Dodaj do ulubionych

Zwracasz bilet za 2 zł? Wylegitymuj się i podpisz!

• zino799 Zwracasz bilet za 2 zł? Wylegitymuj się i podpisz! 12.09.11, 10:46
      Kolejny dowód, że w ZTM uwiła sobie gniazdko skretyniała biurokracja.
      • Gość: qwerty Re: Zwracasz bilet za 2 zł? Wylegitymuj się i pod IP: *.mimuw.edu.pl 12.09.11, 11:33
        Wcale niekoniecznie skretyniała. Raz, że mnóstwo osób zniechęcą do oddania starych biletów, dwa - że pozbierają sporo użytecznych danych. Po co im te dane? Któż to wie (wszelkie domysły mogłyby pewnie narazić na proces o zniesławienie, więc profilaktycznie zachowuję je do użytku prywatnego), w każdym razie ZTM zbiera je z ogromnym zapałem.

A PO będzie się niezmiernie dziwić, że ludzie się od niej odwracają. Taki to naród niewdzięczny.
    • Gość: klm Zwracasz bilet za 2 zł? Wylegitymuj się i podpisz! IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 11:17
      jak PO przegra wybory w Warszawie, będzie to wyłącznie zasługa tego pier.dolonego Gronkowca i jej kliki!
    • Gość: Gówniarz z Pragi Zwracasz bilet za 2 zł? Wylegitymuj się i podpisz! IP: *.ip.netia.com.pl 12.09.11, 11:22
      Platforma Obywatelska z Tuskiem na czele stała się partią złodziei. panie Tusk jest pan złodziejem moich pieniędzy - tyle w tym temacie.
      • Gość: ciekawy_świata Re: Zwracasz bilet za 2 zł? Wylegitymuj się i pod IP: 193.104.164.* 12.09.11, 12:57
        bilety, biletami - brak tzw przejsciowek to zwykle sk*wo

ALE co z reszta pasazerow. sprobujcie w tej chwili COKOLWIEK zalatwic - nie wiem anulowac mandat, zareklamowac karte miejska, złozyc skarge - bez szans. kilometrowe kolejki praktycznie w kazdym punkcie obslugi pasazerow!

• Gość: ja pier BurakLand nad Vistula river ha ha ha ha ha ha IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 12:52
      buractwo rzadzi i buraki ich wybieraja, buractwo cale w stolycy!! STOLYCY))))))
    • mundek.88 Zwracasz bilet za 2 zł? Wylegitymuj się i podpisz! 12.09.11, 22:24
      Coś GW chyba koloryzuje.
      Zwracałem bilety jednorazowe w zeszłym tygodniu w P.O.P. przy Żelaznej.
      Musiałem tylko w nagłówku druku napisać swoje imię i nazwisko oraz podpisać się na dole po odbiorze pieniędzy.
      PO sprawdzeniu biletów przez Panią Kasjerkę i wpisaniu ich na druku dostałem gotówkę do ręki.
      Nikt nie wymagał ode mnie żadnego dowodu tożsamości.
      Nie stałem również w żadnej kolejce, a sprawa zajęła mi nie więcej niż 5 minut.
    • romanbrydzysta Stop bandziorom na rowerach 13.09.11, 21:40
      Dość rowerowego chuligaństwa

Ślijmy maile do Straży Miejskiej!
      Dość terroryzowania warszawiaków przez rowerzystów!
      Pokażmy, że jest nas dużo i nie można nas lekceważyć!

Poniżej treść listu. Skopiuj, podpisz i wyślij na skrzynkę Straży Miejskiej: komenda@strazmiejska.waw.pl

Pan Zbigniew Leszczyński
      Komendant Straży Miejskiej
      Miasta Stołecznego Warszawy

Szanowny Panie Komendancie!

Od dłuższego czasu mieszkańcy Warszawy borykają się z patologiczną sytuacją łamania przez rowerzystów prawa drogowego na wszelkie możliwe możliwe sposoby. Na porządku dziennym są takie zachowania jak przejeżdżanie rowerami po przejściach dla pieszych, szaleńcza jazda i lawirowanie między pieszymi na chodnikach, przejeżdżanie przez rowerzystów na czerwonym świetle.

W mieście daje się zauważyć niedobrą tendencję do przymykania przez organy porządkowe oczu na wybryki rowerzystów. Nic więc dziwnego, że wśród użytkowników roweru zapanowało poczucie pełnej bezkarności i aroganckie przekonanie, że pieszy jako słabszy uczestnik ruchu winien usuwać się przed rowerem na bok i każdorazowo ustępować rowerowi pierwszeństwa.

Osoby starsze, niepełnosprawne i rodziny z małymi dziećmi są nieustannie narażone na potrącenie przez rowerzystów czy to w dzień powszedni, czy w czasie weekendowego spaceru.
      Zwrócenie uwagi rowerzystom łamiącym prawo skutkuje agresją, wulgarnymi wyzwiskami, a często nawet przemocą fizyczną z ich strony. Należy wreszcie ukrócić taki stan rzeczy. Osoby starsze, niepełnosprawne i mające małe dzieci chcą się wreszcie czuć bezpiecznie i nie być narażane na staranowanie przez rowerzystów na chodniku czy przejściu dla pieszych.

Zwracam się więc do Pana Komendanta z prośbą o zmobilizowanie podległej Panu Komendantowi formacji do podjęcia aktywnych działań w celu przywrócenia porządku i przestrzegania prawa wśród rowerzystów.

Proponuję przeprowadzenie przez Straż Miejską na terenie całego miasta zmasowanej akcji dyscyplinującej w postaci nakładania grzywien na rowerzystów łamiących przepisy Ustawy Prawo o Ruchu Drogowym. Przy czym pożądane jest nadanie tej akcji charakteru długotrwałego, a nie tylko jednorazowego.
      Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 24 listopada 2003 r. w sprawie wysokości grzywien nakładanych w drodze mandatów karnych za wybrane rodzaje wykroczeń (Dz.U. 2003 nr 208 poz. 2023) zwane potocznie taryfikatorem mandatów określa wysokości grzywien za wykroczenia popełniane przez rowerzystów, a zatem narzędzie do skutecznej walki z łamaniem prawa wśród rowerzystów istnieje.

Podjęcie działań tych pozwoli przynajmniej na pewien czas ukrócić łamanie prawa przez rowerzystów i zapewni bezpieczeństwo pieszych.

Z poważaniem
      .........
      • darvv Re: Stop bandziorom na rowerach 14.09.11, 04:52
        W odpowiedzi na Twoje pismo, dostaniesz w kopercie:

Link do obrazka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka