Dodaj do ulubionych

Oto linie,numery boczne,dzień i godzina....

27.03.06, 19:34
wydajmy złośliwcom w mundurkach kierowców i motorniczych komunikacji miejskiej wojnę.podajcie czas i miejsce zdarzenia.dość"wietrzenia" dymem papierosowym i podgrzewania kiedy jest ciepło,zamykania drzwi przed nosem a także niewybrednych komentarzy pod adresem innych użytkowników ulic.
UWAGA !!! KIEROWNIKOM ORAZ SZYNIARZOM - WARN !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: witold 76. [...] IP: *.aster.pl 28.03.06, 19:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: jimmi Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.chello.pl 29.03.06, 23:59
      jak widze palacego kierowce to podchodze i pytam od kiedy tu wolno palic i
      czekam na reakcje - ZAWSZE gasza fajke, a zdarzylo mi sie to juz kilka razy..

ale mam dosc ich wariackich jazd, tzn jazda na wprost z pasow kierunkowych,
      przejezdzanie na czerwonych swiatelkach - od jutra bede wozil ze soba cyfrowke
      i siadal kolo kierowcy aby w newralgicznych miejscach nagrac ich wyczyny a
      pozniej na Walicow do KSP WRD + skarga do ZTM o narazanie zdrowia i zycia i jak
      taki dostanie kilka stowek grzywny to sie nauczy..
      w koncu nie po to place za bilet aby wdychac smierdzacy dym czy byc narazonym
      na obrazenia w razie wypadku..

wkurzyl mnie kiedy kierowca 189 na polczynskiej/powstancow bo nie dosc, ze
      skrecal z niewlasciwego pasa ruchu to wjechal WPOPRZEK przejscia dla pieszych
      na wysepke/chodnik i zmusil mnie do ucieczki.. oficer z KSP WRD mowil, ze
      gdybym mial swiadka lub nagranie to zostalby surowo ukarany przez sad za
      wymuszenie pierwszenstwa na pieszym, ewentualnie za narazenie zycia..
      w najblizszym czasie w godzinach szczytu wybiore sie ponownie na skrzyzowanie
      ale teraz z aparatem/kamerka i zobaczymy jacy bada wtedy madrzy kierowcy..

WALCZCIE Z WARIATAMI DROGOWYMI !!!!!!
      • jhbsk Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... 30.03.06, 13:28
        Niezły pomysł. Chyba też tak zacznę robić. Nie zważając na pisaninę jakiegoś
        sfrustrowanego szoferaka, który tu grasuje.
        • Gość: jimmi Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.chello.pl 30.03.06, 14:35
          bierz sie - im wiecej osob bedzie zwracac uwage na lamanie prawa tym lepiej..
          wystarczy nakrecic filmik i zaniesc na Walicow do KSP WRD a oni robia juz z
          tego sprawe do sadu grodzkiego o ukaranie kierowcow..

a przy okazji nakreci sie kilku cwaniakow, jadacych na wprost z pasow
          kierunkowych podczas gdy inni stoja w korku.. zwlaszcza takimi burakami sa
          zlotowy i wiezniarki /akwizytorzy inaczej zwani przedstawiciele handlowi/,
          ktorzy maja gdzies innych uzytkownikow drog i tna na maksa aby o jeden samochod
          do przodu sie posunac nie zwazajac na innych..

TRZEBA WALCZYC Z TAKIMI, BO JEZELI BEDZIEMY BIERNI TO NIE POPRAWI TO
          BEZPIECZENSTWA NA DROGACH !!!!!

• Gość: Marcin Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.crowley.pl 30.03.06, 16:16
            Heh, to ja mam odwrotnie... ja kierowcow dopinguje w tym co robia. Dzieki temu
            szybciej dojezdzam na miejsce. Gdyby byly specjalne pasey dla autobusow, nie
            bylo by problemu. Powiem wiecej, ostatnio stalismy w wielkim korku w strone
            dzwigowej ( linia 189 ) Jak wiadomo przy skrzyzowaniu polczynskiej z powstancow
            zazwyczaj sa korki. Stalismy stalismy, frustracja ludzi rosla, az w koncu
            kierowca wyrwal i przecial pasy dla pieszych. I o dziwo rozlegly sie slowa
            pochwaly :-) Bo jednak nikt nie lubi stac w korku.
            • Gość: nachwileczkę Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:50
              Drogi Panie Inicjujący! Błagam, proszę i vogle- o donoszenie o takich
              przypadkach ZTM-owi. Niech on układa rozkłady jazdy w sposób nie zmuszający
              prowadzących do karkołomnych ewolucji.
              Wzorcowym i pięknym rozkładem jazdy jest dla mnie rozkład jazdy 175, 359, 519.
              Do takiego standardu (prędkość podróżna 15 km/h, zatrzymywanie się na zielonych
              światłach, 3 minutowe postoje na przystankach) powinniśmy dążyć. Wtedy
              komunikacja będzie naprawdę bezpieczna i bezstresowa. Życzę tego sobie i
              wszystkim obsługiwanym przez ZTM. Kochani- piszmy do nich o rozwleczenie
              rozkładów. Komunikacja musi być powolna bo wtedy jest bezpieczna.
              • Gość: Adam. Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.aster.pl 31.03.06, 09:20
                Najgorzej to jest wtedy jak się pasażer wpier... jak ten inicjator.Kierowca ma
                rozkład jazdy i stara się jechać zgodnie z nim, a ze w Warszawie mamy burdel na
                ulicach to kierowcy jezdzą tak a nie inaczej.Zreszta nie robią tego dla siebie
                tylko dla pasażerów aby mogli dojechać na czas, a nie stać w korkach.Pozdrawiam
                wszystkich kierowców autobusów miejskich.
                • 3tysie Do adama... 09.04.06, 12:04
                  Gość portalu: Adam. napisał(a):

> Najgorzej to jest wtedy jak się pasażer wpier... jak ten inicjator.Kierowca ma
                  > rozkład jazdy i stara się jechać zgodnie z nim, a ze w Warszawie mamy burdel na
                  >
                  > ulicach to kierowcy jezdzą tak a nie inaczej.Zreszta nie robią tego dla siebie
                  > tylko dla pasażerów aby mogli dojechać na czas, a nie stać w korkach.Pozdrawiam
                  >
                  > wszystkich kierowców autobusów miejskich.

Kochany ty mój!!! nie zapominaj że prowadzisz ten autobusik za pieniądze pasażerów a nie po to żeby zarobić na pensyjkę.Masz normalnie zmieniać pasy i stać w kolejce do skrętu.Prawo obowiazuje -przede wszystkim WAS.Na WAS oto wzorują się inni użytkownicy. I na boga ojca, nie pal w autobusie !!!!
                • dorsai68 Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... 16.04.06, 22:41
                  > w Warszawie mamy burdel na ulicach to kierowcy jezdzą tak a nie inaczej.

Adamie, a nie jest przypadkiem tak, że mamy burdel, BO kierowcy jeżdzą tak a
                  nie inaczej?

Przemyśl to.
            • Gość: jimmi Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.chello.pl 31.03.06, 10:12
              Owszem pasazerowie byli zadowoleni ale pomyslales o tych co stali na chodniku
              przed przejsciem dla pieszych?? Gdybys tam stal z malym dzieckiem to tez bys
              byl taki zadowolony jak autobus wpier....a sie na chodnik i musisz uciekac z
              niego???

Jak kierowca za cos takiego dostanie te 8+5 pkt i 700 zl /w najlepszym dla
              niego przypadku/ to sie nauczy jak sie powinno jezdzic i respektowac prawa
              pieszych.. ile czasu nadrobil tym manewrem? 3 min? a z portfela leci
              700+stracona premia i pewnie jakas nagana od szefa.. za sam skret ze zlego pasa
              dostanie 5 pkt i 250 zl + kara od pracodawcy - nastepnym razem sie zastanowi..

teraz powiecie, ze kierowca ma niby racje bo rozklad itd ale jak juz wysiadzie
              to sam staje sie pieszym a wtedy jak zareaguje na wariackie popisy innych
              kierowcow??
              • Gość: Adam Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.aster.pl 31.03.06, 12:12
                Polacy sa chamowaći ,szczególnie to widać w ruchu drogowym zwłaszcza teraz gdy
                śie przesiedli z syrenek i trabantów do wozów zachodnich, a znakiem
                rozpoznawczym polskiego kierowcy jest paluszek w górze.
              • 3tysie Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... 09.04.06, 12:06
                Gość portalu: jimmi napisał(a):

> Owszem pasazerowie byli zadowoleni ale pomyslales o tych co stali na chodniku
                > przed przejsciem dla pieszych?? Gdybys tam stal z malym dzieckiem to tez bys
                > byl taki zadowolony jak autobus wpier....a sie na chodnik i musisz uciekac z
                > niego???
                >
                > Jak kierowca za cos takiego dostanie te 8+5 pkt i 700 zl /w najlepszym dla
                > niego przypadku/ to sie nauczy jak sie powinno jezdzic i respektowac prawa
                > pieszych.. ile czasu nadrobil tym manewrem? 3 min? a z portfela leci
                > 700+stracona premia i pewnie jakas nagana od szefa.. za sam skret ze zlego pasa
                >
                > dostanie 5 pkt i 250 zl + kara od pracodawcy - nastepnym razem sie zastanowi..
                >
                > teraz powiecie, ze kierowca ma niby racje bo rozklad itd ale jak juz wysiadzie
                > to sam staje sie pieszym a wtedy jak zareaguje na wariackie popisy innych
                > kierowcow??

Ja takiemu wałowi odbierałbym prawko na rok.Jakby trafił w rezultacie na śmietnik puszki zgniatać toby się nauczył kultury jazdy
            • zbig72 a ja takich kierowców popieram 05.04.06, 11:36
              kierowcy samochodów nie wpuszczają ich tak łatwo (czemu też się nie dziwię) i
              czasem muszą nie z tego pasa itp. kombinacje stosowac zeby nie stać w korku...

jak raz jechałem E-2 z Bemowa i kierowca był właśnie taki "dynamiczny" to
              znalazł się jeden "naprawiacz świata" i zaczął go pouczać, że tak nie można, że
              to zgłosi itd. - mało brakowało a pasażerowie by go zlinczowali :)

nie znoszę "wojaków szwejków" co to centymetr poza przepis nie potrafią wyjść -
              życie jest bogatsze od przepisów (a same przepisy kładane są pod sytuacje
              standardowe a nie szczególne)
          • Gość: rakijka Re:do flustratów.. IP: *.robbo.pl 08.04.06, 20:21
            każda skarga na kierowce powinna być udokumentowana ważnym biletem pasażera
            najwięcej mają do powiedzenia gapowicze i sflustrowani przyjezdni
    • Gość: Tomek Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.robbo.pl 31.03.06, 12:50
      Akurat kierowcy autobusów sa zawodowcami , spedzaja za kółkiem całe wiecznosci i
      nigdy nie widzialem sytacji zeby taki kierowca jechal po chodniku spychajac
      matki z dziecmi , cieżarne i babcie z laseczkami , natomiast widzialem
      wielokrotnie kierowcow samochodow osobowych wymijajacych stojacy autobus na
      przystanku pomimo podwojnej ciaglej , skrzyzowania , przejscia dla pieszych na
      ktorym to nie zadko znajduje sie pieszy(matka z dzieckiem , babcia itd.) ,
      widzialem tez tego skutki i tlumaczenie ze on nie chcial ...
      Natomiast na Połczynskiej/Dzwigowa , gdyby kierpowcy nie tylko autobusow nie
      przejechali czasem przez ten kawalek chodnika , kierowcy jadacy z Powstancow
      mogli by stac po kilkanascie cykli swiatel , az wszyscy z centrum wracajacy z
      pracy nie zasiada juz w domach przed tv zwalniajac Dzwigową dla jadacych z
      Jelonek , moze niech kierowcy z Jelonek moga jechac na wprost w godzinach 4-8 ,
      nastepnie od 8-10 tylko ci z centrum od 10-14 wszyscy , 14-16 z Jelonek , 16-18
      z Centrum 18-... wszyscy i propblem sie rozwiaze .
      Specyfika jazdy po Wawie jeste taka jaka jest a jak sie ktos stresuje to niech
      przesiadzie sie ze swojego samochodu do srodka transportu zbiorowego , a jak sie
      boi tez i tego moze przestac obserwowac i zazdroscic ze inni sobie radzą , moze
      czytac gazete , moze przesiasc sie do tramwaju , rower , nóżki ...
      Wypadki z udzialem autobusow w ktorych są ranni pasarzerowie tez sie zdażają ,
      kolizji nie da sie wyeliminowac ale rannych z autobusów i przez nie jest pod
      kazdym wzgledem naj mniej
      • behemot87 Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... 01.04.06, 23:26
        31.03.2006. - godzina 13:15 przystanek MUZEUM NARODOWE w kierunku Gocławia;
        linia 117 - numer boczny 7273; autobus spóźniony 21 minut (Powinien być o
        godzinie 12:54) jak zwykle z resztą, jednak to był prawdziwy rekord (Kiedy tak
        sobie czekałem obserwowałem jak co jakiś czas podjeżdżały autobusy 517, których
        nawet nie było w rozkładzie i wszystkie były prawie puste. Po jaką cholerę na
        517 jeździ tyle pustych autobusów?)
      • 3tysie Do Tomka 09.04.06, 12:09
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Akurat kierowcy autobusów sa zawodowcami , spedzaja za kółkiem całe wiecznosci
        > i

Zawodowcy to jężdżą na długich trasach a Ci z komunikacji miejskiej to szmaciarze którzy uważają się za zawodowców.
    • Gość: ja0306 Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.06, 18:31
      Jesli cos ci przeszkadza to walcz o to żeby było więcej pasów dla busów.
      Co do skrzyżowania CIEPŁOWNIA WOLA to załatw jakąś linie Śródmieście-Wola-Włochy
      Trzeba wyeliminować korki na trasie Wola-Jelonki-Włochy
      to trzeba zrobić tak:
      716 PIASTÓW-...-Dźwigowa-Połczyńska-Wolska-Redutowa-Olbrachta-Ciołka-Newelewska-
      Ks.Janusza-KOŁO (co 30 minut)
      194 GOŁABKI-...-Połczynska-Wolska-Skierniewicka-Siedmiogrodzka-Grzybowska-
      Królewska-Krakowskie Przedmieście-Nowy Świat-PL.TRZECH KRZYŻY (co 20 minut)
      129 REGULSKA-...-Połczyńska-Wolska-Kasprzaka-Prosta-Swiętokrzyska-Nowy Świat-
      Krakowskie Przedmieście-Miodowa-Bonifaterska-Miedzyparkowa-Zakroczymska-
      KONWIKTORSKA
      • Gość: DjMc Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 07:17
        jak na wawkomie trollujesz to chociaz tu bys mogl przestac ;)beznadziejne
        pomysly ;/
    • Gość: lok Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 18:22
      a ja ostatnio wracając jedną z linii, nie podam numeru,bocznego też... bo to co
      robił kierowca było tylko z korzyścią dla mnie, bo szybciej dotrałem do
      domku... :P policzyłem że linia ma ok. 20 -stu przystanków, a jadąc do domku
      kierowca nawet nie wjeżdżał w klejne zatoczki ... w ten sposób, nie zatrzymując
      się na przystankach, kótrych było.....uwaga....11 !!! nie dośc że był przed
      czasem na ich wysokości to jeszcze nieżle gnał do petli, to mi się podoba :]
      fakt , w autobusie byłem ja i jeszcze jeden zaspany koles , pozdro dla tego
      drajwera:]

• 3tysie Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... 09.04.06, 12:11
        Gość portalu: lok napisał(a):

> a ja ostatnio wracając jedną z linii, nie podam numeru,bocznego też... bo to co
        >
        > robił kierowca było tylko z korzyścią dla mnie, bo szybciej dotrałem do
        > domku... :P policzyłem że linia ma ok. 20 -stu przystanków, a jadąc do domku
        > kierowca nawet nie wjeżdżał w klejne zatoczki ... w ten sposób, nie zatrzymując
        >
        > się na przystankach, kótrych było.....uwaga....11 !!! nie dośc że był przed
        > czasem na ich wysokości to jeszcze nieżle gnał do petli, to mi się podoba :]
        > fakt , w autobusie byłem ja i jeszcze jeden zaspany koles , pozdro dla tego
        > drajwera:]
        >
        pamiętam tego rurę na pętli okazało się że ma 1,25% alkocholu we krwi.
        >
        >
        >
        >
        • Gość: passenger Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 23:55
          Dziś kolejny pijany- 06/E-2 wóz 7501 z Woronicza- po południu. Podejrzanie
          grzeczny, pomagał wysiadać starszym ludziom, wpuszczał samochody z bocznych
          ulic, czekał na dobiegających... Jechał tak, że nie wiadomo było kiedy ruszamy/
          hamujemy i był punktualny. Widać taki pijany, że przepił etos kierowcy- chama.
          Wysiadłam ciężko przerażona i zadzwoniłam po Nadzór Ruchu. Mam nadzieje, że on
          juz nie pracuje w MZA... Przeczył standardom obsługi pasażerów, trzeba tępić
          takie postawy.
          • Gość: kier. Re: Oto linie,numery boczne,dzień i godzina.... IP: *.aster.pl 13.04.06, 08:07
            Mam nadzieję ze nie korzystasz juz z usług MZA.Tylko jezdzisz swoim samochodem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka