Gość: jarrot IP: *.chello.pl 08.08.05, 11:12 Proszę o sugestię jaki sposób można uporać się z kierowcami ZTM lekceważacymi pasażerów i palącymi papierosy w trakcie jazdy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: palący kierowcy ZTM 08.08.05, 11:17 Zwrócić im uwagę, jak nie poskutkuje, skarga do ZTM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOT53 Re: palący kierowcy ZTM IP: *.aster.pl 11.08.05, 10:54 Mozesz mi wyjaśnic co oznacza skrót ZTM,bo o ile wiem to jest tylko MZA.A tak na marginesie to Kaczynski miał zlikwidować ten tzw. ZTM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dermalamor Re: palący kierowcy ZTM IP: *.chello.pl 11.08.05, 11:31 ZTM - Zarząd Transportu Miejskiego, komórka organizacyjna Urzedu Miasta Stołecznego Warszawy powołana do zarządzania i organizacji transportu zbiorowego w stolicy, do niej należy utrzymanie przystanków, wydawanie zezwoleń na korzystanie z nich, ustala rozkłady, organizuje przetargi na obsługę linii. Nie świadczy usług przewozowych, nie posiada własnych autobusów ani innych środków transportu zbiorowego. MZA - Miejskie Zakłady Autobusowe, przewoźnik działający na zlecenie ZTM, zajmuje się także wynajmem autobusów, własność UM. TW - Tramwaje Warszawskie, przewoźnik działający na zlecenie ZTM, także wynajem zabytkowych (i nie tylko) tramwajów, organizator linii konnego Omnibusu, Tramwaju Wodnego, w przyszłości także Tramwaju Konnego. Te imprezy nie są zlecane przez ZTM i dochód z nich trafia do kasy spółki TW. Własność UM. Pozatym jeszcze: ITS Michalczewski, Connex Warszawa, PPKS Grodzisk Mazowiecji i Mobilis - prywatni przewoźnicy obsługujący własnymi autobusami linie będące pod nadzorem ZTM. Mam nadzieję że teraz już wszystko jasne i nikt nie będzie mylił tych firm i instytucji ze sobą, bo wielokrotnie czytam o "kierowcach ZTM" albo skargio na złe rozkłady MZA. A to pomylenie kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: palący kierowcy ZTM IP: *.aster.pl 20.08.05, 11:21 Śmierdzący pasażerowie ZTM..To jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś