Dodaj do ulubionych

Mieszkanie na osiedlu Ostródzka

IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.14, 15:38
Hej, czy wiecie co z mieszkaniami na osiedlu Ostródzka? Chciałabym się czegoś dowiedzieć więcej na ten temat.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 22.07.14, 09:39
      forum.gazeta.pl/forum/f,36264,Zielona_Bialoleka.html
    • Gość: MariuszKl Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.mm.pl 27.07.14, 21:34
      Prace trwają, sam kupilem tam mieszkanie i jestem zadowolony z tego jak wygląda przebieg jego budowy. Nie mogę się wręcz doczekać :)
      • Gość: Emil Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.rev.netart.pl 27.07.14, 23:24
        Budowa przebiega sprawnie, a na stronie internetowej udostępnionej przez dewelopera można co jakiś czas zobaczyć nowe zdjęcia, przydatne dla tych, którzy nie mogą doglądać stanu faktycznego osobiście
    • Gość: Osiem Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.com 28.07.14, 12:31
      Budowa trwa, wszystko w jak najlepszym porządku, pod koniec roku mieszkania mają być oddane do użytku i wszystko wskazuje na to, że tak właśnie będzie. Wiem, bo sam jestem właścicielem jednego z nich :)
    • Gość: majster Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.static.ip.netia.com.pl 01.08.14, 11:37
      gościu na budowlance każdy się zna nie tylko Ty
    • Gość: poszkodowana Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.14, 21:46
      Poszukaj informacji na temat prezesa Chechlacza i jego kolesi z KRS.
      To cwany oszust, naciagajacy ludzi. Poczytaj fora:
      www.mielnoresort.fora.pl/
      mikolajkimarinaresort.fora.pl/
      Bankrutuje spolke za spolka zostawiajac ludzi z dlugami i bez aktow noratialnych.
    • Gość: Adam Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.vibiznes.pl 17.08.14, 00:41
      LUDZIE! TEN deweloper TO OSZUST!!!

Piotr Chechłacz – prezes wielu spółek deweloperskich, m. in. Warsaw Trust Development, WTD, Sopot Trust Development, Apartamenty Rozewie i wiele inych, to OSZUST!!!
      We współpracy z Getin Bankiem i Home Broker naciąga ludzi!

Spółki z o.o. są przez Chechłacza zakładane z niskim kapitałem (np. 5 tyś. zł) do "realizacji" danej inwestycji.
      Już w trakcie budowy są problemy z płatnościami dla wykonawców, więc ci występują do sądu o nakazy zapłaty i wpisują się na hipotekę nieruchomości!
      Bywa, że przed ukończeniem budowy dana spółka Chechłacza ogłasza upadłość...
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Oto jeden z przykładów negatywnej działalności Chechłacza i jego spółki Mielno Resort Sp. z o.o.

Ponad rok temu Getin Bank zwrócił się do swoich klientów z propozycją spotkania z przedstawicielem Home Broker w celu zainwestowania w zakup mieszkań na wynajem. Biorąc pod uwagę pozycję Home Broker na rynku, popartą reputacją Getin Banku, wielu klientów zgodziło się na to spotkanie.
      Zaproponowano nam zakup mieszkań na wynajem w systemie condo hotel w Mielnie - Unieściu. Umowy deweloperskie z firmą Mielno Resort Sp. z.o.o. (MR) podpisane zostały równolegle z umowami dzierżawy z firmą Warsaw Trust Dewelopment Sp. z.o.o. (WTD). Obie spółki należą do Piotra Chechłacza.
      Sporo ludzi wzięło kredyty w Getin Banku.
      Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda następująco:
      1. Zapłaciliśmy spółce Mielno Resort 100% pieniędzy za lokale i ich wyposażenie
      2. Spółka Mielno Resort wybudowała i wyposażyła za nasze pieniądze dwa budynki z 167 mieszkaniami na wynajem, tzw. hotel condo.
      3. Termin przekazania lokali właścicielom został ustalony na 30.04.2014 r. i nie został dotrzymany.
      4. Deweloper tłumaczy się opóźnieniami wynikającymi z drobnych usterek.. Te „drobne usterki” nie przeszkadzają jednak deweloperowi w wynajmowaniu naszych lokali gościom i czerpaniu z tego korzyści
      5. Obecnie nasze lokale są wynajęte w 100 % do końca sezonu - deweloper czerpie z tego zyski we współpracy z operatorem - Firmą hotelarską DeSilva, a MY nie dostaniemy z tego ani grosza. W sumie chodzi o kwotę około 2 mln zł.
      6. Do księgi wieczystej tej nieruchomości wpisana jest hipoteka przymusowa prywatnej osoby.
      7. Deweloper - Mielno Resort sp. z o.o. próbuje zmusić niedoszłych właścicieli do podpisania skrajnie niekorzystnej umowy dzierżawy, która praktycznie ich ubezwłasnowolnia na 20 lat. Od podpisania takich umów deweloper uzależnia podpisanie notarialnych aktów własności.
      Forma i treść nowej umowy dzierżawy w niczym nie przypominają tego, co nam zaproponowano przy zakupie lokalu i za co zgodziliśmy się zapłacić. Deweloper i dzierżawca wycofuje się ze swoich uprzednich zobowiązań oraz nakłada na inwestorów dodatkowe koszty i kary. W umowie dzierżawy Mielno Resort chce ustanowić siebie wyłącznym i nieodwołalnym zarządcą nieruchomości na okres 20 lat z prawem do reprezentowania nas we wspólnocie i podejmowania wszelkich uchwał. Do podpisania notarialnych aktów własności przymusowo wskazuje nam konkretnego notariusza z którym prawdopodobnie jest w zmowie. Ponadto w Księdze Wieczystej, na hipotece przymusowej znajduje się wpis osoby prywatnej na ponad 67 tyś. zł, a deweloper twierdzi, że nie ma żadnego zadłużenia i takie zapewnienie umieszcza w drafcie umowy notarialnej. Wprowadzając nas w błąd. Chce wydzielać lokale z długiem na hipotece! W odpowiedzi na wymianę opinii między właścicielami (internetowe forum właścicieli: mielnoresort.pl) i chęć wspólnego dochodzenia naszych praw, deweloper odwołał wyznaczone wcześniej na dzień 19.07.2014 odbiory lokali, tłumacząc się, że odbiór jest przesunięty, bo wystąpiły „drobne usterki”. Pragniemy zauważyć, że hotel w tym czasie funkcjonował już w pełni z 100% obłożeniem gości, a pieniądze zgarnia nieuczciwy deweloper!

Dodatkowo Prezes Chechlacz w związku z utrata płynności finansowej przez jedną ze swoich spółek: Leśna Polanka (Dawniej Warsaw Trust Dewelopment Sp. z.o.o.), próbuje wymusić na nas łamanie prawa i „dobrowolne” podpisywanie z data wsteczna wymówień wcześniej podpisanych z tą spółką umów dzierżawy oraz podpisanie nowych, bardzo niekorzystnych umów dzierżawy z jego nową spółką. Szantażuje niedoszłych właścicieli, ze w innym przypadku ogłosi upadłość i aktów własności nie będzie w ogóle. Nasz strach jest o tyle zasadny, ze wiemy o nieuregulowanych zobowiązaniach wobec wykonawców, jak również znamy podobną historię z wcześniejszej inwestycji realizowanej przez tego nieuczciwego dewelopera. Chodzi m. in. o Mikołajki Marina Resort.
      Do dnia dzisiejszego nie możemy nakłonić Chechłacza - prezesa Mielno Resort Sp. z o.o. do wywiązania się z umowy. Dodatkowo utrudnia się nam dostęp do "naszej własności". Gdy zjawiliśmy się w naszym obiekcie , przywitała nas specjalnie na tą okazję zatrudniona ochrona.
      Ponieważ wiele osób poczuło się oszukanymi, intensywnie zaczęliśmy sprawdzać z kim mamy do czynienia. Ku naszemu przerażeniu odkryliśmy, że kilka poprzednich operacji firmowanych przez WTD (Prezes Piotr Paweł Chechłacz), prowadzone było w podobny sposób i na dzień dzisiejszy zostawiły setki, jeśli nie tysiące ludzi z ogromnymi stratami finansowymi i hipotekami na miliony złotych. Z nieoficjalnych informacji, które posiadamy, w większości tych operacji występował Home Broker jako sprzedawca, najczęściej polecany przez Getin Bank. Nie ulega wątpliwości, że Home Broker z pełną świadomością i premedytacją, proponował klientom inwestycje, które z góry były nastawione na wyłudzenie i świadomie wprowadzał ich błąd (na co mamy dowody). Wielu właścicieli zgłaszało swoim "opiekunom” z HB niepokojące informacje, na które oni nie reagowali, albo je wręcz negowali.
      Od kilku lat, schemat działania prezesa Chechłacza jest podobny. Na potrzeby każdej nowej inwestycji, zakładana jest nowa spółka z o.o., zaciągane są kredyty pod hipotekę, sprzedaż za pośrednictwem Home Broker, przyszli właściciele w transzach wpłacają ustaloną cenę lokalu. Na koniec inwestycji, z konta spółki wyprowadzane są środki, np. część lokali sprzedawanych jest za ½ ceny podstawionym osobom lub firmom (dane w księgach wieczystych), po to, aby za chwilę sprzedać je dwa razy drożej następnym klientom i podzielić się zyskiem. Następnie spółka celowo doprowadzana jest do upadłości. Przyszli właściciele pozostają z niespłaconą hipoteką oraz długą listą wierzycieli, gdyż spółka zazwyczaj nie płaci wykonawcom.
      We wszystkich tych operacjach występuje mnogość firm i przewijają się wzajemnie powiązane osoby: Piotr Chechłacz, Adam Walczak, Remigiusz Lewanderski, Piotr Welbel. Wszystkie są spółkami z o.o. o kapitale 5000 zł (minimum do zarejestrowania). Każda z firm jest niezależnym podmiotem gospodarczym, a zmiana nazw ma zdezorientować nabywców.

Poniżej krótki opis inwestycji prowadzonych przez firmy pana Chechłacza. Informacje poniższe otrzymaliśmy od właścicieli poprzednich inwestycji.
      1. Apartamenty Rozewie w Jastrzębiej Górze – początkowo czynsz dzierżawy był wypłacany. Pewnego dnia dzierżawa została wypowiedziana w trybie natychmiastowym z powodu rzekomego braku ubezpieczenia lokalu. Następnie zaproponowano nową umowę dzierżawy nieporównywalnie mniej korzystną. Czynsze dzierżawy nie są wypłacane niezależnie od tego czy ktoś podpisał starą czy nową umowę dzierżawy. Niedawno zapadły pierwsze prawomocne wyroki w sprawach o zaległe czynsze przeciwko dzierżawcy firmie Leśna Polanka. Wszystkie sprawy wygrywają właściciele, niestety firma Leśna Polanka jest już postawiona w stan upadłości.
      2. Mikołajki Marina Resort – Czynsze nie były wypłacane od początku, w momencie podpisywania aktów notarialnych ustanowienia odrębności lokali w księdze wieczystej były wnioski o hipoteki przymusowe. Spora grupa oszukanych ma lokale z milionowymi obciążeniami bądź nie ma ich w ogóle, ponieważ syndyk sądow
    • Gość: Adam Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.vibiznes.pl 17.08.14, 00:43
      Spora grupa oszukanych ma lokale z milionowymi obciążeniami bądź nie ma ich w ogóle, ponieważ syndyk sądownie unieważnił akty notarialne. Właściciele SA mamieni obietnicami, planami naprawczymi, etc., które nigdy nie SA dotrzymywane. Przykładem takich kuriozalnych planów jest pomysł dobudowania większej liczby lokali i spłacenie z ich wynajmu zobowiązań. Pytanie za czyje pieniądze będą te lokale wybudowane? Następnych naiwnych? Piramida finansowa?

Pozostałe inwestycje Piotra Chechlacza: Szklarska Resort, Apartamenty Cyrhla w Zakopanym, Hotel Ostróda by DeSilva, osiedle mieszkaniowe Leśna Polanka.

W budowie: Mazury Resort, Mierzeja Resort i osiedle mieszkaniowe Ostródzka.

Ile osób jeszcze zdoła naciągnąć ten oszust?

Poczytajcie forum oszukanych: www.mielnoresort.pl
    • Gość: Roastron Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.14, 03:10
      Cóż, tak różowo to chyba nie jest ...na razie opóźnienie jest deklarowane ok 2 miesięczne, jakość prac pozostawia wiele do życzenia ...wystarczy popatrzeć na spoiny pionowe suporexu....z dachu do pomieszczeń leje się jeszcze woda choć ponoć prace dachowe zakończone .....ect.....
      • kamilakamilar Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 13.09.14, 15:30
        Byłam dzisiaj na budowie i mam wrażenie, że starają się nadgonić opóźnienie.
        Ciesze się, że nabiera to kształtu :)
        • Gość: oszukana Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.14, 20:29
          Jasne, ukradli 5 mln z Mikołajki Marina Resort i podciągają tu. Chwilowo. Piotr Chechłacz to złodziej, w jednym biurze 30 m kw na Białołęce ma ze 6 spółek, każda warta tys zł, każda wyznaczona do plajty. MR już pisze do sądu że jest w fatalnej kondycji mimo krdazieży tych 5 mln. Czytajcie na forach www.mielnoresort.fora.pl, www.mikolajkimarinaresort.fora.pl. Tym oszustom święty Boż enie pomoże, a na hipotece jest już ogromny dług.
      • Gość: Adam Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 37.247.48.* 20.09.14, 20:05
        Budowa, to dopiero początek problemów z Chechłaczem... Jak szczęśliwie zakończy budowę, to Wasze problemy dopiero się zaczną...
        Lepiej już zacznijcie czytać o przekrętach tego Ch...
        Może dzięki tej wiedzy unikniecie choć części problemów.
        Nie podpisujcie notarialnych aktów własności bez konsultacji treści aktu z prawnikiem. Na konsultacje z prawnikiem wydacie kilka stówek, ale te kilka stówek oszczędzi Wam szeregu problemów.
        Nie musicie podpisywać aktu podsuwanego przez Chechłacza - każdy akt notarialny można negocjować i zróbcie to, bo inaczej Ch... Was wydyma!
        Zacznijcie się poznawać i łączyć w grupę. Można iść do sądu wieczystoksięgowego i spisać adresy wszystkich, którzy kulili mieszkanie.
        Naprawdę - im wcześniej się zaczniecie organizować, tym lepiej dla Was.
        Nie wierzcie w żadne zapewnienie Chechłacza - TO OSZUST!!!
        • juranda-ze-spychowa NIE polecam kupowania mieszkań na Białołęce 23.11.14, 21:21
          dlaczego?
          wszystkie nowe osiedla budowane są jak najtaniej, tak aby zmieścić jak najwięcej ludzi
          często zdarzają się sytuacje że wykonawca jeszcze przed wprowadzeniem pierwszych mieszkańców już naprawia na gwarancji cieknące klatki schodowe czy pękające kafelki
          natomiast po 2-3 latach już konieczne są uciążliwe remonty, wynikające z maksymalnych oszczędności na materiałach i wykonawcach
          ale tak to już się buduje dla tych, którzy sobie wymarzyli mieszkanie w szczelnie ogrodzonej i zabetonowanej części ZB, im to pasuje bo większość życia spędzili w jakichś małych mieścinach albo wioskach, a teraz mieszkają w Warszawie :D
          pozdrawiam
    • maciekwawa34 Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 10.10.14, 12:15
      Cześć, niedawno kupiłem mieszkanie na tym osiedlu. Lokalizacja wydaje się bardzo fajna ? cisza i spokój tak jak lubie :) Macie jakieś info na temat dobrych przedszkoli w okolicy?
      • Gość: Ilses Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.14, 15:18
        Ja słyszałam dobre opinie o przedszkolu na Tarchominie :)
    • Gość: Olek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.14, 11:06
      Ja z kolei mam pytanie odnośnie tras rowerowych w okolicy...znacie jakieś fajnie, najlepiej takie które nie biegną przez ruchliwe ulice?
      • Gość: sindi Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 11:17
        W zdłuż kanału Żerańskiego biegnie bardzo malownicza trasa rowerowa - można jechać i podziwiać przyrodę - pięknie i pożytecznie za jednym razem :)
    • Gość: Agnes Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.14, 10:44
      Hej, też jak na razie jestem zadowolona. Dużo terenów zielonych w okolicy no i kanał żerański prawie pod samym nosem :)
      • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 16.10.14, 13:53
        Będziesz zadowolona jak deweloperzy zabudują tereny zielone.
        • Gość: Agnes Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 12:04
          Miejmy nadzieję, że nie będzie aż tak źle...co prawda nie znam planów inwestycyjnych w okolicy, ale chyba wszystkie miejsca nie zostaną zabudowane :) W końcu to nie centrum Warszawy
          • Gość: gość skasujcie ten wątek IP: *.static.ip.netia.com.pl 17.10.14, 15:13
            co za bzdury tu piszą i ktoś ciągle wywala to na wierzch...
    • Gość: Łucja Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 10:31
      Hej! U mnie również na razie wszystko pozytywnie! Ostatnio widziałam filmik na YT promujący osiedle i wygląda całkiem fajnie...
      • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 23.10.14, 16:43
        Filmiki reklamowe i wizualizacje przeważnie wyglądają fajnie. Największy ubaw mają ci, którzy wiedzą jak jest naprawdę.
        • Gość: wściekły Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.183.230.194.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.02.15, 10:21
          Taaaa ja wiem jak to idzie NAPRAWDE!!! MASAKRA!!!!!!!! a fimiki... w d.. se mozna wsadzić, ciesze sie ze sie w pore wycofac dało, ale jeszcze duzo walki o kase trzeba... ta budowa to jakas masakra, opóźnienie jest ogromne, nic sie nie dzieje na tej budowie i dziac nie bedzie bo nie ma kasy - pewnie wyprowadzona - samo to ze zaczynało budowac WTD a teraz buduje juz inna spółka, wiec ci co zawierali umowe z wtd sa juz w plecy bo nowa spólka nie przejmuje starych zobowiazań... ojjj bedzie wesoło... oj bedzie!!!
          • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 02.02.15, 14:00
            Że będzie tak źle to nawet ja się nie spodziewałem
            • Gość: Roastron Re: kto zastrzegł w umowie developerskiej kary ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.15, 23:10
              Kary za opóźnienia ... ja konsultowałem umowę z rzecznikiem konsumentów i prawnikiem ...
          • Gość: Kupiłam Mieszkanie Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 178.73.10.* 20.02.15, 11:41
            Witam,
            Zakupiłam mieszkanie na osiedlu ostródzka. Czy ktoś również dokonał zakupu i może się podzielić swoją opinią na temat odbiorów które ostatnio się rozpoczęły ?

Ja odbieram mieszkanie w przyszłym tygodniu i chciałabym podpytać jak doświadczenia innych.

• Gość: Roastron Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.15, 23:03
              Do odbioru WYŁĄCZNIE ze specjalistą i to dobrze wyposażonym termowizję, higrometr mokre tynki i wylewki, itd.., koszty kilku stów się na pewno zwrócą ... w niektórych lokalach już jest pleśń bo prawdopodobnie źle jest wykonana izolacja dachu i szybów wentylacyjnych, z odbiorami raczej bym się nie śpieszył, wystarczy zapytać o pozwolenie (nawet tymczasowe) na użytkowanie budynku nie ma jeszcze wszystkich wind w bloku, parking podziemny nie ma wjazdu ...to raczej wyklucza pozwolenie na budowę, a od momentu przejęcia mieszkania płacimy za nie...
              • Gość: Roastron Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.15, 23:05
                Oczywiście nie "pozwolenie na budowę jak napisałem" tylko pozwolenie na użytkowanie ...
                • Gość: Kupiłam Mieszkanie Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 178.73.10.* 24.02.15, 14:23
                  Podpisałam protokół odbioru (było kilkanaście poprawek, jednak bez tragedii, nie licząc okien), twierdzą że zrobią to w 2 tygodnia.

Czy ktoś odebrał już mieszkanie w stanie deweloperskim ?

Uwaga!!!!! porysowane szyby (reklamacja poszła na całą inwestycje).

• Gość: Roastron Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.15, 15:03
                    Sprawdzała Pani czy proste są wylewki i ściany ? u mnie np. grubość ściany po jednej i po drugiej stronie okna różni się o 2 cm ... Generalnie bez pozwolenia na użytkowanie (nawet tymczasowego) odbiór lokalu jest dość odważnym posunięciem.
                    • Gość: Kupiłam Mieszkanie Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 178.73.10.* 24.02.15, 15:28
                      Czy podpisanie protokołu odbioru lokalu (w którym są wymienione rzeczy do poprawy - termin na poprawę 14 dni) jest równoznaczne z odbiorem ? Czy odbiór odbędzie się dopiero po ich wykonaniu ?

• Gość: Roastron Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.15, 15:33
                        Jeśli nie jest zaznaczone w protokole że odbiera Pani dopiero po usunięciu usterek, to działa od podpisania i koszty utrzymania mieszkania ponosi Pani od tej chwili, np. czynsz, ogrzewanie, ect...
                    • Gość: lok Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 148.81.172.* 25.02.15, 09:59
                      Proszę zwrócić uwagę na balustrady balkonowe, marne, wręcz niebezpieczne, duża odległość od podłogi, dziura, że można wypaść. Termostaty powinny być zamontowane, sami mamy je zakładać?
                      • Gość: Kupiłam Mieszkanie Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 178.73.10.* 25.02.15, 10:56
                        Deweloper twierdzi że koło 20 mieszkań zostało już oddanych...

Czy jest jakaś szansa na kontakt z innymi "sąsiadami" ? Widzę że na forum raczej mało osób zagląda. W grupie zawsze łatwiej jest coś uzyskać, np. wymianę okien na inwestycji ponieważ są porysowane a na parterach uszkodzone.

• Gość: Roastron Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.15, 11:42
                          Ja mam kontakt z 3 osobami, ale w tej chwili grupa nie ma znaczenia, bo odbiory są tylko techniczne tz. zgadzamy się lub nie ze stanem technicznym lokalu, teraz każdy sobie musi radzić, a szyby to chyba najmniejszy z problemów które nas czekają , dopiero po podpisaniu aktów kupna sprzedaży .......... i przejęciu zarządzania we wspólnocie mamy trochę łatwiej ...
                        • Gość: lok Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 148.81.172.* 25.02.15, 11:45
                          Wątpię, czy aż tyle osób udało się nabrać na odbiór. Jaki odbiór? Brak poręczy na klatkach schodowych, czyli niebezpieczne dotarcie do lokalu, brak chodnika, brak bramy do garażu, nawet zaparkować gdzie nie ma itd. Ten odbiór to próba pobierania opłat za lokal który nie jest dopuszczony do użytkowania. Odebrać można coś, co jest gotowe, usterki wychodzą później. Sam fakt pozostawienia kluczy do dyspozycji firmy i nas po odbiorze jest dziwny. Jak później udowodnić, że ewentualne uszkodzenia zostały dokonane przez pracowników firmy, jeśli też mamy dostęp do lokalu? No i ta mowa, że jak się nie odbierze lokalu to firma nie naprawi usterek, ciekawe? Póki co to możemy mówić o niezakończonej budowie a nie usterkach.
                          • Gość: Roastron Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.15, 13:42
                            Dokładnie tak, z ważniejszych rzeczy to nie ma jeszcze nawierzchni płyty wjazdu do garażu ... Zresztą na "oko" wygląda bardzo stromo i może być problem z nieco większymi samochodami...
                            • Gość: Niejadek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.scansafe.net 26.02.15, 09:22
                              ja jeszcze dodam, ze warto spisywac liczniki jak juz ktos sie podpisal przy odbiorze, bo na poprzedniej inwestycji (Osiedle Lesnej Polanki przy Oczary 9) pobierali oplaty wyssane z palca.

No i warto sprawdzac KW czy juz zostalo wydzielone jakies mieszkanie, bo w tym momencie zostanie zawiazana wspolnota i jesli powtorzy sie scenariusz z LP, zostanie natychmiast podpisana umowa z "zaprzyjazniona" agencja.
                              • Gość: Gosia Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.strazak.waw.pl 27.02.15, 11:34
                                Cześć jak się dowiedzieć o tej wspólnocie bo nie chciałabym zostać nabita w butelkę
                                • Gość: M. Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 178.73.10.* 27.02.15, 16:16
                                  Ja też chętnie się czegoś dowiem.

Czy podpisania protokołu odbioru (z wypisanymi rzeczami do naprawy - termin 2 tygodnie) jest równoznaczne z odbiorem lokalu ?

Jeżeli ktoś ma wykończenie pod klucz a na razie podpisał tylko protokół stany deweloperskiego to nie... prawda ?

• Gość: Niejadek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 41.161.96.* 05.03.15, 20:00
                                    Trzeba przegladac aktualna KW online i patrzec czy zostal wyodrebniony pierwszy lokal. WA3M/00480412/7. Oczywiscie zanim zostanie uaktualniona KW, nowa wspolnota moze juz zdarzyc podjac rozne uchwaly.

Co do odbioru mieszkania to nie pamietam jak to bylo, prosze tylko uwazac - na osiedlu LP wykonczenie robila firma RedNet Dom. Skonczylo sie na tym, ze musieli wejsc na hipoteke budynku, bo deweloper nie raczyl zaplacic. Z tego co slyszalem, mieszkancy sami musieli doplacac, zeby wykonczyli ich mieszkania, bo bez gotowki juz na pewnym etapie po prostu nie chcieli ruszac, zeby nie topic wiecej kasy...

Ku przestrodze - najlepiej sprawdzic kto ma wykanczac i szybko to robic, trzymajac reke na pulsie.
                                    • roastron Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 05.03.15, 21:44
                                      Szkoda że tak mało osób się interesuje, ale trzeba będzie szybko zawiązać prawdziwą wspólnotę ...
                                      • Gość: Gosia Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.strazak.waw.pl 10.03.15, 13:07
                                        Zawiązać współnotę czy wiemy jak to zrobić? Trzeba mieć akt a to podobno dopiero w maju najwcześniej.
                                        • Gość: Roastron Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.15, 14:31
                                          Niestety, akty notarialne to podstawa, a wiemy jak to zrobić, mamy doświadczenie w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej
                                          • Gość: lok Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 148.81.172.* 11.05.15, 10:42
                                            Czy ktoś już jest szczęśliwym posiadaczem aktu notarialnego na tej inwestycji?
                                            • Gość: lokator Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.static.chello.pl 11.05.15, 13:58
                                              Nie ma ani aktów ani poprawek. Tylko porysowane szyby! Brak słów i sił na to co się dzieje...
                                              • roastron Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 11.05.15, 15:12
                                                Aktów notarialnych jeszcze się nie spodziewajcie ...zapytajcie na jakim etapie jest pozwolenie na użytkowanie... obiecany plac zabaw też wyparował ... windy nie uruchomione .... Jak najszybciej trzeba wspólnotę zakładać ...
                                              • anty-chechlacz Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 13.05.15, 21:21
                                                Porysowane szyby i brak poprawek, to najmniejszy problem...
                                                Już dawno tu pisałem, że chechłacz to oszust!
                        • kupilem_mieszkanie Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 26.06.15, 18:26
                          Ja też kupilem. Chętnie pozostanę w kontakcie. Adres e-mail langustalipinski@wp.pl
            • Gość: Justyna Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.emmerson.pl 10.03.15, 13:18
              witam , moja znajoma kupiła tam mieszkanie, deweloper juz oddał kilka lokali i jest ok. Jak tylko w mieszkania są suche to można odebrać klucze i zacząć urządzanie. podobno w marcu będzie pozwolenie na użytkowanie. inwestycja wygląda naprawdę fajnie.
          • anty-chechlacz Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 14.03.15, 09:23
            Przecież chechłacz, to OSZUST! Otwiera nowe spółki na kolejne inwestycje, ściąga kasę od naiwnych klientów, coś tam buduje i nie dokańcza, nie płaci wykonawcom i dostawcom. Następnie otwiera nową spółkę, do której przenosi co się da, a w starej spółce ogłasza upadłość.
            Oszukał w ten sposób setki osób!
            Nie bądźcie naiwni, że u Was tym razem będzie inaczej. Nie wierzcie w ani jedno słowo (również pisane) tego OSZUSTA!
            Tylko w tym chorym kraju taka menda chodzi wolno, zamiast siedzieć w więzieniu.
      • Gość: Olek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 14:25
        Łucja, też go widziałem. Faktycznie, nie ma co się napalać...zobaczymy co przyszłość przyniesie. Niemniej, budowa najwyraźniej idzie w dobrym kierunku, więc nie ma co się przejmować :)
    • Gość: hehehe współczuję IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.10.14, 21:47
      stare przysłowie mówi:" frajerów nie brakuje" heheh ... a teraz tu piszą i obgryzają paznokcie jak kasa już dawno utopiona...
      • Gość: Agnes Re: współczuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 09:52
        Czemu sądzisz, że "kasa już dawno utopiona"? Ja osobiście nie czuję się oszukana. Wszystko idzie według planu. Z tego co czytam na forach ludzie również podzielają moje opinie.
        Pozdrawiam
        • Gość: wesołek Re: współczuję IP: *.jmdi.pl 27.10.14, 12:16
          Tak, Lewanderskiemu i Chechłaczowi wszystko idzie według planu.
    • Gość: Ilses Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 10:19
      Moim zdaniem nie ma co się na zapas przejmować. Skoro do tej pory nie ma żadnych problemów? Ja jestem w dobrej myśli.
      • Gość: Arek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 10:09
        Ja również jestem jak na razie zadowolony. Widziałem postępy na budowie i mieszkania będą do oddania dosłownie lada moment. Do tej pory również nie spotkałem się z żadnymi komplikacjami przy załatwianiu spraw formalnych.
    • Gość: werka Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 16:13
      Witam,
      Bardzo rzetelny developer. Mogę go śmiało polecić.
      • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 07.11.14, 17:24
        To tego osiedla nie buduje WTD?
        • Gość: Gość Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 10:16
          Z tego co mi wiadomo developer nazywa się Osiedle Ostródzka, więc nie mam pojęcia czy jest powiązany z WTD.
          • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 10.11.14, 22:49
            Chechłacz z Lewanderskim do każdej budowy powołują nową spółkę. Osiedle Ostródzka, Osiedle Leśnej Polanki, Marina Mikołajki itd. Dwóch wiejskich cwaniaczków. Oni są tacy rzetelni i uczciwi jak ci posłowie co pojechali do Madrytu.
          • Gość: Pafcio Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.scansafe.net 19.11.14, 13:06
            Przecież nawet na profilu fb jest adres do ich strony wtd.net.pl :D (facebook.com/OsiedleOstrodzka)
    • Gość: wilczas Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.14, 11:08
      Ja mogę śmiało rekomendować osiedle. Zakupiłem mieszkanie w programie Mieszkanie dla Młodych i jak do tej pory jestem bardzo zadowolony. Myślę, że pomimo tych negatywnych komentarzy podjąłem słuszną decyzję.
      • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 12.11.14, 14:03
        Macie normę do wykonania, czy tak z chęci przypodobania się prezesom? Olek, Ilses, Arek, werka, wilczas to chyba rodzina, macie taki sam adres IP. Może to czysty przypadek. Nie zapomnijcie o wątku Mieszkanie dla młodych, tam też trzeba napisać jakąś infantylną opinię. W końcu Prezes za coś wam płaci.
      • kate_ti Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 13.11.14, 10:02
        Hej, ja również skorzystałam z tego programu. Wydaje mi się, że jeżeli masz poniżej 35 lat to warto skorzystać z tej oferty. Zwłaszcza, że w wypadku gdy urodzi się 3 dziecko to możesz dostać pomoc we wcześniejszej spłacie kredytu.
        • Gość: wiktor Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 14.11.14, 09:34
          Dokładnie, dodatkowo nie trzeba posiadać ogromnego zabezpieczenia kredytowego. ..
        • Gość: em Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.14, 22:51
          Ja skorzystałem z nieco innego programu, ale wiem że zostałem oszukany przez spółki z rodziny WTD. Przestrzegam wszystkich. Zastanówcie się dwa razy, i przeszukajcie internet zanim wydacie pieniądze. Opierając się na swoich doświadczeniach, domniemywam że aktualnie wszystkie pieniądze są ze spółki wyprowadznoe, nie ma za co dokończyć inwestycji. Promocje są robione po to, żeby sprzedać cokolwiek za jakiekolwiek pieniądze. Budowa przebiega po najniższych kosztach, a skutki tego będą widoczne wcześniej niż się wszystkim wydaje. Kto nie wierzy niech sprawdzi Leśną Polankę.
    • Gość: silesio Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 26.11.14, 09:54
      Marta, polecam ci tego developera. Mieszkania niedługo będą gotowe, a teraz dostępne są również fajne promocje. Co do samej budowy również nie mam zastrzeżeń..
      • Gość: Remek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 26.11.14, 10:21
        Hej. Tak, najlepsza lokalizacja i super developer. Byłem w biurze obsługi, pracownicy zajęci pisaniem pozytywnych postów o Osiedlu Ostródzka na forum, znaleźli jednak dla mnie czas. Super promocje. Budowa idzie bez problemu, trzeba tylko pozbierać butelki i puszki po alkoholu wypitym przez budujących górali i będzie koniec.
      • Gość: Albi Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.204.196.93.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.12.14, 10:12
        Widziałem na stronie informacje, że pierwsze mieszkania zostały już odebrane. Ze zdjęć z budowy również można wywnioskować, że prace zostały już niemal ukończone. Czy odebraliście już może klucze do mieszkań?
        • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 08.12.14, 23:09
          A odbiory techniczne? Ach, zapomniałem, że w WTD nie przejmują się takimi drobiazgami. Będą dawać talony na święta?
          • Gość: zdechlacz Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 88.128.80.* 12.12.14, 11:42
            No odebranie kluczy do mieszkania to jeszcze w wielu wypadkach bezproblemowy proces. Szczegolnie, ze pewnie teraz daja bez wykonczenia pod klucz, po tym jak nie rozliczyli sie z RedNet Dom za Lesna Polanke... Z niecierpliwoscia czekam jakie akty notarialne beda podpisywac lokatorzy i jak szybko Osiedle Ostrodzka wyprowadzi kapital i zbankrutuje, jak to zrobili z LP.
            • Gość: WTD_Ostrodzka Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 02.01.15, 23:21
              Haha, chyba sie zaczelo. Jeden z komentarzy na oficjalnym profilu Ostrodzkiej na fb:

"Pojechalam 11.12 odebrac klucze wraz z rzeczoznawca, by wszystko dokladnie sprawdzil. Znalazl 12 rzeczy do poprawy, m.in nierowne sufity,
              parapety, krzyze sciany. Zglosilam wszystkie poprawki i do 17.12 mieli
              je usunac. Wczoraj bylam na budowie, zatem 22.12 i zadna z nich nie
              zostala usunieta. 60% mieszkan nie jest pokonczonych....

Polecam wszystkich dokladnie przyjrzenie sie sprawie i oddawanym mieszkaniom"
              • Gość: wichura43 Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.15, 13:03
                Witam,
                Budowa osiedla została już oficjalnie zakończona. Większość mieszkańców już odebrała klucze i się wprowadziła. Z tego co mówili mi lokatorzy mieszkania są w bardzo dobrym stanie.
                • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 09.03.15, 23:31
                  Dawno tak się nie uśmiałem. Ziemia jest płaska. To okrutne i niesamowite.
                  • Gość: Tadeusz Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 10.03.15, 15:33
                    Nie rozumiem co Pana tak śmieszy. Mieszkańcy mają już swoje mieszkania i są zadowoleni. Wszystko jest ok. Pozdrawiam
                    • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 10.03.15, 23:06
                      Właśnie mieszkańcy piszą jak odbierają mieszkania z masą usterek na niewykończonym osiedlu i nagle jakiś człowieczek co się z choinki urwał pisze: jest super, ludzie się już sprowadzają i są wniebowzięci. Śmieszy mnie takie jawne wciskanie kitu. Ciekawe czy to pisze jeden z prezesów czy ktoś pracuje na swoją karierę jako wazelina.
                • Gość: Roastron Re: to chyba w równoległej rzeczywistości ... IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.15, 14:28
                  Co ty człowieku kit ludziom wciskasz .... Płytki są położone już we wszystkich klatkach i na wszystkich piętrach? A brama i wjazd do garażu już jest? A windy działają i maja pozwolenia UDT ? A liczniki są już pozakładane? A pozwolenia na użytkowanie budynku jest? W ilu mieszkaniach wprowadzili się lokatorzy ? wystarczy wieczorem podjechać i policzyć w ilu oknach pali się światło... Trudno żeby nowe mieszkania były w złym stanie ...choć gres na schodach przyklejany na podklejki kafelek na kafelek i tak x5 ciekawe kiedy się to rozleci....
            • anty-chechlacz Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 14.03.15, 09:17
              Niestety - "prezes" chechłacz, to OSZUST!!! Oszukał setki naiwnych ludzi :-((
              Wystarczy poczytać o jego innych spółkach i wcześniejszych realizacjach...
              Nie wiem, dlaczego ten TYP jeszcze nie siedzi!!!
              Wasze problemy dopiero się zaczynają.
              To nie strachy, więc zainteresowanym proponuję szybko zweryfikować sprawę i podjąć działania zmierzające do zminimalizowania STRAT!
              Ja naprawdę Was nie straszę i nie jestem z żadnej konkurencji.
              Tym, którzy sami chcą przez to przechodzić gratuluję, a innym ROZWAŻNIEJSZYM polecam poczytać w necie o chechłaczu oszuście i czego możecie się spodziewać...
              WSPÓŁCZUJĘ :-(
              • Gość: trybik Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.umts.vodacom.co.za 29.05.15, 21:51
                i jak tam? Ruszylo sie cos z aktami?
                • Gość: lokatorka Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.31.79.104.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.05.15, 21:53
                  Dostałam informacje że bede lipiec/sierpień.... a czy to prawda to się okaze.
                  • Gość: trybik Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.umts.vodacom.co.za 30.05.15, 21:39
                    Oby... ile mozna czekac? Ciekawy jestem jaki jest nr ksiegi wieczystej dla osiedla.
                    • sajszyde Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 09.06.15, 16:04
                      też jestem zainteresowana terminem uzyskania pozwolenia na użytkowanie, gdzie mozna sprawdzić na jakim etapie jest uzyskiwanie tego pozwolenia?
              • Gość: Kowalski Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 31.05.15, 14:44
                Prawda anonimowych forumowiczów, z których połowa to pracownicy konkurencji jest równie wiarygodna, jak większość obietnic wyborczych kandydatów na prezydenta. Po co to czytać, jak połowa z tych rzeczy to ściema.
                • Gość: trybik Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.umts.vodacom.co.za 31.05.15, 20:58
                  Wystarczy poszukac i mozna zobaczyc, ze:
                  WTD postawil Osiedle Lesnej Polanki, przepchneli wszystko do firmy Lesna Polanka Sp z o.o. z kapitalem 5000 PLN (phi), po czym oglosili upadlosc (www.krpu.pl/postepowania-upadlosciowe/lesna-polanka-sp-z-o-o)

Wystarczy spojrzec tutaj kto jest prezesem firmy. Nawet sobie adresu strony nie zmienili (Adres WWW www.wtd.net.pl) :D
                  www.krs-online.com.pl/lesna-polanka-sp-z-o-o-w-upadlosci-krs-266924.html

Prezes Chechłacz Piotr Paweł

Wystarczy teraz sprawdzic KRS dewelopera budujacego Osiedle Ostrodzka i kto tam jest? Oczywiscie Pan Piotr.
                  www.krs-online.com.pl/ostrodzka-sp-z-o-o-spolka-komandytowa-krs-683888.html

A jeszcze taka smieszna sprawa - przeprowadzili ostatnio siedzibe z Osiedla Lesnej Polanki na Ostrodzka :)))))
                  www.imsig.pl/pozycja/2015/13/KRS/9672,OSTR%C3%93DZKA_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84_SP%C3%93%C5%81KA_KOMANDYTOWA

Wiec nalezy sie bac.
                  • Gość: macierewicz Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 31.05.15, 21:52
                    linki se można powklejać, jakie się tylko chce, to zwykły spam w dzisiejszym świecie, ile wam płacą za negatywny spamik klakiery?
                    • Gość: wesołek Re:Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 01.06.15, 07:43
                      Ile tobie płacą za spam? Trolle od Chechłacza cały czas w akcji.
                    • Gość: trybik Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.umts.vodacom.co.za 02.06.15, 21:01
                      I to jest wlasnie najsmutniejsze, ze pracownicy WTD uwazaja wyciagi z Krajowego Rejestru Sadowego za spam. Za nic macie prawo i klientow. Liczy sie tylko kasa.
                • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 01.06.15, 07:48
                  Tak kowalski,to co piszesz to ściema i spam. Najbardziej ubawiłem się czytając o pracownikach konkurencji - Lewanderski z Chechłaczem są bezkonkurencyjni.
                  • Gość: Kukiz Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 27.06.15, 17:26
                    A co, może to konkurencja nie jest Klakierku? Można policzyć, ilu konkurentów buduje na Białołęce. Ja też mogę napisać, że w Zielonej Dolinie, na ogrodach Victorii czy osiedlu Margertyka pracownicy firm budowlanych budują "po piwku", a nowe tynki odpadają. Między książki se możecie włożyć te komentarze klakiery
                    • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 27.06.15, 22:49
                      Poważni deweloperzy mają gdzieś taką konkurencję jak byłe WTD. Powiedz lepiej podnóżku Chechłacza, czy twój szefunio już montuje nową spółkę aby naciągnąć kolejnych ludzi. Pracownicy na budowie przy Leśnej Polanki to nie pracowali ,,po piwku" tylko chlali wódkę w godzinach pracy. Ciekawe dlaczego mieszkańcy tego osiedla parkują pod blokiem, a nie w garażu podziemnym. Dlaczego na Ostródzkiej na wjeździe do garażu stoi paleta z kostką brukową. Jesteś żałosnym wazeliniarzem, który myśli, że jest taki cwany, jak będzie co jakiś czas robił wrzutkę na forum to ludzie uwierzą.
                      • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 27.06.15, 22:56
                        Teraz Kukiz, macierewicz, i kowalski działa w weekendy. Za wpis pochwalny dostajesz nagrodę pieniężną czy uśmiech Prezesa?
                        • Gość: witek z rancza Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 5.174.220.* 29.06.15, 15:41
                          Bredzisz facet. Nikt tu nie umieszcza wpisów chwalących dewelopera, a zwraca uwagę na to, że większość różnych komentarzy to ściema. Czytaj ze zrozumieniem.
                          • Gość: trybik Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.umts.vodacom.co.za 29.06.15, 20:46
                            Ja tam mam po prostu nadzieje, ze nabywcy mieszkan na osiedlu Ostrodzka beda mieli wiecej farta od tych, ktorzy wprowadzili sie na Oczary (osiedle Lesna Polanka) tego samego dewelopera. Jesli jednak scenariusz bedzie ten sam to radzilbym poczekac z kupnem komorek lokatorskich i miejsc parkingowych, bo taniej to idzie od syndyka masy upadlosciowej.
                          • Gość: wesołek Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 30.06.15, 08:50
                            Właśnie witku nie umiesz czytać, albo nie rozumiesz słowa pisanego. Przejrzyj historię tego wątku. Czytając bzdury wypisywane przez jakiegoś witka z błota, Tadeusza czy Kukiza-Kowalskiego to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Musicie koniecznie przejechać się na Oczary i Ostródzką i zobaczyć jaka jest rzeczywistość.
                    • Gość: Kukiz Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 29.06.15, 22:31
                      Sugerując się opiniami prawdziwych forumowiczów stwierdzam (a przejrzałem sporo komentarzy o różnych deweloperach), że najlepiej jakby się nic nie budowało, a wszyscy mieszkalibyśmy w lepiankach. Po prostu w komentarzach różnych jedna brednia drugą pogania.
                      • Gość: kuntakinte Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 212.180.214.* 30.06.15, 10:40
                        deweloper nie sprzedał jak dotąd 1/3 mieszkań i pewnie nie sprzeda dopóki nie będzie pozwolenia na użytkowanie i możliwości podpisania aktu notarialnego kupna.
                        każdy zdrowo myślący po przeczytaniu powyższych postów nie zdecyduje się na taki krok.

ale deweloper sobie w pełni na to zasłużył -> brak działania i brak rzetelnej informacji dla klientów.
                        u takiego ignoranta nikt nie kupi mieszkań.
                        gdyby rzetelnie informował co jest z budową i dlaczego tak się dzieje, gdyby miał inne relacje z kupującymi, nie byłoby tyle antyreklamy w sieci i zapewne wszystkie mieszkania już by miał sprzedane. budowa byłaby dawno skończona, akty podpisane i smrodu by nie było. mógłby zaczynać kolejną inwestycję... a tak to się sam pogrąża.
                        • Gość: Kukiz Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 30.06.15, 21:21
                          Ale to nie jest powód, żeby sobie kolorować opinię dodatkowo. Mnie o to chodzi, że po prostu ludzie lecą w kulki i sobie wypisują co im ślina na język przyniesie, a 90% tego nie ma pokrycia z rzeczywistością. Wystarczy poczytać opinie o różnych deweloperach w stolicy – bajka bajką pogania.
                          • Gość: trybik Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.scansafe.net 02.07.15, 16:16
                            Oczywiscie. Bajkopisanie jest wszedzie. Dlatego tutaj koncentrujemy sie na FAKTACH :)

Linki do Krajowego Rejestru Sadowego potwierdzajacego fakt upadlosci firmy Lesna Polanka Sp z o.o., ktora przejela budynek od WTD (oczywiscie Prezes ten sam, adres ten sam itd) - to FAKT

Wspomniane kiedys wyciagi z KRS potwierdzajace wejscie na hipoteke przez RedNet na skutek nieuregulowania platnosci przez WTD za wykanczane pod klucz mieszkania - to tez jest FAKT

To, ze pierwszy akt notarialny na Osiedlu Lesnej Polanki zostal podpisany z panem Chechlaczem to tez FAKT, ktory mozna znalezc w Ksiedze Wieczystej Osiedla LP.

To sa fakty, a nie bajki czy koloryzowane historie. Teraz tylko potencjalni nabywcy powinni sie zastanowic, jak bardzo WTD musialo zajsc za skore mieszkancom LP, ze sa tak aktywni na forach zwiazanych z kolejna inwestycja WTD i probuja ostrzec innych przed tym deweloperem.
                            • Gość: Chechłacz złodziej Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.30.19.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.07.15, 21:01
                              www.zanimzamieszkasz.pl/warsaw-trust-development-sp-z-o-o/?cp=all#comments
                              • anty-chechlacz Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 31.07.15, 22:09
                                Przecież chechłacz, to OSZUST! Otwiera nowe spółki na kolejne inwestycje, ściąga kasę od naiwnych klientów, coś tam buduje i nie dokańcza, nie płaci wykonawcom i dostawcom. Następnie otwiera nową spółkę, do której przenosi co się da, a w starej spółce ogłasza upadłość.
                                Oszukał w ten sposób setki osób!
                                Nie bądźcie naiwni, że u Was tym razem będzie inaczej. Nie wierzcie w ani jedno słowo (również pisane) tego OSZUSTA!
                                Tylko w tym chorym kraju taka menda chodzi wolno, zamiast siedzieć w więzieniu.
                                • stanasia Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 14.08.15, 10:03
                                  Potwierdzam opinie o panu chechłaczu... Jestem jedną z oszukanych przez niego osób. Jeśli ktokolwiek chce prawdy o jego interesach zapraszam do kontaktu na pocztę gazetową. Wyjaśnię wszystko i opowiem ze szczególami. Ludzie - nie dajcie mu się naciągnąć, uczcie się na błędach setek ludzi oszukanych na inwestycjach w Mikołajkach i Mielnie!!!
                          • Gość: yorg Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.15, 13:24
                            Właśnie można kupić mieszkania inwestycyjne i wynajmować. W sumie to dobry biznes jest, zważywszy na cenę i lokalizację.
                            • Gość: żdyn Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 27.08.15, 14:11
                              Na pewno inwestycja nie zwróci się, albo zwróci się w późniejszym czasie, jeśli kupimy np. w wilanowie, albo na mokotowie, tam ceny są dużo wyższe. Ostatnio podróżuję sporo po białołece, widzę, że sporo nowych biznesów jest. Tak więc takie mieszkanie się sprawdzi, jeśli ma być wynajmowane. Jeden z moich znajomych kupił mieszkanie i wynajął pod kancelarię adwokacką
                              • Gość: yorg Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.15, 12:49
                                Ogólnie Białołęka się rozwija. Ja bym chciał kupić właśnie 1, 2 mieszkania inwestycyjne. Akurat sobie oglądałem plany mieszkań na ostródzkiej, można w prosty sposób to przerobić na małe biuro.
                                • Gość: Andrzej Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 01.09.15, 15:06
                                  Kupowanie mieszkań to teraz dobry sposób na zarobek jest generalnie. Ja kupiłem na teraz dwa mieszkania, w tym jedno inwestycyjne.
                                  • Gość: yorg Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.09.15, 16:42
                                    Dużo ludzi traktuje teraz mieszkania, jako zabezpieczenie emerytalne. W sumie się nie dziwię, bo to pewna lokata.
                                    • Gość: Andrzej Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 02.09.15, 11:18
                                      Mieszkanie inwestycyjne to zdecydowanie najbezpieczniejsza lokata. Co z mieszkaniem dalej robi, to druga sprawa. Jedną z możliwości jest podszykować i wynajmować, żeby mieszkanie samo na siebie zarabiało.
                                      • Gość: yorg Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.15, 13:19
                                        Kiedyś znalazłem taki fajny artykuł: otodom.pl/wiadomosci/rynek-nieruchomosci/mieszkanie-na-wynajem-dobrym-zrodlem-dochodu-id2826.html. Jest właśnie fajnie opisane, dlaczego warto inwestować w mieszkania, między innymi pod wynajem.
                                        • Gość: Andrzej Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 08.09.15, 09:58
                                          "Teraz, kiedy ceny na rynku nieruchomości są najniższe od kilku lat, natomiast system zabezpieczeń emerytalnych jest na zakręcie i zmierza w niewiadomym kierunku, warto pomyśleć o stworzeniu sobie dodatkowego źródła dochodu na „jesień życia” – w postaci mieszkania na wynajem." - tu jest właśnie dobrze powiedziane. Ludzie iwnestują w jakieś dziwne rzeczy, których cena za 10 lub 20 lat może być różna. Mieszkania zawsze będą w cenie.
                                          • Gość: yorg Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.15, 10:33
                                            Tylko trzeba jeszcze brać pod uwagę nie tylko koszty zakupu, ale również późniejsze koszty utrzymania, wliczając w to media. Jak się wynajmuje takie mieszkanie, to jest to dość ważne.
                                            • Gość: piotr Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 13.09.15, 00:02
                                              Szeregowi pracownicy Chechłacza i sp-ki klepią złużalcze komentarze. Śmiechu warte ? popatrzcie na daty. A dla rzeczywiście zainteresowanych ? proszę o kontakt np. z obecnym zarzadem wspólnoty budynku ?Leśna Polanka?, to dowiecie sie jakie problemy pozostawił deweloper.
                                              Oszuści i tchórze.
                                              • Gość: Andrzej Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 14.09.15, 16:18
                                                Robi Pan ferment drogi Panie. Czy jest Pan właścicielem któregoś z mieszkań? Które mieszkanie Pan kupił? Pana argumenty są nijakie i polegają wyłącznie na gadaniu. Ja zakupiłem dwa mieszkania na Osiedlu Ostródzka, mam kontakt z administracją. Jeśli jest Pan chętny, możemy porozmawiać, jeśli tak, proszę o kontakt.
                                                • Gość: kayak Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 15.09.15, 21:18
                                                  czy drgnęła sprawa aktów notarialnych? Czy robią jakieś kombinacje?
                                                  • Gość: Andrzej Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 22.09.15, 01:21
                                                    Z tego co wiem, nie ma problemów. Połowa aktów jest podpisana, ja wpłaciłem pieniądze i moje zaświadczenie zwalniające hipotekę jest u notariusza. Mam ustalony akt na 15 października.
    • Gość: kuntakinte Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 212.180.214.* 28.09.15, 11:01
      Akty ruszyły, ja swój już podpisałem, pierwsza wersja aktu wymagała kilku poprawek, dlatego kilka osób nie podpisało. mój akt już zmienili, usunęli niewygodne zapisy. bezciężarówka również jest dołączona, oryginał do wglądu, kopia do aktu.
      tylko kancelaria trochę zdziera - liczą wszystko po max stawkach. i nie ma mowy o wysłaniu wcześniej projektu aktu, tak niby chronią własność intelektualną. trochę kpina i dziecinada. ale w sumie sam akt jest prosty i nie ma dziwnych rzeczy. niestety kary umowne będzie trzeba przed sądem dochodzić, ale to dotyczy 'starych' umów. trochę to nieprofesjonalne, bo klienci, którzy dawno temu zaufali deweloperowi są obecnie karani za to, że mu zaufali. obecnych klientów to nie dotyczy - wpłacają kasę i już mieszkają.
      • Gość: Wistoman Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.15, 16:32
        Ja właśnie jestem już na etapie szykowania mieszkania. Wybrałem osiedle Ostródzka, bo właśnie od razu po zakupie można było przystąpić do wykańczania mieszkania. Dodatkowo udało mi się załatwić kredyt jeszcze w 2015, a od 2016 będzie potrzebny większy wkład własny. A tak to na święta, no może po nowym roku już będę mieszkał.
    • Gość: olalolal Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 04.11.15, 16:54
      mieszkania oddane, akty podpisane ale developera polecać nie można niestety, kar nie zapłacił, te wszystkie promocje to bzdura, jak tylko wpłacisz kasę to mieszkanie owszem dostaniesz ale o całej reszcie zapomnij, nie da się tego w praktyce wyegzekwować
      • Gość: ela Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.146.4.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.15, 21:39
        witam chce kupić tam mieszkanie z wykończeniem...napiszcie mi proszę czy deweloper wywiązuje się z wcześniejszych ustaleń? pozdro
      • Gość: Luki Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.play-internet.pl 07.11.15, 22:03
        Hej, prosze powiedziec z czego sie nie wywiązal developer? Jakich kar nie zaplacil? Prosze o kontakt.

• Gość: kuntakinte Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: 212.180.214.* 03.12.15, 11:29
          dla nowych klientów to bez znaczenia, chodzi o klientów starych, którzy mieli w umowach wpisane kary w przypadku opóźnień.
          ogólnie wywiązali się z budowy, przekazania lokalu, tylko komunikacja jest słaba, mają za mało ludzi chętnych do współpracy. pół roku opóźnienia to niby nie tak dużo [porównuję do innych budów].
          ja mieszkam, nie narzekam, aczkolwiek o kary umowne będę walczył w sądzie.
          • wladekmaj Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 03.12.15, 15:12
            Mieszkania są jak najbardziej fajne i dobrze przygotowane. Prowadzę firmę remontowo-wykończeniową, która współpracuje z klientami, którzy tam kupili mieszkania i teraz szykują. Lubię tam pracować, bo współpraca z klientami się bardzo dobrze układa
    • roastron Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 03.12.15, 20:45
      Pytacie z czego nie wywiązał się deweloper ..Już mówię. Deweloper w "obiecywał" i mam to w umowie deweloperskiej " małą architekturę oraz plac zabaw, BRAK !!! W moim przypadku opóźnienie wyniosło blisko 12 miesięcy, zapisane w umowie kary umowne BRAK !!! Źle zrobiona elektryka w lokalu, naprawy BRAK, BARDZO kiepskiej jakości wykończenie balkonu, ruszające się i skorodowane barierki źle, brak cokołów, złe wyprofilowanie, brak obrobienia otworów, niepodoklejane płytki, naprawy BRAK, krzywe sufity ect ... Deweloper nie odpowiada na żadne pisma, brak jakiegokolwiek kontaktu z zarządem, ale wystarczy wjechać samochodem pod klatkę z dostawą Lewanderski znajduje się natychmiast i zaczyna grozić ... Bo źle i po taniości zrobiona skarpa grozi obsunięciem... A bramy i furtki zamknąć nie może bo to droga ewakuacyjna i wjazd dla straży i karetek ... Przecieki z rur kanalizacyjnych w garażu permanentne, mnóstwo niedoróbek na kletkach ..jak byście zobaczyli jak schody były wyklejane to byście się załamali ... Ciekawe ile zapłacimy za te wszystkie działające non stop wentylatory i oświetlenie bez wyłączników czasowych ...
      • stand80 Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 04.12.15, 10:30
        Rzeczywiście, jak kletki są źle zrobione to niedobrze ? kleta ważna sprawa. A tak poważnie ? piękny spam. Czytając opinie na temat różnych deweloperów w Warszawie można dojść do wniosku, że konkurencja podrzuca sobie zgniłe jajeczka, bo ktoś ma aktualnie lepszą ofertę.
        • Gość: kayak Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 11.03.16, 00:39
          Tylko totalny ignorant moze piać,że to spam. Poczytaj o WTD, o ich inwestycjach np. Leśna Polanka, Mielno Resort itp. Oszuści i tyle. Widzę,ze juz nabywcy mieszkań na Ostródzkiej też otwierają oczy.
      • Gość: m Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.emea.ibm.com 15.12.15, 11:35
        ciekawe jak wygląda dach, wyjścia ewakuacyjne, kominy, instalacje p poż etc.
    • aximmaxim Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 11.12.15, 14:55
      Odwiedzałem ostatnio kilku deweloperów na Białołęce bo chcę w tej okolicy kupić mieszkanie. Odwiedziłem również osiedle ostródzka i jakoś nie widziałem tych wszystkich wymienionych (pewnie opłacony komentarz) usterek. Dla mnie mieszkania są ok, rozważam zakup
    • marekdobrzanski Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 29.12.15, 13:57
      3 pokojowe mieszkania są w pełni funkcjonalne. Jestem właśnie po wizycie u dewelopera. Na szczęście udało mi się zdążyć z kredytem przed 1 stycznia, dzięki czemu mam mniejszy wkład własny. Akurat starczy na wyposażenie :)
      • aximmaxim Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 26.01.16, 15:54
        Marek dobrze pisze. Moim zdaniem właśnie 3 pokojowe mieszkania są najbardziej opłacalne, bo spokojnie możesz je zaaranżować na swój sposób. Czyli licząc normalnie masz jeszcze jeden pokój, który możesz zrobić dla siebie, np. na gabinet. To jest ok według mnie. Ceny też są spoko, zwłaszcza czynsz.
        • marekdobrzanski Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka 04.02.16, 16:48
          Teraz można kupić z tego co wiem mieszkanie z wykończeniem, więc luzik. Na własnym przykładzie wiem, ile to kasy może zostać na koncie dodatkowo.
          • Gość: lbich Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 11.03.16, 00:40
            ja pierd... ale wazelina, Lewanderski Cię puka???
      • Gość: Zawiedziona Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.16, 18:50
        Witam,
        Kupiłam mieszkanie na tym osiedlu, wszystko byłoby w porządku jeśli dałoby się je odebrać tak jak to było założone... w dniu odbioru mieszkanie nie było wykończone do stanu deweloperskiego, mnóstwo usterek/niedoróbek. W terminie, który był dany przez przedstawiciela dewelopera na usunięcie ich nic nie zostało wykonane. Osoba, która się tym zajmuje jest niekompetentna.
        • Gość: lbich Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 11.03.16, 00:43
          Ta osoba jest b. kompetentna, robi w ciula ludzi już kilka lat. Już wkrótce mnowa inwestycja sp-ki WTD xx, i jak zwykle długi, wykonawcy nie pospłacani a nabywcy moga sie cmoknać z gwarancjami itp. Niedługo będzie upadłosc i syndyk. Tak jak na Leśnej Polance.
          A adm Akcent jest?
    • Gość: anitta Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.16, 16:56
      Nie polecam tego dewelopera. Nie poczuwa się do odpowiedzialności do uwzględniania usterek.
      • Gość: kuntakinte Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.jmdi.pl 29.04.16, 21:43
        ten deweloper to straszny dziad...
        już na osiedlu wiszą kartki, że oszukał podwykonawców i im nie płaci. granda cwaniaczków. pełno niedoróbek na osiedlu. realna cena za te mieszkania to 3000zł/m2 kto zapłaci więcej to frajer...
    • Gość: miasteczko wawer Re: Mieszkanie na osiedlu Ostródzka IP: *.toya.net.pl 20.11.17, 15:40
      Nowe mieszkania można urządzić od początku po swojemu i to mnie najbardziej przekonuje. Ogladalismy juz mieszkanie na osiedlu Miasteczko Wawer i mi sie najbardziej podoba, bardzo przestronne pokoje, okna z widokiem na las, jest cicho, nie slychać hałasu z ulicy i jest piekna okolica
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka