Gość: baba IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 18:15 ja się go przestraszyłam, wychodząc z autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mars Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: 217.153.152.* 14.02.13, 18:21 Ani to ładne, ani estetyczne, ani pasujące do okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podob IP: 31.179.100.* 15.02.13, 02:38 Gość portalu: Mars napisał(a): > Ani to ładne, ani estetyczne, ani pasujące do okolicy. Wiadomo! nie ma to jak postawic toi-toi,albo sklepik z blachy falistej! ach ci "esteci".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 18:58 Niech się nie obawia o ile nie będzie chciał nas tym uszczęśliwić na stałe, tak jak w wypadku palmy i tęczy. Jednym słowem, nie pilnować odbioru przez warszawiaków a pilnować terminu odbioru pracy i wszystko będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13f Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 19:26 Wygląda na łatwopalny... Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podob 14.02.13, 19:35 Gość portalu: 13f napisał(a): > Wygląda na łatwopalny... Łatwopalna to jest tęcza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... 14.02.13, 19:33 Takie to jakieś dziwne. I za grube... PS Tęcza won. Odpowiedz Link Zgłoś
nieszaryobywatel Maszkara 14.02.13, 19:47 Ci "artyści" już nie mają chyba pomysłów jak bardziej oszpecić Warszawę. Jeśli instalacja jest wykonana z metalu, to mam nadzieję, że w miarę szybko zajmą nią się osoby z "klubu miłośników metali kolorowych" :) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Maszkara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 19:50 Chyba masz kłopoty z czytaniem. Rura jest z desek. Zapraszamy właścicieli kominków. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nieszaryobywatel Re: Maszkara 14.02.13, 20:24 Gość portalu: orient napisał(a): > Chyba masz kłopoty z czytaniem. Rura jest z desek. Zapraszamy właścicieli komin > ków. ;-) Zdjęcia i wideo odrzuciły mnie od tekstu, więc nic nie przeczytałem (chociaż przyznaję, że powinienem). Ale słusznie, nic straconego - będzie piękny koksownik jak (jeśli) jeszcze chwyci jakiś mróz :) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzik Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: *.jmdi.pl 14.02.13, 20:09 Okropne. O ile lubię abstrakcję, ta jest absurdalna i nie pasująca. Czemu z mojego miasta robi się kosz na... facet sam powiedział, że pochodzi z zagłebia, tam jego rzeźba pasowałaby, Tu w Wawie, jest nieporozumieniem. Tym razem Ja mam ochote to podpalić, proszę zabierzcie to coś, jest naprawdę brzydkie, dołujące, nie pasuje ani do Warszawy (jaka tematyka? przekaz?) a już miejsce umiejscowienia..... szlag. Przepraszam ludziu ale to naprawdę pomyłka, jesli chodzi o miejsce, zabierz to i dokończ dzieła... Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi hi hi Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 20:31 Zastanawiam się, kto wydaje zgodę na takie sranie w przestrzeni publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kici-kici Re: Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 20:44 chrzanić zgodę, kto daje kasę ...obawiam się, że my Odpowiedz Link Zgłoś
cucurucu Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... 14.02.13, 20:46 Ten "artysta" mogl przynajmniej posprzatac po sobie kiedy dokonal juz dziela. Co to za pomysly w ogole zeby zasmiecac Warszawe takim syfem? Odpowiedz Link Zgłoś
cucurucu Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... 14.02.13, 20:49 Przy okazji chcialem spytac, skoro nie mozna umieszczac uwag pod wlasciwym tekstem, dlaczego tych zmarlych zydow nie mozna bylo gdzies po cichu przeniesc na cmentarz a nie urzadzac jakies cyrki i sluchac rad rabina. Co on kurde ma do gadania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podob IP: *.168.c86.petrotel.pl 15.02.13, 00:20 Właśnie, 1. gdzie opcja komentowania artykułu o szczątkach przy Żabie? 2. Gdzie rozdział religii od państwa, o którą tak walczą postępowe środowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Szału nie ma. IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 23:13 Kilka poczerniałych, nadpalonych desek zbitych do kupy... Bałagan, który po sobie zostawili monterzy, to też artystyczna część instalacji, czy też przykład zwykłego niechlujstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajestemzwarszawy Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: 212.180.162.* 14.02.13, 23:34 Palma i Tęcza? Rozumiem. Nie burzą ani nie zmieniają przestrzeni architektonicznej/miejskiej,bo "wtapiają" się Rondo, czy Plac. Dzisiaj, i palma i tęcza są znakami, które współgrają z miejscem, w którym są. Jakim znakiem/symbolem jest komin(!!!)? Postawiony na chodniku przy skrzyżowaniu(!) obok dawnego Domu Polonii (po stronie Ogrodu Saskiego, na przeciwko Ambasady Szwajcarii). Miejsce nie jest placem, tylko fragmentem ulic. To może jest mniej ważne dla przstrzeni miejskiej, jeśli dowiemy się- CO TO ZA SYMBOL/znak?! Masakra estetyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podob IP: *.home.aster.pl 15.02.13, 00:37 saskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podob IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 02:59 jw. + czy palma współgrała od razu? Tęcza podobno nie współgra dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejski Re: Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podob IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 03:09 A mi się podoba. Zadziwia, nie wiąże się z polityką i martyrologią, nie szpeci, jest wyjątkowe i do tego docenione na ASP. Faktycznie, szkoda że nie wiąże się z ciekawym - dla mnie - otoczeniem(np. historycznie), ale na pewno jest estetyczne. Więcej takich inicjatyw, nawet tymczasowych, tak byśmy bez wejścia do galerii mogli obcować ze sztuką współczesną (którą średnio rozumiem, jak większość na forum jak widzę) i móc ją komentować wedle własnego widzimisie. Myślę, że ciekawe test to dla warszawian jak i dla turystów. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: *.168.c86.petrotel.pl 15.02.13, 00:17 Ok stanął. I na co on, ten komin? Coś symbolizuje, czy stoi by stać? Odpowiedz Link Zgłoś
lese_majeste czy "artysta" był w Luwrze i widział np Monę Lizę 15.02.13, 00:57 tam wystarczy znakomita sztuka, bez tzw. szokowania, czyli inaczej mówiąc jak nie mam nic do powiedzenia to mówię, że szokuję, no wypnę dvpę lub publicznie pokażę rzyć, taką od Marchołta, ale i wiele innych pomysłów jest równie dobrych, jak kiedyś obejrzałem "sztukę" w zamku książąt mazowieckich, to do tej pory nie wiem, czy był to produkt nurków czy ktoś zamiast na śmietnik wyniósł to do zamku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: czy "artysta" był w Luwrze i widział np Monę IP: 212.160.172.* 15.02.13, 12:07 no proszę a ty nie masz nic do powiedzenia i mimo to coś tam próbujesz bełkotać. nie odmawiaj tego prawa innym panie Kali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejski Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 03:11 A mi się podoba. Zadziwia, nie wiąże się z polityką i martyrologią, nie szpeci, jest wyjątkowe i do tego docenione na ASP. Faktycznie, szkoda że nie wiąże się z ciekawym - dla mnie - otoczeniem(np. historycznie), ale na pewno jest estetyczne. Więcej takich inicjatyw, nawet tymczasowych, tak byśmy bez wejścia do galerii mogli obcować ze sztuką współczesną (którą średnio rozumiem, jak większość na forum jak widzę) i móc ją komentować wedle własnego widzimisie. Myślę, że ciekawe test to dla warszawian jak i dla turystów. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miros77 Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 05:41 Panie "artysto", sztuka to ma być przede wszystkim ładna, miła dla oka i nie szpecić. Powinna wywoływać pozytywne uczucia i emocje. To o czym Pan mówi to nie sztuka tylko eksperyment socjologiczny. Sorry, strasznie to brzydkie co Pan zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nice Re: Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podob IP: *.play-internet.pl 15.02.13, 12:28 Hahahaha! Świetna definicja sztuki!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 07:36 Świetne! Bardzo mi się podoba. Nie jest takie bezduszne, jak np. rzeźby Serry, a jednak wpisuje się w kontekst miejski i można temu nadać plakietkę "sztuka publiczna". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsawer Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: 84.38.95.* 17.02.13, 16:01 moze to rzezba na czasie,jest komin,czarny jak nasza przyszlosc,co nas czeka?czarna rzeczywistosc,wlasnie dostalem wyliczenie podatku i oplaty za smiecie,po nowych cenach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi jeszcze komin moglby robic takie sssss jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 21:01 to kiedys kibole LKSu witali "pejsow z Zydzewa" na derbach Lodzi - to by sie zrobila sensacja na skale swiatowa a te lewackie durnie wspomagane przez szechterowke moze by troche odpuscili biednym warszawiakom tak bardzo zmeczonym niszczeniem ich miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finka Czarny komin stanął w Al. Ujazdowskich. Podoba ... IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 11:06 Świetna rzeźba, doskonale umiejscowiona na tle pokrytych śniegiem drzew. Uwagi krytyczne niektórych oglądających, są nie na poziomie, gdyż o wartości dzieła sztuki nie stanowi to z czym się kojarzy danej osobie wybrany obiekt. A taka jest większość opinii. Ja uważam, że jest to bardzo dobra rzeźba i należą się podziękowania dla artysty a także organizatorom a szczególnie miastu, że nie bali się uwag krytycznych. Niezrozumienie współczesnej sztuki jest zjawiskiem powszechnie znanym a zresztą tak było zawsze w historii. Wystarczy przypomnieć pierwsze wystawy impresjonistów, którzy musieli założyć Salon Niezależnych , aby pokazać publiczności swoją sztukę. Czekam więc na więcej takich działań artystycznych, które przybliżą publiczności Warszawy, dobrą sztukę, tak jak to ma miejsce w innych stolicach europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś