Dodaj do ulubionych

Zdrowa żywność

IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 07:04
Gdzie w Warszawie są sklepy ze zdrową żywnością? Ja znam tylko ten na bazarku
przy Ekologicznej na Ursynowie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: rena@post.pl Re: Zdrowa żywność IP: *.centrala.kbsa / 10.1.11.* 24.09.02, 11:26
      na stronie www.vege.pl znajdziesz pelna ich liste - w wwie jest ich az 31 :)
      • mjunhy Re: Zdrowa żywność 24.01.15, 10:08
        Ja pracuję w branży żywnościowej. Byłem na terenie byłego PGR-u gdzie hoduje się trzodę chlewną. Jest to duże gospodarstwo rolne wybudowane około 60 lat temu. Ściany wyłożone płytami azbestowymi, dach azbestowy, osad z komina na dachu spływa do pojemnika na wodę która wykorzystują do produkcji żywności dla zwierząt, koryto doprowadzające wodę do zwierząt też wykonane z azbestu, rury wodne wewnątrz ołowiane. Jak by było tego mało to niedaleko jest spalarnia śmieci i opadające drobinki pyłu szczególnie w nocy. Jeśli ktoś ma jeszcze nadzieję że polska żywność jest zdrowa to jest w głębokim błędzie bo mięso jest na pewno rakotwórcze. Tyle mówi się o ekologii i CO2, niema pieniędzy na nowe inwestycje, niema pieniędzy na remonty, niema szans na kredyt i jest coraz gorzej a rząd nie robi nic. Gdzie trafiają szumnie ogłaszane, wielkie pieniądze z Unii Europejskiej na remonty i nowe ekologiczne inwestycje. Przerażające jest to że są pieniądze na budowę stadionów, metra, wysokich biurowców a niema pieniędzy na to co najważniejsze tymczasem w lawinowo warszawie rośnie liczba milionerów i może jest czas by się przyjrzeć tej patologii bo jedni zarabiają za dużo a inni pracujący nie mają minimum socjalne. To są skutki zapisów prawnych z lat 60-tych nie aktualizowanych. Za nami aż 20 lat skorumpowanych przemian w tym 10 lat Polski w Unii Europejskiej i mamy zacofane prawo, mamy ogromne zaległości prawne względem Unii Europejskiej, mamy brak wielu pilnych, potrzebnych przepisów, ustaw rozporządzeń. Tyle nam obiecywano i gdzie są te wielkie reformy ? Pani Kopacz boi się Górniczych Związków Zawodowych, obecnie nic nie robi i tylko chce dotrwać jakoś do następnych wyborów. Pan prezydent robi dobrą minę do złej gry.
        • aktyntasza Re: Zdrowa żywność 02.03.15, 18:57
          pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,136159,17507577.html#MTstream

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka