Gość: Lump z brzeskiej IP: *.home.aster.pl 23.07.12, 18:12 Słoik spod Lublina albo Radomia nie może przecież przyjechać z kupionego na kredyt apartamentu na Tarchominie albo innym Miasteczku Wilanow czymś innym niż kupionym na kredyt samochod. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asperamanka Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii Mok... 23.07.12, 18:18 "Pierwsze efekty działań straży to 7 mandatów karnych, 13 wszczętych procedur, 8 dyspozycji odholowania pojazdów i 7 pouczeń." Normalnie szokują wydajnością nasi Strażnicy. Czy czasem autor nie zapomniał dopisać ze dwóch zer przy każdej z tych liczb? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oiooo też mnie to urzekło IP: 194.156.48.* 23.07.12, 18:27 Podobne efekty mógłby mieć jeden strażnik patrolujący dowolną ulicę w pobliżu w ciągu kilku godzin. Bez żadnej specjalnej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Obrośli w tłuszcz od nieróbstwa to wolno im szło. IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.12, 22:08 Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Obrośli w tłuszcz od nieróbstwa to wolno im s 23.07.12, 23:21 W tłuszcz obrośli, to mało powiedziane. W ubiegłym tygodniu miałem niezły ubaw obserwując prace naszych dzielnych Strażników na Ogrodowej, na odcinku między Wronią a ślepym końcem ulicy przed zbiegiem Towarowej i Al. Solidarności. Zmarnowałem tam pół godziny czekając, żeby móc wjechać do garażu w Ibisie. Na Wroniej między Chłodną a Ogrodową kończy się budowa biurowca, na tymże ślepym odcinku Ogrodowej po nieparzystej stronie jest zakaz postoju i zatrzymywania, pół ulicy zajmuje do tego płot budowy, ale raz na jakiś czas znajdą się chętni jeszcze i resztę zastawić parkującymi złomami. Krótko, nasi dzielni strażnicy postanowili wziąć na lawetę jedno auto. Zbiegło się ich chyba z ośmiu z kilku radiowozów, gwiazdek na pagonach wszyscy razem mieli więcej, niż liczy Galaktyka (znaczy co najmniej maturę posiadali), z tego ślepego odcinka Ogrodowej kilka wozów usiłowało wyjechać w kierunku Wroniej, kilka innych wozów z kolei wjechało od strony Wroniej, laweta z wywożonym autem manewrowała w środku, ale żaden z nich nie wpadł na pomysł, żeby stanąć na rogu Wroniej i Ogrodowej, kazać wycofać się tym, którzy wjechali, poregulować ruchem, i rozładować korek. Wziął się za to jeden z zablokowanych kierowców, potem przyszła policja i ten bałagan rozładowała, a nasi Strażnicy przedtem nie bacząc na nic usiłowali kierować laweciarzem, żeby manewrując na styk wywiózł na motylku ofiarę tyłem. ;-) W zasadzie powinienem był nagrać to na komórkę i wrzucić na YT, to by wszyscy mogli boki ze śmiechu zrywać, ale za długo zabawa trwała. I oni chcą jeszcze prawo do noszenia broni :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notremak Re: Obrośli w tłuszcz od nieróbstwa to wolno im s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 08:11 Muszą mieć spluwy ładowane na ostro do obrony przed dzikimi hordami babulinek handlujących czosnkiem i pietruszką, którym to hordom bohatersko stawiają czoła. A poważnie: SM to przecież ładnych parę etatów dla krewnych i znajomych Królika, więc wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
drivefast4d Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii Mok... 23.07.12, 18:48 Przecież to da się rozwiązać bardzo łatwo i nawet z zyskiem dla miasta. Wystarczy jeden, góra dwa patrole, które będą krążyły po okolicznych uliczkach. Samochód źle stoi? Laweta! Cztery stówy wpadają do kieszeni miasta i słoiczek z tarchomina drugi raz nie zaparkuje, bo kredyt na mieszkanie boli. Przecież to takie łatwe i oczywiste, że aż głupio takie rzeczy pisać. Pracuję niedaleko galerii (z 500 metrów będzie) i o 8:00 są wolne miejsca na parkingach, przy samochodowej na przykład! Ale przejść te parę kroków to nie łaska. W artykule jest napisane, że jak straż miejska się zaczyna samochodem interesować to wyskakuje zapocony kołnierzyk i przestawia. Czyli musiało ciele zaparkować pod oknem, żeby współpracownicy od czytania demotywatorów z biurka obok widzieli, jaką piękną skodą jeździ. Jestem za wprowadzeniem strefy płatnego parkowania w całej warszawie 24h/7. Stać cię na stanie w korkach? Płać za parkowanie! Do tego parkingi wyłącznie dla mieszkańców okolicznych bloków i problem rozwiązany. Ale tu potrzeba Żelaznej Damy, a nie... zresztą nie będę nikogo obrażał :) Odpowiedz Link Zgłoś
exxon71 Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 23.07.12, 19:59 Generalnie się zgadzam co do sensu opłaty za parkowanie (choć niekoniecznie w nocy i w weekendy). Tylko jak to technicznie rozwiązać żeby mieszkańcy bloków (a nie tylko właściciele mieszkań, bo to często nie te same osoby) mieli prawo do darmowego parkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domcia Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.12, 20:05 Przedstawienie umowy najmu lokalu mieszkalnego czy użytkowego w danym budynku powinno załatwić sprawę. A jeśli ktoś nie posiada takiej umowy, bo wynajmuje nielegalnie i nie płaci podatków, to już jego sprawa i "oszczędność""... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Błędne założenie IP: *.aster.pl 23.07.12, 20:33 > Tylko jak to technicznie rozwiązać żeby mieszkańcy bloków (a > nie tylko właściciele mieszkań, bo to często nie te same osoby) mieli prawo do > darmowego parkowania? Skąd założenie, że ktokolwiek ma prawo do darmowego parkowania? Chcesz parkować, to wynajmij sobie, albo kup; miejsce parkingowe albo garaż. Odpowiedz Link Zgłoś
exxon71 Re: Błędne założenie 23.07.12, 22:40 Polecam czytanie ze zrozumieniem, bardzo przydatna umiejętność! Jak już ją posiądziesz to zobaczysz że to założenie postawiłem nie ja, tylko drivefast4d, na którego post odpowiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M IP: *.home.aster.pl 23.07.12, 21:12 > Cztery stówy wpadają do kieszeni miasta i słoiczek z tarchomina drugi raz nie zaparkuje, bo > kredyt na mieszkanie boli. Musieli cię nieźle molestować na tym Tarchominie że taki masz uraz. Nie lepiej udać się do psychiatry zamiast swoje seksualne problemy uzewnętrzniać na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz_mokotow Parkingi podziemne 23.07.12, 19:08 Miasto powinno rozmawiać z pracodawcami, parkingi pod biurowcami świecą pustkami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Parkingi podziemne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 19:15 Ktory to niby swieci pustkami? Moj przy Domaniewskiej 39 jest pelny, i byl pelny takze jak GM miala otwarty darmowy parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dow_jones Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii Mok... IP: *.play-internet.pl 23.07.12, 19:29 Wczoraj czytałem kto to jest strażnik, ale nie będę tego powielał. Na obecnym Placu Wileńskim kwitnie kontrabanda i handel z "ręki" i od wielu lat nie mogą sobie z tym poradzić. Było jeszcze gorzej bo handlowali fajkami i wódą z przemytu 100 metrów od komendy policji, kiedy była na Cyryla i Metodego. Oto mamy państwo prawa. Stolica to jest, nie gdzieś w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Madatomierz dla straży miejskiej. 23.07.12, 19:43 Może czas najwyższy w 21 wiek? Proste urządzenie, jakie mają kontrolerzy opłat parkingowych zintegrowane z aparatem i GPS byłoby najlepszym rozwiązaniem. Stoi delikwent nie prawidłowo. Jeden powtarzam, jeden strażnik pstryka mu 4 fotki z takiego urządzania. Wpisuje numer rejestracyjny dodaje odpowiedni paragraf i drukuje mandat, vel wezwanie i za wycieraczkę. Dane równolegle trafiają do bazy danych. Kierowca, przychodzi do auta, widzi mandat, może przez internet potwierdzić swoje wykroczenie i zapłacić karę lub oczywiście nie zgodzić się z tym wtedy udaje się do straży miejskiej i już. Zasadniczo chodzi nie wielkość kar ale o ich prostotę i nieuchronność. Aby nie było poczucia, że wczoraj się udało to i dziś się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Naiwniak IP: *.aster.pl 23.07.12, 19:57 Dopóki skuteczność straży miejskiej mierzona jest (no właśnie, czy jest mierzona?) liczbą wystawionych mandatów, a nie poziomem przestrzegania prawa, będzie jak jest. W normalnym kraju powiedziano by do strażników: Słuchajcie mieroby i obiboki, będziecie dostawać pensję w wysokości minimalnej krajowej. Do tego możecie dostać 200% premii, ale warunek: - w wybrane dni komisja będzie sprawdzała losowo kilkanaście ulic i liczyła wszystkie zaparkowane samochody oraz dodatkowo ile wśród nich zaparkowanych jest nieprawidłowo (np. na zakazie zatrzymywania, na przejściu dla pieszych, więcej niż dwoma kołami na chodniku, na trawie, za blisko skrzyżowania, itp.). Jeśli nieprawidłowo zaparkowanych będzie powyżej 5%, z premii nici. 200% premii dostaniecie pod warunkiem, że tych nieprawidłowych będzie ponizj 0,5%. Po ilu miesiącach pracy, strażnicy zaczęliby otrzymywać premie? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Re: Naiwniak 23.07.12, 23:24 Ok jest to metoda, tylko nie realna, bo wszystkie te Państwowe stanowiska to wynagrodzenie z tabelek, premie z tabelek plus uznaniowość szefa (może się wykazywać ale wystarczy że podpadniesz bo pokażesz braki szefa i z premii nici bo cię nie zgłosi do premii). Inna kwestia, łapanie kierowców łamiących przepisy jest łatwo premiować, ale dziś strażnik robi to, a jutro co innego i będzie odpowiedzialność zbiorowa, co też nie jest fer. To nie on decyduje kogo przyjmują do pracy a motywować kolegów nie musi bo nie jest od tego... I tak w sumie jestem naiwny, bo problem parkowania w Warszawie można byłoby dawno rozwiązać ale włodarze uważają, że nie to jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fastviper1978 Re: Naiwniak IP: *.e-point.pl 24.07.12, 09:06 A potem komisja złożona z odpowiednich znajomych zadecydowałaby że sukces jest na całej linii i wszystkim należy się premia 200%. A następnie sobie przydzieliliby po bańce premii za świetne zarządzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii Mok... IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.12, 20:05 ...a ulice Langego i Bryły jak były zastawione-tak są nadal. I żadne telefony do Wielce Szanownych Panów Strażników nigdy nie były w stanie ich ruszyć. Ciekawe, gdzie ta wzmożona działalność ma miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
gom1 Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 23.07.12, 21:05 Gość portalu: sąsiadka napisał(a): > Ciekawe, gdzie ta wzmożona działalność ma miejsce! Dzielni szeryfowie zajęci są odholowywaniem nieprawidłowo zaparkowanych samochodów na Postępu. Co ciekawsze, zawsze tylko z jednej strony jezdni. Po drugiej stronie auta również zastawiają chodnik, piesi mają taki sam kłopot z przejściem (kto by się przejmował przepisami). Ale nikogo to nie obchodzi, bo znaku nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 23.07.12, 20:40 3 h bezpłatne... czyli do kina i na zakupy/do knajpy nie mam szansy zdążyć. Galerii Mokotów już dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ike Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.12, 21:02 już tam po tobie płaczą rzewnymi łzami normalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
reexpert Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 23.07.12, 21:13 W czym widzisz problem ? Skoro parking jest za drogi - zrezygnuj z knajpy albo kina. A jak Cie stać na kino i knajpe, to i chyba grosik na parking się w kieszonce znajdzie ? Jeśli nie - to prawdopodobnie nie znalazłeś się w docelowej grupie Klientow, i ani galerii z tobą, ani tobie z galerią nie jest po drodze. Genialnie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japko Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M IP: *.static.otenet.gr 23.07.12, 21:17 misiu pisowski, nie stać cię zapłacić za parking? to nie stać cię na przyjeżdżanie do galerii mokotów. odpust pod kościołem powinien ci wystarczyć Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 23.07.12, 21:48 Nie chodzi o cenę parkingu, ale o zasadę - nie płacę za parking przy galerii handlowej. Zostawiam tam pieniądze. Im powinno zależeć, żeby klient przyszedł. Jeśli nie są w stanie zapewnić mi bezpłatnego miejsca do parkowania - ich problem, nie mój. Są inne sklepy. Do Złotych Tarasów tez nie chodzę i żyję :p Odpowiedz Link Zgłoś
