Dodaj do ulubionych

Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwierząt

28.01.12, 11:37
gratuluję obsługi. Skutecznie zniechęca klientów do odwiedzin sklepu. Groźny ochroniarz, a może lepiej wykidajło wyrzucił mnie z przedsionka sklepu z małym psem na rękach. Niby nic, tylko że dzisiaj jest kilkunastostopniowy mróz. A ja, czekając na drugą osobę robiącą zakupy, stanęłam wewnątrz sklepu tuż przy drzwiach. No cóż, tak się traci klientów
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi IP: *.acn.waw.pl 28.01.12, 11:43
      mowi ci cos nazwy SANEPID i HCCP?
      a moze ty zaplacisz kare za sklep?
      • Gość: Dariusz Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi IP: *.com 28.01.12, 18:15
        Ale co się go czepiasz. On tylko roznosi świeżbowce i podrzuca małe psie kupy po klatkach schodowych, ze swoim "pupilkiem" pewnie w łózku sypia. Najważniesze, że market zbankrutuje, bo bogacz nie będzie już robił hurtowych zakupów w kerfurze, bo mu zaświeżbionego, zapchlonego kundla "chamy" wnieść nie pozwolili, a hahahahahaha. Takim osobom powinni ustawowo zabierać psy, a od dawna podatek za posiadanie kundla powinien być co najmniej 5 tys./rok i konfiskata z uśpieniem, jak się bez zaświadczenia o podatku i szczepieniu wychyla na miasto. Psiarze są tak samo głupi jak te stare baby co karmią koty w blokach w piwnicach (takie dobrodziejki? niech trzymają koty, a i świnie też, u siebie w mieszkaniu a nie wspólnej piwnicy!).
    • elfkabezhaltera Brawo Kerfur! 28.01.12, 12:15
      1 - Idziesz na zakupy czy na spacer z psem?
      2 - Chcesz łazić z zapchlonym obsrywczem wśród ludzkiego żarcia?

Spie...j!
    • Gość: porządny [...] IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 13:11
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • fedorczyk4 Re: Carrfour Express przyjazny dla inteligentnych 28.01.12, 13:44
        Nie wiem czy oficjalnie jest zakaz "wnoszenia" psów do przedsionka i czy Sanepid istotnie o coś takiego mógłby sie przyczepić. Generalnie nie wydaje mi sie zbrodnią ani czekanie z psem na rękach w przedsionku, ani niestety wyproszenie z niego.
        Nie rozumiem natomiast czemu aż tak po chamsku napadacie na autorkę wątku? Szef opieprzył, mąż poszedł na ksiuty, żona dała sąsiadowi, nieletnia córka w ciązy, viagry zabrakło czy co?
        • Gość: Dariusz Re: Carrfour Express przyjazny dla inteligentnych IP: *.com 28.01.12, 18:16
          Nie. Dlatego, że jesteśmy ludźmi cywilizowanymi i nie życzymy sobie brudasów w życiu publicznym (psiarzy w sklepach, śmierdzących odorem żuli w komunikacji miejskiej) dla takich ludzi jest wieś lub izolatka.
        • Gość: autor Re: Carrfour Express przyjazny dla inteligentnych IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 20:25
          > Szef opieprzył, mąż poszedł na ksiuty, żona dała sąsiadowi, nieletnia córka w ciązy
          > , viagry zabrakło czy co?

Panie fedorczyk, tematem jest wnoszenie psów i roszczeniowa postawa autorki wątku a nie pana problemy osobiste.
          • Gość: BUC Re: Carrfour Express przyjazny dla inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 22:11
            Autorze - tematem postu jest pies w sklepie a nie twoje czepianie sie fragmentow wypowiedzi innych osob. Nikt inny pewnie by na ciebie uwagi nie zwrocil. Ale ja jestem chamowaty wiec moge.
            • Gość: autor Re: Carrfour Express przyjazny dla inteligentnych IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 13:09
              buc, tyle twojego ile tu napiszesz, tylko tu twoje marne istnienie jest odnotowane, trudno bym się kimś takim przejął.
      • dorotakuz odpowiadam wszystkim atakującym mnie po moim wpisi 28.01.12, 15:53
        Po pierwsze weszłam do przedsionka tuż przy drzwiach, czyli nie wchodziłam między regały. Psa (małego, który trząsł się z zimna) trzymałam na ręku. Ale rozumiem wszystkich obrońców czystości, że przyjemniej im się robi zakupy w towarzystwie brudnego, zataczającego się pijaka (przepraszam wszystkich pijących alkohol intensywnie, którzy poczują się obrażeni tym sformułowaniem). Mój pies niestety takich aromatów nie roztacza
        • bebiak Re: odpowiadam wszystkim atakującym mnie po moim 28.01.12, 16:17
          dorotakuz napisała:

> Ale rozumiem wszystkich obrońców czystości, że przyjemniej im się robi zakupy w >towarzystwie brudnego, zataczającego się pijaka (przepraszam wszystkich pijących >alkohol intensywnie, którzy poczują się obrażeni tym sformułowaniem). Mój pies >niestety takich aromatów nie roztacza

Dokladnie na to samo chciałam zwrócić uwagę:
          codziennie przechodzę przed 9-tą przez mój dwupoziomowy sklep gdzie na dole (część spożywcza czynna od 8-mej chyba) kupuję sobie coś na śniadanie. Na pierwszym piętrze (czynnej od 9-tej) znajduje się część tzw przemysłowa w tym kosmetyki, środki czystości i m.in. denaturat.
          Kiedy przechodzę przez przedsionek - zatykam nos: nie sposób przejść bo taki smród od bezdomnych, brudnych, "wczorajszych" czekających z grosikami w garści na otwarcie drzwi na górę. Czy za każdym razem winnam wzywać Sanepid? Czy nie kupować śniadania? Czy kazać w taki siarczysty mróz jak wczoraj ochroniarzowi wywalić bezdomnego na zewnątrz?

Osobiście wolałabym spotykać tam codziennie kogoś z zadbanym domowym psem, choćby nawet i dużym.
          • Gość: kixx Re: odpowiadam wszystkim atakującym mnie po moim IP: *.acn.waw.pl 28.01.12, 16:51
            Szanowna Bebiak
            chocby z racji wykonywanej pracy (do tej pory pamietam Twoje eksperckie forum) powinnas wiedziec,ze co innego zycie,a co innego przepisy.
            Przepsiy sa jakie sa,ale ciezko wymagac od wlasciciela sklepu,zeby lamal je na wlasna odpowiedzialnosc w imie zmarznietego psa.
            Mozna tez podac na przyklad zakaz sprzedazy alkoholu,czy pepierosow nieletniemu o godzinie 23.59 11 lutego,skoro za minute bedzie juz pelnoletni.Za taka sprzedaz grozi odebranie koncesji na sprzedaz alkoholu i spora kara pieniezna.Albo przekroczenie dozowolej szybkosci o 10 km i 1 metr na godzine.Albo oszukanie fiskusa na dwa grosze przy nie nabiciu na kase sprzedazy jednego listka gumy za 10 groszy.
            Oczywiscie wszystkie te przepisy mozna zlamac,ale odpowiadac bedzie tylko ten lamiacy,osoba,dla ktorej zlamalo sie dany przepis zawinie sie i pojdzie do domu
          • albwu Re: odpowiadam wszystkim atakującym mnie po moim 28.01.12, 20:19
            czy powyższa wypowiedź (o alkoholikach i patologii) ma oznaczać, że ma byc równiez przyzwolenie na tak masowe przychodzenie z psami do sklepów spozywczych ?
            • bebiak Re: odpowiadam wszystkim atakującym mnie po moim 29.01.12, 17:57
              albwu napisał:

> czy powyższa wypowiedź (o alkoholikach i patologii) ma oznaczać, że ma byc równ
              > iez przyzwolenie na tak masowe przychodzenie z psami do sklepów spozywczych ?

Gdzie tam! To takie moje wewnętrzne rozważania w nawiązaniu do Sanepidu, czystości, pcheł i czego tam jeszcze nie było, o niżej: dzieci wożonych w wózkach przeznaczonych na zakupy albo tych dotykających bułeczek;)
              Pozdrawiam. B.
    • maitresse.d.un.francais Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi 28.01.12, 17:50
      Pozdrów psa. :-) Ubrałaś go zimowo? Bo porządny mróz.
    • kkokos Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi 29.01.12, 13:55
      ciekawe, ilu z tych drących ryja (sorry, inaczej się waszego ataku nazwać nie da) o psa na rękach w PRZEDSIONKU pozwala swoim ukochanym dzieciaczkom siedzieć w butach w wózkach w sklepie.... ciekawe, ilu pozwala swoim słodkich malutkim kruszynom brać bułki do słodkich rączek, a potem - przecież dzieciątko wzięło samo, mamusia nie chciała kupować - wyjmuje te bułki swoimi rękami i odkłada na miejsce... przecież słodka rączyna dziecięcia nie zabrudziła bułeczki, nawet jeśli przed chwilą bachor dłubał w nosie
      no ale to pies na rękach w przedsionku jest problemem
      • Gość: kixx Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi IP: *.acn.waw.pl 29.01.12, 14:44
        mogles napisac "a u was,w Stanach,bija Murzynow"
      • maitresse.d.un.francais Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi 29.01.12, 17:26
        \
        przecież słodka rączyna dziecięcia nie zabrudziła bułeczki, nawet jeś
        > li przed chwilą bachor dłubał w nosie

hehe dobre
    • default Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi 30.01.12, 12:25
      Jak się idzie do sklepu po zakupy, to się nie bierze ze sobą psa.
      I tak dobrze, że zostałaś z psem osobiście, bo większość przywiązuje je na zewnątrz. Niemniej nie rozumiem Twojej pretensji - czego się spodziewałaś pchając się z psem do sklepu ?
      • sibeliuss Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi 30.01.12, 15:02
        Na Pradze II był starszy pan, który odwiązywał psy przywiązane przede wejściami do sklepów :)
    • sibeliuss Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi 30.01.12, 15:03
      Biedny pies, bez kubraczka w taki mróz.
    • Gość: jaho Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi IP: *.jmdi.pl 30.01.12, 21:14
      super, że obsrywacza wywalili ze sklepu

• Gość: pies Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi IP: *.toya.net.pl 27.06.13, 20:27
        obsrane to ty masz majciochy
    • Gość: wesoły Romek Re: Carrfour Express Ursus - nieprzyjazny dla zwi IP: *.vudoohosting.com 28.06.13, 01:58
      chuj mu w kakao
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka