiego nie przeszkadza, ale nie zapominajmy że mieszkamy w bloku a nie w domu. Ogródek w bloku to nie do samo co ogródek we własnym domu i troche poszanowania dla innych powinno być. Bo jak nie to potem ktos w zemscie za Twojego grilla może Ci sprezentowac w tym ogródku niespodzianke z góry. O..i bedzie afera :)
                • lonsdale2 Re: sąsiedzi z góry 25.06.11, 11:49
                  ludzie jakie grile, pewnego dnia miałem wysypisko w swoim ogródku i napisałem o tym bo tak jest co jakiś czas, ja rozumiem że komuś może przeszkadzać grilowanie bo tak jak przedmówca napisał dym itd, ale jeśli chodzi o śmieci to widze że wszystko jest ok bo o tym nikt nie wspomina no i pewnie bo po co tylko ja mam z tym problem a rozmowy na forum przebiegają jak zwykle jak ja mam problem ze śmieciami to inni mają z grilem jak jednemu przeszkadza że ktoś zapalił na klatce to drugiemu zapachy z gotowania i tak bez końca odbijanie piłeczki a ja nadal mam u siebie pety, puszki i inny szajs pozdrawiam zarówno grilowiczów jak i śmieciarzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka