Dodaj do ulubionych

Bałagan na forum

10.06.05, 12:56
Witajcie,

Na warszawskim forum zrobił się bałagan. Bałagan dużo za duży.
W związku z tym mam pytanie: czy macie wśród siebie osobę, którą
byście widzieli jako opiekuna forum, ona zaś chciałaby się podjąć
tego odpowiedzialnego zadania? :)
Poza tym możemy wprowadzić częściowe logowanie się (dla założycieli
nowych wątków)...

Co sądzicie o tych pomysłach?
Aha, proszę - nie odpisujcie trollom - lepiej ich wyklikiwać ;)

Pozdrawiam,
j/a
Obserwuj wątek
    • jhbsk Re: Bałagan na forum 10.06.05, 12:59
      Biorąc pod uwagę ilość oszołomów pojawiających się na forum, logowanie się przy
      zakładaniu wątków uważam za dobry pomysł.
      • d.z Re: Bałagan na forum 10.06.05, 13:04
        To juz nie to samo forum, co na początku jego istnienia.
        Kiedyś wybranie moderatora społecznego byłoby łatwiejsze teraz już bedzie
        trudno (nie wiem też czy warto bo tych co pamiętają to forum jako prawdziwie
        warszawskie zostało niewiele).
        Natomiast konieczność logowania przy zakładaniu nowych wątków uważam za słuszną
        i wskazaną.
        • joanna77 Re: Bałagan na forum 10.06.05, 13:06
          Tak logowanie pomoże:-)
          ja chetnie mogę pomóc przy porządkach na forum..i tak siedze w domu..:-)
        • Gość: stefan Re: Bałagan na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:09
          Jestem zdecydowanie przeciw logowaniu. Po pierwsze zniknie mój ulubiony (po
          prostu przywiązałem się do własnego imienia) nick 'Stefan' (zamieniony na
          stefan9854819 lub stefan_drugi_po_lewej), a poza tym jestem zbyt leniwy. Po
          drugie domyślam się że to nic nie da - świr ma więcej cierpliwości niż ja, a
          mniej przywiązania do własnego imienia. Ostatnimi czasy główną wadą moderatora
          było wycinanie wpisów w sposób zupełnie przypadkowy - wycinał dyskusje a
          zostawiał bluzgi. Tak więc proponuje nie moderować - temat parady i tak zniknie
          po kilku dniach.
    • Gość: Letter Re: Bałagan na forum IP: 212.160.138.* 10.06.05, 13:07
      jabbur napisał:

> Poza tym możemy wprowadzić częściowe logowanie się (dla założycieli
      > nowych wątków)...

A czy preferencje seksualne beda brane pod uwage?
      • Gość: rat Re: Bałagan na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:13
        Gość portalu: Letter napisał(a):

> jabbur napisał:
        >
        >
        > > Poza tym możemy wprowadzić częściowe logowanie się (dla założycieli
        > > nowych wątków)...
        >
        >
        > A czy preferencje seksualne beda brane pod uwage?

nie, preferencje seksualne brane będą pod uwagę tylko przy wyborze opiekuna
        społecznego. Mile widziany pederasta
    • zakompleksiony Proponuję d.z-eta. 10.06.05, 13:08
      Trudno o rozsądniejszą kandydaturę.
      • Gość: stefan Re: Proponuję d.z-eta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:10
        Ale on jest stronniczy.
        • autom0bilista Re: Proponuję d.z-eta. 10.06.05, 13:12
          Każdy z nas jest w jakiś sposób stronniczy.

Dlatego uważam, że tzw. społecznych adminów powinno być trzech. Zresztą takie
          rozwiązanie zwiększa szanse, ze przynajmniej jeden jest w danej chwili obecny
          na forum.
      • pra_gosia Proponuję d.z 10.06.05, 13:11
        Jeśli d.z się zgodzi, to niech zajmie stanowisko "naczelnego".
        Obowiązkowe logowanie jest świetnym pomysłem.
        • Gość: stefan Re: Proponuję d.z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:13
          A możesz wyjaśnić dlaczego?
          • Gość: rat Re: Proponuję d.z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:17
            logowanie nic nie daje, jest niewielkim utrudnieniniem ot wydłużeniem czasu
            śłęczenia przy komputerze o kilka chwil. Zniknie tylko kilka prostych nicków :(
            • habitus Re: Proponuję d.z 10.06.05, 13:19
              Logowanie zajmuje 2 sekundy. Bez przesady z tym wydłużeniem.
              • pra_gosia Re: Proponuję d.z 10.06.05, 13:21
                Wydaje mi się, że przypadkowym czy też jednorazowym forumowiczom nie będzie
                chciało się zalogowywać lub zmieniać nicków. A stałym forumowiczom logowanie
                zajmuje - powiedzmy - trzy sekundy.
                • madrat Re: Proponuję d.z 10.06.05, 13:35
                  oczywiście login "rat" został już dawno przez kogoś zajęty. Zarezerwowałem
                  sobie nowy ale pewnie zaraz go zapomnę :(
                  • d.z Re: Adminów powinno być trzech. 10.06.05, 14:23
                    Bardzo dziękuję Forumowiczom, którzy zaproponowali moją osobę.
                    Niestety adminowanie forum takim jak Warszawa wymaga praktycznie monitorowania
                    wpisów przez całą dobę. To jest zadanie awykonalne dla jednej osoby, która
                    pracuje zawodowo, prowadzi życie prywatne i ma sporo róznych (pozaforowych)
                    spraw własnych do przypilnowania.
                    Ja nie jestem się w stanie podjąć takiego zadania bo mu nie sprostam.
                    Nie mam na tyle czasu.
                    Podobnie jak każda inna osoba (samodzielnie).
                    Moim zdaniem powinno być trzech adminów społecznych (wszak zawsze ktoś może
                    wyjechać, zachorować lub zwyczajnie nie móc/chciec w danym momencie czytać
                    forum).
                    Efekty takiej, cenzorskiej (bo do tego to się na początku sprowadza) pracy
                    widoczne byłyby dopiero za 5-6 miesięcy.
                    Wtedy też dopiero należy się spodziewać powstania trzony grupy
                    Forumowiczek/Forumowiczów, którzy będa potrafili narzucać poziom dyskusji na
                    forum.
                    Pozrdawiam
                • Gość: xxx222 Re: Proponuję d.z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:01
                  > Wydaje mi się, że przypadkowym czy też jednorazowym forumowiczom nie będzie
                  > chciało się zalogowywać lub zmieniać nicków.

Niestety, ale precedens "piotrusia, co szukal kobiet z wytryskiem", pokazuje,
                  że logowanie nic nie daje (w omawianym wypadku pomogło dopiero zablokowanie
                  dostępu do forum ze wszystkich kafejek internetowych w trójmieście). Patrząc
                  na wysyp postów pro-gejowskich oraz, wcześniej, np. anty-obwodnicowych to
                  myśle, że sytuacja by się powtórzyła.
    • yavorius ja bardzo chętnie 10.06.05, 13:30
      Doświadczenie mam, jestem opiekunem forum Telefony.

Poza tym, kolejna moja prośba: zróbcie podforum "Polityka w mieście", i niech
      tam lądują wątki o Kaczyńskim, a nie zaśmiecają 99% strony głównej.
      • yavorius ps. 10.06.05, 13:34
        A jeśli nie ja zostanę opiekunem Warszawy, to poproszę o uprawnienia na Mokotów-
        Wilanów - tam też jest niezły bałagan...
        • gale Re: ps. 10.06.05, 16:01
          Yavor na prezydenta, a nawet na prezydęta! ;))
      • pra_gosia Re: ja bardzo chętnie 10.06.05, 13:34
        Jeśli zostaniesz Wielkim Cenzorem, to bardzo proszę o pozostawienie
        wątku "Kaczka - skorowidz", bowiem jest on dla mnie doskonałym "odstre-
        sowywaczem". Z góry dziękuję za wypełnienie mojej prośby :)
        • yavorius hehe 10.06.05, 13:40
          no przecież ktoby usunął taki wielki wątek:)))
      • Gość: Automobilista Re: ja bardzo chętnie IP: *.bumar.com 10.06.05, 13:41
        Dowcip polega na tym, że przy obecnym ustorju Warszawy zrobienie najprostszej
        rzeczy wymaga podpisu Kaczyńskiego. Dlatego każdy z problemów Warszawy mniej
        lubb bardziej, ale jednak wiąze się z osobą Kaczyńskiego. Tak więc odrębne
        podforum "polityka w miescie" nie ma sensu, jao że osoba Kaczyńskiego przewija
        sę na forum nie w kontekscie tzwe. wielkiejj polityki, lecz w konteście wielu
        zwykłych ludzkich spraw związanych z Warszawą, którymi na codzień żyjemy.
      • w.s2 ??? 10.06.05, 13:43
        yavorius napisał:

>
        > Poza tym, kolejna moja prośba: zróbcie podforum "Polityka w mieście", i niech
        > tam lądują wątki o Kaczyńskim, a nie zaśmiecają 99% strony głównej.
        >
        Pominąwszy kwestię Twojego doświadczenia, mam pytanie. Czy potrafisz uzasadnić ten wniosek?

Moim zdaniem raczej trudno oddzielić "politykę" od "miasta". Tym bardziej, że miasto jako organizm jest zarządzany przez polityków i niemal każda decyzja ma charakter polityczny. Poza tym dochodzi jeszcze kwestia selekcji wątków opiniowych na "polityczne" i "inne".

To raczej kwestia zachowania pewnych standardów nie zaś tworzenia kolejnych podforów.

Pozdrawiam
        • yavorius Re: ??? 10.06.05, 13:45
          Potrafię. Nie każdy wchodzi na forum po to, aby czytać 95% wątków dotyczących
          parady czy Kaczyńskiego. Poza tym, w Łodzi się to bardzo dobrze sprawdziło.

O standardy trudno, gdy osób nienawidzących Kaczyńskiego jest tak wiele i każda
          z nich musi ponarzekać, oczywiście zakładając nowy wątek, choćby tak durny
          jak "kaczory do wora".
          • Gość: Automobilista Re: ??? IP: *.bumar.com 10.06.05, 13:49
            Jeśłi uważasz, ze nie ma na co narzekac, to OK, szanuję twoje zdanie. Ale
            zauważ, że znaczna większośc osób ma zdanie dokładnie przeciwne i chce się tym
            podzielić z innymi. Nie można im tego tako prostu zabronic.

A wątki typu "Kaczory do wora" może nie trzymają pewnych standardów, ale są
            jednak żywym dowodem na to, że frustracja rządami Kaczyńskiego sięgneła zenitu.
            • yavorius Re: ??? 10.06.05, 13:51
              Gość portalu: Automobilista napisał(a):

> Ale zauważ, że znaczna większośc osób ma zdanie dokładnie przeciwne i chce
              się tym podzielić z innymi. Nie można im tego tako prostu zabronic.

Jasne, dlatego postuluję podforum, i niech to będzie krytyka uzasadniona, a nie
              bełkoty typu: "kaczor to gej", "kaczka na taczkę" czy "kaczory do wora", bo to
              żadna argumentacja:)
              • Gość: Automobilista Re: ??? IP: *.bumar.com 10.06.05, 13:53
                Cóż, swoją argumentację przeciwko oddzielnemu podforum przedstawiłem i zdania
                nie zmienię.

A na adminów proponuję d.z.-eta, Stolicznego i samego siebie :)
                • Gość: stefan Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:02
                  Pytanie brzmiało: "W związku z tym mam pytanie: czy macie wśród siebie osobę,
                  którą byście widzieli jako opiekuna forum, ona zaś chciałaby się podjąć tego
                  odpowiedzialnego zadania?" Coś mi się wydaję że odpowiedź "ja, ja, ja!!!" nie
                  jest właściwą.
                  • autom0bilista Re: ??? 10.06.05, 14:03
                    No to widze d.z.-eta i Stolicznego, a lusterko już schowałem :)
                    • Gość: stefan Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:08
                      Akurat miałem na myśli poprzednie dwa zgłoszenia. A koledze od telefonów
                      podpowiadam, że jeśli ktos potrafi podbiec do autobusu, to jeszcze nie
                      kwalifikuje go to na olimpiadę.
                      • yavorius A jakieś konkrente argumenty?/nt 10.06.05, 15:13
                        • Gość: stefan Re: A jakieś konkrente argumenty?/nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:39
                          Licznik/temat/emocje. Jeśli tego nie zauważyłeś to... To jest to czwarty
                          argument. Aha, poza tym czy przeczytałeś dokładnie post administracji? Czy
                          nieumiejętnośc czytania/rozumienia wpisów ma być następnym argumentem?
                    • Gość: xxx222 Re: ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:07
                      autom0bilista napisał:

> No to widze d.z.-eta i Stolicznego, a lusterko już schowałem :)

Stoliczny, to jak rozumiem dowcip. Równie dobrze można by wystąpić do ambasady
                      Rosji o etat dla moderatora forum Warszawa.

PS. Zapomniałeś zaproponować Umfany ;))))
                • Gość: axys ty sie nie nadajesz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.05, 19:40
                  zacytuje:
                  >>Re: Policja uratowała honor Warszawy i Polski!!!
                  >>Autor: Gość: Automobilista IP: *.bumar.com
                  >>Data: 13.06.2005 10:33 + dodaj do ulubionych wątków
                  >>
                  >> skasujcie post
                  >>
                  >> + odpowiedz
                  >>
                  >>------------------------------------------------------------------------------
                  >>--
                  >>Jesteś głupią idiotką i nic nie rozumeisz, więc wyjaśnię - w pracy dostaję do
                  >>realizacji pewne zadania i z tego jestem rozliczany. Skoro potrafię tak sobie
                  >>zorganizowac czas, że zrobię rzetelnie to, co do mnie należy, a jednoczesnie
                  >>parę innych rzeczy, to pracodawca nie ma do mnie żadnych pretensji.
                  >>
                  >>Więc się nie wtrącaj, tylko napisz coś na temat, kretynko.

takich to sie juz na wstepie powinno blokowac - to bylby jedyny pozytek z
                  logowania
                  • Gość: Automobilista Re: ty sie nie nadajesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 08:22
                    Nie lubisz, jak ci ktoś mówi prawdę prosto między gały?

Cóż, może w twoim środowisku wszyscy ci kadzą, ale tu na to nie licz.
          • w.s2 Re: ??? 10.06.05, 13:50
            Wiesz zawsze uważałem, że stosowanie unifikacji jest w pewnych przypadkach błędne. Zwłaszcza wtedy, gdy prowadzi do rozdrobnienia.

Wbrew temu co piszesz, wcale nie jest trudno o zachowanie standardów. I ich utrzymanie jest niezależne od ilości osób "za" lub "przeciw" Kaczyńskiemu. Tym bardziej, że politycy się zmieniają, standardy dyskusji winny być niezmienne.
      • umfana Re: ja bardzo chętnie 10.06.05, 17:37
        Jestem za :o) W końcu kiedyś mi Yavorius pomógł na forum Telefony!
    • Gość: lavinka Re: Bałagan na forum IP: 194.29.130.* 10.06.05, 13:39
      Nie ma to jak wprowadzić cenzurę, co?

lav
      • yavorius czemu od razu cenzurę? 10.06.05, 13:40
        Wywalane są wątki stanowiące atak na osobę, a nie na poglądy (to się odnosi do
        forumowiczów); spamy, reklamy itp.
        • lavinka Re: czemu od razu cenzurę? 10.06.05, 14:08
          Tylko że ostatnio na forum ludzie obrażają się o wszystko. Najmniejsze szczere
          wyrażenie krytyki (nie zawsze obraźliwe) spotyka się z taką reakcją jakby się
          dom walił. O, ci to na pewno cenzurowali by wszystko co się da. To miałam na
          myśłi, nic więcej. Mam nadzieję,że znów nie zostanę opatrznie zrozumiana....
          ech, marzenie ściętej głowy,co?

lav
    • warzaw_bike_killerz Re: Bałagan na forum 10.06.05, 15:04
      Moderator musi byc bezstronniczy.

Moj typ:

pra_gosia

Moglem podac z 10, ale pra_gosia jest tu czesto.
      • tom_aszek Re: Bałagan na forum 10.06.05, 15:28
        warzaw_bike_killerz napisał:

> Moj typ:
        >
        > pra_gosia

Popieram
      • Gość: Letter Re: Ale... IP: 212.160.138.* 10.06.05, 15:37
        ...czy pra-gosia (bardzo fajna osobka) jest gejem? Bo jak widze GW jakos dziwnie
        preferuje gejow.
        • pra_gosia pra_gosia jest ... prażanką, a nie gejem :) 10.06.05, 18:14
          Znam pra_gosię doskonale i wiem, że nie nadaje się na tę funkcję.
          Ona jest tolerancyjna w stosunku do pewnych osób, a w stosunku do
          innych bardzo ostra. Powiedzieć by można, że faworyzuje niektórych :)
          Jestem przeciw jej kandydaturze.
          • sebpl pra_gosia jest ... Bugii jest... królową forum!!! 11.06.05, 01:14
            Przypominam, że Pra+gosia jest razem z Buggi królową tego forum. Podejrzewam,
            że źle się dzieje w państwie duńskim... potrzebne jest tutaj zbrojne ramię
            naszych władczyń. Moje propozycje jako dragonów wysłać na pierwszy front kixxa -
            dla ogłuszenia, następnie sceptyka - jako interwał w walce, następnie
            automobilistę - do oczyszczenia przedpola, następnie warsaw_bike_kilerz jako
            rozprowadząjącego dyskusję, następnie rat - do neutralizowania oszołomów,
            tomaszka - do odciągniecia ocalonych, umfanę - opatrywanie zranionych,
            warszawiankę - do pocieszenia niepocieszonych i wielu, wielu innych, którzy są
            solą tego forum i trzymają poziom.

Niezalogowanym: mówimy nie - agresorom: ośla ławka!
            • pra_gosia Re: pra_gosia jest ... Bugii jest... królową forum 12.06.05, 20:52
              A czy w takim razie możesz być moim giermkiem?
              Chyba, że wolisz być damą do towarzystwa :)
              • sebpl Re: pra_gosia jest ... Bugii jest... królową foru 12.06.05, 21:21
                I damą do towarzystwa i giermkiem... tylko do czego?
            • warzaw_bike_killerz Nie jest chyba tak zle... 12.06.05, 22:12
              Zeby cale batalie toczyc. Tu potrzeba swietego (spolecznego) inkwizytora z
              hiszpanskim temperamentem. Bedzie wkladal w dyby, palil na stosie, lal
              rozgrzany olow do gardel, nabijal na pal i sprawdzal czy wrzucony szaleniec z
              kamieniem u nogi bedzie wyplywal z fosy. Jesli ktoras z tortur przezyje,
              swiadczyc to bedzie o tym, ze szatan wstapil w jego nieomylne argumenty blednej
              prawdy. i potwierdzi slusznosc dzialan inkwizytora.
              • sebpl Re: Nie jest chyba tak zle... 13.06.05, 12:21
                > Zeby cale batalie toczyc. Tu potrzeba swietego (spolecznego) inkwizytora z
                > hiszpanskim temperamentem. Bedzie wkladal w dyby, palil na stosie, lal
                > rozgrzany olow do gardel, nabijal na pal i sprawdzal czy wrzucony szaleniec z
                > kamieniem u nogi bedzie wyplywal z fosy. Jesli ktoras z tortur przezyje,
                > swiadczyc to bedzie o tym, ze szatan wstapil w jego nieomylne argumenty
                blednej
                >
                > prawdy. i potwierdzi slusznosc dzialan inkwizytora.

PNDZELEK NA INKWIZYTORA!!!!
    • celkra Re: Bałagan na forum 10.06.05, 16:33
      jabbur napisał:

> Na warszawskim forum zrobił się bałagan. Bałagan dużo za duży.
      > W związku z tym mam pytanie: czy macie wśród siebie osobę, którą
      > byście widzieli jako opiekuna forum, ona zaś chciałaby się podjąć
      > tego odpowiedzialnego zadania? :)
      > Poza tym możemy wprowadzić częściowe logowanie się (dla założycieli
      > nowych wątków)...

tak - dla logowania
      tak - dla forum moderowanego
      + tak - dla uwag d.z :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=25029206&a=25034243
    • umfana Pan_Pndzelek na admina forum Warszawa! 10.06.05, 17:35

♥Kocie♥Panny♥
      • pra_gosia Re: Pan_Pndzelek na admina forum Warszawa! 10.06.05, 18:18
        Mówcie sobie, co chcecie, ale ja lubię pana_pndzelka i jego ostre
        słowa wcale mi nie przeszkadzają. Natomiast są osoby, u których jedno
        niecenzuralne słowo bardzo mi przeszkadza. Nie wiem, od czego to zależy.
        Na pewno od sposobu przekazywania słów powszechnie uznanych za obraźliwe -
        pan_pndzelek robi to z jakimś ... praskim wdziękiem. Ale moja sympatia
        będzie trwała do momentu, w którym ja dostanę od pndzelka (oby to nigdy
        nie nastąpiło). Wtedy będzie walka na śmierć i życie :)
        • umfana Re: Pan_Pndzelek na admina forum Warszawa! 10.06.05, 21:26
          Pra_Gosia :o)
          Ja bardzo lubię Pndzelka, chociaż na początku poznania Go na forum była między
          nami walka na śmierć i życie. Miałam ochotę Pndzla rozszarpać podobnie, jak
          Niecha. Po jakimś czasie zobaczyłam, jaka jestem głupia...
          Pndzelek i Niech to jedne z najbardziej logicznie myślących osób na forum i co
          ważne są lojalni względem innych. Bardzo ich cenię i dziś życie oddałabym za ich
          dosadne i celne wpisy na forum! :o)
          P.S.
          Przepraszam za to kadzenie, ale cóż...
          Lubię także Karolaka i Kixia pomimo, że ci mnie nie znoszą, pamiętając moje
          pierwsze naiwne posty trolla na forum...
    • atob Re: Bałagan na forum sie dopiero zacznie:) 10.06.05, 18:02
      Balagan to sie dopiero zrobi jak kogos wybierzecie.Zawsze sie znajdzie jakis
      niezadowolony ... w rodzaju Krzysztofa P z forum Wesola:) A glupie watki o
      paradzie juz niedlugo same przemina.

A wlasciwie co robi osoba ktora wczesniej tak ochoczo wycinala watki Niecha czy
      Pndzelka swojego czasu? Wtedy jakos sil i energi do natychmiastowego kasowania
      jej nie brakowalo
    • chaladia Sami jesteście winni tego bałaganu, Czerwone Nicki 10.06.05, 21:11
      Po pierwsze - Gazeta bzdury wypisuje w "Stołecznej" zwłaszcza, to nie dziw, że
      ludzie się wściekają i ze złości nieraz i głupstwo albo obscenę napiszą.
      Po drugie - jak tolerujecie, albo wręcz promujecie forumową żulię, byle tylko
      dużo postów klepała, bo z tego są pieniądze za reklamy, to się nie dziwcie, że
      porządni Forumowicze znikają z Forum.
      Po trzecie - dawno trzeba było wprowadzić obowiązek logowania się i powywalać
      pary trolli; niestety, do tego zabrakło wam odwagi...
      • siskom_tak Re: Sami jesteście winni tego bałaganu, Czerwone 10.06.05, 21:24

• siskom_tak Re: Chaladia ma rację 10.06.05, 21:31
        Aby zastopować niezalogowaną forumową żulię,
        powinniśmy zaakceptować obowiązek logowania,
        w przeciwnym razie to forum stanie się rynsztokiem,
        Wybór należy do nas (?)
        jaa_ga
        PS. Przepraszam za pusty post powyżej:)
        • Gość: kixx Co zmieni logowanie IP: *.acn.waw.pl 10.06.05, 21:52
          wystarczy poczytac posty goscia ktory sie loguje
          sluze jego nickami
          antoni.goczal
          niezlomny.prawicowiec
          terenia.nasweter
          i wiele wiele innych
          wniosek:
          nic nie zmieni
          • siskom_tak Re: Co zmieni logowanie? Banowanie 10.06.05, 21:57
            Można namierzyć i zablokować dostęp:)
            jaa_ga
            • Gość: kixx Re: Co zmieni logowanie? Banowanie IP: *.acn.waw.pl 10.06.05, 22:00
              nie zartuj
              nie mozna zablokowac dostepu
            • Gość: Automobilista Re: Co zmieni logowanie? Banowanie IP: 212.180.161.* 10.06.05, 22:00
              Ban na nicka - zawsze można założyć sobie nowe konto.
              Ban na IP - niechcący możemy odciać sporo normalnych użytkowników, a troll po
              porstu zmieni kawiarenkę.

Więc chyba niewiele to da.

PS. Potrzeba TRZECH adminów - jeden to za mało (d.z. dosyć wyczerpujaco
              napisał, dlaczego, ja też o tym napomykałem).
              • Gość: kixx Re: Co zmieni logowanie? Banowanie IP: *.acn.waw.pl 10.06.05, 22:08
                nie musi zmieniac kawiarenki
                wystarczy zmienic proxy
                • siskom_tak Re: Co zmieni logowanie? Banowanie 10.06.05, 22:13
                  Zakładanie nowych kont, proxy...zawszeć to utrudnienie,
                  które spowoduje zmniejszenie zakręconych.
                  A propos niemożności zablokowania dostępu -
                  widziałam niejednokrotnie na FoF błagania o odbanowanie, więc jak to jest?
                  jaa_ga
                  • Gość: kixx Re: Co zmieni logowanie? Banowanie IP: *.acn.waw.pl 10.06.05, 22:17
                    moze nie kazdy wie o tych mozliwosciach
                    zreszta ci ktorzy uzywaja IE musza troche grzebac w ustawieniach przegladrki
                    inne przegladarki sa duzo bardziej komfortowe pod tym wzgledem
                    • Gość: kixx Re: Co zmieni logowanie? Banowanie IP: *.sesemes.org / 193.24.198.* 10.06.05, 22:22
                      oto dowod
                      a spod tylu serwerow mozna pisac
                      i te to tylko drobny ulamek mozliwosci
                      www.proxy4free.com/page1.html
                      • jaa_ga Re: Co zmieni logowanie? Banowanie 10.06.05, 22:35
                        Hmm...kuszące:)
                        • sceptyk Logowanie zmieni 10.06.05, 22:42
                          Oczywiscie, ze moga byc pojedyncze przypadki piszacych z kawiarenek
                          internetowych. Ale typowym dyskutantem jest osoba piszaca z jednego kompa.

Te sztuczki z proxy sa mozliwe, ale byle przymul nie bedzie do nich siegal.
                          Trzeba byc juz bardzo zacieklym internauta, aby takie kombinacje robic dla
                          pisania jakichs pie..
                          • jaa_ga Re: Logowanie zmieni 10.06.05, 22:47
                            Też tak myslę, sceptyku:)
                          • Gość: kixx Logowanie nie zmieni IP: *.acn.waw.pl 10.06.05, 22:48
                            dopoki nie bedzie zabanowany adres bedzie zmienial nicki
                            jak go zabanuja zmieni proxy
                            to jest pracy na 10 sekund ,potem przegladarka pamieta ustawiania
                            wyeliminuje sie najwyzej maloletnich przyglupow
                            taki goczal z ferajna na pewno zostana
                            ff znany z ostatnich wystepow na Warszawie na pewno tez
                            • Gość: zgadza się! fakt - Logowanie nie zmieni - zobaczcie zboków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:04
                              na forum POLONIA - jak było masę debili, którzy się nawzajem wyzywali i
                              obrzucali wszystko co polskie błotem, tak zostało ich tyle samo...
                              • mma_de_pompadour Obrzucali blotem? 14.06.05, 12:20
                                Taak, chamstwo i muzyka goralska, oraz wyzej sra, nizli tylek ma sa istotnie
                                tak gleboko, tak prawdziwie polskie. I katolickie;)
        • Gość: xxx222 Re: Chaladia ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:09
          Co do logowania, to nie jestem pewien. Są precedensy, że to w ogóle nie
          pomogło. A może sama zostaniesz moderatorem? ;)
          • siskom_tak Re: Chaladia ma rację 10.06.05, 22:16
            Uuuu...bardzo luźno by się tu zrobiło:))))
            A poważnie - ja jeszcze na Janie Kamyczku chowana,
            więc zbyt na dzisiejsze czasy radykalna
            • Gość: xxx222 Re: Chaladia ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:01
              Nie było by tak źle... pamiętaj, że w najgorszym wariancie ktoś może
              zaproponować np. jacka, OSZOŁOMA Z CHELLO czy chociaż pewną "znaną,
              powszechnie lubianą i zawsze uśmiechniętą" działaczkę lokalną.
      • Gość: Automobilista Re: Sami jesteście winni tego bałaganu, Czerwone IP: 212.180.161.* 10.06.05, 21:58
        > Po trzecie - dawno trzeba było wprowadzić obowiązek logowania się i powywalać
        > pary trolli; niestety, do tego zabrakło wam odwagi...

Może teraz próbują to naprawić? Dajmy im szansę :)
    • Gość: ------------------ przeciez GAZECIE chodzi tylko o ilość i reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:15
      więc po co tu nagle zgrywać się że za dużo postów???

bałagan minie po paradzie, albo jak kaczor zrezygnuje ze stołka

nieco cierpliwości
    • pan_pndzelek Re: Bałagan na forum 11.06.05, 06:00
      jabbur napisał:
      > Na warszawskim forum zrobił się bałagan. Bałagan dużo za duży.

Mam wrażenie, że 75% bałaganu to sprawa tego marszu... marsz przejdzie i samo
      minie... pozostałe 25% chyba może pozostać wszak z chaosu to nawet ten świat
      powstał (to oczywiście jedna z wersji)...

Jedna rzecz jest bezsporna, ten kto tu ostatnio adminował powinien dostać bana
      w tyłek, dożywotniego... jeśli ktoś ma TAK ciąć to lepiej wcale...
      • Gość: Juma Re: Bałagan na forum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.05, 22:31
        a co masz do "ciągnięcia" ?

Dotychczasowa Admin/ka powinna dostac kopnika w zad!
    • kubissimo Re: Bałagan na forum 11.06.05, 10:21
      nie rozumiem opcji z "czesciowym" logowaniem
      ponoc docelowo na forum gazety beda mogli pisac tylko ludzie zalogowani, wiec
      po co takie polsrodki?

a logowanie nie jest zadnym problemem. ba, jest ulatwieniem, bo bo mozna sobie
      w jednym miejscu zgrupowac ulubione fora i wchodzic do nich jednym kliknieciem,
      bez koniecznosci kilkakrotnego stukania zanim sie dojdzie do jakiegos malego,
      schowanego forum prywatnego
    • Gość: IIa logowanie do d*u*p*y... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.05, 09:59
      czy to jest forum publiczne czy prywatne, co? skoro uwazacie ze jest to taki
      swietny pomysl, to zrobcie jeszcze tak, ze:
      1)zeby wogole wejsc na syrone gazeta.pl trzeba sie logowac - mie bedzie nikogo
      korcilo
      2) trole beda dzialac po zalogowaniu tez, chyba ze bedziecie sprawdzac
      tozsamosc przy rejestracji - miec po 10 kont na jedna osobe tozaden problem
      3) wszystkie krotkie niki sa juz pozajmowane - ja chce miec login np ania i nie
      moge - zajety, ania1 - tez zajety, ania70 - tez zajety - po kilku probach
      nieudanej rejestracji kazdy bedzie miec was gdzies....
      4) podajcie mi inne takie forum w polsce udostepniane przec duze portale, do
      ktorego trzea sie logowac - byc pierwszym nie zawsze oznacza miec genialny
      pomysl....

a moze poprostu chcecie zlikwidowac tych co was krytykuja??? poprostu
      zablokujecie goscia i tyle??? bo innego sensu logowania tutaj niet...
      • Gość: Juma Re: logowanie do d*u*p*y... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 19:52
        GW boi sie krytyki forumowiczów.Dlatego tak wiele wycietych postow przez
        palanta z GW.
        • marianna.rokita NEGED ! CONTRE! CONTRA! GEGEN! PRZECIW!-argumenty: 13.06.05, 21:44
          A oto argumenty :
          1. To ze wisialy chamskie posty jest wina tylko i wylacznie tutejszego
          admina.Wezcie se innego.

2. Logowanie powoduje tylko zakladanie "fikcyjnych" "kilkupostowych" skrzynek,
          czy naprawde Wam chodzi o to,zeby mieć kolejne 10 mln zarejestrowanych
          uzytkownikow ?Teraz niby jest jakies utrudnienie ale sorki jest najlatwiejsze
          do swiecie do obejscia.
          Przyznaje : sama mam takich skrzynek kilkaset od 4 lat , do okolo 200 nie
          pamietam hasla :]
          Gyby moj wrog w realu i wirtualu sie nie logowal, przynajmniej wiedzialabym ze
          ten pajac pisze i bym nie odpowiadala i sie nie martwila, kto zacz.:P
          No ludzistka przyznawac sie, kto ile ma pacyn :D

3. Na forum prasa i media jest forumowicz Kir. jeden z inteligentniejszych
          rozmowcow z jaim sie spotkalam.Dawinej bywal na Aquanecie, ale juz nie bedzie
          bywal. Bo ? Wprowadziliscie logowanie. Jesli logowanie zostanie wprowadzone na
          forum prasa i media wsciekne sie, bo strace jednego z najinteligentniejszych
          tutaj rozmowcow.
          • sceptyk Szanowna Pani 14.06.05, 00:05
            Jak bedziemy potrzebowali Pani swiatlej rady, z pewnoscia nie omieszkamy o nia
            poprosic. Poki co, nie zyczymy sobie burdelu na forum Warszawa. W zwiazku z
            powyzszym zwracam sie z uprzejma prosba o opuszczenie tego forum i powrot Pani
            do Jej towarzystwa. Tam moze sobie Pani dalej prowadzic rynsztokowe i knajackie
            kłotnie ze swym kochankiem oraz dyskutowac kwestie zwiazane z kopulacja jako
            zawodem.

Mam nadzieje, ze moj post jest wystarczajaco jasny.
            • karmin-cynober Re: Szanowny Panie 14.06.05, 00:37
              To jednak fakt na forach logowanych istnieje kilka tozsamosci jednej osoby.
              Niektore nicki dyskutanckie wycofuja sie po jakims czasie i zakladaja nowa
              sukienke. W koncu zostaje jakas niewielka grupa stalych bywalcow. te nielogowane
              fora maja wiecej osob, ktore po prostu czytaja artykuly i sporadycznie dopisza
              komentarz. Forum Polonia to w dalszym ciagu ujadanie tylko ja wirtualnych psow
              nie sie nie boje. Mysle, ze pomysl z podforami (typu:wszystko o kaczce) jest
              niezly. Nawet gdyby sie z tego obszczekiwanie zrobilo to przynajmniej w jednym
              miejscu i nie odstrasza sporadycznych bywalcow lub nieznajacych forum nickow do
              udzialu w innych tematach.
            • mma_de_pompadour Tak, sceptyku, myszy rodza sie ze slomy...;) 14.06.05, 12:13
              Twoja inteligencja jest zaiste PORAZAJACA!
    • Gość: Lelekl Aha, proszę - nie odpisujcie trollom - lepiej ich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 06:50
      >Aha, proszę - nie odpisujcie trollom - lepiej ich wyklikiwać ;)

Proszę szanownego admina o definicję (sprecyzowanie) pojęcia troll na tym
      forum .
      Czy chodzi o zwolenników Kaczyńskich , których Agora nie kocha czy może o
      tych , którzy ich brutalnie i wstrętnie (jak trolle) obmawiają.
      • mma_de_pompadour Ba, gdyby SCEPTYK mial tylko JEDNEGO nicka! 14.06.05, 12:18
        Niestety, ma ich wiele: porwany_przez_kosmitow, ruda_malpa_z
        _golymi_zwisem_meskim_nieeleganckim, muzulmanka_w_brudnej_burce etc.
        I dlatego trudno go zignorowac: tak sie stara, by go GW zatrudnila. Hihihihi
      • jabbur Re: opiekun dla Warszawy 15.06.05, 11:16
        Witam,

Najkrócej: troll jest to osoba, która łamie zasady netykiety.
        - jeżeli ktoś założy 5 wątków o Paradzie - trolluje (spamując)
        - jeżeli ktoś zacznie bluzgać - trolluje
        - jeżeli atakuje innych użytkowników - trolluje
        Co jeszcze? To co spisane w tej netykiecie:
        forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html

Logowanie: aby nie było zbyt szokujące, można zacząć od logowania
        dla założycieli wątków. To trochę uporządkuje forum.

Moderacja: nie ma problemu, może być kilkoro moderatorów. To prawda -
        forum jest na tyle duże, że dla jednego byłoby to zadanie ponad siły
        normalnego użytkownika portalu :)

jaa_ga i d.z - gdybyście dostali jeszce kogoś do pomocy, bylibyście
        zainteresowani pomaganiu nam w opiece nad tym forum? Oczywiście byśmy
        nie zostawili Was samych ;]

pozdrawiam,
        j/a
        • Gość: stefan Re: opiekun dla Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:59
          Kolego administratorze. Nieuważnie czytasz wątki. Lub raczej widzisz je tak jak
          chciałbys żeby wyglądały. A życie płata figle. I nagle w niesfornych wątkach
          pojawiaja się treści, których chciałbyś (ty lub twoi kompani) nie widzieć. Jak
          na przykład propozycja zrobienia naszego forumowego kolegi cenzorem. Moja rada -
          jeśli chcesz by wątki wyglądały po twojej myśli zakładaj je w intranecie. A
          cenzorem forumowym powinna zostać twoja koleżanka z podstawówki. Ta ruda, z
          ostatniej ławki. Ta co się do nikogo nie odzywała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka