Dodaj do ulubionych

Non Solo Pizza

IP: *.chello.pl 01.08.05, 15:33
Niegdys nie raz kosztowalam pizzy z tego lokalu, szczegolnie zapadla mi w
pamiec pizza serowa. Jednak zgadzam sie, ze poza pizza lokal nie oferuje nic
dobrego. Zachecona pyszna pizza skusilam sie pewnego dnia na lasagne i to byl
blad. Dostalam cos ociekajacego tluszczem, ktory po moim dluzszym wahaniu czy
konsumowac ten produkt czy nie, utworzyl spora kaluze na talerzu. O smaku
poytrawy nie wspomne... O ile dobrze pamietam byla to moja ostatnia wizyta w
tym lokalu.
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: Non Solo Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:24
      W tym lokalu nawet pizza nie zachwyca. Ciasto owszem dobre, ale na swoim Quatro
      Stagioni nie dostałam prawie wcale dodatków. Pieczarek znalazłam 3 małe
      kawałki, karczocha nie udało się niestety zauważyć i do tego mikroskopijny
      plasterek szynki i to jakiejś bardzo kiepskiej jakości. To była moja pierwsza i
      ostatnia wizyta w tym lokalu. Jest wiele lepszych miejsc w Warszawie.
      • jan.zaworski [...] 10.05.07, 10:04
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: pracownik nonsolo Re: Non Solo Pizza IP: *.gprs.plus.pl 03.01.09, 15:37
        dolladnie tak jest ze pizzer ma wszysko na wadze wyliczone i jezeli
        doda za duzo to placi!
    • jk Re: Non Solo Pizza 07.08.05, 21:07
      będąc ostatnio w Wawie, zachęcony - jak Nowak - postami na forum wpadłem na
      Grójecką do Nonsolo

pierwszy raz - obsługa _fatalna_, te młode panie nawet nie próbowały być miłe,
      na wejściu usłyszałem "zamówienia przy kasie", a gdy chciałem zapłacić kartą,
      usłyszłałem "od 30 złotych" (i nic więcej, właśnie w takiej formie), na moje
      nieszczęście zamówienie było mniejsze, ale zapłaciłem gotówką
      pizza była na wynos, chyba blokowałem dobry stolik czekając, bo często na mnie
      dziwnie spoglądano

drugi raz - już w kilka osób (też z rekomendacji), było to samo, panienki tylko
      czekały, żeby nam zwinąć szklanki i talerze ze stołu, żebyśmny sobie już poszli
      i zrobili miejsce nowym; zamówienie było sporo powyżej 30 zł, więc płaciłem
      kartą, ale to nie było takie proste, bo jakiś młody opalony lowelas blokował
      rozmową linię telefoniczą, a one nawet nie próbowały mu powiedzieć czy
      przekazać, że ja czekam przy kasie i czekam, i czekam...

"smacznego" nie usłyszałem w obu przypadkach, lokal ratuje tylko pizza,
      rzeczywiście dobra i bardzo szybko podawana, ale zachowanie panienek okropne -
      nie wiem, jak można sobie na coś takiego pozwolić
      • Gość: kulas Re: Non Solo Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:01
        A mi tam całkiem smakowało i nwet makarony bardziej niż pizza. Co do obsługi to
        przy takich cenach nie oczekuję super obsługi - raczej na poziomie fast-food
        ale i tak było nieżle...
        • Gość: XX-On Re: Non Solo Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 16:53
          Kulasie ile dzwignoles za to aby to napisac??!!!
      • gale Re: Non Solo Pizza 11.12.06, 08:01
        > "smacznego" nie usłyszałem w obu przypadkach

To akurat jak najlepiej świadczy o kulturze osobistej obsługi.
    • Gość: Maciek Re: Non Solo Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:08
      Byłem tam kilka razy, ale wiecej tam nie pójdę, gdyz niedaleko odkryłem super
      wloską resturację Va bene. Gorąco polecam.www.vabene.pl
      • Gość: du Re: Non Solo Pizza IP: *.l6.c5.dsl.pol.co.uk 13.08.05, 21:22
        W Va Bene daja makaron z paczki i schlodzone czerwone wino
    • bigmaciek Re: Non Solo Pizza 23.08.05, 12:33
      Kiedyś było fajnie ale teraz jest to zwykła stołówa. Masz zamówić, zapłacić i
      won bo kolejka jest. Pizza jeszcze trzyma poziom, reszta jest beznadziejna a
      atmosfery w knajpie nie ma już żadnej. Dlatego teraz biorę pizze jeynie na
      wynos. Zresztą ta nie jest najlepsza bo pakują je do za małych pudełek co
      powoduje że na całym obwodzie jest on zagięta do środka.
      • Gość: Adam Holonek Re: Non Solo Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 12:37
        Oczywiście to wszystko dotyczy Va Bene...
      • Gość: Pawel Re: Non Solo Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:17
        Zajrzyj pod spod ?:)))
    • Gość: Pawel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:50
    • Gość: Kilof Re: Non Solo Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 17:44
      A mnie wciąż tam bardzo smakuje. A co robi i jaki jest właściciel g... mnie
      obchodzi!
    • very_martini Re: Non Solo Pizza 01.09.05, 15:26
      no to nie licz, tylko zadzwoń do PIPu i koniec

16%VOL
      22%VAT
      • Gość: z Re: Non Solo Pizza IP: *.aster.pl 01.09.05, 15:33
        Wiesz chetnie bym to zrobiła ale anonimowo a to nie wchodzi w rachube -pytałam :
        ( a tak sie boje :(
    • Gość: z Re: Non Solo Pizza IP: *.aster.pl 01.09.05, 19:10
      a moze złaczymy siły--wszyscy poszkodowani przez niego???
      • Gość: tup Re: Non Solo Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:07
        I pizzą w ryja!
    • Gość: z Re: Non Solo Pizza IP: *.aster.pl 03.09.05, 09:55
      www.nonsolopizza.co.nz/index2.htm PLAGIAT!!!!!
      • Gość: klient Re: Non Solo Pizza IP: *.chello.pl 06.09.05, 14:05
        To co tu państwo wypisujecie to naprawdę stek bzdur. To samo w wątku
        restauracji "A Modo Mio". Jedzenie w obu miejscach jest przepyszne, obsługa,
        jak i właściciel niezwykle sympatyczna. Jesteśmy tam z całą rodziną stałymi
        klientami i nigdy jeszcze nie spotkaliśmy się z jakimikolwiek objawami
        niesmacznego, bądź źle przygotowanego dania. Stosunki pań tam pracujących z
        szefem też przedstawiają się w jak najlepszym porządku.
        A brudna nagonka konkurencji (szczególnie odwołująca się do uczuć
        patriotycznych Polaków) jest naprawdę niesmaczna. Troche więcej tolerancji dla
        obcokrajowców. Chociaż z drugiej strony rozumiem rozgoryczenie w sytuacji, gdy
        w Non Solo jest zawsze tłum gości, a obok pusto.
        • an26d Re: Non Solo Pizza 06.09.05, 16:17
          Miałem się nie wtrącać, bo wątek jest juz nieco nudnawy, ale bardzo nie lubię
          pewnych rzeczy....
          Tak więc drogi kiencie lub też "Ago" z wątku pt. Najlepsze pizzerie -
          odwiedziłem A Modo Mio juz kilka razy odkąd tylko pojawiła się przy Grójeckiej.
          Oto wrażenia:
          Pizza: Wizyta pierwsza - bardzo miłe zaskoczenie na plus w porównaniu z Non
          Solow. Pizza wegetariańska, margherita - bardzo dobre. Choć uważam, że w Polsce
          jest w pizzeriach maniera sypania na pizzę wegetariańską wszystkich składników
          jakie są tylko dostępne (oprócz mięsa oczywiście). W A Modo Mio i Non Solo
          podobnie. A mozna mniej, a lepiej. Tak to robią we Włoszech.....
          Podejście drugie - margherita zdecydowanie gorsza (inny kucharz??) Inny smak
          sosu.... Calzone - może być, chociaż znowu się czepię jakości - proponuję
          stosować szynkę lepszej jakości. Pizza generalnie niedopieczona - może ze
          względu na to, że bardzo dużo osób (chociaż to nie usprawiedliwia kucharza...)
          Podejście trzecie - makarony - to co miało być numerem jeden w A Modo Mio -
          jest niestety najgorszym punktem programu. Nie będę wymieniał wszystkich, które
          próbowaliśmy (a było nas kilka osób). Generalna uwaga - mdłe i mało wyraziste
          sosy. No dobra, jednego sosu doczepię się szczególnie - w sosie z gorgonzolą
          dobrze byłoby wyczuć tę gorgonzolę a nie samą śmietanę.

Tak więc ogólna ocena - dobry. Wciąż jeszcze do bardzo dobrego brakuje sporo,
          zwłaszcza gdy mówimy o makaronach. Poza tym nie rozumiem, dlaczego Penne nie
          można zrobić, tylko są kupowane? Za trudne? Na tym polega włoska kuchnia......

Dodam tylko, że nie jestem z konkurencji, nadal będę chodził do A Modo Mio,
          gdyż rzeczywiście pizza jest dobra, ale definitywnie może być lepsza. Co do
          makaronów, to poczekam jednak na poprawę.
        • Gość: aaaby Re: Non Solo Pizza IP: *.aster.pl 06.09.05, 18:44
          Nie jestem z konkurencji tylko pracownikiem . i tak jak nie kupuje zabawek z
          Chin tak bojkotuje te lokale ze wzgledu na brak szacuknu do ludzi tam
          pracujacych .Byc moze ta sprawa zainteresuja sie odpowiednie urzedy i prasa .
          • bigmaciek Re: Non Solo Pizza 06.09.05, 21:52
            Gość portalu: aaaby napisał(a):

> Nie jestem z konkurencji tylko pracownikiem . i tak jak nie kupuje zabawek
            z
            >
            > Chin tak bojkotuje te lokale ze wzgledu na brak szacuknu do ludzi tam
            > pracujacych .Byc moze ta sprawa zainteresuja sie odpowiednie urzedy i prasa .

Rozumiem że bojkotujesz samego siebie:) Pozdro.
            • Gość: aaby Re: Non Solo Pizza IP: *.aster.pl 07.09.05, 08:54
              Nie bojkotuje samego siebie.........pracujac tam , wiem co sie dzieje i dlatego
              to pisze.Szukam innej pracy i jak tylko cos mi sie uda znalezc odchodze .nie
              stac mnie niestety na rzucenie w ch... roboty i siedzenie w domu :(
              • an26d Re: Non Solo Pizza 07.09.05, 10:49
                Pozwolę sobie jeszcze raz zabrać głos w tej "dyskusji", choć zbaczamy mocno z
                tematu.

