Dodaj do ulubionych

BUŁAWA W WILANOWIE

10.09.01, 12:06
Jak się Wam podoba nowy wilanowski pomnik Buława? Bo mnie się kojarzy z
trzepaczka do ubijania piany z jajek. Kiedy w naszym mieście będzie prawdziwy
architekt?
Obserwuj wątek
    • Gość: boa Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.chello.pl 10.09.01, 14:14
      Stary Freud dużo by na ten temat powiedział. Niektórzy muszą wszędzie zaznaczać
      swą obecność dumnymi, fallicznymi symbolami. Starożytni nie wstdzili się czcić
      w ten sposób np. Priapa, bo cenili przyjemności, którym patronował. A my co?
      Czy musimy udawać, że w naszej podświadomości tkwią tak prężnie wznoszącę się
      historyczne postacie?
      • sloggi Re: BUŁAWA W WILANOWIE 10.09.01, 18:28
        Czekam, na pomnik młotka do wybijania głupoty z ludzkich głów.
    • Gość: vinc Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.01, 19:46
      ma mieć 72 metry, będie mozna na góre wiechać
    • Gość: vinc Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.01, 20:03
      a z tamtąd piękne widoki
    • Gość: Dyzio Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.01, 13:12
      Niestety (stety ?) znam osobiście twórcę (?!?) czyli spirytus movens powstania
      obu dzieł / rzeźb / tworów (niepotrzebne skreslić). Jak przeważająca wiekszość
      oglądających projekt (a właściwie jego drugą część - czyli buławę) miałem dość
      jednorodne skojarzenia. Suponowałem nawet Tadziowi, że będzie to pomnik
      przyjaźni rzeszowsko - warszawskiej albowiem w Rzeszowie to własnie stoi pomnik
      nazywany powszechnie najwiekszą cipą (nazywany jest, jak się można domyślić,
      sporo dosadniej) w Polsce. I nikt tak naprawde nie pamięta co, lub kogo,
      monument ten ma upamiętniać i/lub czcić. Obawiam sie, że dokładnie tak samo
      bedzie z wilanowską buławą / maczugą / łamigłówką / itpd ...
    • Gość: okęciak Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.11.01, 20:43
      chyba bulaweczka? tragedia.
    • Gość: SHUMI Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.01, 22:47
      Jak patrzę na to, to mam wrażenie że widzę kilka wygiętych prętów pomalowanych
      na żółto. To nawet nie jest wrażenie...to jest, ale lepiej żeby tego nie było,
      bo, niestety, widzę to co najmniej 2 razy dziennie i co najmniej 2 razy
      dziennie mam rozwolnienie...
    • Gość: marrta Re: BUŁAWA z WILANOWA miejskim archiTEKTEM IP: 217.99.1.* 04.11.01, 21:01
      eela napisał(a):

> Jak się Wam podoba nowy wilanowski pomnik Buława? Bo mnie się kojarzy z
      > trzepaczka do ubijania piany z jajek. Kiedy w naszym mieście będzie prawdziwy
      > architekt?
      Buława jeszcze nim nie jest. Ale może jest to jakiś pomysł?????

• beata_ Re: BUŁAWA z WILANOWA___do Marrty 04.11.01, 21:15
        Witaj podługiej nieobecności:-))
        Masz pocztę
        Pozdr
        • Gość: f Re: BUŁAWA z WILANOWA___do Marrty IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.11.01, 18:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka