Dodaj do ulubionych

Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorową ...

08.12.12, 09:07
Ciekawe czy te służby były już u staruszki stającej z czosnkiem przed wejściem do Metra Świętokrzyska. To też wydaje się gruba ryba.
Obserwuj wątek
    • Gość: Arek Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorową ... IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 09:20
      Moim zdaniem instytucja straży miejskiej w realiach naszego kraju to nieporozumienie. Leczenie kompleksów, niedowartościowanie, przez to próba doścignięcia policji w jej prawach, niekompetencja, brak elementarnej wiedzy fachowej i zasad funkcjonowania w społeczeństwie - to tylko cząstka wad wielu "funkcjonariuszy" straży. Niektóre miasta z niej zrezygnowały, inne szykują się do likwidacji. Popieram !!!
      • Gość: beata Re: Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.12, 09:41
        podpisuje sie pod tym watkiem w 100%!
        Jak to mowia: za glupi do policji, za slaby do wojska no to do strazy miejskiej w sam raz :)
      • Gość: Ja Re: Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorow IP: *.play-internet.pl 08.12.12, 10:12
        W pełni się zgadzam !!! Może już nadszedł czas zorganizować ruch społeczny za zlikwidowaniem tej pseudosłużby. Pieniadze marnowane na niby użyteczną działalność przeznaczyć na policję.
      • Gość: gość Re: Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.12, 10:59
        Popieram przedmówce !
    • panvader Lambada 08.12.12, 09:47
      Sprawa jest śmieszna i nic z tego nie będzie, ale nie zmienia to faktu że po pierwsze, żadna to atrakcja i po drugie niesamowicie irytująca. Kiedyś musiałem wysłuchiwać tego pana, albo raczej tej katarynki godzinami...
      • Gość: gość Re: Lambada IP: *.free.aero2.net.pl 08.12.12, 09:55
        Stare Miasto to taki park rozrywki z "zabytkam", watą cukrową, bursztynem i kataryniarzem czy mimem. Nikt nie każe nikomu mieszkać na terenie wesołego miasteczka czy na Starówce w mieszkaniu, które dziadek dostał "za zasługi dla umacniania socjalizmu".

• panvader Re: Lambada 08.12.12, 10:02
          To bardzo ciekawe co napisałeś. Dobrze wiem jak jest na Starówce. Wiem bo tam pracowałem. Różne rzeczy tam się dzieją a ten pan to też niezła szuja. Widziałem go jak ganiał dzieciaki żeby mu zapłaciły za zrobione mu zdjęcie.
          • wswxxx Re: Lambada 08.12.12, 12:01
            A Ty, jak rozumiem, właśnie "uprzejmy donos obywatelski" robisz?
            Konfident jesteś czy co?
            • panvader Re: Lambada 08.12.12, 12:19
              Nie. Donosy nie składa się w komentarzu w sieci. Po prostu ten koleś od zawsze mnie wk&%wiał i niech spi#%dala.
              • Gość: lukiluki Re: Lambada IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 14:04
                A mnie ty wk&%wiasz. Ot tak, za to, że4 istniejesz. Więc spi#%dalaj z forum.
              • jacekzwawy Re: Lambada 08.12.12, 14:28
                Wk..wiasz mnie koleś i spierd.. z forum!
                • panvader Re: Lambada 08.12.12, 16:34
                  Oj, nie grzejcie się tak buraczki!
      • saikokila Re: Lambada 08.12.12, 13:42
        panvader napisał:

> Sprawa jest śmieszna i nic z tego nie będzie, ale nie zmienia to faktu że po pi
        > erwsze, żadna to atrakcja i po drugie niesamowicie irytująca. Kiedyś musiałem w
        > ysłuchiwać tego pana, albo raczej tej katarynki godzinami...

Dla dzieci to jest najwidoczniej atrakcja, przynajmniej dla niektórych. Jakby nie była to by tam nie pracował.
        • panvader Re: Lambada 08.12.12, 17:40
          Przejdź się kiedyś na Rynek to zobaczysz jak to na prawdę wygląda. Spróbuj mu zrobić zdjęcie.
      • ilanek pogonić gościa 08.12.12, 15:25
        pogonić gościa z tą loterią. Jak chce katarynić to niech to robi tak jak inni, hobbystycznie, a sobie niech znajdzie jakiś zawód zamiast sępić kasę za zdjęcia.
      • Gość: Yogi Re: Lambada IP: *.jmdi.pl 08.12.12, 19:26
        To nie stój jak gapa w jednym miejscu, tylko odejdź. Niczym nie odbiegasz od mądrego inaczej służbisty. Ten człowiek zasługuje na splendor a nie jakieś mandaty i beznadziejne uwagi. Coś robi dla miasta, w przeciwieństwie do narzekających .
    • Gość: AntyKomu Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorową ... IP: *.free.aero2.net.pl 08.12.12, 09:54
      Wczoraj, kolejny raz, zaczepił mnie facet, który za pieniądze chciał 'popilnować' mój samochód. Ciekawe dlaczego Straż Miejska nie może poradzić sobie z takimi kolesiami, którzy nielegalnie 'prowadzą działalność gospodarczą' a czepiają się tych, którzy nie są uciążliwi.
      To jest kwestia odpowiedniego ustawienia priorytetów i zrozumienia intencji ustawodawcy, niestety, wygląda na to, że w Straży Miejskiej tego nie potrafią. Może czas na zmianę zarządzających tą formacją.
    • wlodzimierz.ilicz Opisany incydent świadczy, że III RP to państwo 08.12.12, 09:56
      opresyjne i represyjne, gdzie na zdrowy rozsądek nie ma żadnego miejsca.
      Tego żesmy się dorobili i w Warszawie pod rządami Gronkiewicz-Waltz.
      • Gość: gość Re: Opisany incydent świadczy, że III RP to państ IP: *.cern.ch 08.12.12, 10:19
        Uuu....
        Spieprzaj dziadu?
    • j_kaczynski Re: Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorow 08.12.12, 09:59
      Chooye ze straży miejskiej coraz bardziej starają się o to by ludzie zaczęli im szpuszczać łomot jak tylko znajdą si e sam na sam w ciemnej uliczce.
      Już teraz niektórzy plują na ich widok, ale jak widać frustratom jeszcze tego za mało.
      • wswxxx Re: Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorow 08.12.12, 12:02
        Czekaj, czekaj! Czyżbyś podżegał do napaści na funkcjonariusza Straży Miejskiej?
        • Gość: cincin Re: Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorow IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.12.12, 18:28
          nie podniecaj się tak społeczniaku
        • a_weasley Re: Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorow 10.12.12, 22:16
          swxxx napisał:

> Czekaj, czekaj! Czyżbyś podżegał do napaści na funkcjonariusza Straży Miejskiej
          > ?

Napisz do prokuratury. Albo zapisz się do tych granatowych, oni wytropili nielegalny hazard, ty właśnie terrorystę, siebie nawzajem warci jesteście.
    • Gość: gość A co z sadystami żebrzącymi z uśpionymi psami i ko IP: *.free.aero2.net.pl 08.12.12, 10:03
      Jest rozwiązanie: niech urzędnicy szybciutko wydadzą zgodę temu panu na handel w obrębie Starówki i już.
      Ciekawe, czy strażnicy miejscy kiedykolwiek wezmą się za sadystów, którzy żebrzą z wykorzystaniem uśpionych jakimiś prochami zwierząt: psów i kotów.
      Przy Metrze Centrum - tuż przy wejściu do podziemnego przejścia, na samym środku, zawsze leży jedno zwierzę . Przy wejściu na perony Metra Politechnika - często na środku siedzi z gitarą, śpiącym psem i śpiącym kotem młoda kobieta. Do dzieła !
      • Gość: gość Re: A co z sadystami żebrzącymi z uśpionymi psami IP: *.cern.ch 08.12.12, 10:21
        Fakt, ot pani Baby nieźle zalatuje.
        Dziewczyna całkiem nieźle śpiewa.
        Ale zwierzaków bym się nie czepiał. Chyba Przedmówca nigdy nie miał psa ani kota.
        • Gość: gość Re: A co z sadystami żebrzącymi z uśpionymi psami IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 17:32
          Owszem, miał i ma. Żadne znane mi normalne zwierzę nie położy się i nie zaśnie w takich jak opisane miejsca, w których co sekunda przewalają się o centymetry od zwierzęcia dziesiątki ludzi. A już na pewno nie kot, który w takim miejscu nie wytrzymałby nawet sekundy. Ta dziewczyna, która tak ładnie śpiewa i gra, szprycuje swoje zwierzaki jakąś chemią, a na dodatek wlecze je przez pół Wa-wy z Targowej do Metra Politechnika (kota na dodatek nie w klatce ale w zwykłej torbie.
    • stroggo81717 Pierniki ze straży wiejskiej. 08.12.12, 10:11
      Nie przyjęli ich do policji, to bawią się w samosąd. A w dodatku jak papuga może handlować?
      • Gość: feldkurat-katz Re: Pierniki ze straży wiejskiej. IP: *.204.48.93.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.12.12, 10:34
        popieram . wezwanie do sądu powinna dostać do łapek własnych papuga i to papuga powinna stawać przed sądem . Podobna sprawa jak pies piosenkarki Kory otrzymywał pocztą narkotyki . I prokuratura umorzyła sprawę. Ponadto nie wiem , czy tu nie nastąpiło przekroczenie kompetencji przez strażnika miejskiego .
        • stroggo81717 Re: Pierniki ze straży wiejskiej. 12.12.12, 14:16
          Idę o stówę że nastąpiło. A ja i tak uważam że ta straż wiejska to wielka kpina. Od takich akcji jest policja, a nie jakaś straż.
    • pis_to_pic I gdzie tu problem ? 08.12.12, 10:35
      Strażnik miejski nie działa w próżni tylko w ramach przepisów. Według straży miejskiej Pan handluje na co nie ma zezwolenia. Według Pana pobieranie dwóch czy pięciu złoty opłat za los to nie jest handel. Sąd rozstrzygnie kto ma rację. Prawdopodobnie Pan przegra, zapłaci karę a jak będzie chciał dalej handlować to wyrobi sobie stosowne pozwolenie. Ilość przepisów i zezwoleń na starówce była odpowiedzią na zapotrzebowanie.
      • Gość: xyz Re: I gdzie tu problem ? IP: 46.227.109.* 08.12.12, 11:02
        Prawda jest taka że część strażników działa w próżni bo nie znają przepisów na podstawie których działają. Dodam jeszcze że SM to element państwa które zgodnie z konstytucją ma służyć obywatelowi a nie na odwrót - prosta odpowiedź czemu SM jest co najmniej nie lubiana, są bardzo rygorystyczni w sprawie różnych pierdół np. zatrzymywanie się w zatoczce autobusowej żeby kogoś wysadzić, zgodnie z prawem jest to wykroczenie - policja kogoś takiego przegania, każe odjechać a dzielny strażnik wyciąga bloczek mandatowy. Co do sądu to przypuszczam że nawet jeśli stwierdzą że pan złamał prawo to umorzą warunkowo ze względu na niską szkodliwość społeczną.
      • Gość: normalny masz tok myślenia identyczny jak SM, ten człowiek IP: *.chelmnet.pl 08.12.12, 11:14
        ma zezwolenie i pewnie płaci podatki, z których utrzymywane są pasożyty nakładające kary. Może jeszcze badanie kału ludzie mają przy sobie nosić?
    • Gość: Polak zlikwidować SM, bo tym ludziom kompletnie odbiło IP: *.chelmnet.pl 08.12.12, 11:06
      na punkcie kasy! To jest jakaś PATOLOGIA! Dostali za dużo uprawnień, a przy tym poziomie inteligencji powinni mieć służbowy kij z gwoździem do zbierania papierów i zdawać raporty ile worów ze śmieciami zebrali!
    • freejazzy Brawo panie funkcjonariusz! 08.12.12, 11:21
      Swoją postawą udawadniasz pan jak bardzo w tym mieście potrzebna jest Straż Miejska...
    • Gość: Warszawiak Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorową ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.12, 11:23
      Jeżeli sąd uznago go za winnego, a on w zwiazku z tym oświadczy ze nie ma już siły walczyć z wiatrakami, wiec rezygnuje z tej pracy, a więc jeśli warszawa straci swojego kataryniarza, jeden z elementow ktory tworzy charakter tego miasta, bede juz na 100% przekonany, ze urzednicy i wladza tego miasta i kraju, dążą jedynie do destrukcji miasta i nas wszystkich i nie ma dluzej czego w tym kraju szukac...
    • Gość: mz sprawdzić, czy posiada aktualne badania techniczne IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 11:38
      tej katarynki, światła stopu, cofania, przeciwmgielne i klakson.

A są prawa jazdy na katarynki?

Niestety do tych wszystkich "organów" sprawowania władzy trafiają idioci.
    • panna111 Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorową ... 08.12.12, 12:04
      O straży miejskiej mam takie zdanie, jakie przeważa we wcześniejszych wypowiedziach, albo nawet jeszcze gorsze. Nie rozumiem jednak dlaczego wszyscy bulwersują się, a najbardziej kataryniarz, obowiązkiem płacenia podatku od dochodów. Przecież wszyscy musimy je płacić. Bo takie jest prawo! Dlaczego kataryniarz miałby być z tego obowiązku zwolniony?! Twierdzi, że płaci. Owszem, płaci miastu za zajęcie pasa terenu, ale to zupełnie inna sprawa, bo to nie jest podatek od dochodu. To jest jego miejsce pracy i czerpie z tej pracy dochód. Przecież nie robi tego charytatywnie, więc dlaczego dziwi go (i wielu innych), że musi robić to zgodnie z prawem, tym podatkowym również. A poza tym, ten pan ustawia się zawsze tak, że zasłania swoim "kramem" Syrenkę. Wchodząc na Rynek od strony Świętojańskiej czy Zapiecka widzi się głównie tłumek dzieciaków i jego. Nie Syrenkę lecz jego. Powinien dodawać Staremu Miastu kolorytu, zamiast dominować.
      • Gość: xyz Re: Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorow IP: 46.227.109.* 08.12.12, 12:20
        Chyba źle zrozumiałaś artykuł - on ma działalność gospodarcza czyli podatki płaci, natomiast nie płaci za zajęcie pasa terenu bo niemożliwym jest jego wyznaczenie, tzn. przemieszcza się po starówce, bardzo możliwe że w ogóle nie da się go podciągnąć pod przepisy o handlu bo wtedy nie mógłby zmieniać miejsca postoju. miałby wyznaczone jedno miejsce tak jak jakaś budka albo coś takiego
    • Gość: grilleiro Re: Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorow IP: 85.222.19.* 08.12.12, 12:15
      Warszawska straż miejska to jednak stado baranów...
      • Gość: occam Re: Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorow IP: *.146.247.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.12.12, 12:35
        nie baranów tylko owcoj...ów
    • Gość: jo Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorową ... IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 12:42
      Ktoś uparcie psuje moje miasto!!! Proszę się odczepić od katarynki, kataryniarza i od papugi.
    • polskirozlamacz Te przepisy o loteriach 08.12.12, 13:23
      mają zastosowanie tylko jeśli wartość pojedynczej nagrody przekracza średnią pensję. Zatem nie piszcie głupot.
      • Gość: as o czego jest straż miejska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.12, 14:23
        o czego jest straż miejska?
        1. zarabianie na fotoradarach
        2. wlepienie mandatu kataryniarzowi warszawskiemu

coś jeszcze robią?
    • jacekzwawy Straż miejska do likwidacji! 08.12.12, 14:32

Straż miejska do likwidacji. Nie ma z nich żadnego pożytku. Ścigają babcie handlujące czosnkiem albo kataryniarza, ale prawdziwych chuliganów unikają jak ognia. Raz w życiu potrzebowałem ich, bo jakiś debil zaparkował tak, że zablokował mi samochód. dzwoniłem 3 razy do nich, ale nie przyjechali.
      • Gość: gary Re: Straż miejska do likwidacji! IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.12, 14:38
        Haha jak u Wiecha.
        Niech może papugie też zabierze.
        • a_weasley Re: Straż miejska do likwidacji! 10.12.12, 22:17
          Gość portalu: gary napisał(a):

> Haha jak u Wiecha.
          > Niech może papugie też zabierze.

Papuga też do paki! Będzie dowodem dla sądu wojennego!
    • Gość: Gość Zła wiadomość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.12.12, 14:40
      Niestety, póki Warszawą rządzi PiS, a premierem jest Jarosław Kaczyński nic się nie zmieni... Musimy uzbroić się w cierpliwość i jakoś to przetrwać.
    • ilanek kasa, kasa 08.12.12, 15:22
      Kataryniarz po prostu nastawiony na kasę na maksa. Inni kataryniarze robią to hobbystycznie. Nieźle musi na tej loterii zarabiać, skoro potem ma wakacje przez pół roku. Nie każdy może sobie na taki luksus pozwolić.
    • Gość: sun Kataryniarz stanie przed sądem. Przez kolorową ... IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 16:01
      Trzymamy kciuki za kataryniarza ! straż miejska do likwidacji !
    • Gość: filut z Pragi dobrze ze go Bufeciarskie atandy nie skatowaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.12, 16:57
      jak ta staruszke w metrze ktora za dlugo wyciagala legitimacje inwalidzka i sie dzielne kanarstwo zdenerwowalo

a pan kataryniarz niech sie na piosenki klezmerskie przerzuci, chalat chasydzki zakupi i pejsy zapusci - wtedy laufry Bufetowej beda go z szaconkiem omijac o 50 krokow
    • a_weasley Co musi zrobić Straż Miejska (twarz wiejska)... 10.12.12, 22:18
      ...żeby wreszcie toto rozpędzono na cztery wiatry?
    • a_weasley Papuga też do paki! 10.12.12, 22:21
      Będzie dowodem dla sądu wojennego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka