Dodaj do ulubionych

Postęp robót na budowie.

03.11.05, 09:07
Witam wszystkich.
Przejeżdżałem obok naszej budowy i jestem zaniepokojony postępem robót -
szczególnie elewacji zewnętrznej i wejścia głównego do budynku. Czy ktoś zna
więcej szczegółów na ten temat ?

Pozdrawiam

JarekD.
Obserwuj wątek
    • perkin123 Re: Postęp robót na budowie. 03.11.05, 10:02
      To prawda ja bylem w srodku ale jeszcze duzo jest do zrobienia klatki nie sa
      pomalowane wejscia nie zamontowane i raczej widac spore opoznienie.
    • czekiera Re: Postęp robót na budowie. 03.11.05, 19:18
      To trochę dziwne, bo przez cały czas byli z pracami na bieżąco, a nawet mieli
      lekkie wyprzedzenie. W każdym razie od połowy miesiąca będą odbywały się
      wizytacje w lokalach mieszkalnych - czyli one, jako takie na pewno w większości
      są już gotowe, a pozostaje tylko kwestia "części wspólnych".

Mnie zastanawia bardziej kwestia, kiedy będzie można wejść ze swoją ekipą do
      lokalu - bo chyba terminy odbioru mieszkań są owiane tajemnicą. Na zebraniu było
      coś wspominane, że sam blok to pewnie będzie oddany do zasiedlenia w okolicach
      połowy stycznia. Czy ktoś może się orientuje, jak się sprawy takich terminów
      przedstawiają? Dodam, że w umowie mam wpisany 31 listopad, jako planowany termin
      zakończenia inwestycji.
      • jarekd5 Re: Postęp robót na budowie. 08.11.05, 09:20
        Dzwoniłem wczoraj do spółdzieli. Mam odpowiedź, że w momencie dostania kluczy
        można wejść z ekipą remontową ( 14/15 grudzień ). Natomiast oficjalnie termin
        zasiedlenia budynku - zamieszkania, będzie w okolicach przełomu styczeń - luty
        dokładnej daty mi nie podano.

Jarek D
        • nikowinka Re: Postęp robót na budowie. 09.11.05, 13:29
          Podobno niektórzy dostali juz zaproszenia do przegladu technicznego na połowe
          listopada.
          Szkoda, że te klucze tak późno. O ile z samym remontem mozna poczekać, to z
          zakupami, majac na uwadze odliczenia ulgi, nalezy sie spieszyc , tylko gdzie
          gromadzic te materialy?
          Niestety ani klatki , ani otoczenie nie wyglada najlepiej i nie widac końca.
          Tegoroczna, długa i ciepła jesień sprzyja pracom ogrodniczym. Szkoda, że nie
          udalo sie jeszcze w tym roku posadzic drzew i krzewów, wówczas juz od wiosny
          byłoby ładnie i zostałyby tylko trawniki.
    • jaonna Re: Postęp robót na budowie. 11.11.05, 09:53
      ja naleze do tych, ktorzy dostali zaproszenie na przeglad techniczny.
      Zastanawiam sie tylko czy to jest rownoznaczne z wreczeniem kluczy? pewnie nie.
      Czy ktos wie moze cos wiecej? Probowalam sie przez dwa dni dodzwonic do
      spoldzielni ale nikt nie podnosil sluchawki.
      pozdrawiam
      • kkoziol Re: Postęp robót na budowie. 13.11.05, 11:19
        Witam,
        Jak sama nazwa wskazuje jest to tylko przeglad...
        i dobry moment na zglaszanie usterek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka