eurofan74 29.03.12, 11:45 Garaż na 2500 tys., czyli 2,5 mln miejsc? To pewnie największy garaż na świecie. I tam miejsc brakuje? :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jasio 4 złote... IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 11:48 Licząc od 12tej bo 3 godziny za darmo to wychodzi 5 godzin płatnego parkingu, czyli 20 za dzień jeśli wychodzić punktualnie z pracy. 400 miesięcznie... Dla wielu to jeszcze nie jest straszak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: 4 złote... IP: *.pl.netia.com.pl 29.03.12, 12:03 Może być jeszcze taniej. Wystarczy wyjechać na lunch i wjechać spowrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo\ conajmniej 10! IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 12:23 zgadzam się, to mało. niech bulą po dychu do czwartej godziny, skoro koniecznie muszą do pracy jechać samochodem. a jak komuś nie pasuje, to może trzeba wynająć biuro gdzieś, gdzie jest wystarczająco dużo miejsc parkingowych. a nie tam, gdzie ich niema ;-) budowniczym i inwestorom tego zagłębia jakoś nie zależało na stworzeniu wystarczającej liczby miejsc parkingowych, a przepisy tego nie wymusiły. szkoda, bo jest makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-pl Re: conajmniej 10! IP: 193.24.24.* 29.03.12, 12:25 Kolejny, który nie wie, że przepisy regulują GÓRNĄ GRANICĘ liczby miejsc parkingowych /m2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo\ Re: conajmniej 10! IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 12:52 ale wiem, jak wygląda sytuacja w tej części miasta bo mieszkam niedaleko ;-) i sam zadbałem o to, żeby mieć normalne miejsce parkingowe. nie roszczę sobie pretensji do znajomości tej dziedziny prawa ale nie jest to meritum sporu. jeśli decydujesz się na posiadanie i użytkowanie samochodu w przestrzeni miejskiej musisz również liczyć się kosztami parkowania samochodu. zastawianie trawników, chodników, wysepek, przejść dla pieszych, galerii handlowych ... jest zwykłym chamstwem. a jest to norma w okolicy biurowców przy Galerii Mokotów. niestety nie tylko tam nie ma znaczenia, jaki masz samochód, jaki masz kołnierzyk. samochód trzeba parkować z poszanowaniem prawa innych, w tym pieszych, do normalnego funkcjonowania w przestrzeni miejskiej. biura tez można szukać takiego, które daje gwarancje wystarczającej liczby miejsc do parkowania. jest w czym wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: conajmniej 10! 29.03.12, 13:27 Gość portalu: bo\ napisał(a): > ale wiem, jak wygląda sytuacja w tej części miasta bo mieszkam niedaleko ;-) i > sam zadbałem o to, żeby mieć normalne miejsce parkingowe. nie roszczę sobie pre > tensji do znajomości tej dziedziny prawa ale nie jest to meritum sporu. > > jeśli decydujesz się na posiadanie i użytkowanie samochodu w przestrzeni miejsk > iej musisz również liczyć się kosztami parkowania samochodu. zastawianie trawni > ków, chodników, wysepek, przejść dla pieszych, galerii handlowych ... jest zwyk > łym chamstwem. a jest to norma w okolicy biurowców przy Galerii Mokotów. nieste > ty nie tylko tam > > nie ma znaczenia, jaki masz samochód, jaki masz kołnierzyk. samochód trzeba par > kować z poszanowaniem prawa innych, w tym pieszych, do normalnego funkcjonowani > a w przestrzeni miejskiej. biura tez można szukać takiego, które daje gwarancje > wystarczającej liczby miejsc do parkowania. jest w czym wybierać. Celne - popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xymox Re: conajmniej 10! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 13:22 chyba dolną granicę w MPZP lub WZ jest podana minimalna ilość miejsc na m2 powierzchni sklepu, na mieszkanie etc. Zawsze można zbudować więcej. Problem polega na braku planu miejscowego i monokulturze zabudowy, jeżeli biurowce byłyby wymieszane z budynkami mieszkalnymi następowałoby zastąpienie, część ludzi wyjeżdżałaby do pracy część przyjeżdżała i parkowała na ich miejscach. Teraz wszyscy przyjeżdżają i wyjeżdżają o tej samej porze. PS. 400 zł miesięcznie to za mało bo tyle bierze Emilka za miesięczny abonament, więc wychodzi na to samo, tyle że w Emilce nie ma już miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-pl Re: conajmniej 10! IP: 193.24.24.* 29.03.12, 13:31 Wyraźnie napisałem i podkreśliłem, że górną: www.zdm.waw.pl/parkowanie/wskazniki-parkingowe.html Uchwała definiuje obie. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-miasta Re: conajmniej 10! 29.03.12, 14:58 Górna granica też jest. Władze miasta nie chce wpuszczać samochodów. Im bliżej centum tym mniejsza ilość miejsc na m2. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy A możesz je podać? 29.03.12, 17:55 Gość portalu: x-pl napisał(a): > Kolejny, który nie wie, że przepisy regulują GÓRNĄ GRANICĘ liczby miejsc parkin > gowych /m2? Jakie jest GÓRNE ograniczenie liczby miejsc parkingowych przypadających na metr kwadratowy biura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: A możesz je podać? IP: *.acn.waw.pl 29.03.12, 19:15 W centrum - maksymalnie 0,005 samochodu na metr biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-pl Re: A możesz je podać? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 20:07 www.zdm.waw.pl/parkowanie/wskazniki-parkingowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Re: A możesz je podać? 29.03.12, 22:36 Gość portalu: x-pl napisał(a): > www.zdm.waw.pl/parkowanie/wskazniki-parkingowe.html Dziękuję bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcp Re: A możesz je podać? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 23:01 tak nasze oszołomstwo urzednicze wie lepiej od inwestora co jest potrzebne w biurowcu pi...olone lewusy Odpowiedz Link Zgłoś
mroczny.tramwajarz Re: conajmniej 10! 30.03.12, 05:57 Co ma górna granica do rzeczy, skoro i tak garaże puste stoją, bo trawnik tańszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: conajmniej 10! IP: *.pl.netia.com.pl 29.03.12, 17:10 Problemem jest mentalność szefuńciów prezesuńciów, którzy konecznie chcą miećsiedziby w zagłębiach biurowcowych. Pracowałem na zadupiu na Woli i z przyjemnościązmieniłem pracę na taką z siedzibą na Kabatach... niestety po 10 miesiącach firma sięprzeniosła na zadupie koło galmoku a podwyżek nam nie dali. Co miesiąc kilka osób odchodzi a szef się, dziwi że nagle nie może znaleźć nikogo za pensje jaką oferowałw zeszłym roku. Sam też szukam pracy w bardziej cywilizowanej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: 4 złote... 29.03.12, 14:00 Gość portalu: Tirinti napisał(a): > Może być jeszcze taniej. Wystarczy wyjechać na lunch i wjechać spowrotem. A Tobie wypada wrocic sie do szkoly podstawowej i nauczyc sie jak sie pisze z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: 4 złote... IP: *.pl.netia.com.pl 29.03.12, 17:07 Za znajomośc języka C# płacą więcej niż za znajomość języka polskiego, dlatego w szkole koncentrowałem sięna nauce matematyki i fizyki a następnie poszedłem na politechnikę. Opłaciło się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: 4 złote... IP: *.aster.pl 29.03.12, 20:19 Ty się już o matematyce nie wypowiadaj, w innej dyskusji się popisałeś jej znajomością bełkocząc coś wzroście przepustowości drogi wraz ze wzrostem dopuszczalnej prędkości. Natomiast C# to gó... w porównaniu z innymi tego typu językami, i dobrze o tym wiesz, jesteś zwykłym robolem tyle, że robisz w informatyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Myślę że jeszcze więcej zapłaciliby za twoje nerki IP: *.jmdi.pl 29.03.12, 20:55 tylko co z tego? Kasa to nie wszystko. Burak z kasą nie jest mniej buracki się od buraka bez kasy. Twoje zadzieranie nosa świadczy tylko o tobie i twoich rodzicach (zapewne ze wsi i z biedy wyrosłeś). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Kierowcy zeskłotowali GM! IP: 91.198.145.* 29.03.12, 15:03 żądają odszkodowań i przydzielenia nowego miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galerii ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 11:57 Niby git. Ale... Będą pewnie jakieś tikety na wjeździe. To jaki problem po 4h wyjść z biura na spacer/lunch/cokolwiek i wziąć kolejny tiket na 4h? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 13:25 Problem jest taki czy 20 zł to odpowiednia motywacja ,żeby wsiąść na spacer swoje pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doggy dog Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 13:37 Ale po co? Idziesz i wciskasz tylko guzik i zabierasz nowy kwit, który pokazujesz przy wyjeździe. Think, Kenny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenny Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.acn.waw.pl 29.03.12, 13:46 > Ale po co? > Idziesz i wciskasz tylko guzik i zabierasz nowy kwit, który pokazujesz przy wyj > eździe. Tymczasem twoja tablica jest na zdjęciu raz o 9, drugi raz o 17... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doggy dog Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 14:32 Na jakim zdjęciu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastian Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.internettv.atman.pl 29.03.12, 15:06 Na tym z kamery, o której jest mowa w artykule... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doggy dog Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 15:17 No są kamery w GM. To straszne. Ale co to ma wspólnego z wjazdem na parking i wyjazdem z niego? Wjeżdżasz, bierzesz kwit. Z 4h przychodzisz na obiad, bierzesz drugi kwit. Wyjeżdżając wkładasz do automatu ten drugi. Gdzie tu kamery? Ochrona cię wypatrzy jak bierzesz kwit bez auta i będzie strzelać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.12, 15:37 . . . Od początku maja kierowca przy wjeździe dostanie kwitek, a numer rejestracyjny auta zapisze kamera. Kończąc zakupy (lub pracę w biurze) trzeba będzie opłacić postój w jednej z 12 kas na terenie centrum. . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mózgu Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 16:57 Kasy są automatyczne. Czy będziecie też do kas autem podjeżdżać i kamera sprawdzi, czy to to samo auto co wjechało. Czy wy normalni jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.12, 17:21 dla zwykłego użytkownika nie ma znaczenia czy jest rejestracja czy nie ma zapisu numerów rej pojazdu. dla systemu ma. Nikt kto podmieni Ci tablice w Twoim fiacie 126p nie wyjedzie bez złamania barier. Cwaniakować to próbujcie w domu przy swoich żonach. Tutaj parkujesz i płacisz. img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201005/1274782933_by_DZDK_500.jpg U siebie masz więcej miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mózgu Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 20:19 Pozbieraj lepiej psie bobki, warszawisto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx A ty pozbieraj swoje i swojej żony. IP: *.jmdi.pl 29.03.12, 21:01 Zza stodoły, wsioku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anarchia Re: A ty pozbieraj swoje i swojej żony. IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 21:47 Nie denerwuj się tak. Ja wjeżdżam swoim super służbowym autkiem do GM, a ty pewnie prawdziwy waraszawisto cieciujesz i tak cię to bulwersuje. Pompuj się, wacku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkingowy Spokojna głowa, cwaniaczku! IP: *.jmdi.pl 29.03.12, 20:59 Nie takich "mózgów" jak ty tu przerabiamy. Płać albo spie...j! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mózgu Re: Spokojna głowa, cwaniaczku! IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 22:08 Bądź grzeczny to może dostaniesz 50 gr napiwku, żulomacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Spokojna głowa, cwaniaczku! IP: *.aster.pl 29.03.12, 23:39 hehehehe a może byś te 50 groszy dał tatusiowi na bułeczkę, bo tatuś w domku już wszystko przepił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mózgu cienki jestes jak dupa węza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 11:43 cieciu po zawodówce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: cienki jestes jak dupa węza IP: *.aster.pl 30.03.12, 19:46 oj nowobogacki wykształciuchu żebyś ty wiedział jaki ty jesteś cienki to byś zdziwił, ale tego nie wiesz, hehehe burakiem byłeś burakiem pozostaniesz tyle tylko, że z kasą, ale kultury i moralności nigdy nie nabędziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.12, 17:27 oni już wiedzą jakie g... zrobiłes i ile ci to czasu zajeło :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.12, 17:05 I oczywiście mocujesz sobie tablicę rejestracyjną na piersi - bo bez tablicy możesz tyłek do kamerki pokazać - czytaj z uwagą tekst - ćwicz czytanie ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 17:57 Tak się nie da. Są montowane czujniki magnetyczne wykrywające taka kupę złomu jak samochód. Czy każdy polak to kombinator ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx (Prawie) każdy Polak to GŁUPI kombinator. IP: *.jmdi.pl 29.03.12, 21:06 Kombinacje udają się tylko w naszym dziadowskim państwie z dziurawym systemem (prawnym i nie tylko). W normalnych krajach, gdzie wszystko działa jak należy, polaczki ciągle wpadają na jakichś głupotach, bo próbują cwaniakować. Stąd te dowcipy o głupich Polakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GM nie podskakuj! Re: (Prawie) każdy Polak to GŁUPI kombinator. IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 23:12 nie takie systemy ze szwagrem po pijaku rozjebalismy moj impulsator neutronowy wypierdzieli im te elektronike w 1pikosekunde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkam w okolicy "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galerii ... IP: 213.25.25.* 29.03.12, 11:59 Absolutnie popieram! Dziady z biurowców potrafią zastawić wszystko. Pobliskie osiedle zapchane maksymalnie bo kołnierzyki muszą sobie tam parkować. Pobliska szkoła i chodnik przed nią zastawiony samochodami. Dziwi tylko, że 200m dale straż miejska regularnie odholowuje samochody spod biurowców, ale z chodnika pod szkołą NIGDY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okoni Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.12, 13:04 ja już się boję co będzie jak otworzą ten biurowiec na przeciwko szkoły. już teraz zaparkować prywatne auto na przyblokowym parkingu graniczy z cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_z_kobry Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri 29.03.12, 14:09 Przyblokowy parking jest własnością Twojej spółdzielni albo wspólnoty? Jeżeli tak, to postawcie szlaban i nie wpuszczajcie obcych na swoją ziemię. Jeżeli to teren miasta, to wszelkie pretensje są tu nie na miejscu. Jeżeli kupuje się samochód lub jakąkolwiek inną rzecz, to trzeba też zapewnić miejsce, gdzie będzie się trzymało tę rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 11:59 Dobra decyzja. Bo przecież na tej Służeźni to same kałmuctwo ze Zduńskiej Woli i Augustowa pracuje. Typowi wielkomiejscy wyborcy Tuska i Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaw Dobre! IP: 178.73.49.* 29.03.12, 12:08 Krótko i na temat - cała prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri 29.03.12, 12:10 Też mi się to podoba :). Zwłaszcza "kałmuctwo z Augustowa". Celne spostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: 80.54.122.* 29.03.12, 12:26 :) Powiedz jeszcze, amigo, gdzie pracuje ta prawdziwa Warszawa, ta z dziada pradziada mieszkająca w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 12:33 Część wyjechała na wyspy a część ma stoiska w maximusie ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xymox Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 13:25 powiem szczerze że nie wiem, ale coś w tym jest. Pracowałem 4 lata w jednym z biurowców w tamtej okolicy i na 50 osób w firmie rodowitych warszawiaków było tylko 3! reszta z awansu społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.itsa.net.pl 29.03.12, 18:11 Należę do rdzennych mieszkańców warszawy i pracuje przy Domaniewskiej koło GM jako ten okropny biały kołnierzyk i oczywiście tam parkuje :) Nie zwalajmy dziwnej decyzji zarządu GM na biednych przyjezdnych z " dalekiej woli". Miejsc jest tam zawsze sporo i nie ważne o której dotarłem zawsze znalazłem miejsce. Zatem mogę pogratulować decyzji teraz w GM będzie gdzie zaparkować, tylko ruch mniejszy. Ale mi to nie przeszkadza przyjdę sobie piechotą - jest ciepło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ando Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 18:07 To ja. Nie pracuje, ma po prostu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarhead Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.home.aster.pl 29.03.12, 23:14 Gość portalu: kiks napisał(a): > :) Powiedz jeszcze, amigo, gdzie pracuje ta prawdziwa Warszawa, ta z dziada pra > dziada mieszkająca w mieście? Nigdzie. Przecież po to ci płacę pensję, żebyś pracował dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedaku... Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.telbonet.an 03.04.12, 02:41 Naprawdę myślisz ze kazdy musi tak jak Ty zapieprzac 5 dni w tygodniu w korporacji zeby przyniesc jakies marne 3k eur na zycie i splate minratki za ekskluzywne 60 m apartman na prestizowym ursynowie? Oh, miserables... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byslaf Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.free.aero2.net.pl 29.03.12, 15:00 Dlaczegocw...u z Wyborczej wywaliłeś stąd mój wpis? Napisałem w nim że buraki to ci co tu mieszkają od urodzenia a właśnie przyjezdni zachowują kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
szelkami Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri 29.03.12, 16:18 > Dlaczegocw...u z Wyborczej wywaliłeś stąd mój wpis? > Napisałem w nim że buraki to ci co tu mieszkają od urodzenia a właśnie przyjezd > ni zachowują kulturę. o czym ewidentnie świadczy Twój wpis :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ando Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 18:09 Jak sie ni epodobamy to spadaj tam do swojej kultury, z ktorej przyjechales. Albo tyraj w swojej biurowej oborze i sie nie odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.itsa.net.pl 29.03.12, 17:47 twoja wypowiedź była jak do tej pory najzabawniejsza. W sumie nie wiem co ma wspólnego parking galerii i pracujący w biurach dookoła ludzie z elektoratem dwóch partii politycznych, ale poziom twojej frustracji ubawił mnie :) napisz coś podobnie bezsensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
roweremnasluzewiec Rowerem też nie dojadą, nawet z Ursynowa. 29.03.12, 12:01 "Na Służewcu już teraz jest ponad 1 mln metrów kw. powierzchni biurowej. To więcej niż w Śródmieściu. W tym roku przybędzie kolejne 126 tys. m kw" 1 mln m2 to więcej niż w całym Krakowie, Poznaniu, Gdańsku czy jakimkolwiek innym mieście. Służwwiec jest największym zespołem biurowców w Polsce. A niedaleki Ursynów (4,6km do Ratusza) jest największym zespołem mieszkaniowym w Warszawie. JEDNOCZEŚNIE NIEMOŻLIWY JEST BEZPIECZNY DOJAZD ROWEREM Z NAJWIĘKSZEGO ZESPOŁU MIESZKANIOWEGO MIASTA DO NAJWIĘKSZEGO SKUPISKA BIUROWCÓW W POLSCE. MIMO ŚMIESZNEJ ODLEGŁOŚCI. Budowa połączenia rowerowego tych miejsc jest prosta - większość infrastruktury istnieje w spadku po komunie: www.facebook.com/RoweremNaSluzewiec Niestety Burmistrz Mokotowa jest wrogo nastawiony do inicjatyw polepszających komunikację inną niż samochodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Rowerem też nie dojadą, nawet z Ursynowa. IP: 217.33.154.* 29.03.12, 12:17 Ta? A na Rzymowskiego to nie ma ciągu rowerowo-pieszego? No proszę. (tak, wiem, nie ma. ale na odcinku Cybernetyki-Gotarda) Odpowiedz Link Zgłoś
roweremnasluzewiec Nie ma. 29.03.12, 12:36 Gość portalu: x napisał(a): > Ta? A na Rzymowskiego to nie ma ciągu rowerowo-pieszego? No proszę. (tak, wiem, > nie ma. ale na odcinku Cybernetyki-Gotarda) Nie ma - od strony Służewca droga rowerowa od Wołoskiej i Cybernetyki kończy się właśnie na kładce przy Cybernetyki nad Rzymowskiego. Dalej jest normalny chodnik. Od Gotarda też jest chodnik - szerszy, asfaltowy, prowadzący do pętli Wyścigi - ale jest to chodnik, a nie ciąg pieszo rowerowy. Tam ładwo da się zrobić ciąg pieszo-rowerowy (i przejazd przez Modzelewskiego, ale trzeba chcieć. No i dojedziesz tym do 8 pasmowej Puławskiej i co dalej??? Bez przystosowania mostku pod Puławską (co jest łatwe do zrobienia) nie pokonasz tej bariery. I o to przystosowanie nam chodzi: www.facebook.com/RoweremNaSluzewiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Jazda po chodniku to akurat dla was nie problem IP: *.polskieradio.pl 29.03.12, 13:20 Codziennie mijają mnie rowerzyści na chodniku choć obok szeroka ulica a miejscami nawet ścieżka rowerowa, codziennie mijam rowerzystów na jezdni wzdłuż której prowadzi ścieżka rowerowa (po właściwej stronie)... po prostu poszanowanie przepisów nie jest waszą mocną stroną. Brak ścieżki rowerowej nie jest więc żadną przeszkodą - gdyby tylko byli chętni do jazdy z Ursynowa na Służewiec to by dojechali - chodnikami, pod mostkiem pod Puławską, lub zwyczajnie ulicami z samochodami (na Rzymowskiego nie ma zakazu ruchu jednośladów - a nawet jakby był, to przecież przepisy was nie obowiązują...). Więc pana inicjatywa wygląda mi na lobbing w sprawie prywatnej ścieżki rowerowej dla pana... bez szerszego poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
benzodiazepiny Re: Jazda po chodniku to akurat dla was nie probl 29.03.12, 13:38 > po prostu poszanowanie przepisów nie jest waszą mocną stroną. Może się Szanowny Pan wylegitymuje albumem zdjęć jak to parkuje w mieście, to sobie porównamy mocne strony związane z poszanowaniem prawa. > Brak ścieżki rowerowej nie jest więc żadną przeszkodą - gdyby tylko byli chętni > do jazdy z Ursynowa na Służewiec to by dojechali - chodnikami, pod mostkiem > pod Puławską, "Jechał" Pan tamtędy? Albo chociaż "szedł"? > lub zwyczajnie ulicami z samochodami (na Rzymowskiego nie ma zakazu > ruchu jednośladów - a nawet jakby był, to przecież przepisy was nie obowiązują Nie wiem jak Pan, ale ja np. lubię żyć. > Więc pana inicjatywa wygląda mi na lobbing w sprawie prywatnej ścieżki > rowerowej dla pana... Nie wydaje mi się. > bez szerszego poparcia. Sam Pan jesteś to co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takiontutaj Re: Jazda po chodniku to akurat dla was nie probl IP: *.acn.waw.pl 29.03.12, 13:43 Tak, przejedź się Rzymowskiego rowerem, gdzie mimo ograniczenia do "60" standardem jest 80-100 kmph. Oczywiście w "godzinach dojazdu do pracy" nie jest tragicznie, bo samochody stoją w korku, ale to nadal nic przyjemnego. Akurat sam często poruszam się ulicami i NIE JEST to nic przyjemnego (wymijanie na milimetry, niedostosowana prędkość, niepatrzenie w lusterka... to tylko czubek góry). > a nawet jakby był, to przecież przepisy was nie obowiązują Sam prezentujesz taką "mowę nienawiści" nawet bez pojazdu. Ja jestem zarówno rowerzystą, pieszym jak i kierowcą. W samochodzie ZAWSZE mam przewagę (w końcu to metalowa puszka ochronna) i zawsze staram się myśleć na zasadzie "czy mi by było fajnie, jakby mi ktoś przejechał 80 km/h tuż obok kierownicy/po piętach na przejściu dla pieszych"... Niestety u nas myślenie często ogranicza się do "ja jestem mistrzem roweru/motoru/samochodu, a inni rowerzyści/motocykliści/kierowcy nie potrafią jeździć, łamią przepisy itd...". Wystarczy popatrzeć na pierwszy lepszy art. z udziałem motoru lub roweru. Od razu jest tłum hejterów i każdy wie lepiej co złego robi ten albo tamten. A co do kładki - jest okropna (stroma, schodki małe, podjazd dla wózków jak pochylnia X-Fighters). Wielokrotnie musiałem nosić tam nie tylko swój rower, ale także dziewczyny/żony. I tak, to JEST duża blokada ruchu rowerowego w tej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Jazda po chodniku to akurat dla was nie probl 29.03.12, 16:41 przecież tu nie chodzi o licytowanie się kto jest większym chamem, czy pan z polskiego radia czy rowerzysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Trzeba bedzie zrobić autosquot IP: *.pl.netia.com.pl 29.03.12, 12:02 MAm nadzieję, że Helsińska Fundacja Lew Człowieka nam pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz_mokotow koniec z cwaniactwem 29.03.12, 12:06 I bardzo dobrze, 3 godziny dla klientów powinny wystarczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
spriggana Re: koniec z cwaniactwem 29.03.12, 14:50 No chyba że ktoś ma fanaberię za jedną wizytą pójść do kina i pochodzic po sklepach :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galerii ... IP: *.centertel.pl 29.03.12, 12:04 Od roku nie zaglądałem do GM zniechęcony korkami przy wjazdach i ciasnotą na parkingu. Zobaczymy, czy coś się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo_ke Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.acn.waw.pl 29.03.12, 12:52 Mam dokładnie to samo, w dodatki nie dość, że ciasno to jeszcze chamstwo wpychające się na miejsca na które grzecznie czekasz :( Szczerze mówiąc nie bardzo wierzę, że to całkowicie załatwi problem, bo wiadomo - Polak potrafi, a tu desperatów dojeżdżających z daleka nie brak Dobrze jednak, że coś wreszcze zaczęli robić w tym kierunku, reszta wyjdzie w praniu Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Białe kołnierzyki to współczesna klasa robotnicza 29.03.12, 12:06 ...czyli robole... Jest ich tyle, że trudno mówić o elitaryzmie. Jeżdżą cyklicznie do roboty swoimi blaszakami, od czasu do czasu się "integrują", 1-2 razy do roku Hurghada lub coś w tym stylu oraz prawie obowiązkowo narty w zimie. Clubbing w weekend. Poza tym nudny zapier...ol na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqt Re: Białe kołnierzyki to współczesna klasa robotn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 14:18 tak właśnie to wyglądało jak pracowałem :) hehe pozdro klasa robotnicza w białych kołnierzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ando Re: Białe kołnierzyki to współczesna klasa robotn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 18:15 To sie teraz ladnie nazywa "proletariat biurowy" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski.izraelita Re: Białe kołnierzyki to współczesna klasa robotn 29.03.12, 23:00 zapomniałeś dodać, że ten zapierd...ol to głównie na raty kredytu hipotecznego, oraz zapewne na te parkujące samochody(kupione na raty?). Proletariat biurowy, bardzo celna nazwa... jedyne co posiadają a na własność to kredyty, ew. zdolność kredytowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Białe kołnierzyki to współczesna klasa robotn IP: *.itsa.net.pl 30.03.12, 09:36 A wy w którym miejscu drabiny społecznej jesteście że się tak czepiacie "proletariatu biurowego"? Zazwyczaj taka zawiść raczej z dołu płynie niż z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Szczek Szczek... IP: 212.180.235.* 29.03.12, 12:10 Może zastanowić się głębiej nad problemem? Kto wydaje pozwolenia budowlane na wielkie biurowce bez zapewnienia miejsc parkingowych? No pytam, a teraz pretensje do tych parkujących, gdzie maja Ci ludzie parkować, a może mają się przesiąść do ZTMów i jechać na tetrisa w tramwaju od wierzbna? To na pewno zadowoliłoby włodarzy, ja wolę jednak płacić za paliwo 6 zł niż być wiezionym jak bydło za 2,60 zł. Gdyby Managerowie Galerii Mokotów mieli choć trochę oleju wydzielili by strefę płatnego parkowania z cenami konkurencyjnymi do cen parkowania w miejskiej strefie i wszyscy by byli zadowoleni. Poza tym w tejże galerii jest mnóstwo miejsca wynajmowanego przez straż miejską i to ich nie boli, to jest ok? Przecież te miejsca stoją puste, czekają na zawinięte samochody z ulicy. Nie o taką Polskę walczyłem, k....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L)ifciarz Re: Szczek Szczek... IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 12:19 Ale o co Ci chodzi? czy właściciel Galerii Mokotów to Caritas? Teraz będzie tak jak mówisz, chcesz sobie zaparkować w Galerii to płać i parkuj. A o jaką Polskę walczyłeś? Żeby wszyscy mieli równo i darmo? To już było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian GM IP: 212.180.235.* 29.03.12, 12:29 Gdyby nie pracownicy biur, parking byłby pusty ochraniany przez miliony szlajających się w koło ochroniarzy. Nikt nie mówi o darmowym parkowaniu, ale to co zrobili włodarze GM to zaporowa cena, niech przeznaczą jeden poziom na płatny parking z konkurencyjnymi cenami i będzie ok. Skoro mają taki wielki parking mogli by na tym zarobić. Gdzie dookoła zaparkujesz, tam nawet nie ma miejsc w wyznaczonych strefach miejskich, czyja to wina kierowców, czy miasta ze wydaje pozwolenia budowlane bez pewności ze będzie gdzie zaparkować. Po pieniążki łapki z chęcią wyciągnął, ale żeby łatwiej było to nie, nie to nie u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pukpuk Re: GM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 12:37 BUHAHAHAHAHA - "miliony ochroniarzy"? Bo jak nie stoi pusty, tylko zastawiony przez pustogłowie z biurowców to nie musi być strzeżony? Już widzę jak jeden z drugim reaguje na złodzieja, który okrada inne auto - "ee, to nie mój, udaję że nie widzę bo jeszcze w zęby dostanę, a może to właściciel otwiera łomem swój samochód?". To raczej ich obecność wymaga zwiększenia ochrony, bo właśnie tacy ludzie "ach, ech i och" jak zarysują komuś drzwi, albo zderzak to pierwsi spieprz..... jak najszybciej, żeby tylko zniżki z polisy nie stracić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: GM IP: 212.160.172.* 29.03.12, 13:15 "Nikt nie mówi o darmowym parkowaniu, ale to co zrobili włodarze GM to zaporowa cena, niech przeznaczą jeden poziom na płatny parking z konkurencyjnymi cenami i będzie ok" Jaka dla Ciebie jest konkurencyjna cena?? 50 groszy?? A z drugiej strony 6 pln za litr Cię nie rusza. Jak jesteś taki figo-fago to co to dla Ciebie 4 pln za godzinkę. Powinieneś się cieszyć, bo może będzie mniej chętnych do parkowania i szybciej zostawisz swoją "furę" i mniej się spocisz biegnąc z galerii do biura. Ja tu widzę dla Ciebie same plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majtel Re: GM IP: 80.50.234.* 29.03.12, 13:20 Zgadzam się z Tobą. Moim zdaniem zorganizowanie płatnego parkingu na jednym poziomie spowoduje, że auta przeniosą się na bezpłatny poziom, a parking płatny będzie świecił pustkami. Bo skoro jest możliwość wykupienia miejsca w biurowcu i z tego nie korzystają to z płatnego parkingu w GM też nie skorzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xymox Re: GM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 13:34 wszystkie miejsca parkingowe w biurowcach są wykupione, to nie jest problem o którym myślisz tj. oszczędzania na kasie tylko problem zbyt małej liczby miejsc parkingowych w biurowcach. Tego nie załatwią parkingi pod biurowcami. Gdyby ćwoki z ratusza (zresztą też przyjezdne w większości) pomyślały zanim zaczną robić to by narzucili obowiązek budowy wolno stojących wielopoziomowych parkingów (takich jak na tyłach hotelu Forum teraz Novotel). Przy takim nasyceniu biurami nie ma szans zaspokoić potrzeb wszystkich chętnych, weź pod uwagę że do tych biurowców przyjeżdżają również klienci czy kontrahenci, partnerzy etc. na spotkania, negocjacje, etc. i gdzie oni mają zaparkować jak spotkanie jest 0 10 czy 11. Makabra. Jak tam pracowałem wiele osób chciało się umawiać na spotkanie na mieście żeby tylko nie wjeżdżać w ten rejon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf urzedasy dawac miejsca parkingowe! IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 17:33 zbiorkom=ten zawsze spozniony brudny syf pełen tłustych spasionych swin nie nadaje sie do jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Kup se! IP: *.jmdi.pl 29.03.12, 21:08 Stać cię na konia to stać cię i na bat, no nie? Niby dlaczego mam ci coś dawać za darmo? Ty mi dasz swój ogródek, żebym se grilla zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: urzedasy dawac miejsca parkingowe! 29.03.12, 22:25 Przecież to, że nie stać cię na miejsce parkingowe to twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: higiena Re: urzedasy dawac miejsca parkingowe! IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 23:16 niech cie tam wy.cw.e.luja w tym twoim zbiorkomie twoi koledzy niedomyte brudasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: urzedasy dawac miejsca parkingowe! IP: *.aster.pl 29.03.12, 23:52 ale "kultura" nowobogackiego ćwoka, myślisz, że jesteś lepszy od tych brudasów, bo masz brykę? niech zgadnę: pewnie beemkę, burakiem byłeś i burakiem pozostaniesz niezależnie od tego ile kasy się nachapałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: higiena Re: urzedasy dawac miejsca parkingowe! IP: 148.81.175.* 30.03.12, 09:37 zebys sie nie obsrał swoja zawiscia meto kanałowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: urzedasy dawac miejsca parkingowe! IP: *.aster.pl 30.03.12, 19:40 uważaj ćwoku bo ty się obsrasz chołoto jedna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: GM IP: *.merinet.pl 29.03.12, 21:33 Gość portalu: xymox napisał(a): wszystkie miejsca parkingowe w biurowcach są wykupione, to nie jest problem o którym myślisz tj. oszczędzania na kasie tylko problem zbyt małej liczby miejsc parkingowych w biurowcach... Nie chrzań głupot. Pracuję na Doamniewskiej i parking pod "moim" budynkiem jest w połowie pusty. Bo czynsz za miejsce parkingowe to ok. 150 USD netto miesięcznie. Ja mam szczęście i firma mi płaci za miejsce, ale pokaż mi kogoś kto prywatnie je sobie wynajmie. A zarządcy budynków wychodzą z założenia, że lepiej miec wynajętą połowę miejsc najemcom biur za dużą kasę niż użerać się z dziesiątkami indywidualnych najemców. Którzy nie płacą/płacą z opóźnieniem/wpuszczają na swoje karty znajomych/itd/itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GM IP: *.siemens.pl 29.03.12, 13:25 Ale GM nie robi biznesu na wynajmowaniu miejsc parkingowych i nie zależy im żeby dogadzać pracownikom biur, którym brakuje miejsc. Ich grupą docelową, którą będą dopieszczać, są klienci którzy przyjechali robić zakupy. Ktoś wyżej napisał, że przez warunki na parkingu nie robi zakupów w GM i ja też omijam centra handlowe, w których mam problem z zaparkowaniem. Nie boli Cię paliwo za 6 zł/l, a boli 400 zł miesięcznie - no i o to chodzi, takie właśnie osoby zrezygnują z parkowania i o to chodzi GM. BTW - 400 zł to wg mnie niska cena i będzie i tak wielu na którą ją stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmena Re: GM IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 29.03.12, 14:24 Gość portalu: adrian napisał(a): > Gdyby nie pracownicy biur, parking byłby pusty ochraniany przez miliony szlajaj > ących się w koło ochroniarzy. Nikt nie mówi o darmowym parkowaniu, ale to co zr > obili włodarze GM to zaporowa cena, niech przeznaczą jeden poziom na płatny pa > rking z konkurencyjnymi cenami i będzie ok. Skoro mają taki wielki parking mogl > i by na tym zarobić. GM to nie firma zarabiająca na parkowaniu. To po pierwsze. A po drugie - ich parking, ich sprawa. Jeśli chcą to mogą tam sobie zrobić prywatne lodowisko. Nic ci do tego. Gość portalu: xymox napisał(a): > wszystkie miejsca parkingowe w biurowcach są wykupione, to nie jest problem o k > tórym myślisz tj. oszczędzania na kasie tylko problem zbyt małej liczby miejsc > parkingowych w biurowcach. To nie prawda. Pewnie są biurowce gdzie miejsca są wykupione, ale są też takie gdzie tak się nie stało. Nie wspominając o prywatnych parkingach, na których miejsca wolne nadal są. Gość portalu: xymox napisał(a): > powiem szczerze że nie wiem, ale coś w tym jest. Pracowałem 4 lata w jednym z b > iurowców w tamtej okolicy i na 50 osób w firmie rodowitych warszawiaków było ty > lko 3! reszta z awansu społecznego. Awansu? Bycie Warszawianką nie sprawia, że jestem lepsza. Jak można awansować na Warszawiaka? Pogięło cię?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xseon Re: Szczek Szczek... IP: *.itsa.net.pl 29.03.12, 18:17 Ta walczył ! łyżką po talerzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Szczek Szczek... 29.03.12, 12:26 Ktoś ci każe jeździć do pracy samochodem? Do wyboru masz tramwaje, autobusy, rower, motor, skuter. Jako przykład podałeś jeden tramwaj, chociaż na Służewiec dojeżdża inna komunikacja miejska, która nie jest tak zawalona. Myślisz, że to w jakiś sposób poparło twoją tezę? Ale nie, jaśnie państwo musi pchać się do centrum miasta samochodem, najlepiej jedna osoba na samochód, bo tak jest najwygodniej. I potem płacz, że miejsc parkingowych brakuje. Jak pracowałam w korporacji to koledzy patrzyli się na mnie jak na UFO, gdy mówiłam, że do pracy dojeżdżam zbiorkomem. Przecież to wstyd i hańba, pod jednym samochodowym dachem z motłochem z ulicy. Obecnie komunikacją miejską jeżdżę w dużej mierze z obcokrajowcami. Jakoś dla ludzi z zachodu jazda tramwajem czy autobusem do pracy to nie jest wstyd. Polak znajdzie milion powodów przeciw, by tylko móc poszpanować przed kolegami z pracy swoim samochodem. Politykę GM rozumiem i popieram, 4 zł za godzinę parkowania to i tak bardzo mało. Tacy ludzie blokujący miejsca parkingowe tylko odstraszali im potencjalnych klientów, zmniejszali potencjalny zarobek, nie dając nic w zamian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW I znów ten pogardliwy ton - "jaśniepaństwo..." IP: *.polskieradio.pl 29.03.12, 13:03 Samochód jest normalną zdobyczą cywilizacyjną. Kupuje się go, by z niego korzystać. I uwierz, korzystają z niego zwykli ludzie, a nie tylko "jaśnie państwo". Nie każdy jest singlem i przewraca papierki w korporacji. Są ludzie z rodzinami - rozwożą po szkołach i miejscach pracy. Są pracownicy, którzy do pracy muszą zabrać więcej niż puderniczkę - np. narzędzia - bo na prawdę pracują... Są wreszcie tacy, którzy nie tolerują tłoku, ścisku, płynących mas ludzkich. To jeszcze nie kwalifikuje ich do leczenia psychiatrycznego, za to do dojazdów samochodem - jak najbardziej. Ja w zbiorkomie (a zdarza mi się jechać do pracy metrem) nie zauważyłem masy cudzoziemców. Za to masę śmierdzących, niedomytych, nieświeżych i chamskich (po słownictwie sądząc) rodaków - i owszem. Może jesteś jedną z nich i czujesz się wśród nich jak ryba w wodzie... ja nie. I jeżeli tylko mogę - a mam firmowy parking - to jadę samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: I znów ten pogardliwy ton - "jaśniepaństwo... IP: *.siemens.pl 29.03.12, 13:30 no niestety, może nie zdajesz sobie z tego sprawy ale właśnie odezwałeś się jak "jaśniepaństwo" i to takie co mu słoma z butów wyłazi adekwatnie do postępowania "jaśniepaństwa" spodziewam się, ze nie zastanowisz się nad krytyką nawet przez chwilę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: I znów ten pogardliwy ton - "jaśniepaństwo... IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 11:21 Niestety do niektórych typów żadne argumenty nie docierają. Widocznie nie mają dzieci, radzą sobie świetnie sami, mają dużo wolnego czasu na czekanie na autobusy i spacery na dojście do nich - jak się żyje samotnie, to faktycznie ma się dużo wolnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: I znów ten pogardliwy ton - "jaśniepaństwo... IP: 212.160.172.* 29.03.12, 13:39 Też mam dzieci, też jeżdżę samochodem. Jestem też pieszym i podróżnym metra i nie zauważyłem żeby w komunikacji było większe chamstwo niż na ulicy. A co do parkowania - Idę z dzieckiem (dziecko w wózku) chodnikiem i przede mną centralnie wjeżdża Pani żeby zaparkować samochód - Ja przejechać wózkiem nie mogę, ale przecież co Panią to interesuje - Wysiada zadowolona. Na argumenty że blokuje chodnik reaguje atakiem złości że pół godziny szuka miejsca żeby zaparkować. Dopiero argument że dzwonię do SM podziałał i przestawiła samochód - dalej stała częściowo na chodniku, ale można było swobodnie przejść - i dla mnie jest Ok. Tylko dlaczego nie można było tak od razu - Przecież gołym okiem widać ile się miejsca dla pieszych zostawia na chodniku. Czy to jest chamstwo PW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takinieten Re: I znów ten pogardliwy ton - "jaśniepaństwo... IP: *.acn.waw.pl 29.03.12, 13:54 > Ja w zbiorkomie (a zdarza mi się jechać do pracy metrem) nie zauważyłem masy cu > dzoziemców. Za to masę śmierdzących, niedomytych, nieświeżych i chamskich (po s > łownictwie sądząc) rodaków - i owszem. jaśniepaństwo się obraża na jaśniepaństwo, do czego to doszło. :D Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: I znów ten pogardliwy ton - "jaśniepaństwo... 29.03.12, 16:54 "Są pracownicy, którzy do pracy muszą zabrać więcej niż puderniczkę - np. narzędzia - bo na prawdę pracują..." no ty, to chyba radio ze sobą zabierasz Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Szczek Szczek... 29.03.12, 14:08 lauren6 napisała: . Tacy ludzie blokujący miejsca parkingowe tylko odstraszali im potencjalnych > klientów, zmniejszali potencjalny zarobek, nie dając nic w zamian. Jakoś się z tym za bardzo nie zgadzam... niegdyś robiłem podobnie, czyli dojeżdżałem do pracy własnym autem i stawiałem na parkingu galerii handlowej. Prawie codziennie po wyjściu z pracy w tej właśnie galerii robiłem zakupy. Jak dostałem służbowe auto i garaż pod firmą przestało mi sie chcieć chodzić na druga stronę ulicy na zakupy... zacząłem je robić w sklepiku pod domem. I tak sobie myślę, że gruba większość tych co parkują w galerii M równiez robi zakupy tamże... i na ich miejscu po wywaleniu z parkingu przestałbym korzystać z usług GM. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_w-wie Re: Szczek Szczek... 31.03.12, 19:07 A ja wczoraj około 15 przyjechałem do GM *na zakupy* i z trudnością znalazłem miejsce. Gdyby nie fakt że taki sklep jest tylko tam, to zdecydowanie o tej porze bym tam nie pojechał... Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
filip6198 Re: Szczek Szczek... 29.03.12, 12:27 Trend jest taki, by w nowych biurowcach ograniczać liczbę miejsc parkingowych i maksymalnie ułatwiać dojazd komunikacją miejską. Założenie jest takie, że jeśli wszyscy będą dojeżdżać samochodami, to infrastruktura drogowa nie udźwignie tego ruchu. Służewiec ma niezłą komunikację miejską. Należy kończyć z fikcją, że akceptuje się zarobki na poziomie 3500 brutto, kupuje mieszkanie na dalekiej białołęce i dojeżdża codziennie 30 km w jedną stronę samochodem do pracy. Taki model jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szczek Szczek... IP: *.siemens.pl 29.03.12, 13:34 Dokładnie, popieram w 100% Niestety w warszawce wciąż pokutuje opinia, że autobusami jadą śmierdzące biedaki, których nie stać na samochód, to rozumowanie bardzo niskie i mocno odstające od nowoczesnych rozwiazań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx To mentalność wiejska. IP: *.jmdi.pl 29.03.12, 21:09 Na wsi kto ma furę, ten jest panisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: To mentalność wiejska. IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 23:19 kolego x ci sie zablokował? czy masz drgawki po dragach cpunie/alkoholiku? Odpowiedz Link Zgłoś
stefanpajonk Re: Szczek Szczek... 30.03.12, 07:50 Oj dawno pan nie jechałeś autobusem i tramwajem, akurat jest mi dane 5 dni w tygodniu jeździć na Służewiec autobusem, oj nawet nie wiesz jak dużo prawdy z tymi śmierdzącymi ale czy biedaki to nie wiem w portfel nie zaglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Szczek Szczek... 29.03.12, 12:29 Gość portalu: adrian napisał(a): > Może zastanowić się głębiej nad problemem? Kto wydaje pozwolenia budowlane na w > ielkie biurowce bez zapewnienia miejsc parkingowych? Jak rozumiesz "zapewnienie miejsc parkingowych"? Chcesz ustalić urzędową cenę za metr parkingu? A może ile metrów parkingu ma przypadać na metr powierzchni? > No pytam, a teraz pretensj > e do tych parkujących, gdzie maja Ci ludzie parkować, a może mają się przesiąść > do ZTMów i jechać na tetrisa w tramwaju od wierzbna? To naprawdę mało kogo obchodzi poza samymi zainteresowanymi. Teraz mogą się kulać gdzie chcą samochodem bo w Warszawie straż miejska ma w nosie poparkowane na głupa samochody. > To na pewno zadowoliłoby > włodarzy, ja wolę jednak płacić za paliwo 6 zł niż być wiezionym jak bydło za 2 > ,60 zł. Widzisz. Teraz tak. Możesz sobie zaparkować na trawie, na chodniku, na przejściu, na przystanku czyli gdzie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-pl Re: Szczek Szczek... IP: 193.24.24.* 29.03.12, 12:43 > > Może zastanowić się głębiej nad problemem? Kto wydaje pozwolenia budowlane na w > > ielkie biurowce bez zapewnienia miejsc parkingowych? > > Jak rozumiesz "zapewnienie miejsc parkingowych"? Chcesz ustalić urzędową cenę za metr > parkingu? A może ile metrów parkingu ma przypadać na metr powierzchni? Zdziwiony? www.zdm.waw.pl/parkowanie/wskazniki-parkingowe.html (określa minimalną i MAKSYMALNĄ liczbę miejsc postojowych /m2) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Szczek Szczek... 29.03.12, 13:14 Gość portalu: x-pl napisał(a): > > > Może zastanowić się głębiej nad problemem? Kto wydaje pozwolenia bu > dowlane na w > > > ielkie biurowce bez zapewnienia miejsc parkingowych? > > > > Jak rozumiesz "zapewnienie miejsc parkingowych"? Chcesz ustalić urzędową > cenę za metr > > parkingu? A może ile metrów parkingu ma przypadać na metr powierzchni? > > Zdziwiony? > www.zdm.waw.pl/parkowanie/wskazniki-parkingowe.html > (określa minimalną i MAKSYMALNĄ liczbę miejsc postojowych /m2) No trochę. Ale jak się dobrze zastanowić to ma sens z punktu uwarunkowań zewnętrznych. A deweloper i tak wyjdzie na swoje bo jak nie może zrobić więcej miejsc niż potrzeba to może dać wyższą cenę za te co ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-pl Re: Szczek Szczek... IP: 193.24.24.* 29.03.12, 12:30 Przecież pozwolenia są wydawane zgodnie z aktualnymi wskaźnikami parkingowymi, które określają nie tylko minimalną, ale i maksymalną liczbę miejsc na metr kwadratowy: www.zdm.waw.pl/parkowanie/wskazniki-parkingowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uiop Re: Szczek Szczek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 13:57 co za debil wymyslil maksymalna liczbe miejsc parkingowych, pieprzeni socjalisci! moj ku... biznes moja sprawa i wypie...c urzedasy bo wam na ryj naszczam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny_kołnierzyk zarząd GM musi się zastanowić jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 12:11 zrobić by po 3 h nie wracali znów na 3 h.. bo wielu właśnie tak będzie robić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: zarząd GM musi się zastanowić jak IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 13:23 Takim zachowaniem to już by na prawdę pokazali mega obciach, ale u niektórych granice obciachu nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: zarząd GM musi się zastanowić jak 29.03.12, 14:16 > wielu właśnie tak będzie robić.. Nie będzie im się chciało przyłazić 3-4 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgo-to-ja Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri 29.03.12, 12:12 przecież jest napisane 2500 miejsc, bez tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: 192.156.102.* 29.03.12, 12:19 było napisane "2500 tys." i dopiero poprawili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlotto Nareszcie! tylko ja bym zrobil 2h darmowe IP: *.acn.waw.pl 29.03.12, 12:13 3h to beda juz kombinowac z lunchem Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Nareszcie! tylko ja bym zrobil 2h darmowe 29.03.12, 15:08 Napisane wyżej, będą brać drugi bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwa "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galerii ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 12:16 Skoro tak są cenieni pracownicy z innych miast, to czemu nie oferują im wszystkim miejsc parkingowych w tych biurowcach w których pracują??? ja kiedyś tam pracowałem to dojeżdżałem trambambajem .,,, a teraz swoje się zrobiły luksusowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Poziom dość wysoki IP: 212.180.235.* 29.03.12, 12:18 Widzę, że większość na forum przyklasnęła. Parkują robole i to ich wina, litości ludzie! Jest to problem, którego nie rozwiążą kolejne zakazy, tutaj trzeba usprawnić parkowanie, ztm, ścieżki rowerowe(jak ktoś słusznie zauważył), a my to mamy we krwi właśnie takie rozwiązania, damy opłatę problem się rozwiąże. To teraz będzie więcej samochodów na osiedlach i garażowej. Czy to jest rozwiązanie?! To jest kpina której rozumne stado forumowych lemingów przyklasnęło, mądrze kiwając głową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlotto Re: Poziom dość wysoki IP: *.acn.waw.pl 29.03.12, 12:24 to jest PRYWATNY parking i wlasciciel ma PRAWO sam wprowadzac oplaty. Moze jeszcze GM powinna budowac sciezki rowerowe dla pracownikow biurowcow? a moze nalezy zmienic mentalnosc ze socjalistycznego(roszczeniowego) na realny(zrownowazony ekonomicznie)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Poziom dość wysoki IP: *.bauer.pl 29.03.12, 12:34 Naprawde nie ma obowiazku przyjezdzania do pracy samochodem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pukpuk Re: Poziom dość wysoki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 12:41 Lemingiem to sam jesteś, bo od prywatnego właściciela parkingu oczekujesz, aby rozwiązywał problemy społeczno-komunikacyjne miasta. Ciekaw jestem czy do własnej chałupy wpuszczasz wszystkich z ulicy "za potrzebą" - bo przecież toalet publicznych tez brakuje. Zamykać drzwi dla innych to nie jest rozwiązanie! Zrozumiałeś pacanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Poziom dość wysoki IP: *.siemens.pl 29.03.12, 13:40 A co GM obchodzi teren wokół centrum handlowego? Dlaczego uważasz że prywatny właściciel GM ma zadbać o pracowników biur, którym sami pracodawcy nie zapewnili miejsc parkingowych? Jak ktoś wyżej napisał to nie Caritas, tylko prywatna firma, mająca swoje cele biznesowe i rozwiązywanie problemów miejsc do parkowania na Służewcu nie należy do jednego z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nie rozumiesz to obowiązek miasta a nie GM IP: 212.160.248.* 29.03.12, 14:50 i tyle w temacie. To jest ich galeria i mogą to robić. GM nie ma żadnego obowiązku gwarantować parking dla gości i pracowników biurowców /3 godz to mimo wszystko obsłuży biurowce/. Parkingi leżą w gestii zarządców biurowców a Ci mają to d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 12:20 "Pierwsze trzy godziny postoju w garażu centrum handlowego ma być darmowe." A to po jakiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majtel Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: 80.50.234.* 29.03.12, 12:32 A po takiemu cobyś nie musiał płacić za zakupy i dodatkowo parking. Po takiemu, że każdy normalny człowiek wyrabia się z zakupami w trzy godziny. Jestem za tym rozwiązaniem jednocześnie współczując okolicznym mieszkańcom osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 14:31 > Jestem za tym rozwiązaniem Jesteś za łamaniem reguł gramatycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majtel Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.chomiczowka.waw.pl 29.03.12, 19:54 reguły gramatyczne mnie nie interesują - a zresztą co ma piernik do wiatraka? merytorycznie ci tłumaczę a ty mi z jakimiś regułami gramatycznymi wyjeżdżasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellex "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galerii ... IP: *.home.aster.pl 29.03.12, 12:22 To nie jest tak, że pod biurowcami brakuje miejsc parkingowych. Sam pracuję na Służewcu. Wprawdzie jeżdżę tam tramwajem, a samochodem jedynie kiedy muszę wziąć coś z biura, lub kiedy jadę w trasę. Mieszkam na Pradze, więc dojazd tramwajem jest bardzo wygodny i bardzo go sobie chwalę. Ostatnio wynajmowaliśmy dodatkową powierzchnię w budynkach Netii na Taśmowej. Wiecie ile tam jest miejsc parkingowych do wynajęcia? W 3 poziomowym parkingu wiele z nich wciąż stoi pustych. Niestety firmy raczą oszczędzać na swoich pracownikach pozostawiając im rozwiązywanie problemu dojazdu do pracy. Bo po co płacić kilkaset złotych za wynajęcie im miejsca? Ja swoje miejsce odstąpiłem innej osobie, która dojeżdża samochodem z pod Warszawy. Ale jeśli boicie się iść do swojego szefa i poprosić o wynajęcie miejsca - nie narzekajcie. Parkingi pod biurowcami stoją w 30% puste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek BRAWO! Nareszcie! IP: 212.160.91.* 29.03.12, 12:37 Nie cierpię robić zakupów w GM właśnie ze względu na spore trudności z parkowaniem. Nareszcie będzie można tam podjechać na zakupy lub do kina bez przechodzenia (przejeżdżania) przez ten cały cyrk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galerii ... IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 12:42 Pomysł jest dobry i choć rozumiem ludzi którzy tam parkują bo pod biurem nie ma miejsc denerwuje mnie jednak że ja nie mogę znaleźć miejsca gdy przyjadę do kina czy do epiku... Może powinno się nakazać budowę budynków parkingowych dla "białych kolnierzyków "developerom. Taki park&work dla pracowników na identyfikatory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: visitor "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galerii ... IP: 81.145.165.* 29.03.12, 12:42 Na zachodzie rozwiazali ten problem. Nie mozna parkowac na parkingach przed sklepem, jesli sie nie jest klientem, bo dostaje sie od razu mandat (sam tego doswiadczylem). Kamery wylapia numery rejestracyjne i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri 29.03.12, 12:50 IMHO 3 godziny to za mało jak na porządne zakupy nie mówiąc już o kinie. Parking powinien być bezpłatny dla osób które faktycznie były w galerii i zrobiły zakupy - np. za okazaniem paragonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-pl Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: 193.24.24.* 29.03.12, 13:08 A od jakiej kwoty ten paragon? Kawa wystarczy? Już widzisz problem? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.acn.waw.pl 29.03.12, 16:43 Kawa w GM za 20 zł czy 5h * 4 zł na to samo wyjdzie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri 29.03.12, 23:05 Gość portalu: x-pl napisał(a): > A od jakiej kwoty ten paragon? Kawa wystarczy? To zależy od polityki sklepu. Ale nie wierzę, że będzie im się opłacać sytuacja kiedy ktoś wychodzi po obejściu połowy sklepów, bo skończył mu się darmowy parking. Chociaż prędzej wybierze od razu inny sklep z darmowym parkingiem np. Arkadię. > Już widzisz problem? ;> Jaki problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galeri IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 23:21 ta pi... sprawiedliwa jest zła bo sama nie wpadła ze mogła za darmo grata stawiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: służew spoko Arkadia też wprowadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 08:01 W ciągu następnych kilku lat Arkadia też zostanie zmuszona do wprowadzenia opłat za parkowanie - parkingi to droga w budowie i utrzymaniu zabawka, często wieksza niż powierzchnia sklepów w centrum handlowym. Tylko miasto stać na budowę i utrzymanie darmowych parkingów np. P+R przy Wilanowskiej = darmowy parking dla biurowca po drugiej stronie stacji metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daddy w weekend powinno być za darmo IP: *.skynet.net.pl 29.03.12, 13:07 Powinien być czas na pojście do kina, odstawienie dzieci do bawiolandu, zrobienie zakupów i zjedzenie pyszności, przysmaków, smakołyków i łakoci. W dni robocze mogą być 3 godziny, ale w weekend za darmo lub 4 godziny. Ewentualnie można zostawić żonę na zakupach i iść przeparkować samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majtel Re: w weekend powinno być za darmo IP: 80.50.234.* 29.03.12, 13:24 K... M... !!! Czytajcie to co komentujecie. Parking GM ma być bezpłatny w weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: w weekend powinno być za darmo i jest czytaj z IP: 212.160.248.* 29.03.12, 14:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki "Białe kołnierzyki" zapłacą za garaż w Galerii ... IP: 31.178.126.* 29.03.12, 13:26 no i dobrze! ja też nie jeżdzę do galmoka, przez ten parking, który jest zawsze zajęty. A czy to prawda, że trion:Z ma otworzyć w Polsce sklep w GM? taki na wzór tego, co jest w filmie "Avengers" grał? Odpowiedz Link Zgłoś
razorjack jak zwykle tytuł z d%^&%$ 29.03.12, 13:31 białe kołnierzyki (management) mają miejsca na parkingach podziemnych, za to zwykli ludzie muszą szukać miejsc parkingowych na ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastian Re: jak zwykle tytuł z d%^&%$ IP: *.internettv.atman.pl 29.03.12, 15:25 A ci "zwykli ludzie" to mają niby jakie kołnierzyki? Zielone? Czarne? Liliowe? Przecież pojęcie "biały kołnierzyk" odnosi się do wszystkich biurowych pracowników korporacji, a nie tylko do managementu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokiop z dupy to jest twoje sniadanie IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 17:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: jak zwykle tytuł z d%^&%$ IP: *.merinet.pl 29.03.12, 21:39 On wie co mówi. Określenie "białe kołnierzyki" wzięło się z USA gdzie pracowników biurowych dzieliło się na dwie kategorie - "white collar" czyli właśnie "biały kołnierzyk" - management i "blue collar" czyli błękitny kołnierzyk - szeregowi pracownicy (chodzący w niebieskich koszulach). U nas jak zawsze używa się pewnych określeń nie znając ich znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rid Re: jak zwykle tytuł z d%^&%$ IP: *.skynet.net.pl 29.03.12, 22:41 blue collar to robotnik, pracownik fizyczny geniuszu, a nie "szeregowy pracownik chodzący w niebieskiej koszuli"... Odpowiedz Link Zgłoś
razorjack biały kołnierzyk 29.03.12, 23:10 dla mnie to wyrażenie wydaje się być obraźliwe, tak jak 'warszawka' itp. sam oczywiście czasem założę koszulę, jak idę na spotkanie biznesowe, ale na co dzień wolę luźniejszy strój i większość ludzi których widziałem tam w biurowcach też nie chodzi w koszulach. a bronię tych ludzi, bo kilka razy byłem w tamtych rejonach i widziałem jakiś tam sajgon jest. oczywiście nie znaczy to że każdy pracownik ma przyjeżdżać samochodem, ale niech chociaż komunikacja będzie lepsza (więcej autobusów, tramwajów) Odpowiedz Link Zgłoś