08.12.13, 17:30
Byłem dziś z dziećmi na Rynku Starego Miasta. Pusto, smutno, nudno i źle. Syf i żenada. A rok temu było kolorowo i wesoło. Pogratulować pani prezydent właściwego podejścia do zarządzania miastem. Dziś pożałowałem, że nie poszedłem na referendum. Ale na wybory pójdę.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Rynek 09.12.13, 00:14
      A to była jej decyzja? No fakt, że pustka totalna :/
      • czarek_sz Re: Rynek 09.12.13, 12:35
        Walenty nie pieprz, chyba słoikiem jesteś i nienawidzisz Wawy. Stare Miasto jest piękne, nawet jak tynk tu i ówdzie odpada to nie ma znaczenia dla Warszawiaka. Warszawiak zawsze będzie kochał i podziwiał Stare Miasto bo tam jest krew naszych Sióstr i Braci. Rozumiesz to ? wątpię bardzo. Sentyment lokalny.
        • sibeliuss Re: Rynek 09.12.13, 12:40
          Dokładnie tak, napisał Ci to rdzenny Warszawiak, którego rodzice pochodzą z Płocka, który też był stolicą - dlatego jest rdzenny. Jest tam krew sióstr i braci też z Płocka, z czasów gdy podczas szkolnej wycieczki potłukli sobie kolana na krzywym bruku. A teraz bruk jest nowy i nikt nie będzie go kalał jakimiś durnymi jarmarkami, z szacunku dla miejsca.
          • czarek_sz Re: Rynek 09.12.13, 12:57
            Barania główko, stary od 37 w Wawie do dzisiaj. W okupację też cały czas w mieście. W Powstaniu więziony przy kościele św Wojciecha - wielokrotnie oczekujący czy będzie dziesiątym do rozwałki. I Ty śmiesz kogoś takiego pouczać czym jest Wawa ? dzieciak w pampersach jesteś przy moim starym. Zamilcz lepiej.
            Polecam wizytę w kościele na Wolskiej. Jest izba pamięci i opis. Co wtedy tam się działo. Chyba że gó... to Ciebie obchodzi. Jako malowanego Warszawiaka :-)
            • sibeliuss Re: Rynek 09.12.13, 13:31
              czarek_sz napisał(a):

> Barania główko, stary od 37 w Wawie do dzisiaj. W okupację też cały czas w mieś
              > cie. W Powstaniu więziony przy kościele św Wojciecha - wielokrotnie oczekujący
              > czy będzie dziesiątym do rozwałki. I Ty śmiesz kogoś takiego pouczać czym jest
              > Wawa ? dzieciak w pampersach jesteś przy moim starym. Zamilcz lepiej.
              > Polecam wizytę w kościele na Wolskiej. Jest izba pamięci i opis. Co wtedy tam s
              > ię działo. Chyba że gó... to Ciebie obchodzi. Jako malowanego Warszawiaka :-)

Ja Ci nie będę udowadniał swojego pochodzenia, nie muszę :)
              • czarek_sz Re: Rynek 09.12.13, 13:45
                Nie musisz. Po wpisach /tu i tam/ widać kim jesteś.
                • sibeliuss Re: Rynek 09.12.13, 13:48
                  czarek_sz napisał(a):

> Nie musisz. Po wpisach /tu i tam/ widać kim jesteś.

To zależy kto patrzy, opinia łachmyty będzie łachmycka, opinia kogoś mądrego będzie cenna, nawet jeśli będzie krytykiem i powie coś mało miłego.
                  • czarek_sz Re: Rynek 09.12.13, 14:10
                    Mówisz o loczku ? który dane dostane na priv rozciągał i publikował na na publicznym ? pogratulować towarzystwa. Towarzystwa szmaciaków i zwyczajnych sqrwysynów..
                    • sibeliuss Re: Rynek 09.12.13, 14:27
                      czarek_sz napisał(a):

> Mówisz o loczku ? który dane dostane na priv rozciągał i publikował na na publi
                      > cznym ? pogratulować towarzystwa. Towarzystwa szmaciaków i zwyczajnych sqrwysynów..

To Twoje zdanie.
                      Nie mówię o Loczku.
        • walenty_kowadlo Re: Rynek 09.12.13, 16:25
          Odpowiadam po raz pierwszy i ostatni, bo z zasady z kołtunami nie gadam. Właśnie to, że to jest moje miasto, w którym się urodziłem i mieszkam od kilkudziesięciu lat, a moja rodzina od ponad dwustu ZOBOWIĄZUJE mnie do tego, żeby takie rzeczy pisać. Nie napiszę ci co mnie obchodzi gdzie jest krew twoich sióstr i braci, bo ci się zagotuje w twoim patRYJotycznym czerepie. Obchodzi mnie to, że żeby moje dzieci mogły poczuć świąteczną, radosną atmosferę musze je zabrać do Berlina, bo MOIM miastem rządzi banda nieudacznych urzędasów.
          • czarek_sz Re: Rynek 09.12.13, 17:44
            Uważasz że ktoś kto urodził się i mieszka w Warszawie jest kołtunem czereśniakiem i nie ma prawa nazywania siebie Warszawiakiem ? osobliwa ocena.
            • dwa-filary Re: Rynek 09.12.13, 19:58
              Na rynku Starego Miasta ma być lodowisko, myślę, ze lepsza inicjatywa niż miasteczko świateczne, które w tym roku już istnieje pod Dworcem Centralnym. Od 17.00 troszkę się działo. Zapalenie lamper na choine odpalenie iluminacji świetlnej i mala scena dla dzieci. Może byłeś za dnia, gdzie jeszcze nic się nie działo.
              • czarek_sz Re: Rynek 09.12.13, 20:18
                W ubiegłym roku był Jarmark Bożonarodzeniowy. Byłem widziałem ale drętwo było. Masz rację, lodowisko ożywiło by nie tylko Rynek ale całe Stare Miasto. Też tak sądzę.
                A nasza Syrenka w środku :-) pięknie.
              • walenty_kowadlo Re: Rynek 09.12.13, 20:49
                Nie, nie będzie nawet ślizgawki. Pomysł był fajny, ale urzędasy nie podołały. Co do dworca centralnego to to są po prostu kpiny z ludzi.
                • czarek_sz Re: Rynek 09.12.13, 21:20
                  Za komuny Wawa była bardziej Wawą niż za Tuska. Niż za III RP. Teraz to jest nie miasto ale zlepek całopolskiego badziewia. Najechało się nowobogackich i zatruli miasto. Nie tylko sobą ale naleciołaściami głównie. Chamstwem przede wszystkim i brudem. Rzygać się chce patrząc na to. Miasto zdechło.

• sibeliuss Re: Rynek 09.12.13, 22:42
                    Przestań żyć tym co było, bo to nie wróci.
                    • czarek_sz Re: Rynek 09.12.13, 22:56
                      Chciałbyś by nie wróciło ? spoko. Miasto się odrodzi. Może tego nie dożyjesz i ja też ale tak będzie. Wawa to miasto nieujarzmione, za parę pokoleń wróci klimat miasta i Jego pamięć. Historia znaczy.
                      sibeliuss napisał:

> Przestań żyć tym co było, bo to nie wróci.
                • dwa-filary Re: Rynek 10.12.13, 12:18
                  tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,lodowisko-na-rynku-starego-miasta-jednak-powstanie,108120.html
                  • czarek_sz Re: Rynek 10.12.13, 12:22
                    Super wiadomość :-) nie omieszkam skorzystać ze ślizgawki na Rynku Starego Miasta. Ciekawe czy przed wojną zimą też Rynek zalewali.
                    dwa-filary napisała:

> tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,lodowisko-na-rynku-starego-miasta-jednak-powstanie,108120.html
                    • dwa-filary Re: Rynek 10.12.13, 12:43
                      Kurde, nie jeżdziłam na łyżwach troszkę :D, ale chętnie spróbuję :)
    • Gość: munka Re: Rynek IP: *.com 09.12.13, 21:46
      niestety racja:(
    • sibeliuss Re: Rynek - będzie ślizgawka 09.12.13, 23:52
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,15105815,A_jednak__Powstanie_lodowisko_na_Rynku_Starego_Miasta.html
      • czarek_sz Re: Rynek - będzie ślizgawka 10.12.13, 00:13
        No i bardzo dobrze że powstanie. Aby tylko Syrenki nie przestawiali. A co z ogródkami piwnymi ?
        • sibeliuss Re: Rynek - będzie ślizgawka 10.12.13, 12:10
          Myślisz, że będą chętni?
          • czarek_sz Re: Rynek - będzie ślizgawka 10.12.13, 12:18
            Ciepłe piwko z korzeniami jak najbardziej wskazane podczas jazdy na łyżwach, będą chętni. Myślisz że okoliczni restauratorzy odpuszczą ?
            • dwa-filary Re: Rynek - będzie ślizgawka 10.12.13, 12:22
              Może będzie jakiś punkt sprzedaży wina grzanego, ale na pewno ogródków kawiarnianych nie będzie :)
              • czarek_sz Re: Rynek - będzie ślizgawka 10.12.13, 12:49
                Ogródków pewnie nie będzie bo niby gdzie jak lodowisko będzie. Może z okien będą serwować ? Też dawno nie jeździłem :-) ostatni raz na szkolnym lodowisku na Żytniej przy Płockiej /dawniej Lumumby/. Lata temu. Robiliśmy to lodowisko razem z nauczycielem W - F panem Marczakiem. Lata temu.
              • sibeliuss Re: Rynek - będzie ślizgawka 10.12.13, 13:17
                Po kilku winach będzie na tej tafli naprawdę ciekawie, to że sobie ktoś mordę rozbije - jego sprawa, ale wolałbym nie wjechać na takiego palanta.
                • czarek_sz Re: Rynek - będzie ślizgawka 10.12.13, 13:24
                  Po kilku winach ? na główkę ? nie przesadzaj. Szklaneczka ciepłego winka szybko wyparuje po kilku kółeczkach wokół Syrenki :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka