jarekd5 03.11.05, 09:07 Witam wszystkich. Przejeżdżałem obok naszej budowy i jestem zaniepokojony postępem robót - szczególnie elewacji zewnętrznej i wejścia głównego do budynku. Czy ktoś zna więcej szczegółów na ten temat ? Pozdrawiam JarekD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perkin123 Re: Postęp robót na budowie. 03.11.05, 10:02 To prawda ja bylem w srodku ale jeszcze duzo jest do zrobienia klatki nie sa pomalowane wejscia nie zamontowane i raczej widac spore opoznienie. Odpowiedz Link Zgłoś
czekiera Re: Postęp robót na budowie. 03.11.05, 19:18 To trochę dziwne, bo przez cały czas byli z pracami na bieżąco, a nawet mieli lekkie wyprzedzenie. W każdym razie od połowy miesiąca będą odbywały się wizytacje w lokalach mieszkalnych - czyli one, jako takie na pewno w większości są już gotowe, a pozostaje tylko kwestia "części wspólnych". Mnie zastanawia bardziej kwestia, kiedy będzie można wejść ze swoją ekipą do lokalu - bo chyba terminy odbioru mieszkań są owiane tajemnicą. Na zebraniu było coś wspominane, że sam blok to pewnie będzie oddany do zasiedlenia w okolicach połowy stycznia. Czy ktoś może się orientuje, jak się sprawy takich terminów przedstawiają? Dodam, że w umowie mam wpisany 31 listopad, jako planowany termin zakończenia inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
jarekd5 Re: Postęp robót na budowie. 08.11.05, 09:20 Dzwoniłem wczoraj do spółdzieli. Mam odpowiedź, że w momencie dostania kluczy można wejść z ekipą remontową ( 14/15 grudzień ). Natomiast oficjalnie termin zasiedlenia budynku - zamieszkania, będzie w okolicach przełomu styczeń - luty dokładnej daty mi nie podano. Jarek D Odpowiedz Link Zgłoś
nikowinka Re: Postęp robót na budowie. 09.11.05, 13:29 Podobno niektórzy dostali juz zaproszenia do przegladu technicznego na połowe listopada. Szkoda, że te klucze tak późno. O ile z samym remontem mozna poczekać, to z zakupami, majac na uwadze odliczenia ulgi, nalezy sie spieszyc , tylko gdzie gromadzic te materialy? Niestety ani klatki , ani otoczenie nie wyglada najlepiej i nie widac końca. Tegoroczna, długa i ciepła jesień sprzyja pracom ogrodniczym. Szkoda, że nie udalo sie jeszcze w tym roku posadzic drzew i krzewów, wówczas juz od wiosny byłoby ładnie i zostałyby tylko trawniki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaonna Re: Postęp robót na budowie. 11.11.05, 09:53 ja naleze do tych, ktorzy dostali zaproszenie na przeglad techniczny. Zastanawiam sie tylko czy to jest rownoznaczne z wreczeniem kluczy? pewnie nie. Czy ktos wie moze cos wiecej? Probowalam sie przez dwa dni dodzwonic do spoldzielni ale nikt nie podnosil sluchawki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkoziol Re: Postęp robót na budowie. 13.11.05, 11:19 Witam, Jak sama nazwa wskazuje jest to tylko przeglad... i dobry moment na zglaszanie usterek. Odpowiedz Link Zgłoś