Dodaj do ulubionych

Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszawski

• Gość: banana Martusia mówi: ja nie wiem, co to jest układ warsz IP: *.chello.pl 03.02.05, 12:09
      Marta, po pierwszym mężu Mordasewicz (wykolegowała go teraz z ubiegania sie o
      mandat z listy PO), po drugim męzu Zubrzycka, po trzecim Foglerowa (tego, jak
      mówią, tez wymiksuje, a kolejny rozwód został odwleczony w czasie z powodu
      poważnego wypadku Foglera), otóż ta naiwna Martusia nie wie, co to układ
      warszawski.
      Za to zapewnia, że przyjażni się z Bronkiem (no coż, Bronuś ma swój domek
      jednorodzinny dzieki przewałom Foglera):

"Czy po układzie warszawskim przyszedł czas na układ krakowski związany z
      Rokitą? - zapytaliśmy posłankę Martę Fogler. - Ja nie wiem, co to jest układ
      warszawski - odpowiedziała. - Różne gazety podają różne definicje. To jakiś
      sztuczny twór, wymyślony przez media - przekonywała. - Jan Rokita uważa, że w
      polityce nie ma przyjaciół. Nie sądzę, że to, iż pozostają w dobrych stosunkach
      z Bronisławem Komorowskim, będzie miało jakikolwiek wpływ na sytuację w
      mazowieckiej Platformie. My też wszyscy od wielu lat przyjaźnimy się z Bronkiem
      Komorowskim - zapewniła Fogler."
      • Gość: mega Re: Martusia mówi: ja nie wiem, co to jest układ IP: *.acn.waw.pl 03.02.05, 12:41
        Bingo!
        Wszystko to prawda!
        Widać, jesteś perfekcyjnie poinformowany, gratulacje.
        A wy ludzie czytajcie o pięknej cynicznej Marcie.
        Lukrecja Borgia polskiej polityki + dziewica Opus Dei Gronkiewicz-Waltz =
        wash&go!
        • Gość: banana Re: Martusia mówi: ja nie wiem, co to jest układ IP: *.chello.pl 03.02.05, 12:44
          cynicznej - tak, ale dlaczego pięknej?
          • Gość: banana Martusi do sztambucha IP: *.chello.pl 03.02.05, 13:43
            Martusi, piszącej o sobie, że piękna jest, dedykuję następny cytat z Nesweeka:

Rokita swoją pozycję buduje na autorytecie wśród wyborców, pozyskanym dzięki
            pracy w komisji śledczej. W partii jest jednak samotny. Przez to często nawet w
            błahych sprawach musi odwoływać się do politycznej "broni atomowej", czyli
            groźby podania się do dymisji. Ostatnio zrobił to tydzień temu, gdy w klubie
            parlamentarnym rozgorzał spór w związku z propozycją wydelegowania do sejmowej
            komisji europejskiej Marty Fogler, posłanki PO, której zarzuca się
            współodpowiedzialność za patologiczny układ warszawski, w poprzedniej kadencji
            kierujący stolicą. Tylko postawienie sprawy na ostrzu noża: "albo ja, albo
            Marta" dało Rokicie zwycięstwo.
            • Gość: baca bananowi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.05, 19:56
              banan ,po tym poscie -wykluczam że pracujesz dla ipn!! to co jeszcze
              pozostało? Trybuna ino ,banan!!!!
          • Gość: banana martusi do sztambucha cd IP: *.chello.pl 03.02.05, 13:47
            Ale zdaniem obserwatorów, gdy tylko Rokicie powinie się noga, konkurenci nie
            będą mieli dla niego litości.
            Testem na możliwość współpracy obu liderów stała się sprawa tak zwanego układu
            warszawskiego. Kiedy "Rzecz- pospolita" przed pół roku opisała naganne
            powiązania towarzysko-biznesowe stołecznych działaczy Platformy, Rokita był za
            stanowczymi partyjnymi represjami. Tusk i liberałowie łagodzili. Skończyło się
            na kompromisie - wprawdzie lider warszawskiej PO Paweł Piskorski został
            umieszczony na liście do Parlamentu Europejskiego, ale tacy działacze, jak
            Jerzy Hertel czy Marta Fogler,
            (według nieoficjalnych informacji) nie mają raczej szans, aby kandydować do
            Sejmu w najbliższych wyborach.