reexpert Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 23.07.12, 21:55 Jak na razie to tobie zależy żeby iść do kina i knajpy, a dodatkowo w tym samym czasie przechować gratis auto. Jakby zależało galerii, to chcieli by cie jakoś zachęcić do dłuższych odwiedzin, a zobacz - nic w tym kierunku nie robią. I co dziwne, ludzie tam byli, są i będą. Po prostu jednych zniechęca brak bezpłatnego parkingu (nie ma darmowych obiadów - ktoś za to i tak płaci), a innym pięć złotych w jedną lub drugą różnicy nie robi. Za parking nie płacisz. Przez 3 godziny. Film - 2 godziny i godzina na sklepy. No chyba że spędzasz w galerii więcej czasu - wtedy płacisz czynsz za "mieszkanie" tam. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 23.07.12, 22:27 Właśnie nie zależy :p Nie muszę chodzić do GM. Mogę podjechać do Piaseczna, albo pójść do Multikina. I pewnie nawet wyjdzie drożej, niż parking w GM. Ale płacenie za parking przy Galerii postrzegam jako naciąganie. I się na to nie godzę. Odpowiedz Link Zgłoś
reexpert Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 23.07.12, 22:42 Widzisz, problem w tym, że wszędzie chcesz / "musisz" jechać własnym autem, zamiast skorzystać z komunikacji miejskiej lub taksówki (jak już tak bardzo komunikacja miejska nie pasuje). "Mieszkamy na Służewcu a do Żoliborza mamy wszystkie sklepy poobrażane...To teraz przydzie nam chyba na Bielany jeździć. - Do Bydgoszczy będę jeździł a tu nie będę kupował!" Co to pięć złotych robi z ludźmi. Tak właściwie to nie płacąc za parking nie zostawiasz pieniędzy w GM. Idąc do kina też nie zostawiasz pieniędzy w GM, tylko w kasie kina. A to jak kino się rozlicza z GM to jakby problem pomiędzy nimi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasi1 Ale jak podjedziesz do piaseczna IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.12, 11:34 to i tak do kina nie pójdziesz, więc jednak zostaje galeria. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 23.07.12, 23:40 reexpert napisał: > Jak na razie to tobie zależy żeby iść do kina i knajpy, a dodatkowo w tym samym > czasie przechować gratis auto. > Jakby zależało galerii, to chcieli by cie jakoś zachęcić do dłuższych odwiedzin > , a zobacz - nic w tym kierunku nie robią. I co dziwne, ludzie tam byli, są i b > ędą. > Po prostu jednych zniechęca brak bezpłatnego parkingu (nie ma darmowych obiadów > - ktoś za to i tak płaci), a innym pięć złotych w jedną lub drugą różnicy nie > robi. > > Za parking nie płacisz. Przez 3 godziny. Film - 2 godziny i godzina na sklepy. > No chyba że spędzasz w galerii więcej czasu - wtedy płacisz czynsz za "mieszkan > ie" tam. Widzisz, chodzi o zasadę. Jeżeli zaszczycasz swoją obecnością Galerię, znajdujące się tam sklepy, i kina, to zakładasz że jak psu zupa należy ci się parking. W wielu krajach jest to rozwiązane tak, że na płatnym nawet parkingu przy sklepie/kinie/centrum handlowym, rachunek ze sklepu lub kina z opłaty cię zwalnia. Osobiście też mam zasadę, że do Złotych Tarasów, i teraz do Galerii Mokotów, nie chodzę. Do kina mogę pójść gdziekolwiek jeśli mi się zachce kina akurat, a nie oglądania filmu w domu, i zresztą zwykle i tak chodzę do Kinoteki w PKiN. Do sklepu też mogę pójść gdziekolwiek. Do tego raz mi się zdarzyło trafić awaryjnie wieczorem, po 21-szej do Carrefoura w GM po wprowadzeniu opłat, i zaparkowanie razem z zakupami mi zajęło mniej niż pół godziny, a wyjazd z parkingu zablokowanego przez szlabany z czytnikami kart, do których kolejka wyjeżdżających była spora, drugie pół godziny, jeśli nie lepiej. Po prostu. GM skalkulowała sobie, że jej się opłacają szlabany i opłaty. Ja kalkuluję sobie, że mi się nie opłaca tracić czasu na parkingu, bo co zaoszczędzę dzięki wolnym miejscom, stracę stojąc w kolejce do wyjazdu. I żeby była jasność, ja mimo nicku jestem facetem, nie lubię robić zakupów i szwendać się po sklepach, chcę wejść, kupić i wyjść, i stracić jak najmniej czasu. I nie pracuję nigdzie w okolicy i nie "mszczę się" na GM za wprowadzenie opłat, tylko po prostu w tej sytuacji wygodniej mi podjechać po ubranie albo buty do Arkadii lub Promenady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metro jakis dziwny jestes IP: *.acn.waw.pl 24.07.12, 00:29 wyjazd przed 3h nie wymaga nawet kasowania biletu. system rozpoznaje tablice rejestracyjne i szlaban sie otwiera :) nie musisz otwierać szyby i biletu wpychać do maszyny. druga sprawa, dzięki płatnemu parkingowi teraz bez problemu przyjeżdżam do gm i znajduje miejsce nawet przy wejściach. Chwała tez gm za nowe duze miejsca parkingowe dla rodzin z dziećmi. po trzecie jak idziesz do kina i przyjeżdżasz wieczorem to możesz nawet i 4h stac i nie zapłacisz Odpowiedz Link Zgłoś
reexpert Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 24.07.12, 06:29 No tak, i dlatego będziesz jeździł do sklepów na drugi koniec miasta, bo tam parking jest gratis. A samochód jeździ za darmo i twój czas też nic nie kosztuje. Skoro i tak do GM nie chodzisz - problem dla Ciebie nie istnieje, bo czy z opłatą czy bez i tak nie należysz do Klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_ptr Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 24.07.12, 01:04 Widziałem rozwiązania na świecie, gdzie za parking przy galerii handlowej płaci się zawsze i nie ma bezpłatnych godzin. Taki parking służy np. w Norwich (Wlk. Brytania) za publiczny parking miejski. Centrum Norwich ma gąszcz starych uliczek ledwie na dwa lub półtora auta szerokich i nie ma jak aut parkować. Na mieście są tylko miejsca parkingowe dla mieszkańców i osób niepełnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xjx Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii Mok... IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.12, 20:49 abonamentu w biurowcach sie nie wykupouje Panie Dziennikarz. Można go ewentualnie dostac od firmy. Każdy by wykupił jakby mógł. Tylko, że w firmie pracuje powiedzmy 100 osób a miejsc dla firmy jest np. 15. O 8 miejsca są wszedzie do okoła, nie ma problemu, ale już 8.30 sie nie da zaparkować, a o 9 kiedy wiekszosc zaczyna prace da sie juz parkowac tylko na krzywy ryj. Inna sprawa, że jakby ludzie parkowali bliżej siebie, sensowniej, to by sie zmiesciło dodatkowe 20% tych aut które tam stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ike Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.12, 21:09 oj, ojej, ajajaj, dla firmy na 100 osób przewidzianych jest 15 miejsc. No więc widocznie jest to racjonalnie uzasadnione? Tamtych 15 osób musi parkować pod biurem, gdyż samochód to ich narzędzie pracy? A reszcie to co, włosy łonowe powypadają od podróżowania, O ZGROZO, METREM? Właśnie taka mentalność, jak kolesia powyżej, wyraźnie pokazuje, w jakim bantustanie żyjemy. W prawdziwej cywilizacji (kraje Beneluksu, Szwajcaria, Niemcy, Wielka Brytania itd.) nawet ministrowie, głowy państw i szefowie wielkich firm dojeżdżają komunikacją miejską albo na rowerze. Tak, koleś, nie kłopocz się odpowiedzią: już by mnie tu nie było, gdyby nie to, że - pomimo właśnie takich kolesi, jak ty - jednak przeważają zalety, dla których warto tu żyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M IP: *.home.aster.pl 23.07.12, 21:15 Metro? Daj spokój - ci goście w garniturkach nie wiedza jak tam wejść. A jeszcze są przecież jakieś bilety, bramki, dwa kierunki kursowania, tyle wyjść na zewnątrz. Makabra ... nie ogarną tego. Oni metro znają tylko z amerykańskich filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
