Dodaj do ulubionych

palący kierowcy ZTM

IP: *.chello.pl 08.08.05, 11:12
Proszę o sugestię jaki sposób można uporać się z kierowcami ZTM lekceważacymi
pasażerów i palącymi papierosy w trakcie jazdy?
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: palący kierowcy ZTM 08.08.05, 11:17
      Zwrócić im uwagę, jak nie poskutkuje, skarga do ZTM.
      • Gość: WOT53 Re: palący kierowcy ZTM IP: *.aster.pl 11.08.05, 10:54
        Mozesz mi wyjaśnic co oznacza skrót ZTM,bo o ile wiem to jest tylko MZA.A tak
        na marginesie to Kaczynski miał zlikwidować ten tzw. ZTM.
        • Gość: dermalamor Re: palący kierowcy ZTM IP: *.chello.pl 11.08.05, 11:31
          ZTM - Zarząd Transportu Miejskiego, komórka organizacyjna Urzedu Miasta
          Stołecznego Warszawy powołana do zarządzania i organizacji transportu zbiorowego
          w stolicy, do niej należy utrzymanie przystanków, wydawanie zezwoleń na
          korzystanie z nich, ustala rozkłady, organizuje przetargi na obsługę linii. Nie
          świadczy usług przewozowych, nie posiada własnych autobusów ani innych środków
          transportu zbiorowego.
          MZA - Miejskie Zakłady Autobusowe, przewoźnik działający na zlecenie ZTM,
          zajmuje się także wynajmem autobusów, własność UM.
          TW - Tramwaje Warszawskie, przewoźnik działający na zlecenie ZTM, także wynajem
          zabytkowych (i nie tylko) tramwajów, organizator linii konnego Omnibusu,
          Tramwaju Wodnego, w przyszłości także Tramwaju Konnego. Te imprezy nie są
          zlecane przez ZTM i dochód z nich trafia do kasy spółki TW. Własność UM.
          Pozatym jeszcze: ITS Michalczewski, Connex Warszawa, PPKS Grodzisk Mazowiecji i
          Mobilis - prywatni przewoźnicy obsługujący własnymi autobusami linie będące pod
          nadzorem ZTM.

Mam nadzieję że teraz już wszystko jasne i nikt nie będzie mylił tych firm i
          instytucji ze sobą, bo wielokrotnie czytam o "kierowcach ZTM" albo skargio na
          złe rozkłady MZA. A to pomylenie kompetencji.
    • Gość: wit Re: palący kierowcy ZTM IP: *.aster.pl 20.08.05, 11:21
      Śmierdzący pasażerowie ZTM..To jest problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka