Dodaj do ulubionych

Emigranci...

11.04.02, 15:42
No coz, wlasnie czytam o emigrantach w Polityce. Coraz wiecej obcych przyjezdza
do Polski, bede niepopularny - nie jestem tym zachwycony.

Mimo tego, ze generalnie nie wpuszczalbym emigrantow do Polski (istnieje tu i
tak wiele biedy i problemow), mimo tego istenieja emigranci, ktorych lubie, sa
jakos sympatyczni: Chinczycy, Wietnamczycy.
Natomiast mam raczej negatywna opinie o Arabach, Afrykanach i muzulmanach.

:-) Mowilem, juz ze bede niepopularny :-) trudno...
Obserwuj wątek
    • Gość: Warschau Re: Emigranci... IP: *.matrix.pl 11.04.02, 15:46
      dkny napisał(a):

> No coz, wlasnie czytam o emigrantach w Polityce.

A czasem to nie było we Wproście?
      A tak na marginesie u nas to już są imigranci (przybysze z innego kraju). U
      siebie w kraju są za to emigrantami...
    • Gość: zet Re: Emigranci... IP: 195.187.84.* 11.04.02, 15:48
      Ja mam dokładnie na odwrót - Murzyni i Turcy mi nie przeszkadzają, natomiast
      denerwują mnie Wietnamczycy, bo handlują tandetą.
      • Gość: mysza Re: Emigranci... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 15:58
        wydaje mi sie ze ci ktorzy probuja sie asymilowac i wiaza swoja przyszlosc z
        polska sa w porzadku natomiast dla wiekszosci jestesmy przystankiem
        przed "skokiem" do niemiec i dalej,oni sa tu chwilowo wiec nic ciekawego
        pewnie nie wniosa.generalnie nie przeszkadzaja mi w niczym.
        • Gość: Warschau Re: Emigranci... IP: *.matrix.pl 11.04.02, 16:28
          Gość portalu: mysza napisał(a):

> wydaje mi sie ze ci ktorzy probuja sie asymilowac i wiaza swoja przyszlosc z
          > polska sa w porzadku natomiast dla wiekszosci jestesmy przystankiem
          > przed "skokiem" do niemiec i dalej,oni sa tu chwilowo wiec nic ciekawego
          > pewnie nie wniosa.generalnie nie przeszkadzaja mi w niczym.

Wielu imigrantów może "wnieść" do Polski wiele pozytywnych "rzeczy". Poza tym
          dodają kolorytu, pokazując, ze Polska wcale nie jest taka zła, czy zaściankowa,
          skoro odważyli się tutaj zamieszkać, żyć, pracować...
          • Gość: mariusz Re: Emigranci... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 18:24
            wystarczy popatrzyć w statystyki, mamy sie czego od nich uczyć, zaczynaja
            skromnie a potem otwierają resturacje, firmy itp. zatrudniają wiele osób,
            jestem bardzo pozytywnie nastawiony
            • pacio Re: Emigranci... 11.04.02, 18:53
              Chciałbym zobaczyć firmy otwierane przez Wietnamczyków pracujących na zmywaku,
              lub w kuchni, chyba że zarabiają ok. 10.000 zł. na miesiąc to co
              innego /opodatkowane ?/
              Czy widział ktoś wypis z Rejestru Handlowego spółki wietnamskiej lub chińskiej ?
              Zapewniam, że lektura zaczyna się robić ciekawa w rubryce "reprezentacja-zarząd"
              Lub fakture z Chin na trzy kontenery rowerów górskich, cena zakupu za szt. 11
              USD, i rowery są odprawiane jako dziecięce i wszędzie są tuleje zamiast
              łożysk. /stawka VAT 7%, a nie 22%/
              Większość firm chińskich ma faktury in blanco do wystawienia na miejscu.
              Niewątpie że znajdują się osoby uczciwe, które zainwestowały kapitał
              przywieziony z własnego kraju i nie tylko, lecz to jest rzadkość wśród
              emigrantów z Chin i Wietnamu.

Pzdr
              pacio
              • Gość: martin Re: Emigranci... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 18:55
                pacio napisał(a):

> Chciałbym zobaczyć firmy otwierane przez Wietnamczyków pracujących na zmywaku,
                > lub w kuchni, chyba że zarabiają ok. 10.000 zł. na miesiąc to co
                > innego /opodatkowane ?/
                > Czy widział ktoś wypis z Rejestru Handlowego spółki wietnamskiej lub chińskiej
                > ?
                > Zapewniam, że lektura zaczyna się robić ciekawa w rubryce "reprezentacja-zarząd
                > "
                > Lub fakture z Chin na trzy kontenery rowerów górskich, cena zakupu za szt. 11
                > USD, i rowery są odprawiane jako dziecięce i wszędzie są tuleje zamiast
                > łożysk. /stawka VAT 7%, a nie 22%/
                > Większość firm chińskich ma faktury in blanco do wystawienia na miejscu.
                > Niewątpie że znajdują się osoby uczciwe, które zainwestowały kapitał
                > przywieziony z własnego kraju i nie tylko, lecz to jest rzadkość wśród
                > emigrantów z Chin i Wietnamu.
                >
                > Pzdr
                > pacio

jakie spółki Wietnamskie czy Chińskie ???, spółki Polskie

• Gość: perkun Re: Emigranci... IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 11.04.02, 19:49
      dkny napisał(a):

> No coz, wlasnie czytam o emigrantach w Polityce. Coraz wiecej obcych przyjezdza
      >
      > do Polski, bede niepopularny - nie jestem tym zachwycony.
      >
      > Mimo tego, ze generalnie nie wpuszczalbym emigrantow do Polski (istnieje tu i
      > tak wiele biedy i problemow), mimo tego istenieja emigranci, ktorych lubie, sa
      > jakos sympatyczni: Chinczycy, Wietnamczycy.
      > Natomiast mam raczej negatywna opinie o Arabach, Afrykanach i muzulmanach.
      Toś namotal, Polacy to przeciez narod emigrantow, przypomnij sobie, ze podczas II
      wojny rowniez bardzo biedna Rumunia przygarniala Polakow, wiec dlaczego my nie?
      Taka mentalnosc Kalego. Polacy sa wszedzie, nawet w Nepalu, Zimbabwe i Japonii,
      moze tamci tez powinni wykopac Polakow?!
      • Gość: martin Re: Emigranci... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 19:57
        Gość portalu: perkun napisał(a):

> dkny napisał(a):
        >
        > > No coz, wlasnie czytam o emigrantach w Polityce. Coraz wiecej obcych przyj
        > ezdza
        > >
        > > do Polski, bede niepopularny - nie jestem tym zachwycony.
        > >
        > > Mimo tego, ze generalnie nie wpuszczalbym emigrantow do Polski (istnieje t
        > u i
        > > tak wiele biedy i problemow), mimo tego istenieja emigranci, ktorych lubie
        > , sa
        > > jakos sympatyczni: Chinczycy, Wietnamczycy.
        > > Natomiast mam raczej negatywna opinie o Arabach, Afrykanach i muzulmanach.
        > Toś namotal, Polacy to przeciez narod emigrantow, przypomnij sobie, ze podczas
        > II
        > wojny rowniez bardzo biedna Rumunia przygarniala Polakow, wiec dlaczego my nie?
        >
        > Taka mentalnosc Kalego. Polacy sa wszedzie, nawet w Nepalu, Zimbabwe i Japonii,
        >
        > moze tamci tez powinni wykopac Polakow?!

nie wspominają o USA, Australii czy Kanadzie

• Gość: cocooa Re: Emigranci... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 14:52
      dobrze że są, lubie ich
      • sloggi Rumuni to nie emigranci. 12.04.02, 14:58
        Do pasji doprowadzają mnie "troskliwe" rumuńskie matki z usmolonymi dziećmi.
        Odkąd wiem, że to rumuńskie dno, któremu rumuńskie władze dają pieniądze na
        podróż w jedną stronę nie mogę znieść ich widoku. Wyjeżdzają z Rumunii, bo nie
        chcą pracować. Młodzi chłopcy celowo okaleczają się, aby móc żebrać na litość.
        Swoją drogą kalectwo i bród nie przeszkadza w posiadaniu 8 dzieci.
        To nie są emigranci, to pasożyty.
    • jhbsk Re: Emigranci... 12.04.02, 15:20
      Miałam sąsiadów imigrantów. Nie mam powódów do narzekań. A poza tym tylo Polaków emigrowało i nadal
      emigruje, że ktoś musi przyjść na ich miejsce.
      • Gość: Warschau Re: Emigranci... IP: *.matrix.pl 12.04.02, 15:40
        jhbsk napisał(a):

> Miałam sąsiadów imigrantów. Nie mam powódów do narzekań. A poza tym tylo Polakó
        > w emigrowało i nadal
        > emigruje, że ktoś musi przyjść na ich miejsce.

Ano...bo moze być tak jak w Niemczech, ze zacznie brakować rąk do pracy...
        Pozdro!
    • o_k_o Re: Emigranci... 12.04.02, 16:30
      Post DKNY to typowy przykład polskiego zaścianka i krótkowzroczności. Zadaj
      sobie pytanie człowieku kto zbudował USA ? Dowiedz się też co znaczy słowo
      konkurencja. Przybywanie do Polski ludzi z innych krajów mniej zamożnych to dla
      nas komplement i znak, że przemiany w naszym kraju (mimo wielu ułomności
      oczywiście) idą jednak w dobrym kierunku, jakoś ten kraj, znów mimo wszystko,
      cywilizuje się. Poza tym, tak jak pisało Wprost, ci ludzie często są przykładem
      dla Polaków pracowitosci, przywożą swoje pomysły, swój zapał, swoją
      determinację, nie wspominając o kuchni. Tych rzeczy często brakyje Polakom,
      którzy zamiast liczyć przede wszystkim na właśne siły, oglądają się na państwo,
      liczą na wieczną pomoc rodziców, szukają znajomości, etc.
      • belus77 Re: Emigranci... 12.04.02, 19:52
        WPROST, czy nie WPROST, ja po PROSTu uwielbiam Albanow. To ludzie
        pracowici i PROSTolinijni. Kazdy zarabia jak umie, nie?

PS. WPROST - co oni robili przed "rewolucja"?

• Gość: hans Re: Emigranci... IP: *.sgh.waw.pl 12.04.02, 20:04
          A ja nie lubie Żółktków!!!!!!!!

Sa brzydcy i brudni fuuuuuuuu.
          Takie trole.
          • Gość: martin Re: Emigranci... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 13:03
            nie generalizuj głupi człowieku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka