Gość: Pioter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:48 i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: - Re: Kebab bezpieczeństwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 01:01 Heh, lepszej najgorszej cenzurki naszej milicji wystawić nie można. Przecież to nic innego jak łapówka - interwencja w zamian za zniżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.Y. Cop W McDonaldzie gliny maja za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 09:24 ... kawe, herbate itp. Stad czesto pod McDrivem stoi suka a wszyscy dookola pienia sie - ze na sluzbie przyszli sie nazrec, zamiast pilnowac bezpieczenstwa. O tym by koszerna napisala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlos Re: W McDonaldzie gliny maja za darmo IP: *.nctv.com 07.01.05, 16:56 W Nowym Jorku to zupelnie normalne, nie wiem dlaczego tutaj co poniektorzy sie denerwuja. Znizke maja strazacy i policjanci, ja popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk pewna forma łapówki, ale ujdzie. akceptowalna. ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 02:19 Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Czy nie mozesz, palancie, wymyslec sobie 07.01.05, 22:51 jakies inne slowo jako nick? Mamy w koncu ich sporo w naszym jezyku. A i do obcych tez mozesz siegnac, niezdaro umyslowa i etyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie, nie, nie!!!!! nie ku..!!~!!!!!!! IP: *.client.comcast.net 07.01.05, 06:26 zmienic to ku..kie komunistyczne prawo. nie ma czegos takiego jak niska szkodliowsc spoleczna, za ublizanie i burdy idze sie do pierdla w calym cywilizowanym swiecie oprocz tego komunistycznego bagna polandii. nie ku.. zadnych znizek. niech to poje..e panstwo w koncu zacznie dzialac. bydlo sld trzeba rozjechac walcem, na poczatek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof.Zol pan sie myli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 08:38 to społeczeństwo jest winne temu ze ci ludzie są błądzącymi. I społeczeństwo musi ich resocjalizować i płacić za to. Budowanie więzień nie jest żadnym wyjściem. Najważniejsze by wszyscy mieli pracę. Wtedy nie mają czasu na łobuzerkę i drobne kradzieże. Tak widzi to wspólczesna nauka. Innej drogi nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciejka Tak jest wszędzie na świecie IP: *.lot.pl 07.01.05, 07:50 Pracowałem w restaruacji na Florydzie. Tam wszystkie knajpy dają zniżkę dla policjantów na służbie. Najczęściej dostają oni najlepsze miejsce i szybką obsługę. Każdy wie, że jak glina jest w okolicy to wszyscy czują się bezpiecznie. Nigdy nie widziałem złej miny ani u mojego szefa ani gości, że następny koleś z odznaką i giwerą jak armata zajmuje najlepsze miejsce do jedzenia. Wszyscy za to byli zadowoleni i dawali większe napiwki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagitarius Re: Tak jest wszędzie na świecie IP: *.chello.pl 07.01.05, 09:33 no dobra. A co będzie gdy wszystkie knajpki i restauracje to zrobią.Policjanci wtedy pojdą do Sobieskiego i tym podobnych firm . I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerifos Re: Tak jest wszędzie na świecie IP: *.chello.pl 07.01.05, 10:57 w stanach policjant albo funkcjonariusz biura szeryfa to jest gosć. Stróze prawa są w stanach darzeni szczególnym szacunkiem i dlatego jest uznawane za normalne a nawet pozadane aby stawiac im posilki. Spoleczenstwo daje im w ten sposob wyraz swojego uznania i zrozumienia, dzieki temu amerykanski policjant jest lepiej zmotywowany i czując szacunek i uznanie dla swojej pracy dziala lepiej. W Polsce neistety caly czas pokutuje zła istoria, ZOMO ORMO SB UB i milicjant kojarzy sie wielu z ciemieżycielem i głupkiem. Pora to zmienic - jak społeczenstwo przestanie traktowac policjantow jak "psów" moze wzamain oczekiwac ich skuteczniejszej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Kebab bezpieczeństwa 07.01.05, 07:53 Pomysł jest niezły tylko, że jak wszyscy restauratorzy zaczną dawać bonusy to policji znowu nigdzie nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: SLD - owska wersja Państwa Prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 08:12 A ten znowu ze swoimi urojeniami ... terapia nie zadzialala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirurg Re: SLD - owska wersja Państwa Prawa IP: 213.17.172.* 07.01.05, 11:49 To może lobotomia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Kebab bezpieczeństwa IP: 62.233.175.* 07.01.05, 08:15 Włąściciel knajpy ma prawo sprzedawać jedzenie komu chce i za ile chce - nikomu nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Kebab bezpieczeństwa 07.01.05, 12:13 Tak to jest gdy państwo mimo ściągania coraz większych podatków) nie potrafi ani zapenić obywatelom bezpieczeńśtwa ani właściwego finansowania służb zapewniających bezpieczeństwo. Dobrze, że mimo płaconych podatków są jeszcze tacy, którzy gotowi są do rezygnacji z części swoich dochodów i poprzez "obłożenie się dodatkowym podatkiem" zapewnić mogą bezpieczeństwo sobie i innym. Oby tylko nie wyszła z tego afera... Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: Kebab bezpieczeństwa 07.01.05, 12:30 d.z napisal: "Oby tylko nie wyszla z tego afera..." Sam o tym myslalem po przeczytaniu tego artykulu. Niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin.k Re: SLD - owska wersja Państwa Prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 08:50 Pajacu i tu zamieszczasz swoje głupoty,niedowartościowany człowieku!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Kebab bezpieczeństwa 07.01.05, 12:23 W każdej kebabowni są stali klienci, którzy mają zniżki. Tak samo jest na Starówce, gdzie zniżki mają niektózy rzeźbiarze. To jest czysty układ. Ja pracuję tu, ty na ulicy - musimy sobie pomagać. Normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Kebab bezpieczeństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 13:17 w kanadzie policjanci czesto dostaja darmowa kawe i rozne takie. nic w tym zlego jak dlugo wlasciciel oferuje to z wlasnej woli (jak w tym przypadku). gorzej gdyby przybralo to forme haraczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky ALI, TAK TRZYMAJ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 14:58 Poza tym robisz bardzo dobre kebaby ... Pycha ! Swoja droga lepiej sie czuje w miejscach, ktore CHAMY omijaja ze wzgledu na obecnosc Policji. Miejsca, w ktorych sie gniezdza omijam szerokim lukiem ... Dobrze, ze przybywa w miescie tych pierwszych, a nie tych drugich, z tym zgodza sie chyba wszyscy (oprocz CHAMOW oczywiscie, ale tych o zdanie nie pytamy) ... (Nie dajmy sie chamstwu ... jak mawial Kapuscinski !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeno Re: ALI, TAK TRZYMAJ !!! IP: *.aster.pl 07.01.05, 18:28 przeciez nie od dzis wiadomo ze najwieksze chamy pracuja w policji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek Re: Kebab bezpieczeństwa IP: *.chello.pl 07.01.05, 15:06 Al to spoko koleś! jak na przeskok jadam juz ze 3 lata i widze różnice. sam raz tam prawie dostałem w ryj bo miałem na sobie koszulke z logo supermana która takiej ekipie sie nie spodobała a dużo bezpieczniej sie czuje odkąd tam jest z reguly 1- 2 patrole plicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp teraz wiem po co sie robi doktorat z cybernetyki! IP: *.ippt.gov.pl 07.01.05, 15:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry pomysł z kanapkamni maja chodzic policmajstry???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:36 to dobrze ze dostaja za darmo kawe i herbate, oraz kebaby ze znizka. nie musza pędzić na komisariat zeby cos zjesc albo herbaty sie napić. wszystko jest dobrze póki własciciel daje to z własnej woli. gorzej jakby musieli sępic. ale generalnie moga liczyc na gratisy i znizki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxio Wiecej nocnych lokali tak powinno robic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-pies Re: Kebab bezpieczeństwa IP: *.aster.pl 08.01.05, 03:49 a wedlug mnie, powinni ci ogolic leb na lyso!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smile tylko dla mądrych... IP: *.sed.pl / *.sed.pl 08.01.05, 20:19 Dziwi mnie reakcja naszego spoleczenstwa na w/w artykul. Znizka to chwyt marketingowy swiata. Jezeli mundurowy idzie do banku ze zlota karta czy do klubu z platynowa, czy korzysta nawet z przecen w domach handlowych, to znaczy ze przyjmuje lapowke...? Bo z tego co wyczytac tu mozna, to wlasnie tak wynika. Ludzie nie badzcie tak podatni na suche fakty ktore do was docieraja. Przetwrzajcie to co slyszycie, bo inacej nasz narod nigdy nie bedzie prawidlowo sie rozwijal. To ze policja ma znizki to na pewbno nie jest negatywne. Osobiscie pochwalam to i moim skromnym zdaniem gdyby taka inicjatywe podjelo wiecej miejsc publicznych zyli bysmy w panstwie w ktorym rodak pomaga rodakowi, a spoleczenstwo spokojnie sie porusza od pubu do pubu...pozdrawiam Zbulwersowana naiwnoscia Polakow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Smile... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:53 zwroc uwage na to, ze wiekszosc komentujacych tutaj jednak tego nie potepia. bo to jest przeciez normalne. tylko komendant wymysla jakies problemy i odddzialy specjalne do walki z "kebabowa korupcja". i to jest wlasnie nasza polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huge daddy Na calym swiecie ta inicjatywa jest popierana, a IP: *.sed.pl / *.sed.pl 08.01.05, 20:31 A w Polsce jak to w Polsce, afer nie brakuje, korupcji mamy nawal to czemu by i tego incydentu nie zakwalifikowac do korupcjogennego...? Wszystko co dobre ...lepiej sie skonczy i wlasnei zgodnie z ta zasada, mysle ze po tym artykule, to mzoe i inne miejsca publiczne zaczna zastanawiac sie nad znizkami dla sluzb panstwowych. Ja jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kebab bezpieczeństwa IP: *.sed.pl / *.sed.pl 08.01.05, 20:51 popieram Alkebab, tak powinno byc, społeczeństwo powinno się wspierac pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goly Re: Kebab bezpieczeństwa IP: *.chello.pl 13.01.05, 20:12 niech nie mówi wlasciciel ze doplaca do policyjnego kebaba obniza o zlotowke lub dwie i to wszystko - napewno nie jset stratny Odpowiedz Link Zgłoś