asikacz 09.01.06, 13:50 Śliczna była ta nasza Warszawa przed wojną... www.warszawa.przedwojenna.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazuyoshi78 Re: Warszawa przed wojną 09.01.06, 13:58 Trochę z tego jeszcze zostało. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=34017649&v=2&s=0 Rówcie zdjęcia i wklejajcie, zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
bartllomiej Re: Warszawa przed wojną 12.01.06, 11:52 to prawda, mało już tego zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fatboyslim Re: Warszawa przed wojną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 14:06 Wawa nigdy nie była miastem klasycznie pięknym. To trochę naiwne pisać o mieście, że było śliczne na podstawie czarnobiałych zdjęć, które pokazują głównie reprezentacyjne miejsca stolicy. Generalnie w przedwojennej Warszawie było sporo syfu: nierówne chodniki, odrapane kamienice,śmieci itd. Warszawa została beznadziejnie odbudowana, ale po co idealizować tę przedwojenną, była pewnie ładniejsza niż obecna, ale czy śliczna...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruch Re: Warszawa przed wojną IP: 62.233.167.* 13.01.06, 14:50 była! była śliczna i tej wersji będę się trzymał! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Warszawa przed wojną 13.01.06, 14:49 Tu też warto zajrzeć www.starawarszawa.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gosforth Najwiecej na: warsaw.prv.pl 14.01.06, 21:36 ...nigdzie nie ma wiecej zdjec; ani tej starej ani tej nowej. Zgadzam sie po trosze ze slowami kolegi ktory napisal ze Warszawa nigdy szczegolnie piekna nie byla. Byla masa pieknych kamienic ale byla tez... Wola :- ) Jednak jedno jest pewne - gdyby nie Wojna miasto byloby piekniejsze niz dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Najwiecej na: warsaw.prv.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 20:06 A czemu Wola Ci się nie podoba, co? Moja ciocia mieszkała przed wojną na Kole - super domki tam były; niestety, spotkał je los ogólnie znany... I proszę nie uogólniac, bo ja też z Woli jestem :-)))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Warszawa przed wojną 16.01.06, 03:16 Co było przed, co ocalało, a czego nie ma kapitalna mapa: www.warszawa1939.pl/index.php?r1=przeglad.htm&r2=przeglad_right.htm&r3=2 Odpowiedz Link Zgłoś