eela 10.09.01, 12:06 Jak się Wam podoba nowy wilanowski pomnik Buława? Bo mnie się kojarzy z trzepaczka do ubijania piany z jajek. Kiedy w naszym mieście będzie prawdziwy architekt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boa Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.chello.pl 10.09.01, 14:14 Stary Freud dużo by na ten temat powiedział. Niektórzy muszą wszędzie zaznaczać swą obecność dumnymi, fallicznymi symbolami. Starożytni nie wstdzili się czcić w ten sposób np. Priapa, bo cenili przyjemności, którym patronował. A my co? Czy musimy udawać, że w naszej podświadomości tkwią tak prężnie wznoszącę się historyczne postacie? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: BUŁAWA W WILANOWIE 10.09.01, 18:28 Czekam, na pomnik młotka do wybijania głupoty z ludzkich głów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.01, 19:46 ma mieć 72 metry, będie mozna na góre wiechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.01, 20:03 a z tamtąd piękne widoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.01, 13:12 Niestety (stety ?) znam osobiście twórcę (?!?) czyli spirytus movens powstania obu dzieł / rzeźb / tworów (niepotrzebne skreslić). Jak przeważająca wiekszość oglądających projekt (a właściwie jego drugą część - czyli buławę) miałem dość jednorodne skojarzenia. Suponowałem nawet Tadziowi, że będzie to pomnik przyjaźni rzeszowsko - warszawskiej albowiem w Rzeszowie to własnie stoi pomnik nazywany powszechnie najwiekszą cipą (nazywany jest, jak się można domyślić, sporo dosadniej) w Polsce. I nikt tak naprawde nie pamięta co, lub kogo, monument ten ma upamiętniać i/lub czcić. Obawiam sie, że dokładnie tak samo bedzie z wilanowską buławą / maczugą / łamigłówką / itpd ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okęciak Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.11.01, 20:43 chyba bulaweczka? tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHUMI Re: BUŁAWA W WILANOWIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.01, 22:47 Jak patrzę na to, to mam wrażenie że widzę kilka wygiętych prętów pomalowanych na żółto. To nawet nie jest wrażenie...to jest, ale lepiej żeby tego nie było, bo, niestety, widzę to co najmniej 2 razy dziennie i co najmniej 2 razy dziennie mam rozwolnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marrta Re: BUŁAWA z WILANOWA miejskim archiTEKTEM IP: 217.99.1.* 04.11.01, 21:01 eela napisał(a): > Jak się Wam podoba nowy wilanowski pomnik Buława? Bo mnie się kojarzy z > trzepaczka do ubijania piany z jajek. Kiedy w naszym mieście będzie prawdziwy > architekt? Buława jeszcze nim nie jest. Ale może jest to jakiś pomysł????? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: BUŁAWA z WILANOWA___do Marrty 04.11.01, 21:15 Witaj podługiej nieobecności:-)) Masz pocztę Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: BUŁAWA z WILANOWA___do Marrty IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.11.01, 18:39 Odpowiedz Link Zgłoś