Dodaj do ulubionych

Spór o Paradę Równości w Warszawie

IP: 157.25.122.* 14.05.04, 23:24
To przykre, ale żyjemy w świecie sterroryzowanym przez neofaszystów. O
wolności! Wróć!
Obserwuj wątek
    • Gość: Roxie Wiwat Parada! IP: *.putnamlovellnbf.com 14.05.04, 23:45
      Musi sie odbyc! Przeciez parady gejow sa super!
      • bzdziagva Re: Wiwat Parada! 14.05.04, 23:46
        Będąc hetero popieram tą paradę!
        • sceptyk Re: Wiwat Parada! 15.05.04, 00:13
          Tez jestem za.

PS. Czy bedzie mozna rzucac w nich jajami?
          • Gość: OBSERWATOR Re: Wiwat Parada! IP: *.NIPR.MIL 15.05.04, 00:28
            Jakos sie zapomina, ze europejska kultura pochodzi od greckich gejow i dopiero
            ten psychopata Pawel-Szawel (przez niektorych nazywany swietym) tyle nienawisci
            wzbudzil do tel alternatywnej seksualnosci, potzrebnej naturze/Bogu (inaczej by
            jej nie bylo).
            • sceptyk W zasadzie masz racje 15.05.04, 00:33
              ze co na swiecie, to potrzebne naturze. Moglbys jednak rozwinac te mysl na
              wlasnym przykladzie? Nie jest to oczywiste na pierwszy rzut oka.
              • Gość: owsik Re: parada IP: 195.94.200.* 15.05.04, 00:41
                A ja tam mam wszystko gdzieś!!!!bo dzis idę na paradę studentów a później na
                Juwenalia.Niech żyją żaki.Pozdr. :-)
              • Gość: KazdyMaPrawo A kiedy parada hitlerowcow? IP: 68.249.4.* 15.05.04, 08:35
                • Gość: tip Re:taka tez bedziesz mial LPRiMW godnie ich prezen IP: 80.108.146.* 15.05.04, 11:10
                  .
                • Gość: STAR Re: A kiedy parada hitlerowcow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:29
                  Przecież już była i to wielokrotnie ( Młodież wszechpolska ).
                  Pozdrawiam.
              • Gość: Piotruś Re: W zasadzie masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 11:10
                wiesz...na pierwszy rzut oka to nawet Słońce kręci się wokół Ziemii...

a na chłopski rozum to co najwyżej możesz pojąć jak machać cepem tudzież kijem
                basballowym. to jednak nie wystarcza do zrozumienia świata...
            • Gość: Baldwin Jak zwykle - wszystkiemu sa winni Zydzi i IP: *.ipt.aol.com 15.05.04, 01:23
              cyklisci. Gratuluje celnosci komentarza!
            • Gość: Gość portalu Re: Wiwat Parada! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 12:37
              nie zapominajmy o tym, że starożytni Grecy jeszcze bardziej od pederastii
              cenili sobie chędożenie małoletnich chłopców - takie związki uważali za
              najbardziej bezinteresowne, bo przecież potomstwa z nich nie ma. Jestem ciekaw,
              kiedy toleraści zaczną odwoływać się do tego aspektu "kultury klasycznej".
              • Gość: gucio Re: Wiwat Parada! IP: *.chello.pl 15.05.04, 12:47
                Wystarczy poczytać np. Ucztę Platona i dyskusję o miłości
                ateizm.host.sk/texty/platon_uczta.htm
              • Gość: igrażka Re: Wiwat Parada! IP: *.crowley.pl 15.05.04, 14:37
                A wielcy panowie Katolicy brali sobie 12-letnie dziewczynki na żony (konsumując
                święty sakrament małżeński w noc poślubną) i to też było OK. ;-)
              • Gość: Jo Re: Wiwat Parada! IP: *.crowley.pl 15.05.04, 15:26
                A ty masz człowieku pojęcie kiedy Starożytna Grecja była? Gdybyś chciał
                przenieść zwyczaje starożytnych Greków na chwilę obecną to byś błagał, żeby cię
                od tego zwolnić. Starożytni Grecy mieli np. demokrację skorupkową, mieli
                niewolnictwo, wciąż prowadzili wojny, w Sparcie zabijali dzieci, które nie
                rokowały zbyt dobrze, a w dodatku byli politeistami.

My homoseksualiści jesteśmy absolutnie przeciwni myleniu nas z pedofilami, bo
                zgodnie z taką logiką równie dobrze my możemy oskarżać wszystkich mężczyzn
                heteroseksualnych o molestowanie seksualne małych dziewczynek i gwałcenie. I
                żadne odwoływanie się do kultury klasycznej nie może usprawiedliwiać aktów
                pedofilskich na małych chłopcach, bo hetero mogliby się przecież odwoływać do
                naszej chlubnej historii i mówić, że w posuwaniu małej dziewczynki przez
                dorosłego mężczyzne nie ma nic złego - sam ok. 40 letni Władysław Jagiełło
                posuwał w świetle prawa 12-13 letnią Jadwisię.
            • bzdziagva Re: Wiwat Parada! 15.05.04, 17:25
              dzięki Obserwator...Nareście ktoś kto myśli!
              Pozdro all bez względu na kolor skóry, wyznanie, płeć...
      • buck_turgidson Super tak jak w Kanadzie? 15.05.04, 01:13
        Gość portalu: Roxie napisał(a):

> Musi sie odbyc! Przeciez parady gejow sa super!

Super tak jak w Kanadzie?

Zdjecia z homoparady w Toronto:
        tntmen.abuzar.net/tnt/news/f35.html
        tntmen.abuzar.net/tnt/news/pride02-3-parade/index.html
        • Gość: marek. Re: Super tak jak w Kanadzie? IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 01:44
          Nie patrz na zdjecia, odwiedz taka parade!!! Polecam ci, bedziesz sie dziwic!
          Te zdjecia nie sa reprezentatywne - bylem na kilka paradach w niemczech, m.in.
          na najwiekszej paradzie w Europie, ktora sie odbywa kazdego lipca w Kolonii, i
          wiem o czym mowie.

Pozatym: wystarczy odiwedzic niektóre plaze (nagósów) nad Baltykiem w Polsce,
          aby zobaczyc nagich heteroseksualistów przy kopulacji ;-)
        • Gość: mi Re: Super tak jak w Kanadzie? IP: *.acn.waw.pl 15.05.04, 12:11
          dokladnie stary, ty sie moze wstydzisz, bo masz niewielkiego,ale my mamy
          nadzieje ,ze wkrotce pomaszerujemy na golasa po Nowym swecie, za jakies 10, 15
          lat -tylko czy w Polsce,gdzie kazdy facet po 30 wyglada jak 60 letni
          zachodnioeuropejcyk z brzuchem to przejdzie nie wiem...
      • jan.szulc Re: Wiwat Parada! 15.05.04, 14:49
        Niech sie odbedzie! A *** z LPR i Mlodziezy Wszechpolskiej powinni na nia
        przyjsc i zobaczyc, ze homoseksualisci sa zwyczajnymi ludzmi, tak jak my i
        chyba oni.
    • Gość: danielpieniek@wp.p Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 01:42
      Popieram tę paradę jestem za nawet sam na nią pujdę mimo że mam 16 lat to ja na
      to pujde i to popprę jestem tolerancyjny i nie znosze LPR tylko p A. Guta z
      nich libie POPIERAM
      • Gość: PedalyWon Popraw gramatyke i ortografie przed parada IP: 68.249.4.* 15.05.04, 08:39
      • Gość: Lui Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie IP: 194.29.129.* 15.05.04, 13:08
        "pujdę" ??? Ty się najpierw ortografi naucz, albo przynajmniej wrzucaj to co
        piszesz do Word'a, bo mi się niedobrze robi jak widzę takie byki.
    • Gość: gucio Mijanie się z prawdą IP: *.chello.pl 15.05.04, 03:48
      Witam!
      Nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem wywołującej spory Parady Równości.
      Mam tylko pytanie: komu zależy na rozróbie, kto prowokuje i przeinacza fakty nt.
      planowanej Parady?
      Oto frafmenty stanowiska Rady Warszawy w tej sprawie:
      "Rada m. st,. Warszawy wyraża zaniepokojenie planami zorganizowania w dniu 11
      czerwca br. na ulicach Naszego Miasta manifestacji afirmującej homoseksualizm.
      Imprezy takie na całym świecie wiążą się zawsze z przekroczeniem norm
      obyczajowych. (...)
      Proponowana przez organizatorów trasa przemarszu - od Pomnika Golgoty Wschodu,
      przez ulicę Miodową, obok wielu warszawskich kościołów i miejsc pamięci
      narodowej, aż do pomnika Polskiego Państwa Podziemnego, zwiększa jeszcze ryzyko
      zamieszek, które w przeddzień wyborów do Parlamentu Europejskiego byłyby
      szczególnie niepożądane.
      Z powyższych powodów oraz z troski o bezpieczeństwo mieszkańców Rada m. st.
      Warszawy zwraca się do Prezydenta m. st. Warszawy o zlokalizowanie Parady
      Równości na obrzeżach miasta".
      Czy ktokolwiek tu chce zakazywać? Tymczasem GW pisze "Liderzy LPR oznajmili, że
      w poniedziałek sejmik województwa mazowieckiego wystosuje apel do prezydenta
      Kaczyńskiego, by na tę paradę nie wydał zgody. W czwartek apel o to wystosowała
      do prezydenta Warszawy rada miasta."
      Kto tu się mija z prawdą? I komu zależy na tym, aby jątrzyć? Rada nie chce
      zakazu, a jedynie zmiany miejsca manifestacji.
      Ponoć pan Szymon N. (www.wandea.org.pl/szymon-niemiec.htm,
      www.wandea.org.pl/zieloni-2004/jacek-adler.htm) jest otwarty na
      kompromis. Cześć i chwała mu za to! Tylko - skąd w takim razie upór w dążeniu do
      przeprowadzenia PR akurat w centrum? I dlaczego akurat 11 czerwca? Choć w tym
      ostatnim wypadku obawiam się, że znam odpowiedź...
      Pozdrawiam
      • Gość: stary Re: Mijanie się z prawdą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 06:34
        Jak znasz to powiedz ,nie udawaj wtajemniczonego co wie, ale nie powie.
        • Gość: gucio Re: Mijanie się z prawdą IP: *.chello.pl 15.05.04, 10:25
          no cóż, chyba jest to oczywiste - dzień później są wybory do PE. Parada po tej
          dacie przestałaby byc faktem medialnym...
          I ponawiam moje pytanie: kto tu manipuluje i dlaczego?
          • Gość: jan Dwa dni później!! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 15.05.04, 11:56
            I zrozum, że każdy ma prawo demonstrować w dogodnym dla siebie czasie. A co
            mają chodzić po osiedlu o 6 rano... ach przepraszem pewnie ci się skojarzy z
            roratami.
      • Gość: Piotruś Re: Mijanie się z prawdą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 11:04
        dlaczego w centrum? zapytaj katolików, może w następnym roku zgodzą się w Boże
        Ciało przejść z procesją gdzieś w Kampinosie, aby nikt nie widział...

Parada Równości - jak sama nazwa wskazuje - ma PRZESŁANIE. Trudno z nim dotrzeć
        do ludzi chodząc po lasach...

nadążasz za tym rozumowaniem, czy odpalić tekst równie długi co Ty żeby było
        jaśniej ? ;o)
        • Gość: gucio Re: Mijanie się z prawdą IP: *.chello.pl 15.05.04, 11:24
        • Gość: gucio Re: Mijanie się z prawdą IP: *.chello.pl 15.05.04, 11:26
          Czytać umiesz? Czy może tekst za długi i się czytaniem zmęczyłeś?
          Pytanie zasadnicze brzmi: "Kto tu się mija z prawdą? I komu zależy na tym, aby
          jątrzyć? Rada nie chce zakazu, a jedynie zmiany miejsca manifestacji."
          A może w szkole jeszcze nie uczyli rozumieć tekstów dłuższych niż dwa zdania?
          • Gość: Piotruś Re: Mijanie się z prawdą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 11:41
            "Tylko - skąd w takim razie upór w dążeniu do
            przeprowadzenia PR akurat w centrum?"

Odniosłem się do tego zdania.
            • Gość: gucio Re: Mijanie się z prawdą IP: *.chello.pl 15.05.04, 11:50
              To zauważyłem
              Ale główna konstatacja dotyczy manipulacji i jątrzenia. Jeżeli by napisano, że
              RW nie chce zakazać, a jedynie zmienić miejsce PR, to czy ten straszny LPR nie
              wyglądałby nazbyt łagodnie? I czy dałoby się podburzyć obie strony przeciwko sobie?
        • Gość: Gość portalu procesja w Kampinosie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 12:44
          procesja w Boże Ciało będzie i w Kampinosie. Katolicy są (w Polsce) wszędzie.
          Pederaści chcą ludowi wmówić, że pełno ich, gdy tymczasem są marginalną grupą.
          Jeśli tak szanują demokrację, ten "kult liczby" to niech przyjmą do wiadomości,
          że większość nie chce dla nich żadnych przywilejów.
          • Gość: Piotruś Re: procesja w Kampinosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:55
            na szczęście demokracja to nie "dyktatura Większośći". fundamentem demokracji
            są Prawa Człowieka, a więc prawa nie zbiorowości czy jakiejś większości ale
            niepodważalne prawa KAŻDEJ JEDNOSTKI LUDZKIEJ. bez tego fundamentu
            słowo "demokracja" jest puste jak dzwon bez serca.

• Gość: gucio Re: procesja w Kampinosie IP: *.chello.pl 15.05.04, 12:58
              Nie do końca...
              Demokracja - forma ustroju państwa, w którym uznaje się wolę większości
              obywateli jako źródło władzy i przyznaje się wszystkim obywatelom swobody i
              prawa polityczne zapewniające im udział w sprawowaniu władzy.
              Nie bądźmy wybiórczy - jak komu wygodniej :(
              • Gość: Piotruś Re: procesja w Kampinosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:19
                czyli nie ma związku między demokracją a prawami c z ł o w i e k a ?

większość może przegłosować, że: będą w państwie stosowane tortury, ludzi
                będzie można zamykać w więzieniach bez sądu, a Żydom, Cyganom, Cyklistom i
                kobietom nie będą przysługiwały żadne prawa polityczne - w tym wyborcze ( w
                parlamencie polskim kobiety stanowią garstkę więc większego problemu z
                odebraniem praw wyborczych kobietom by chyba nie było...), większość
                parlamentarna mogłaby przegłosować, że Żydzi i Cyganie to "Podludzie" i
                uchwalić pakiet ustaw określających tryb i zasady "eliminacji" tych ludzi ze
                społeczeństwa, również biologicznej eliminacji..., itd, itp... taki system
                nazwałbyś "demokratycznym" ?

bo ja nie. właśnie dlatego, że "większość" nie byłaby związana żadnymi
                ograniczeniami...nie miałaby żadnych hamulców, mniejszościom i jednostce nie
                przysługiwałyby żadne "nienaruszalne" prawa - prawa człowieka właśnie...nie
                byłaby to demokracja a "dyktatura większości" - nazwij to jak chcesz - ale na
                pewno nie byłaby to demokracja...

"...jednostka zerem, jednostka niczym, partia to ręka milionopalca zaciśnięta w
                jedną miażdżącą dłoń..."

• Gość: gucio Re: procesja w Kampinosie IP: *.chello.pl 15.05.04, 14:30
                  > większość może przegłosować, że: będą w państwie stosowane tortury, ludzi
                  > będzie można zamykać w więzieniach bez sądu, a Żydom, Cyganom, Cyklistom i
                  > kobietom nie będą przysługiwały żadne prawa polityczne - w tym wyborcze ( w
                  > parlamencie polskim kobiety stanowią garstkę więc większego problemu z
                  > odebraniem praw wyborczych kobietom by chyba nie było...), większość
                  > parlamentarna mogłaby przegłosować, że Żydzi i Cyganie to "Podludzie" i
                  > uchwalić pakiet ustaw określających tryb i zasady "eliminacji" tych ludzi ze
                  > społeczeństwa, również biologicznej eliminacji..., itd, itp... taki system
                  > nazwałbyś "demokratycznym" ?

niestety tak - taka jest istota demokracji - to, co postulujesz można
                  zrealizować jedynie w warunkach dyktatury :(
                  vide: demokratycznie wybrany Adolf H.
                  A że vox populi to vox idioti to inna sprawa...
              • igraszka ŻADNYCH ZBIOROWISK W MOIM MIEŚCIE! 15.05.04, 15:10
                Gość portalu: gucio napisał(a):

> Nie do końca...
                > Demokracja - forma ustroju państwa, w którym uznaje się wolę większości
                > obywateli jako źródło władzy i przyznaje się wszystkim obywatelom swobody i
                > prawa polityczne zapewniające im udział w sprawowaniu władzy.
                > Nie bądźmy wybiórczy - jak komu wygodniej :(

Należy więc zakazać demonstracji taksówkarzom, górnikom, pielęgniarkom etc.
                A jako warszawianka wnioskuję o zakazanie WSZELKICH demonstracji, procesji czy
                parad zakłócających życie obywateli tego miasta (korki, pozamykane ulice,
                zdewastowane fasady domów po prostestach górników itd.)

W ogóle nie rozumiem po co wchodziliśmy do tej całej Unii, najlepiej byłoby
                wznieść taki wysoki mur na kilka metrów, jaki kiedyś dzielił Berlin, i nie
                wpuszczać do naszego pięknego kraju wszelkiej maści obcokrajowców, liberałów,
                innowierców i innych zboczków. A każdego, kto odważyłby się wypowiedzieć na
                głos swoje zdanie sprzeczne z JEDYNĄ SŁUSZNĄ RACJĄ - pod tenże mur i
                rozstrzelać!

I to by dopiero była prawdziwa polska demokracja.

Ale zaraz, zaraz... coś mi to przypomina.
                • Gość: Brooklynczyk Jakim "twoim" miescie? IP: *.rasserver.net 16.05.04, 16:35
                  Majpierw oplac czynsz za maj i nie marudz.
                  • igraszka Bardziej moim niż twoim 17.05.04, 00:34
                    O mój czynsz się nie martw i nie wściubiaj nosa w nie swoje
                    sprawy, "Brooklynczyku".
            • Gość: Świstak A to ciekawe, bardzo ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:04
              Gość portalu: Piotruś napisał(a):

> na szczęście demokracja to nie "dyktatura Większośći". fundamentem demokracji
              > są Prawa Człowieka, a więc prawa nie zbiorowości czy jakiejś większości ale
              > niepodważalne prawa KAŻDEJ JEDNOSTKI LUDZKIEJ. bez tego fundamentu
              > słowo "demokracja" jest puste jak dzwon bez serca.

Skoro w demokracji ważniejsze jest prawo jednostki niż większości, to po co
              marnuje się pieniądze na jakieś wybory, na jakieś parlamenty, rady gmin itp.
              Skoro od woli większości ważniejsza jest wola np. Piotrusia, to Piotruś
              powinien zastąpić wszystkie nasze władze ustawodawcze i ciała
              przedstawicielskie.
              I taniej byłoby i skuteczniej. Tyle tylko, że taki sposób rządzenia znamy z
              przeszłości i niestety (???) tam zboczeńcy nie mieliby okazji do propagowania
              swoich upodobań...
              • Gość: Rafal Re: A to ciekawe, bardzo ciekawe... IP: 81.219.144.* 15.05.04, 13:19
                I wlasnie tutaj okazuje sie, ze jednak jan Pawel II powiedzial cos bardzo
                interesujacego i w pewnej mierze widze tutaj jaks linie obrony praw gejow, choc
                nie bezpsrednio!, chodzi mi o demokracje bez wartosci, ktora przeradza sie
                szybko w rzady populizmu. To chyba to Papieza przeraza najbardziej. Jezeli zas
                kazdy czlowiek, stworzony na obraz i podbienstwo Najwyzszego, jest wartoscia
                niepodwazalna, to ja uwazam, ze wszelkie jakies zakazy, mowienie, ze tylko ja
                mam racje i tylko mnie z moimi racjami wolno wychodzic na ulice, one wowczas
                traca sens. Gdy przyjrzec sie Kosciolowi, to on ostatecznie jest jedyna
                instytucja domagajaca sie praw nizbywalnych dla kazdego. I jest jeszczce
                wolnosc, ktora Kosciol zdecydowanie propaguje. Wykladania Kosciola na temat
                homseksualizmu jest juz czym innym, oparta na prawie naturalnym, na egzegezie
                biblijnej. Wartosc kazdego czlowieka, nawet najbardziej zagubionego oraz jego
                wolnosc to chyba jaednak fundamenty antropologii chescijanskiej, wrecz
                cherscijanskiej ontologii, podczas gdy stosunek do homseskualizmu, to juz
                teologia moralna, mozna za to dostac po lapach ewentualnie, ale o ile mi sie
                wydaje nie grozi ekskomunika, za bycie homo, i nawet za bycie czynnym homo. I o
                tym sie chyba zapomina, o to cenne. Szcegolnie gdy wrocimy do demokracji,
                oczywiscie rzady wiekszosciowe, jasne, ale bez wartosci? To nie jest
                demokracja, pamietajmy, ze demokracja gercka, byla dla ludzi wolnych, czyli
                takich co posiadali juz jakies jednak przygotowanie, ale i tez pewein system
                wartosci...
                Moze sie w tym myle, to byl raczej glos w dyskusji
                • Gość: Piotruś Re: A to ciekawe, bardzo ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:30
                  :O)

Pozdrowienia dla Rafała od "zagubionego Piotrusia". Dzięki za głos.
              • Gość: Brooklynczyk Sorbona czeka IP: *.rasserver.net 16.05.04, 16:37
                wiecej takich wykladow!
            • Gość: Gość portalu Zawiłości demokracji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 13:17
              > na szczęście demokracja to nie "dyktatura Większośći". fundamentem demokracji
              > są Prawa Człowieka, a więc prawa nie zbiorowości czy jakiejś większości ale
              > niepodważalne prawa KAŻDEJ JEDNOSTKI LUDZKIEJ. bez tego fundamentu
              > słowo "demokracja" jest puste jak dzwon bez serca.

o to, to to!
              Dlatego ilekroć w sondażach p. Lepper, nasza zasłużona nagroda za demokrację,
              bierze górę, zaraz odzywają się "dyrygenci demokracji". Tak nazywam pp.
              Michnika, Geremka, Kuronia, Mazowieckiego, Kwaśniewskich, Jarugę, Szyszkowską i
              cały zalew z UE. Oni już uświadamiają nas w kwestii "poprawek do demokracji" i
              gdy górę w ankietach bierze PO, UW (no, już raczej nie weźmie), SLD, SdPl,
              Zieloni, od biedy PSL, wtedy uśmiechają się promiennie, i mówią, że to
              większość wybrała...
          • Gość: Brooklynczyk Procesja RAZEM z parada! IP: *.rasserver.net 15.05.04, 13:13
            Przeciez katolicy kochaja bliznich, tak samo jak homoseksualisci, wiec moga isc
            razem. A na powaznie, geje nie chca wmawiac, ze jest ich pelno, tylko raz w
            roku, ze tez sa czescia tego spoleczenstwa. W normalnym kraju kazdy sobie moze
            robic parady, nawet chodowcy kanarkow, czy leworeczni. I tak ma byc!
            • Gość: Świstak chodowcy kanarkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 14:24
              Gość portalu: Brooklynczyk napisał(a):

> W normalnym kraju kazdy sobie moze robic parady, nawet
              > chodowcy kanarkow, czy leworeczni.

Jestem za, zwłaszcza jeśli chodzi o tych chodowców! Nie wiem co to za czort i
              chętnie obejrzałbym ich "na żywca"
              • Gość: Brooklynczyk Hodowcy kanarkow IP: *.rasserver.net 15.05.04, 22:09
                teraz ci lepiej?
                • Gość: Świstak Oczywiście. I tak trzymać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 01:19
                  • Gość: Brooklynczyk Moze nieco rozwiniesz swoja wypowiedz IP: *.rasserver.net 16.05.04, 16:32
                    Wyslow sie.
                    • Gość: Świstak Po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 23:06
                      Gość portalu: Brooklynczyk napisał(a):

> Wyslow sie.

Sapienti sat.
                      A po polsku: Mądrej głowie dość dwie słowie (a tym bardziej cztery)
        • jan.szulc Re: Mijanie się z prawdą 15.05.04, 14:52
          A czemu katolicy mieliby sie obrazac? IMHO, powinni oni wykazac nieco
          zrozumienia i woli do zabawy! W koncu chrzescijanstwo jest taka smutna
          religia...
      • igraszka Re: Mijanie się z prawdą 15.05.04, 14:55
        Gość portalu: gucio napisał(a):
        > kompromis. Cześć i chwała mu za to! Tylko - skąd w takim razie upór w dążeniu
        d
        > o
        > przeprowadzenia PR akurat w centrum? I dlaczego akurat 11 czerwca?

Dlatego, że od 3 lat odbywa się w tym miejscu i dlatego, że w tradycyjnym dniu
        parady, 1 maja, odbywał się szczyt gospodarczy i o żadnej paradzie nie mogło
        być mowy. A 12 czerwca, o ile mi wiadomo to już dzień powszedni...

A pan Kaczyński z bratem-homoseksualistą powinien się wstydzić takiej
        hipokryzji.
    • Gość: Studenciak Re: LPR.. IP: *.mail.waw.pl / *.crowley.pl 15.05.04, 06:36
      ..zamiast ublizac bliznim, niech idzie do kosciola sie za nich pomodlic.
    • Gość: Brooklynczyk Do Romka Gietrycha: Lepsze mlode lesbijki... IP: *.rasserver.net 15.05.04, 09:23
      niz stetryczale baby po 5 ciazach, jakie przyciaga twoja partia. Roman, idz na
      parade!
      • Gość: Romek G. Re: Do Romka Gietrycha: Lepsze mlode lesbijki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:06
        Tak, tylko lesby nie dają :(((
        Dlatego jestem przeciw!
        • Gość: Brooklynczyk Re: Do Romka Gietrycha: Lepsze mlode lesbijki... IP: *.rasserver.net 15.05.04, 14:03
          Ale mozna rzucic na ladne lesbijki okiem. O ile ladniejsze niz twoj elektorat -
          jalowki do produkowania dzieci. Ty i tak (z definicji) bys nie wzial, nawet
          jakby lesbijki dawaly. Partia ci nie da.
    • Gość: es PARANOJA !!!!!!!!! IP: *.cefarm.com.pl / 195.117.105.* 15.05.04, 09:33
      Wyrzućcie z tematu gejow,lesbijki,LPR,katolikow,nazistow , Mlodziez Wszchpolska tolerancje, i inne....zostawcie ludzi.Konstytucja rzeczpospolitej Polskiej gwarantuje kazdemu swobode wypowiedzi oraz taka jak parada forme jej przekazania,niby tacy światowi i demokratyczni jestesmy burakami,chamami,swiniami i tchorzammi,ktorzy pod przykrywka katolickiej doktryny burzymy najwazniejsze prawa czlowieka we wspolnocie zwanej panstwem.Wstydzmy sie.To nie jest najlepszy przyklad dla przyszlych pokolen.I po co nam ta UE?? i inne pakty i sojusze....bleeee
      • Gość: Stacho Ten kraj się sypie... IP: *.lublin.mm.pl 15.05.04, 10:09
        Służba zdrowia powoli przestaje działać. Policja nie ma sił żeby poradzić sobie
        ze zwykłymi chuliganami. Członkowie rządu i posłowie współpracują z mafią.
        Najbogatszy polak doszedł do swojego majątku przez prywatyzacje w których
        państwo traciło a on zyskiwał. Na ulicach zaczynają żądzić postfaszystowskie
        bojówki.
        Bezrobocie gdyby doliczyć małorolnych, lewych rencistów i część pracowników
        podtrzymywanych przez państwo molochów (typu PKP) przekroczyłoby pewnie 30%.

Z drugiej strony biorąc pod uwagę że w Polsce taki stan utrzymuje się od
        kilkuset lat to nie jest chyba tak bardzo źle.
      • Gość: Jurek.K. Re: PARANOJA !!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 10:15
        Polska zaczyna w noewej Uni stawac sie symbolem faszyzujacej nietolerancji.
        Sygnaly, ze cos takiego sie w kraju dzieje, docieraly jak dotad tylko do
        czytajacych polska prase. Zawsze bylem zdziwiony tym, ze zachodnie media nie
        interesuja sie spektakularnymi wprost sprawami, co rusz wydarzajacymi sie w
        Polsce, mysle ze z jakichs tam wzgledow starali sie specjalnie przemilczac co
        niektore wybryki Polakow (moze by nie siac obaw we wlasnych krajach przed
        rozszerzeniem uni) teraz zdaje sie, ze zaczynaja dostrzegac i tegn kraj i to co
        sie w nim wyrabia.
    • Gość: Piotruś Re: w AK walczyli tez geje, a Sejm nalezy do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 10:21
      Re: w AK walczyli też geje, a Sejm nalezy do WSZYSTKICH Polaków.
    • Gość: adam do pana Kaczyńskiego !!! IP: *.lublin.pl 15.05.04, 10:21
      powiedział pan, cytuje: "Niezależnie od tego muszę powiedzieć, że nie lubię
      prowokacji tego typu: to dzień po święcie Bożego Ciała, pokrywa się z trasą
      procesji." NIE PRZYPOMINAM SOBIE ZEBY IIIRP BYLA PANSTWEM
      WYZNANIOWYM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TO ZE JESTES PAN KATOLIK NIE OZNACZA ZE
      WSZYSCY MAJA POSTEPOWAC TAK JAK TY, CZYLI NEGOWAC WSZYSTKO I WSZYSTKICH KTORZY
      SĄ ODROBINE INNI NIŻ TY!!!!!!!!!!!

• Gość: Kaczynski Re: do pana Kaczyńskiego !!! IP: *.chello.pl 15.05.04, 10:27
        > KTORZY
        > SĄ ODROBINE INNI NIŻ TY!!!!!!!!!!!

...odrobinę????...
        • Gość: Adam Re: do pana Kaczyńskiego !!! IP: *.lublin.pl 15.05.04, 10:35
          oczywiście że odrobinę!!! to że któś jest homoseksualistą czyni z niego
          gorszego człowieka??????
          • Gość: Kaczynski Re: do pana Kaczyńskiego !!! IP: *.chello.pl 15.05.04, 11:27
            A, przy tym założeniu (że tych kilkuset krzykaczy pseudohomoseksualnych to też
            udzie) to tak...
      • Gość: no wlasnie Re: do pana Kaczyńskiego !!! IP: *.d2.club-internet.fr 15.05.04, 13:36
        sprubuj respektowac innych
      • Gość: x Re: do pana Kaczyńskiego !!! IP: *.crowley.pl 15.05.04, 14:43
        Masz racje. Po co wiec organizatorzy "parady" nasladuja katolikow
        i paraduja prawie w tym samych czasie i ta sama trasa.
        Po co nasladujacie katolikow skoro ich tak nienawidzicie???
        A moze nie chodzi wam o "rownosc" i "tolerancje" tylko o
        prowokowanie i jatrzenie?? Hę.
        • Gość: X ----DO ADAMA--- IP: *.crowley.pl 15.05.04, 14:44
          Masz racje. Po co wiec organizatorzy "parady" nasladuja katolikow
          i paraduja prawie w tym samych czasie i ta sama trasa.
          Po co nasladujacie katolikow skoro ich tak nienawidzicie???
          A moze nie chodzi wam o "rownosc" i "tolerancje" tylko o
          prowokowanie i jatrzenie?? Hę.
          • igraszka Re: ----DO ADAMA--- 15.05.04, 15:20
            Gość portalu: X napisał(a):

> Masz racje. Po co wiec organizatorzy "parady" nasladuja katolikow
            > i paraduja prawie w tym samych czasie i ta sama trasa.
            > Po co nasladujacie katolikow skoro ich tak nienawidzicie???
            > A moze nie chodzi wam o "rownosc" i "tolerancje" tylko o
            > prowokowanie i jatrzenie?? Hę.

Rok temu jakoś wam to nie przeszkadzało, 2, 3 lata temu też nie - dlaczego
            teraz? Co się w tym kraju wydarzyło? Wejście do Unii = dyktatura?
            PARANOJA
        • Gość: adam wiesz czym sie różnimy?? IP: *.lublin.pl 15.05.04, 19:03
          tym że Ty za prowokacje uznajesz Marsz Równości który odbędzie sie DZIEŃ PO
          PROCESJI BOŻEGO CIAŁA TĄ SAMĄ TRASĄ CO PROCESJA. Natomiast ja za prowokacje
          uważam próbę zorganizowania przez LPR i młodzież wszechpolską kontrmanifestacji
          W DNIU MARSZU RÓWNIOŚCI TA SAMA TRASĄ CO MARSZ !!!!!!!!!!!!TO
          JEST "PROWOKOWANIE" I "JĄTRZENIE" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Michał Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.04, 10:25
      Dla ciebie wolność to rządy sld. Gratulacje dla prezydenta i rady Warszawy.
      Pedały i lesby niech urządzają demostracje gdzie indziej i nie terroryzują
      warszawiaków. Poza tym parada skończyła by się tym samym co w Krakowie. I
      jeszcze jedno. Niech towarzysze Maria Szyszkowska i Biedroń urządzą ten marsz w
      siedzibie lsd na Rozbrat.
      • Gość: Piotruś Re: WIELU Warszawiaków to "pedałY" więc Ty może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 10:29
        WIELU Warszawiaków to też "pedałY" więc Ty nie terroryzuj homoseksualnych
        Warszawiaków bambusie.
        • Gość: ww-wa Re: WIELU Warszawiaków to "pedałY" więc Ty może IP: *.rasserver.net 15.05.04, 13:20
          Racja! Niech Bambus mowi o sobie, bo Warszawa jest dla wszyzstkich! Parada
          bambusow tez moze byc.
          • Gość: Michał Re: WIELU Warszawiaków to "pedałY" więc Ty może IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.04, 18:23
            Pokaż mi człowieku tych wielu pedałów Warszawiaków. Bo ja jakoś ich nie widzę
            na Ochocie. A skoro jesteś tak tolerancyjny dla pedałów to czemu określasz mnie
            rasistowskim wyzwiskiem. To co wg ciebie pedały są cacy a czarnoskórzy nie.
            Gdzie twoja tolerancja człowieku?
            • Gość: Piotruś Re: WIELU Warszawiaków to "pedałY" więc Ty może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 19:00
              ale ja jestem tolerancyjny. zgadzam się z ww-wa: parada bambusów też może być!

(bambus dla mnie to tępy ciołek i nie ma to dla mnie związku z kolorem skóry.
              czarnoskórych bardzo lubię! )
            • Gość: Girk Re: WIELU Warszawiaków to "pedałY" więc Ty może IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.04, 20:07
              Gość portalu: Michał napisał(a):

> Pokaż mi człowieku tych wielu pedałów Warszawiaków. Bo ja jakoś ich nie widzę
              > na Ochocie. A skoro jesteś tak tolerancyjny dla pedałów to czemu określasz
              mnie
              >
              > rasistowskim wyzwiskiem. To co wg ciebie pedały są cacy a czarnoskórzy nie.
              > Gdzie twoja tolerancja człowieku?

hahaha, zalosny jestes koles :) Na tej Twojej Ochocie zapewne mieszka wielu
              gejow a Ty nawet tego nie wiesz. To moze byc Twoj sasiad, kolega, nauczyciel,
              sprzedawca w sklepie, listonosz itd... wiekszosc gejow nie wyglada jak
              rozwrzeszczane, kolorowo ubrane ciotki :)
              • Gość: worrior Re: WIELU Warszawiaków to "pedałY" więc Ty może IP: *.man.polbox.pl 17.05.04, 18:40
                GAY POWER IN OCHOTA!!!! HOMOFOBY DO GAZU!!!
    • Gość: radykał hej katolicko-prawicowe oszołomy IP: *.lublin.pl 15.05.04, 10:32
      prawda z wami jest taka ze:
      1.Wszystko czego nie są w stanie objąć wasze małe mózgi sie staracie sie mimo
      to zrozumiec.
      2.Wszystko czego nie są w stanie obiąć wasze małe mózgi uważacie za zło.
      3.Wszystko czego nie są w stanie obiąć wasze małe mózgi wywołuje w was agresje.
      4.Wszystko czego nie są w stanie obiąć wasze małe mózgi to za każdym razem
      okazuje sie być czyś więcej niż tylko wskazówkami dawanymi przez Jego
      Świętobliwość Księdza Proboszcza.
      • Gość: radykałek Re: hej ekshibicjonistyczne oszołomy IP: *.chello.pl 15.05.04, 11:30
        prawda z wami jest taka ze:
        1.Wszystko czego nie są w stanie objąć wasze małe mózgi sie staracie sie mimo
        to zrozumiec.
        2.Wszystko czego nie są w stanie objąć wasze małe mózgi uważacie za zło.
        3.Wszystko czego nie są w stanie objąć wasze małe mózgi wywołuje w was agresje.
        4.Wszystko czego nie są w stanie objąć wasze małe mózgi to za każdym razem
        okazuje sie być czyś więcej niż tylko sloganami serwowanymi przez
        homoseksualnych ekshibicjonistów.
        PS. Homoseksualizm nie jest zboczeniem, ekshibicjonizm tak. Na dodatek
        uprawianie ekshibicjonizmu jest karalne
        • Gość: radykał Re: hej ekshibicjonistyczne oszołomy IP: *.lublin.pl 15.05.04, 12:44
          dlaczego wierzący mogą mieć swoja procesję Bożego Ciała a homoseksualiści nie
          mogą mieć swojej Parady Równośći ????? Faktem jest ze na takiej paradzie
          znajdzie sie kilku ekshbicjonistów i wariatów ale z drugiej strony czy na
          procesji Bożego CIała są tylko sami święci ??????? Masz racje - ekshibicjonizm
          jest karany a wiara na pokaz nie, choc też jest złem w sensie moralnym. A w tym
          wszystkim chodzi przede wszystkim o wymiar moralny i nastawienie ludzi do
          mniejszości seksualnych
    • Gość: masturbator Zorganizujmy paradę Onanistów!!! IP: *.blich.krakow.pl 15.05.04, 10:34
      Pokazmy światu, że jestesmy i że nas dyskryminują!!!
      • Gość: Piotruś Re: Zorganizujmy paradę Onanistów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 10:37
        kto cie dyskryminuje? Twoja dziewczyna czy mamusia? ale jak ci to do szczęścia
        potrzebne - to organizuj...
        • Gość: onanista dzieki za zgode! IP: *.51.194.203.acc02-dryb-mel.comindico.com.au 15.05.04, 14:22
          dyskryminuja nas ci co nie toleruja naszych upodoban i nie pozwalaja nam
          demonstrowac tego w sposob pokojowy na ulicach miast!
          Straszne faszystowskie oszolomstwo jest w tym kraju, oby wiecej bylo takich
          postepowcow jak ty to ten kraj wygladalby zupelnie inaczej!
          • Gość: Piotruś Re: dzieki za zgode! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 15:32
            ja nie wyraziłem zgody. ja cie tylko popieram. o zgode musisz wystapic chyba do
            prezydenta jesli sie nie myle.
    • jerzy-j Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie 15.05.04, 10:35
      Abstrahując od tego czy popieramy pedalstwo czy też nie, doszło do prowokacji,
      demonstracja będzie również nielegalna. To wystarczy aby stłumić ją z całą
      stanowczością. Ostatnio policja jest w "dobrej" formie (vide Łódź), więc liczę,
      że i tym razem nie pożałują kul !!!
      • Gość: Piotruś Re: STUL RYJA PSIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 10:39
        • Gość: gucio Re: STUL RYJA PSIE !!! IP: *.chello.pl 15.05.04, 11:32
          Piotruś
          jeżeli sądzisz, że kogoś w ten sposób przekonasz do swoich racji, to się grubo
          mylisz...
          • Gość: Piotruś Re: STUL RYJA PSIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 11:36
            masz racje, psa nie przekonam, psa moge tylko lać po mordzie jak warczy. z tym
            się zgadzam. przekonać można tylko partnera w rozmowie, kogoś kto samodzielnie
            myśli. psy potrafią tylko warczeć albo się bać i wtedy są potulne.
            • Gość: Gość portalu Re: STUL RYJA PSIE !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 12:48
              Wot, tolierasta...
            • Gość: bigzbig [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:49
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Piotruś [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:59
                • Gość: gucio Re: STUL RYJA PSIE !!! IP: *.chello.pl 15.05.04, 14:33
                  piotruś
                  to już nie jest dyskusja - jeżeli cię denerwują takie teksty - pomiń je :-)
                  • Gość: Piotruś Re: STUL RYJA PSIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 15:33
                    dziękuje gucio! twoje słowa działają jak balsam... ;o)
            • igraszka Re: STUL RYJA PSIE !!! 15.05.04, 15:23

> masz racje, psa nie przekonam, psa moge tylko lać po mordzie jak warczy. z
              tym
              > się zgadzam. przekonać można tylko partnera w rozmowie, kogoś kto
              samodzielnie
              > myśli. psy potrafią tylko warczeć albo się bać i wtedy są potulne.

NIE OBRAŻAJ MOJEGO PSA!
              • Gość: Piotruś Re: STUL RYJA PSIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 15:40
                aaaa, to przepraszam szanownego pieska i wszystkie psy w Polsce. moje uwagi w
                takim razie były niestosowne i odnoszą się WYŁĄCZNIE do jerzego-j. psy -
                proszę - wybaczcie!

(tzn.: w mojej poprzedniej wypowiedzi za słowo "pies" wystarczy
                podstawić "jerzy-j")
    • Gość: Lui [...] IP: 194.29.129.* 15.05.04, 10:37
      • Gość: Antyluj Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 16:59
        Twój nick bardzo do ciebie pasuje.
    • Gość: Mariusz Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 10:39
      Cóż wstyd mi za tych homofobów. I zastanawiam się czemu wszystko każdemu
      kojarzy się z prowokacją Kościoła? W Polsce nie żyją tylko katolicy!!!!
      • Gość: antyelpeer CHORE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 11:19
        Swoją drogą, czy nie czas żeby pokazać LPR-owi, że jednak większość ludzi boi
        się ich poglądów? Wicemarszałek sejmiku regularnie grozi aptekarzom
        sprzedającym środki antykoncepcyjne, teraz grozi gejom, że ich "zatrzyma"
        (cokolwiek to znaczy), wiceburmistrz Żoliborza jest z Młodzieży Wszechpolskiej
        i zamierza wizytować szkoły, żeby indoktrynować uczniów... Czy naprawdę nie
        przyszedł czas, żeby dać opór tej ciemnocie???
        • Gość: Piotruś Re: CHORE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 11:32
          przyszedł...

i dlatego trzeba wyjść na ulice żeby przypomnieć tym burakom spod brunatnej
          gwiazdy kto tu rządzi...homoseksualna część społeczeństwa jest ignorowana przez
          rządzących i nie otrzymuje od nich właściwego wsparcia, więcej - narażeni
          jesteśmy na podżegające do nienawiści i przemocy wobec homoseksualistów akcje
          LPR-u, jego posłów, samorządowców...jest to KARYGODNE. tym faszystowskim
          gnojkom poprzewracało się w głowie. są reprezentantami narodu a więc również
          NAS. a zachowują się jakby o tym zapomnieli, jakby zapomnieli że Polska jest
          demokracją, że jej fundamentem jest system praw człowieka. trzeba wyjść na
          ulice i postawić tamę faszystowskim snom Giertycha i innych intelektualnych
          impotentów.
          • Gość: Syn (?) Piotrusia Re: CHORE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:18
            i dlatego trzeba wyjść na ulice żeby przypomnieć tym burakom spod brunatnej
            gwiazdy kto tu rządzi... część społeczeństwa kochająca inaczej, jak ZOOFILE,
            NEKROFILE i PEDOFILE, jest ignorowana przez rządzących i nie otrzymuje od nich
            właściwego wsparcia, więcej - narażeni jesteśmy na podżegające do nienawiści i
            przemocy wobec ZOOFILÓW, NEKROFILÓW i PEDOFILÓW akcje LPR-u, jego posłów,
            samorządowców...jest to KARYGODNE.
            Polska jest demokracją, jej fundamentem jest system praw człowieka. trzeba
            wyjść na ulice i postawić tamę faszystowskim snom Giertycha i innych
            intelektualnych impotentów
            Niech żyje PEDOFILIA! Niech żyje NEKROFILIA! Niech żyje ZOOFILIA!

16 maja 2024
            Syn Piotrusia (podobno z probówki)
            • Gość: www.gabakulka.com Re: CHORE... IP: *.warszawa-zoliborz.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 17:48
              Ale się kilku mundrych słów nauczył pan, i od razu bryluje. Nonono...

Chciałabym żeby parada się odbyła, z drugiej strony boli mnie to że niechybnie
              obrzucona zostanie kamieniami przez jakchś zakompleksionych troglodytów i znów
              będziemy mieli dokładny obraz jakim zaściankiem mentalności potrafimy być. To
              po prostu niesamowicie smutne.
    • Gość: Henryk.S. BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.05.04, 11:11
      Przez ponad 15 lat mieszkałem w pięknym Sydney w Australii, gdzie co roku
      odbywa się największa na świecie parada mniejszości sexualnych. Już w latach
      90-tych rząd zacząl dofinansowywać tę paradę. Może rządzący w Polsce,
      przynajmniej Ci w miastach, zadadzą sobie pytanie dlaczego władze w Australii
      dofinansowują taką parade. Otóż dlatego, że mają przez to jakiś tam wpływ na
      taką parade ale nade wszystko, że taka parada to też jest bizens. Na
      największą na świecie w Sydney paradę mniejszości zjeżdża się specjalnie z
      całego świata kilkadziesiąt tysięcy ludzi, podobnie jak na karnaawał do Rio do
      Brazylii. Kilkadziesiąt tysięcy ludzi w mieście przez kilka dni to miliony
      dolarów zostawione w hotelach, w restauracjach, to są poprostu dodatkowe zyski
      dla rodzimych przedsiębiorców a jeżeli nie rodzimych, bo hotele często należą
      do międzynarodowych wielkich korporacji, to przynajmniej te podmioty płacą od
      większego zysku więcej podatku i takim to sposobem państwo dostaje z naddatkiem
      to co zainwestowało wspierając paradę, obywatele więcej zarobili i tym samym od
      strony biznesowej wszyscy są zadowoleni. Istniej oczywiście jeszcze druga
      strona medalu, równiez istotna. Parada mniejszości w Sydney, jest co roku
      pokazywana we wszystkich telewizjach na świecie, w calej prasie swiatowej jest
      opisywana i tym samym Sydney ma darmowe PR, za które musiało by zapłacić
      dziesiątki milionów dolarów. Następny element to fakt, że miasto, że państwo
      australijskie jawi się jako miejsce tolerancji dla mniejszości a takie jest w
      rzeczywistości. Takie pozytywne postrzeganie przyciąga a nie odpycha.
      Przyciąga turystów jako miejsce przyjazne i życzliwe a nie miejsce, które
      koduje się w swiadomości obiorców medialnych doniesień jako mmiejsce o
      negatywnym nastawieniu do mniejszości lub kogokolwiek z jakichkolwiek powodów.
      Nie wiem czy to co napisałem dotrze do kogokolwiek z decydentów ale nawet
      jeżeli spowoduje zastanowienie się przez kogokolwiek to będzie to już sukcesem.
      Nie podnosiłem specjalnie w powyższych uwagach wątków natury moralnej, nie
      wspominałem o wartościach takich jak tolerancja itp... Nie można się bowiem
      spodziewać po ludziach owładniętnych nienawiścią do kogoś inaczej myślącego,
      czującego i inaczej kochającego aby zrozumeli i przyswoili sobie te wartości po
      takim krótkim wywodzie. Mam nadzieję, że spojrzą przynajmniej poprzez pryzmat
      innych korzyści, aczkolwiek tak szczerze mówiąc, to wątpie. Na nienawiść, na
      brak tolerancji wypływający z braku wiedzy głównie, nie ma lekarstwa.
      Zachodnie społeczeństwa nie były też takie od zawsze. Ale się zmieniły, miejmy
      nadzieję, że również tutaj, nad Wisłą, nowe pokolenie, które pozna świat,
      będzie się stykać z innymi, różnymi od siebie przekona się, że inni, naczej
      myślący, czujący, kochający inaczej, wyglądający inaczej, to tacy sami ludzie
      jak tutaj poiędzy Odrą a Bugiem. Zacznie się wówczas tolerować i naszą polską
      różnorodność. Ważne aby rzmawiać o tym bez epitetów i napaści, ważne abyśmy w
      takiej rozmowie szanowali odmienny punkt wdzenia i postrzegania inaczej.
      • Gość: chris Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! IP: *.if.uj.edu.pl 15.05.04, 11:29
        Skoro wreszcie ktos napisal z sensem i powaznie, nalezy mu sie powazna
        odpowiedz. Panie Henryku, my nie jestesmy w takiej desperacji, jak miasta
        australijskie. W Europie turysci przyjezdzaja wszedzie bez takich atrakcji, a
        przyklad Berlina mowi, ze z paradami wiecej klopotow niz pozytkow. Oczywiscie,
        ze atakowanie marszu krakowskiego bylo barbarzynstwem i miejsce organizatorow
        oraz uczestnikow zamieszek jest w wiezieniu, ale to nie znaczy, ze
        organizatorzy marszu nie zgrzeszyli prowokacyjna propozycja marszu kolidujacego
        z prozesja sw. Stanislawa. Teraz w Warszawie juz nie marsz, ale parada (z
        zalozenia bardziej "niestrawna" dla heteroseksualnych) ma sie odbyc w dzien po
        Bozym Ciele. Czy ktos jest katolikiem, czy nie, powinien wiedziec, ze to tez
        prowokacja. Zatem stanowisko prezydenta i rady jest bardzo rozsadne i nie ma
        nic wspolnego z "zasciankowoscia", czy zgola "faszyzmem".
        Pozdrowienia i podziekowania za kulturalna dyskusje
        chris

• Gość: gucio Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! IP: *.chello.pl 15.05.04, 11:34
          biznes to nie wszystko
          najlepszy interes robi się na narkotykach. Czy oznacza to, że w imię rozwoju
          gospodarczego mamy zalegalizować LSD i heroinę?
          Pozdrawiam
          • Gość: Piotruś Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 11:51
            aleś argument wytoczył...

to może zdelegalizujmy Coca-colę, herbatę, kawę, cukierki i inne słodycze (
            próchnica ), papierosy i pozamykajmy dyskoteki ( dyskoteki to przecież
            niebezpieczny seks, pobicia, kradzieże, prostytucja, schodzi się tam półświatek
            przestępczy ). czego jeszcze zabronić?...

może tak: noszenia ciasnych majtek ( mogą spowodować bezpłodność, podobnie z
            ciasnymi spodniami i rowerami - tego też zakazać ),solaria ( rak skóry ),
            pozamykać fabryki ( zanieczyszczenie środowiska ), zdelegalizować samochody (
            to samo + setki tysięcy ofiar wypadków rocznie na świecie - jak po jakiejś
            straszliwej wojnie wypadków )...

czego gucio byś jeszcze zakazał? :o)
            • Gość: gucio Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! IP: *.chello.pl 15.05.04, 12:10
              niczego nie zakazuję - wskazuję na idiotyczność argumentu o świetnym biznesie.
              piotruś
              naprawdę, wygląda na to, że jesteś człowiek rozsądny, dopóki ci ideologia oczu
              nie zamyka i nie uniemożliwi czytania. Dyskutujmy na poziomie logiki i faktów, a
              nie inwektyw :-)
              • Gość: Piotruś Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:15
                nie obrażałem - zastosowałem tylko argumentum ad absurdum, który, o ile
                pamiętam jest lojalnym środkiem prowadzenia dyskusji
                • Gość: gucio Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! IP: *.chello.pl 15.05.04, 12:27
                  jasne
                  tylko, że nie przeczytałeś najwyraźniej wypowiedzi poprzednich, szczególnie pana
                  z Sydney :-)
                  bo nie ma sensu licytować się na błyskotliwość, a warto jedynie odnosić się do
                  treści i meritum wypowiedzi ;-)
                  Pozdrawiam
            • sceptyk Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! 15.05.04, 12:20
              Lista rzeczy do zdelegalizowania, choc niepelna, jest ciekawa. Proponowalbym
              tylko wylaczyc z niej herbate. Zwlaszcza mocna, bo taka lubie.

Ale drogi kolego Piotrus, od czegos trzeba zaczac. Wszystkiego na raz
              zdelegalizowac sie nie da. Proponuje zatem aby na poczatek (nawet najdluzsza
              podroz rozpoczyna sie pierwszym krokiem...) zdelegalizowac ekshibicjonistyczne
              parady pedalow, obliczone na prowokowanie ludzi. Jak to nam sie uda, to
              zajmiemy sie nastepnie kolejnymi sprawami - wedlug Twej listy (z wylaczeniem
              herbaty, oczywiscie).
              • Gość: Piotruś Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:50
                a teraz spróbuj sobie wyobrazić, że jednak ktoś wbrew Tobie będzie chciał Ci
                odebrać Twoją ulubioną herbatę. większość będzie głośno domagać się jej
                zdelegalizowania, mówiąc, że niezdrowa, taka, siaka, że proces jej powstawania
                i produkcji jest nienaturalny i niezgodny z "prawem boskim". będziesz chciał
                zademonstrować przed Sejmem, ale Giertych naśle na Ciebie bojówki
                Nienawidzących Herbaty którzy obiją Cię kijami basballowymi...

wyobraż sobie, że żyjesz w takim kraju i co więcej nie masz żadnego innego i
                nie masz gdzie "uciec". otaczają Cie sami Nienawidzący Herbaty...

tylko wyobraz sobie...
                • sceptyk Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! 15.05.04, 12:56
                  To wtedy bede pil herbate jedynie w domu oraz w herbaciarniach (nie mylic z
                  klubami gejowskimi) i nie bede sie obnosil z termosem pelnym herbaty siorbiac
                  ja na ulicach. Przed swiatem zas bede udawal, dla zdobycia uznania, ze jestem
                  pedal.
                  • Gość: Piotruś Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:43
                    i o to chodzi...

nie uważasz, że to udawanie pedała byłoby dla ciebie upokarzające ( musisz
                    udawać kogoś innego zamiast "być" na co dzień po prostu sobą ), stresujące i
                    męczące? a wszystko ze strachu przed Nienawidzącymi Herbaty...
                • Gość: tomek O herbacie IP: *.berkeley.org / 12.20.30.* 15.05.04, 18:12
                  Jezeli nie wolno mi pic herbaty, to naucze sie pic kawe. Widocznie wiedza, co
                  mowia, skoro jest ich wiekszosc. Piotrus, starasz sie byc bardzo tolerancyjny i
                  poprawny politycznie, ale to zalosne. Zboczency staja sie niebezpieczni, nie
                  dlatego, ze sa zboczencami, ale dlatego, ze chca wlaczyc sie w glowny nurt
                  zycia spolecznego, przez co spoleczenstwo traci (z czasem) wyczucie zla i dobra
                  w swoim kodeksie etycznym. A to rownia pochyla.
                  Te prosta prawde rozumieja tylko ci, ktorzy mysla historycznie. Zboczency i ich
                  rzecznicy mysla niestety doraznie. Stad tez historycznie nie maja zadnego
                  znaczenia.
                  • Gość: Piotruś Re: O herbacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 18:27
                    doprawdy?

więc odpowiem historycznie...

> Jezeli nie wolno mi pic herbaty, to naucze sie pic kawe. Widocznie wiedza, co
                    > mowia, skoro jest ich wiekszosc.

większość mówiła, że Słońce krąży wokół Ziemii, więcej, "prawda" ta była
                    dogmatem Kościoła Katolickiego, a mówiący inaczej ulatywali do nieba z dymem
                    stosów. taki los o mało nie spotkał naszego Kopernika.

> Zboczency staja sie niebezpieczni, nie
                    > dlatego, ze sa zboczencami, ale dlatego, ze chca wlaczyc sie w glowny nurt
                    > zycia spolecznego, przez co spoleczenstwo traci (z czasem) wyczucie zla i
                    dobra
                    >
                    > w swoim kodeksie etycznym. A to rownia pochyla.

tak właśnie rozumował Kościół i dlatego tak okrutnie i gwałtownie
                    przeciwstawiał się innemu myśleniu o świecie. i to uważasz za słuszne? ciągle
                    wierzysz Ptolemeuszowi?

jak widzisz, nie masz monopolu na "myślenie historyczne". zapewniam Ciebie
                    również, że gdyby z historii wymazać wszystkich homoseksualistów, inaczej,
                    zupełnie inaczej wyglądałby dzisiaj świat. kto wie? może ciągle siedzielibyśmy
                    na drzewach albo w pieczarach?

> Te prosta prawde rozumieja tylko ci, ktorzy mysla historycznie.
                  • Gość: Mucha Re: O herbacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 09:25
                    Tak, tak, racja, jedzmy g ...., milion much nie może się mylić :)))
          • bzdziagva Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! 15.05.04, 19:38
            tak ale w przypadku narkotykow na nielegalnym ich handlu ...
            " ... to co nieleganle jest bardziej opłacalne ... "
        • Gość: Henryk.S. Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.05.04, 13:38
          Chris, dziękuje za odpowiedź. Jednak chciałbym się odneść do Twojego
          stanowiska. Co do jednego jesteśmy zgodni, nie kwestionujemy praw mniejszości
          do wyrażnia ich odmienności na forum publicznym, a takie odniosłem wrazenie z
          Twojego tekstu. Takie zgodność jest fundamentalna i stwarza możliwość do
          swobodnej i snsownej dyskusji.
          A więc po kolei, Sydney nie jest w żadnej "desperacji" aby musiało uciekać się
          do wspierania parad mniejszości seksualnych. Sydney jest na tyle atrakcyjnym
          miastem, że i tak przyciąga miliony turystów co roku i przyciągałoby i bez tej
          parady. Sydney jest drugim największym miejskim skupiskiem po San Francisco,
          gdzie mniejszości sexualne stanowią największą zbiorowość (szacuje się, że
          około 250 tysięcy na 4 milionów mieszkańców mtropolii sydnejskiej to
          mniejszości sexualne). Władze, zarówno mikejskie jak i stanowe i federalne
          tworzą ułatwienia dla organizowania takiej parady ponieważ uznają to z wielu
          powodów za istotne. a uwypukliłem kwestie ekonomiczne aby tym argumentem
          przemówić do przeciwników ale zasadniczym powodem jest to, że w Australii
          przestrzega się praw mniejszości, każdych mniejszości. Australia to kraj
          wielokultrowy w którym żyje ponad 160 nacji i żyją w pełnej zgodzzie,
          życzliwości i serdeczności. Wielokulturowość australijska to nie
          samoczynny "wybryk" tego społeczeństwa ale od połowy lat prowadzona
          ponadpartyjnie polityka wielokulturowości, której głównym architektem był
          Profesor Jerzy Zubrzycki, znakomity polski socjolog osiadły w Australii od
          połowy lat 50-tych.
          Po drugie, z mojej wiedzy wynika, że to organizzatorzy marszu w Krakowie, sami
          z siebie zaproponowali termin marszu aby nnie "drażnić" uczestników
          uroczzystości katolickich. Nie jest to w sumie aż tak istotne, czy sami
          chcieli zmienić termin czy został im on narzucony. Ważne aby uczucia obu stron
          nie były drażnione.
          Piszesz Chris, że teraz w Warszawie, już nie marsz ale parada i że jest ona z
          założenia bardziej "niestrawna" dla heteroseksualistów. Pozwolę sobie na
          wyrażenie odmiennej opinii. Parada jest bardziej "niestrawna" nie dla
          heteroseksualistów ale dla ludzi nie tolerancyjnych, ludzi, którym trudno
          zrozumieć, że człowiek o odmiennej orientacji sexualnej to taka sama istota
          ludzka jak większość heterosexualna. Przecież marsze przez mniejszości
          sexualne nie są organizowane po to aby siać jakieś "zgorszenie" tylko dlatego
          aby dopominać się w takiej formie praw takich jakie przysługują większości
          heteroseksualnej. Nie oznacza to, że nie mam krytycznego stosunku do pewnych
          elementów propagandy mniejszości sexualnych. Nie zgadzam się z nimi na
          przykład gdy twierdzą, że bycie gejem to jest wybór świadomy. Takim zabiegiem,
          chcą propagować wręcz mode na bycie gejem. Jest oczywiste, że odmienność
          sexualna bierze się z pewnych uwarunkowań genetycznych i jako taka powinna być
          postrzegana przez większość jako coś naturalnego jak bycie heteroseksualistą.
          Chris, byłbym wdzięcznym gdybyś uzasadnił, dlaczego powinienem uważać planowaną
          paradę w Warszawie za prowokację? Czy dlatego, że parada ma wyjść z okolicy
          gdzie znajduje się pomnik Golgota Wschodu i dlatego, że parada ma mieć swój
          finał pod Sejmem przy którym powstał pomnik ku czci AK? Uprzedzam, że jeżeli
          to mają być te argumenty to do mnie nie przemówią. Jeżeli parada miałaby się
          rozpocząć z Placu Piłsudskiego to podniósł by się argument, że tam jest pomnik
          nieznanego żołnierza, zresztą już podniesiono ten kuriozalny argument, przed 2
          laty chyba przed zabawą sylwestrową. W Warszawie, jest tyle miejsc istotnych
          dla pamięci narodowej, tyle pomników, że zawsze można podnieść taki argument.
          Nawet gdyby chciało się zaproponować Agrykole to i tak znajdą się osoby, które
          twierdzić będą, że nie można wpuszczać tam "zboczeńców".
          Nie podzielam zatem Twojej opinii Chris, że decyzja władz Warszawy jest
          odpowiednia. Na podstawie obowiązującego w Polsce prawa powiedziałbym, że taka
          decyzja uniemożliwijąca paradę mniejszością sexualnym jest nie konstytucyjna,
          łamiąca podstawowe prawa człowieka i obywatela.
          Niemniej, pomimo naszych różnic, ja również dziękuję Ci szczerze, za możliwość
          rozmowy z Tobą na takim poziomie. Pozdrawiam serdecznie.
          Henryk
      • Gość: Gość portalu Re: BRAK TOLERANCJI TO BRAK WIEDZY!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 12:55
        Czy to dobrze, że państwo, zamiast obniżyć podatki, dokłada się do czyjejś
        imprezy? Wadomo, że jeśli zlot urządzają heteroseksualni panowie z
        warszawskiego SLD/PO to kończy się na chlaniu, jakie "afterparty" mogą urządzić
        sobie geje?! Ile sponsorujące państwo wyda później na leki dla nosicieli wirusa
        HIV?
    • Gość: hetomo Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie IP: *.net.autocom.pl 15.05.04, 11:31
      wieszali wszyscy psy na krakowie, ale jak widac mentalna wiocha ma sie rownie
      dobrze w "oswieconej" stolicy:))
    • Gość: Adam Re: Mówny o HOMOTERRORZE, a nie prawach homoseksua IP: *.golebia.clarus.com.pl 15.05.04, 11:38
      A może należy mówić o homoterrorze? Wszak w tym kraju nikt nie sprawdza w
      łóżkach kto z kim śpi. Ale tak, jak kochanki nie urządzają marszów w sprawie
      zrównania ich w prawach z żonami, a niewierni mężowie nie domagają się równych
      praw z kawalerami i wdowcami, tak nie muszą wszystkich obchodzić czyjeś
      skłonności homoseksualne. Jerzy Waldorff cieszył sie powszechnym poważaniem nie
      dlatego, że był homoseksualistą, ale dlatego, że miał ludziom do powiedzenia
      coś znacznie wiecej, a swe skłonności traktował jako dyskretną, prywatna
      sprawę.
      Skandalem jest, że ci, którzy nie mają do powiedzenia nic więcej poza tym, że
      są odmiennej orientacji seksualnej, wybierają się na ulice głosić to wszystkim,
      bez względu na to czy ludzie chcą, to wiedzeć czy nie! Jest nawet gorzej - oni
      chcą to manifestować tym mocniej im bardziej mogą sprowokować i obrazić
      większość społeczeństwa. Jednocześnie swą bezczelność i prowokacyjne zachowanie
      (np. krakowski konflikt z uroczystościami religijnymi) nazywają postępem i
      nowoczesnością, obrażając przy okazji wszystkich którzy przeciwko takiej
      bezszelności protestują, mianem Ciemnogrodu i zaściankowości, a nawet
      neofaszyzmu. Co gorsze argumenty te znajdują uznanie w niektórych szanowanych
      mediach, jak choćby "Gazeta Wyborcza", które w ten sposób włączają się w ten
      ruch homoterroru. Zabawne jest przy tym, że argumenty i epitety używane przez
      ruchy homoseksualne są odwzorowaniem argumentacji stosowanej przed laty przez
      partie komunistyczne! Wystarczy zajrzeć do roczników polskiej lewicowej prasy
      lat 30-tych. Tam teź marksizm-leninizm był synonimem postępu i nowoczesności,
      zaś każdy, kto był przeciwko tej agenturze Moskwy, zyskiwał miano faszysty i
      zacofańca! - Ktoś powiedział, że historia kołem sie toczy, lecz kolejne jej
      odsłony są groteską tego co juz było!
      Ale jeśli już o wolności mowa, to gdzie jest wolność tej większości
      społeczeństwa, która nie życzy sobie pokazywania jej na siłę ludzi, którzy swym
      zachowaniem przekraczają przyjęte zasady i normy kulturowe? Dlaczego to
      mniejszość terroryzuje większość swoimi zachowaniami przekraczającymi te normy
      kulturowe, a większość ma potulnie sie z tym zgadzać? Szermowanie hasłem
      wolności jest w tym przypadku tylko przejawem demagogii! Wszak granice wolności
      każdego kończą się tam, gdzie naruszają interesy innych członków społeczeństwa.
      W tym wypadku większości społeczeństwa!
      • Gość: gucio Re: Mówny o HOMOTERRORZE, a nie prawach homoseksu IP: *.chello.pl 15.05.04, 11:42
        polecam uwadze
        info.onet.pl/1,15,11,5788532,17339864,1012324,0,forum.html
      • Gość: Piotruś Re: Mówny o HOMOTERRORZE, a nie prawach homoseksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:03
        Ale nie chodzi o głoszenie na ulicy "Jestem Kowalski i jestem pedałem!". Nie.
        Nie o to.

Chodzi o to, że osobom homoseksualnym dzieje się w tym kraju żle. I chcą
        ZAPROTESTOWAĆ, przypomnieć rządzącym o tym, że istnieją i, że rządzący powinni
        rozwiązywać również problemy homoseksualistów, a nie tylko pielęgniarek,
        kolejarzy, producentów buraków cukrowych, producentów tokarek, rencistów,
        emerytów, niepełnosprawnych sportowców, sportowców pełnosprawnych ale
        wiejskich, nie tylko problemami żubra w Białowieży czy wilka w Bieszczadach i
        nie tylko żądaniami ekologów przykuwających się do drzew ale żeby politycy
        zajęli się również problemami tak niepozornej grupy jak homoseksualiści.
        Niepozornej grupy która liczy sobie w Polsce kilka milionów ludzi i - uwierz
        mi - nie czuje się w tym kraju najlepiej...
        • Gość: Świstak Źle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 14:56

> Chodzi o to, że osobom homoseksualnym dzieje się w tym kraju żle.

Źle? Wszyscy chcieliby, żeby przeciętne dochody na głowę w rodzinie były w
          Polsce w takiej wysokości, jaką mają pedały i lesbijki, którzy ex definitione
          dzieci, obniżających te dochody, nie posiadają.
          Źle? Nie słyszałem, żeby komukolwiek odmówiono sprzedaży biletu do pociągu
          (kina, muzeum etc.) tylko dlatego, że klient nie lubi kobiet (lub mężczyn - w
          wypadku lesbijek).
          Źle? Nie słyszałem, żeby ktokolwiek nie mógł zostać operatorem koparki,
          księgową, adwokatem, radnym czy ministrem z powodu takich czy innych upodobań
          seksualnych.
          Źle? Czy jakiś "kochający inaczej" nie mógł skorzystać z praw wyborczych
          (czynnych lub biernych), czy odmówiono mu pomocy lekarskiej?
          I tak dalej, i tak dalej.

A że nie są kochani? No cóż: większość Polaków nie kocha także pedofilów i
          nekrofilów, komunistów i faszystów, fetyszystów i koprofagów, złodziei i
          pseudokibiców. Czy to jest powód do tego, żeby ci wszyscy zaczęli organizować
          manifestacje pod hasłem "kochajcie nas"?
          To właśnie z powodu oszołomostwa CZĘŚCI homoseksualistów wzbudzany jest w
          społeczeństwie naturalny odruch samoobrony. I jeśli rzeczywiście dochodzi
          gdziekolwiek do agresji w stosunku do nich, to niestety dzieje się tak na ich
          własne życzenie.
          • Gość: Piotruś Re: Źle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 15:50
            DUPEK z ciebie.

jako odpowiedz przytoczę fragment rozmowy na gg, z moim kolegą, właściwie
            przyjacielem. dodam, że ma dziewczyne, wie o tym, że jestem gejem:

Kamil (4-04-2004 16:29)
            zrozum cios
            ukrywac sie nie ma cio
            Piotr (4-04-2004 16:29)
            co?
            ale przed tym jest
            sa rozni ludzie
            Piotr (4-04-2004 16:30)
            ja sie za bardzo nie ukrywalem w swoim zyciu, ale tez nie afiszuje sie z tym,
            wiesz masa idiotow chodzi po tym swiecie...
            Kamil (4-04-2004 16:30)
            u nAS JEST KOLES KTORY PRZYZANAL SIE ZE JEST GEJEM
            ZBUTOWALI GIO W PABIE
            I WYNIESLI NA ZEWNATRZ
            Kamil (4-04-2004 16:31)
            jest jakis pub w Poznaniu nio wiesz
            Piotr (4-04-2004 16:31)
            no
            qrwa qrwa
            ciafle mnie sie ryba pyta gdzie teraz chodzisz
            nie poszedl z tym na policje, do prokuratora
            ?
            dio jakiegio
            niooo nie wiem
            bal sie
            Kamil (4-04-2004 16:32)
            powiedziec
            bio by sie roznioslio
            Piotr (4-04-2004 16:32)
            ja bym qrwa qrwa sprawiedliwosci szukal do skutku, a jak by mi panstwo nie
            pomoglo sam bym qrwa im ja wymierzyl, bez wzgledu na konsekwencje dla siebie
            ze on jest
            qrwa qrwa
            Kamil IczuI (4-04-2004 16:32)
            Zabkio daj spokoj
            jak to slysze to mnie trzesie
            wiem
            ahia
            Kamil IczuI (4-04-2004 16:33)
            niooo
            mnie tez tio tez czlowiek
            Piotr (4-04-2004 16:33)
            noz mi sie otwiera w kieszeni
            wkonciu
            niooo mi tez

• Gość: Świstak Re: Źle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:01

> DUPEK z ciebie.
              Mhmmm... Bardzo konstruktywna wypowiedź. Tyle że diagnoza niezbyt trafna, bo
              dupek, to taki homo, co daje d... drugiemu. A to nie jest w moim guście.

Co zaś do rozmowy na gg:
              1. Na Twoim miejscu nie chwaliłbym się, że prowadzisz takie konwersacje z mało-
              , a nawet bardzo małolatami (Kamilkowe "cio", "nio", "dio", "tio", itp.)
              2. Nie widzę powodu, dla którego jakiegoś homo nie mieliby "zbutować" tylko
              dlatego, że jest jaki jest. Czy troglotydzi mają to robić tylko z hetero? A
              homo mają być pod ochroną?
              Poważnie: oczywiście zdarzają się wypadki atakowania homoseksualistów z powodu
              ich tzw. orientacji seksualnej. I to powinno być jak najsurowiej tępione.
              Trzeba jednak nie mieć zupełnego pojęcia na temat psychologii, a zwłaszcza
              psychologii społecznej, żeby sądzić, iż dzięki różnego rodzaju manifestacjom
              czy prowokacjom uda zmienić się nastawienie wspomnianych troglotydów czy
              wszystkich tych, którzy nie przepadają za stosunkami homo. Takie imprezy
              niestety wzmacniają agresję i skutek może być dokładnie odwrotny od
              spodziewanego. Chyba że organizatorom zależy z jakichś powodów na tym, by
              wzmocnić w społeczeństwie niechęć do "kochających inaczej".
              • Gość: MARCELI Re: Źle??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:25
                do świstaka:
                TAKIE MANIFY NIE WZBUDZAŁY TAKICH PROTESTÓW W POPRZEDNICH LATACH, LUDZIE
                PRZYCHODZILI Z CIEKAWOŚCI I TOWARZYSZYLI UCZESTNIKOM. NIKT NIE PROTESTOWAŁ.
                tERAZ WSZYSTKO SIE ZMIENIŁO PRZEZ PODRZEGANIE DO NIENAWIŚCI. NIE WYNIKA TO Z
                NIENAWIŚCI "NATURALNEJ". A CELEM JEST WŁAŚNIE POKAZANIE WSZELKIM BEZMÓZGOWCOM,
                ZE GEJE SA CZESCIA SPOLECZENSTWA I ZE SA AKCEPTOWANI PRZEZ INNYCH. NAPRAWDE
                MOZNA BYŁO ZAUWAŻYĆ PEWNE ZMIANY W STOSUNKU SPOLECZENSTWA HETERO DO HOMO, TERAZ
                NEONAZIŚCI Z LPR WSZYSTKO NISZCZĄ. A CO DO TEGO "ŹLE", SORKI, NIE JESTES
                PEDAŁEM I NIE WIESZ, JAK TO JEST, KIEDY ŻULE Z OSIEDLA NIE DAJĄ CI ŻYĆ
                NORMALNIE, A RODZINA NIE POZWALA ZAPROSIĆ CHŁOPAKA NA PRZYJĘCIE. NIE WIESZ, NIE
                MÓW.
                • Gość: Świstak Re: Źle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:48
                  Dobrze, dobrze, tylko nie KRZYCZ tak, bo nie daje się tego czytać.
                  A ja miałem (miałem!!!)znajomego, którego właśnie żule z osiedla zakatowały na
                  śmierć tylko za to, że nosił okulary. Tak! Ale czy w związku z tym wszyscy
                  okularnicy mają robić manify i domagać się jakichś szczególnych uprawnień?
                  Każdy sobie urządza życie tak jak chce i jeśli komu odpowiadają takie związki a
                  nie inne, to niech robi tak jak chce. Ale niekoniecznie musi obnosić się z tym
                  przed całym światem. Chyba proste, nieprawdaż?
                  • Gość: marceli Re: Źle??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 19:04
                    Po prostu włączył mi się Caps Lock i nie chciało mi się tego zmieniać.
                    Fakt: to dzięki takim manifom na Zachodzie homoseksualizm przestał być tematem
                    tabou i geje są tolerowani przez większość społeczeństwa, zakochani mogą
                    chodzić pod rękę na ulicy. Może ty to traktujesz jako prowokację itp, dla mnie
                    jest to po prostu oswajanie ludzi z innością. Marzy mi się przytulić do mojego
                    chłopaka w autobusie. A jak jest? Moi znajomi, para chłopaków mieszkających
                    razem, muszą zapraszać dziewczyny do siebie co jakiś czas, tylko dlatego, że na
                    osiedlu zaczęły chodzić ploty, że są parą i dziwnie zaczęto na nich patrzeć.
                    Twój argument z okularnikiem jest zwykłymwywracaniem kota ogonem, chcesz
                    postawić na swoim za wszelką cenę. Choc w sumie? Rezczywiście drey nie
                    przepadają za okularnikami i uwierz mi, ani by mi przez myśl nie przeszło
                    protestować, gdyby zorganizowali oni swoją manifę, nawet gdybym musiał dłużej
                    dojeżdzać do pracy z powodu zamkniętych ulic.
                    • Gość: marceli Re: Źle??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 19:09
                      P.S. Naprawdę bardzo mi przykro z powodu Twojego kolegi.
            • Gość: . Re: Źle??? IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 19:53
              Kamil Iczul na pewno bedzie ci wdzieczny za wlasnie okazany ekshibicjonizm.
              Opanuj emocje Piotrusiu i nie kreuj z siebie i homoseksualistow ofiary, bo
              zawsze zaczynacie od prowokacji, od zadan, od wymagan, ktore nam stawiacie, a
              ktore nam nie odpowiadaja, wiec logiczne ze ich nie spelnimy.
              • Gość: Piotruś Re: Źle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 20:20
                zanadto przejąłeś się rolą detektywie. Iczul to nick. nick na rozróżnienie w gg
                od drugiego Kamila. nikomu poza mną nic on nie powie.

więc otrzyj juz swoje rozgrzane czoło. Kamilowi krzywda się nie stanie. :o)
    • Gość: gucio o co te wszystkie dyskusje? IP: *.chello.pl 15.05.04, 11:47
      "Jak na to by nie patrzeć, rozliczne badania prowadzone w ciągu ostatnich
      siedmiu lat w Stanach Zjednoczonych i niektórych krajach europejskich szacują,
      że liczba mężczyzn o orientacji homoseksualnej i biseksualnej stanowi od 2,5 do
      4 procent, a kobiet lesbijek co najmniej 1 procent niżej." źródło: GejMED -
      portal medycznej społeczności gejów www.gejmed.friko.pl/fact002.htm
      Skoro geje sami twierdzą, że są marginesem... to o co to całe zamieszanie i
      dyskusje? Czy jest powód do aż takiego nagłaśniania problemu, który najwyraźniej
      problemem nie jest?
      Pod rozwagę obu stronom konfliktu...
      • Gość: Piotruś Re: o co te wszystkie dyskusje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:10
        nie wiem jak u Ciebie z myśleniem abstrakcyjnym, ale 2,5% to 1 milion ludzi a
        4% to 1,6 miliona...Inaczej mówiać: to jest ARMIA LUDZI, nie margines...
        • Gość: Piotruś Re: o co te wszystkie dyskusje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:13
          1 milion do 1,6 miliona homoseksualistów oczywiście w Polsce, nie na świecie (
          i oczywiście w oparciu o statystykę którą przytoczyłeś, ja widziałem też inne
          mówiące i o 10 i o kilkunastu procentach populacji )
        • Gość: gucio Re: o co te wszystkie dyskusje? IP: *.chello.pl 15.05.04, 12:20
          hmmm
          w jednym miejscu - owszem, armia - ale 2,5 procent alkoholu to już niedaleko
          napoju bezalkoholowego.
          Kwestia rozcieńczenia - to jest margines. W takiej Warszawie tworzy to raptem
          nicałe 40 tysięcy ludzi. Nawet Stadionu nie wypełni. Ponadto - wzięci są tu
          jeszcze pod uwagę biseksualni, których w tym wypadku raczej można pominąć.
          Chodzi mi o "czystych" homoseksualistów, którzy rzeczywiście nie mają wyboru.
          Tych jest naprawdę niewielu - podobnie jak np. całkowicie niewidomych, których w
          całej Polsce jest kilka tysięcy. Zaś PZN ma ponad 80 tys. członków - o różnym
          stopniu niedowidzenia li tylko. (To tylko jako przykład)
          Tak, że nadal uważam, że jest to margines - i problem jest sztucznie rozdmuchany.
          Pozdrawiam
        • Gość: Świstak Re: o co te wszystkie dyskusje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 15:15

> nie wiem jak u Ciebie z myśleniem abstrakcyjnym, ale 2,5% to 1 milion ludzi a
          > 4% to 1,6 miliona...Inaczej mówiać: to jest ARMIA LUDZI, nie margines...

Mniej więcej tyle samo mamy tych co przewinęli się przez więzienia. Proponuję
          więc, żeby i oni wyszli demonstrować (może tego samego dnia i na tej samej
          trasie???) przeciwko wsadzaniu morderców czy złodziei do więzień. Wolność dla
          skazanych!!!
          • Gość: Piotruś Re: o co te wszystkie dyskusje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 15:19
            widzę, że masz świetną orientację świstaku nt. polskiego więziennictwa. nie za
            wcześnie cię wypuścili? ;o)
            • Gość: Świstak Re: o co te wszystkie dyskusje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:08

> widzę, że masz świetną orientację świstaku nt. polskiego więziennictwa. nie
              > za wcześnie cię wypuścili? ;o)

Pudło, Piotrusiu. Słyszałem (słyszałem!), że bardzo popularną "zabawą" w
              więzieniach jest używanie jednych więźniów przez drugich we wiadomych celach (w
              celach, zresztą). Skoro tak, to można byłoby wnioskować, że "kochających od
              tyłu" jest w więzieniach znacznie więcej niż poza nimi. A z tego można byłoby
              wnioskować, że wśród tzw. homo jest więcej byłych "pasiaków" niż wśród tzw.
              hetero.
              Być może, jeśli kiedyś trafię do więzienia, to polubię zabawy męsko-męskie. Na
              razie jednak wolę męsko-damskie.
              • Gość: Piotruś Re: o co te wszystkie dyskusje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 18:10
                jasne, wolisz "męsko-damskie". tylko kogo to tu interesuje? po co od razu z tym
                się tak na forum obnosić...

LOL ;o)
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie 15.05.04, 11:53
      jestem przerażony wiekszoscią waszych wypowiedzi...jak tak dalej pójdzie to za
      10 20 layt będziemy oglądać parady pedofili a moze zoo i nekrofili...a
      zapomniałem wspomnieć poligamistów...Boże kochany dokąd to wszystko zmierza?
      Lidziskom się wolność z samowlką pomyliła a tolerancja znaczy afirmacja i
      akceptacja wszelkiej anormalnosci...ludszie! czyscie powariowali? wspetracie
      homozwiązki które przyczyniają sie do poglębienia ujemnego prezyrostu
      narturalnego? a kto za 20 30 lat będzie pracował jak nie bęą sie dzieci
      rodziły? skad weeźmiemy wtedy ludzi do pracy? z krajów islamskich? Myslicie że
      ci będa do was bardziej toelrancyjni i pobłazliwi? czemu podcinacie galąź na
      której siedzicie? Czyżby aż tak wam to lewactwo mózgi sprało w szkołach czy w
      mediach ze zatraciliscie resztki zdrowegoi rozsądku? opamiętajcie sie póki czas!
      • Gość: Piotruś Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:26
        a w jaki sposób homozwiązki przyczyniają się do wyludnienia planety? czyżby
        geje pozostający poza homozwiązkami byli zdolni rodzić? podaj jakiś przykład,
        bo to byłaby prawdziwa sensacja!

nt. ujemnego przyrostu w Polsce mam własną teorię: spowodowany on jest zbyt
        licznymi powołaniami do stanu duchownego w naszym kraju. to straszne, przecież
        ojciec Rydzyk powinien dzieciaki robić a nie tragizować o wyludnieniu ojczyzny
        na antenie. bo pachnie to pustosłowiem i czczą gadaniną. a on tak marnuje swój
        szalony potencjał...chociaż kto wie, może tylko gumek używa, a innym na antenie
        tego zabrania...
        • Gość: Gość portalu czy celibat wyludnia planetę? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 13:07
          > nt. ujemnego przyrostu w Polsce mam własną teorię: spowodowany on jest zbyt
          > licznymi powołaniami do stanu duchownego w naszym kraju.

Ja również uważam celibat za pomysł dziwny. Ale każdy kij ma dwa końce -
          zakonnica, która żyje w celibacie, ma więcej czasu i energii by pomagać
          samotnym matkom, które mimo presji społecznej nie zabiły swoich dzieci!

Moim zdaniem, to, czy ktoś słucha księży czy nie, to jego prywatna sprawa.
          Działania antyklerykałów, którzy w imię wolności niewierzących atakują Kościół
          to hipokryzja.
          • Gość: Piotruś Re: czy celibat wyludnia planetę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:56
            nie atakowałem Kościoła. kpiłem z Rydzyka i "rodziny jego wyznawców". Rydzyk to
            nie Kościół. to po prostu Rydzyk.

a ja znam sporo homoseksualnych nauczycieli ( w tym moja profesorka matematyki
            z liceum, mój germanista z liceum i kilku asystentów na uniwerku :o) ). zresztą
            mój chłopak też jest nauczycielem. może taka pedagogiczno-wychowawcza funkcja
            jest właśnie naturalną rolą homoseksualistów?
            • Gość: Gość portalu Re: czy celibat wyludnia planetę? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 14:15
              > nie atakowałem Kościoła. kpiłem z Rydzyka i "rodziny jego wyznawców". Rydzyk
              to
              > nie Kościół. to po prostu Rydzyk.

moim zdaniem jest z tegoż Kościoła co abp Życiński, tylko z
              przeciwległego "skrzydła". Bo co do tego, że się obydwaj angażują, chyba
              jesteśmy zgodni...?

>
              >
              > a ja znam sporo homoseksualnych nauczycieli ( w tym moja profesorka
              matematyki
              > z liceum, mój germanista z liceum i kilku asystentów na uniwerku :o) ).
              Nie przeczę, że wśród homoseksualistów jest wielu ludzi zasłużonych dla
              społeczeństwa. Myślę jednak, że nie będzie ich wielu na paradzie z tancerzami
              na platformach.

> z resztą mój chłopak też jest nauczycielem. może taka pedagogiczno-
              wychowawcza funkcja
              > jest właśnie naturalną rolą homoseksualistów?

Nie wiem. Myślę, że predestynacja płci, orientacyj i ras do zawodów i ról
              społecznych ma niewielkie znaczenie. Przedkładałbym nad nią powołanie jednostki.
              • Gość: Jurek.K Re: czy celibat wyludnia planetę? IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 14:47
                Gość portalu: Gość portalu napisał(a):
                [...]

cala (powiedzmy 80%) kultura europejsko-amerykanska stworzona zostala, badz to
                przez homoseksualistow badz zydow. widocznie polacy nie czuje sie z tym za pan
                brat.
                • andzela1 Re: czy celibat wyludnia planetę? 16.05.04, 23:32
                  Idiotów jak zwykle nie brak - Gazeta ich ciągnie jak łajno muchy
      • create bardzo się ciesze ze Ty nie jestes norma, 15.05.04, 12:34
        to by dopiero była tragedia.
      • Gość: jurek Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 14:51
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

buraki, polskie buraki :-)
    • Gość: Pi SLD ratuje sie europeadałami IP: 82.139.15.* 15.05.04, 11:58
      Jak sie tak chcecie bawić w demokrację to zrobić referendum - mają być parady
      pedałów czy nie. Jak w referendum wygrają to niech ich ochrania policja i
      dofinasowuje państwo, jak przegrają to strzelać jak do studentów w Łodzi.
      • Gość: Piotruś Re: SLD ratuje sie europeadałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 14:09
        referendum już było. konstytucyjne, w 1997 roku.

jest w naszej konstytucji art. 57:

"KAŻDEMU zapewnia się wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i
        uczestniczenia w nich."
      • oszolom.z.radia.maryja Re: SLD ratuje sie europeadałami 15.05.04, 14:31
        kiedyś była walka ras potem walka klas a teraz mamy walkę plci i tzw preferencji
        Marks wiecznie żywy..niestety...
        • Gość: Piotruś Re: SLD ratuje sie europeadałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 14:36
          i zawsze znajdzie się jakaś hiena próbująca na tym zbić kapitał polityczny.
          podsyca więc "spór", poczucie zagrożenia, nawołuje do "zmagania czujności
          klasowej"...

o kim mówię?

o Giertychu i jego nikczemnych koleżkach z Ligi Polskich Gadów.
      • Gość: jurek Re: SLD ratuje sie europeadałami IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 14:44
        Gość portalu: Pi napisał(a):

buraki, polskie buraki :-)
    • Gość: xXx Brat prezydenta Wawy to też GEJ!... IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 15.05.04, 12:04
      ... wiec dlaczego lech kaczyński blokuje parade, w ktorej na przodzie moze isc
      jego brat?
      • Gość: grim PRECZ Z KATOLICKIM ZAKLAMANIEM!!!! IP: *.centrume.krakow.pl 15.05.04, 12:16
        Chcecie sie modlic, modlcie sie, chcecie miec procesje, miejcie procesje, nie
        przeszkadzajcie nikomu kto tez chce cos robic. TO KATOLICY z lpr rzucali
        kamieniami w manifestantow, to ma byc kosciol??? Zastanowcie sie nad soba.

OD TEGO ROKU NIE WPUSZCZE KSIEDZA DO MOJEGO DOMU, zawsze to robilem mimo ze
        jestem ateista zeby sobie porozmawiac i wogole (mowilem o moich pogladach)
        ale jestem tak zniesmaczony ze blee.
      • Gość: Piotruś Re: Brat prezydenta Wawy to też GEJ!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 14:10
        pst...! to miało być tajemnicą - poliszynela. LOL
    • Gość: Nathan Polacy jeszcze zyja w latach 1600! IP: *.dial.froggy.com.au 15.05.04, 12:33
      Polska moze nalezy EU, ale Polacy jeszcze sa CIEMNE jesli
      chodzi o praw dla gejow i jak geje sa traktowane.
      Geje tez sa LUDZIE. Im sie nalezy taki sam szacunek jak dla osob
      ktorzy sa niby "normalne", czyli straight.
      Polacy maja jeszcze Daleko do Europy.
      • sceptyk Re: Polacy jeszcze zyja w latach 1600! 15.05.04, 12:45
        A Ty, Nathan, kanguro-podobny aboriginowy analfabeto, to skad wiesz jak jest w
        Europie?
      • Gość: jurek Re: Polacy jeszcze zyja w latach 1600! IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 14:24
        to buraki
      • Gość: jurek Re: Polacy jeszcze zyja w latach 1600! IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 14:25
        polskie buraki
        :-)
    • kozaczek3 D.Kościoła Katolickiego popierał geyów 15.05.04, 12:38
      Kobiety ” Są błędem natury....z tym ich nadmiarem wilgoci i ich temperaturą
      ciała świadczą o cielesnym i duchowym upośledzeniu, są rodzajem kalekiego,
      chybionego i nieudanego mężczyzny..”
      Św. Tomasz z Akwinu D.Kościoła Katolickiego

No chyba lepiej z udanym niż z upośledzonym i kalekim.
      Amen.
      • Gość: Piotruś Re: D.Kościoła Katolickiego popierał geyów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 14:13
        Amen.

LOL :o)
      • Gość: . Re: D.Kościoła Katolickiego popierał geyów IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 20:09
        A jednak okazaly sie niezbedne do przetrwania cywilizacji. Sami miedzy soba
        nigdy tego nie osiagniecie.
    • Gość: jarek Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie IP: 158.75.29.* 15.05.04, 12:47
      szanowny panie drake 78
      od kiedy to reagowanie na wszelkiego typu dewiacje, przybierające szczegóonie
      na Zachodzie olbrzymie rozmiary (legalizacje związków, adopcja dzieci) nazywa
      się neofaszyzmem
      jeednym słowem ogromna większość normalnych ludzi od początku swiata była
      neofaszystami
      tylko gdyby nie ci "neofaszyści" to pana by prawdopodbnie nie byo na świecie
      rozmnażać się we własnym zakresie jakoś dotąd nie potraficie
      • Gość: Piotruś Re: Spór o Paradę Równości w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 14:24
        głupoty pierdolisz szanowny panie jarek.

co innego "reagować" a co innego gdy politycy jakiejś ( choćby i kanapowej )
        partii nasyłają bojówki i "dowodzą" akcją rzucania kamieniami... ( Kraków ).

a co do rozmnażania się gejów i lesbijek też głupoty pierdolisz szanowny panie
        jarek. moj kumpel -gej jest ojcem faceta który jest żonaty i jest już
        ojcem...koleżanka z grupy na uniwerku ma tatusia geja...( tak jakoś sięsobie
        zwierzyliśmy na grupowej imprze ). więc widzisz...lepiej się zastanów czy twój
        tatuśna pewno lubił tylko twojąmamusię. bo to - uwierz mi - wcale nie jest
        takie oczywiste ani pewne...

he he
      • Gość: jurek Gość portalu: jarek... IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 14:36
        Gość portalu: jarek napisał(a):

buraki. polskie buraki :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka