Dodaj do ulubionych

Poprawiają dzieciom uszy. Operacja na pierwszą ...

15.04.13, 11:28
"Operacje u dzieci traktuję jako lecznicze, często niezbędne, by dziecko mogło normalnie funkcjonować" "Operować można od 7 lat"
Wyróżniam te zdania ze względów oczywistych - artykuł prowokuje do ataków na Kościół!
Obserwuj wątek
    • Gość: c Idzmy z duchem czasu. IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.04.13, 11:32
      Dla dziewczynek hitem tego roku będzie modelowanie warg łonowych.
      • Gość: C I wszywanie zamków błyskawicznych z eko skóry ;-) IP: 94.198.34.* 15.04.13, 12:25
      • Gość: ... Re: Idzmy z duchem czasu. IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 17:50
        wargi łonowe? a co to jest?
      • Gość: boo-boo Idź lepiej do szkoły. IP: 89.211.209.* 02.02.14, 15:34
        A co to są wargi "łonowe" ?
        Do książek gimbusie bo lekcje z biologii jakoś kiepsko ci wchodzą do głowy.

Jeśli już mówimy o kosmetyce intymnej to sorki nikt z gołą doopą na wierzchu nie lata i nijak koledzy czy koleżanki mogą to i owo zobaczyć- w przeciwieństwie do odstających uszu....no chyba, że ty praktykujesz chodzenie w majtach na głowie.
    • cotokoniaobchodzi Psy mają lepiej. Im nie wolno uszu modelować 15.04.13, 11:45
      Czy dziecko stanowi własność rodziców? W innych sprawach państwo prawnie ją ogranicza, dlaczego nie robi tego w zakresie zabiegów medycznych nie wynikających z potrzeb medycznych?
      • rumpa Re: Psy mają lepiej. Im nie wolno uszu modelować 15.04.13, 12:16
        taaa, bo rodzice wywalają 4 tysie o tak, a nie dlatego, że dzieciak boi się iść do szkoły. Po prostu mają za dużo kasy i tak się zastanawiają, co tu podciąć i naciągnąć. Codziennie wieczorem oglądają dzieciaka i medytują.
        Dziecka "nie" powinno kończyć temat.
      • Gość: boo-boo Bredzisz IP: 89.211.209.* 02.02.14, 15:31
        Ty się najpierw dokształć w temacie jak wygląda modelowanie uszu psa, a korekta odstających uszu u dziecka.
        Skoro dziecko cierpi psychicznie z powodu naśmiewania się to sorry- ale jest to zabieg poniekąd z przyczyn medycznych.
    • nick_do_komentarzy Ważne 15.04.13, 13:14
      Nie rozumiem krytyki. Takie operacje mają pełne uzasadnienie, ponieważ defekt fizyczny w postaci zbyt odstających uszu będzie miał poważny wpływ na rozwój psychiczny człowieka (dzieci są w takich przypadkach bezwzględne) i nieodpowiedzialnością jest zaniechanie korekty, która jest dostępna za nieduże pieniądze.
      • asperamanka Re: Ważne 15.04.13, 13:44
        nick_do_komentarzy napisała:

> Nie rozumiem krytyki. Takie operacje mają pełne uzasadnienie, ponieważ defekt f
        > izyczny w postaci zbyt odstających uszu będzie miał poważny wpływ na rozwój psy
        > chiczny człowieka

Tiaaa. Potem się okazuje, że taki dzieciak z uszami zostaje Rzecznikiem Prasowym Jaruzelskiego. Albo wręcz przeciwnie, księdzem Prymasem :-D

Tak na serio, to każde odstępstwo od "normy" w wyglądzie fizycznym dziecka w szkole bywa, owszem, problemem, i może mieć "poważny wpływ na rozwój psychiczny". A nie wszystkie "defekty" da się poprawić. Z poprawianiem uszu powstała jakaś moda, chirurdzy też są materialnie zainteresowani "poprawianiem" genów, a tu trzeba raczej postępować na zasadzie "case by case".
        • nick_do_komentarzy Re: Ważne 15.04.13, 14:05
          Tak, garstka silnych psychicznie sobie poradzi, ale większość z odstających uszu nie uczyni znaku ropoznawczego jak np. ten znany aktor na H..

Nie ma sensu nic nie robić kiedy są możliwości. Z chirurgów plastycznych, których znam wszyscy są podobnego zdania - wbrew pozorom nie każdy chirurg plast. przyjmuje każdy zabieg.
        • Gość: mi Re: Ważne IP: *.t-mobile.pl 15.04.13, 16:44
          > Tak na serio, to każde odstępstwo od "normy" w wyglądzie fizycznym dziecka w sz
          > kole bywa, owszem, problemem, i może mieć "poważny wpływ na rozwój psychiczny".
          > A nie wszystkie "defekty" da się poprawić. Z poprawianiem uszu powstała jakaś
          > moda, chirurdzy też są materialnie zainteresowani "poprawianiem" genów, a tu tr
          > zeba raczej postępować na zasadzie "case by case".

Są uszy i uszy. Odrobinę odstające uszy pewnie można sobie darować, ale są dzieci, które mają NAPRAWDĘ odstające uszy. Jakbyś się czuła, gdyby o Twoim dziecku obcy ludzie mówili "ten mały chłopiec z odstającymi uszami", tak jakby niczym innym się nie charakteryzował. Jakby dzieci się z niego śmiały codziennie? Jakby stał się skryty i wycofany i nieufny.
          Powiedziałabyś - nie przejmuj się, przecież każdemu coś dolega. Franek ma piegi, Józek jest rudy, a Zosia nie ma wcięcia w talii.
          Myślisz, że to pocieszające?

Ja z moimi uszami (średnio-odstające) męczyłam się przez pół życia. Nigdy ich nie zrobiłam, ale dopiero od kilku lat (a dobijam do 32) potrafię normalnie o nich myśleć, mówić i czasami nawet zrobić sobie fryzurę, która je podkreśli. I to tylko za sprawą mojego męża, który od paru lat uparcie wmawia mi, że są urocze i śliczne.

Nadal mu nie wierzę, ale przynajmniej nabrałam dystansu ;)
    • Gość: Wiosna A na drugą komunię powiększanie penisa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.13, 13:38
      • Gość: c Re: A na drugą komunię powiększanie penisa? IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.04.13, 14:02
        Podoba mnie się Wasz tok myślenia, Wiosna.
      • Gość: boo-boo A co masz za małego ? IP: 89.211.209.* 02.02.14, 15:37
        To śmiało decyduj się jak cię stać.
    • Gość: filut z Pragi na szczescie napletkow nie ruszaja a to boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 19:14
      redachtorow ze wciaz na basenie sie odrozniaja - moze dlatego tylu sie myje przez majtki albo wcale
      • ola708 Re: na szczescie napletkow nie ruszaja a to boli 28.10.13, 13:50
        Nie mogę .... czytam i czytam na forum o tych odstających uszach i tych co tak krytykują te operacje a nie maja pojęcia co piszą nawet

Często taki zabieg korekty uszek ratuje dziecku psychikę
        Jak jest ciagle wyśmiewane, ciagle na boku, wytykane palcami, dzieci śpiewają o nim obraźliwe piosenki i w rezultacie płacze w poduszkę i nie chce chodzić do szkoły to dobrze waszym zdaniem?
        Same psychologiczne triki i podnoszenie dziecku poczucia własnej wartości nie wystarczy

a zabieg korekty uszek to zwykły rutynowy zabieg, rozmawiałam z jedną panią chirurg o tym, moja siostra jest po zabiegu - sama jej go opłaciłąm zresztą - i jestem z tego DUMNA!
        Pani doktor sama opowiedziała mi kilka masakrycznych historii jakie jej opowiadali załamani rodzice
        Jak ktoś tego nie rozumie to niech albo się nie wypowiada w takich tematach albo niech się doedukuje i np pójdzie na rozmowę do takiego chirurga
        polevcam szczerze dr Dorotę Żukowską z Łodzi - jest równiez chirurgiem dziecięcym więc doskonale zna sie i na chirurgii plastycznej i na psychice dziecięcej o czym zdołałam się sama przekonać
    • weronikajawroska Poprawiają dzieciom uszy. Operacja na pierwszą ... 29.04.14, 11:37
      To już dla mnie lekka przesada! :) Za to mam sprawdzoną babeczkę, która przygotowuje przepiękne dekoracje Komunijne. Można zamówić gotowy zestaw, albo kupowac poszczególne elementy dekoracyjne. Widziałam to własne oczy i polecam, bo to coś pięknego! I ogromna oszczędność czasu! simpleparty.pl/pl/komunia-%C5%9Bwi%C4%99ta-w-kolorach-fuksji-i-bieli POLECAM!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka