Gość: Em Pook Pasta: Szkoda tarabanić się na drugi konie... IP: *.sejm.gov.pl 19.11.13, 13:59 No to zwrócił na siebie uwagę. Kłótnie z Geslerową nie wystarczają, niehigieniczny wygląd nad potrawami za mało zwraca uwagę to trzeba się pośmiać z chorych, wzbudzić kontrowersje i znowu być na fali. Wstyd, drogi Panie, wstyd. I proszę się samemu ogarnąć bo ja bym Pana do mojej restauracji nie wpuściła - obawiałabym się, że pozostałym gościom przestanie jedzenie smakować a wręcz się nie przyjmie. Może np. podążyć za modą na zdrowe odżywianie, ruch oraz mycie i strzyżenie tego co zostało na głowie? Ew. uporządkować to co zostało w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Pook Pasta: Szkoda tarabanić się na drugi konie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 15:48 Wiedza poniżej zera ... Poziom poniżej zera ... Jaki krytyk, taki artykuł ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewita Pook Pasta: Szkoda tarabanić się na drugi konie... IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 16:08 Szanowny Panie, nie życzę Panu tej choroby ale radzę się zbadać, bo Pana pszenny brzuch nie wygląda najlepiej. Stanowczo protestuję przeciwko nazwaniu celiakii modą. Jest to choroba wyniszczająca, której jedynym lekarstwem jest dieta bezglutenowa dlatego w Anglii, jak i w innych krajach europejskich żywność bezglutenowa jest refundowana. Wystarczy trochę poczytać a nie mądrzyć się w sprawie o której nie ma Pan bladego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewitaf Pook Pasta: Szkoda tarabanić się na drugi konie... 19.11.13, 16:18 Szanowny Panie, nie życzę Panu tej choroby ale radzę się zbadać, bo Pana pszenny brzuch nie wygląda najlepiej. Stanowczo protestuję przeciwko nazwaniu celiakii modą. Jest to choroba wyniszczająca, której jedynym lekarstwem jest dieta bezglutenowa dlatego w Anglii, jak i w innych krajach europejskich żywność bezglutenowa jest refundowana. Wystarczy trochę poczytać, a nie mądrzyć się w sprawie o której nie ma Pan bladego pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Pook Pasta: Szkoda tarabanić się na drugi konie... IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 20:12 Panie Macieju, życzę Panu i Pana dzieciom celiakii. Może wtedy coś do Pana dotrze...Niepojete jak można być takim ignorantem pracując w gastronomii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katerina Pook Pasta: Szkoda tarabanić się na drugi konie... IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.13, 10:34 Żenujący poziom dziennikarstwa. Mam nadzieję, że pana Nowaka wkrótce zastąpią krytykiem kulinarnym z prawdziwego zdarzenia, który będzie potrafił wypowiadać się MERYTORYCZNIE i kulturalnie. To nie jest recenzja, tylko jakaś wymiocina frustracji i jadu. I tego się poważnie traktować nie da. Pytanie, kto dopuścił to do druku. Pan Nowak albo za dużo pił podczas jedzenia, albo pisał tekst na kacu. A może jedno i drugie. Tekst jest bez ładu i składu - skąd w recenzji wzięło się miejsca dla kpienia z choroby, kpienia z wystroju wnętrza lokalu, kpienia z ludzi ubierających się w Zarze itd? Nie jest to ani dowcipne, ani też nie ma nic wspólnego z tematem recenzji. Zdaje się, że zostało z tematem powiązane na siłę, aby tylko wylać trochę negatywnych emocji. Bo o samym jedzeniu, technikach gotowania, kompozycji smaków trochę trudniej pisać, prawda? Panu Nowakowi proponuję zacząć przebywać wśród ludzi w swoim wieku, to nie będzie narażony na nadmiar hipsterskich mód i modnych ciuchów. Tylko że.... moment! Przecież pan Nowak bardzo ceni towarzystwo dwudziestolatków, których ciąga właśnie po tych wszystkich hipsterskich lokalach i bajeruje na Gazetę Wyborczą, czyż nie? A zamiast kpić z bezglutenowców proponuję samemu zadbać o swoje zdrowie. Nie zaszkodzi. Natomiast internautom serdecznie polecem Pooka. Zapewniam, że to nie jest "taki sam makaron jak w innych knajpach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celiak od 40 lat Pook Pasta: Szkoda tarabanić się na drugi konie... IP: *.play-internet.pl 22.11.13, 17:03 Żałosne, takie niedouczenie i niewiedza. Gratuluję Panie Macieju, jak można być takim niedouczonym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celiak Pook Pasta: Szkoda tarabanić się na drugi konie... IP: *.elblag.vectranet.pl 22.11.13, 18:35 Czy Pan Maciej NOWAK kpi tylko z chorych na celiakie czy także z innych nieuleczalnie chorych też zamierza się wyśmiewać ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TasteAffair.pl Pook Pasta: Szkoda tarabanić się na drugi konie... IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.13, 22:30 Jest nam wstyd za Pana. My znamy świat bezglutenowego jedzenia z innej strony. zapraszamy do polemiki u nas na blogu: tasteaffair.pl/tastepaper/jak-pan-moze-panie-pomidorze/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda_celiak Pook Pasta: Szkoda tarabanić się na drugi konie... IP: *.31.67.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.12.13, 19:50 Jakże "miło" było przeczytać, że dieta, która wymaga naprawdę ścisłego traktowania jest zwykłą, chwilową fanaberią. Autor pojęcia chyba nie miał o czym pisał, nie wspominając już o dolegliwościach i cierpieniu następujących po spożyciu glutenu u osób chorych. Nie wiedział też pewnie, jak niewiele jest miejsc, w których my-ludzie chorzy- możemy cokolwiek zjeść bez strachu o konsekwencje. Brawo dla Pook Pasta za nowy lokal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaw list do Nowaka IP: *.stansat.pl 07.12.13, 17:07 A ja napisałam do CO JEST GRANE następujący list: "Szanowni Państwo, Szanowny Panie Nowak (powinnam tak napisać, ale jak napisać do kogoś/czegoś, kto nie szanuje innych?), jestem oburzona skomentowaniem celiakli i diety bezglutenowej jako mody a nie choroby w artykule dot. restauracji. Więcej nie napiszę, tylko odeślę do lekarzy (specjalność proszę wybrać samemu do wyboru: gastrolog, dietetyk, lekarz chorób wewnętrznych, onkolog lub psycholog -to zamierzona złośliwość). BEZ POZDROWIEŃ. KW" Dodam, że po 20 latach vipowskiej opieki medycznej, wizyt u wielu "doktorów", badań i bez kosmków, ale za to z anemią, właśnie tydzień temu dowiedziałam się, że to wina glutenu, a dziś dowiedziałam się, że jestem trendy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Pook Pasta: Szkoda tarabanić się na drugi konie... IP: *.opera-mini.net 20.05.14, 20:03 nic nadzwyczajnego, wloska pasta -baaaardzo oryginalne.... raczej kiepska obsluga. wlasciciel pretenduje do 5***** Michelina, ale jakos nie do osiagniecia .... coz kolejne miejsce gdzie mozesz wydac duzo zeby przytyc Odpowiedz Link Zgłoś