Czyżbu Rokicie powinęła sie noga? a Tusk, który swoją pozycje w PO zawdzięcza
            Piskorskiemu, był za słaby, by odciąć sie od patologii?

tekst, dla lubiących srtarocie:

newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=9782&Strona=1
      • Gość: Pawel Czek. Re: Martusia mówi: ja nie wiem, co to jest układ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 00:20
        To moze byc prawda!!!
    • Gość: mała Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:10
      Dziwie sie, ze ktos liczyl na to, iz po tzw. aferze mostowej nastapia zmiany w
      warszawskiej PO. Po pierwsze zwrocmy uwage na fakt czy prasa oraz sad
      kolezenski PO faktycznie zajely sie odpowiednimi osobami z PO? Jak swiat
      swiatem w warszawie za czasow rzadow SLD i PO byl taki czlowiek, ktory
      decydowal nawet o tym gdzie drzewo inwestor moze posadzic. A tu nagle wszyscy
      inni sa umoczeni tylko nie sam boss... Moze dlatego, ze przygotowal wejscie D.
      Tuska czyt. KLD ( zreszta poczciwego człowieka ) do Unii Wolnosci. Mozna
      przypuszczac, ze pewne zobowiazania nadal istnieja.
      Kompromisem na odbudowe wizerunku PO w Warszawie mial byc Komorowski. Niestety
      zapomniano o kilku drobnych szczegolach: a. doskonale zna sie z ludzmi P.
      Piskorskiego i nim samym, b. zarzad powiatu i mazowsza PO oraz tzw. rady
      powiatu i mazowsza zdominowane sa przez ludzi, ktorzy wspolpracowali,
      wspolpracuja, zaleza i beda zalezec od P.P.. Komorowski obiecal im, ze nie da
      przeprowadzic rewolucji i nikomu kapelusz z glowy niespadnie zas grupie
      reformatorskiej, ze dokanna zmian w skladach zarzadow PO oraz wsrod osob
      pelniacych funkcje w m. st. warszawa. I co sie stalo? dokonal! Powolal S.
      Potapowicza na Sekretarza Regionu Maz. PO. Nastepnie pozwolil na dalsze
      obsadzanie zarzadow dzielnic przez ludzi , ktorych namascil Piskorski. I tak
      stary uklad trzyma sie swietnie a proby walki wewnetrznej opozycji spelzaja na
      tzw. podgryzaniu ukladu. Odpowiedz na pytanie jak wielka jest opozycja wew.
      warszawskiej PO mozna wykluc patrzac na pewne zjawiska: a. podstawowa sila
      opozycji jest posiadanie 3-4 kół w warszawie, b. posiadanie wladzy w klubie
      radnych PO w m. st. warszawa ( chyba tak podzial: stary uklad - 3, opozycja -
      5, po srodku 1 ), c. wynik wotum zaufania dla przewodniczacego A. Machowskiego
      w radzie warszawskiej PO ( 17 glosow przeciw na ok. 40 - 50 ) oraz ostanie
      udzielenie rekomendacji dla kandydatow na poslow ( A. Machowski dostal 15 na 19
      glosow - to ok. 4 - 5 osob w 19 osobowym zarzadzie ). Czyli jaka jest
      opozycja? jeszcze slaba. Ale rosnie w sile bo coraz wiecej czlonkow PO w
      poszczegolnych kolach nie zgadza sie z polityka proponowana przez Machowskiego
      i obecnie Komorowskiego. Organizuja sie, spotykaja, maja wlasne wizje.
      Pytaniem otwartym pozostaje czy dojdzie do ostrego podzialu w warszawskiej
      PO?...
    • Gość: banana a czy pani Marta Fogler... IP: *.chello.pl 04.02.05, 23:31
      ...nadal jest współudziałowcem Wydawnicyw Artystycznych i Filmowych?
      • Gość: holmes Re: a czy pani Marta Fogler... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 01:46
        Posluchaj cwaniaczku,wiemy, ze jesli zadajesz to pytanie to miales kontakt ze
        zgloszeniem z mokotowa,srodmiescia,wilanowa lub ursynowa, a takze wiedz, ze
        jestesmy na twoim tropie ( ip i provider ) wiec juz niedlugo dowiemy sie czy
        jestes Potapowiczem, Artymowskim, Grzegrzolka czy innym Kozakiem. Od Marty sie
        odp...
        • Gość: el matador Re: a czy pani Marta Fogler... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.05, 03:35
          Foglerową natychmiast przed chiński pluton egzekucyjny i rozstrzelać za
          korupcję zaś Kozaka i Piskorskiego zakuć w dyby i żadąć zwrotu utraconych przez
          miasto 50 milionów złotych z afery mostowej z ich własnych kieszeni!Precz ze
          złodziejami z Palt-palcie-sobiewłeb-formy!
        • Gość: Potapowicz aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! Ratunki!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 06.02.05, 10:03
          rozszalałe członki Foglerowej namierzyły mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws 05.02.05, 13:57
      i to ma być śiłą ktra ma u włądzy zastąpić SLD? żałosne
    • Gość: gmr Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:54
      w Poznaniu mamty to samo..i też platfusy maczają w każdej aferze palce
    • Gość: Mr X Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws IP: *.itpp.pl 07.02.05, 02:24
      Czyli kolejne wybory do „olania”... Kiedy wreszcie w Warszawie będzie jakieś
      ugrupowanie, na które będzie można oddać głos z czystym sumieniem?

Obecnie w Warszawie jest partia komunistyczna: PiS. Jest partia socjalistyczna:
      SdPL. Jest partia skorumpowanej nomenklatury: SLD (PZPR?). Jest partia
      fanatyków religijnych (i innych zboczeńców): LPR. Jest partia dla
      niepełnosprawnych umysłowo: Samoobrona.

Pozostały tylko PO i UW.
      PO, jak widać, jest w Warszawie partią kombinatorów, układów, zadowolonych z
      siebie kolesi, na których widok chce się rzygać.
      A UW? Cóż, symbolizuje „grubą kreskę”, brak rozliczenia poprzedniego, jedynie
      słusznego systemu. A na arenie warszawskiej, w moich oczach skompromitowała się
      rządami na Ursynowie (np. hala widowiskowo-sportowa, demagogiczna walka o
      zachowanie rozbicia miasta – inna sprawa, że teraz kaczor przegina w drugą
      stronę...), tolerowaniem działań pewnej radnej (wykupiła mieszkanie w 1 dzień).
      UW, ustami p. Frasyniuka, sprzeciwiła się budowie POW, a więc poparła
      zahamowanie rozwoju miasta oraz, automatycznie, grupę dewotów i kłamców (pod
      przewodnictwem, zdaje się, p. Magdziarz)...

PS
      Ciekawe jaka będzie frekwencja w wyborach parlamentarnych? 20-25%?
    • Gość: Russkij Witjaz Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws IP: *.chello.pl 10.02.05, 20:57
      Oczywiscie, w artykule nie ma slowa o tym, ze w spoldzielnie Dembud zamieszkala
      rowniez elita Unii Wolnosci. Nie ma jak obiektywizm.
      • niezapowiedziany Re: Platforma Obywatelska odgrzewa układ warszaws 14.02.05, 16:44
        a czegoz ty sie spodziewal po Gazecie Wyborczej.

ja mysle, ze to jest nadmuchana sprawa. czekam na ruch krajowych wladz PO.
        mysle, ze ten uklad warszawski jednak nie przejdzie. ale trzeba przeciez
        pokopac PO, UW idzie :D.

a ja i tak bede glosowal na PO, bo nie glosuje na partie, ale na konkretnych
        ludzi (prawie na razie, ale to sie tez zmieni) :). a warszawskie problemy to
        sobie zalatwiajcie w Warszawie, a nie w skali calej Polski. u mnie od 15 lat
        rzadza mniej wiecej ci z PO i jest bardzo bardzo dobrze. jedno z lepiej
        rozwijajacych sie miast w Polsce :)
        • Gość: nikt Kocham Ciebie Polsko IP: *.icpnet.pl 02.04.05, 23:09
          żałośnie ale mądrze napisał ktoś na ten temat upr.wsio.pl/modules.php?
          name=News&file=article&sid=4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka