bbkk 23.08.11, 13:14 I bardzo dobrze. W końcu to parking prywatny a nie Parkuj i Jedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naprawdetrzezwy Ciekawe... 23.08.11, 13:18 [sonda=Czy właściciel ma prawo do swej rzeczy?] [*]Tak, to jego święte prawo [*]Nie, buc ma dać miejsca za darmo! [*]Jesteśmy ze wsi, my się nie znamy... [/sonda] " To chore, co powymyślali z tym zakazem w M1. Przecież miejsca tam mają dosyć.(...)oznajmił Łukasz Szymański" Panie Szymański - to nie jest pański parking, więc najlepsze, co możesz pan zrobić, to kupić ziemię od miasta i urządzić tam na swój koszt darmowy parking. I już... ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz A dlaczego oni parkowali blisko wejścia? IP: 87.204.209.* 23.08.11, 17:06 Nie lepiej parkować blisko przystanku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.lpp.com.pl 23.08.11, 13:24 "Tylko po co wjeżdżać taki kawał do miasta i blokować ulice, skoro można by zostawiać samochód już tutaj, przed M1? - pyta nasz czytelnik." Niech ów czytelnik zada równie głupie pytanie, dlaczego kiedyśniejsze to puste pole zostało zabudowane przez prywatnego inwestora na taki kompleks z dużym parkingiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza 23.08.11, 13:38 Pan Szymański ma już z Zielonej Białołęki autobusy, więc po co zajmuje ludziom robiącym zakupy miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: 178.73.49.* 23.08.11, 13:43 "Mamy akcję zamykania wjazdu na prośbę naszych najemców i klientów" Ale, jeśli dobrze zrozumiałem artykuł, klientów RÓWNIEŻ nie wpuszczacie (tylko pracownicy z przepustkami). To jaki to ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.lpp.com.pl 23.08.11, 13:56 Gość portalu: le Ming napisał(a): > "Mamy akcję zamykania wjazdu na prośbę naszych najemców i klientów" > > Ale, jeśli dobrze zrozumiałem artykuł, klientów RÓWNIEŻ nie wpuszczacie (tylko > pracownicy z przepustkami). To jaki to ma sens? Błąd w rozumowaniu - nie przyznawaj się aż tak do tego :) Dam ci nawet podpowiedź do tej prostej zagadki - kluczem jest tu godzina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: 178.73.49.* 23.08.11, 14:05 OK, biję się w piersi (i w mózg też, na wszelki wypadek). Nie błysnąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: 80.50.126.* 23.08.11, 13:58 Taki, że cwaniacy parkujątam jak jadą do pracy, kirdy centrum jest jeszcze zamknięte. A czasy komuny, kiedy kolejki ustawiały sięna kilka godzin przed otwarciem, już minęły. Wystarczy jak otworzą parking 15min przed otwarciem centrum, kiedy to młodzi wykształceni co do miasta przyjechali i majaroszczenia, już siedzą w robocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tirinti Znowu plebs ma roszczenia IP: 80.50.126.* 23.08.11, 13:54 Nauczyli się, że ZTM do ich jazdy dopłaca to chcą, żeby i prywatny sklep im dopłacał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.11, 13:56 i bardzo dobrze , niech chamstwo sie oduczy parkowania na cudzych parkingach i uliczkach. całe życie na wsi ciagnikiem stawali gdzie chcieli, to myślą że i w mieście im wolno. i pewnie jeszcze pretensja że autobusy za ciasne ale podatki to płacą w rodzinnych " miejscowościach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anea Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 19:43 podatki płacę w Warszawie od urodzenia, moja rodzina od pokoleń... Osiedle lewandów jest po drugiej stronie trasy toruńskiej. Zazwyczaj na przystanek 190 chodze na piechote (10 minut) spacerkiem. Ale bywało, że rano podjeżdzałam pod M1 samochodem, zostawiałam go tam i jechałam 190 na 2-3h do Centrum ... a wracając robiłam duże zakupy w m1 !! Powrót do domu z zakupami na piechotę przez wiadukt nie jest prosty ;) Odkąd są problemy z parkowaniem pod m1 przed jego otwarciem zakupy robię w CH Carrefoure Ps. Dzięki dyrekcji M1 ograniczona została liczba autobusów do tegoż centrum dojeżdzających... mniej autobusów, utrudnienia dla mieszkających w pobliżu klientów - dziwi mnie trochę polityka tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Rozwiazanie idealne IP: *.acn.waw.pl 24.08.11, 15:59 Wprowadzono takie,pod Jupiterem. Przy wjezdzie pobierasz bilet,pierwsze godziny(bodaj dwie,nie wiem dokladnie ,nigdy nie przekroczyelm limitu czasowego) sa bezplatne,za nastepne placi sie jak za zboze. I tak powinno byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Czy Pan Szymański daje przykład i jak ma czegoś IP: *.multimo.pl 23.08.11, 13:56 dużo to rozdaje innym? Powinien, skoro wymaga tego od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
fctheduck Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza 23.08.11, 14:02 Barany nauczyły się korzystać z cudzej własności za darmo i są oburzeni, że ktoś śmiał im w tym przeszkodzić. Bo jest tyle miejsca - ale dla klientów, a nie cwaniaków przez których klient z zakupami musi drałować z drugiego końca placu, bo przecież taki burak musi zaparkować pod drzwiami. Bardzo dobrze, może IKEA i Praktiker też zrobią to samo i kmioty wylądują sowimi rzęchami na płatnych parkingach w centrum. Ale będzie płacz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Przez właśnie takich kretynów jak Pan Dominik IP: *.multimo.pl 23.08.11, 14:08 i Pan Łukasz sklepy przechodzą lub już przeszły na system bramek i płatnego parkowania za postój powyżej godziny, jak np. w Blue . Dziwi mnie też że w GW ktokolwiek potraktował ten temat poważnie i za słuszne uważa roszczenia ludzi oburzonych na to, że sklep egzekwuje prawo do swojej własności. Informacja dla Panów Łukasza i Dominika: kraść w tych sklepach też nie można, mimo że produktów maja dużo i na pewno nie wszystkie sprzedadzą a część się zepsuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Przez właśnie takich kretynów jak Pan Dominik IP: 80.50.126.* 23.08.11, 14:23 Gazeta Wyborcza to gazeta dla lewaków i bardzo się bulwersują że bogaci chcą od biednych pieniędzy za sprzedażtowarów i usług. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Przez właśnie takich kretynów jak Pan Dominik 23.08.11, 20:45 Mnie zaś zdumiewają szerokie odbyty prawaków dymanych przez bogatych. Liberałów tak bardzo ceniących sobie wolność, a nie zauważających, że dzisiaj dużo większym zagrożeniem dla tej wolności od rządów państwowych są prywatne korporacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarhead Jedna uwaga: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 13:05 > Gazeta Wyborcza to gazeta dla lewaków i bardzo się bulwersują że bogaci chcą od > biednych pieniędzy za sprzedażtowarów i usług. Wszystko się zgadza, ale na końcu powinien być odnośnik *) i tekst : Nie dotyczy usług i towarów sprzedawanych przez Agora SA i podmioty z nią powiązane. Te towary mają być, drogie, za drogie, zbyt drogie, bądź absurdalnie drogie i nigdy pod żadnym pozorem ich cena nie powinna odpowiadać ich realnej wartości (w końcu Agora nie może dopłacać, prawda). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.h. Re: Przez właśnie takich kretynów jak Pan Dominik IP: 80.50.108.* 23.08.11, 15:33 10/10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megowski Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 14:13 Przynajmniej nie jadą do miasta i nie wku..ja mnie w korkach. Ty pewnie jedziesz do centrum i parkujesz na chodnikach gdzie popadnie. Jak zauwazyłes łatwo jest kogoś zbesztać buraku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.multimo.pl 23.08.11, 14:19 Płacę za parking, stać mnie. Twoja reakcja mnie nie ździwiła - złodziej zawsze będzie bronił złodzieja, złodziej też zaszwe mierzy innych swoją miarą: skoro ja nie płacę za parkowanie i stoję na chodnikach to inni też. Jak widzisz łatwo kogoś rozgryźć, biedaczku Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanvon Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza 23.08.11, 14:43 złodziej zawsze będzie bronił złodzieja > nic dodac nic ujac. Mozna bylo przez ponad 8 miesiecy dogadac sie z M1, skoro to rzekomo takie super-wygodne miejsce do przesiadek. Na ulotki odpowiedzialo kilka osob. Zainteresowanie rozwiazaniem sprawy - przeogromne po prostu. Ale coz, pewnie M1 chcialoby jakies PIENIADZE za parkowanie, a to przeciez STRASZNE, NIELUDZKIE, NIEHUMANITARNE i NIEGODNE :) Teren jest prywatny i tyle. Jak to takie wielkie "halo", to niech sie tym laskawie MstWWA zajmie, (moze zrobi tam P&R:), specjalnie dla was) a nie czepiacie sie wlasciciela ze robi co mu wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megowski Złodzieju? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 10:34 Dowiedz sie najpierw co to znaczy złodziej i nie pierdziel leszczu. Po cholere sie bulwersujecie, ze ktos parkuje na parkingu M1? No chyba, ze macie w tym jakies korzysci wiec jedziecie po kazdym ktory ma inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Te, Megowski, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 13:12 żeś się napiął jak gimnazjalista na wakacjach. Uważaj synek, bo ktoś powie "sprawdzam" i koszulę sobie pobrudzisz na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.doplaty.gov.pl 23.08.11, 15:02 ja osobiście parkowałam pod M1 nie dlatego że jestem złodziejem ale dlatego , ze po pracy poprostu nie musiałam dźwigac zakupów, które robiłam w tym centrum handlowym w zasadzie codziennie, bo miałam "pod nosem" auto. myślę że większa ilość " złodzieji" parkujacych rano na tym parkingu tak własnie robiła dlatego nie wiem dlaczego nazywa się nas w tak obraźliwy sposób. Może nie płaciłam za parking ale zostawiałm pieniadze w sklepach tego centrum więc jednak dawałam zarobić najemcom. Ponadto jestem na 150% pewna, że osoby zostawiajace samochody na przedmiotowym parkingu po godzinie 9.00 kiedy to parkinki wraz z całym centrum sa już czynne nie sa jedynie klientami M1 tylko przesiadają się na autobus tak jak ci którzy do tej pory zostawiali auta tle że porzed 9.00. Wystarczy wejść na teren M1 po otwraciu i porównac liczbę samochodów na parkingu i ilość osobób w samym centrum- bez wiekszego wysiłku od razu widac że aut jest zdecydowanie więcej. Ja osobiście jesli nie bede mogła parkowac tak jak do tej pory poprostu pzrestanę robić zakupy w tym cnetrum i jestem pewna że nie będę odosobnionym przypadkiem. Myslę, że wrat podkreślenia jest fakt, ze parking jest tak duży , że tłumaczenie i zarzucanie że osoby jedynie parkujace zabieraja miejsca tym co robią zakupy to wielka ściema i jakies kuriozlane kłamstwo- M1to nie jakkies super tanie i wypasione centrum handlowe że walą dni niego okanami i drzwiami- bądźmy szczerzy. Nie rozumiem tych decyzji i nie życze sobie wyzywania od złodzieji tylko dlatego, ze jak każdy chce ułatwić sobie życie nikogo pzry tym nie okradajac . Odpowiedz Link Zgłoś
777artur777 Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza 23.08.11, 18:00 Pytanie tylko ile osób zrezygnowało z zakupów w M1 ze względu na to, że nie ma gdzie zaparkować bo parkingi są zajęte przez ponad 9 godzin przez osobę, która po pracy kupi bułki i kawałek wędliny na kolację.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo321 Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 18:11 Anusiu, "Nie rozumiem tych decyzji i nie życze sobie wyzywania od złodzieji tylko dlatego, ze jak każdy chce ułatwić sobie życie nikogo pzry tym nie okradajac ." Korzystanie z cudzej wlasnosci bez zgody wlascicela jest okradaniem go. "Ulatwiajac sobie zycie" w ten sposob okradasz go bo gdybys poszla do wlascicela lub administratora i zapytala czy mozesz postawic rano samochod a zakupy zrobic wieczorem to pewnie uslyszalabys ze nie. Jestes zlodziejka w tym sensie i tyle. Ciekawe, ze chcialabys miec "latwe zycie" za darmo i jednoczesnie opinie uczciwego czlowieka. Nie da sie. Albo rybka albo pipka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotajagoda Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza 23.08.11, 20:47 Zwróć uwagę z jakiego IP pisze anusia. W godzinach pracy, opłacanych przez podatników czyli nas, zabawia się pisząc posty na forach internetowych. To dopełnia obraz -wysokie morale oburzonej pańci z Pcimia rodem - nic dodać, nic ująć. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hendryk Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.energis.pl 23.08.11, 14:04 a gdyby taki Kowalski zaparkował samochód, poszedł kupić bułkę, wsiadł w 190 i pojechał do pracy, to też by mu samochód sholowali? Przeca klient M1, bo kupił bułkę!! A może jest jakieś ograniczenie czasowe do parkowania? PS Codziennie parkuję samochód w CH Arkadia i nikomu nie przyszło do głowy zakazywać takiej praktyki - po to jest parking, żeby parkować. A że przelotem kupię książkę w empiku, loda w grycanie, czy zrobię zakupy w carefourze, to zysk CH - gdybym parkował gdzie indzie, zakupów by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: 80.50.126.* 23.08.11, 14:13 Powinni zrobić bramki i przy wjeździe by siedostawało bilet a przy wyjeździe płaciło za spędzony czas na parkingu przy czym za każde wydane w centrum 50PLN przysługiwałaby godzina darmowego parkowania, na rachunku by był kod do wklapania w bramcy lub kod kreskowy. Swojądroga często bywam w Galerii Mokotów tam niestety też cięzko znaleźć miejsce parkingowe bo w pobliżu zbudowali biurowce bez parkingów. Dyrekcja centrum powinna cośz tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hendryk Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.energis.pl 23.08.11, 14:21 a jak przyjadę po pieluchy dla dziecka, które kosztują 40 zł, to już darmowy parking mi się nie należy? :) takie praktyki są żenujące i powodują, że CH traci klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: 80.50.126.* 23.08.11, 14:29 Rozliczanie minutowe a cenędałem przykładową. Jeśli za 50 jest godzina to kupując pieluchy za 40 musiałbyś sięwyrobić w 48minut, albo dopłacićza pozostały czas. Żenujące to jest parkowanie cały dzień na parkingu sklepowym. Nie powiem dwa razy mi siezdazyło tak na parkingu Tesco koło którego pracuję. Było mi głupio i nie czułbym sięobrażony jakby mi na to nie pozwolili. A klientów się traci przez brak miejsc parkingowych dla klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hendryk Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.energis.pl 23.08.11, 14:34 Facet, klientów to sklep traci przez takie pierdoły. Rozumiałbym, gdyby to był mały sklepik z 3 miejscami, ale takie molochy jak M1 moga przyjąć setki samochodów i nic się im nie stanie, a kazdy potencjalny klient miejsce też znajdzie. Jak chcesz pojechać do Castoramy, bo masz taką potrzebę, to robi Ci różnicę czy zaparkujesz pod drzwiami, czy będziesz musiał przejść 50 metrów? a liczenie co do minuty parkingu to nonsens - jestem gorszym klientem przez to, że dzisiaj wydałem tylko 20 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: 80.50.126.* 23.08.11, 14:40 No to wyobraź sobie że dawniej często bywałem w Galerii Mokotów a ostatnio coraz żadziej bo nie lubię najpierw szukać miejsca a później drałować z koszykiem bo miejsca przy drzwiach zajeli pracownicy pobliskich biur. Jak wprowadzą system opłat z darmowym czasem za zakupy to z przyjemnością będę bywał częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.acn.waw.pl 24.08.11, 16:02 na klientach,ktorzy sa oburzeni ze zabrano im calodzienny darmowy parking ,widocznie w M1 nikomu nie zalezy od siebie dodam,iz slusznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anea Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 19:55 pojawiam sie na parkingu M1 w różnych godzinach (pracowałam w pobliżu i często robiłam tam "firmowe zakupy") i NIGDY mi się nie zdażyło NIE znaleźć miejsca parkingowego :) więc nie wiem w czymjest problem Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza 23.08.11, 14:30 Gość portalu: Hendryk napisał(a): > a jak przyjadę po pieluchy dla dziecka, które kosztują 40 zł, to już darmowy pa > rking mi się nie należy? :) > > takie praktyki są żenujące i powodują, że CH traci klientów. Zatem skoro nie w CH to kup pieluchy w innym miejscu za tą samą cenę :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: 80.50.126.* 23.08.11, 14:34 To zaraz będzie nowy artykuł w Gazecie jak do źli spekulanci sprzedają drogie pieluchy w sklepie na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza 23.08.11, 16:29 Roszczeniowość ludzi powala, dla "oszczędności" facet jedzie autem na przystanek autobusowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 09:31 Ważne że "sąsiedzi widzą" jak z domu codziennie rano odjeżdza do pracy autem.Bank z ratami za nowe mieszkanko nie będzie czekał więc oszczędzać trzeba ale tak by inni nie zauważyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 20:19 Zwróć uwagę, że lepiej żeby ten obywatel zostawił samochód na obrzeżach, niż wjeżdżał nim do centrum i powodował jeszcze większe korki niż są, więc idea jak najbardziej słuszna. I nie dla "oszczędności" tylko dlatego, że z wielu nowych osiedli ciężko jest się wydostać jakąkolwiek komunikacją - zatłoczone autobusy jeżdżą rzadko i to zazwyczaj w jedno miejsce - np.z Zielonej Białołęki wszystkie na Żerań FSO. Do Centrum stamtąd nie dojedziesz. Więc JAKOŚ się do pasującego autobusu dostać muszą. Gdyby chciał stosować oszczędności, wsiadłby pod domem w autobus i nie musiał do biletu komunikacji dopłacać jeszcze za benzynę. Ale w wielu wypadkach takiego autobusu NIE MA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.knc.pl 23.08.11, 17:31 GM już zrobiła. Wynajmuje część miejsc firmom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Myślę, że bez problemu IP: 91.198.145.* 23.08.11, 14:34 Pamiętaj tylko, że CH jest czynne w tygodniu chyba od 10. Jak się nie zameldujesz w swojej fabryce o 7.55 to twój Pan będzie Cię pejczykiem po tyłeczku klepał. Jeśli natomiast jeździsz na 11 do pracy, to.... o tej porze nie ma już korków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: 80.50.108.* 23.08.11, 15:36 wtedy nie czytałbyś książek, nie jadł lodów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.unused.derbynet.waw.pl 23.08.11, 17:46 Problem jest w tym że "przesiadkowicze" nie parkują w środku czy na końcu parkingu, gdzie zawsze jest pusto, tylko pod samym wejściem bo tam jest przystanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megowski To zabrać im pętle z pod sklepu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 14:10 Jak nie chcą parkujących samochodów to wystarczy zabrać im pętle spod sklepu. Zobaczymy jak będą wtedy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megowski Re: *spod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 10:39 Autobusy tez kupili i je utrzymują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalker Re: *spod IP: *.aster.pl 24.08.11, 11:35 A ty myślisz że to dzięki tym bydłowozom ZTM-u M1 zarabia?Jakby liczyli na kupujących dowożonych bydłowozami to już dawno zamknęliby interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: To zabrać im pętle z pod sklepu. IP: *.171.19.165.static.crowley.pl 23.08.11, 14:19 Sam Im zabierz petle i sie powies -kmiocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megowski Re: To zabrać im pętle z pod sklepu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 10:38 Najpierw naucz sie rozmowy bez obrazania innych "kmiocie", a pozniej wypisuj swoje niezrozumiale mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: To zabrać im pętle z pod sklepu. 23.08.11, 19:50 O, a to nie klienci beda plakac ? Albo miasto, ze ludzie uzywaja samochodow zamiast zbiorkomu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.opera-mini.net 23.08.11, 14:18 Zrobić bramki, wprowadzić 6h za free a potem 100 za godzinę. 6h na nawet najdłuższe zakupy wystarczy a do pracy za mało. I wszyscy będą szczęśliwi :-) Z parkowaniem za darmo jak masz paragon za minimum xxx pln się nie zgadzam, bo jak nie znajdę tego co szukałem to mam coś na siłę kupić żeby nie płacić za parking ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siempre ja też bojkotuję za to M1 IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 23.08.11, 14:19 to jest społeczna umowa. my parkujemy na waszym parkingu, a wracając do domu robimy u was zakupy i zostawiamy miesięcznie z 1000 zł. ale wy chcecie, żebyśmy do was jeździli i kupowali, ale nie użyczycie nam parkingu i nie ułatwicie nam życia. Przymusu nie ma. Wy nam nie pomożecie, my wam nie damy zarobić, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: ja też bojkotuję za to M1 23.08.11, 14:32 Gość portalu: siempre napisał(a): > Przymusu nie ma. Dlatego parkuj w innym miejscy, 190 ma długą trasę. Nie będziesz co prawda siedział, ale czy musisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: ja też bojkotuję za to M1 IP: 80.50.126.* 23.08.11, 14:32 Proste i napewno jeśli faktycznie spadnąim obroty to przywrócą dawne zasady. Ale myślę, że raczej obroty im wzrosną bo prawdziwi klienci będą mieli miejsca blizej sklepu i częściej na zakupy przyjadą, a cwaniacy co parkują za darmo przeważnie i tak nei robią zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: ja też bojkotuję za to M1 IP: 91.198.145.* 23.08.11, 14:35 > to jest społeczna umowa. my parkujemy na waszym parkingu, a wracając do domu ro > bimy u was zakupy i zostawiamy miesięcznie z 1000 zł. Ale co, robisz codziennie zakupy w M1? Nie szkoda Ci czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sempre Re: ja też bojkotuję za to M1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 15:25 nie, robię raz w tygodniu i zostawiam 200-300 zł. w inne dni zakupy robią inni. ale ja rozumiem, że nie jestem prawdziowym klentem. że są lepsi, ci co nie parkują. ok, będę robił zakupy w Kerfurze, parę kroków dalej, ale nic mi się nei stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: ja też bojkotuję za to M1 IP: 91.198.145.* 23.08.11, 15:32 > w inne dni zakupy robią inni. Ci, których podwozisz, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo321 Re: ja też bojkotuję za to M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 18:16 "to jest społeczna umowa." !!! LOL A oni wiedza ze sie tak z nimi umowiles ?!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gag Re: ja też bojkotuję za to M1 IP: *.ses-astra.com 24.08.11, 10:27 Zgadza się ja tez nie zamierzam robić tam zakupów i tak w Carfourze Targówek jest taniej i większy wybór sklepów! Poza tym co to za podział: gdy robisz tam zakupy parkujesz za free i jesteś super klientem mile widzianym ale tylko w weekend bo już w tygodniu nikogo nie obchodzisz Druga o wiele ważniejsza sprawa dlaczego przystanek jest tuż pod samymi dzwiamy CH M1? Rozumiem że jest dla klientów ale znowu dla normalnych mieszkańców Warszawy już nie? Tylko kto płaci ZTM i oto jest pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Kto płaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 13:31 > Tylko kto płaci ZTM i oto jest pytanie! Na mocy porozumienia pomiędzy ZTM i właścicielem M1. ZTM nieodpłatnie dzierżawi od Centrum M1 teren niezbędny do obsługi ruchu autobusowego. Płaci więc, w praktyce M1. Oni utrzymują teren w porządku i czystości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 14:35 Superbiznesowe podejście tego osła z m1. Zamiast wydzielić parking dla PiJ z niewielką opłatą możliwą do odzyskania pod warunkiem zrobienia zakupów w sklepach m1 dureń wszystkich przegonił bo to jego teren. Masz szczęście kretynie, że nie jestem towim szefem bo u mnie dyscyplinarkę byś wziął z dnia na dzień, menedżerze bezmyślny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właściciel spółki Masz szczęście, że ie pracujesz u mnie prezesik. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 13:41 Bo już byś w kartonie firmę opuszczał. Żenujący przykład nieprzemyślanej pisaniny i braku kompetencji. Prawdę mówiąc przedstawiłeś pomysł tak głupi i bezzasadny ekonomicznie, że powstaje pytanie, czy ty jesteś dorosły? Czy "prezes" to czasem nie przezwisko, zapożyczone z gwarowego określenie organu, który w dalekiej przyszłości mógłby ci posłużyć do prokreacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znak Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.187.244.26.ip.abpl.pl 16.10.11, 17:33 "prezes" to taki nick dziecka neostrady Odpowiedz Link Zgłoś
trocheozyciu Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza 23.08.11, 14:37 Przede wszystkim cieszy fakt, że w komentarzach pod bzdurnym artykułem znajduje się tyle wypowiedzi ludzi racjonalnie myślących. Natomiast co do farmazonów wypowiadanych w stylu Pana Megowskiego: M1 ma parking dla klientów, a nie dla buraków (i nie chodzi tutaj o pochodzenie, a o sposób bycia) przesiadających się w pobliżu do komunikacji miejskiej - koniec i kropka. To nie podlega dyskusji i nie ma "ale", "lub" itp. To, że nikt nie robi problemu gdy sytuacja jest marginalna, świadczy jedynie o jego normalności (bo trudno aby ktoś stawiał zakazy dla 10 aut, podczas gdy miejsc jest 100 razy więcej). W momencie jednak gdy problem się powiększa do rozmiarów 20-30% w pełni uzasadniony jest także i odzew - trudno aby M1 sponsorowało 30% kosztów odśnieżania, utrzymania w czystości, oraz opłat podatkowych gruntu w prezencie dla ludzi z których nie ma żadnego zysku. Gadanie, że ktoś kupi bułkę lub po pracy podejdzie na drobne zakupy świadczy jedynie o ograniczoności wypowiadającego - normalny koszt pozostawienia auta na płatnym parkingu, przez 8-10h to wydatek rzędu 20-50zł. Ile tych bułek musiałby ktoś kupić aby zysk z nich osiągnięty wyszedł persaldo na plus? Jak duże musiałyby być te drobne zakupy - CODZIENNIE - aby całość nie obyłaby się bez strat? Natomiast jeżeli komuś przychodzi do głowy w tym momencie kompletna bzdura w stylu - "ale i tak stoi puste" - to odpowiem na koniec: to że w hotelu nie ma ludzi, nie znaczy że powinien zacząć wydawać pokoje za darmo. To że w zoo o 12 w południe jest mało ludzi nie oznacza że powinno być wtedy otwarte za darmo. To że nocą mało ludzi (w porównaniu z dniem) jeździ metrem nie oznacza że powinno być za darmo.To że nie ma was w domu gdy jesteście w pracy, nie oznacza ze ktoś mógłby sobie w tym czasie siedzieć na środku dywanu waszego salonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eat Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.ses-astra.com 24.08.11, 10:37 o już odpowiadam na to matematyczne i racjonalne podejście - parking kosztuje 50-20 za dzień? tak? x 5 dni w tyg= 250 x 4 = 1000 a zostawiam tam o wiele więcej miesięcznie ups! zostawiamiałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza 23.08.11, 14:41 A gdzie tam jest Parkuj i Jedź? Bo chętnie zaparkuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: 80.50.126.* 23.08.11, 14:43 A to sięspytaj rady miasta a nie sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa wszyscy by chcieli za darmo IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.11, 14:52 wszyscy by chcieli za darmo. A parking należy do sklepu. Nie podoba się płacić za parking, ani w ramach 'rekompensaty' robić zakupów? To spadać do Korei Płn, tam będziecie mieli wszystko 'darmowe'. Wychowanki komuny cholera jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ho-ho-ho Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.180.35.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.08.11, 14:58 Najlepszym rozwiązaniem są bramki i 2-3h za darmo. To zazwyczaj wystarcza na zakupy, ale P&R już nie. I spokój. Mnie też wkurza jak nie mam gdzie zaparkować jadąć po zakupy... W Galerii Mokotów też codziennie widzę tłumy wysypujace się po 9:00 z parkingu. A jak jadę tam na zakupy to miejsc nie ma... I tak mają dobrze, bo jeszcze nie dawno parking otwierali o 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 15:26 niestety z wszystkich komentarzy okreslajacych osoby zostawiajace auta na tym parkingu wychodzi typowa mentalnosc polaczkow. To nic, ze do centrum wjedzie n samochodow zwiekszajac tragiczne korki na tej trasie (ktore sie jeszcze zwieksza po zamknieciu skrzyzowania przy Wileniaku) a wy bedziecie stac jeszcze dluzej, wazne zeby nad rozsadkiem tych osob wziela góre satysfakcja, ze udalo sie im utrudnic zycie. Zalosne. ps. osobnym skandalem jest ze planujac te zamkniecia Waltzowa czy inny miszcz zarzadzajacy ruchem w Wwie nie zrobil nic aby zapobiec komunikacyjnej katastrofie ktora za pare tygodni nastapi. Planujac budowe od kilku lat bylo wystarczajaco duzo czasu aby parking P+R wybudowac co by niewatpliwie zachceilo ludzi do skorzystania z publicznego transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Zakaz parkowania pod M1. Ochrona nie wpuszcza IP: *.acn.waw.pl 23.08.11, 15:56 czarno na bialym widac, gdzie powinien zostac zbudowany parking miejski P+R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Zakaz parkowania w Szwecji IP: *.static.chello.pl 23.08.11, 15:55 W Szwecji rozwiazano ten problem. W supermarketach sa bezpłatne karty zegarowe. Kazdy moze zaparkowac na 1h. Parkujac zaznacza godzine przyjazdu. Powyżej musi placic. Pracownicy supermarketów to skrupulatnie kontroluja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Zakaz parkowania w Szwecji IP: 80.50.126.* 23.08.11, 16:50 W Lund tego nie mieli Odpowiedz Link Zgłoś
dante_waw Nic nie rozumiem 23.08.11, 16:17 ... z drugiej strony Warszawy parking P&R polozony w podobnym miejscu swiecil pustkami.... (Polczynska) Skoro problem jest taki wazki dlaczego samorzadowcy nie zbuduja wlasnego parkingu P&R przy Radzyminskiej lub linii kolejowej do Wolomina mozna by przypunktowac u elektoratu i GW. Skoro nie wpuszczaja ludzi na parkingi przy M1 dlaczeog nie pojechac do Tesco na Stalowej lub do Centrum Wilenska (wiem wiem trzeba postac troche na Radzyminskiej) ale z Centrum Wilenska jest duzo wiecej polaczen a tam jeszcze mozna parkowac za darmo. Problemem tego centrum (M1) jest zbyt dobry dojazd komunikacja miejska, jesli miasto zlikwidowalo by linie 190 lub jej przystanek przy M1 (o co jesli dobrze pamietam centrum M1 bardzo zabiegalo) problem rozwiazalby sie sam. Wladze Warszawy nie sa bezsilne wobec tego problemu wystarczy pohandlowac (linia 190 w zamian za darmowe parkowanie pod M1). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Nic nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 16:51 Mniej wiecej to samo o czym pisalem. Powiem wiecej - parking P+R (tak, tak wiem jaki to koszt ale zamiast powtarzac gadke o priorytecie dla kom. publicznej HGW powinna wziac sie za tego typu dzialania) + 190 i jakas linia pospieszna w okolice Bankowego lub za 3 lata do Spiacych. Wiele osob z powiatu wolominskiego by korzystalo. Wtedy mozna nawet myslec o buspasie z Lodygowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Nic nie rozumiem IP: 80.50.126.* 23.08.11, 16:54 P&R przy Połczyńskiej jest w beznadziejnym miejscu, czyli za najbardziej zakorkowanym miejscem. Skoro ktoś jużsięprzebił przez korki spędzajac w samochodzie godzinę to przejedzie jeszcze te 15min do centrum. Jakośprzy Tesco Mory nie ma P&R a na Połczyńskiej biedapasu. W sumie dla mnie to i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman No i ok ! IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 17:17 No i nie wiem z czego ta sensacja. To nie jest parking przesiadkowy tylko prywatny parking dla klientów marketów którzy potem muszą jeździć i szukać wolnych miejsc bo pan Cwaniacki zastawił miejsce i pojechał sobie do pracy. To mi sie podoba ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamion jestem zbudowany! IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 17:58 Praktycznie wszyscy!!! komentujący wyśmiali tezy artykułu i pana szymańskiego... brawo! Jestem naprawdę zbudowany tym, że wszyscy praktycznie ludzie są tutaj normalni! Pan Osowski chyba mentalnie pozostał w komunie i uważa, że prywatna własność mu się należy - trzeba by więc było sprawdzić, czy czasem również i pan Jarosław nie dojeżdża z jakiejś mieściny spod Wawy i nie zostawiał do tej pory swojej fury pod CH Marki.... Odpowiedz Link Zgłoś
skreem Brak myślenia. Mogliby na tym zarabiać... 23.08.11, 18:39 Bzdura. Wystarczyło zrobić bramki na wjeździe wydające kwitki parkingowe. Pierwsze 4 godziny od poniedziałku do piątku gratis (tyle wystarczy nawet na największe zakupy, nawet z małym posiłkiem w międzyczasie), potem każda następna np. 10 zł (w weekendy za free). Przyjeżdżającym na zakupy nic to nie zmieni, parkującym cały dzień na czas pracy zaś wbiłoby do głowy, że to parking prywatny a nie publiczny Park&Ride i właściciel może nie życzyć sobie by jego parking był tak traktowany. Zresztą podobne rozwiązanie już dawno powinno być wprowadzone np. w Galerii Mokotów... Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Komuna wiecznie żywa 23.08.11, 18:47 Gdy czytam część (jeżeli nie większość komentarzy) to włos mi się jeży na głowie jak straszliwe spustoszenia poczyniła komuna w umysłach niektórych. Własność prywatna i swoboda rozporządzania nią to dla nich nic nie znaczący banał, liczy się jedynie cwaniactwo, chamstwo i egoizm. Ktoś kupił grunt, wybudował parking, sprząta go, naprawia usterki... Robi to by na tym zarobić. A trafia się banda cwaniaczków, którzy uważają że mogą temu komuś (i nieważne czy jest to osoba fizyczna, czy też korporacja) tą własność zagrabić. A gdy ten ktoś mówi STOP TO MOJE mają jeszcze czelność podnosić wrzask. Każdemu z burasów (mentalnych), którzy tam parkują proponuję, że podjadę na jego strzeżone osiedle i zaparkuję na miejscu parkingowym, które sobie wykupił. Generalnie będę się starał odjeżdżać zanim wróci do domu, ale przecież są wypadki losowe i jak nie zdążę to przecież może zaparkować na godzinę czy dwie gdzie indziej i przejść się pieszo te kilkadziesiąt metrów. Oczywiście zrobie to za darmo, bo przecież i tak w ciągu dnia to miejsce stoi puste. No i proszę by zimą było odśnieżone, zgodnie z przepisami. Ja się w ogóle dziwię tej dyskusji i artykułowi na ten temat. Na miejscu zarządcy parkingu postawiłbym przy wjeździe nań znaki informujące, że maksymalny czas parkowania to np. 4 godziny, a potem pojazd będzie odholowany. I po kilku dniach od ustawienia tych znaków o godzinie 13 - 14 wezwałbym wszystkie holowniki jakie udaloby mi się ściągnąć i wyholowałbym samochody parkujące "na dziko". I problem by się skończył już kolejnego dnia. -------------------------------------------------------------- www.panoramio.com/user/2266955 my.flightmemory.com/image/grodek75.gif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Komuna wiecznie żywa IP: *.acn.waw.pl 23.08.11, 19:34 Nie znasz realjów grodzonych osiedli i ich sąsiedztwa. NA grodzonych osiedlach połowa miejsc płatnych jest niewykupiona a na sąsiednich osiedlach pełno jest samochodów mieszkańców osiedla grodzonego... psy też wyprowadzają na cudze trawniki. Niektórzy potrafią od miasta rządać remontu drogi wewnątrz osiedla za publiczne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytst Kapitalizm wg. polaczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 19:43 gdybyś nie miał zrytego komuną mózgu, wiedziałbyś, ze w tzw. cywilizacji takie firmy jak centra handlowe chcą swojej okolicy robić dobrze bo to dobrze wygląda pijarowo. Cywilizowane centrum handlowe samo zgłosiłoby się do urzędu miasta (Warszawy albo Marek, wszystko jedno) i wspólnie wyznaczyli część parkingu (taką, która najlepiej pasuje CH, dalej wejścia) na P+R. Po pierwsze - większość parkingu w dni powszednie stanowi dla CH koszt. Pusty parking też kosztuje. Miasta (te centra handlowe leżą na granicy, IKEA jest już w Warszawie) mogłyby pokrywać koszt sprzątania tych miejsc przez pięć dni w tygodniu, więc przestałyby one generować stratę, obraz M1 w lokalnej społeczności byłby nieco lepszy, wszyscy byliby zadowoleni. W pobliżu wyznaczonej części P+R można wybudować niewielkie stoiska handlowe czynne w tych godzinach kiedy jest tam dodatkowy ruch (znowu - zamknięte o 7 rano centrum handlowe nie zarabia, a niewielkie stoisko z prasą, biletami, kawą, kanapkami, what ever - przyniosło by dochód). Tu jest co krytykować - dyrekcja centrum handlowego jest po prostu głupia. Żadna ze stron (no bo miasto, też ma sprawę w dupie) nie chce rozwiązać problemu. I to nie jest kapitalistyczne podejście. To jest własnie komunistyczne myślenie. Pojawił się problem - zakaz go rozwiąże najlepiej. Druga sprawa: dlaczego miasto chce wynająć parking na wileniaku a nie właśnie tam się dogadać, skoro tam ewidentnie jest bardziej potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: Kapitalizm wg. polaczka 23.08.11, 19:58 Zryty przez komunę mózg to ty niestety masz. A najlepszym przykładem tego jest fakt, że lepiej wiesz co się opłaca właścicielowi prywatnej firmy i prywatnego parkingu. A pretensje o to czy miasto się dogadało czy też nie kieruj do miasta i radnych, a nie do dyrekcji M1. Ta wykazała się inicjatywą i urządziła konsultacje z parkującymi. Niestety ci ją zlali... Wbij sobie do tego pustego łba - to właściciel decyduje co zrobić ze swoją własnością. Masz lepszy pomysł na tego typu działalność? Pustych terenów w okolicy jest jeszcze sporo. Kup plac, połóż kostkę, oświetl go, sprzątaj, odśnieżaj i udostepniaj za darmo. Aha, postaw jeszcze te swoje kramy. Zobaczymy na ile ci kasy starczy jak ten "klient" kupi u ciebie drożdżówkę za 2zł raz w tygodniu. Albo i to nie, bo najczęściej ci najbardziej krzyczący guzik kupują. -------------------------------------------------------------- www.panoramio.com/user/2266955 my.flightmemory.com/image/grodek75.gif Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Kapitalizm wg. polaczka 23.08.11, 22:50 grodek75 napisał: > to właściciel decyduje co zrobić ze swoją własnością. > Masz lepszy pomysł na tego typu działalność? Pustych terenów w okolicy jest jeszcze sporo. > Kup plac, połóż kostkę, oświetl go, sprzątaj, odśnieżaj i udostepniaj za darmo. > Aha, postaw jeszcze te swoje kramy. Zobaczymy na ile ci kasy starczy jak ten "klient" kupi u ciebie drożdżówkę za 2zł raz w tygodniu. Albo i to nie, bo najczęściej ci najbardziej krzyczący guzik kupują. Grodek, masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: Kapitalizm wg. polaczka 23.08.11, 23:03 A skąd ty wiesz co właściciel chce zrobić ze swoją własnością? A może właśnie chętnie by wynajął część parkingu na P&R tak jak CH Wileńska? I widząc że miasto podpisało umowę z CH Wileńska sam nie chce dawać miejsc za friko wiedząc, że za parę tygodni zostanie zamknięty Plac Wileński a wówczas parking przy M1 zapełniłby się jeszcze bardziej. I według mnie miasto powinno zrobić tu to samo co przy CH Wileńska. Ale według niektórych najlepiej jest utrudnić życie, a miasto niech dalej ma to w dupie no bo po niby ma dać zarobić M1. Tak będzie najlepiej. Według niektórych najfajniej będzie jak wszyscy którzy będą się chcieli przesiąść do komunikacji będą tłoczyć się Radzymińską do Wileńskiego potęgując korki. I piszą jeszcze bzdury że tak właścicielowi się najbardziej opłaca. A według mnie to właśnie nie problem z włascicielem M1 tylko z miastem. A M1 w gruncie rzeczy słusznie tak zrobiło no bo niby czemu oni mieliby za friko skoro CH Wileńska dostaje za to kasę? Bo może miasto zauważy problem i jeszcze się obudzi. No ale według niektórych tak będzie najlepiej, niech miasto się wypnie, kierowcy niech stoją w korkach a M1 dostanie figę a nie kasę, no bo przecież nie ma tam potrzeby żadnego P&R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Przestałem u nich robić zakupy. IP: *.home.aster.pl 23.08.11, 18:47 To mój prywatny bojkot - oznajmił Łukasz Szymański no już sie zmartwili panie szymański żałoba normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: Przestałem u nich robić zakupy. 23.08.11, 19:29 To fakt, niezły tekst. Złodziej się obraził na okradanego... Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Przestałem u nich robić zakupy. 24.08.11, 10:34 Im więcej osób przestanie tam robić zakupy, tym krócej będę musiach stać w kolejce :-) :-) Buraki niech kupują w CH Wileńska, tam będą czuć się jak wśród swoich. Odpowiedz Link Zgłoś