IP: *.gazeta.pl 06.03.01, 16:59
Czy Ursynow to fajne miejsce?
Obserwuj wątek
    • Gość: jaja Re: Ursynow IP: 10.1.125.37, 10.1.10.* 06.03.01, 18:24
      Olka, wez przestan...
      • Gość: jojo Re: Ursynow IP: *.gazeta.pl 07.03.01, 12:06
        Jaka Olka????
    • Gość: aker Re: Ursynow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.01, 00:14
      A widziałeś kiedyś bloki w PGR? To takie same miejsce, tylko trochę większe.
    • Gość: molo Re: Ursynow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.01, 00:40
      nie wiem, nigdy tam nie byłem
      • Gość: olo Re: Ursynow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.01, 21:10
        Człowieku, jedź i zobacz: chwasty po pachy, drogi
        splątane i pokręcone jak powrót chłoporobotnika po
        wypłacie, burmistrz z mordą jak kamień polny czyli
        jest na co popatrzeć.
    • Gość: GARFIELD CO, KTO LUBI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.01, 13:23
      OD 1/2 ROKU MIESZKAM NA URSIE I POWIEM JEDNO "BEZPŁCIOWE" JEST TO MIEJSCE.
      OTWORZYLI KEN- "KRĘGOSŁUP URSYNOWA"- JAKI KRĘGOSŁUP??? ŚMIAŁO MOŻNA BYŁO ZROBIĆ
      PO 2 NITKI W KAŻDĄ STRONĘ. TEAZ JAK KILKA SAMOCHODÓW SKRĘCA NA SKRZYŻOWANIU NIE
      MOŻNA PRZEJECHAĆ.DOBRZE, ŻE CHOCIAŻ ZROBILI ŚCIEŻKĘ ROWEROWĄ. POZA TYM SZARE
      ROZPADAJĄCE SIĘ BLOKOWSKA Z ROZDEPTANYMI I ROZJECHANYMI PRZEZ SAMOCHODY
      TRAWNIKAMI. MIESZKAM NA SZOLC ROGOZIŃSKIEGO- TAM PARKUJE SIĘ NA TRAWNIKACH.NA
      SKRZYŻOWANIU ROSOŁA I I.GANDII STOI ROZPOCZĘTA BUDOWA (MIAŁA TAM BYĆ
      PRZYCHODNIA)OBRAZ NĘDZY I ROZPACZY. JEDYNYM PLUSEM URSYNOWA JEST METRO.
      JEŻELI KTOŚ MYŚLI INACZEJ CZEKAM NA WYPOWIEDZI.
      PS. SĄ JESZCZE W MOIM POBLIŻU BUDOWANE KOŚCIOŁY- KLINKIEROWE MOLOCHY. A W
      POLSCE PONOĆ BIEDA.
      • Gość: Leokadia Re: CO, KTO LUBI IP: 10.131.192.147, 212.76.33.* 29.03.01, 14:37
        Miałam "przyjemność" pomieszkiwać na Grochowskiej i Ursynów w porównaniu z nią
        jest rajem. Od dwudziestu kilku lat odkąd tu mieszkam wyrosło sporo zieleni,
        jest cicho, spokojnie nie ma zbyt wiele podejrzanego towarzystwa, w moim bloku
        akurat teraz nie ma psów ani małych dzieci, toteż jest wspaniale. Połączenie z
        innymi częściami miasta dobre, mimo,że dalej od metra, ale co najważniejsze,
        NIE BOJĘ SIĘ PO ZMROKU PÓJŚĆ PO GAZETĘ lub chleb lub coś takiego. Nie ma co
        prawda zbyt wiele knajp, ale boisko zprawdziwego zdarzenia się znajdzie i basen
        w jakiejś szkole, no i to multikino, które pewnie ubije Dom Sztuki...
      • Gość: magda Re: CO, KTO LUBI IP: *.gazeta.pl 31.03.01, 00:16
        a ja mieszkam na zabinskiego i nie moge wyjsc z domu, zeby nie natknac sie na jakis mlodych palantow, ktorzy
        nie wiadomo co robio. i co z tego, ze mam blisko supermarket i duze kino, jak sie boje napadu we wlasnym domu?
    • Gość: ziutek Re: Ursynow IP: *.acn.waw.pl 02.04.01, 19:51
      Uważam, że Ursynów nie jest może piękny (czy osiedle z wielkiej płyty w ogóle
      może być piękne) ale na tle innych warszawskich osiedli wypada najlepiej. Jest
      tu najwięcej zieleni, jest metro i jest najbezpieczniej w całej Warszawie ( nie
      mówię o subiektywnych odczuciach tylko o oficjalnych danych dotyczących
      przestępczości).
    • Gość: GARFIELD Ursynow to betonowa wiocha! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 15:02
      Smętne szare bloki, zieleń rozjechana przez samochody, zdewastowane place zabaw
      dla dzieci, pijane lub naćpane małolaty. Tak mi się jawi Ursynów- (mieszkam na
      nim od roku).
      lepiej było w zimę, gdy śmieci pokrył (na krótko) śnieg. Ale lepiej było wtedy
      w całej Warszawie!
      • Gość: Leokadia Re: Ursynow to betonowa wiocha! IP: 10.131.192.147, 212.76.33.* 04.04.01, 17:28
        No to obrazki z Pragi:
        walące się kamienice, smród kupek kocich i psich, hałas Grochowskiej,
        dziesięcioletnie dzieci odprowadzające kompletnie pijanych rodziców do domu,
        dresiarz kłócący się z dziewczyną wyglądającą z okna na trzecim piętrze, łysol
        kłócący się z kolesiem trzymając paierosa w zębach i trzymający trzyletnie
        dziecko za rączkę tak wysoko, że dzieciak niemal wisi, w tramwaju facet ze
        sznytami zachowujący się jak właściciel tramwaju...
        A to wszystko w ciepły letni dzień ok 21.00
        Garfield, przeprowadź się na Pragę...
        Kiedyś nie cierpiałam Ursynowa, dopóki nie przekonałam się jak jest poza nim...
        A żule mogą być wszędzie, ale takich, jak na Pradze, to nie widziałam.
        • radzio_pl Re: Ursynow to betonowa wiocha! 04.04.01, 19:07
          Ja mieszkam na Moczydle...Osiedle jest nowe, czyste...ni i jest metro, które
          bardzo ułatwia dojazd do centrum. Szczerze mówiąc- Mi się tu podoba!!!
        • Gość: GARFIELD Re: Ursynow to betonowa wiocha! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.01, 10:44
          OKI.
          MIESZKAM NA URSYNOWIE, PRACUJĘ PRZY GROCHOWSKIEJ (NA KAMIONKOWSKIEJ).
          FAKTYCZNIE INNE KLIMATY, URSYNÓW NIE POSIADA ROMÓW W TAKIEJ ILOŚCI.
          ALE NIE MA CO SIĘ ZACHŁYSTYWAĆ.
          NA CYWILIZOWANYM URSYNOWIE TEŻ ŚMIERDZI W BLOKACH A KUPEK TEŻ JEST OGROM.
          ŚMIECI ZOSTAWIA SIĘ W WINDZIE, LUB WYRZUCA SIĘ PRZEZ OKNO.
          OSTATNIO MOJA ŻONA POSZŁA Z DZIECKIEM NA PLAC ZABAW. PO CHWILI Z BLOKU OBOK NA
          PLAC ZABAW POLECIAŁA BUTELKA, NA SZCZĘŚCIE BUTELKA NIKOGO NIE TRAFIŁA.
          NIE MUSZE MÓWIĆ, ŻE JUŻ TAM NIE CHODZI.
          NA URSYNOWIE CZASAMI TEŻ SIĘ WIDZI MŁODYCH "WŁAŚCICIELI" AUTOBUSU, PRZYSTANKU,
          ŁAWKI ITD.
          TAK WIĘC CAŁĄ WARSZAWA JEST CHORA.
          SĄ MIEJSCA GDZIE JESZCZE TAK TEGO NIE WIDAĆ.
          A CO DO BEZPIECZEŃSTWA TO PODAM PRZYKŁAD:
          KILKA MINUT PO PÓŁNOCY MŁODA DZIEWCZYNA WRACAŁA Z IMPREZKI. WE WŁASNYM BLOKU
          ZOSTAŁA ZGWAŁCONA W WINDZIE PRZEZ 2 NARKOMANÓW. NIKT Z SĄSIADÓW NIC NIE SŁYSZAŁ
          ANI NIE WIDZIAŁ.
          POLICJA JEŹDZI GŁÓWNYMI ULICAMI Z DOKŁADNOŚCIĄ DO 5 MIN (MOŻNA PRZEWIDZIEC
          KIEDY POJAWIĄ SIĘ ZNOWU).
          STRAŻ MIEJSKA: TEMAT W MOJEJ OKOLICY NIEZNANY!

REASUMUJĄC:
          NA URSYNOWIE JEST MIEJSCAMI TAK SAMO JAK NA GROCHOWIE I NIKT NIC NIE ROBI ŻEBY
          POPRAWIĆ TĄ SYTUACJĘ!
          POZDRAWIAM.
    • Gość: Romek Re: Ursynow IP: 212.160.114.* 04.04.01, 21:47
      Gość portalu: jojo napisał(a):

&#62 Czy Ursynow to fajne miejsce?
      Z pewnoscia Ursynow to najbardziej cywilizowane osiedle w Warszawie (nie liczac
      oczywisnie naprawde niewielkich zatok na Zoliborzu (prawdziwym Zoliborzu) czy np.
      Wilanowie. Tamte jednak nie moga byc nazwane w tym znaczeniu 'osiedlami'.
      Zapomniano niestety na urysnowie o parkach, boiskach, halach sportowych,
      parkingach (warszawa zmierza w kierunku 3 swiata gdzie nie buduje sie parkingow -
      miasto nie wymusza na inwestorach takich budowli)...
      Duzo bardziej odrazajace sa nowe blokhauzy na ursynowie; choc eleganckie to
      pozbawione przestrzeni (po co przestrzen skoro i tak znajda sie tam chetni by
      mieszkac) gdzie sasiedzi zagladaja sobie do garnka. Stare staly jednak w wiekszej
      odleglosci...
      Fatalnie buduje sie nowa arterie przez ursynow. Rozumie ze brak pieniedzy by
      droga byla szeroka ale gdy widze ze stawia sie swiatelka za swiatelkami (ile to
      spalin w powietrze od ruszajacych samochodow!), skrety w lewo blokujace caly ruch
      (wypadki zawsze mozna tlumaczyc 'niedostosowaniem predkosci do warunkow jazdy),
      brak bezkolizyjnych przejazdow to krew mnie zalewa.

Na ursynowie mozna spotkac ludzi w metrze czy autobusie czytajacych pisma
      naukowe, uczacych sie jezykow itd. Na pradze tylko nieliczni czytaja Super
      Expres...

• Gość: ziutek Re: Ursynow IP: *.acn.waw.pl 05.04.01, 00:13
        Gość portalu: Romek napisał(a):

&#62
        &#62 &#62 Zapomniano niestety na urysnowie o parkach, boiskach, halach sportowych,
        &#62 parkingach (warszawa zmierza w kierunku 3 swiata gdzie nie buduje sie parkingow
        &#62

masz oczywiscie racje ale ursynow budowano za komuny a wtedy nie myslano o takich
        sprawach jak boiska czy parkingi
        swoja droga gdybysmy jeszcze mieli komune to parkingi nie bylyby potrzebne-
        pamietam ze w latach 80 tych na parkingu gdzie teraz stoi okolo 150 samochodow
        stalo ze 30 - to byly czasy ;)
        • Gość: NO TAK N Re: Ursynow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.01, 10:25
          • Gość: Ursyn Re: Ursynow IP: *.pl 08.04.01, 00:17
            Ja tu mieszkam od 18 lat i lubię to miejsce. Dresy są wszędzie inne "siemrane"
            typy też. Atutem Ursynowa są: bliskość Lasu Kabackiego, dobre warunki do
            uprawiania cyklizmu - sporo ścieżek, dużo zieleni, Metro. Niepokoi mnie tylko
            rosnąca ilość bloków - twierdz, ale to już problem ich mieszkańców. Jeżeli będą
            się izolować od autochtonów to ci staną się agresywniejsi. Ja osobiście nie
            chcę by moje dzieci, nie mam ich ale w każdej chwili mieć mogę, bawiły się na
            zamkniętych placach zabaw i patrzyły na rówieśników przez kraty.
    • Gość: marsha Re: Ursynow IP: *.kask.net.pl 09.04.01, 10:12
      jestem z Wrocławia,ale gdy bywam u was mam "metę" na Ursynowie i sądzę,że jest
      to jedno z okropniejszych osiedli jakie w życiu wiedziałam.i zawsze się tam
      gubię-każdy blok i ulica są tak samo obskurne... wszystkim mieszkańcom tego
      blokowiska życzę dużo cierpliwości i wytrwałości.pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka