Gość: banana Martusia mówi: ja nie wiem, co to jest układ warsz IP: *.chello.pl 03.02.05, 12:09 Marta, po pierwszym mężu Mordasewicz (wykolegowała go teraz z ubiegania sie o mandat z listy PO), po drugim męzu Zubrzycka, po trzecim Foglerowa (tego, jak mówią, tez wymiksuje, a kolejny rozwód został odwleczony w czasie z powodu poważnego wypadku Foglera), otóż ta naiwna Martusia nie wie, co to układ warszawski. Za to zapewnia, że przyjażni się z Bronkiem (no coż, Bronuś ma swój domek jednorodzinny dzieki przewałom Foglera): "Czy po układzie warszawskim przyszedł czas na układ krakowski związany z Rokitą? - zapytaliśmy posłankę Martę Fogler. - Ja nie wiem, co to jest układ warszawski - odpowiedziała. - Różne gazety podają różne definicje. To jakiś sztuczny twór, wymyślony przez media - przekonywała. - Jan Rokita uważa, że w polityce nie ma przyjaciół. Nie sądzę, że to, iż pozostają w dobrych stosunkach z Bronisławem Komorowskim, będzie miało jakikolwiek wpływ na sytuację w mazowieckiej Platformie. My też wszyscy od wielu lat przyjaźnimy się z Bronkiem Komorowskim - zapewniła Fogler." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Martusia mówi: ja nie wiem, co to jest układ IP: *.acn.waw.pl 03.02.05, 12:41 Bingo! Wszystko to prawda! Widać, jesteś perfekcyjnie poinformowany, gratulacje. A wy ludzie czytajcie o pięknej cynicznej Marcie. Lukrecja Borgia polskiej polityki + dziewica Opus Dei Gronkiewicz-Waltz = wash&go! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banana Re: Martusia mówi: ja nie wiem, co to jest układ IP: *.chello.pl 03.02.05, 12:44 cynicznej - tak, ale dlaczego pięknej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banana Martusi do sztambucha IP: *.chello.pl 03.02.05, 13:43 Martusi, piszącej o sobie, że piękna jest, dedykuję następny cytat z Nesweeka: Rokita swoją pozycję buduje na autorytecie wśród wyborców, pozyskanym dzięki pracy w komisji śledczej. W partii jest jednak samotny. Przez to często nawet w błahych sprawach musi odwoływać się do politycznej "broni atomowej", czyli groźby podania się do dymisji. Ostatnio zrobił to tydzień temu, gdy w klubie parlamentarnym rozgorzał spór w związku z propozycją wydelegowania do sejmowej komisji europejskiej Marty Fogler, posłanki PO, której zarzuca się współodpowiedzialność za patologiczny układ warszawski, w poprzedniej kadencji kierujący stolicą. Tylko postawienie sprawy na ostrzu noża: "albo ja, albo Marta" dało Rokicie zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca bananowi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.05, 19:56 banan ,po tym poscie -wykluczam że pracujesz dla ipn!! to co jeszcze pozostało? Trybuna ino ,banan!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banana martusi do sztambucha cd IP: *.chello.pl 03.02.05, 13:47 Ale zdaniem obserwatorów, gdy tylko Rokicie powinie się noga, konkurenci nie będą mieli dla niego litości. Testem na możliwość współpracy obu liderów stała się sprawa tak zwanego układu warszawskiego. Kiedy "Rzecz- pospolita" przed pół roku opisała naganne powiązania towarzysko-biznesowe stołecznych działaczy Platformy, Rokita był za stanowczymi partyjnymi represjami. Tusk i liberałowie łagodzili. Skończyło się na kompromisie - wprawdzie lider warszawskiej PO Paweł Piskorski został umieszczony na liście do Parlamentu Europejskiego, ale tacy działacze, jak Jerzy Hertel czy Marta Fogler, (według nieoficjalnych informacji) nie mają raczej szans, aby kandydować do Sejmu w najbliższych wyborach. Czyżbu Rokicie powinęła sie noga? a Tusk, który swoją pozycje w PO zawdzięcza Piskorskiemu, był za słaby, by odciąć sie od patologii? tekst, dla lubiących srtarocie: newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=9782&Strona=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Czek. Re: Martusia mówi: ja nie wiem, co to jest układ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 00:20 To moze byc prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:10 Dziwie sie, ze ktos liczyl na to, iz po tzw. aferze mostowej nastapia zmiany w warszawskiej PO. Po pierwsze zwrocmy uwage na fakt czy prasa oraz sad kolezenski PO faktycznie zajely sie odpowiednimi osobami z PO? Jak swiat swiatem w warszawie za czasow rzadow SLD i PO byl taki czlowiek, ktory decydowal nawet o tym gdzie drzewo inwestor moze posadzic. A tu nagle wszyscy inni sa umoczeni tylko nie sam boss... Moze dlatego, ze przygotowal wejscie D. Tuska czyt. KLD ( zreszta poczciwego człowieka ) do Unii Wolnosci. Mozna przypuszczac, ze pewne zobowiazania nadal istnieja. Kompromisem na odbudowe wizerunku PO w Warszawie mial byc Komorowski. Niestety zapomniano o kilku drobnych szczegolach: a. doskonale zna sie z ludzmi P. Piskorskiego i nim samym, b. zarzad powiatu i mazowsza PO oraz tzw. rady powiatu i mazowsza zdominowane sa przez ludzi, ktorzy wspolpracowali, wspolpracuja, zaleza i beda zalezec od P.P.. Komorowski obiecal im, ze nie da przeprowadzic rewolucji i nikomu kapelusz z glowy niespadnie zas grupie reformatorskiej, ze dokanna zmian w skladach zarzadow PO oraz wsrod osob pelniacych funkcje w m. st. warszawa. I co sie stalo? dokonal! Powolal S. Potapowicza na Sekretarza Regionu Maz. PO. Nastepnie pozwolil na dalsze obsadzanie zarzadow dzielnic przez ludzi , ktorych namascil Piskorski. I tak stary uklad trzyma sie swietnie a proby walki wewnetrznej opozycji spelzaja na tzw. podgryzaniu ukladu. Odpowiedz na pytanie jak wielka jest opozycja wew. warszawskiej PO mozna wykluc patrzac na pewne zjawiska: a. podstawowa sila opozycji jest posiadanie 3-4 kół w warszawie, b. posiadanie wladzy w klubie radnych PO w m. st. warszawa ( chyba tak podzial: stary uklad - 3, opozycja - 5, po srodku 1 ), c. wynik wotum zaufania dla przewodniczacego A. Machowskiego w radzie warszawskiej PO ( 17 glosow przeciw na ok. 40 - 50 ) oraz ostanie udzielenie rekomendacji dla kandydatow na poslow ( A. Machowski dostal 15 na 19 glosow - to ok. 4 - 5 osob w 19 osobowym zarzadzie ). Czyli jaka jest opozycja? jeszcze slaba. Ale rosnie w sile bo coraz wiecej czlonkow PO w poszczegolnych kolach nie zgadza sie z polityka proponowana przez Machowskiego i obecnie Komorowskiego. Organizuja sie, spotykaja, maja wlasne wizje. Pytaniem otwartym pozostaje czy dojdzie do ostrego podzialu w warszawskiej PO?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banana a czy pani Marta Fogler... IP: *.chello.pl 04.02.05, 23:31 ...nadal jest współudziałowcem Wydawnicyw Artystycznych i Filmowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holmes Re: a czy pani Marta Fogler... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 01:46 Posluchaj cwaniaczku,wiemy, ze jesli zadajesz to pytanie to miales kontakt ze zgloszeniem z mokotowa,srodmiescia,wilanowa lub ursynowa, a takze wiedz, ze jestesmy na twoim tropie ( ip i provider ) wiec juz niedlugo dowiemy sie czy jestes Potapowiczem, Artymowskim, Grzegrzolka czy innym Kozakiem. Od Marty sie odp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: a czy pani Marta Fogler... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.05, 03:35 Foglerową natychmiast przed chiński pluton egzekucyjny i rozstrzelać za korupcję zaś Kozaka i Piskorskiego zakuć w dyby i żadąć zwrotu utraconych przez miasto 50 milionów złotych z afery mostowej z ich własnych kieszeni!Precz ze złodziejami z Palt-palcie-sobiewłeb-formy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potapowicz aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! Ratunki!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 06.02.05, 10:03 rozszalałe członki Foglerowej namierzyły mnie!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws 05.02.05, 13:57 i to ma być śiłą ktra ma u włądzy zastąpić SLD? żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmr Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:54 w Poznaniu mamty to samo..i też platfusy maczają w każdej aferze palce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr X Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws IP: *.itpp.pl 07.02.05, 02:24 Czyli kolejne wybory do „olania”... Kiedy wreszcie w Warszawie będzie jakieś ugrupowanie, na które będzie można oddać głos z czystym sumieniem? Obecnie w Warszawie jest partia komunistyczna: PiS. Jest partia socjalistyczna: SdPL. Jest partia skorumpowanej nomenklatury: SLD (PZPR?). Jest partia fanatyków religijnych (i innych zboczeńców): LPR. Jest partia dla niepełnosprawnych umysłowo: Samoobrona. Pozostały tylko PO i UW. PO, jak widać, jest w Warszawie partią kombinatorów, układów, zadowolonych z siebie kolesi, na których widok chce się rzygać. A UW? Cóż, symbolizuje „grubą kreskę”, brak rozliczenia poprzedniego, jedynie słusznego systemu. A na arenie warszawskiej, w moich oczach skompromitowała się rządami na Ursynowie (np. hala widowiskowo-sportowa, demagogiczna walka o zachowanie rozbicia miasta – inna sprawa, że teraz kaczor przegina w drugą stronę...), tolerowaniem działań pewnej radnej (wykupiła mieszkanie w 1 dzień). UW, ustami p. Frasyniuka, sprzeciwiła się budowie POW, a więc poparła zahamowanie rozwoju miasta oraz, automatycznie, grupę dewotów i kłamców (pod przewodnictwem, zdaje się, p. Magdziarz)... PS Ciekawe jaka będzie frekwencja w wyborach parlamentarnych? 20-25%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russkij Witjaz Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws IP: *.chello.pl 10.02.05, 20:57 Oczywiscie, w artykule nie ma slowa o tym, ze w spoldzielnie Dembud zamieszkala rowniez elita Unii Wolnosci. Nie ma jak obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws 14.02.05, 16:44 a czegoz ty sie spodziewal po Gazecie Wyborczej. ja mysle, ze to jest nadmuchana sprawa. czekam na ruch krajowych wladz PO. mysle, ze ten uklad warszawski jednak nie przejdzie. ale trzeba przeciez pokopac PO, UW idzie :D. a ja i tak bede glosowal na PO, bo nie glosuje na partie, ale na konkretnych ludzi (prawie na razie, ale to sie tez zmieni) :). a warszawskie problemy to sobie zalatwiajcie w Warszawie, a nie w skali calej Polski. u mnie od 15 lat rzadza mniej wiecej ci z PO i jest bardzo bardzo dobrze. jedno z lepiej rozwijajacych sie miast w Polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Kocham Ciebie Polsko IP: *.icpnet.pl 02.04.05, 23:09 żałośnie ale mądrze napisał ktoś na ten temat upr.wsio.pl/modules.php? name=News&file=article&sid=4 Odpowiedz Link Zgłoś