Dodaj do ulubionych

sieć podziemnych parkingów !!!!!!

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 18:17
w ciągu kilku lat w centrum powstanie 8 dużych podziemnych parkingów na kilka
tysięcy aut, będą min. pod Emili Plater, pl. Bankowym, parkiem Saskim przy
Marszałkowskiej, pl. Trzech Krzyży i kliku innych miejscach w centrum, cena za
parkowanie ma być taka jak parkingow naziemny, powinno sie zrobić miejsce na
chodnikach na których możnaby zrobić ścieżki rowerowe
Obserwuj wątek
    • Gość: turtle Re: sieć podziemnych parkingów !!!!!! IP: 217.11.133.* 20.07.01, 18:32
      no i piesi mieliby gdzie chodzić. teraz np na Kruczej między Alejami i
      Nowogrodzką trzeba się przeciskać i iść gęsiego.
    • Gość: Piotr_M Re: sieć podziemnych parkingów !!!!!! IP: *.gazeta.pl 20.07.01, 19:16
      Wierzysz w te parkingi? Ja jestem niestety sceptyczny.
      • gdabski Re: sieć podziemnych parkingów !!!!!! 21.07.01, 22:39
        Trzeba wierzyć i liczyć, że się uda
    • Gość: max Re: sieć podziemnych parkingów !!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 21:34
      to już pewne, wszystko zbudują inwestorzy, którzy kiedyś oddadzą to władzom
      Warszawy
    • Gość: Grzegorz Re: sieć podziemnych parkingów !!!!!! IP: 10.129.128.* / *.acn.pl 21.07.01, 00:49
      Gość portalu: max napisał(a): min:

> w ciągu kilku lat w centrum powstanie 8 dużych podziemnych parkingów na kilka
      > tysięcy aut
      Max, czemu jesteś taki "bezosobowy" w tych swoich entuzjastycznych, pro-
      inwestycyjnych postach? "powstanie 8 parkingów" - z czego powstanie, konkretnie ?
      napisz jak wiesz, kto je zbuduje ? miasto ? Gmina - centrum ? pierwszy anons o
      sieci tych parkingów pochodzi bodajże z 1995 roku. Od tego czasybyły już chyba na
      nie dwa lub trzy przetargi, wszystkie bez rezultatów (nic dziwnego: były
      zorganizowane na tak idiotycznych zasadach,że osobiście odradzałem poważnym
      firmom branie w nich udziału)
      Grzegorz
      • Gość: uff Re: sieć podziemnych parkingów !!!!!! IP: *.gazeta.pl 21.07.01, 02:31
        grzegorz, jak nie będziemy wierzyć, że w tym mieście się coś kiedyś zmieni, to wszyscy emigrujemy na Księżyc.
        jak takie parkingi prędko nie powstaną, to po warszawie będzie już można tylko jeździć, bez zatrzymywania (stać
        będziemy tylko w korkach)
        • Gość: Grzegorz Re: sieć - do UFFa IP: 10.129.128.* / *.acn.pl 21.07.01, 19:56
          Gość portalu: uff napisał(a):

> "grzegorz, jak nie będziemy wierzyć, że w tym mieście się coś kiedyś zmieni, to
          > wszyscy emigrujemy na Księżyc

Nie chodzi o moją i twoją wiarę UFF tylko raczej o wiarę inwestorów, a przede
          wszystkim o umiejętności tych, którzy odpowiedzialni są za przygotowanie
          propozycji dla tych inwestorów, w taki sposób, żeby oni chcieli wydac pieniądze
          na budowe tych parkingów. Znasz te propzycje, bo ja je z grubsza znam. Znasz
          preferencje i zasady działania tych potencjalnych inwestorów, bo ja je zgrubsza
          znam. I właśnie dlatego nie wierzę, że zbudują te parkingi. Ani na 5tysięcy ani
          nawet na 500 stanowisk.
          Optymizmu gratuluję, tylko uważaj, bo na księżycu ci on nie wystarczy !

Grzegorz
          • Gość: palker Re: sieć - do Grzegorza IP: 213.195.132.* 21.07.01, 20:13
            A zatem, co radzisz?
            Jaki jest powód, że nikt nie jest w stanie przygotować w tym mieście
            atrakcyjnej i zgodnej z prawem propozycji dla inwestorów? (dokładniej, chodzi
            mi o inne tłumaczenie, niż "bo ta banda niedouczonych kutasów-urzędasów myśli
            tylko, jak by tu wycisnąć z inwesora łapówę, a całą resztę mają głęboko w
            dupie", gdyż jest to wyjaśnienie tyleż prawdziwe, co prozaiczne)
            • Gość: Grzegorz Re: sieć - do Palkera IP: 10.129.128.* / *.acn.pl 22.07.01, 17:48
              Gość portalu: palker napisał(a):

> A zatem, co radzisz?
              > Jaki jest powód, że nikt nie jest w stanie przygotować w tym mieście
              > atrakcyjnej i zgodnej z prawem propozycji dla inwestorów ?

Przyczyny są dość wielorakiej natury: najpoważniejsza z nich, to chyba
              upartyjnienie samorządu (w szczególności warszawskiego), które owocuje
              zatrudnianiem raczej polityków niż fachowców, a jeżeli nawet fachowców - to na
              stosunkowo niskich stanowiskach i na tyle konformistycznych, że modyfikują oni
              swoje poglądy pod dyktando swych partyjnych szefów; inna: to arogancja i
              samozadowolenie tychże zarządzających Warszawą politykierów, którzy na ogół
              niechętnie korzystają z porad prawdziwych fachowców i ekspertów, gdyż są
              przekonani że sami znają się na rzeczy najlepiej a do tego obawiają się, że
              eksperckie poglądy nie będą potwierdzać ich własnych szalonych albo prymitywnych
              pomysłów, a do tego najprawdopodobniej ich realizacja najprawdopodobniej
              uniemożliwiła by zasilenie prywatnej a w najlepszym przypadku odpowiedniej
              partyjnej kasy...
              Szczególnym przykładem takiej arogancji jest w-prezydent W-wy niejaki Kozak, z
              wykształcenia elektryk, czy też elektronik, odpowiedzialny m.in. za planowanie
              przestrzenne Warszawy oraz za niektóre inwestycje. W jednym z wywiadów zapytany
              dlaczego tymi sprawami nie zajmuje się fachowiec, np. architekt czy też urbanista
              odpowiedział, że tacy specjaliści na ogół kłócą sie między sobą i mają swoje
              układy, więc lepiej żeby zajmował się taką problematyką, ktoś taki jak on!
              Osobiście uważam, że jest to niebywały skandal, żeby w takim mieście jak W-wa,
              które skupia prawdopodobie ok 50 % potencjału intelektualnego kraju w takich
              dziedzinach jak planowanie, inwestycje i finanse, miastem zarządzali politycy -
              dyletanci, którzy do tego nie potrafią nawet wyciągać właściwych wniosków z
              doświadczeń innych, czy też z błędów swoich poprzedników i swoich własnych !
              Grzegorz
          • Gość: uff Re: sieć - do grzegorza IP: *.gazeta.pl 22.07.01, 21:35
            na księżyć mnie na razie nie stać :(
            A co do władz tego miasta, to moim zdaniem dopóki w wyborach do rad lokalnych startuja partoe polityczne, to
            wiele się w tym mieście nie da zrobić. Bo decyzje zapadają nie dla dobra miasta, tylko w interesie partii. Jak SLD
            zaproponuje coś sensownego, to AWS dla zasady zaprotestuje. I guzik. Jak AWS zgłosi rozsądny projest - to i
            tak SLD go odrzuci. I tak w kółko. To paranoja
            • Gość: max Re: sieć - do grzegorza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 21:35

> na księżyć mnie na razie nie stać :(
              > A co do władz tego miasta, to moim zdaniem dopóki w wyborach do rad lokalnych s
              > tartuja partoe polityczne, to
              > wiele się w tym mieście nie da zrobić. Bo decyzje zapadają nie dla dobra miasta
              > , tylko w interesie partii. Jak SLD
              > zaproponuje coś sensownego, to AWS dla zasady zaprotestuje. I guzik. Jak AWS zg
              > łosi rozsądny projest - to i
              > tak SLD go odrzuci. I tak w kółko. To paranoja

LUDU PRZYSZEDŁ CZAS REWOLUCJI !!!
              • Gość: uff Re: z maxem IP: *.gazeta.pl 22.07.01, 21:49
                wyklęty powstań ludu...
                naprzód młodzieży świata...
                itp, itd
                tylko kiedy robić tę rewolucję, kurcze? Nie mam czasu, bo zajmuję się obrastaniem w piórka, tłuszczyk i szmal.
                Może na urlopie zrobimy tę rewolucyjkę? I przejmiemy władzę w mieście, raz dwa załatwimy wszelkie problemy i
                po krzyku...
                ech, rozmarzyłam się. Tak to się chyba tylko da jednak na Księżycu...
                • Gość: max Re: z maxem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 21:51

> wyklęty powstań ludu...
                  > naprzód młodzieży świata...
                  > itp, itd
                  > tylko kiedy robić tę rewolucję, kurcze? Nie mam czasu, bo zajmuję się obrastani
                  > em w piórka, tłuszczyk i szmal.
                  > Może na urlopie zrobimy tę rewolucyjkę? I przejmiemy władzę w mieście, raz dwa
                  > załatwimy wszelkie problemy i
                  > po krzyku...
                  > ech, rozmarzyłam się. Tak to się chyba tylko da jednak na Księżycu...

czy ty czasem nie słuchasz PERFEKTU ???
                  ps.byśmy zrobili porządek, bo inaczej po staremu: afera - przekręt - afera itd.

• Gość: max Re: z maxem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 21:54

> wyklęty powstań ludu...
                  > naprzód młodzieży świata...
                  > itp, itd
                  > tylko kiedy robić tę rewolucję, kurcze? Nie mam czasu, bo zajmuję się obrastani
                  > em w piórka, tłuszczyk i szmal.
                  > Może na urlopie zrobimy tę rewolucyjkę? I przejmiemy władzę w mieście, raz dwa
                  > załatwimy wszelkie problemy i
                  > po krzyku...
                  > ech, rozmarzyłam się. Tak to się chyba tylko da jednak na Księżycu...

a propo, czym sie zajmujesz, no wiesz studia, praca ??? bo po rewolucji musimy
                  podzielić sie stołkami(to nie jest aluzja dotycząca redakcii ;) ;)

• Gość: uff Re: z maxem IP: *.gazeta.pl 24.07.01, 17:37
                    Stołkami sie możemy dzielić
                    Ja skromnie mogę zostać prezydentem. Myślę, ze kwalifikacje mam niegorsze niz dzisiejszy prezydent
                    • Gość: max Re: z Uff IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.01, 17:41

> Stołkami sie możemy dzielić
                      > Ja skromnie mogę zostać prezydentem. Myślę, ze kwalifikacje mam niegorsze niz d
                      > zisiejszy prezydent

to ja moge sie zająć finansami, mam z tym dużo wspólnego
                      • Gość: uff Re: z Uff IP: *.gazeta.pl 24.07.01, 23:03
                        Finansami to każdy by chciał. A może byś się zajął opieką społeczną?
                        • Gość: max Re: z Uff IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 00:46

> Finansami to każdy by chciał. A może byś się zajął opieką społeczną?

nie mam do tego powołania
    • Gość: max Re: sieć podziemnych parkingów !!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.01, 11:16
      mają być na 5 tysięcy samochodów
    • Gość: Ted Re: sieć podziemnych parkingów !!!!!! IP: 217.11.141.* 21.07.01, 21:20
      No wlasnie. Jestem ciekaw ktore miejscaparkingowe zostana w zamian
      zlikwidowane. Bo polityka transportowa zaklada nie zwiekszaniepodazy miejsc
      parkingowych w Srodmiesciu. Podobnie Warszawski Okragly Stol Transportowy w
      swojej pierwszej rekomendacji (doatepne na www.okids.waw.pl) poparl budowe
      parkingow podziemnych, ale przy zalozeniu utrzymania tej samej liczby miejsc
      parkingowych. Czyli parkingi budujemy w celu odzyskania przestrzeni dla ludzi.
      Ja proponuje zlikwidowacmiejsca parkingowe na Krakowskim Przedmiesciu i
      wylaczyc je z ruchu zwyjatkiem autobusow i zrobicporzadny deptak jak w
      normalnym europejskim miescie, aw zamian wybudowac duze parkingi pod pl.
      Teatralym i Pilsudskiego z dojazdem od Marszalkowskiej
      • Gość: michal Re: sieć podziemnych parkingów !!!!!! IP: *.zigzag.pl 21.07.01, 22:45
        a na "powierzchni" Plac Teatralny upodobnic mniej wiecej do stanu
        przedwojennego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka