Dodaj do ulubionych

Jakiego prezydenta chcą studenci

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 07:20
To przecież oczywiste, że Marek Balicki
Obserwuj wątek
    • Gość: Karoli Re: Jakiego prezydenta chcą studenci IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 04.10.02, 11:04
      Jako studentka wybieram Zbigniewa Bujaka
      • agata_29 Re: Jakiego prezydenta chcą studenci 04.10.02, 11:21
        A ja jako studentka chyba nie pójdę na wybory. Nie ma dla mnie odpowiedniego
        kandydata.
        • Gość: wojtekw Re: Jakiego prezydenta chcą studenci IP: 195.94.211.* 05.10.02, 19:33
          Nie ma kandydata idealnego. I chocby dlatego na wybory trzeba isc ;-)))
      • indris Informacje o Bujaku dla Karoli i innych studentów 04.10.02, 11:43
        Bujak od 1992 był działaczem i posłem na Sejm Unii Pracy. Jako jej działacz y
        reprezentował linię polityczną co najmniej krytyczną wobec UW w ogóle a
        Balcerowicza w szczególności. Ale w 1997 UP nie weszła do Sejmu. I Bujak
        przeszedł właśnie do UW, której szefem był akurat Balcerowicz i która była
        wtedy w koalicji rządzącej. I tak się złożyło, że natychmiast po tym przejściu
        został prezesem Głównego Urzędu Celnego. Zamienił więc lewicowe przekonania na
        rządową fuchę. Takich ludzi nazywano kiedyś sprzedawczykami (od
        zwrotu "sprzedać się").
        Jeżeli wiedząc o tym chcesz nadal głosować na tego osobnika, to jest to
        oczywiście Twoje obywatelskie prawo. Ale dobrze jest głosować świadomie.
        • Gość: Pedro Re: Informacje o Bujaku dla Karoli i innych stud IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 04.10.02, 15:13
          ZTCW Bujak opuścił UP nie w związku z przegranymi wyborami tylko w związku z
          tym ze odszedł z przywództwa Ryszard Bugaj a jego miejsce zajął Pol i zamiast
          lewicy alternatywnej do SLD zaczął budować partię włazidupców i Toudich przy
          księciuniu Millerze. A poszedł tam gdzie mu było najblizej ideowo i towarzysko -
          czyli do UW. W końcu wszyscy praktycznie jego styropianowi koledzy tam już
          byli.

I tak nie będę na niego głosowal ale nie lubię oczerniania za winy niepopełnione
          P.
          • indris Metamorfozy Bujaka 05.10.02, 14:57
            Jeżeli Bujakowi była bliska IDEOWO Unia Wolności, to co robił przez 5 lat w UP,
            której ideologia - przzynajmniej deklarowana - była co najmniej odległa, jeżeli
            nie przeciwstawna UW ? Kierunek zmian Unii Pracy był nie do wytrzymania również
            dla Bugaja i on też odszedł, ale nie do politycznych przeciwników i do tego na
            rządową chałturę.
            • Gość: wojtekw Re: Metamorfozy Bujaka IP: 195.94.211.* 05.10.02, 19:31
              Unia Pracy nie byla poczatkowo przeciwnikiem politycznym UW, wrecz przeciwnie -
              w bardzo wielu kwestiach jej program byl zgodny z mysleniem o spoleczenstwie i
              sprawach socjalnych jakie prezentuje UW. Chocby - UP bylo raczej liberalne
              swiatopogladowo - zas UW jest w tej chwili chyba najbardziej liberalna
              swiatopogladowo partia - UP zas nigdy nie praktykowalo wielkiej wojny z
              liberalizmem gospodarczym - liberalizmem gospodarczym bliskim UW. Roznice nie
              sa tak wiekie. Ja np. tez jestem sprzedawczykiem. Bo kiedys "kibicowalem" UP,
              teraz "kibicuje" UW - i zareczam - moje poglady znaczaco sie nie zmienily.
          • Gość: wojtekw Re: Informacje o Bujaku dla Karoli i innych stud IP: 195.94.211.* 05.10.02, 19:26
            Brawo za rozsadek! Ja bede na niego glosowac. I szanuje sposob w jakim Ty swoja
            opinie wyraziles. A od tych sprzedawczykow i innych bzdur tego typu robi mi sie
            juz niedobrze.
      • Gość: student Re: Jakiego prezydenta chcą studenci IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 05.10.02, 10:34
        Zbyszek Bujak
    • Gość: Zosia G. Re: Jakiego prezydenta chcą studenci IP: 193.0.73.* 04.10.02, 13:59
      Uważam, że to rewelacyjny pomysł. Z pewnością przyjde na debate.
      Na pewno przyjdę na prawybory. Tak trzymać.
      • Gość: Niech Spoko, Indris IP: 217.197.165.* 04.10.02, 14:20
        Spoko. Jak widzisz, mimo patronatu GW nad impreza, Bujak nie zostal zaproszony.
        Onjuz umoczyl - tylko dowie sie o tym ostatni.
    • Gość: tomek Re: Jakiego prezydenta chcą studenci IP: *.piaskan.pl / 192.168.101.* 04.10.02, 15:40
      Tylko Marek Balicki
      • Gość: czyzunia Re: Jakiego prezydenta chcą studenci IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.10.02, 23:58
        niestudent. mlodziezy. a mjr.fydrych. bujak najpierw opuscil zsmp[bylo cos
        takliego].byl szefem zsmp w ursusie. oj komuch,komuch,pa.pa
        • Gość: Marek Re: Jakiego prezydenta chcą studenci IP: 5.2.1R* / *.prem.tmns.net.au 05.10.02, 08:30
          Trzymajmy sie tematu: Jakiego....
          A nie co kto, komu i kiedy.

Inteligentnego, organizatora, etyka, oczytanego, lidera, ale jak widac
          wiekszosc ma inne zapotrzebowanie.
    • Gość: :-)) Re: Jakiego prezydenta chcą studenci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 12:02
      Gość portalu: waldi napisał(a):

> To przecież oczywiste, że Marek Balicki

Uściślijmy jednak, o których studentów chodzi: bez watpienia o byłych studentów
      Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR, aktywistów ZSMP ze Smolnej no i o
      kwiat aktywu SZSP z Ordynackiej:-))
    • Gość: Lukasz Balicki jest najlepszy IP: 195.116.133.* 14.10.02, 11:40
      i bede na niego glosowal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka