Dodaj do ulubionych

www.sloneczne-osiedle.info

16.02.06, 08:40
Witam wszystkich mieszkancow osiedla!
Aby ulatwic wymiane informacji, ogloszen, waznych dla mieszkancow,
postanowilem zalozyc strone internetowa naszego osiedla.
W tej chwili z oczywistow zgledow strona jest pusta:) i mysle, ze dobrym
pomyslem byloby umieszczenie jako pierwszej informacji na temat wyboru firmy
zarzadzajacej oraz ewentualnego terminu nastepnego spotkania.
Prosze o przesylanie tych i innych informacji na adres meilowy w dziale
KONTAKT.
pozdrawiam
Karol
Obserwuj wątek
    • ojciecdyrektor666 Re: www.sloneczne-osiedle.info 16.02.06, 10:27
      BARDZO FAJNIE! DZIĘKI ZA DOBRĄ ROBOTĘ... ;-)
    • gaga_tek81 Re: www.sloneczne-osiedle.info 16.02.06, 17:10
      Byłam, widziałam i rzeczywiście pusto;) Bardzo dobry pomysł Sąsiedzie,czas
      zweryfikuje tylko czy ludzie z tego skorzystają..:)
    • walach2 Re: www.sloneczne-osiedle.info 24.02.06, 09:21
      jestem jeszcze w trakcie kupowania mieszkania na słonecznym
      dlatego dziękuję za informacje dot słonecznego osiedla na www
      (info o najbliższym zebraniu i oferty administratorów do pobrania)
    • 11basia11 Re: www.sloneczne-osiedle.info 08.03.06, 21:48
      Na zebraniu w dniu 07.03.06r był obecny przedstawiciel wybranej przez
      wszystkich firmy zrządzającej - Atrium 21 – pan Wojciech Kieliszczyk, Dyrektor
      ds. Zarządzania Nieruchomościami. Przedstawił on zasady, jakimi kieruje się
      firma Atrium 21 w zarządzaniu wspólnotami oraz zaprezentował kilka
      przykładowych rozwiązań konkretnych sytuacji. Oświadczył także, że jedynym
      sposobem na zawiązanie współpracy między naszą wspólnotą a firmą zarządzającą
      jest wybranie zarządu wspólnoty spośród mieszkańców, który to zarząd z taką
      firmą może podpisać umowę, a wtedy współpraca się zacznie (to znaczy: firma
      zajmie się zarządzaniem naszą wspólnotą). Stopniowo przejmą dokumentację od
      dewelopera, przygotują statut wspólnoty, zajmą się jej organizacją (NIP, REGON,
      konto w banku itd.). Aby osoba została przez mieszkańców wybrana do zarządu
      powinna zebrać podpisy od właścicieli lokali, którzy posiadają w sumie co
      najmniej 50% udziałów w nieruchomości. W związku z tym, że przedstawiciele
      klatek zostali wytypowani do podjęcia działań zmierzających do podpisania umowy
      z wybraną firmą i informowania o kolejnych krokach mieszkańców osiedla, to te
      osoby są kandydatami do zarządu. Oczywiście nie znaczy to, że lista kandydatów
      jest zamknięta, jeśli ktoś ma ochotę się zaangażować to może sporządzić listę
      mieszkańców i zebrać od nich głosy - zasada jest ciągle ta sama – podpisać
      powinni się właściciele co najmniej 50% udziałów w nieruchomości. Ustalone
      zostało również, że na początku zarząd może liczyć 5-6 członków, a docelowo 3
      (zwykle bywa tak, że po pewnym czasie osoby z jakichś przyczyn same rezygnują z
      pełnienia takiej społecznej funkcji lub nie nadają się do tego). Oczywiście,
      jeśli kandydatów będzie więcej niż 6 osób wówczas policzona zostanie suma
      udziałów osób podpisanych na liście każdego z kandydatów, a do zarządu wejdą
      osoby o największym poparciu. Listy z podpisami mają być zamknięte do końca
      tego tygodnia i złożone u osoby, która w klatce kandydata została wybrana do
      kontaktów. Planujemy, że we wtorek 14.03.06 podpisana zostanie umowa z
      przedstawicielem firmy i zarządem naszej wspólnoty (oczywiście jeśli do tego
      czasu zostanie wyłoniony zarząd, a zakładamy, że uda się to zrobić).

Mam nadzieję, że wyczerpująco opowiedziałam o naszym wczorajszym spotkaniu.
      Jeśli ktoś ma jakieś pytania to proszę o maila.
      • magra2 Re: www.sloneczne-osiedle.info 11.03.06, 13:06
        ogólnie to chciałam być w zarządzie(blok A mieszkanie 7) i na zebraniu (chyba 2
        marca) zgłaszałam się do rozmów z atrium i tak też myślałam, że wybieramy
        przedstawicieli do rozmów i koleżanka chciała z pod 11, bo zna firmę, ale nie
        wiedziałam że to kandydaci na człoków zarządi, ogólnie nie musze być w
        zarzadzie skoro tak się to odbywa (7 marca spotaknie i wybranie kandydatów na
        człoków zarządu), ale nic nie bede płaciła bez obejrzenia rachunków , a 14
        gdzie ma być i o ktorej godzinie to spotkanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka