rawek3 Po co ludzie trzymają psy? 20.10.04, 01:07 Takie pytanie można postawić,widząc psy którymi nikt się nie zajmuje,a czasem wpływa się na nie aby były agresywne Blogi Czat Poczta Usenet + Ogłoszenia Aaaby.pl Gazeta Wyborcza Fora prywatne | Fora regionalne | Moje forum | Wyszukiwarka | Pomoc | Wyloguj się | Gazeta.pl ) Forum ) Regionalne ) Lubuskie ) Gorzów Wlkp. Środa, 20 października 2004 Gorzów Wlkp. + dodaj do ulubionych wątków Sortuj: drzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne (101- 111) następne » • Pilnuj psa, bo cię ukarzą IP: *.gorzow.mm.pl Gość: goszofiak 22.09.2004 23:42 + odpowiedz Warszawa 13-09-2004 Nawet 500-złotowy mandat można dostać za psa biegającego samopas lub bez kagańca. Strażnicy miejscy zabrali się też do karania tych właścicieli, którzy nie sprzątają po swoich pupilach. To efekt nowej uchwały Rady Warszawy, która obowiązuje od początku września. A w Gorzowie co jest grane z psami? Na wiosnę znów spod śniegu wylezą kupy g..., jak co roku? • Re: Pilnuj psa, bo cię ukarzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl Gość: Red 24.09.2004 09:38 + odpowiedz Ja nie potrafie zrozumiec jednej rzeczy. Mam psa, chodze z nim tam gdzie najczesciej biegaja i wychodza zwierzaki. A wiec sila rzeczy wg. tego co pisza "anty-psy" i "anty-kupka" powinienem miec przynajmnije buty uwalane psim gownem, a wg. niektorych powinienem chyba byc tym gownem uwalany po szyje. Jakims dziwnym jednak zrzadzeniem losu, w te gowna wchodza tylko "anty- psy", "anty-kupa" i straz miejska. Nie przecze, ze wielu wlascicielom psow brakuje elementarnych postaw zachowania. Jednak mnie bardziej mierzi, olewanie przez straz miejska szczajacych gdzie popadnie pijaczkow, najlepsze dla nich miejsca to wejscia do kamienicy, bo wtedy nie wieje, mierzi mnie zachowanie matek i ojcow malych dzieci (sam mam dziecko male), ktorzy w parku zalatwiaja potrzeby dziecka (kupka i siusiu) bo na placu zabaw dziecku sie zachcialo. I jeszcze jedno - czlowiek zabral zwierzetom wszystkie ich tereny. Wycinamy lasy, zabudowujemy pola. Ze zwierzat ludzie robia maskotki, ktore traktuj\a jak niewolnikow. Niedlugo uslysze, ze pies powinien zalatwiac sie w domu do sedesu, bo wyobraznia wiekszosci ludzi jest ograniczona. Ja place podatku, prosze z moich podatkow wykonac place ogrodzone, gdzie pies moze sie zalatwic i pobiegac wyhasac luzem. Prosze ustawic wiecej koszy, abym gowna nie musial nosic kilometrami, a tak jest wlasnie np. na Manhattanie. Co z tego ze jest jeden wybieg kolo Panoramy. Z wielka bolescia zrobiona laske wlascicielom i zwierzetom dajac im 50 metrow dlugosci i 15 metrow szerokosci placyk do biegania. A obok lezy odlogiem haktar ziemi, ktory oprocz trawy, ktora na nim rosnie do niczego jak na razie nie sluzy. Pozniej napisze wiecej. pozdrawiam • Re: Pilnuj psa, bo cię ukarzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl Gość: Red 24.09.2004 11:35 + odpowiedz Innym problemem pojawiajacym sie ostatnio - najczesciej jest to wielkie halooo, jako reakcja na informacje medialna dotyczaca zagryzienia, badz pogryzienia przez psa. Wtedy najlepiej Ci wszyscy ANTY-Psiarze uwiazaliby psy, na postronkach jak krowy i konie. Zakneblowaliby pyski zwierzakowi, bo tak im pasuje. Wiekszosc pogryzien sa zwiazanie nie z agresja psa, ale z niefrasobliwoscia wlascicieli jak i np. rodzicow dziecka, ktoremu pozwalaja podejsc do psa lub pozostawiaja bez opieki. Wystarczy troche potragizowac w gazecie i innych mediach aby kazdego zniszczyc i kazdemu przypiac latke. Tak samo jest ze zwierzetami. Ale glodni sensacji i palajacy zemsta, czesto nie rozumiejacy tekstu czytanego przez nich widza tylko biale i czarne. Ja idac z psem tam, gdzie sa ludzie trzymam go na smyczy. W zadnym wypadku nie zakladam mu kaganca. Od tego aby nie ugryzl jestem ja, to ja pilnuje aby sie nikt do niego nie zblizyl (jesli taka wola strazy, mandat zaplace, ale psu kaganca nie zaloze), aby on nie podszedl do nikogo. Mam psa rzadkiej rasy, bardzo pieknie umaszczony, a co za tym idzie budzi on spore zainteresowanie wsrod przechodniow szczegolnie Dzieci. Tylko jeden raz, jeden jedyny w Miedzyzdrojach Matka Niemka poprosila mnie i moja zona o to, zebysmy pozwolili jej dziecku poglaskac psa. To by jedyny raz. Reszta matek, ojcow, gowniarze i dzieci podchodza do mojego psa aby go poglaskac pomimo moich kategorycznych sprzeciwow. Gdy mowie, ze moze ugryzc, slysze ze to nie mozliwie bo ta rasa nie gryzie!!! O to jaka wode z mozgu robia media laikom. I co teraz?? Mam psa prowadzac w kagancu, zeby w ten sposob sprawic ze bedzie wygladal groznie?? Mam psa prowadzac w kagancu zeby przypadkiem nie zachaczyl jakies glupiej pindy z dzieckiem, do ktorej nie dociera, ze zabraniam podchodzic do psa?? Zacznijcie wszyscy wychowanie najpierw od siebie, pozniej wlasne dzieci. Nauczcie ich, ze pies nawet najlagodniejszy jest grozny i moze ugryzc. Nauczcie ich, ze do psa nawet najpiekniejszego sie nie podchodzi!!! Dopiero wtedy czepiajcie sie wlascicieli psow. To prawda juz pisalem, ze czesc wlascicieli nie powinna posiadac psow. I co najwazniejsze - najmniej odpowiedzialnosci za psa i jego zachowanie mozna zaobserwowac u tych wyksztalconych i wydawaloby sie kulturalnych ludzi, do ktorych mozna zaliczyc starsze panie, panow, stateczne malzenstwa chadzajace na spacer ze swoim pupilem. To wlasnie ta kategoria ludzi, olewa zasady wspolzycia obywatelskiego i spolecznego. Przynajmniej takie sa fakty z moich prywatnych obserwacji. Wiec, czegoz moge zyczyc Anty_psiarzom i ich wlascicielom?? Przede wszystkim rozsadku, tolerancji i pieniedzy na ksiazki i czasopisma, ktore przynajmniej w jakis sposob przekazuja wiedze o elementarnych zasadach utrzymania psow oraz zachowania wobec nich ludzi. Ps/ A jesli ktos chcialby, powiedziec, ze on jako Anty-psiarz jest przeciwny budowaniu z jego podatkow wybiegow dla zwierzat, bo on ma inne potrzeby, to ja uprzejmnie informuje, ze idac tym tokiem myslenia, ja nie mam ochoty aby placono z moich podatkow jego leczenie zwiazane np. z paleniem papierosow itp. Madry czlowiek bedzie wiedzial co mam na mysli. Pozdrawiam • Re: Pilnuj psa, bo cię ukarzą IP: *.kam.pl Gość: joannadiablo 24.09.2004 22:52 + odpowiedz Red- napisz gdzie chodzisz na spacerki z pieskiem a obiecuje,ze "głupia pinda z dzieciakiem" mandacik(najwyzszy z mozliwych) Tobie wystawi.Każde dziecko lgnie do psa nie zdajac sobie sprawy,ze moze zostac pogryzione. • Re: Pilnuj psa, bo cię ukarzą IP: *.gorzow.mm.pl Gość: Red 25.09.2004 15:48 + odpowiedz Od tego sa glupie pindy zeby pilnowac swoich dzieci. Jak tego nbie potrafia to niech sie za wychowywanie nie biora. Jak nalezysz do tej kategorii to wspolczuje Twemu dziecku. A mandat 500 zl najwyzszy zwisa mi totalnie. W przeciwienstwie do Ciebie dla mnie to jak spluniecie :) Pozdrawiam • Re: Pilnuj psa, bo cię ukarzą IP: *.gorzow.mm.pl Gość: Red 25.09.2004 15:50 + odpowiedz I jeszcze jedno - dzieci sa do pewnego momentu w wozkach. Najczesciej sie na spacery "chodzone" zabiera 3-4 latkow, jesli taki dzieciak nie rozumiem, ze jak matka mowi nie wolno to znaczy ze nie wolno to albo jakis problem jest z autorytetem matki u dziecki, ale problem z rozwojem samego dziecka. Pozdrawiam • Re: Pilnuj psa, bo cię ukarzą IP: *.gorzow.mm.pl Gość: Red 25.09.2004 15:58 + odpowiedz Aha i jeszcze jedno, jakos Matka narodowosci niemieckiej jak pisalem wyzej umiala nie tylko przypilnowac swoje dziecko, aby nie podeszlo samo do psa, a na dodatek zapytala sie czy moze podejsc aby dziecko moglo poglaskac. Masz jakies kompleksy w porownaniu z ta matka?? Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Po co ludzie trzymają psy? 20.10.04, 01:17 Większości powinno się zabronić ustawowo posiadać psy,ponieważ poziom umysłowy niektórych psiarzy jest za niski- aby zapewić psu odpowiednie warunki i aby pies nie stanowił zagrożenia dla ogółu! Blogi Czat Poczta Usenet + Ogłoszenia Aaaby.pl Gazeta Wyborcza Fora prywatne | Fora regionalne | Moje forum | Wyszukiwarka | Pomoc | Wyloguj się | Gazeta.pl ) Forum ) Czas Wolny, Hobby ) Zwierzęta Środa, 20 października 2004 Zwierzęta + dodaj do ulubionych wątków Sortuj: drzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne • Po co ludzie kupują psy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: Anka 15.10.2004 14:44 + odpowiedz Taka refleksja nasunęła mi się podczas spacerów z moim psem. Mieszkam na peryferiach dużego miasta, w dzielnicy nowych domków jednorodzinnych,w okolicy malownicze pola, łąki i niewielki lasek. W większości mieszkają tu ludzie dobrze, a nawet bardzo dobrze sytuowani, stać ich na piękne, modne, rasowe psy, a te psy to m in. : seter irlandzki na krótkim łańcuchu przy nędznej budzie, dwa nowofunlandy leżące całymi dniami na betonowym podjeżdzie do garażu, owczarek podhalański, którego widuję od 10 lat żyje w kojcu, w którym z trudem może się obrócić, a swojego własciciela widuje przez kilka mnut dziennie podczas napełniania miski z jedzeniem, berneńskie psy pasterskie i kilka huskych zamkniętych całymi dniam w kojcach, którymi nikt nie interesuje się, nie wychodzi na jeden choćby spacer dziennie, a kontakt z włascicielem ogranicza się do podania raz dziennie michy i niezliczona ilośc owczarków niemieckich, wściekle ujadających na każdego mijającego ich posesję, które na ostatnim spacerze były zapewne w szczeniectwie lub wczesnej młodości. Ja ze swoim psem chodzę codziennie na 3 lub 4 długie, w promieniu 2-3 km, spacery, a na tych spacerach spotykam się regularnie z właścicielami tylko kilku psów. A co z pozostałymi, których psy wiodą życie niczym nie różniące się od tego w schroniskach, pozamykane a ciasnych kojcach, w najlepszym wypadku spuszczane na noc? No więc, pytam się po co tym ludziom psy? • Re: Po co ludzie kupują psy? albert.flasz 15.10.2004 15:01 + odpowiedz Cóż, mieć pieniądze - to jedno a dorosnąć do tego - to drugie. Miałem kiedyś lecznicę w takiej "nowobogackiej" dzielnicy... • Re: Po co ludzie kupują psy? comma 15.10.2004 15:15 + odpowiedz Ja mogę podać inny przykład, który przez lata mnie szokował. Charta afgańskiego, trzymanego w małym mieszkaniu w bloku. Pies ten wychodził wyłącznie na kilkunastominutowe spacery na krótkiej smyczy. Był potwornie zaniedbany - sierść w strąkach, okropny zapach. Obraz nędzy i rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Wyjaśnienie dla przygłupów i lękających się! 20.10.04, 02:59 Niestety w Polsce patologia stała się normą.Obecnie więcej praw ma osobnik łamiący prawo niż normalny spokojny obywatel-napewno to nie jest normalne forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=11377503&a=11384903 Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Trutki na psy! 20.10.04, 03:07 • Re: Trutki na psy!!!! IP: *.chello.pl Gość: Ewa 15.03.2004 19:25 zarchiwizowany Lubię zwierzęta i generalnie jestem przeciwna pozbawiania ich zycia - zwłaszcza w ten sposób ( cierpią!!!!!!!), ale nóż mi sie w kieszeni otwiera gdy widzę co dzieje się na warszawskich ulicach! Właściciele psów uważają, że chodniki, klatki schodowe, bramy , przejścia podziemne są ubikacjami ich ulubieńców. Nawet najbardziej tolerancyjny człowiek poszuka w końcu jakiegoś sposobu, aby pozbyć się psów( a właściwie ich odchodów) gdy: nie można przejść chodnikiem nie natykając sie na psie kupy, przejazd wózkiem dziecięcym/inwalidzkim, rowerem czy choćby walizką na kółkach bez pobrudzenia kół jest praktycznie niemożliwe, dzieci uczące się chodzić, a więc upadające są narażone j.w. O mozliwości pogryzienia przez spuszczone ze smyczy psy, zniszczenia ubrania czy strachu nawet nie odważę się wspomnieć. Ludzie zapominają, że przyjemność posiadania psa ( czy jakiegokolwiek stworzenia) niesie za sobą również obowiązki- jednym z nich jest nie narażanie innych na niedogodności , strach czy brud. Staruszka-emerytka hoduje 5 psów , które pozostawiają tyle nieczystości, że przestaję się dziwić agresji sąsiadów. Trucie psów będzie się, niestety, zdarzać dopóki ich właściciele nie pójdą po rozum do głowy i nie przestaną terroryzować ( w sensie dosłownym i w przenośni) ludzi. Apeluję zatem do właścicieli wszelkich czworonogów: s p r z ą t a j c i e psie kupy, wyprowadzajcie swoich ulubieńców na smyczy i przyjmijcie do wiadomości, że są ludzie, którzy nie muszą lubić Waszych zwierząt - mogą sie ich np. bać. I oni też mają w tym mieście jakieś prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Trutki na psy! IP: *.com / *.u.mcnet.pl 20.10.04, 13:39 racja, racja... Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 20.10.04, 15:44 Wiem tyle - jeśli bym szedł z własnym, małym dzieckiem, i w kierunku dziecka biegłoby wyszczerzone, zaślinione bydlę, a ja miałbym pod ręką pistolet, nie zastanawiałbym się, czy pies chce się bawić, czy dziabnąć - strzeliłbym bez wahania. A potem skopałbym dupsko właścicielowi psa. Wisi mi, że pies może być bezrozumny, albo "skaleczony" psychicznie przez właściciela tak samo, jak argumenty obrońców zbrodniarzy mówiących, że bandyta miał ojca, który go terroryzował. Pamiętam, jak w dzieciństwie pogryzł mnie wilczur i przez długi czas potrafiłem zastygnąć w przerażeniu na ulicy, gdy zobaczyłem psa. Generalnie: pies JEST przyjacielem człowieka. Ale pies wytresowany, spokojny, po którym właściciel sprząta - a także pies, którego wyprowadzanie na spacer jest zgodne z prawem. Jak ktoś mi mówi, że piesek "musi się wybiegać", to odpowiadam, że właściciel jest idiotą bez wyobraźni, skoro zafundował sobie takiego pieska i trzyma go w bloku, a nie na ogrodzonej posesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 21:38 > Wiem tyle - jeśli bym szedł z własnym, małym dzieckiem, i w kierunku dziecka > biegłoby wyszczerzone, zaślinione bydlę, a ja miałbym pod ręką pistolet, nie > zastanawiałbym się, czy pies chce się bawić, czy dziabnąć - strzeliłbym bez > wahania. Nie demonizuj. Pies to nie lew. Dziecko i siebie naucz jak masz sie zachowywac spotykajac na drodze psa i tyle. W lesie tez mozesz spotkac wilka a za krzakiem bandziora. Wiecje ludzi ginie w wypadkach spowodowanych przez pijanych,nieodpowiedzialnych kierowcow niz przez pogryzienie przez psa. Bedziesz strzelal na weszeli wypadek do kazdego kierowcy tez? Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 21.10.04, 08:10 Gość portalu: kicia napisał(a): > > Wiem tyle - jeśli bym szedł z własnym, małym dzieckiem, i w kierunku dzie > cka > > biegłoby wyszczerzone, zaślinione bydlę, a ja miałbym pod ręką pistolet, > nie > > zastanawiałbym się, czy pies chce się bawić, czy dziabnąć - strzeliłbym b > ez > > wahania. > > Nie demonizuj. Pies to nie lew. Dziecko i siebie naucz jak masz sie zachowywac > spotykajac na drodze psa i tyle. W lesie tez mozesz spotkac wilka a za krzakiem > > bandziora. > Wiecje ludzi ginie w wypadkach spowodowanych przez pijanych,nieodpowiedzialnych > > kierowcow niz przez pogryzienie przez psa. Bedziesz strzelal na weszeli wypadek > > do kazdego kierowcy tez? Niestety w Polsce tak jest,że ten co łamie prawo jest lepiej traktowany od porządnego obywatela.Najwyzszy czas to zmienić!Pies,bandyta ma prawo atakować, a ty nic nie możesz temu przeciwdziałać-przecież mamy demokrację Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 21.10.04, 08:05 nauma napisał: > Wiem tyle - jeśli bym szedł z własnym, małym dzieckiem, i w kierunku dziecka > biegłoby wyszczerzone, zaślinione bydlę, a ja miałbym pod ręką pistolet, nie > zastanawiałbym się, czy pies chce się bawić, czy dziabnąć - strzeliłbym bez > wahania. A potem skopałbym dupsko właścicielowi psa. Wisi mi, że pies może być > bezrozumny, albo "skaleczony" psychicznie przez właściciela tak samo, jak > argumenty obrońców zbrodniarzy mówiących, że bandyta miał ojca, który go > terroryzował. Pamiętam, jak w dzieciństwie pogryzł mnie wilczur i przez długi > czas potrafiłem zastygnąć w przerażeniu na ulicy, gdy zobaczyłem psa. > Generalnie: pies JEST przyjacielem człowieka. Ale pies wytresowany, spokojny, > po którym właściciel sprząta - a także pies, którego wyprowadzanie na spacer > jest zgodne z prawem. Jak ktoś mi mówi, że piesek "musi się wybiegać", to > odpowiadam, że właściciel jest idiotą bez wyobraźni, skoro zafundował sobie > takiego pieska i trzyma go w bloku, a nie na ogrodzonej posesji. Każdy ma prawo bronić bronić się przed agresorem.Najgorzej mnie wkurza ,jak pies atakuje,obszczekuje a rzadko który psiarz weżmie go na smycz i powie słowo przepraszam-przecież to naruszenie nietykalności i godności drugiego człowieka. W takich wypadkach należałoby zastosować,środki obrony adekwatne do ataku ,czyli szczekającego,atakującego kundla poczęstowć paralizatorem lub czymś takim podobnym-to powinno spotkać właściciela,przecież jest on bardziej winny od samego kundla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 11:49 Jestem chora, poważnie, ale mam nadzieję, że niedługo. Wczoraj zmęczona chorobą położyłam się spać o 22.00. Z zaśnięcia nici, bo psy szczekały za oknem do 23.45. Rano już o 5.30 mnie obudziły. Ludzie, litości!!! I Wy też kiedyś będzie- cie chorzy - czego tak naprawdę nikomu nie życzę. Wystarczy trochę wyobraźni, aby zrozumieć, że to ciągłe szczekanie może komuś przeszkadzać. Aż się popła- kałam wczoraj z bezsilności. Tak - z bezsilności. Moje prośby o ciszę nocną są kończone atakiem na mnie, że nie lubię zwierząt. A to nie tak, lubie je, jeśli mają mądrych właścicieli, którzy je mądrze wychowają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 07:08 Współczuje w chorobie-ja również lubię zwierzęta ,ale musi być jakaś granica,umiar-dla praw albo raczej bezprawia dla kundli i psiarzy.Pozdrawiam serdecznie.Rawek3 P.S. Psiarze są niejednokrotnie tak zapatrzeni w swoje kundle, nie dochodzi do nich to,ze żyją w społeczeństwie i muszą respektować ogólnie przyjęte normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 08:10 Dzisiaj czuję się już trochę lepiej, ale wczoraj do 23.30 szczekały mi psy pod oknem. Chyba trzeba na każdym osiedlu napisać ogłoszenia, że cisza nocna od 22.00 do 6.00 rano obowiązuje nie tylko mieszkańców, ale również ich czwo- ronogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 19:38 Zapomniałam napisać o jeszcze jednej ważnej sprawie - uwiązywanie psów pod sklepem. Wejdzie taka właścicielka np. do second handu czyli szmaciarni, grzebie godzinę w ciuchach, a pies szczeka i wyje godzinę przed sklepem. Nie dość, że mordujecie zwierzaki, to mordujecie także mieszkańców. Zostawiajcie psy w domu, a nie przywiązujcie przy sklepach na dłuższy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 22.10.04, 21:56 Gość portalu: Wkurzona napisał(a): > Zapomniałam napisać o jeszcze jednej ważnej sprawie - uwiązywanie psów > pod sklepem. Wejdzie taka właścicielka np. do second handu czyli szmaciarni, > grzebie godzinę w ciuchach, a pies szczeka i wyje godzinę przed sklepem. > Nie dość, że mordujecie zwierzaki, to mordujecie także mieszkańców. > Zostawiajcie psy w domu, a nie przywiązujcie przy sklepach na dłuższy czas. Tylko,że pies pozostawiony w domu w bloku wyje i nie daje spokoju sąsiadom ! Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 22.10.04, 21:49 Proponuje porządnie ukarać-wtedy psiarze by zrozumieli! Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa wkurzona 21.12.04, 12:45 sBuchaj napisz nam cala liste rzeczy i istot, które Cie wkurzaja, Powolamy Sonderkommando, do wyeliminowania tego wszystkiego co sprawia, ze placzesz z bezsilnosci. Psychologa polecam bo masz problem ze soba i grtuluje, ze niem masz powaznych powodow do lez. I obys ich nie miala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:13 Blogi Czat Poczta Usenet + Ogłoszenia Aaaby.pl Gazeta Wyborcza Fora prywatne | Fora regionalne | Moje forum | Wyszukiwarka | Pomoc | Wyloguj się | Gazeta.pl ) Forum ) Czas Wolny, Hobby ) Zwierzęta Piątek, 22 października 2004 Zwierzęta + dodaj do ulubionych wątków Sortuj: drzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne • PSIA PLAGA!!---)!!!UWAGA!!!(- Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 22.10.04, 22:21 Bardzo ciekawa dyskusja zachęcam do lektury Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 22.10.04, 22:26 Dzisiaj też kundel oszczekiwał mnie-psiarz oczywiście nie powiedział słowa przepraszam.Wiadomo-poziom psiarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 09:40 Podajcie mi dobrą radę: jak zwrócić właścicielowi dużego psa, żeby go trzymał go na smyczy? Kiedyś usłyszałam, że pies męczy się na smyczy i nie założą mu smyczy, a tym bardziej kagańca. Ręce i nogi opadają ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAWEK3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 11:34 Wiem o tym,że własciciele dużych psów czują się bezkarni -podobnie jak kierowcy ciężarówek na drodze.Masz rację ręce i nogi opadają.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:48 - Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 11.09.05, 20:51 Gość portalu: - napisał(a): > - Moze tak cos wiecej!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 12:10 Co musi się wydarzyć,żeby psiarze zrozumieli że są też inni ludzie,którym ich pieski przeszkadzają.Nie chcemy być napadani i oszczekiwani przez wasze kundle.KUNDLE NA SMYCZ I DO KAGAŃCÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 23.10.04, 12:11 Gość portalu: Antypsiarz napisał(a): > Co musi się wydarzyć,żeby psiarze zrozumieli że są też inni ludzie,którym ich > pieski przeszkadzają.Nie chcemy być napadani i oszczekiwani przez wasze > kundle.KUNDLE NA SMYCZ I DO KAGAŃCÓW. Napewno masz rację! Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 23.10.04, 12:16 Dużo jest patalogii w naszym życiu,no i my chyba tego nie zmienimy.Smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 12:22 Można by dużo zmienić tylko do tego potrzebna jest dobra wola psiarzy-a tej niestety nie posiadają Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 23.10.04, 12:25 Gość portalu: Antypsiarz napisał(a): > Można by dużo zmienić tylko do tego potrzebna jest dobra wola psiarzy-a tej > niestety nie posiadają Myślę,że psiarze czują się winni-bo nawet nie chcą odpowiedzieć na zarzuty.Nieobecni nigdy nie mają racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 12:27 Nie chodzi o odpowiedż,tylko o sposób postępowania Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 24.10.04, 07:18 Wczoraj czytałem regulamin blokowy-psy można wyprowadzać tylko w kagańcach i na smyczach.Psy można spuszczać tylko w miejscach odludnych,kiedy właściciele psów mogą nad nimi zapanować.PSIARZE-MY CHCEMY ŻYĆ W SPOKOJU BEZ WASZYCH PIESKÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 24.10.04, 07:20 Gość portalu: Antypsiarz napisał(a): > Nie chodzi o odpowiedż,tylko o sposób postępowania Sposób postępowania psiarzy uznałbym za skandaliczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 09:18 Blogi Czat Poczta Usenet + Ogłoszenia Aaaby.pl Gazeta Wyborcza Fora prywatne | Fora regionalne | Moje forum | Wyszukiwarka | Pomoc | Zaloguj się | Gazeta.pl ) Forum ) Regionalne ) Mazowieckie ) Warszawa Niedziela, 24 października 2004 Warszawa + dodaj do ulubionych wątków Sortuj: drzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne (101- 200) następne » • 500 zł Przeczytaj komentowany artykuł » bartllomiej 22.09.2004 19:17 + odpowiedz Co to za mandat??? powinien byc z 1500 zł a nie 500 zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psy agresywne Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 09:26 UZYSKANIE ZEZWOLENIA NA UTRZYMYWANIE PSA RASY UZNAWANEJ ZA AGRESYWNĄ Pokój nr 6, tel. 416-20-11 wew. 206, 306 Podstawa prawna: art. 10 ustawy o ochronie zwierząt z 21 sierpnia 1997 r. (t.j. Dz. U. Nr 106 poz. 1002 z 2003 r. z późn. zm.), Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 15 grudnia 1998 r. w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne oraz warunków wydawania zezwoleń na utrzymywanie psa takiej rasy (Dz. U. Nr 159 poz. 1051 z 1998 r. z późn. zm.) I. WYMAGANE DOKUMENTY: Wniosek o wydanie zezwolenia na prowadzenie hodowli lub utrzymywania psa rasy uznawanej za agresywną lub II. OPŁATY: Opłata skarbowa: za wniosek - 5,00 zł. za zezwolenie - 76,0 zł. III. TERMIN ODPOWIEDZI: Do 30 dni. IV. JEDNOSTKA ODPOWIEDZIALNA: Wydział Gospodarki Komunalnej, Mieszkaniowej i Ochrony Środowiska V. TRYB ODWOŁAWCZY: Odwołanie wnosi się do Samorządowego Kolegium Odwoławczego za pośrednictwem organu, który wydał decyzję (odwołanie składa się w Kancelarii UMiG w Gryfinie). Odwołanie wnosi się w terminie 14 dni od dnia doręczenia decyzji stronie. *Opłata skarbowa: za odwołanie - 5,00 zł. za każdy załącznik - 0,50 zł. VI. UWAGI: Wykaz ras psów uznawanych za agresywne: * amerykański pitt bull terrier * Perro de Presa Mallorquin * bulldog amerykański * dog argentyński * Perro de Presa Canario * tosa inu * rottweiler * akbash dog * anatolian karabash * moskiewski stróżujący * owczarek kaukazki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agresywne psy Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 09:42 Komunikator Tlen.pl - o2.pl - Konto e-Mail - Załóż konto w o2.pl! Strona główna » forum Zwierzęta Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Preferencje » Odpowiedz na ten temat Temat: Najgroźniejsze psy Strony tematu: 1 2 następne wypowiedzi » [26.06] 12:42 Mafja Jakie jest Wasze dzanie na temat listy 12 najgroźniejszych raz i o psie zajmującym na niej pierwszą pozycję?? Dzieki pozdrawiam IP i czas połączenia logowane. [19.07] 06:47 Mafja Czy ktoś sięwypowie ?? IP i czas połączenia logowane. [20.07] 21:42 ja sie wypowiem hm nie wiem czy bedzie 12 ras ale sprobojmy (kolejnosc przypadkowa) 1 2 3 Amerykański pitbul Staffordshire Bull Terrier Amstaf wszystkie w jednym "worku" dlatego ze przybyly do Polski niedawno i rozpowszechnily sie bardzo szybko czesto miesza sie te rasy miedzy soba nie zdajac sobie sprawy z roznic rasowych psy sprowadzone do kraju sa (najczesciej) watpliwego pochodzenia i czesto maja wypaczona psychike poczatkowo(do 2-3 lat) sa mile i posluszne pozniej zaczynaja sie problemy Najczesciej ludzie ktorzy je trzymaja (kupili psy kierowani moda) sa to osoby ktore dotychczas nie mialy psa i nie wiedza jak go wychowac a te grozne psy wymagaja znawcy ktory odpowiedzialnie pokieruje ich zapedy 4 Doberman rasa stworzona z krzyzowek psow w schronisku do pilnowania obecnie jest troche lagodniejsza od "pierwowzoru" sa to jedne z niewielu psow ltore potrafia zaatakowac wlasciciela 5 Owczarek niemiecki wbrew pozorom nie sa to takie madre psy za jakie sie je uwaza przynajmniej nie w Polsce gdzie wiekszosc psow obecnie (takze tych skundlonych "wilkopodobnych") pochodzi z zaczodnich chodowli a sa to "odpadki" psy ktore maja nienaganny eksterier ale nieodpowiednia psychike sa w Polsce najczesciej atakujaca ludzi rasa 6 Owczarek kaukaski - trudny do wlasciwego ulozenia, zle ulozony moze byc wyjatkowo niebezpieczny na szczescie nie jest b popularny 7 Bull Terrier-podobna sytuacja jak z psami 1 2 3 ostatni b rzadko spotykana (juz niemodna) 8 Rottweiler modne do niedawna trzymane przez laikow nie potrafiacych zapanowac nad psem cos jak nr 1 2 3 dobrze ulozone sa dobrymi obroncami ale ni wiele osob jest w stanie dobrzeje ulozyc to chyba na tyle (ale mam skleroze ) i cos przeoczylem pewnie aha jeszcze jedna rasa jamnik wk..wia wszystkie psy swoim ciaglym szczekaniem mafja a co Ty o tym sadzisz wymien tez rasy IP i czas połączenia logowane. [21.09] 21:08 Soprano Wszystko zależy od wychowania a wypadki gdy pies atakuje ludzi to w 99% wina właścicieli!!!Pozdrawiam IP i czas połączenia logowane. [21.09] 21:08 Soprano Wszystko zależy od wychowania a wypadki gdy pies atakuje ludzi to w 99% wina właścicieli!!!Pozdrawiam IP i czas połączenia logowane. [22.09] 23:55 debilu bulteriery nie sa groznymi psami hehehe chyba zartujesz!!!!! IP i czas połączenia logowane. [24.12] 08:57 czachoska (czachoska1@o2.pl) czachoska1@tlen.pl Tosa Inu Perro de presa canario Dog argentyński Buldog amerykański Perro de presa mallorquin Rottweiler Akbash dog Anatolian karabash Amerykański pitbulterier Owczarek kaukazki oraz krzyżówka kaukaza i Bernardyna - Moskiewski stróżujący. Jest więc ich 11. Dodatkowo zezwolenia będzie wymagało posiadanie "mieszańca" wszystkich powyższych ras, łącznie z trzema pierwszymi. Tylko jak sprawdzić, czy piesek prowadzony przez tę miłą staruszkę jest akurat mieszańcem którejś z ras powyższych? Robić każdemu psu testy genetyczne? Pozostawiam kwestię otwartą. IP i czas połączenia logowane. [28.12] 17:52 ja sie wypowiem dawno mnie tu nie bylo 12 ras podane wczesniej przeze mnie to nie sa zadne wytyczne ani nie sa to rasy wpisane jako grosne TO JEST MOJ PRYWATNY ranking czy raczej lista bo kolejnosc jest dowolna wlascicielu bullteriera chyba kpisz sobie ze te psy nie sa grozne, stworzono je nie do walki z nieporadnymi ludzmi wazacymi kilkadziesiat kilo ale do walki z kilkusetkilowymi z bykami, te psy maja szczekoscisk, chwyca i nie puszcza. to ze ty masz tego psa to nie znaczy, ze jest on lagodna rasa. nie znaczy rowniez, ze bedzie on automatycznie morderca. pomysl ile tych psow bylo kilkanascie lat temu (podoba lawina psow co teraz amstafow) a teraz ich nie ma- ludzie masowo usypiali psy, bo sie bali o swoje zycie - fakt byly zle wychowane ale z lagodnej rasy nawet zle wychowujac psa nie stworzysz mordercy (mam na mysli bledne wychowanie psa a nie cwiczenie go na zabojce), najwyzej bedzie nieposluszny, bedzie zebral o jedzenie, spal na lozku, nie sluchal wlasciciela ale niegdy nie ugryzie swojego, bledne wychowanie np bulteriera (nie tylko) stwarza zagrozenie dla rodziny. znam wiele wspaniale wychowanych rottweilerow ale znam rowniez psy z wypaczona psychika (jeden z nich prawie zagryzl mojego wowczas 4 miesiecznego szczeniaka!!!) widzialam na wlasne oczy ja bullterier terrroryzowal mieszkancow pewnego osiedla domkow jednorodzinnych a jego wlascieciel twierdzil, ze to jest pies obronny wiec nic na to nie poradzi...bylo tak dopuki nie rzucil sie na konia (ktorego trzeba bylo uspic) ...psa na szczescie tez... IP i czas połączenia logowane. [08.01] 00:24 tomek.wsn (tomek.wsn@wp.pl) Mam psa numer jeden (APBT) i jest to pies jak kazdy inny, tyle ze o okreslonych cechach charakteru i predyspozycjach. Nie nalezy go demonizowac, bo jak inne psy spi w lozku, bawi sie i przytula. Oczywiscie nalezy do psow bojowychi stad wlasnie pochodzi jego "sportowa" zylka - gameness. Osobiscie uwazam, ze zle sie dzieje, ze jest moda na "grozne" psy i ludzie masowo kupuja niby-amstaffy i niby-pity na rynku czy z ogloszen za 300 zl. Tym sposobem psuja rase, po ulicach chodza setki kundli mniej lub bardziej podobnych do wzorca. Mam nadzieje, ze moda minie, bo zacznie sie dziac to co w Ameryce 20 lat temu - ataki kundli na ludzi i zwierzeta, a media zrzuca wszystko na pitbulle. Podsumowujac: jesli szukasz obroncy - nie kupuj pita, bo sa do tego lepsze rasy jak np. owczarek, jesli szukasz zabawki - nie kupuj pita, jesli szukasz psa z ktorym mozesz wyjsc na podworko i pobiegac beztrosko - nie kupuj pita, jesli nie masz calego dnia dla psa i nie znajdziesz ochoty i czasu na wspolna zabawe i intensywne treningi sportowe i posluszenstwa - nie kupuj pita. IP i czas połączenia logowane. [08.01] 13:54 Kataryna "najgroźniejsze"? CO chcesz przez to powiedzieć? Miałam rodwailera, ale nie stał się ))dziką bestią!!!! Keep smiley! IP i czas połączenia logowane. [12.01] 17:24 saw Dużo grozniejsze są zdziczałe kundle zerwane z łańcucha niż dobże ułożony PitBull IP i czas połączenia logowane. [18.03] 14:35 nomo Kupujcie owczarki niemieckie,to najlepsze psy[oczywiście z rodowodem]. IP i czas połączenia logowane. [08.05] 19:44 american girl osobiście mam jednego z tych "najgroźniejszych" i dla mnie to bezsens tworzyć jakąkolwiek listę. Moja "bestia" myśli tylko o zabawie, nawet jak inne psiaki go gryzą, on nigdy nie reaguje agresją, bawi się poprostu dalej. Agresywnego psa można mieć z każdej rasy i jeżeli zauważy się już takie objawy u szczeniaka, to nie da się według mnie tego oduczyć. Nie ma różnicy, czy to będzie york czy pit, tylko że u pita jest większe prawdopodobieństwo. A za największe niebeżpieczeństwo uważam mieszanie ras, wtedy nigdy nie wiadomo, jakie geny sie uaktywnią. IP i czas połączenia logowane. [08.05] 19:45 american girl osobiście mam jednego z tych "najgroźniejszych" i dla mnie to bezsens tworzyć jakąkolwiek listę. Moja "bestia" myśli tylko o zabawie, nawet jak inne psiaki go gryzą, on nigdy nie reaguje agresją, bawi się poprostu dalej. Agresywnego psa można mieć z każdej rasy i jeżeli zauważy się już takie objawy u szczeniaka, to nie da się według mnie tego oduczyć. Nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kijowianka Pieski nie sikajcie pod młode drzewka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 12:03 Przed blokiem przy ul. Kijowskiej 11 posadzono kilkadziesiąt młodych drzewek. Prośba do właścicieli dziesiątek psów chodzących ze swoimi "pupilami" koło tych drzewek - pilnujcie, żeby psy nie obsikiwały tych młodych drzewek. Są za małe, żeby wchłonąć duże ilości wątpliwej jakości "płynnego nawozu". A poza tym nie wyciągajcie podpórek do drzewek na "zabawkę" dla swojego "pupila"! Szanujecie zwierzęta, to szanujcie też zieleń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAWEK3 Re: Pieski nie sikajcie pod młode drzewka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 17:10 Chciałbym również-żeby to właściciele psów zrozumieli,ale czy zrozumieją to inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xen Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 22:18 nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:18 Ja wiem! Zależy to od właściciela psa. Jeśli jest chamem, to psa też nie lubię, bo psy podobno upodabniają się do właśiciela. A jeżeli jest sympatyczny (jak ja), to kocham jego pieska. I to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: law Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.04, 23:59 Niestety, wiekszosc psiarzy to bydlo najgorszego gatunku tzn. ludzie glupi, lekkomyslni i gburowaci, ktorzy leja z gory na przepisy (psy bez kagancow i smyczy), ochrone srodowiska (sranie na chodniki) i kulture wspolzycia miedzyludzkiego agresywne odzywki na uprzejme zwrocenie uwagi... P.S. Przepraszam te jakies 0,0001% dobrych wlascicieli psow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Człowiek wrogiem psa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 08:28 Działo to się naprawdę - możecie ściąć mi głowę, jeśli kłamię! Sąsiadka miała psa-staruszka i gdy ten chciał wyjść w nocy, to wystawiała go na balkon. Na nim załatwiał swoje potrzeby. Przy okazji zalewał nasz balkon i moje kwiatki. Jestem szczęśliwa, że już nikt na mojej klatce nie ma pieska. Wiem od osóbz innych klatek, że mają często obsiusiane drzwi i skołatane nerwy ciągłym szczekaniem psów w mieszkaniach, podczas gdy ich właściciele są w pracy. Należy tak wychować psa, żeby ten nie szczekał pół dnia, zanim jego pan/pani wróci z pracy, bo można naprawdę dostać rozstroju nerwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Człowiek wrogiem psa! 12.11.04, 12:27 Kultura wspolzycia obowiazuje takze wlascicieli psow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Re: Człowiek wrogiem psa! IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 24.11.04, 16:13 Sluszna racja! Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Człowiek wrogiem psa! 24.11.04, 16:16 Chcialbym aby czlowiek i pies byli przyjacielami, a nie wrogami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atyypsiarz Re: Człowiek wrogiem psa! IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 26.11.04, 11:54 Pobozne zyczenia nie zawsze sie sprawdzaja Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Człowiek wrogiem psa! 29.11.04, 15:46 Co oznacza,ze wlasciciele psow zaczna dostrzegac innych dla ktorych pies moze byc zagrozeniem.Niestety my Polacy musimy nauczyc sie bardzo duzo od innych nacji-czasami przedstawiamy soba takie chamstwo,ze lepiej nie przyznawac sie do polskosci.Zachowanie wlascicieli psow mozna porownac do poziomu mentalnosci panstw poludniowych oczywiscie nie ublizajac tym narodowosciom-jak sie czuje obywatel Zachodu widzac biegajace samowolnie i napadajace przechodniow kundle.Ale czy to obchodzi wlascicieli kundli.Psiarze -pieski sa dla Was wazne,ale nie zyjecie na ksiezycu i szanujcie takze prawa innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypsiarz Re: Człowiek wrogiem psa! IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 29.11.04, 19:47 Psiarze zachowuja sie tak-jakby byli sami na ziemi.Czuja sie bezkarni i dlatego sie tak zachowuja Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Człowiek wrogiem psa! 02.12.04, 11:42 Mysle,ze karanie jest wazne ale takze wychowanie,ze nie tylko my sie liczymy na tym swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Czlowiek i pies przyjaciolmi! IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 02.12.04, 22:00 Ludzie-opamietajcie sie czlowiek i pies powinny byc przyjaciolmi,to ludzie sprawili,ze pies atakuje blizniego.Wprowadzic badania psychologiczne czy dany osobnik moze byc posiadaczem psa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypsiarz Re: Czlowiek i pies przyjaciolmi! IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 02.12.04, 22:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=15714869 Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Czlowiek i pies przyjaciolmi! 03.12.04, 21:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=18193798 Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Czlowiek i pies przyjaciolmi! 03.12.04, 21:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=18193798&a=18195061 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Re: Czlowiek i pies przyjaciolmi! IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 03.12.04, 22:58 zaczyna sie cos ruszac w dyskusji forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=18271301 Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Czlowiek i pies przyjaciolmi! 08.12.04, 12:26 Gość portalu: Antypsiarz napisał(a): > zaczyna sie cos ruszac w dyskusji > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=18271301 Aby tylko to bylo pozytywne drgniecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Re: Czlowiek i pies przyjaciolmi! IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 14.12.04, 17:26 Okazuje sie ,ze psiarze zachowuja sie identycznie w calej Polsce nie tylko w Warszawie miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,2436372.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Pies przyjacielem czlowieka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.01.05, 07:50 Nie chce mi sie czytac tych bzdur co to-'jedne pan powiedzial drugiemu'. Ile mozna pisac pie.. Pies byl i bedzie najlpeszym przyjacielm czlowika i zadne poglady polityczne, pod wiatr i z watrem, bieg czasu, tego nie zmienia. Jak czlowiek traci wiare w innego czlowieka,staje sie samotny, nie potrzebny, to bierze pod opieke poprostu psa lub kota. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia-tak bylo, jest i bedzie-mimo zasranych trawnikow. Od sprzatania sa inni a przyjaciel, na dobre czy zle, jest tylko jeden. NIKT nie jest tak lojalny ze swoim oddaniem, wiernoscia,miloscia, w stosunki do czlowieka jak pies. Uczmy sie od zwierzat a bedziemy prawdziwymi ludzmi a nie ludkami. Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjacielem czlowieka 02.01.05, 23:05 Gość portalu: kicia napisał(a): > Nie chce mi sie czytac tych bzdur co to-'jedne pan powiedzial drugiemu'. > Ile mozna pisac pie.. > Pies byl i bedzie najlpeszym przyjacielm czlowika i zadne poglady polityczne, > pod wiatr i z watrem, bieg czasu, tego nie zmienia. > Jak czlowiek traci wiare w innego czlowieka,staje sie samotny, nie potrzebny, > to bierze pod opieke poprostu psa lub kota. Punkt widzenia zalezy od punktu > siedzenia-tak bylo, jest i bedzie-mimo zasranych trawnikow. Od sprzatania sa > inni a przyjaciel, na dobre czy zle, jest tylko jeden. > NIKT nie jest tak lojalny ze swoim oddaniem, wiernoscia,miloscia, w stosunki do > > czlowieka jak pies. > Uczmy sie od zwierzat a bedziemy prawdziwymi ludzmi a nie ludkami. Oczywiscie,ze pies jest przyjacielem czlowieka nigdybv tego nie negowalem tylko czasami wlasciciele psow nie wywiazuja sie ze swojej roli prawidlowo.Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.Rawek3 > Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 12.11.04, 12:25 Mysle,ze nie nalezy potepiac w czambul wlascicieli psow-wszystko zalezy od kultury osobistej danego wlasciciela! Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 12.11.04, 12:22 Dobra odpowiedz i trafna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypsiarz Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.bb.online.no 12.11.04, 12:19 najlepsza odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 20.12.04, 18:16 Popatrzcie co tez psiarze wyprawiaja ze swoimi pupilkami wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2455531.html Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Szczekajacy pies pod oknem zabic 07.02.05, 22:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=20231577 Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Re: Szczekajacy pies pod oknem zabic IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 08.02.05, 20:25 W tym wypadku karane jest stworzenie a nie czlowiek,chyba jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Szczekajacy pies pod oknem zabic 10.02.05, 20:27 Ja to bym ujal inaczej,nie zawsze winni ponosza odpowiedzialnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Re: Szczekajacy pies pod oknem zabic IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 11.02.05, 23:24 Odpowiedzialnosc odpowiedzialnoscia wazniejsza jest sprawa wychowania Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Szczekajacy pies pod oknem zabic 18.02.05, 17:18 Wychowanie jest to takie szerokie pojecie na ktorym niejedni madzy profesorowie polamali zeby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypsiarz Re: Szczekajacy pies pod oknem zabic IP: *.range81-157.btcentralplus.com 26.02.05, 12:08 Obserwuje dyskusje w internecie na temat pieskow-czy wnosi ona cos nowego bo i tak wszyscy zostaja przy swoim zdaniu.Chamow psiarzy nie wychowamy,a kto jest kulturalny na codzien to i takim pozostanie nawet wtedy ,jak bedzie mia psa rasy obronnej.Jezel pies nam towarzyszyl od zawsze to po prostu to trzeba zaaprobowac ze tak jest i tego nie zmienimy nawet wtedy jakbysmy tego naprawde chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Szczekajacy pies pod oknem zabic 06.03.05, 14:17 Gość portalu: Antypsiarz napisał(a): > Obserwuje dyskusje w internecie na temat pieskow-czy wnosi ona cos nowego bo i > > tak wszyscy zostaja przy swoim zdaniu.Chamow psiarzy nie wychowamy,a kto jest > kulturalny na codzien to i takim pozostanie nawet wtedy ,jak bedzie mia psa > rasy obronnej.Jezel pies nam towarzyszyl od zawsze to po prostu to trzeba > zaaprobowac ze tak jest i tego nie zmienimy nawet wtedy jakbysmy tego naprawde > chcieli Uwazam,ze dyskusja jest zawsze potrzebna nawet wtedy kiedy adwersarze nie zmieniaja swojego zdania.Wtedy przynajmniej wiemy,ze sa ludzie ktorzy inaczej mysla i nie zawsze aprobuja nasz sposob myslenia i zachowania. Coniektorzy mysla,ze jak maja psa to wolno im wszystko i moga nie liczyc sie z calym otaczajacym ich swiatem.Niestety oni zyja w tym swiecie i musza dostosowac sie do ogolnie panujacych norm i zwyczajow .Nikt nie jest samotna wyspa. Ten sam problem dotyczy rowniez ludzi ktorzy nie maja psa-Ci musza wiedziec,ze pies towarzyszyl zawsze czlowiekowi i bedzie towarzyszyl az do konca istnienia tego swiata. wiadomo,ze pewnych racji nie da sie pogodzic ale zawsze trzeba probowac. kto sie stara zwykle odnosi sukces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psiarczyk Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 06.03.05, 13:43 A ja kocham psy i wszytkich wrogow psow wzialbym na smycz i pokazalbym Wam-ze psy maja takze prawa egzystowac takze w swiecie opanowanym przez egoiste czlowieka.Towarzylismy Wam od poczatu istnienia czlowieka i jestesmy wam wierni a za to spotyka nas lancuch i upokorzenie.Dlaczego czlowiek traktuje psy jak zabawke potrzebna wtedy kiedy ma na nia ochote.Zgadzam sie ze sa rasy psow agresywnych ale to jest wina czlowieka,ze nie potrafi tak zadbac o swojego ulubienca.Widzialem nie raz pieska ktory byl traktowany w sposob brutalny przez swojego wlasciciela-gdzie wtedy sa wszyscy milosnicy zwierzat Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 06.03.05, 14:21 Gość portalu: Psiarczyk napisał(a): > A ja kocham psy i wszytkich wrogow psow wzialbym na smycz i pokazalbym Wam-ze > psy maja takze prawa egzystowac takze w swiecie opanowanym przez egoiste > czlowieka.Towarzylismy Wam od poczatu istnienia czlowieka i jestesmy wam wierni > > a za to spotyka nas lancuch i upokorzenie.Dlaczego czlowiek traktuje psy jak > zabawke potrzebna wtedy kiedy ma na nia ochote.Zgadzam sie ze sa rasy psow > agresywnych ale to jest wina czlowieka,ze nie potrafi tak zadbac o swojego > ulubienca.Widzialem nie raz pieska ktory byl traktowany w sposob brutalny przez > > swojego wlasciciela-gdzie wtedy sa wszyscy milosnicy zwierzat No narazie jakis milosnik zwierzat-ja tez kocham zwierzeta ale miejsce dla nich jest w budzie i na smyczy.Wszystko musi miec odpowiednie miejsce i przeznaczenie Pies nie moze byc wazniejszy od czlowieka. Czy tabakiera dla nosa,czy nos dla tabakiery Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 06.03.05, 14:26 Kiedy starannie rozważam dziwne zwyczaje psów, Zmuszony jestem stwierdzić, Że doskonalszym stworzeniem jest człowiek. A gdy rozważam dziwne zwyczaje człowieka, Wyznaję, mój przyjacielu: jestem w kropce. [Ezra Pound w tłumaczeniu Jerzego Niemojowskiego] Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 06.03.05, 17:30 palker napisał: > Kiedy starannie rozważam dziwne zwyczaje psów, > Zmuszony jestem stwierdzić, > Że doskonalszym stworzeniem jest człowiek. > > A gdy rozważam dziwne zwyczaje człowieka, > Wyznaję, mój przyjacielu: jestem w kropce. > > [Ezra Pound w tłumaczeniu Jerzego Niemojowskiego] > Ja uwazam,ze mimo wszystkiego warto zyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psiarczyk Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 06.03.05, 22:59 Kochajmy zwierzeta-bo tylko one potrafia nas kochac bezinteresowwna miloscia- konie i psy sa najwierniejszymi przyjaciolmi czowieka.Pies za miske strawy potrafi nam sluzyc az do smierci a pomimo to czlowiek nie potrafi czesto docenic jego wiernosci i oddania.Powtarzam jeszcze raz dlatego mamy psy agresywne bo to czlowiek dopuscil do trakiej sytuacji ze zwierze jest agresywne.Wprowadzilbym wieksze kary za znecanie sie nad zwierzetami no i obowiazkowe szkolenie dla wszystkich ktorzy chca posiadac psa aby uswiadomic takim ludziom obowiazki jakie maja aby zwierze miala odpowiednia opieke. Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 06.03.05, 23:11 Gość portalu: Psiarczyk napisał(a): > Kochajmy zwierzeta-bo tylko one potrafia nas kochac bezinteresowwna miloscia- > konie i psy sa najwierniejszymi przyjaciolmi czowieka.Pies za miske strawy > potrafi nam sluzyc az do smierci a pomimo to czlowiek nie potrafi czesto > docenic jego wiernosci i oddania.Powtarzam jeszcze raz dlatego mamy psy > agresywne bo to czlowiek dopuscil do trakiej sytuacji ze zwierze jest > agresywne.Wprowadzilbym wieksze kary za znecanie sie nad zwierzetami no i > obowiazkowe szkolenie dla wszystkich ktorzy chca posiadac psa aby uswiadomic > takim ludziom obowiazki jakie maja aby zwierze miala odpowiednia opieke. Dobrze gadasz dac ci wodki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt winni są tylko debilni właściciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 00:45 zawsze jest winien właściciel, pies jaki by nie był, nic nie jest winny, choć na ogół jest taki jak jego pan, część właścicieli jest normlna, ale pozostali to po prostu zwykłe chamstwo, które nie liczy się z innymi ludźmi, zwykli debile, którzy często męczą w bloku psy, a te wyją, szczekają, po prostu głupieją w towarzystwie swego właściciela, Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: winni są tylko debilni właściciele 07.03.05, 19:13 Gość portalu: zgrzyt napisał(a): > zawsze jest winien właściciel, pies jaki by nie był, nic nie jest winny, choć n > a > ogół jest taki jak jego pan, część właścicieli jest normlna, ale pozostali to p > o > prostu zwykłe chamstwo, które nie liczy się z innymi ludźmi, zwykli debile, > którzy często męczą w bloku psy, a te wyją, szczekają, po prostu głupieją w > towarzystwie swego właściciela, Ramen5:ujeles kwintesencje moich mysli- pytanie czy zrozumieja to psiarze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uopist Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 10.04.05, 19:41 Reminislac renninislanc-kto sie w tym polapie? Druga sprawa,pies to najwierniejszy przyjaciel czlowieka!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uopist Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.119-84-212.ippool.ndo.com 10.04.05, 19:43 Chcialbym tylko dodac.ze to ludzie sa winni,ze psy sa takie agresywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: law Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:07 Zgadza sie - ludzie sa winni i powinni byc surowo karani za brak opieki nad biednymi zwierzetami (psami). Psiarze powinni byc karani za pozostawianie psa bez opieki (to o tych psach pozostawionych samotnie na dlugie godziny w blokach) za puszczanie psa bez kaganca (to znaczy za tworzenie zagrozenia dla innych ludzi) i zasmiecanie terenow publiczych (szeroko znane w stolicy obsrywanie chodnikow przez psy). KARY, KARY, KARY i wzywanie Strazy Miejskiej doprowadzi nas do normalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 11.04.05, 19:15 Gość portalu: law napisał(a): > Zgadza sie - ludzie sa winni i powinni byc surowo karani za brak opieki nad > biednymi zwierzetami (psami). > > Psiarze powinni byc karani za pozostawianie psa bez opieki (to o tych psach > pozostawionych samotnie na dlugie godziny w blokach) za puszczanie psa bez > kaganca (to znaczy za tworzenie zagrozenia dla innych ludzi) i zasmiecanie > terenow publiczych (szeroko znane w stolicy obsrywanie chodnikow przez psy). > > KARY, KARY, KARY i wzywanie Strazy Miejskiej doprowadzi nas do normalnosci. Kary to jedna sprawa,druga upowszechnic publicznie takiego osobnika. Tylko,ze to sa samoluby i najbardziej obchodzi ich wlasny piesek z ktorym spia,caluja sie itd.Przeciez to jest chore Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 16.04.05, 23:46 Gość portalu: law napisał(a): > Zgadza sie - ludzie sa winni i powinni byc surowo karani za brak opieki nad > biednymi zwierzetami (psami). > > Psiarze powinni byc karani za pozostawianie psa bez opieki (to o tych psach > pozostawionych samotnie na dlugie godziny w blokach) za puszczanie psa bez > kaganca (to znaczy za tworzenie zagrozenia dla innych ludzi) i zasmiecanie > terenow publiczych (szeroko znane w stolicy obsrywanie chodnikow przez psy). > > KARY, KARY, KARY i wzywanie Strazy Miejskiej doprowadzi nas do normalnosci. Masz duzo racji Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 17.04.05, 23:51 ramen5 napisała: > Gość portalu: law napisał(a): > > > Zgadza sie - ludzie sa winni i powinni byc surowo karani za brak opieki n > ad > > biednymi zwierzetami (psami). > > > > Psiarze powinni byc karani za pozostawianie psa bez opieki (to o tych psa > ch > > pozostawionych samotnie na dlugie godziny w blokach) za puszczanie psa b > ez > > kaganca (to znaczy za tworzenie zagrozenia dla innych ludzi) i zasmiecani > e > > terenow publiczych (szeroko znane w stolicy obsrywanie chodnikow przez ps > y). > > > > KARY, KARY, KARY i wzywanie Strazy Miejskiej doprowadzi nas do normalnosc > i. > > > > > > Masz duzo racji Racja to nie wszystko-wazniejsze sa rzeczywiste zachowania Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 24.04.05, 20:28 rawek3 napisał: > ramen5 napisała: > > > Gość portalu: law napisał(a): > > > > > Zgadza sie - ludzie sa winni i powinni byc surowo karani za brak op > ieki n > > ad > > > biednymi zwierzetami (psami). > > > > > > Psiarze powinni byc karani za pozostawianie psa bez opieki (to o ty > ch psa > > ch > > > pozostawionych samotnie na dlugie godziny w blokach) za puszczanie > psa b > > ez > > > kaganca (to znaczy za tworzenie zagrozenia dla innych ludzi) i zasm > iecani > > e > > > terenow publiczych (szeroko znane w stolicy obsrywanie chodnikow pr > zez ps > > y). > > > > > > KARY, KARY, KARY i wzywanie Strazy Miejskiej doprowadzi nas do norm > alnosc > > i. > > > > > > > > > > > > Masz duzo racji > > > > > > > > > > > > > > Racja to nie wszystko-wazniejsze sa rzeczywiste zachowania Dochodza do wniosku-ludzie malo co sie zmienili od wiekow,oczywiscie jezeli chodzi o maralnosc Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 26.04.05, 23:11 ramen5 napisała: > rawek3 napisał: > > > ramen5 napisała: > > > > > Gość portalu: law napisał(a): > > > > > > > Zgadza sie - ludzie sa winni i powinni byc surowo karani za b > rak op > > ieki n > > > ad > > > > biednymi zwierzetami (psami). > > > > > > > > Psiarze powinni byc karani za pozostawianie psa bez opieki (t > o o ty > > ch psa > > > ch > > > > pozostawionych samotnie na dlugie godziny w blokach) za pusz > czanie > > psa b > > > ez > > > > kaganca (to znaczy za tworzenie zagrozenia dla innych ludzi) > i zasm > > iecani > > > e > > > > terenow publiczych (szeroko znane w stolicy obsrywanie chodni > kow pr > > zez ps > > > y). > > > > > > > > KARY, KARY, KARY i wzywanie Strazy Miejskiej doprowadzi nas d > o norm > > alnosc > > > i. > > > > > > > > > > > > > > > > > > Masz duzo racji > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Racja to nie wszystko-wazniejsze sa rzeczywiste zachowania > > > > > > > > > > > > > Dochodza do wniosku-ludzie malo co sie zmienili od wiekow,oczywiscie jezeli > chodzi o maralnosc Moralnosc,to takze rzecz wzgledna Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 11.04.05, 19:11 Gość portalu: uopist napisał(a): > Chcialbym tylko dodac.ze to ludzie sa winni,ze psy sa takie agresywne Zgadzam sie z tym stuprocentowo. Jak pies pogryzie innego czlowieka to wtedy zamknac psiarza do budy z innymi psami,moze wtedy by zrozumial. Narazie jestesmy na poziomie Rumunii Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 11.04.05, 19:08 Gość portalu: uopist napisał(a): > Reminislac renninislanc-kto sie w tym polapie? > Druga sprawa,pies to najwierniejszy przyjaciel czlowieka!!!!!!!!!! Wazne,aby kazdy znal swoje miejsce w szeregu-a tego nie znaja ani psy ,ani psiarze.Psy sa bezrozumne,ale zeby psiarze. Postuluje przeprowadzanie badan psychiatryczno-psychologiczne dla wlascicieli pieskow,bo obecni wiekszosc z nich nie wykazuje znamion normalnosci Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 16.04.05, 23:45 Gość portalu: rawek napisał(a): > Psy mogą zagryzać dzieci,gryżć ludzi.Myśliwy natomiast jeżeli działa zgodnie > z prawem stawiany jest przed sądem.Wprowadziłbym przepis pozwalający strzelać > do psów nawet na terenie zabudowanym - jeżeli , pies biega bez właściciela > i atakuje ludzi.Właściciele piesków nauczyliby się trzymać swoich pupilków na > smyczy.Szkoda ,że funkcja hycla został tylko we wspomnieniach z naszego > dzieciństwa."Wolność jednego niewolą dla wszystkich" czyli włąścicielom psów > wszystko wolno,a nie normalnym obywatelom? Dlaczego obrońcy zwierząt nie > pomagają pogryzionym przez ich pupili? > Chodżmy po ulicach nie atakowani przez psy! > > > > Myśliwy zastrzelił psa, stanie przed sądem > > > > > > > pap, d 11-10-2004, ostatnia aktualizacja 11-10-2004 19:24 > > Za bezprawne zastrzelenie psa odpowie przed sądem myśliwy z Koła > Łowieckiego "Żuraw" w Chrzanowie Henryk W. Chrzanowska prokuratura skierowała > przeciwko niemu akt oskarżenia do sądu. > > Ofiarą myśliwego była suczka kundelek mająca się wkrótce oszczenić, która > szła ze swoim panem. Myśliwy stwierdził, że płoszyła sarnę, i strzelił do > niej. Według ustawy o ochronie zwierząt myśliwi mogą zabijać psy i koty > przebywające bez opieki na terenie obwodów łowieckich w odległości większej > niż 200 m od zabudowań mieszkalnych. > > Kiedys zajmowalem sie tym tematem:agresywne psy-widze Ciebie tez zlapalo. Masz racje za malo kultury wsrod wlascicieli psow,a ze pies upodabnia sie do Pana to skutek widoczny Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 17.04.05, 23:50 ramen5 napisała: > Gość portalu: rawek napisał(a): > > > Psy mogą zagryzać dzieci,gryżć ludzi.Myśliwy natomiast jeżeli działa zgod > nie > > z prawem stawiany jest przed sądem.Wprowadziłbym przepis pozwalający strz > elać > > do psów nawet na terenie zabudowanym - jeżeli , pies biega bez właścic > iela > > i atakuje ludzi.Właściciele piesków nauczyliby się trzymać swoich pupilkó > w na > > smyczy.Szkoda ,że funkcja hycla został tylko we wspomnieniach z naszego > > dzieciństwa."Wolność jednego niewolą dla wszystkich" czyli włąścicielom p > sów > > wszystko wolno,a nie normalnym obywatelom? Dlaczego obrońcy zwierząt nie > > pomagają pogryzionym przez ich pupili? > > Chodżmy po ulicach nie atakowani przez psy! > > > > > > > > Myśliwy zastrzelił psa, stanie przed sądem > > > > > > > > > > > > > > pap, d 11-10-2004, ostatnia aktualizacja 11-10-2004 19:24 > > > > Za bezprawne zastrzelenie psa odpowie przed sądem myśliwy z Koła > > Łowieckiego "Żuraw" w Chrzanowie Henryk W. Chrzanowska prokuratura skiero > wała > > przeciwko niemu akt oskarżenia do sądu. > > > > Ofiarą myśliwego była suczka kundelek mająca się wkrótce oszczenić, która > > > szła ze swoim panem. Myśliwy stwierdził, że płoszyła sarnę, i strzelił do > > > niej. Według ustawy o ochronie zwierząt myśliwi mogą zabijać psy i koty > > przebywające bez opieki na terenie obwodów łowieckich w odległości większ > ej > > niż 200 m od zabudowań mieszkalnych. > > > > > > > Kiedys zajmowalem sie tym tematem:agresywne psy-widze Ciebie tez zlapalo. > Masz racje za malo kultury wsrod wlascicieli psow,a ze pies upodabnia sie do > Pana to skutek widoczny Mysle,ze z tym upodabnianiem to cos jest Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 24.04.05, 20:26 rawek3 napisał: > ramen5 napisała: > > > Gość portalu: rawek napisał(a): > > > > > Psy mogą zagryzać dzieci,gryżć ludzi.Myśliwy natomiast jeżeli dział > a zgod > > nie > > > z prawem stawiany jest przed sądem.Wprowadziłbym przepis pozwalając > y strz > > elać > > > do psów nawet na terenie zabudowanym - jeżeli , pies biega bez w > łaścic > > iela > > > i atakuje ludzi.Właściciele piesków nauczyliby się trzymać swoich p > upilkó > > w na > > > smyczy.Szkoda ,że funkcja hycla został tylko we wspomnieniach z nas > zego > > > dzieciństwa."Wolność jednego niewolą dla wszystkich" czyli włąścici > elom p > > sów > > > wszystko wolno,a nie normalnym obywatelom? Dlaczego obrońcy zwierzą > t nie > > > pomagają pogryzionym przez ich pupili? > > > Chodżmy po ulicach nie atakowani przez psy! > > > > > > > > > > > > Myśliwy zastrzelił psa, stanie przed sądem > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > pap, d 11-10-2004, ostatnia aktualizacja 11-10-2004 19:24 > > > > > > Za bezprawne zastrzelenie psa odpowie przed sądem myśliwy z Koła > > > Łowieckiego "Żuraw" w Chrzanowie Henryk W. Chrzanowska prokuratura > skiero > > wała > > > przeciwko niemu akt oskarżenia do sądu. > > > > > > Ofiarą myśliwego była suczka kundelek mająca się wkrótce oszczenić, > która > > > > > szła ze swoim panem. Myśliwy stwierdził, że płoszyła sarnę, i strze > lił do > > > > > niej. Według ustawy o ochronie zwierząt myśliwi mogą zabijać psy i > koty > > > przebywające bez opieki na terenie obwodów łowieckich w odległości > większ > > ej > > > niż 200 m od zabudowań mieszkalnych. > > > > > > > > > > > > Kiedys zajmowalem sie tym tematem:agresywne psy-widze Ciebie tez zlapalo. > > Masz racje za malo kultury wsrod wlascicieli psow,a ze pies upodabnia sie > do > > Pana to skutek widoczny > > > > Mysle,ze z tym upodabnianiem to cos jest Nie wiadomo kto sie bardziej upadabnia-wlasciciel do psa,czy pies do wlasciciela Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka 26.04.05, 23:10 ramen5 napisała: > rawek3 napisał: > > > ramen5 napisała: > > > > > Gość portalu: rawek napisał(a): > > > > > > > Psy mogą zagryzać dzieci,gryżć ludzi.Myśliwy natomiast jeżeli > dział > > a zgod > > > nie > > > > z prawem stawiany jest przed sądem.Wprowadziłbym przepis pozw > alając > > y strz > > > elać > > > > do psów nawet na terenie zabudowanym - jeżeli , pies biega > bez w > > łaścic > > > iela > > > > i atakuje ludzi.Właściciele piesków nauczyliby się trzymać sw > oich p > > upilkó > > > w na > > > > smyczy.Szkoda ,że funkcja hycla został tylko we wspomnieniach > z nas > > zego > > > > dzieciństwa."Wolność jednego niewolą dla wszystkich" czyli wł > ąścici > > elom p > > > sów > > > > wszystko wolno,a nie normalnym obywatelom? Dlaczego obrońcy z > wierzą > > t nie > > > > pomagają pogryzionym przez ich pupili? > > > > Chodżmy po ulicach nie atakowani przez psy! > > > > > > > > > > > > > > > > Myśliwy zastrzelił psa, stanie przed sądem > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > pap, d 11-10-2004, ostatnia aktualizacja 11-10-2004 19:24 > > > > > > > > Za bezprawne zastrzelenie psa odpowie przed sądem myśliwy z K > oła > > > > Łowieckiego "Żuraw" w Chrzanowie Henryk W. Chrzanowska prokur > atura > > skiero > > > wała > > > > przeciwko niemu akt oskarżenia do sądu. > > > > > > > > Ofiarą myśliwego była suczka kundelek mająca się wkrótce oszc > zenić, > > która > > > > > > > szła ze swoim panem. Myśliwy stwierdził, że płoszyła sarnę, i > strze > > lił do > > > > > > > niej. Według ustawy o ochronie zwierząt myśliwi mogą zabijać > psy i > > koty > > > > przebywające bez opieki na terenie obwodów łowieckich w odleg > łości > > większ > > > ej > > > > niż 200 m od zabudowań mieszkalnych. > > > > > > > > > > > > > > > > > Kiedys zajmowalem sie tym tematem:agresywne psy-widze Ciebie tez zl > apalo. > > > Masz racje za malo kultury wsrod wlascicieli psow,a ze pies upodabn > ia sie > > do > > > Pana to skutek widoczny > > > > > > > > Mysle,ze z tym upodabnianiem to cos jest > > > > > > > > > > > > > > > > Nie wiadomo kto sie bardziej upadabnia-wlasciciel do psa,czy pies do wlasciciel > a Potem niewiadomo,czy ojciec jest podobny do dziecka,czy dziecko do ojca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pies Re: Pies przyjaciel czy raczej wróg człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:47 Dawno nie czytałem takiego zbioru kretyństw!!!Typ ,który zaczął tą dyskusję jest nietylko potwornie głupi,zły i podły ale co najważniejsze wydaje mi się ,że jest on chory psychicznie.W demokratycznym i wolnym kraju jest normalne ,że ludzie mają różne poglądy ale to co prezentuje ten osobnik jest nie tylko nie etyczne .To jest sprzeczne z podstawowymi prawami człowieka i istot żywych.Ten typ ma wyraźne skłonności nazistowskie ,a to powinno być i jest karane. "rawek"ty jesteś chory z nienawiści do całego świata!!!Wydaje ci się ,że twoje chore pomysły będą wprowadzane ,a cały świat się do ciebie dostosuje.Jakie masz prawo do decydowania o życiu innych istot.Dla mnie życie psa jest dużo więcej warte niż twoje.A tak pozatym to ani ty ani ja nie jesteśmy od podejmowania takich decyzji.Są sprawy o których nawet większość ludzi nie ma prawa decydować bo mogliby np. zdecydować ,że będziemy strzelać do czarnych , żydów ,a może blondynek .Co kto lubi,prawda? ps.A tak przy okazji jestem prawnikiem i za zabicie psa czy innego zwierzęcia grozi do 2 lat więzienia,natomiast prywatnie jak bym cię dorwał to byś cały z tego nie wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Do Pana Prawnika-kiepskiego zreszta 02.07.05, 21:45 Gość portalu: Pies napisał(a): > Dawno nie czytałem takiego zbioru kretyństw!!!Typ ,który zaczął tą dyskusję > jest nietylko potwornie głupi,zły i podły ale co najważniejsze wydaje mi się > ,że jest on chory psychicznie.W demokratycznym i wolnym kraju jest normalne ,że > > ludzie mają różne poglądy ale to co prezentuje ten osobnik jest nie tylko nie > etyczne .To jest sprzeczne z podstawowymi prawami człowieka i istot żywych.Ten > typ ma wyraźne skłonności nazistowskie ,a to powinno być i jest karane. > "rawek"ty jesteś chory z nienawiści do całego świata!!!Wydaje ci się ,że twoje > chore pomysły będą wprowadzane ,a cały świat się do ciebie dostosuje.Jakie masz > > prawo do decydowania o życiu innych istot.Dla mnie życie psa jest dużo więcej > warte niż twoje.A tak pozatym to ani ty ani ja nie jesteśmy od podejmowania > takich decyzji.Są sprawy o których nawet większość ludzi nie ma prawa decydować > > bo mogliby np. zdecydować ,że będziemy strzelać do czarnych , żydów ,a może > blondynek .Co kto lubi,prawda? > ps.A tak przy okazji jestem prawnikiem i za zabicie psa czy innego zwierzęcia > grozi do 2 lat więzienia,natomiast prywatnie jak bym cię dorwał to byś cały z > tego nie wyszedł. Panie kiepski Prawniku-czy normalny czlowiek nie ma prawa przejsc spokojnie przez ulice bo jest atakowany przez samowolnie hasajace psy. Dlaczego nie wezmiesz sie za ;psiarzy ktorzy spuszczaja psy i im to wolno. Takich mamy prawnikow,ze bronia bandytow a nie niewinne ofiary-gratuluje wysokiego morale co potrafi nie patrzec na uczciwosc tylko na pieniadze. Wy jak zwykle potraficie zrobic z ofiary przestepce-ofiara oczywiscie nie ma prawa sie bronic Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 PRAWNIKU TEGO BYS CHCIAL 03.07.05, 20:09 Gość portalu: Pies napisał(a): > Dawno nie czytałem takiego zbioru kretyństw!!!Typ ,który zaczął tą dyskusję > jest nietylko potwornie głupi,zły i podły ale co najważniejsze wydaje mi się > ,że jest on chory psychicznie.W demokratycznym i wolnym kraju jest normalne ,że > > ludzie mają różne poglądy ale to co prezentuje ten osobnik jest nie tylko nie > etyczne .To jest sprzeczne z podstawowymi prawami człowieka i istot żywych.Ten > typ ma wyraźne skłonności nazistowskie ,a to powinno być i jest karane. > "rawek"ty jesteś chory z nienawiści do całego świata!!!Wydaje ci się ,że twoje > chore pomysły będą wprowadzane ,a cały świat się do ciebie dostosuje.Jakie masz > > prawo do decydowania o życiu innych istot.Dla mnie życie psa jest dużo więcej > warte niż twoje.A tak pozatym to ani ty ani ja nie jesteśmy od podejmowania > takich decyzji.Są sprawy o których nawet większość ludzi nie ma prawa decydować > > bo mogliby np. zdecydować ,że będziemy strzelać do czarnych , żydów ,a może > blondynek .Co kto lubi,prawda? > ps.A tak przy okazji jestem prawnikiem i za zabicie psa czy innego zwierzęcia > grozi do 2 lat więzienia,natomiast prywatnie jak bym cię dorwał to byś cały z > tego nie wyszedł. Kogo, w jaki sposób i za co wolno krytykować? jar, Sobota, 2 Lipca 2005 Bydgoska policja na tropie kobiety, która w Internecie miała znieważać komendantów wojewódzkiego i miejskiego. Poszło o wypowiedzi na forum „Gazety Wyborczej”. Policjanci wkroczyli do mieszkania bydgoszczanki w piątek. Przeszukali je, po czym zabezpieczyli znajdujący się tam sprzęt komputerowy. Prokuratura Rejonowa Bydgoszcz-Północ postawiła kobiecie zarzut „znieważenia funkcjonariusza publicznego albo osoby mu przybranej podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych”, za co grozi do roku więzienia. - Podejrzana w wypowiedziach publikowanych w czerwcu na forum internetowym „Gazety Wyborczej” znieważała komendanta wojewódzkiego i miejskiego, dwóch komendantów komisariatów: Śródmieście i Fordon oraz jednego z funkcjonariuszy KP Śródmieście - informuje prokurator Adam Lis, prowadzący postępowanie. Prokuratura nie chce ujawniać danych kobiety „ze względu na charakter sprawy”. Ustaliliśmy, że osoba ta jest w pewnym stopniu związana z dziennikarstwem i znana w środowisku. Mogła używać pseudonimu „max” lub „pokrzywdzona”. Zastosowano wobec niej dozór policyjny. Prokuratura powoła teraz biegłego, który ma potwierdzić, czy z jej komputera były wysyłane obraźliwe wypowiedzi. Tymczasem na forum „Wyborczej” rozgorzała wczoraj dyskusja nad granicami wolności słowa. Jeden z internautów, „radca”, napisał: „Kogo wolno krytykować i za co? Czy krytyka elit, osób publicznych, funkcjonariuszy publicznych - jest dozwolona, czy też absolutnie zabroniona?”. „To nie jest zamknięte forum prywatne, tylko ogólnodostępne, publiczne. I jeśli ktoś bezpodstawnie nazywa kogoś złodziejem/mordercą, to musi się liczyć z odpowiedzialnością karną. To proste” - stwierdził z kolei „kuszacy_witas”.(jar) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Zajrzyj na TVP3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.05, 21:02 Akurat na TVP3 skończyli relację z Ustki gdzie nowofundlandy pracują razem z ratownikami i ratują ludzi przed utopieniem. Widziałeś psy ratujące ludzi w lawinach, w pozarach, w gruzowiskach, psy które są przewodnikami niewidomych etc..? Psy można wytresować ale........... ludzie mają problem z nauczeniem się jak nalezy obchodzić się z psami! Kupują lub przygarniają psy nie mając pojęcia o ich charakterze i potrzebach, udają jednak fachowców i robią wszyelkie głupstwa ktore poźniej owocuja pogryzieniami i innymi nieszczęściami. Przede wszystkim należy wszystkie psy oznakować a karę za zachowanie psa musi ponieść właściciel a nie pies. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Właśnie, ewidencja! 03.07.05, 22:49 O właśnie! Brak w Polsce ciągle ewidencji psów z prawdziwego zdarzenia - byłaby ona ulgą dla tych zwierząt, porzucanych tysiącami każdego lata przez ich "właścicieli"... Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Właśnie, ewidencja! 11.07.05, 23:05 gazetnik3 napisał: > O właśnie! > > Brak w Polsce ciągle ewidencji psów z prawdziwego zdarzenia - byłaby ona ulgą > dla tych zwierząt, porzucanych tysiącami każdego lata przez ich "właścicieli".. > . Wasnie to wychowywac i karac-tylko pytanie czy to odniesie jakis skutek Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Zajrzyj na TVP3 11.07.05, 23:03 Gość portalu: nn napisał(a): > Akurat na TVP3 skończyli relację z Ustki gdzie nowofundlandy pracują razem z > ratownikami i ratują ludzi przed utopieniem. > Widziałeś psy ratujące ludzi w lawinach, w pozarach, w gruzowiskach, psy które > są przewodnikami niewidomych etc..? > Psy można wytresować ale........... ludzie mają problem z nauczeniem się jak > nalezy obchodzić się z psami! > Kupują lub przygarniają psy nie mając pojęcia o ich charakterze i potrzebach, > udają jednak fachowców i robią wszyelkie głupstwa ktore poźniej owocuja > pogryzieniami i innymi nieszczęściami. > Przede wszystkim należy wszystkie psy oznakować a karę za zachowanie psa musi > ponieść właściciel a nie pies. Jestem rowniez takiego zdania,ze odpowiedzialnosc powinnien ponosic wlasciciel a nie pies, ale niestety wlasciciele psow sa bezkarni to co w takim razie robic.czyzby dalej przechodnie beda napadani przez bezkarnych kundli i ich wlascicieli Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Obowiazki dla wlascicieli psow 22.07.05, 16:57 Dlatego,ze macie pieski macie tez obowiazki wynikajace z tego www.strazmiejska.zabrze.pl/zwierzeta_obowiazki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wystraszony Re: Obowiazki dla wlascicieli psow IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.07.05, 17:22 Uparles sie na psy a jest o wiele wiecej wazniejszych tematow,ktore mozna poruszyc-pomysl o tym Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Obowiazki dla wlascicieli psow 24.07.05, 01:09 Gość portalu: wystraszony napisał(a): > Uparles sie na psy a jest o wiele wiecej wazniejszych tematow,ktore mozna > poruszyc-pomysl o tym Dla czlowieka ktorego albo jego dziecko pogryzl pies ten problem jest najwazniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Obowiazki dla wlascicieli psow 28.08.05, 21:27 Gość portalu: wystraszony napisał(a): > Uparles sie na psy a jest o wiele wiecej wazniejszych tematow,ktore mozna > poruszyc-pomysl o tym Myśląc w ten spsób nie poruszalibyśmy żadnego tematu, bo ... są inne ważniejsze... :-) Właściciele psów MUSZĄ trzymać psy na smyczy, dbać o nie (zabroniłbym pozostawiania psan w mieszkaniu na 10 godzin) i sprzątać po nich (popatrz na zas.rane trawniki, chodniki i (nieraz) klatki schodowe! Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Obowiazki dla wlascicieli psow 29.08.05, 19:01 gazetnik3 napisał: > Gość portalu: wystraszony napisał(a): > > > Uparles sie na psy a jest o wiele wiecej wazniejszych tematow,ktore mozna > > > poruszyc-pomysl o tym > > > > Myśląc w ten spsób nie poruszalibyśmy żadnego tematu, bo ... są inne > ważniejsze... :-) > Właściciele psów MUSZĄ trzymać psy na smyczy, dbać o nie (zabroniłbym > pozostawiania psan w mieszkaniu na 10 godzin) i sprzątać po nich (popatrz na > zas.rane trawniki, chodniki i (nieraz) klatki schodowe! My sie zgadzamy sie ,ze wlasciciele psow nie wywiazuja sie ze swoich obowiazkow- tylko niestety nic z tego nie wynika dla wlascicieli psow.Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzu Re: Obowiazki dla wlascicieli psow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:55 No to może pora, aby zacząć egzekwować od psiarzy postępowanie zgodne z prawem. Myślę, że jest to sposób na łatanie budżetu miasta - spora kasa za brak smyczy, kagańca lub zanieczyszczanie trawników... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Obowiazki dla wlascicieli psow 13.09.05, 15:38 Gość portalu: mistrzu napisał(a): > No to może pora, aby zacząć egzekwować od psiarzy postępowanie zgodne z prawem. > > Myślę, że jest to sposób na łatanie budżetu miasta - spora kasa za brak smyczy, > > kagańca lub zanieczyszczanie trawników... :-( Tez jestem za tym-popieram!MISTRZU!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku 25.12.05, 23:14 dla sympatykow i tych co nie lubia czworonogow.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Ja tez skladam zyczenia wszystkiego najlepszego! 03.01.06, 19:48 Oczywiscie w tym zaczetym roku! Odpowiedz Link Zgłoś