corgan1 19.12.05, 18:06 Bo chyba wszyscy przyjezdni wyjadą do domów rodzinnych na święta. Potem wrócą i znowu zrobi się tłoczno, za to nawiozą wałówki - kiełbasy, kaszanki, ciast, smalec w słoikach, może nawet wódkę albo bimber :) Będziecie tęsknić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przyjezdny Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.acn.waw.pl 19.12.05, 19:02 Wódki i bimbru nie będziemy tu przywozić, po co wieźć drzewo do lasu i odbierać zarobek warszawskim "babciom". A jak mi się zachce kaszanki, to poczytam twoje posty, albo zajrzę na forum siskomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 19:40 Za kilka dni obroty stracą pizzernie i kebabownie oraz McDonalds. Po supermarketach będzie można się przechadzać bez narażania sie na to, że ktoś z obłędem w oczach Cię rozjedzie wózkiem. Na drogach "F"asole nie będą ochlapywać ludzi na przystankach. Spadnie pobór prądu na Ursynowie, Tarchominie, Bemowie... Zmniejszy się również "obłożenie" warszawskich ścieków. Wreszcie będzie można odetchnąć pełną piersią. Ech... już się rozmarzyłem. -- Mów mi Zyzio, mała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza :) Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.chello.pl 19.12.05, 21:10 Nic dziwnego , że warszawiaków w innych miastach nie lubią ... Teraz widzę , że naprawdę mają powody ! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk A my Ciebie, Izo, lubimy 19.12.05, 21:21 Uwazam, ze powinnas pozbyc sie swych uprzedzen. I kompleksow. W koncu troche juz w Warszawie mieszkasz i niedlugo nikt nie pozna*, ze jestes z prowincji. *Poza Warszawiakami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: A my Ciebie, Izo, lubimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 21:24 Lubimy Izę za to, ze pracuje w Biedrońce za marne pieniądze. Ktoś w końcu tę pracę musi wykonywać! -- Mów mi Zyzio, mała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znam_karola Re: A my Ciebie, Izo, lubimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:17 Ale z ciebie baran. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psikus Re: A my Ciebie, Izo, lubimy IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 15:39 barab jak baran,ale jaki warsiawski !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: A my Ciebie, Izo, lubimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:14 Prowincja to bardziej sposób myślenia, niż miejsce zamieszkania, po tym co piszesz, wnioskuję, że równie dobrze mogłabyś mieszkać na totalnym zadupiu i czułabyś się jak u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wamaja@rogers.com Re: A my Ciebie, Izo, lubimy IP: *.sympatico.ca 20.12.05, 16:42 Warsawa nie jest jakims znowu COSMOPOLITAN City. Prowincje w Polsce piekniejsze niz Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faz Re: A my Ciebie, Izo, lubimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:41 to spadaj chamie z e stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. a my Cię sceptyku uwielbiamy choć nierozpoznajemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 11:39 > juz w Warszawie mieszkasz i niedlugo nikt nie pozna*, ze jestes z prowincji. > > *Poza Warszawiakami zebysmy też umieli pozniej lepiej poznac i uszanować, mamy plan za 10 lat was oznaczać. uznaliśmy że PrAdziad WarszawIakiem Autentycznie Narodzony (żeby się zmieściło - skrót 'PAWIAN') na plecach na pomarańczowym tle będzie najlepszy. Oczywiście bluzy z najlepszego jakościowo dresu. I małe logo w tym samym kształcie z przodu. To dla abnegatów z prowincji, którzy po arystokratycznym wyrazie mordki poznać nie umieją że z prawdziwym Warszawiakiem obcują ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p 19.12.05, 21:22 Prawdziwi Warszawiacy nie jezdza do innych miast. Wszystko maja na miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.acn.waw.pl 19.12.05, 21:28 i tu sie nie moge zgodzic nie ma morza nie ma piramid(chociaz Sfinksa juz mamy) nie ma Luwru nie ma Ermitazu to tylko pare przykladowych "nie ma" ale za to tylko Warszawa ma sebpla ps.jak go czytam,to zaczynam sie domyslac dlaczego reszta kraju nie lubi "rodowitych"-lyzka dziegciu beczke miodu moze zepsuc Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Przepraszam za kolegę 19.12.05, 21:33 Przepraszam wszystkich warszawiaków i przyjezdnych za zachowanie Kixxa. Nadepnąłem mu na odcisk w wątku o perfumach i cały świat naszemu koledze się zawalił. (To chwilowe. Jutro zmów uwierzy w siebie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Przepraszam za kolegę IP: *.acn.waw.pl 19.12.05, 21:36 no tak typowy sebpl wszystkiemu sa winni zydzi,cyklisci i kixx lustereczko powiedz przecie,kto jest najsliczniejszy na swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Od razu humor mi wraca, gdy ... 19.12.05, 21:37 czytam romansowe wątki Sebka i Kixxa. Tak trzymajcie panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Przepraszam za kolegę 19.12.05, 21:44 Kixx mi jest coś winien? Przeprosiny? Piwo? Dobre rady? Zachodzę w głowę co to może być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrześGajowniczek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: Przepraszam za kolegę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 21:45 Gość portalu: kixx napisał(a): > lustereczko powiedz przecie,kto jest najsliczniejszy na swiecie? I co Ci lustereczko powiedziało? -- Mów mi zyzio, mała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wy0540 Re: Przepraszam za kolegę IP: *.acn.waw.pl 19.12.05, 22:31 szchizo meczy? Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p 19.12.05, 21:35 Morze. Masz racje, ale to jest tylko kwestia chwili. Mam nadzieje, ze niedlugo Warszawa bedzie "od morza do morza". Piramidy byly! Byl caly najazd piramid. Najpopularniejsze byly marmurkowe. Wraz z piramidami przylazly do nas arafatki. Wtedy akurat jakos zbiegla sie moja repatriacja, i oczom nie moglem sie nadziwic. Potem juz przywyklem. Ale zgadzam sie. Calosciowo jeszcze nam troche brakuje. Nadrobimy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza :) Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.chello.pl 19.12.05, 22:28 Ale o warszawiakach w innych miastach mówią i na innych forach piszą ,Bike ... Tak na marginesie , jestem warszawianką od czterech pokoleń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokl Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:39 tylko rdzenny warszawiak czuje sie dumny z tego miasta reszta to "fasole" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topor Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:38 hehhe ..dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Kaszanka na forum Siskomu 20.12.05, 09:17 Hahahahaha, no cool, dawno się tak nie uśmiałem - :))))))) <ok> !! i teraz się pewnie jakis vampi_r odezwie, że on kaszanki nie jada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psikus Re: Kaszanka na forum Siskomu IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 15:46 vampir sie nie odezwie. poszedł do rodziny w poznańskie. tydzień wczesniej bo mu autostrady pod chałupę nie podciagnęli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: port Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:38 Wies na Wies >--->> i wara chamie od stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emoka Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:53 najlepiej wogole niewracaj do stolicy , zobisz Nam duza przysługe "fasolko" Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p 19.12.05, 21:38 Ja lubię ten stan "wymarłego" miasta :o) Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzy7 Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p 19.12.05, 22:38 corgan1 napisał: > Bo chyba wszyscy przyjezdni wyjadą do domów rodzinnych na święta. Potem wrócą > i znowu zrobi się tłoczno, za to nawiozą wałówki - kiełbasy, kaszanki, ciast, > smalec w słoikach, może nawet wódkę albo bimber :) > > Będziecie tęsknić? > No nie, tylko za jednym można bybyło tęsknić, jeśli chodzi o przyjezdnych - LASKI. U mnie na osiedlu(Kabaty - Moczydło)w każde wielkie święta jest bardzo pusto i cicho. :o))) Pzdr, Fuzzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eleono [...] IP: *.aster.pl 19.12.05, 23:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza :) [...] IP: *.chello.pl 20.12.05, 00:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza :) Re: [...] IP: *.chello.pl 20.12.05, 00:33 Hmmm... Nie przypominam sobie , żebym tu wchodziła w ciągu ostatniej godziny ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.pkobp.pl 20.12.05, 11:40 zgadza się! a gdzie mieszkasz? ja przy KEN 15 Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzy7 Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p 20.12.05, 17:09 Gość portalu: Robert napisał(a): > zgadza się! a gdzie mieszkasz? ja przy KEN 15 Bliżej bazarku, który jest, jak zapewne wiesz przy ul.Wąwozowej, no i dość blisko Lasku Kabackiego. Pzdr, Fuzzy :o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emoka Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:44 {rzyjezdne "dziewczyny" ze wsi sa łatwe....pokazesz jej kino, starowke i juz laseczka gotowa:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.12.05, 00:30 Tez juz nie przesadzajmy. Miasto ma w sumie okolo dwoch milionow i nawet jezely by polowa sposrod nich wyjechala (a napewno tyle nie wyjedzie) to w dalszym ciagu zostaje tu milion. Milion ludzi to raczej nie malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buraki do domu :) Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 01:36 A kto za nimi będzie tęsknił, można kupic w sklepie i bardzie są pożyteczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: 81.210.86.* 20.12.05, 10:00 Może tak całkiem pusto to nie. Przecież zostajemy my rodowici a nie jest nas tak chyba mało. A tak wogóle to "Zdrowych i wesołych Świąt i szczęśliewgo Nowego Roku Rodowici Warszawiacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.pkobp.pl 20.12.05, 11:45 otóz nie, jest nas mało, po Powstaniu zostało nas około 300 tys., część nie wróciła po 1945r. do Warszawy, więc szacując w chwili obecnej z rodzinami może nas być 400 -500 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez zakompleksieni są wśród nas IP: 217.153.125.* 21.12.05, 10:46 Fajne są te wasze dyskusje "rodowici" vs "przyjezdni". Po jednej i drugiej stronie wychodzą kopleksy, aż miło patrzeć. No ale trudno się temu dziwić- jedno co was, (ale i mnie)łączy to fakt, że mieszkamy na zaścianku Europy i chcąc nie chcąc nasze pojmowanie rzeczywistości, tworzenie stereotypów jest do tego miejsca adekwatne. Jednak nie popadajmy w przesadę - nie zmoherujmy do końca naszych opinii o innych- free your mind moi drodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuber Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.chello.pl 20.12.05, 15:15 No jasne, ale widzę, że chłopaku z warszawki jesteś, ale słoma z butów wystaje... Taki z Ciebie wielki Warszawiak, a ciekaw jestem skąd Twoi rodzice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Warszawa przeprasza za swoich "rodowitych" IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 07:58 Ale co z nimi zrobić, nawet nie ma gdzie wywieźć, bo nigdzie ich nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Warszawa przeprasza za swoich "rodowitych" IP: *.pkobp.pl 20.12.05, 11:46 przepraszaj za siebie najpierw i nie podszywaj się pod Warszawę Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p 20.12.05, 13:38 Akurat smalec to zrobię w Warszawie (chociaż mąż odwodzi mnie w ogóle od tego pomysłu). Bimbru Ci nie przywiozę, niestety, będziesz musiał kupić sobie jakiś substytut w Tesco... Aha, wracam w niedzielę wieczorem lub w poniedziałek rano, więc postaraj się nacieszyć swobodą do tego czasu :) No i mam nadzieję, że nie spotkamy się na zabawie sylwestrowej. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius tia... 20.12.05, 13:47 Ja też wyjeżdżam, do rodziców, tylko mam pytanie, czy zdaniem prawdziwych genuine 100% warszawiaków jestem przyjezdny, czy nie, skoro jestem tu zameldowany i płacę podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: tia... 20.12.05, 13:57 Oczywiście, że jesteś przyjezdny :) Ja to nawet się tu urodziłam ("jak ktoś się urodził w stajni, to nie znaczy, że jest koniem"), a jestem przyjezdna :) Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: tia... 20.12.05, 13:59 Meldunek i podatki nie maja znaczenia. Warszawiakiem jest sie mentalnie i pokoleniowo. Jesli masz watpliwosci, to znaczy, ze nie jestes Warszawiakiem. Prawdziwy Warszawiak nie ma watpliwosci. Nie ma takze watpliwosci w okresleniu przyjezdnego. Kazde zachwianie Warszawskosci jest szybko wylapywane przez prawdziwego Warszawiaka i pietnowane, bo kazdy chcialby byc Warszawiakiem, a to zagraza prawdziwemu Warszawiakowi, bo bedzie psulo opinie o nim. O mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius hiehie 20.12.05, 14:02 Ja nie mówię, że mam wątpliwości. Pytałem o wykładnię genuine100% prawdziwychwarszawiaków :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: hiehie 20.12.05, 14:08 Jesli prosisz ich (nas) o wykladnie, znaczy sie, ze masz watpliwosci. Prawdziwy Warszawiak nie zdawalby takiego pytania. Wg mnie z olbrzymia przykroscia musze stwierdzic, ze nie masz cech prawdziwego Warszawiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius ależ 20.12.05, 14:11 ja mówiłem o tych, którzy się pysznią swoim warszawizmem, nie o normalnych ludziach. Cicho już bądź :-p, psujesz mi koncepcję. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: 20.12.05, 14:10 1. Nie wyjeżdżasz na święta poza Warszawę. 2. Groby wszystkich Twoich zmarłych przodków są na warszawskich cmentarzach (tych odwiecznie warszawskich, włochowski na przykład się nie liczy). 3. Urodziłeś się w Warszawie. 4. Płacisz podatki w Warszawie. 5. Jesteś zameldowany na stałe w Warszawie. 6. Serce Ci się kraje, gdy widzisz, jak przyjezdni się panoszą, robią wiochę i zabierają Ci miejsca pracy. 7. Gardzisz smalcem, kiełbasą i bimbrem, jak również kababami, McDonaldem i Pizzą Hut. Tak myślę, żałosne :D Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz No. Przyjezdni zaczeli sobie przyswajac! 20.12.05, 14:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=23772858&a=23772858 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=20747221&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=20186366&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=19595046&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=20520348&a=20522028 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=21319846&a=21319846 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chodi Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: IP: *.wsip.com.pl 20.12.05, 14:53 A co z takimi, których rodziny zostały wygnane za udział w Powstaniu Warszawskim, którzy musieli tułać się po kraju? Którzy stracili kontakt z resztą rodziny, która przezyła Powstanie? Żałość mości Państwo. chodi Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: 20.12.05, 15:03 To dopisz taki punkt, zachęcam :) Chyba że traktujesz to poważnie - w takim razie będę zmuszona wyjaśnić Ci, że żartowałam. "Prawdziwa Warszkawskość" nie ma dla mnie znaczenia. Chyba że łączy się z ksenofobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chodi Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: IP: *.wsip.com.pl 20.12.05, 15:14 Podpiąłem się pod ostatni post. Zdaję sobie sprawy z tego, że wiele wypowiedzi jest parodią wypowiedzi prawdziwków warszawskich. Ale jednak ... Irytuje mnie ta "prawdziwa warsiawskość". Bez mieszania kultur nie byłoby kultury śląskiej, kaszubksiej, klimatu Londynu. Ja sam pochodzę z wieloletniej warszawskiej rodziny, której mój odłam ostatnie 60 lat spędził na Śląsku (Wrocław). Dziadek po utracie żony w powstaniu poznał babcię w kolumnie wygnanych z Warszawy, kierowanych do Wrocławia. Ojciec połączył się z rodowitą krakowianką, czego jestem świadectwem;). A ja za pracą parę lat temu przyjechałem do Warszawy. I jeśli komuś to przeszkadza to niech teraz nazwie mnie wieśniakiem, czy innym nie-czymś-tam. Ja po prostu plwam na takich. chodi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:20 A plwaj sobie, wieśniaku... Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Masochisto: 20.12.05, 15:21 Gość portalu: chodi napisał(a): > Ja po prostu plwam na takich. Prawdziwy Warszawiak nie "plwi". Prawdziwy Warszawiak nazywa rzeczy po imieniu i nie robi drobnomieszczanskich oraz chlopskich gestow. Prawdziwa Warszawskosc wlasnie ma zapobiegac "mieszaniu sie kultur" i slumsowatemu klimatowi Londynu. To, co jest wynikiem mieszania widac dzisiaj w naszym miescie. Nie mozna skundlic kultury i tradycji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądra Re: Masochisto: IP: *.chello.pl 20.12.05, 15:52 I tak cała Polska uważa warszawiaków za wieśniaków i nic na to nie poradzisz.Warszawiacy sami sobie na to zapracowali swoim snobizmem i wywyższaniem się.Dobranoc Warszawo Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Masochisto: 20.12.05, 16:15 sratatata,jestem warszawiakiem od pokoleń i mi akurat podoba sie to,że w wawie jest taki misz masz.W każdym znaczącym kulturowo dużym mieście tak jest.Zaściankowość raczej jest domeną małych miasteczek gdzie są tylko sami swoi.Chyba powinienes wyjechać z tego miasto bo wkrótce oszalejesz.Więkrzośc moich znajomych to ludzie przyjezdni z innych miast.Ważne co ktos sobą reprezentuje a nie skąd jest nie? z szaconkiem Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Mulitkulturowosc zabija lokalny patriotyzm! 20.12.05, 16:56 i wszystko co sie laczy z tym patriotyzmem - tradycje, kulture a nawet jezyk! Multikulturowosc przenika powoli i atakuje z nienacka. Buty i worki ze smieciami za drzwiami miekszan to efekt multikulturowosci. Kiedy zostaniesz jedyny, ktory tego nie robi, to Twoje dziecko bedzie myslalo, ze jestes dziwakiem, a na "swoim" sam bedzie wystawial buty i smieci za drzwi, aby nie czuc sie wyalienowanym z multikulturowosci. Gdy wszyscy mowia "cool" i "trendy", to te multikulturalne zwroty dla Twojego dziecka staja sie tak bardzo swojskie, ze do swojej prababci bedzie tak mowil. Ta multikulturowosc niczym horda Hunow, wybiera z naszej silnej grupy coraz wiecej slabszych jednostek i zabiera je w tygiel krecacej sie bezladnej multikulturowej masy. Masy, ktora je co wszyscy, mowi jak wszyscy, mysli jak wszyscy, kupuje jak wszyscy. Spojrz jak multikulturowosc zabila Serboluzyczan. A poza tym czuje sie kosmopolita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gondolier Re: Mulitkulturowosc zabija lokalny patriotyzm! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.12.05, 18:50 To może mili państwo tak nie lubiący przyjezdnych, zainicjujcie jakąś bojówkę walczącą z owymi, np. "Młodzież Wszechwarszawską". Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 ale jeśli jesz kiełbasę podwawelską, toruńską 20.12.05, 20:50 albo krakowską, frankfurterki albo berlinki, spożywasz mąkę wrocławską albo kajzerkę (wiadomo, że austro-węgry), pijesz piwo żywiec, lech albo tyskie o to chcąc nie chcąc stajesz multikulturowy :) Zawsze możesz też zagryść pączka od Biklego albo czekoladę Wedla, ale z tym ostatnim tobym się niestety zawahał :(( Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: ale jeśli jesz kiełbasę podwawelską, toruńską 20.12.05, 20:58 Czym innym jest czerpac z multikulturowosci, czym innym jest przyswajanie multikuturowosci. Wlasnie przez warszawskie przyswajanie i przeszczepianie (przez przyjezdnych), w Polsce nikt nie zajada sie kielbasa warszawska, piwo Krolewskie zostalo zniszczone przez najezdzcow z podwarszawskich miasteczek Zywca, Poznania albo Tych. Gdyby produkty warszawskie nie byly deprecjonowane przez imigrantow warszawskich, bylyby synonimen najwyzszej i najlepszej jakosci. Multikulturowosc zniszczyla nasza lokalna slawe i dobrobyt! Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 ale chyba nie ma kiełbasy warszawskiej 20.12.05, 21:31 jest Bikle (mają parę cukierni poza Warszawą) który w 100% kojarzy się z Warszawą. Byl też kiedyś Wedel, ktory kojarzył się jednoznacznie z Warszawą ale 1. ma fabrykę pod Wrocławiem gdzie produkuje coraz wiecej swoich wyrobów 2. jego wyroby stają sie coraz bardziej czekoladopodobne, co jest o tyle dziwne, że czekolady Cadbury (właściciela Wedla) są dobre. Nawet piwo Królewskie robi sie chyba w Warce. Broni się chyba tylko torcik wedlowski i ptasie mleczko, choć podgryzane przez Milkę (pewnie to też przyjezdni...). W ogóle ostało się jeszcze coś typowo warszawskiego w spożywce? Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: ale chyba nie ma kiełbasy warszawskiej 21.12.05, 10:29 Jest chleb warszawski. Strasznie się kruszy przy krojeniu i nie sposób ukroić zeń coś delikatnijszego niż toporną, dwucentymetrową pajdę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazdioch z warszaw Re: ale chyba nie ma kiełbasy warszawskiej IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.12.05, 23:47 pieczywa sie nie kroii to wieśniacki zwyczaj. Etykieta nakazuje pieczywo łamać i obrywać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic3 Re: Masochisto: IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 22:29 Mieszkam w W-wie 15 lat, pochodzę z innego regionu. Niemniej jednak współczuję rodowitym Warszawiakom ( ale nie warszawskiemu lumpenproletariatowi), że tylu przyjezdnych, nierzadko prostaków tu zamieszkało. To efekt w dużej mierze II wojny światowej i ogromnych migracji ludności, a także wymordowania wielu wartościowych mieszkańców W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psikus Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 15:49 jak to gardzisz bimbrem? to co się za niemca pijało? a za komuny pedziło? Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: 20.12.05, 15:58 A kto Ci nagadał, że gardzę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psikus Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 18:42 sam napisałeś ,w punkcie 7,że prawdziwy warszawiak gardzi bimbrem. A ty nie? więc wyszła słoma z butów jak z ciebie pochodzenie. Lubisz bimber,więc jesteś napływowy. Fujjjjjjjjjjjjjj. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: 21.12.05, 10:36 O ile się nie mylę, wypowiedź na temat mojego pochodzenia jest też tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=33729336&a=33767388 i tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=33729336&a=33768483 Współczuję Ci, że masz z tym problem, jak również problem z doczytaniem, że jestem przyjezdna i z tym, że jestem kobietą, więc nieuzasadnione jest zwracanie się do mnie w rodzaju męskim. Innymi słowy - logiczne myślenie nie jest Twoją najmocniejszą stroną. Również pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: 20.12.05, 20:43 no z tym może być problem, zakładając że nie kazdy spełnia te wszystkie cechy. Może tak przypisać im jakąś wagę? Bo część z nich spełnić bardzo łatwo np. kupując mieszkanie na Tarchominie można mieć od razu meldunek i z tego powodu z automatu płaci podatki na miejscu. Ale za to z grobami przodków już jest większy problem. Chociaż ostatnie przykłady śmierci tzw. celebritis świadczą że napływowi też lubią być pochowani na Powązkach jak nie przymierzając Jacek Kuroń (Lwów), Grzegorz Ciechowski (Tczew) albo Marcin Pawłowski (Kielce). No a co z Warszawiakami lubiącymi smalec i z przyjezdnymi gardzacymi smalcem? :) Z drugiej strony u mnie na ulicy w Wałbrzychu gdzie dorastałem, ba nawet w domu w ktorym mieszkałem, także mieszkały 2 starsze panie z Warszawy, które po wojnie nie wróciły w rodzinne strony, bo nie miały do kogo. Więc Warszawiakiem może przypadkiem być ktoś kto w Warszawie nie mieszka :) Myślę, że do kryteriów Prawdziwego Warszawiaka trzeba dołączyć: 8. Podstawową znajomość topografii miasta obecnej, mile widzianej przeszłej np. gdzie była ul Stołeczna, Rondo Babka albo co to jest "czterech śpiących". 9. Niewystawianie za próg mieszkania worka na śmieci i butow i innych tego typu zwyczajów. 10. Nieplucie na miasto podczas eskapad wyjazdowych i nierobienie bydło z siebie i między innymi. 11. Nie chodzisz co tydzien do modnych klubów aby się lansować. 12. Lubisz jeździć na rowerze albo tolerujesz ten sposób poruszania po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Uderz w stol, a nozyce sie odezwa. 20.12.05, 20:51 corgan1 napisał: > 12. Lubisz jeździć na rowerze albo tolerujesz ten sposób poruszania po mieście. > Z drugiej strony u mnie na ulicy w Wałbrzychu gdzie dorastałem, ba nawet w domu [...] Nie przeszczepiaj nam walbrzyskiej multikulturowosci. Przyjezdniaku. Mowilem, ze ta multikulturowosc atakuje z nienacka. Warszawiak i rower... ha ha ha.. dyskwalifikacja metropolitarnosc najbardziej znaczacego miasta na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 Re: Uderz w stol, a nozyce sie odezwa. 20.12.05, 21:22 > corgan1 napisał: > > 12. Lubisz jeździć na rowerze albo tolerujesz ten sposób poruszania po > mieście. > > > Z drugiej strony u mnie na ulicy w Wałbrzychu gdzie dorastałem, ba nawet > w domu [...] > > Nie przeszczepiaj nam walbrzyskiej multikulturowosci. Przyjezdniaku. Mowilem, > ze ta multikulturowosc atakuje z nienacka. > > Warszawiak i rower... ha ha ha.. dyskwalifikacja metropolitarnosc najbardziej > znaczacego miasta na swiecie. hehe spróbuje uderzyć innym razem :) ale to dlatego że do podstawówki miałem pod górkę. Poważnie - 2 razy taka jak Górka Szczęśliwicka. 8 lat takiego doginania codziennie pod górkę zmienia człowieka nieodwracalnie :) Ale poważnie sadzisz że Masa Krystyczna to krecia robota przyjezdnych...? Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Uderz w stol, a nozyce sie odezwa. 20.12.05, 21:38 Masa kretyczna jest grupa slabych jednostek. Miekkich i placzliwych. Moze paru Warszawiakow uleglo pod naporem agitatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 20:58 na rowerze? a co to ma wspolnego z Warszawa? juz predzej z Hanoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 16:14 Do kolejnych szkół miałam ok. 10min., do pracy 30min, do sklepów 3min - skąd mam niby znać topografię miasta? Znajomi też jej nie znają, a też mieszkają w Warszawie od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 jak można nie znać miasta w ktorym się mieszka? 21.12.05, 16:54 nie masz naturalnej potrzeby zwiedzania świata? Nie mam na myśli Teneryfy, Grecji czy Indii ale swiat blisko nas. Nie uważasz że Rembertów, Żoliborz albo Ursus też mogą być ciekawe? jesli ograniczasz poznanie miasta tylko do centrów handlowych no to jest trochę smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: jak można nie znać miasta w ktorym się mieszk IP: *.acn.waw.pl 21.12.05, 20:55 wiesz,to ciekawe co piszesz zauwazylem ,ze czesto ci ,ktorzy mieszkaja w Warszawie od urodzenia znaja gorzej miasto od naplywowych jedyne wytlumaczenie tego to nadgorliwosc nuworyszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: Jesteś Prawdziwym Warszawiakiem, jeśli: IP: 212.44.10.* 22.12.05, 14:47 To teraz trzeba poszukac tych co spelniaja te punty. Ja nie spelniam, bo nikt nie zabiera mi miejsca pracy. Ale serce mi sie kraje jak jej mieszkancy zle o niej mowia i ciagle narzekaja jakie to zle miasto, ale ciesza sie z kasy, ktora tu zarabiaja. No i bede sie cieszyc jak miasto opustoszeje na swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p 20.12.05, 16:43 corgan1 napisał: > Bo chyba wszyscy przyjezdni wyjadą do domów rodzinnych na święta Również części warszawiaków nie będzie w mieście. Przecież można spędzić fajnie święta gdzieś poza miastem np. w górach albo gdzie indziej w plenerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 19:12 > Również części warszawiaków nie będzie w mieście. Przecież można spędzić fajnie > święta gdzieś poza miastem np. w górach albo gdzie indziej w plenerze. Tzn. jak co roku wyjadą robić żur i siarę po całej Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdzenny wwo Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:37 Cala "warszawa" jedzie po metryki na wies do siebie....NABITE SAMOCHODY I AUTOBUSY < zaparowane szyby I tanie piwo w torbach wioza na wioski a przywioza metr ziemniakow i cwiartke swiniaka ...aby do wielkanocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praski nie wa-ski Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:49 U mnie pod domem jak "fasole" wyjada to mozna samochod okazdej porze zaparkowac gdzie sie chce a juz po sylwestrze ...bedzie znow tłoczno. rejestracje na N, W , B z przodu króluja, a chamstw znow napłynie do stolicy. Mieszkaja jak skosy - po 4 w kawalerkach , smalec od rodzicow i kielbase jedza- od poniedzialku do piatku praca a w sobote , taki to wiejski zwyczaj, kupuja browar w biedronce i disco polo sluchaja fu fuf fu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: książę [...] IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 20.12.05, 22:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:30 a najlepsze jes to, że 80% piszących tu "rdzennych" warszawiaków to potomkowie ludzi, których komuniści spędzili tu po '45 w ramach hasła cały naród buduje itd. I takiego warszawiaka na kilometr idzie odróżnić od takiego, który mieszka tu naprawdę od pokoleń. Po klasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godlech Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.hsd1.il.comcast.net 21.12.05, 05:35 No i cale szczescie... ze bedzie pusto. Staszkow i marianow mam na codzien w szikago i wybieram sie do lorsol na swieta i sylwka. bedzie mozna odpoczac od monkow i tarnowa:) lorol jest w sercu i trzeba byc dumnym z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWIAK za kilka lat zrobi się w Warszawie zupełnie pusto IP: *.chello.pl 21.12.05, 06:57 Ostatnie 10 lat zycia w Warszawie to koszmar. Wiecie z pewnoscią co mam na mysli. Zbiżając sie do piątego krzyżyka mam chęć się wynieść właśnie na prowincje. Żyć z odcinania kuponów i przyglądać sie wszystkiemu z zewnątrz. Tak robią i inni i zaniedługo będzie nas Warszawiaków więcej tam niż tu, a muzyka tego miasta zawsze będzie w naszych Warszawskich sercach. www.folk.com.pl/pliki-mp3/Wielanek-latarnie.mp3- www.folk.com.pl/pliki-mp3/Wielanek-rach-ciach.mp3 ------------------------- "- Tradycja tkwi we mnie, a miasto się zmienia. I nie ma co udawać, że tak nie jest. Teraz nie mówi się o "chojrakach", tylko o "city boyach" , tak się kręci ta karuzela. Język jest inny, rzeczywistość też. Nie można na stolicę patrzeć wyłącznie przez przeszłość." cyt.S Wielanek ------------------------- P.S pozdrawiam wszystkich forumowiczów i adminkę jaa_gę Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p 21.12.05, 10:23 oj tak!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: 212.160.172.* 21.12.05, 11:21 Oj tak! Nie mogę się doczekać kiedy wyjadę z tej Ch..ni. Nienawidzę tego miasta całym sercem, niestety musze tu mieszkać - tak się potoczyło moje życie. Na każdym kroku podkreślam, że co prawda mieszkam w Warszawie, ale pochodzę z innego miasta. Wyniosę się stąd przy pierwszej możliwej okazji - macie to u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p 21.12.05, 16:21 no i dobra wynieś sie stąd i nie psój powietrza.Jestem warszawiakiem,uwielbiam to miasto,nigdzie na swiecie nie czuje się tak jak tu dobrze.Mam tyle samo do przyjezdnych co i do warszawiaków,jak robią kaszanke.Po czynach człowieka oceniam a nie skąd pochodzi.Niesamowite,że są warszawiacy co widzą tutaj jakąs jedną tradycje,religie,kulture itd.szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.flashnet.pl 21.12.05, 13:53 o nie, ja kaszanki tym razem nie zamawiałam, tylko mięsa pieczone na Święta będą jeszcze ziemniaki, jajka, przetwory Odpowiedz Link Zgłoś
lech.kaczyniski A ty corgan1 nie jesteś czasem z Wałbrzycha? 21.12.05, 16:25 co? pamiętaj, najbardziej niszczymy u innych to czego nienawidzimy u siebie,a twoje posty są obrazą dla każdego warszawiaka, przy czym mam na myśli przedwojenne wychowanie warszawskie, kiedy to Warszawianki były synonimem gustu i smaku a Warszawiacy synonimem dobrze wychowanego mężczyzny. a jak się Twoje wypowiedzi mają do w/w kwestii, to każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 ale ja tego wcale nie kryłem :) 21.12.05, 16:44 lechu sie leppiej do koronacji przygotuj a nie siedź na forum :) No ale co ja takiego obraźliwego napisałem? :) Ja kogoś niszczę? Odpowiedz Link Zgłoś
robercik77 Nie wszyscy przyjezdni wyjadą... 22.12.05, 15:23 ..niektórzy będą chcieli się pochwalić ziomalom i rodzinie swoim M-... kupionym za zabroniony niedługo kredyt w CHF na Skoroszach, Bemowie przy wysypisku śmieci albo Zielonym Zaciszu tylko 15 minut od centrum miasta (to chyba o 3 w nocy z niedzieli na poniedziałek) Pokażą im jak wyglądają bloki, parkingi, przejścia dla pieszych, skrzyżowania ze światłami, pociągi jeżdżące po ulicach i pod ulicą (Jezusicku, w jimie Uojca i Sina). Tylko szkoda że do dziś sami nie potrafią korzystać z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza :) Re: Nie wszyscy przyjezdni wyjadą... IP: *.chello.pl 22.12.05, 15:39 Widzę , że masz jakieś naleciałości gwarowe ....Żart powinien byc choć trochę śmieszny , ale z dowcipem to chyba u Ciebie kiepsko .. Jeżeli jesteś warszawiakiem , to zawdzięczasz to swoim rodzicom zapewne ... nie jeżdziłeś w dzieciństwie do babci na wieś na wakacje ..?? Przeleciałam przez wszystkie miejskie fora , żadne tak nie ocieka jadem jak nasze - warszawskie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza :) [...] IP: *.chello.pl 22.12.05, 15:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza :) Re: [...] IP: *.chello.pl 22.12.05, 16:17 Ależ tu szybko zamiatają .:)) Nie będę więcej zaśmiecać ... Wesołych Świąt Wam życzę .:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWIAK Re: [...] IP: *.chello.pl 22.12.05, 17:20 Radosnych Świąt Bożego Narodzenia i w Nowym Roku wszystkiego najleprzego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp NIE IP: *.centertel.pl 22.12.05, 22:49 NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lech.kaczyniski Corgan1, zakompleksiony człowieczku 23.12.05, 16:39 widzisz, mam znajomych którzy po wojnie przyjechali ze zniszczonej Warszawy do równie zniszczonego Wrocławia. I ludzie ci, kiedy słyszą takich śmiesznych leszczy jak ty, "warsiawiakówod 10 lat", czerwienią się ze wstydu, bo niestety dziś ludkowie tacy jak ty, którzy pierwszy raz w Warszawie zobaczyli przjście dla pieszych i światła, nadają ton temu miastu. Jak to jest cwaniaczku, będąc z "powiatu" po paru latach w większym mieście pogardzać ludźmi takimi jak ty sam? Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 wesołych świąt życzę 23.12.05, 20:54 trzask! przełamuje się opłatkiem (jak masz ochotę to też sie przełam). Życzę podobnych i radosnych Świąt. (w czasie świąt nie wdaje się w takie durne polemiki) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon sa ludziska poszukujący prostoty życia IP: *.acn.waw.pl 23.12.05, 22:49 bynajmniej nie PROSTEGO. Znam tez takiego,którego rodzice wracali z Syberii do rodzinnej Warszawy. a dziecko się urodziło po drodze. I ma wpis w dowodzie "urodzony w Moskwie". a chłopisko nigdy potem nie wyjechało z warszawy. Kto zacz? Moskwicin czy warszawiak? I znam tez jeszcze jednego. Jak się urodził to starzy wyjechali do usa na stypendium. I spedzili tam 25 lat.Potem wrócili razem z nim- i mamy warsiawiaka co mało gada po polsku. Ale ma miejsce urodzenia .............jak najbardziej ,warszawskie. Kto jest warszawiakiem dziś? Czy ten kto zyje w slamsie sródmiejskim?.Bo biedny i na zasiłku? Bo ci z Ursynowa to są zbyt intigenccy? A ci z kabat nowobogaccy? O Tarchominie nie wspomnę O czym właściwie ta dyskusja? Przeciez wszyscy mieszkamy tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołek ze wsi no i wieśniaki pojechały... IP: *.org / 82.96.100.* 23.12.05, 23:17 Po czym to poznałem? Bo na ulicach straszna chamówa, chociaż korków nie było. Pod Galerią Mokotów chamy zamieniły ścieżkę rowerową i chodnik w dziki parking, "skracają" sobie po trawniku przejazd przez skrzyżowanie, a buzie na ulicach jakieś takie jakby amnestię ogłosili. Rzecz jasna cała ta rasowa menażeria jest tu na codzień, ale w większym tłumie mniej rzucają się w oczy. No i zawsze można podejrzewać, że ten z rejestracją "WE" to "wieśniak" w służbowym samochodzie, a ten z buzią jak z gangsterskiego filmu klasy "C" właśnie wysiadł z pociągu z Tłuszcza czy Kobyłki, ale prawda jest inna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenio Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: *.acn.waw.pl 25.12.05, 10:34 i mamy pierwszy dzień swiąt. Ciekawe czy corgan jest w domciu,czy pojechał do rodzinki na głuchą wioskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenio ala ta wiocha jest głucha IP: *.acn.waw.pl 26.12.05, 20:13 nawet jednego telefonu nie mają? bo przecież nie odpusciłby corgan takiego forum. I tak to jest z tymi "warszawiakami". Najgłosniej krzyczą i najczęściej te pytania zadają mieszkający tu od wiosny. Góra zeszłego roku. Normalka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: za kilka dni zrobi się w Warszawie zupełnie p IP: 62.29.248.* 27.12.05, 11:25 przeczytalem kilka postow, ale nie mialem sily na wiecej... rzygac sie chce... a potem taki jeden z drugim oburzaja sie, ze Polske nazywa sie zasciankiem, ze smieja sie z nas i wytykaja palcami. chyba kazdy normalny czlowiek - nie "prawdziwy warsiawiak" - po przeczytaniu kilku postow nie ma watpliwosci, dlaczego... "po czynach ich poznacie..." pozdrawiam Normalnych Ludzi (na reszte szkoda mi czasu) Odpowiedz Link Zgłoś