exxon71 Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M 23.07.12, 22:46 > A reszcie to co, włosy łono we powypadają od podróżowania, O ZGROZO, METREM? Daj lepiej znać, która stacja metra (i której linii) jest przy służewieckich biurowcach, bo jakoś nie mogę jej odnaleźć na planie metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Metro Wilanowska lub SKM Warszawa - Służewiec IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.12, 23:30 Metro Wilanowska lub SKM Warszawa - Służewiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lump z brzeskiej Metro Sluzewiec i przesiadują do 189 albo 317 IP: *.home.aster.pl 24.07.12, 09:17 Kursują co 6 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 10:11 A widziałeś HGW w autobusie? Albo Kulczyka? No więc ważniaki nie jeżdżą do pracy komunikacją miejską. A ważniakami też inni są prezesi, dyrektorzy itd. Czyli te 15 osób. Czasem jeżdżą taksówkami, jeżeli wolą skorzystać z buspasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fyx Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M IP: *.muterka.net 24.07.12, 11:48 cdn9.se.smcloud.net/t/photos/thumbnails/120646/hanna_gronkiewicz_waltz_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii Mok... IP: *.108.152.97.wlantech.pl 23.07.12, 21:11 > "Ustawiali się w kolejce już przed godz. 9, choć galeria zaczyna działać godzinę później." Ciekawe ile razy jeszcze będą pisali te bzdury bez sprawdzenia. Galeria Ursynów jest czynna od 9, bo o tej godzinie otwierany jest Carrefur (dla niedowiarków link: www.carrefour.pl/page/pl/tanie-promocje/hipermarket-spozywczy/sklep-market/mazowieckie/warszawa/carrefour-galeria-mokotow/"). Od 10 są czynne inne sklepiki, ale otwieranie parkingu o 9 było właśnie godzinami Carrefura spowodowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch Mokotowa Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii Mok... IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.12, 22:00 Sam będę wzywać strażników jak znów mi jakiś wieśniak zablokuje schody (parkowanie na chodniku - żeby wejść po schodkach, trzeba przeskoczyć samochód) albo przejście dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awd 7 mandatów karnych, 13 wszczętych procedur, IP: *.cdma.centertel.pl 23.07.12, 22:51 8 dyspozycji odholowania pojazdów i 7 pouczeń!!!! Moje życie nie będzie już takie jak do tej pory. Od dziś świat przybrał nowe oblicze! Ten news prosto z dojpy odmienił je na zwsze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaKomunikacją To zdjęcie z przed Faktu=mała wojenka strazników IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.12, 23:24 Domaniewska około 70-80 wyjazdów z bramy. Tylko przed AxelSpringer jest znak zakaz postoju przed wyjazdem z bramy. Ktoś sobie tam załatwił znak na wyjazd ze swojej posesji. Fakt to opisał, a Ci mistrzowie jeżdżą w jednej budzie z holującymi i naciągają kierowców na kase. Bo jak nazwać można postawienie tylko przy jednej posesji zakaz zatrzymywania i postoju. Takiego zakazu nie ma już posesja na przeciwko? Czyżby prezi z Axla załatwił sobie fajny wyjazd, a może prezi z Gehlamco? Czy gazeta mogłaby dotrzeć do decyzji urzędasa z miasta, który pozwolił postawić te znaki tylko przy tym biurowcu, a przy Unilever już nie? Kolejny "załatwiasz" prywatnych zakazów zatrzymywania przy wyjeździe jest przy pomarańczowym "prestiżowym" biurowcu. Ile kosztuje postawienie takiego zakazu obok prywatnej posesji, jak duże wpływy trzeba mieć w urzędach by sobie taki zakaz załatwić?. Recepta dla domaniewskiej ruch jednokierunkowy tylko z zachodu na wschód, a drogimi równoległymi w drugą stronę (dot. odcinka wołowska - taśmowa). Kolejna idiotyczna sytuacja to inwestycja GDDKIA która zlikwidowała wyjazd tą ulicą w stronę marynarskiej. JEST TYLKO JEDEN WYJAZD Z CENTRUM BIUROWEGO PRZEZ POSTĘPU reszta to prowizorki. Mokotów już 5 lat temu powinien wybudować płatny miejski parking dla kierowców, którzy muszą lub chcą przyjechać autem do pracy na min. 5.000 miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Donosicielstwo ma szaloną przyszłość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.12, 23:28 Pracownicy biur za nic mają przepisy. W tygodniu nie można przejść przez pasy, bo parkują na przejściu (!) samochody - pisał do nas zirytowany mieszkaniec. Brawo mieszkańcu Donosicielstwo ma szaloną przyszłość. Jak zirytowany mieszkaniec parkował na krzywy ryj to było dobrze, ale jak zaparkował sąsiad to życzliwy donosik. GW popiera takie "postawy obywatelskie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karny k*tas Re: Donosicielstwo ma szaloną przyszłość IP: *.dynamic.mm.pl 24.07.12, 08:43 Ja wzywam sm i wzywać będę jeśli takie wiejskie kołnierzyki będą zastawiać przejścia dla pieszych. Mieszkam tu na Służewcu i generalnie nie obchodzą mnie źle zaparkowane auta, ale jak potrzebuję się przedostać z wózkiem, a jakiś burak zastawił chodnik tak, że trzeba po ulicy np. zapylać to mnie krew zalewa. Pokochałam ;) miasto za postawienie słupków przy Domaniewskiej 39a gdyż zawsze jakiś idiota zastawiał chodnik tak, że trzeba było po schodach go omijać (z wózkiem?, na wózku?). Dodam, że zawsze dzwoniłam na konkretny samochód, a nie na wszystkich,bo inni nie przeszkadzali mi przejść. Popieram GM za płatny parking. Ile razy widziałam pracowników okolicznych biur wjeżdżających kilka minut po otwarciu GM na parking i natychmiast wychodzących parkingiem w kierunku biurowców. Ogólnie problem z parkowaniem jest wiadomo w całym mieście i rozumiem parkujących, że się denerwują, ja też mam czasem z tym problem w niektórych miejscach, ALE NIE NA PRZEJŚCIACH DLA PIESZYCH KRETYNI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warsawianista Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii Mok... IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.12, 23:38 Jak cie STAĆ na kino i zakupy, plus samochód który zaparkujesz, to znajdziesz 5 lub nawet 8pln na opłatę parkingową ,jeśli rozumiesz że to nie chęć zarobku a sposób na cwaniaków ze wsi co za dziecka musieli po 5km na piechote smigać do szkoły ,a teraz to furą do roboty "se zasuwają".To stolica Polski, za darmo to u siebie na ojcowiżnie tam to można wszystko robić co się chce nawet koło od traktora se potoczyć przez kałuże.A najlepszy widok to cham ze straży "wiejskiej" Vs cham z skąd kolwiek:) Bardzo dobry pomysł Galerii gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecz zapraszamy na KEN i Rolną IP: *.acn.waw.pl 24.07.12, 00:19 parkujące auta w pasie rozdziału. Darmowy P+R kosztem bezpieczenstwa. SM i Policja obijają sie i nic nierobia. Zresztą to samo Mokotów. IGNORUJĄ i liczą na to że nikt nie zginie. Mam nadzieję że wtedy ktoś im się dobierze do tyłków za zaniechanie swoich obowiązków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaczek Paskudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 00:41 Jacy paskudni ci kierowcy, zamiast wziąć się do roboty i pobudować sobie parkingi w dzielnicy biurowców, złośliwie zastawiają, co się da. Słusznie ich trzeba karać, pobudowaliby dzień czy dwa i już byłyby wszędzie legalne parkingi, a jak są leniwi i nie budują, niech bulą! Starczyłoby kilka tych śmiesznych bloków wyburzyć i już byłoby miejsce na budowę. A skoro są za leniwi, żeby burzyć, niech mają! A mieszkańców rozstrzelać, niech głowy nie zawracają czcigodnym władzom Stolicy, bo to w sumie jedna banda. A te wredoty, co przyjeżdżają załatwiać jakieś durne sprawy do biur, to już się nóż w kieszeni otwiera, przecież przez Internet wystarczy, po co zaraz przyjeżdżać? W normalnym świecie klient do biura nie przychodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Po efektach ich poznacie... IP: *.net.abissnet.al 24.07.12, 08:02 "efekty działań straży to 7 mandatów karnych, 13 wszczętych procedur, 8 dyspozycji odholowania pojazdów i 7 pouczeń" A co to są "wszczęte procedury"? To chyba "polowali" przez 15 minut, ja przez okno co dzień widzę więcej kandydatów do wywózki/mandatu. Na byle uliczce w Warszawie, nie tylko na Służewcu można w parę minut tyle "efektów" zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
zmija0480 Dlaczego Służewiec pracuje od 9 a nie od 8 czy 7? 24.07.12, 09:11 Cały dzień przez to rozpieprzony ale taka filozofia korpo-pracodawców aby pracownicy jak najmniej prywatnego życia mieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kita Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii Mok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 09:55 Straż Miejską trzeba by zlikwidować bo zamiast pracować do czego została według nazwy stworzona wypisuje tylko mandaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Misiu - w Wa-wie jest komunikacja miejska :) IP: *.free.aero2.net.pl 24.07.12, 10:17 W Wa-wie jest komunikacja miejska. I to taka, że przyjezdni turyści nam zazdroszczą ! Jak wyjdziesz z domu "na styk" to będziesz się kisił niczym śledź w beczce w tramwaju, ale jak wyjdziesz 20 min. wcześniej - będziesz siedział.Owszem, autobusy stoją w korkach. Ale wiesz dlaczego, prawda ? Za dużo słoików na drodze. Bo to jest fakt - warszawiacy lubią sobie pospacerować po swoim mieście, i wiedzą, że w sumie autobusami jest szybciej, taniej i wygodniej. Pomysł kogoś z góry jest super - jeden patrol, za to oddelegowany na stałe: i już są pieniądze na premie, nowe komputery itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Misiu - w Wa-wie jest komunikacja miejska :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.12, 10:55 "Bo > to jest fakt - warszawiacy lubią sobie pospacerować po swoim mieście, i wiedzą, > że w sumie autobusami jest szybciej, taniej i wygodniej." niestety, z tym sie nie zgodze, szczegolnie po zmianach zmuszajacych mnie to kilku przesiadek od czapy. ul. Broniewskigo-petla Okecie wraz z 15 minutowym spacerkiem komunikacja - z 5 lat temu - ok. 1 godz.- 1,20 - teraz 1,5 godz - autem-45 minut czas w okresie poza wakacyjnym a wiec z uwzględnieniemaa korkow. I JAKO CIEKAWOSTKE na Okęciu wywalili P+R, sliczny jest, ale linie tramwajowe polikwidowali. Z 5 zostaly 2. :D za to wszystko co sunie po torach Grójecką skręca. nie wiedzieć czemu, do petli Banacha, od Narutowicza jadac praktycznie puste,za to w tych 2 liniach co zostaly na okecie tlum dziki i scisk Sensu brak. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boddoxx Trzeba pokazać najnowsza fure kolegom z IP: 194.8.126.* 13.08.12, 12:40 korporacji. Komunikacja miejska jest przecież dla plebsu. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek A dokąd chcą je przeparkować? 24.07.12, 10:46 "Część kierowców z pobliskich budynków widząc strażników natychmiast pojawiała się przy samochodach, by je przeparkować." Ciekawe dokąd przeparkować, skoro podobno wszędzie w okolicy brak legalnych miejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy A wszystko dzięki radzie miejskiej, która... 24.07.12, 10:59 ...zakazała firmom budowanie parkingów dla chętnych. Wskaźniki parkingowe w Warszawie Tylko kto to rządził w 2006 roku, ktoś przypomni nazwiska? Jakiś dziennikarz? Jest na sali? ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Porażająca wydajność.... IP: *.k.omnitec.pl 24.07.12, 12:01 www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,ruszyla-akcja-galeria-walcza-z-nielegalnym-parkowaniem,53376.html "Przez pierwsze dwie godziny strażnicy odholowali cztery auta, wystawili 4 mandaty, a dwie osoby zostały pouczone. Do tego doszło 10 wezwań w celu wyjaśnienia sprawy." Porażająca wydajność.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii Mok... IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.07.12, 15:15 A czemu są płatne parkingi w biurowcach także dla parcujących tam? I świecą postkami, bo płacić 40 euro miesięcznie (ze zniżką niby dla pracownika) to jednak granda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Strażnicy polują na kierowców wokół Galerii M IP: *.ip.netia.com.pl 24.07.12, 17:49 Zapytaj pracodawcy lub właściciela budynku. Zachciało się pracy w światowej korporacji - trzeba cierpieć. Ta zapewne uznała, że tak samo jak w innych europejskich miastach - kwota 40E za miesiąc parkowania jest niewygórowana. Problemem jest więc albo wygórowana cena za miejsce, albo niewystarczająca siła nabywcza twojego portfela. BTW - co to są postki ? Odpowiedz Link Zgłoś