Nie znam sytuacji w jakiej podejmowałeś pracę, ale wg. mnie wiedziałeś co Cię
                czeka i za jakie pieniądze idziesz pracować. Jeśli coś się Ci się nie podobało -
                nie trzeba było zaczynać. Jeśli warunki zmieniły się w trakcie pracy - to
                chyba masz jakąś umowę? Jeśli nie masz - to wracamy do punktu wyjścia - po co
                zaczynałeś? Wtedy warunki były ok, a teraz nie?
                Ten post właściwie nadaje się na forum Praca a nie Restauracje
        • Gość: XXX [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 17:12
        • Gość: klientka Re: Non Solo Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:06
          chyba dawno jednak nie byl Pan w non solo albo jest Pan wyjątkowo dobrze
          traktowany. Być może wszystko zależy od wysokości płaconych rachunków. Byłam
          kiedyś stałą klientką non solo i byłam z niej bardzo zadowolona. Smakowało mi
          wszystko. Niestety ostatnio jakość się znacznie pogorszyła. W proponowanych
          zestawach nie dostaje się wszystkich składników (trzeba się dopominać, jednak
          nie ma zwyczaju wymiany porcji, jedynie dodawania brakujących składników).
          Panie kelnerki rzeczywiście nie mogą się doczekać, żeby zabrać talerze,
          ostatnio nie zdążyłam dopić herbaty. To co piszę to nie złośliwość albo
          niewłaściwie pojęte uczucia patriotyczne (!) Osobiście bardzo ubolewam nad
          pogarszaniem się usług w kiedyś mojej ulubionej knajpce. To co robi właściciel
          mnie nie obchodzi, to jego sprawa, ale oczywiście to jak traktuje swoich
          pracowników i jak przestrzega kodeksu pracy powinno zainteresować odpowiednie
          instytucje. Mnie chodzi jednak przede wszystkim o jakość usług, za które płacę.
          A jakoś jest niestety coraz gorsza.
    • Gość: kida Re: Non Solo Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 15:01
      Non Solo to kiedys byl super lokal. Ostatnio wydawalo mi sie ze trwa jakas
      dziwna nagonka na Non Solo, az do dzis... Kiedy to zamowilem makaron Greca i
      dostalem makaron z sosem pomidorowym... jednak zabraklo kilku waznych
      skladnikow, a gdy sie upomnialem o ser feta to pani zaproponowala ze dorzuci mi
      go... tak wiec po chwili dostalem ten sam makaron co chwile wczesniej z kilkoma
      kawalkami sera feta i z cebula! To chyba jednak skandal! Zawsze mi tu smakowalo
      ale teraz poszukam ciekawszych miejsc... Nie wspomne o herbacie, ktora
      zamowilem, a jak sie okazalo oszczednosci nonsolo siegaja takze wrzacej wody bo
      filizanka napelniona byla do polowy! Szkoda gadac (a wlasciwie tam jadac)!
    • Gość: kkk Re: Non Solo Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:39
      ogromna wiekszosc komentarzy na tej stronie naprawde mnie przerazila...to
      przykre ze sami pracownicy maja tak zle zdanie o restauracji w ktorej
      poracuja...jesli im cos nie pasuje niech sie po prostu zwolnia a nie robia
      antyreklame dla naprawde swietnych restauracji...pracowalam w amodo mio, i nie
      narzekalam, atmosfera w pracy byla bardzo mila, zarowno jesli chodzi o
      wspolpracownikow jak i o gosci ktorzy zawsze byli zadowoleni z naszych
      uslug...rzadko kiedy spotkalam sie z tym ze komus cos nie smakowalo, a wrecz
      przeciwnie oceniali wszystko w samych superlatywach...az zal mi bylo
      odchodzic...co do wlascicieli to sa naprawde mili ludzie, tylko jest taka jedna
      zasada ze jesli ty jestes w porzadku i fair to oni tez beda...inaczej nie
      oczekuj zbyt wiele...przestancie sie czepiac waltera, jakbyscie mieli mu za zle
      ze zarabia w polsce pieniadze!! nie wem czy to zazdrosc czy jakas ksenofobia!!
      pozdrawiam i zapraszam do amodo mio lub non solo, bo naprawde jedzenie jest
      swietne zarowno makarony jak i pizza...
      • Gość: b Re: Non Solo Pizza IP: *.aster.pl 27.09.05, 21:44
        Pracowałas? i co sie stało ze juz nie pracujesz ;)
    • Gość: sa Re: Non Solo Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:37
      wezwijcie Leppera!
      • Gość: pl Re: Non Solo Pizza IP: *.chello.pl 04.10.05, 22:43
        a ja znów byłam w swojej ulubionej restauracji. Non Solo. Jak zwykle pyszne
        spagetti zjadłam, aż szkoda mo było, że tak szybko się skończyło... ;)
        Nie rozumiem zupełnie większości powyższych wypowiedzi, bo jeszcze nie
        widziałam nigdy, żeby panie kelnerki nad kimś stały i czekały aż wyjdzie! Wręcz
        przeciwnie, odkąd pan właściciel założył swoją trzecia restaurację A Modo Mio,
        jest znacznie luźniej, zawsze jakiś stolik wolny, więc można sobie tam
        spokojnie siedzieć i wypić np. pyszną kawę (goraco polecam!). A to, że tam
        zawsze dużo ludzi to chyba raczej świadczy na korzyść tej knajpy... bo dziwne
        by było gdyby ludzie tam przychodzili żeby się męczyć i jeść coś co wg
        powyższych wypowiedzi jest niejadalne.
        Jeszcze chciałam dodać przy okazji, że regularnie widuję tam dużo tych samych
        twarzy, czyli zapewne ludzi, którzy tam chętnie wracają. Kelnerki też w
        większości pracują te same, czyli chyba ich tak źle się tam nie traktuje, bo
        inaczej by uciekły!
        Pozdrawiam wszystkich i naprawdę polecam Non Solo!!!
    • Gość: anna Re: Non Solo Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 20:56
      mhyyy... mam rózne odczucia co do tego miejsca.. jednaqk ze odczucie wobec
      pizzy nie zmieniało mi się nigdy .. pizza jest pyszna i bardzo smaczna naprawde
      jest wyjątkowa mhyy...nawet gdy przychodze w godzinach najwiekszego ruchu moje
      zamowienie zostaje bardzo szybko zrealizowane... duzy szacunek dla
      pizzera...nie dosc ze jest przystojny to jeszzce robi pyszne pizze... szczerze
      mowiąc zawsze mam wieksza chrapke na niego niz na ta pizze i dla niego własnie
      tam przychodze... ale pizze gorąco polecam...
    • Gość: Maciek Re: Non Solo Pizza IP: *.sggw.waw.pl 05.10.05, 23:28
      a ja chcialem wspomniec o najmniejszym lokalu na Chmielnej 26. Pizza jest
      zawszze dobra, nie trzeba szukac w niej dodatkow, tloków też nie ma. Obsluga jak
      najbardziej w porządku, pizzerem jest kobieta(!!) i ciastem rzuca nie gorzej od
      jednego faceta, oraz MIkołaj z którym zawsze można pogadać czekając na jedzenie.
      jedyna uwaga dla nowych bywalców- niezniechecajcie sie mala pizzą na blacie bo
      duża jest lepsza od tej w Non Solo.szczerze polecam
      • Gość: acek Non Solo Pizza pikuje w dol... IP: *.product / 62.233.238.* 06.10.05, 15:12

no niestety mam podobne odczucia, ze pikuje w dol... a pizza juz dawno nie jest
        najlepsza...

kolejna knajpka do skreslenia.. niestety..

a
    • Gość: as Re: Chmielna- nieapetyczny lokal IP: 83.238.15.* 08.10.05, 17:17
      A ja uważam Waltera za bardzo sympatycznego gościa, a do łóżka Mu nie zaglądam -
      tak jak On mi...
    • Gość: as2 Re: Chmielna- nieapetyczny lokal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 13:16
      A może to pracownicy są okropni? leniwi?
    • Gość: roman mateusz odezwij sie do mnie IP: *.crowley.pl 12.10.05, 17:23
      kabareciarz@poczta.fm
    • Gość: hoł Re: Non Solo Pizza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.05, 22:42
      co tak cicho w tym ...swego czasu burzliwym temacie?
    • Gość: autor Re: Non Solo Pizza IP: *.chello.pl 11.11.05, 11:36
      chyba coś z tym wszystkim mocno ściemniacie! Bo tych niby waszych reakcji coś
      nie widać!
      Tak btw- jeśli jesteście rzeczywiście konkurencją, to może po prostu pomyślcie
      o przeniesieniu waszego lokalu w inne miejsce...???
    • Gość: renif Re: Non Solo Pizza IP: *.chello.pl 11.12.05, 12:35
      dlaczego jeśli jedzenie tam jest przeterminowane, to nigdy nie bolał mnie
      brzuch? Dlaczego widzę ciągle wiele tych samych osób wracających do Non Solo
      jeśli jedzenie miałoby być przeterminowane/tłuste/niedobre????
      Dlaczego wreszcie za każdym razem kiedy przychodzę tam od 2 lat, widzę tę samą
      obsługę? I to zarówno przy kasie i przy przygotowywaniu pizzy, jak i kelnerki?
      I na koniec taka mała uwaga do przedmówcy - w języku polskim występuje
      również "ó".
      • very_martini Re: Non Solo Pizza 11.12.05, 18:47
        > dlaczego jeśli jedzenie tam jest przeterminowane, to nigdy nie bolał mnie
        > brzuch?

bo nigdzie nie jest napisane, że od przeterminowanego jedzenia ma boleć brzuch.

16%VOL
        22%VAT

• Gość: zadowolony Re: Non Solo Pizza IP: *.aster.pl 21.04.06, 12:59
          czytam niektóre negatywne opinnie o Non Solo (Grójecka 20C bo jest też drugie) i
          zastanawiam się o co tu chodzi. Chyba o zawiedzioną konkurencję (np. gdy w Non
          Solo nie można znaleźć stolika, w Dominos drzwi obok prawie wszystkie są wolne a
          chętnych nie ma).

Mieszkam obok więc do Non Solo wpadam co najmniej raz w tygodniu

i jest tak:

- pizza najlepsza w mieście, ciasto jest miękkie i ma własny smak, ser jest
          mozarellą a nie ementalerem czy inną goudą.
          - makarony jak dla mnie porcje za małe ale też są ok, za każdym razem były
          ugotowane al dente, dobry smak itp Raz gdy makaron wylądował na stole nieco zbyt
          przestudzony (nawet mi się to zdarza przy gotowaniu dla gości) bez słowa
          wymieniono go na nowy i ciepły (nie wylądował w mikrofali bynajmniej).
          - polecam wino stołowe czerwone sprzedawane na karafki albo kieliszki, bardzo mi
          smakuje choć nie wiem co ta marka i czy w ogóle ma markę. Jest po prostu
          wspaniałe i wpadam tam często tylko dla tego wina. nie znam sie na winach, nie
          jestem ich smakoszem ale z win, na które mnie stać i które pijam to jest jedno z
          najlepszych
          - nigdy nie spotkałem się z niegrzeczną obsługą, co więcej mimo szybkiego tempa
          w jakim Panie muszą się uwijać znajdują czas na uśmiech, nigdy nie wymuszano na
          mnie presji szybkiego opuszczenia stolika - nawet w największym tłoku
          - pizza podawana jest w tempie expresowym jak na warunki zatłoczonego z reguły
          lokalu

jest to opinia niezależnej od właścicieli czy pracowników lokalu osoby. podpiszę
          się nawet prawdziwym imieniem i nazwiskiem: Marcin Grabski

wystawiam temu lokalowi największą rekomendacją (przynajmniej na tą chwilę :)
          • siliana1 Re: Non Solo Pizza 21.04.06, 17:50
            jezu - ja zadna konkurencja. pizza byla po prostu obrzydliwa.
            • Gość: Franek Re: Non Solo Pizza IP: *.aster.pl 06.12.06, 15:23
              Najlepsza to była kiedyś....., aktualnie najlepsze są Campania Del Sol. Rimini
              na roentgena i Dolce far niente na kabatach
    • gale dziwne to Twoje poparcie... 11.12.06, 08:04
      > Popieram rozgotowane makarony

Ja nie popieram rozgotowanych makaronów. Makaron powinno podawać się al dente.
    • gale Re: Non Solo Pizza 11.12.06, 08:06
      > nie można traktować pracowników jak najemników

To jak ma traktować pracowników najemnych? Jak krasnoludki? Najemników należy
      traktować jak najemników.
    • Gość: patron Re: pracowalem w non solo i amodo... przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:57
      wierny bezapelacyjnie do ostatniego dnia. mojego albo jej.

taki pracownik to skarb.
      • Gość: jolo Re: pracowalem w non solo i amodo... przeczytaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:56
        Byłem niedawno w A Modo Mio. trzymają poziom, ludzi sporo. Smacznego!
    • Gość: bebe najlepsza pizza w miescie IP: *.chello.pl 30.04.07, 09:49
      a ja uwazam ze w non solo mozna zjesc najlepsza pizze w warszawie!!!!
      • marghe_72 Re: najlepsza pizza w miescie 07.05.07, 15:04
        Gość portalu: bebe napisał(a):

> a ja uwazam ze w non solo mozna zjesc najlepsza pizze w warszawie!!!!

eee tam

jest zjadliwa, nic poza tym

najlepszą robi Enzo
        • Gość: Adam Holonek Re: najlepsza pizza w miescie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:51
          Marge, Ty już dawno miałaś iść do Rusticoni na Wilczą, a tylko cały czas
          wcinasz w podłych warunkach u Enzo...!!?
          • marghe_72 Re: najlepsza pizza w miescie 08.05.07, 14:33
            Uparty jesteś :)
            Warunki mnie mało interesują
            interesuje mnie jedzenie, a co jak co ale lepszej pizzy niż u Enzo w Warszawie
            nie jadłam.
            Rusticoni ma stanowczo za wysokie ceny. Makarony za 30 - 50 zł? Caprese za
            30??? Poszaleli lekko
            Dziękuję, wolę sobie zrobić w domu :)
        • Gość: Piano Re: najlepsza pizza w miescie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:24

Kto/co to jest ten/to ENZO?
          • marghe_72 Re: najlepsza pizza w miescie 08.05.07, 14:36
            Knajpka Bella Italia na Bródnie
            Enzo to właściciel i pizzaiolo
            sądząc po ilosci stołujących się tam Włochów to pizzę robi dobrą ;-)
            z tych , które dane mi było zjeśc w Warszawie - jego jest najlepsza. I
            najtańsza :)
            • Gość: an26d Re: najlepsza pizza w miescie IP: *.ajm.pl 09.05.07, 10:41
              A gdzie konkretnie na Bródnie. Nie mogę znaleźć w internecie.......
              • bob-budowniczy Re: najlepsza pizza w miescie 14.05.07, 12:40
                Z przykrością muszę powiedzieć, że pizza na Brudnie może i nie jest najgorsza,
                ale zjada się ją praktycznie na ulicy, w podejrzanym towrzystwie a już obsługa
                przekracza wszystkie granice niekompetencji i ignorancji. Jeżeli ktos lubi
                klimat rodem z PRL-owskich barów mlecznych to serdecznie zapraszam!
                • marghe_72 Re: najlepsza pizza w miescie 15.05.07, 13:13
                  bob-budowniczy napisał:

> Z przykrością muszę powiedzieć, że pizza na Brudnie może i nie jest
                  najgorsza,
                  > ale zjada się ją praktycznie na ulicy, w podejrzanym towrzystwie a już
                  obsługa
                  > przekracza wszystkie granice niekompetencji i ignorancji. Jeżeli ktos lubi
                  > klimat rodem z PRL-owskich barów mlecznych to serdecznie zapraszam!

Bródnie
                  lokal faktycznie nieciekawy, o czym wspominałam niejednokrotnie
                  obsługa zmienia się zbyt czesto.. kiedyś było lepiej
                  jesli podejrzanym towarzystwem jest m.innymi Gajos to faktycznie, lepiej nie
                  bywać. Przesadzasz i to grubo. Tez niespecjalnie czyję się podejrzana...
                  tam się chodzi,zeby zjeśc dobrą pizze, nic poza tym

a adres, budynek stoi na rogu Kondratowicza i jakiegoś dywizjonu, ale adres ma
                  Kondratowicza... 18 o ile mnie pamięc nie myli. Tuż przy Ratuszu
                  • an26d Re: najlepsza pizza w miescie 17.05.07, 13:23
                    Byłem w okolicy Bródna, więc pymyślałem wpadnę do tej wychwalanej pizzerii.
                    Znalazłem, 12:20, otwieram drzwi i ......
                    - Nieczynne - usłyszałem od jednej z Pań krzątającej się po lokaliku.
                    - A od której otwarte? - spytałem wycofując się i próbując dojrzeć w okolicy
                    drzwi informację o godzinach otwarcia (której oczywiście nie było)
                    - NIe ma szefa, nie wiemy o której przyjdzie - odpowiedziała mi ta sama osoba.

Rzuciłem okiem na lokal i pośpiesznie wyszedłem. Stanąłem przed drzwiami
                    jeszcze raz upewniając się czy nie ma informacji o godzinach pracy. Nie udało
                    się takowej odnaleźc. W międzyczasie trzy inne osoby chciały wejść do pizzeri i
                    tak samo szybko z niej wychodziło.

Tak więc może i pizza pyszna, szkoda tylko, że nie można jej zjeść.
                    A tak na marginesie - nie wiem czy Włosi nie obrazili by się gdyby pisano, że
                    jest Włoska pizza w lokalu bez pieca opalanego drzewem. Z tego co zauważyłem w
                    przybytku Enzo czysta elektryka......
                    • marghe_72 Re: najlepsza pizza w miescie 25.05.07, 13:40
                      an26d napisał:

> Byłem w okolicy Bródna, więc pymyślałem wpadnę do tej wychwalanej pizzerii.
                      > Znalazłem, 12:20, otwieram drzwi i ......
                      > - Nieczynne - usłyszałem od jednej z Pań krzątającej się po lokaliku.
                      > - A od której otwarte? - spytałem wycofując się i próbując dojrzeć w okolicy
                      > drzwi informację o godzinach otwarcia (której oczywiście nie było)
                      > - NIe ma szefa, nie wiemy o której przyjdzie - odpowiedziała mi ta sama osoba.
                      >
                      > Rzuciłem okiem na lokal i pośpiesznie wyszedłem. Stanąłem przed drzwiami
                      > jeszcze raz upewniając się czy nie ma informacji o godzinach pracy. Nie udało
                      > się takowej odnaleźc. W międzyczasie trzy inne osoby chciały wejść do pizzeri

to kolejny feler tej knajpki
                      Enzo czasem jest czasem go nie ma
                      Też mi to bardzo nie odpowiada
                      • Gość: kasia Re: najlepsza pizza w miescie IP: 62.233.167.* 23.09.08, 12:10
                        no dla mnie ten cały enzo to porażka. zwykly placek, bez polotu,
                        naprawde nie wiem co tam koleżanka w niej wychwala. ot pizza, która
                        niczym się nie wyróznia. Moim skromnym zdaniem najlepsza jest na
                        Grochowie w Incanto, ale to rzecz gustu.
                        • Gość: Ania Re: najlepsza pizza w miescie IP: *.aster.pl 23.09.08, 23:33
                          To, co napisał pan Nowak jest żałosne. Nasuwa mi się pytanie, czy
                          ten człowiek wie coś o włoskiej kuchni? Pizza i makaron bliskie
                          ideału. Znam ten lokal bardzo dobrze. Chodziłam tam przez dwa lata
                          kilka razy w tygodniu. Nie wiem, czy będę tego pana czytać? --Jednak
                          nie.
                          • Gość: Ben Hauer Re: najlepsza pizza w miescie IP: *.ip.netia.com.pl 24.09.08, 12:17
                            2005-07-21

Aniu, to data powstania artykułu.

Czy jesteś blondynką?

• Gość: Ania Re: najlepsza pizza w miescie IP: *.aster.pl 24.09.08, 18:31
                              Ben Hauer, czy jesteś blondynem? Do tego lokalu chodziłam właśnie w
                              tym roku, który podałeś. Dokładnie w tym roku, w którym ta recenzja
                              była pisana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka