Gość: ktoś zdziwiony jestem tym, ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:31 zdziwiony jestem tym, ze Pan Prezydent Kaczynski sam nie walczy o przetrwanie Le Madame. Przeciez obu Panom (braciom) Kaczynskim ( a juz na pewno jednemu z Nich) srodowisko homoseksualne nie jest czyms nieznanym. Pozdrawiam i proponuje zerknąć w "różowe teczki"... no chyba, ze juz sie gdzies zawieruszyly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos jestem bardzo zdziwiony tym, ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:36 zdziwiony jestem tym, ze Pan Prezydent Kaczynski sam nie walczy o przetrwanie Le Madame. Przeciez obu Panom (braciom) Kaczynskim ( a juz na pewno jednemu z Nich) srodowisko homoseksualne nie jest czyms nieznanym. Pozdrawiam i proponuje zerknąć w "różowe teczki"... no chyba, ze juz sie gdzies zawieruszyly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jestem bardzo zdziwiony tym, ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:50 na portalu internetowym grono krążą wieści dlaczego le madame ma przestać istnieć. ktoś od kaczyńskiego ostrzy sobie zęby na kamienicę w której znajduje się le madame, i inne rzeczy. prywatny kiosk, galeria. trzy tygodnie temu do wlaścicieli galerii przy kreta 39 przychodzili ludzi i pytali się dlaczego się nie pakuje. przecież na jego miejsce już czekają inni i zacierają ręce na 21.03. od co!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: jestem bardzo zdziwiony tym, ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:53 zainteresowanych poprzednia wiadomością odsyłam do właściciela galerii na freta 39. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: różowa rewolucja Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 23:03 to pedał? to sie porobilo w tym kraju,ze nawet w srod politykow to plugastwo sie szerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papa Shango Może w końcu coś rozsądnego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:37 Piszę, bo mam już dosyć bzdur na tym forum - jestem stałym bywalcem Le Madame (ludzi z opcji "anty -" od razu uprzedzam - nie jestem ani gejem, ani zielonym, nie mam wywrotowych lewackich poglądów, etc) Problem a propos całego zamieszania na forum to kwestia jakiejś wręcz zwyrodniałej nieżyczliwości (po obu stronach - choć po jednej bardziej wyraźna). W Le Madame nie spotkacie dziesiątek napalonych pedałów posuwających się analnie po kątach, nie ma też stanowiska, gdzie można dokonać zakupu wszelkich nielegalnych środków odurzających. Klub jest odrobinę snobistyczny, ale jest wiele miejsc z ostrzejszą selectą. Fakt - część rzeczy, jakie się tam dzieją to pseudosztuka, ale jeżeli ktoś ma zamiar promować artystów młodych i nieznanych - musi się godzić z tym, że po drodze trafi na wielu, którym Bozia poskąpiła talentu. Ludzie wewnątrz klubu nie chodzą non stop nawaleni - jak bywa gdzie indziej, nie ma tez bójek, awantur i normalnego prymitywnego chamstwa. Murki wokół są czyściutkie - klientela nie ma zwyczaju ich obsikiwać. Zanim wejdę nie mam pojęcia, jaka impreza właśnie się toczy - co znaczy mniej więcej tyle że Madame wcale nie jest hałaśliwa (posiadają wszelkie ekspertyzy związane z poziomem decybeli i wszystko jest w normie). Rozumiem argument, że lokalna społeczność powinna miec prawo głosu - tyle, że wg mojej wiedzy tylko kilka osób w okolicy ma jakieś zarzuty - i znając klub, jego położenie itd muszę podejrzewać, że raczej nie są to zarzuty praktyczne, ale światopoglądowe - do których swoją drogą mają prawo. Problem w tym, że światopogląd nie powinien się przekładać na aferę, którą mamy obecnie. Kolejna sprawa - miasto - nie ma sensu dyskutować, czy to NM, czy SM - faktem jest, że Madame jest równie atrakcyjna dla mieszkańców Warszawy - jak i obcokrajowców - często można tam spotkać ludzi z zachodu, którym bardzo odpowiada nastrój tego miejsca (mam nadzieję, że nikt mi w ramach riposty nie zacznie dowodzić, jak zgniła jest moralność "zachodu" :) Krążą też słuchy (nie do mnie należy weryfikacja ich prawdziwości), że podłoże całej sprawy to pieniądze, jakie dostaną urzędnicy za eksmisję klubu, by mogła tam powstać "Biedronka", albo "Albert". Co do pierwszej - telewizyjne programy interwencyjne przekonują, że nie jest to instytucja o najczystszych rękach... a co do obu - trudno uznać pobudowanie czegoś takiego na Nowym Mieście za jakkolwiek współgrające z profilem tego otoczenia - miejsca turystycznego i rozrywkowego (wg mnie ex definitione takim miejscem winna być zabytkowa część miasta - ale nie będę pomstował na zdanie przeciwne). Podsumowując mój przydługi post: prosze o trochę umiaru na tym forum, zachowanie minimalnej dozy kultury osobistej po obu stronach i zachęcam by dyskusja była raczej merytoryczna, zamiast polegać na ubliżaniu sobie. Przeciwników klubu natomiast zapraszam do chociaż jednej wizyty - nawet jeśli mielibyści po opuszczeniu Le Madame być jeszcze bardziej zniesmaczeni... tak w imię kompetencji w dyskusji moglibyście to zrobić. Pozdrawiam wszystkich uprzednio zabierających głos - znowu niezależnie od strony jaką reprezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Może w końcu coś rozsądnego? 23.03.05, 12:53 Jako mieszkanka Starego Miasta stanowczo protestuje przeciwko zamykaniu jakichkolwiek przybytków w mojej dzielnicy i tak jest wystarczająco smutna i bez życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szustoff Ex-misja LeMadame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:31 Kochani, Sytuacja równa klęsce żywiołowej została TYMCZASOWO zażegnana. Nadal potrzebujemy Waszego wsparcia! Nie informowaliśmy Was na bieżąco o sytuacji, bo sami nie wiedzieliśmy jak w kraju prawa i sprawiedliwości możliwe jest wyeksmitowanie z dnia na dzień 40 osób, które tworzą to miejsce, odwołanie 5koncertów, 4 seansów filmowych, 31 spektakli teatralnych… O nakazie eksmisji przypadkowo dowiedział się Krystian w czwartek 17.03 po południu będąc w innej sprawie w Urzędzie. W czwartek w nocy ruszyliśmy cała medialną machinę. Wszyscy dziennikarze byli oburzeni, znajomi dzwonili z pytaniami czy to prawda czy nie prima aprilis, zaniepokojeni twórcy darli włosy z głowy. Wszyscy stawili się jak jeden mąż o 9.00 w poniedziałek 21.03. Tak oto nasza Le Madame powitała pierwszy dzień wiosny… Tłumy z twarzami odgniecionym od porannych poduszek, kamery, mikrofony, dużo emocji, dużo braw, ale też dużo obaw. Byliście z nami, byliśmy razem w wspólnej sprawie, bez podziałów, bez warszawkowatych układów, tworzyliśmy wspólną siłę, że żaden komornik nam nie był groźny… Wiosnę Ludów czuć było w powietrzu… A pan komornik okazał się sympatycznym człowiekiem, który zaryzykował utratę pracy przekładając nam termin eksmisji. Na szczęście prezydent Kaczyński nie zamierza skarżyć komornika… ufff… Była herbat, kawa, soki, ciepłe reggae w tle… Nasi stały bywalcy udzielili wywiadu dziennikarzom. Największe wiwaty otrzymała Zuza Ziomecka z Felixem w brzuchu… „Taki Klub w USA nosiłby nazwę przestrzeni performerskiej. W Polsce ta nazwa jest nieznana, bo takich miejsc po prostu nie ma. Właśnie w Le Madame można pokazać, co nowego dzieje się w sztuce, to pierwszy przystanek z podziemie do ludzi. W kwietniu będę matką, mam nadzieję, że moje dziecko wychowam w mieście, które nową kulturę wita oklaskami, a nie eksmisją.” Ewa Kasprszyk [„Patty Diphusa” 5-7.04] porównała Le Madame do klubów z Madrytu, w których szukała inspiracji dla swojego monodramu. Zakończył swoją wypowiedz: „Zamykanie tego Le Madame to zbrodnia!” Maciek Nowak [postdrama project 21-24.04] : „Zamknięcie Le Madame będzie sygnałem dla całego pokolenia młodych ludzi w stolicy, że zabiera im się przestrzeń, gdzie mogą się swobodnie wypowiedzieć.” Grzegorz Jarzyna: „Le Madame pomaga nam, udostępnia za darmo miejsca na 2 spektakle, dzięki czemu jako placówka budżetowa zaoszczędzamy, a miasto też na tym korzysta. Krystian i Ela mogliby budować imperium dyskotekowe, ale inwestują w sztukę” Maciek Kowalewski [„Miss HIV” premiera 14.04] „Le Madame to dla mnie dowód, że można robić świetny teatr z nietuzinkową publicznością bez wielomilionowych dotacji. Zapraszam 14 kwietnia o godz. 20.00. Ta premiera musi się odbyć. Najwyżej wystawię spektakl przed klubem.” Adler z gaylife.pl krzyczał „To nie Białoruś, jesteśmy w Unii Europejskiej! Nie pozwólmy, by nam kneblowano usta!” Dzięki Wam wszystkim, dziennikarzom, naszym wiernym bywalcom odroczono nam nakaz eksmisji do 30 kwietnia… Jednak nie mamy żadnej pewności, że zostaniemy na Koźlej. Mamy niewiele czasu, ale wszystkie wydarzenia, które zaplanowaliśmy na kwiecień dojdą do skutku. A jest tego dużo… Będziecie na bieżąco informowani przez Pietię. Parę wyjaśnień natury prawnej Co do naszej sytuacji z Miastem… W związku z tym, że zarzuca się nam zbytnie hałasowanie musimy wyłączać muzykę na górze po godz 22.00… Niestety taka sprawiedliwość, choć bezprawna ;-) Ale specjalnie dla Was przyrządzimy dół Le Madame w klimacie bardziej czilloutowy. Będzie więcej sof, więcej świeczek, muzyka w różnych rewirach, slajdy na ścianach… Zarzuty dotyczące głośności są bezpodstawne. Poziom głośności został zbadany przez niezależnych biegłych sądowych. Nie przekroczył on 45 decybeli, zatem mieści się w dopuszczalnej normie. Mieszkańcy wspólnoty mieszkaniowej zarzucają nadal jednak Galerii Le Madame nieprzestrzeganie norm głośności. Pomimo prośby biegłych sądowych, by zbadać poziom głośności w ich mieszkaniach, odmówili dokonania analizy. Ale cóż lepiej gadać niż zdobyć rzetelne dowody… Odnośnie naszego pozostania na Koźlej 12… We wtorek założyliśmy Stowarzyszenie „Galeria Le Madame”. Krystian jest reprezentantem, członkami min Ela, Jasin, szustoff oraz przyjaciele Le Madame Kazia Szczuka, Grzegorz Jarzyna, Kinga Dunin, Marysia Peszek. Organizacje non- profit [stowarzyszenie, fundacje] nie uczestniczą w przetargach, mogą otrzymać lokal drogą negocjacji. Jak na razie Urząd zamierza podzielić cały budynek Freta 39 na oddzielne lokale [koźla 10, 12, 14]. Miasto podjęło decyzję o przeznaczeniu wszystkich odzyskanych budynków [Freta 39] na różnorodne działalności kulturalne. Miasto wyklucza wpuszczenie tam jednego dużego inwestora w celach wyłącznie komercyjnych, nawet jeśli miałaby być to działalności kulturalna (np. multiplex). Reasumując: Ktoś nareszcie się z nami spotkał, mamy parę radujących nas obietnic, ale nic nie jest pewne. Żadnej gwarancji nie ma, że Dzień Pracy 1-go maja powitamy w naszej wspólnej pracy, Le Madame… Bierzcie i korzystajcie z niej wszyscy, póki jest dla Was… Od piątku do niedzieli Le Madame zmuszona była wyjechać na jajeczko do dalekiej rodziny, co by zbytnio nie hałasowała… Power to the people! Rock on! [9.34, 21.03.05 sms od Ingo from Wotever Club] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dunka To jednak się "wkładali"! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:55 Jak to Szymon Niemiec z Krystiankiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaz dla Wszystkich Re: To jednak się "wkładali"! IP: *.chello.pl 23.03.05, 18:13 Masz rację "wkładka" była "full wypas". A ten Niemiec to jest nasty, nasty BOOOOOOOOOOY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Szymuś" Re: To jednak się "wkładali"! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 09:32 masz rację jest very nasty! Odpowiedz Link Zgłoś
tripper pie..cie 23.03.05, 17:02 po prostu opadly mi rece i tyle tego, jestescie beznadziejni a ja mam szczera nadzieje, ze Le Madame zostanie tam, gdzie jest, a jezeli bedzie musialo sie wyniesc, to bede je odwiedzal w nowej siedzibie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: pie..cie IP: *.chello.pl 01.04.05, 19:42 I co? Tobie też "wkładał" Szymek z Krystiankiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kay Wielkie Zbieranie Podpisów - SOBOTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:46 W najbliższą sobotę, 2 kwietnia, organizujemy ZBIERANIE PODPISÓW NA ULICACH. Spotkanie w Le Madame, Koźla 12, godzina 10:00 rano. Wszystkie niezbędne akcesoria czekają na Was na miejscu. Zbieranie podpisów na ulicach to niezła zabawa, serio :-) Do wszystkich, którzy mają jakieś wątpliwości : uda nam się uratować Le Madame! Oczywiście sami sobie nie poradzimy... to właśnie na Ciebie liczymy :-) CZEKAMY W SOBOTĘ O GODZINIE 10 RANO! Kay & Hauke ps. takiej akcji jeszcze w Warszawie nie było, możecie wziąć udział w największej społecznej inicjatywie od czasów... od dawna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U-54 UWAGA NA ULICACH BĘDZIE WILEKIE "WKŁADANIE" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:54 Obywatel "Niemiec" - Szymon wszystkim "wkłada" za darmo, wystarczy tylko jeden podpis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.A.S.P. Re: Wielkie Zbieranie Podpisów - SOBOTA IP: *.chello.pl 30.03.05, 14:14 Pewnie, że Szymon "loda" będzie robił każdemu za podpis. ON to lubi! Odpowiedz Link Zgłoś