Dodaj do ulubionych

Po co ta zdezelowana budowla? Dworzec jest w ko...

• Gość: KBL Są już plany burzenia i budowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 11:17
      Od jakiegoś czasu PKP z jakimś inwestorem kombinują żeby zbudować tam skrzyżowanie dworca i biurowców. Pewnie węszą w tym niezły interes. A skończy się prawdopodobnie jak z dworcem np w Krakowie. Co z tego że zbudowano wielkie centrum handlowe, gdy nawet nie ma jak i gdzie poczekać na pociąg poza godzinami jego otwarcia, a trafienie na jakikolwiek peron lub do kasy graniczy z cudem.

Swoją droga - jeżeli plany przebudowy zachodniego dojdą do skutku - ciekawe, czy będzie obejmowało to także to paskudztwo PKS-u
    • Gość: Piotr Do autorki IP: *.aster.pl 25.02.12, 11:25
      Niech Pani tam pojedzie jeszcze raz. ... Nic? To jeszcze raz, dwa, trzy... do skutku. Może będzie Pani potrzebowała więcej czasu, dlatego wskazane jest zdjęcie tej twórczości ze strony.
      Proszę się nie bać, tylko pojechać na dworzec, popatrzeć, zastanowić się, dopytać przechodniów, pasażerów. Na pewno ktoś udzieli pomocy i więcej patrząc na cegłę, nie napisze Pani poematu o pustaku. Pozdrawiam.
      • mela.bruxa Re: Do autorki 25.02.12, 16:43
        Zaraz, a tam nie ma kasy biletowej w tunelu przy pierwszym peronie od strony Alej? Była taka, przy dziupli z kebabem. Dawno tam nie byłam, może zlikwidowali? A może trzeba się uważniej przyglądać, którędy się idzie, a nie zasuwać na ślepo za strzałkami?
        • Gość: wojak Re: Do autorki IP: *.net014-g1.isko.net.pl 25.02.12, 22:48
          tylko na KM-ki, od Tunelowej są na TLK & inne dalekobieżne
    • Gość: psst Po co ta zdezelowana budowla? Dworzec jest w ko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 14:17
      budynek, o którym mowa należy do PKS-u
    • Gość: DUDUś Piękna ta wasza Warszawa, beton i reklamy. IP: 176.24.137.* 25.02.12, 20:55
      Kto jeszcze na świecie potrafi tak spieprzyć krajobraz? Beton i reklamy. Ja dostaję wysypki patrząc na to zdjęcie ale pani prezydent HGW zapewne jest z siebie dumna. Brawo warszawiaki i polaki, że w takim syfie potraficie żyć.
    • Gość: stefa Dlaczego umieściciliście zdjęcie IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.12, 23:06
      PKS Dworzec Autobusowy Zachodni a podpisaliście je jako PKP ? Budynek Dworca PKP Zachodni jest na ulicy Tunelowej i wygląda tak
    • Gość: Hefal Po co ta zdezelowana budowla? Dworzec jest w ko... IP: *.kromsat.kp.cust.gts.sk 26.02.12, 00:49
      wielką amerykę ktoś odkrył w artykule - śmierdzi tam od 15 lat, od 15 lat widac ten syf, aż tu nagle taki piękny artykuł - poprostu my żyjemy w tym syfie i trzeba się z tym pogodzić, myślimy że jesteśmy wielkim narodem, a pozostali śmieją się z nas ze złośliwości, był tam syf i jest - jak na 100 innych stacjach PKP w Polsce.
    • boruta_wwa Po co ta zdezelowana budowla? Dworzec jest w ko... 26.02.12, 09:25
      a ja lubię Zachodni, bo mają największy wybór przecenionych gazet w mieście ;-)

B.
    • Gość: warszawiak Fot. Franciszek Mazur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 09:36
      Fot. Franciszek Mazur - kolejny fotograf na śmieciowej umowie, pracujący za marchewkę.
      • Gość: Kotek Miejsca dla fotografów już nie ma IP: *.biznes.mm.pl 27.02.12, 15:18
        Teraz trendy wyznaczają pstrykacze tacy jak "nasz reporter Darek".
    • Gość: renia Po co ta zdezelowana budowla? Dworzec jest w ko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 09:43
      bylam tam ostatnio, straszny widok, syf i malaria, przykre
    • Gość: jacus Po co ta zdezelowana budowla? Dworzec jest w ko... IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.12, 12:12
      rzygac sie chce jak sie widzi zachodni
    • Gość: kretu23 Spróbuj poczekać na kogoś przed Zachodnim IP: *.upc-a.chello.nl 26.02.12, 12:16
      najpierw podleci jakiś pajac i drze się że 5 zybli to kosztuje (stałem na przestrzeni publicznej) a po 1 minucie jakiś ochroniarz walący kacem i tanimi fajami karze odjeżdżać. Więc jednemu i drugiemu powiedziałem soczyście żeby poszli pobiegać, to pogrozili policją. odeszli i na tym się skończyło. Oczywiście policja nie przyszła a ja ich wyśmiałem. to miejsce wygląda gorzej niż Włoszczowa przed remontem. O smrodku nie ma nawet co wspominać. Wizytówka miasta, jako, że większość dalekobieżnych autokarów stamtąd odjeżdża. "Gospodarność" w wydaniu firmy Pieknie K...a Pięknie
    • Gość: Biuro Rzecznika Po co ta zdezelowana budowla? Dworzec jest w ko... IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 13:56
      Witam,
      Reprezentuje Biuro Rzecznika Grupy PKP.
      Duży budynek Dworca Zachodniego, przyległy do niego plac oraz część tuneli nie są własnością PKP lecz PKS. Do Polskich Kolei Państwowych S.A. należy niewielki budynek przy ulicy Tunelowej - właśnie ten, obok którego stoją kontenery. Stanęły zaś tam dlatego, iż budynek dworca jest właśnie remontowany. Zostanie gruntowanie odnowiony przed zbilżającymi się Mistrzostwami. Od strony Al. Jerozolimskich powstanie natomiast do końca 2014 roku nowy dworzec Warszawa Zachodnia, a w kolejnych latach centrum biurowo - handlowe. Inwestycję tę zrealizują wspólnie: PKP S.A. i międzynarodowa firma deweloperska HB Reavis. Ze szczegółami tej inwestycji można zapoznać się na stronie: www.pkp.pl/warszawazachodnia Po wybudowaniu nowego dworca kolejowego, dotychczasowy, remontowany obecnie budynek przy ul Tunelowej, będzie nadal służył podróżnym jako dworzec obsługujący ruch podmiejski.
      Pozdrawiam,
      Biuro Rzecznika Grupy PKP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka