Dodaj do ulubionych

Nowy konserwator zabytków wybrany. Znamy nazwisko

IP: *.home.aster.pl 04.04.12, 18:24
Gazeto, litości! Jeśli redaktorzy piszą z takimi błędami, to może warto przywrócić korektę?! Bo tego się nawet czytać nie chce...
Obserwuj wątek
    • Gość: sowka ....zamierza kontynuować styl pracy i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 20:08
      Z zawodu jestem architektem, w urzędzie pracuję od 2008 r. W odbudowę warszawskich zabytków po wojnie zaangażowany był mój ojciec, też architekt. Praca w charakterze Stołecznego Konserwatora Zabytków to dla mnie powrót do marzeń - mówi Brabander i przekonuje, że zamierza kontynuować styl pracy i ponad dziesięcioletni dorobek swej poprzedniczki.
      Oby nie kontynuował "-) a będzie już dobrze
    • Gość: paweł czarnecki chwila radosci a potem łup IP: *.play-internet.pl 04.04.12, 21:13
      czytając nagłówek ucieszyłem się, ze największy szkodnik
      warszawy odszedł. dziwaczne decyzje, zaniedbania gdzie niekiedy inwestor miał więcej dobrej woli dla zabytku (Foksal, Widok) niż nasz najgorszy w kraju konserwator. niestety wieńczące artykulik zdanie nastepcy rozwiało marzenie o lepszym jutrze dla zabytków naszego miasta. "kontynuacja" i wszystko jasne
    • Gość: !________________! a ja państwu powiem tak IP: *.surfert.nl 04.04.12, 22:07
      ch_jnia z grzybnią
    • Gość: Projektant Nowy konserwator zabytków wybrany. Znamy nazwisko IP: *.centertel.pl 04.04.12, 22:25
      Sad, sad, sad...
      • Gość: Pawel001 Re: Nowy konserwator zabytków wybrany. Znamy nazw IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.04.12, 02:49
        czyli ten Pan tez uwielbia szklane nadbudówki na zabytkach.... smutne....
      • Gość: gizmo Re: Nowy konserwator zabytków wybrany. Znamy nazw IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 07:06
        znaczy Ż... za Ż...?
    • 123jna Nowy konserwator zabytków wybrany. Znamy nazwisko 05.04.12, 06:56
      Mam dwa zastrzezenia do pana Brabandera. Pierwsze, ze nepotycznie powoluje sie na prace ojca, jakby odziedziczyl po nim stanowisko. Drugie - ze poleca go nieslawa Nekanda-trepka wedlug mnie niszczaca Warszawe. Ciekawa jestem jednego - czy pan Brabander pochodzi z Warszawy? Czy ma wystarczajaco pozytywne nastawienie do naszego miasta? Obie jego poprzedniczki byly prowincjuszkami i zapewne podswiadomie stolicy NIE LUBILY, jakby "mscily sie " na naszym miescie. Co na to pan Brabander? Zamiast na ojca powinien powolywac sie na swoj pozytywny sosunek do miasta. Latwiej bylo by nam w niego uwierzyc i zaufac mu. Ja osobiscie do tego czlowieka zaufania nie mam, familijna korupcja i wspolpraca ze szkodliwa Nekanda-Trepka wystarczy. Male szanse na zmiane mego stanowiska sa - o ile to mlody czlowiek, nie obciazony zaszlosciami.
    • Gość: rozczarowany Ten wybór odbiera nadzieje IP: *.aster.pl 05.04.12, 07:05
      Wypowiedź pana Brabandera rokuje jak najgorzej. Chce "kontynuować" dzieło swojej niesławnej poprzedniczki. A więc, dalej torpedowane będą inicjatywy inwestorów przywracania dawnego piękna warszawskich zabytków, bo to "sztuczne" (vide bank na Widok, nadbudowany dzięki pani EN-T szklanym pudłem, a mogły być przywrócone piękne wieżyczki), "nadmiernie ornamentalne" (vide Foksal 13, która dzięki ENT niszczeje) albo "nadmiernie wysokie" (chodziło o przywrócenie właściwej, pierwotnej wysokości kamienicy Goldstanda na pl. Małachowskiego).

Rozwiewają się nadzieje, że wraz z odejściem Ewy Nekandy-Trepki zacznie być przywracane dawne piękno Warszawy.
    • Gość: bohun Nowy konserwator zabytków wybrany. Znamy nazwisko IP: *.ip.netia.com.pl 05.04.12, 09:29
      Kontynuacja... Nic dobrego z tego nie będzie.
      Szklane nadbudowy...
      Zaniedbana archeologia kierowana doktrynami z lat pięćdziesiątych...
      Rozbiórka supersamu...
      Po prostu Nowa Huta.
    • tom_aszek Re: Nowy konserwator zabytków wybrany. Znamy nazw 05.04.12, 10:13
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Jeśli redaktorzy piszą z takimi błędami, to może warto przywrócić korektę?!

"Odchodzę na emeryturę, przy zabytkach chce jeszcze pracować, ale już nie jako urzędnik z za biurka - ogłosiła kilka tygodni temu. (...) Wśród jej "grzechów" wymieniana jest zgodna na rozbiórkę zabytkowej hali targowej na Koszykach,"

Znalazłem 3 błędy. A Wy? :)
    • Gość: gosc Żadne zaskoczenie IP: 31.178.124.* 05.04.12, 11:24
      Miał wygrać to wygrał, oczekuję szczegółów odnośnie dotychczasowych osiągnięć, bo nieznane szerzej; dorobek w postaci pracy w biurze od 2008r brzmi zbyt skromnie na to stanowisko; czyżby głównym atutem był ojciec architekt bos'u i namaszczenie ENT?; tak na marginesie kto był w komisji rekrutacyjnej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka