Dodaj do ulubionych

Najbardziej bzdurne miejsca z radarem

IP: *.aster.pl 19.05.04, 16:12
Jak wiadomo policja drogowa musi zarobić na życie. Najlepiej robi się to
stając z suszarką w miejscu o zaniżonej prędkości i łowiąc jeleni w co
lepszych brykach. Stwórzmy ranking takich miejsc w Warszawie!

Moje typy:
1) Wisłostrada, zakręt i zatoczka na Bielanach na wysokości Lasku przy ATK
2) Poszerzony Wał Miedzeszyński, zatoka autobusowa przy dawnych basenach Cory
3) Trasa Siekierkowska, zakręt przy kościele na Siekierkach oraz 100 metrów
dalej przy zjeździe do ZUS-u

--------------------------
110 km/h na trasach szybkiego ruchu w Warszawie
Obserwuj wątek
    • warzaw_bike_killerz Poza tym kategorycznie żądam ukarania 38 kierowcow 19.05.04, 16:20

ktorzy wczoraj jechali trasa Lazienkowska od Alei Stanow Zjednoczonych do
      pomnika lotnika.

Jechalem sobie 90 km/h przekraczajac dozwolona predkosc o 40 km/h (8 punktow
      karnych i 400 PLN kary) i wspolnie z wspolpasazerem sennie liczylismy ile
      pojazdow nas wyprzedzi. Nikogo nie udalo nam sie wyprzedzic, a sami zostalismi
      wyprzedzenie przez 38 samochodow.

Co do tematu:

pod sypiacym sie wiaduktem na trasie torunskiej (tam gdzie z 80-ciu jest
      ograniczenie na 40 km/h) ciekawe ile trzeba miec zeby zatrzymali? 100? 120? 140?
      • Gość: kixx Re: Poza tym kategorycznie żądam ukarania 38 kier IP: *.acn.waw.pl 19.05.04, 17:28
        To ja cos podrzucę
        Kasprzaka przed Teatrem na Woli
        I Radzymińska tuż tuz przed tablicą o końcu terenu zabudowanego
        • Gość: X Stoja, stoja IP: *.com / *.u.mcnet.pl 19.05.04, 17:59
          stoja czasem na Al. Wilanowskiej (jadac w kierunku Pulawskiej) za zakretem w
          prawo
          i (co jest beznadziejne do kwadratu) na "gdanskiej" za Lomiankami (za
          przystankiem autobusowym - co im tam przeszkadzaja kierowcy jadacy spokojnie te
          100km/h?

A ja jechalem niedawno trasa gdanska do Warszawy i widzialem radiowoz ZZ028
          (bez zadnych sygnalow, zeby nie bylo watpliwosci): gosc jechal 150 przd
          Lomiankami i 120 w Lomiankach (ograniczenie do 70!). Sprawdzilem u zrodla: gosc
          lamal prawo!

• Gość: xxx Re: Najbardziej bzdurne miejsca z radarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 16:21
      Zarabia, zarabia. W zeszym roku 2 razy wyludzili ode mnie na piwo ;-))) Raz
      25zl, drugi 15zl, a trzeci raz im sie nie udalo bo dostali wezwanie "do
      potracenia na pasach i ucieczce z miejsca wypadku" - wiec dali mi spokoj.
      • Gość: mlopaci Re: Najbardziej bzdurne miejsca z radarem IP: *.gazeta.pl 19.05.04, 18:56
        Tak tanio??? To chyba nie w Warszawie.
        • Gość: xxx Re: Najbardziej bzdurne miejsca z radarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 21:35
          W Warszawie. Oni zawsze tak jakos niesmialo do tego podchodza, takze
          przeciagajac sprawe mozna im dac "ile laska". Ze dwa lata temu, to naweyt nie
          mnie spytali "ile zaraniab", a innym razem "ile mam przy sobie" :-))))))))
          Grunt, to miec w portfelu na widoku ze 20-30zl i wtedy "daje sie wszystko, co
          sie ma" :-))))))
    • Gość: mlopaci Re: Najbardziej bzdurne miejsca z radarem IP: *.gazeta.pl 19.05.04, 17:08
      Może w Gdyni tak jest, w Warszawie drogówka rozpoczyn rozmowę z kierowcą od
      słów "Przejechał Pan na czerwonym świetle, ale Bóg kazał się dzielić".

Co do tematu:
      - Płochocińska dwupasmówka pod wiaduktem kolejowym - na zakręcie zza którego
      nie widać zatrzymanego pojazdu
      - tunel Wisłostrady i wyjazdy z tunelu - na świecie w takich tunelach jest 100-
      110km/h, w Warszawie 50km/h - zatrzymują nawet w tunelu
    • Gość: kum Re: Najbardziej bzdurne miejsca z radarem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.04, 18:12
      Trasa Wilanów-Konstancin.
      1 -tuż za Vogla (bez radaru łapią za czerwone światła).
      2- 500 metrów dalej,tuż za przystankiem -radarek
      3 -za światłami w Powsinie ok.500 metrów jest zakręt w prawo. Za porzuconą
      koparką czają się często dorobkiewicze.
      4-Ponadto na całej trasie jeżdżą z trafipaksami.
      Więc patrzeć w lusterko,zwalniać przed "zagrozeniami" i mozna pogonić 120.Bo po
      to tę drogę zbudowano
    • Gość: Mr X Re: Najbardziej bzdurne miejsca z radarem IP: *.wsei.pl / 217.67.201.* 19.05.04, 19:18
      Na Puławskiej na węźle z Rzymowskiego (radiowóz na jezdni bocznej a fotoradar
      na głównej) - bezpiecznie można tam jechać ok 100km/h

Na Rzymowskiego za tunelem pod Puławską - bezpieczna prędkość ok 100km/h

Na Puławskiej między Piasecznem a węzłem z Rzymowskiego dawno radaru, a tym
      bardziej fotoradaru, nie widziałem - czyżby dlatego że jeżdżą tą trasą
      radiowozy prewencji do szkoły policyjnej w Iwicznej (jadą przeważnie 80-90km/h
      niezależnie od ograniczenia)???
      • Gość: xxx Re: Najbardziej bzdurne miejsca z radarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 21:36
        > radiowozy prewencji do szkoły policyjnej w Iwicznej (jadą przeważnie 80-
        90km/h
        > niezależnie od ograniczenia)???

To jak jada w kolumnie. Pojedynczo to i 110-120 potrafia przygazowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka