Dodaj do ulubionych

Le Madame musi zapłacić i opuścić lokal

IP: *.aster.pl 29.03.06, 01:25
Dziwne to nie widzieć moralności Kalego w powoływaniu się na konstytucję i
prawa człowieka, w organizowaniu wieców w obronie prawa do zgromadzeń, a
niedługo potem zapomieć o tym że istnieje również inne prawo - cywilne - i
protestować przeciwko postanowieniu sądu o zgodnej z prawem eksmisji. Sapienti
satis.
Obserwuj wątek
    • Gość: Oliveira Zgodnej z 'prawem', tia IP: *.atman.pl / *.atman.pl 29.03.06, 01:29
      "Znajdźcie mi człowieka, a paragraf też się znajdzie". No i się znalazł. Żadna w
      tym tajemnica, że miasto chce się za jednym zamachem pozbyć Le Madame i w tym
      samym miejscu zorganizować potwornie drogi pasaż handlowy
      • Gość: gecko Re: Zgodnej z prawem, jak najbardziej IP: *.aster.pl 29.03.06, 03:40
        Nie z "prawem", ale z prawem. Jeśli gra się według pewnego zestawu zasad, to
        trzeba liczyć się z tym, że przeciwnik rownież je wykorzysta : )
    • Gość: Michał mentalnosc Kalego - to chyba w PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 01:34
      Zapewne gdyby eksmitowano lokalna grupe wsparcia Radia Maryja, nikt by sie
      sadem nie przejmowal. Powiedziano by, jak Kaczynski przy okazji wyroku TK, ze
      sedziowie to nie medrcy i kieruja sie sympatiami politycznymi(i pewnie sa
      z "ukladu"?), ze Radio Maryja to "nadawca spoleczny" i powinny go dotyczyc inne
      reguly etc.... to moze tyle w kwestii mentalnosci Kalego.

A w rzeczywistosci klub Le Madame ma byc eksmitowany, bo umowa, ktora zawarl w
      DOBREJ WIERZE z firma stracila wyrokiem sadu waznosc bo firma nie miala prawa
      do dysponowania lokalem. Oczywiscie, sluzbistowsko rzecz patrzac, mozna klub
      eksmitowac. Natomiast miasto, biorac pod uwage, ze to miejsce jest bardzo
      sympatyczne i organizuje dosc ciekawe imprezy kulturalne, mogloby wykazac sie
      DOBRA WOLA i zaproponowac inne rozwiazanie problemu - np. podpisanie nowej
      umowy z miastem na korzystnych dla obu stron warunkach. Tymczasem miasto tego
      nie robi (na razie), bo klub nie odpowiada mu ideologicznie.

Chcialbym nadmienic, ze nie odczuwam specjalnego powinowactwa z
      ideologicznym "twardym rdzeniem" klubu
      • Gość: gecko Re: mentalnosc Kalego IP: *.aster.pl 29.03.06, 03:21
        To nie była instytucja charytatywna tylko klub - czytaj spółka, która z
        zamierzenia ma przynosić dochody. Legierski ma w Warszawie dwie inne knajpy -
        można się tam z Zielonymi przenieść.
      • stefanwarecki Kali pisać 29.03.06, 06:47
        Ja Kali protestować przeciwko eksmisja Lemadama i Krystiana. Krystian być
        śliczny chłopak i czarny, jak ja. W tym kraju być dużo faszyści, która nie lubić
        Krystiana. I mnie też oni nie lubić. Niedawno mnie zatrzymać policja, bo ja
        sobie pożyczyć batonika w sklepie. Oni mnie dyskryminować! A jak normalnie ja
        sikać pod murem, to mnie dyskryminować straż miejska. Oni wszyscy faszyści.
        Ja się dziwić, że wy tego nie widzieć. Ja gdzie nie wyjść, to faszysta. Ten
        komornik pewnie też być faszysta. A pan prezydent Kaczyński też być faszysta.
        Oni by chcieć zamknąć wszystkie geje i inne, i zamknąć Lemadama i w ogóle. Oni
        by wszystko zamknąć, gdyby się dać.
        Dlatego ja jechać do Holandii, bo tam być tolerancja i nie być faszyzm. Ja
        namawiać Krystiana, żeby on jechać ze mną, my sobie tam razem zamieszkać na
        barka w Amsterdam, my mieć przytulne mieszkanko, różowe firaneczki, tam nie być
        żaden Kaczyński ani Giertych, tam dobrze i miło. I my tam razem otworzyć nowego
        Lemadama. Ja was żegnać.
        • Gość: gizmo Ile zapłaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 08:43
          www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=83708

W tym tekście są pewne dane do wyliczenia zaległego czynszu. Wynika z nich, ze
          kwota za ta zaczyna się (wg miasta) od 360 tysięcy złotych. No i dupa - bo tej
          kwoty nie zapłacilby nawet sklep z Rolexami.
          • Gość: nik Non profit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 09:09
            >mówi Legierski. – Mam nadzieję, że urzędnicy wezmą pod
            >uwagę fakt, że jesteśmy stowarzyszeniem typu non profit
            >i naliczą nam niższą stawkę czynszu – dodaje.

Klub non profit. Menu pewnie jak w barze mlecznym :P
            • Gość: vortex Re: Non profit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 10:02
              Prawie jak w barze mlecznym. Kolesie obrzucaja sie kefirem
            • sneaker Re: Non profit 29.03.06, 11:37
              Ha ha ha ha ha ha...
              Non profit...
              Wstęp 10-20 PL, piwo 8.

I tak właśnie wygląda non-profit...
              A może trzeba czasem do słownika sięgnąć?
              • Gość: vortex Re: Non profit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 11:41
                sneaker, to akurat nie ma znaczenia. Non-profit nie charakteryzuje sie tym ze
                daje sie cos za darmo, ale ze zysk z dzialalnosci w calosci wpompowywany jest z
                powrotem w utrzymanie danego stowarzyszenia, jednym slowem nie nastepuje
                podzial zyskow w jakiejkolwiek postaci (np dywidend). Wykorzystywane jest to i
                owszem czesto gesto w tworzeniu roznych fundacji - no bo przeciez polowe zysku
                mozna dac w pensje prezesa, a druga w ... itd itp.
                • sneaker Re: Non profit 29.03.06, 11:57
                  Gość portalu: vortex napisał(a):

> sneaker, to akurat nie ma znaczenia. Non-profit nie charakteryzuje sie tym ze
                  > daje sie cos za darmo, ale ze zysk z dzialalnosci w calosci wpompowywany jest
                  z
                  >
                  > powrotem w utrzymanie danego stowarzyszenia, jednym slowem nie nastepuje
                  > podzial zyskow w jakiejkolwiek postaci (np dywidend). Wykorzystywane jest to
                  i
                  > owszem czesto gesto w tworzeniu roznych fundacji - no bo przeciez polowe
                  zysku
                  > mozna dac w pensje prezesa, a druga w ... itd itp.

Oczywiście właściciel żyje na skraju ubóstwa, ponieważ cały zysk przekazuje na
                  działalność Le Madame. Co z resztą widać po krociach włożonych w wystrój tego
                  miejsca...

Można łatwo policzyć jakiego rzędu jest zarobek na alkoholu i biletach wstępu.

Poza tym w takim razie poza deklaracją non-profit, powinien udowodnić, czyli
                  przedstawić odpowiednie dokumenty o tym świadczące.

A widziałeś kasę fiskalną przy wejściu? Ciekawe jak w takim razie w
                  deklaracjach ujmowane są wpływy za bilety? Na podstawie czego?
                  • Gość: vortex Re: Non profit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:07
                    wyjasnilem Ci tylko zasady non-profit. Co z tym zrobisz to twoja sprawa. Co jak
                    co, ale izby skarbowej nie nasle nawet na najgorszego wroga.
                    • sneaker Re: Non profit 29.03.06, 12:10
                      Gość portalu: vortex napisał(a):

> wyjasnilem Ci tylko zasady non-profit. Co z tym zrobisz to twoja sprawa. Co
                      jak
                      >
                      > co, ale izby skarbowej nie nasle nawet na najgorszego wroga.

Ale ja świetnie wiem co znaczy non-profit, tylko że wg mnie klub ten nie
                      wyczerpuje wszystkich znamion bycia non-profit.
                      Innymi słowy, deklaracja deklaracją, ale tu potrzebny jest dowód tego non-
                      profit.
                  • Gość: maruti Re: Non profit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:18
                    na marginesie: z reguly na imprezach nie zarabia klub tylko organizator imprezy. klub zarabia na sprzedazy alkoholi, itp.
        • Gość: Cecil Rhoads [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 10:41
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • stefanwarecki Kali walczyć z cenzura 30.03.06, 02:59
          Poniższy post był usuwany pięć razy. Oto jak wygląda wolność słowa na forum
          "GW". Ona jest tylko dla tych, co są poprawni politycznie.
          Ja Kali protestować przeciwko eksmisja Lemadama i Krystiana. Krystian być
          śliczny chłopak i czarny, jak ja. W tym kraju być dużo faszyści, która nie lubić
          Krystiana. I mnie też oni nie lubić. Niedawno mnie zatrzymać policja, bo ja
          sobie pożyczyć batonika w sklepie. Oni mnie dyskryminować! A jak normalnie ja
          sikać pod murem, to mnie dyskryminować straż miejska. Oni wszyscy faszyści.
          Ja się dziwić, że wy tego nie widzieć. Ja gdzie nie wyjść, to faszysta. Ten
          komornik pewnie też być faszysta. A pan prezydent Kaczyński też być faszysta.
          Oni by chcieć zamknąć wszystkie geje i inne, i zamknąć Lemadama i w ogóle. Oni
          by wszystko zamknąć, gdyby się dać.
          Dlatego ja jechać do Holandii, bo tam być tolerancja i nie być faszyzm. Ja
          namawiać Krystiana, żeby on jechać ze mną, my sobie tam razem zamieszkać na
          barka w Amsterdam, my mieć przytulne mieszkanko, różowe firaneczki, tam nie być
          żaden Kaczyński ani Giertych, tam dobrze i miło. I my tam razem otworzyć nowego
          Lemadama. Ja was żegnać.
          • Gość: Hulabula Re: Kali walczyć z cenzura IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 31.03.06, 04:05
            Czesc Kali, ja Cie bardzo lubic, ale Ty wziac tego Krystiana ze soba, i jechac
            razem w cholere do Amsterdama, i mieszkac na barka, i miec swoje rozowe
            firanka, i swoja tolerancja.
      • Gość: orient Re: mentalnosc Kalego - to chyba w PiS IP: *.ichf.edu.pl 29.03.06, 11:38
        Zgodziłbym się z tobą gdyby nie następujące fakty. OIMW radio które ma twarz
        inaczej ani inna organizacja społeczna nie prowadzi wyszynku alkoholu. Jak dla
        mnie jest to więc zwyczajna piwiarnia czy pub. Chyba nie jest dla ciebie żadną
        tajemnicą, że inne puby też próbują ściągnąć klientów organizując koncerty czy
        nastawiając się na taką czy inną klientelę. Niby dlaczego więc środowiska
        gejowskie mają być uprzywilejowane w stosunku na przykład do wielbicieli muzyki
        rockowej czy fanów motocykli? Jak dla mnie sytuacja jest jasna. Pub prowadzi
        osoba prywatna a nie organizacja społeczna, piwo jest w podobnej cenie jak w
        okolicznych knajpach a czynsz za tą knajpę już nie. Gdyby właściciel zrezygnował
        z koncesji na wyszynk alkoholu, to bym poparł protest. Inaczej jestem za eksmisją.
    • Gość: mikulasz Re: Le Madame musi zapłacić i opuścić lokal IP: *.kosson.com 29.03.06, 10:13
      "Po wielogodzinnej akcji protestacyjnej, podczas której tłumy sympatyków klubu
      broniły Le Madame przed eksmisją"
      Poniżej można zobaczyć te tłumy :-))))

miasta.gazeta.pl/warszawa/1786092,34862,3242564.html?i=0
      • Gość: gizmo Re: Le Madame musi zapłacić i opuścić lokal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 10:44
        Tłum to rzecz względna. Ci ludzie to elita, to awangarda.
      • Gość: Boa Re: Le Madame musi zapłacić i opuścić lokal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 11:27
        Bo reszta siedziała w środku, ciućmo :| Razem nas było ca. 300 osób.
        • Gość: vortex Re: Le Madame musi zapłacić i opuścić lokal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 11:37
          wczoraj w delikatesach na Piwnej tlumy ludzi protestowaly przeciwko Media
          Marktowi. No i oczywiscie przeciwko eksmisji jakze lubianego na Starowce lokalu
          Le Madame. Po prostu stali w kolejce do kasy i protestowali. Ja tez
          protestowalem i kupilem puszkie Lomzy Eksport za 2,49 zeta.
    • piss Promocja pederastii w praktyce. 29.03.06, 11:37
      Jak wygląda promocja pederastii przez organizacje stojące za klubem dla homoseksualistów Le Madame,
      można przeczytać np. tutaj:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3242957.html
      Dowody na zorganizowaną akcję promowania homoseksualizmu (czemu sami homosie gorąco
      zaprzeczają) powoli zaczynają wychodzić na jaw.
      • sneaker Re: Promocja pederastii w praktyce. 29.03.06, 11:41
        piss napisał:

> Jak wygląda promocja pederastii przez organizacje stojące za klubem dla
        homosek
        > sualistów Le Madame,
        > można przeczytać np. tutaj:
        >
        > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3242957.html
        > Dowody na zorganizowaną akcję promowania homoseksualizmu (czemu sami homosie
        go
        > rąco
        > zaprzeczają) powoli zaczynają wychodzić na jaw.

1. Idziemy do biblioteki po słownik (o ile wiemy co to biblioteka i słownik)
        2. Następnie wyszukujemh hasła "pederastia" i "homoseksualizm" ( o ile znamy
        znaczenie słowa hasło i wiemy jak układają się po kolei litery w alfabecie).
        3. Czytamy, o ile jest taka nadzieja ze zrozumieniem wyjaśnienia obydwu haseł.
        4. Wiemy czym pederastia różni się od homoseksualizmu.

UWAGA!
        Instrukcja ważna wyłącznie dla ludzi z IQ powyżej 100.
        • Gość: cóż Re: Promocja pederastii w praktyce. IP: *.chello.pl 29.03.06, 11:47
          Cóż, nie tak do końca. Wg Kinseya, założyciela Instytutu Kinseya, jak dotąd
          jedynego naukowca, który przeprowadzał badania statystyczne ludzkiej
          seksualności - jest to odmiana jednej i tej samej normy. Btw. wszelkie dane
          statystyczne, na które tak chętnie powołują się homofile, pochodzą od Kinseya.
          Cała reszta, tradycyjną metodą naukową, od niego przepisuje.
          • sneaker Re: Promocja pederastii w praktyce. 29.03.06, 11:52
            Gość portalu: cóż napisał(a):

> Cóż, nie tak do końca. Wg Kinseya, założyciela Instytutu Kinseya, jak dotąd
            > jedynego naukowca, który przeprowadzał badania statystyczne ludzkiej
            > seksualności - jest to odmiana jednej i tej samej normy. Btw. wszelkie dane
            > statystyczne, na które tak chętnie powołują się homofile, pochodzą od Kinseya.
            > Cała reszta, tradycyjną metodą naukową, od niego przepisuje.

Oczywiście, byli też tacy, którzy popierali metody doktora Mengele.
            • piss Re: Promocja pederastii w praktyce. 29.03.06, 11:57
              sneaker napisał:

> Oczywiście, byli też tacy, którzy popierali metody doktora Mengele.

A to się nazywa reductio ad Hitlerum, typowy chwyt retoryczny homoseksualnych i lewackich aktywistów
              aktywnych na forum GW.
              • sneaker Re: Promocja pederastii w praktyce. 29.03.06, 11:58
                piss napisał:

> sneaker napisał:
                >
                > > Oczywiście, byli też tacy, którzy popierali metody doktora Mengele.
                >
                > A to się nazywa reductio ad Hitlerum, typowy chwyt retoryczny homoseksualnych
                i
                > lewackich aktywistów
                > aktywnych na forum GW.

Nie tyle reductio ad Hitlerum, co wykazanie, że opinia jednego naukowca, czy
                pomyleńca nie jest wiążąca dla całego świata.
                • Gość: cóż Re: Promocja pederastii w praktyce. IP: *.chello.pl 29.03.06, 13:17
                  opinia jednego naukowca, czy
                  > pomyleńca nie jest wiążąca dla całego świata.

W tym wypdaku jest wiążąca :/

Czy pan wie, panie sneaker, kim był Kinsey? Alfred Kinsey, autor Raportu Kinsey'a?
                  Otóż oprócz tego co tu pl.wikipedia.org/wiki/Alfred_Kinsey, to panu
                  przypomnę:
                  1. A. Kinsey wykazał w swoich pracach, ze pełni homoseksualiści to 10 procent
                  społeczeństwa
                  2. A. Kinsey wykazał, że wszelkie formy seksu są dopuszcaalne i naturalne. Od
                  niego zaczęła się rewolucja seksualna, na nie go powoływał sie np. założyciel
                  Playboya
                  3. Obecna edukacja seksualna w szkołach to wyłączna zasługa Kinseya i jego
                  współpracowników.
                  4. Jak dotąd nikt nie powtórzył badań Kinseya. Wszelkie dane dotyczące
                  seksualności w zachodnich społeczeństwach opierają się na Raporcie Kinseya

Krótko: gdyby nie Kinsey, nie byłoby m.in. Le Madame i jej admiracji.

Nie wiedzieć - to nie wstyd, nie przyznać się do tego - to wstyd!
                  • sneaker Re: Promocja pederastii w praktyce. 29.03.06, 14:28
                    W przypadku pomyleńca chodziło o Mengele, przeczytaj wszystkie posty.

Gdybym napisał wyłącznie "naukowca" znalazłby się ktoś, kto by wytknął mi
                    nazwanie Mengele naukowcem, jak napisałem naukowca i pomyleńca, to teraz
                    wychodzi, że dotyczy to wyłączni Kinseya.

W sumie wybiórcze traktowanie argumentacji jest bardzo wygone i w obowiązującej
                    obecnie modzie. Jak to ładnie Gretkowska nazwała "Sczytujące Niziołki".
          • Gość: gizmo Do "cóża" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 11:57
            Badania statystyczne ludzkiej seksualności przeprowadzały tysiące naukowców.
            Kinsey był jednym z pierwszych, lecz - co ważniejsze - przeprowadził i
            opublikował te dane w społeczeństwie bardzo purytańskim. Natomiast cieszy się
            sporą popularnością wśród pedałów, bo używając metodologicznie skandalicznej
            metody, wysnuł z badań wnioski cieszące łepetyny tychże. Po pierwsze "ustalił"
            wielkość homoseksualnej populacji na magiczne "10%". Badania przeprowadzał na
            ochotnikach, znaczna część z nich to byli więźniowie, wiedzę o ich orientacji
            wysnuwał zresztą wyłącznie z faktu istnienia zachowań homoseksualnych - tak
            więc ofiara gwałtu homoseksualnego była dla niego homoseksualistą. Po drugie
            wyznawał teorię o braku dychotomii ludzkiej seksualności - a więc nie ma osób
            homo i heteroseksualnych, są tylko odpowiednie procenty tych postaw. Więc
            wymyślał sobie osoby w 17 lub 63% homoseksualne. Z punktu widzenia współczesnej
            wiedzy to bełkot. Ale ten bełkot nadal znajduje masę zwolenników wśród pedałów.
            Tak samo jak bajeczki Freuda. Istnieje masa fachowej literatury na ten temat -
            ale pedały albo powołują się na historyjki z pawlacza - albo na prace własnych
            aktywistów - powołujących się na historyjki z pawlacza.
            • Gość: cóż Re: Do "cóża" IP: *.chello.pl 29.03.06, 13:24
              gizmo

wiem. Wiem, że cały Raport Kinseya to stek bzdur, kłamstw i zafałszowań
              metodologicznych. Że tak naprawdę, to procent homosiów oscyluje wokół 0,5 - 0,75
              %. Że badania przeprowadzane na więźniach, pedofilach i dewiantach projektował
              na całe społeczeństwo.
              Wiem też, że dokonywał eksperymentów na dzieciach w celu znalezienia
              usprawiedliwienia dla pedofilii, tak powszechnej wśród homosiów.
              Tylko:
              po pierwsze: chciałem wykazać adherentowi LeMa, jak dalece jego cała ideologia
              nie opiera się nawet na ułamku wiedzy - skoro nie wie kto to Kinsey...
              po drugie: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3242946.html niestety, ale
              zbrodnicze teorie Kinseya nadal funkcjonuja i mają się dobrze. I coraz śmielej
              są promowane przez pedofili typu Biedronia. Niestety, amerykańskie eksperymenty
              z lat 80 dotarły i do nas.
              I to przestaje byc śmieszne - to zaczyna być straszne
              • sneaker Re: Do "cóża" 29.03.06, 14:34

> gizmo
                >
                > wiem. Wiem, że cały Raport Kinseya to stek bzdur, kłamstw i zafałszowań
                > metodologicznych. Że tak naprawdę, to procent homosiów oscyluje wokół 0,5 -
                0,7
                > 5
                > %. Że badania przeprowadzane na więźniach, pedofilach i dewiantach projektował
                > na całe społeczeństwo.
                > Wiem też, że dokonywał eksperymentów na dzieciach w celu znalezienia
                > usprawiedliwienia dla pedofilii, tak powszechnej wśród homosiów.
                > Tylko:
                > po pierwsze: chciałem wykazać adherentowi LeMa, jak dalece jego cała ideologia
                > nie opiera się nawet na ułamku wiedzy - skoro nie wie kto to Kinsey...
                > po drugie: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3242946.html niestety, ale
                > zbrodnicze teorie Kinseya nadal funkcjonuja i mają się dobrze. I coraz śmielej
                > są promowane przez pedofili typu Biedronia. Niestety, amerykańskie
                eksperymenty
                > z lat 80 dotarły i do nas.
                > I to przestaje byc śmieszne - to zaczyna być straszne

Są tak niesamowicie proponowane, że przyjdzie teraz jeden wielki
                homoseksualista i Cię zje na śniadanie.
                Całe szczęście, że większosć chorób psychicznych poddaje się leczeniu za pomocą
                środków farmakologicznych.
                • Gość: cóż Re: Do "cóża" IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.03.06, 15:11
                  sneaker

argumentów zabrakło? Nie martw się, poprę cię w innej kwestii - rzeczywiście
                  pederasta to to samo co pedofil.

Podobnie jak pedał - ten sam źródłosłów i ten sam obiekt uczuć :/
                  • sneaker Re: Do "cóża" 29.03.06, 15:52

> sneaker
                    >
                    > argumentów zabrakło? Nie martw się, poprę cię w innej kwestii - rzeczywiście
                    > pederasta to to samo co pedofil.
                    >
                    > Podobnie jak pedał - ten sam źródłosłów i ten sam obiekt uczuć :/

Naprawdę poczytaj trochę książek o kulturze antycznej, to podejmiemy dyskusję
                    ponownie.
            • Gość: M. Borowski No to cóż, że ze Szwecji.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:53
        • Gość: gizmo Re: Promocja pederastii w praktyce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 11:49
          sjp.pwn.pl/haslo.php?id=42757
          Rozumiem, ze te 100 ciebie nie dotyczy.
          • sneaker Re: Promocja pederastii w praktyce. 29.03.06, 11:52
            Gość portalu: gizmo napisał(a):

> sjp.pwn.pl/haslo.php?id=42757
            > Rozumiem, ze te 100 ciebie nie dotyczy.

Niestety słownik ten nie podaje pełnego znaczeniai różnicy pomiędzy pederastią,
            a homoseksualizmem.
            • sneaker Re: Promocja pederastii w praktyce. 29.03.06, 11:54
              sneaker napisał:

> Gość portalu: gizmo napisał(a):
              >
              > > sjp.pwn.pl/haslo.php?id=42757
              > > Rozumiem, ze te 100 ciebie nie dotyczy.
              >
              > Niestety słownik ten nie podaje pełnego znaczeniai różnicy pomiędzy
              pederastią,
              >
              > a homoseksualizmem.

A dokładnie rzecz ujmując nie wnika w etymologię.
            • piss Re: Promocja pederastii w praktyce. 29.03.06, 11:55
              sneaker napisał:

> Niestety słownik ten nie podaje pełnego znaczeniai różnicy pomiędzy pederastią,
              >
              > a homoseksualizmem.

"Ten słownik" wyznacza kanon języka polskiego, kolego aktywisto. Wiem, że w Unii Europejskiej nie
              wypada mówić po polsku, bo cię oświeceni Europejczycy mogą uznać za złodzieja (vide ostatnia
              reklama Media Markt), albo jeszcze gorzej, ale jak na razie mieszkamy jeszcze w Polsce.

• Gość: gizmo Re: Promocja pederastii w praktyce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 11:58
              Bo to zły słownik jest. Dobry słownik to taki, który podaje to co ty nam
              podajesz. Niestety jest trudno dostępny - na razie istnieje tylko w jednym
              egzemplarzu.
        • piss Re: Promocja pederastii w praktyce. 29.03.06, 11:52
          Pederastia to homoseksualizm męski.

sjp.pwn.pl/haslo.php?id=42757
          Tak się składa, że aktywiści homoseksualni w Polsce to głównie mężczyźni, a więc pederaści. (swoją
          drogą, czy to dowód na brak równouprawnienia w najbardziej poprawnych politycznie kręgach?)

Stąd to uproszczenie, a Twoja uwaga niczego nie wnosi.
          • sneaker Re: Promocja pederastii w praktyce. 29.03.06, 11:54
            piss napisał:

> Pederastia to homoseksualizm męski.
            >
            > sjp.pwn.pl/haslo.php?id=42757
            > Tak się składa, że aktywiści homoseksualni w Polsce to głównie mężczyźni, a
            wię
            > c pederaści. (swoją
            > drogą, czy to dowód na brak równouprawnienia w najbardziej poprawnych
            polityczn
            > ie kręgach?)
            >
            > Stąd to uproszczenie, a Twoja uwaga niczego nie wnosi.

Nie miała wnosić, miała być typowym REDUCTIO AD ABSURDUM.
            • Gość: gizmo No to może inny słownik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:00
              swo.pwn.pl/haslo.php?id=20683
              • sneaker Re: No to może inny słownik... 29.03.06, 12:02
                Gość portalu: gizmo napisał(a):

> swo.pwn.pl/haslo.php?id=20683

No to może źródłosłów:
                swo.pwn.pl/haslo.php?id=20682
                • Gość: gizmo Re: No to może inny słownik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:05
                  I co z tego wynika? Bo na pewno nie to że fałszem jest, iż
                  pederastia=homoseksualizm. Chyba że - jak widocznie wolisz - wynika, że
                  pederastia=pedofilia. Więc umówmy się że pederasta to pedał lub pedofil.
                  Zadowolony?
                • sneaker Re: No to może inny słownik... 29.03.06, 12:06
                  sneaker napisał:

> Gość portalu: gizmo napisał(a):
                  >
                  > > swo.pwn.pl/haslo.php?id=20683
                  >
                  > No to może źródłosłów:
                  > swo.pwn.pl/haslo.php?id=20682

Proszę, z etymologią też popolemizuj. Skoro jesteś językoznawcą.
                  • Gość: gizmo Re: No to może inny słownik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:17
                    Nie jestem językoznawcą. Po prostu zamiast namawiać innych do korzystania ze
                    słowników sam z nich korzystam. Pederasta to pedał. Koniec, kropka. Pochodzenie
                    wyrazu nie ma tu nic do rzeczy. Możliwe że sam nadajesz znaczenia wyrazom, ale
                    z tego co wiem, twój słownik jeszcze się nie upowszechnił. Co więcej - masz
                    sporą konkurencję. Ale próbuj dalej. Ktoś kiedyś powiedział coś o kłamstwie
                    powtarzanym setki razy. Ty co prawda swoje będziesz musiał powtórzyć miliony -
                    ale poproś kolegów, razem będzie wam raźniej.
                • Gość: cóż Re: No to może inny słownik... IP: *.chello.pl 29.03.06, 13:26
                  słusznie - w zasadzie każdy meski homoseksualista to w mniejszym czy większym
                  stopniu pedofil
                  • sneaker Re: No to może inny słownik... 29.03.06, 14:31

> słusznie - w zasadzie każdy meski homoseksualista to w mniejszym czy większym
                    > stopniu pedofil

Idąc tym tropem mężczyźni i kobiety heteroseksualne również - polecam lekturę
                    Lolity.
                    • Gość: cóż Re: No to może inny słownik... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.03.06, 15:20
                      > Idąc tym tropem mężczyźni i kobiety heteroseksualne również - polecam lekturę
                      > Lolity.

Może dokładnie wytłumaczysz, jakim tropem? Jaką lekturę? Ja po prostu stwierdzam
                      realny i kokretny fakt, że każdy homoś to pedofil - tylko jeden woli 13-latków,
                      a drugi 7-latków.

I nie ma tu o czym dyskutować - bo inaczej dojdziemy wreszcie, że Kreteńczycy to
                      zoofile - polecam lekturę mitu o Pazyfae
                      • sneaker Re: No to może inny słownik... 29.03.06, 15:50
                        > Może dokładnie wytłumaczysz, jakim tropem? Jaką lekturę? Ja po prostu
                        stwierdza
                        > m
                        > realny i kokretny fakt, że każdy homoś to pedofil - tylko jeden woli 13-
                        latków,
                        > a drugi 7-latków.

Nie każdy homeseksualista jest pedofilem, tak jak nie każdy pedofil
                        homoseksualistą.
                        Nawet więcej, wielu homoseksualistów brzydzi się pedofilami w równym stopniu,
                        co brzydzą się nimi heteroseksualni.
                        To tak jak homoseksualistami z natury rzeczy być nie mogą pedofile
                        wykorzystujący dziewczynki.

Pedofilia może być zarówno homo-, jak i heteroseksualna.

Homoseksualizm to pociąg seksualny do ludzi tej samej płci.
                        Pedofilia to pociąg seksualny do dzieci.
                        O ile homoseksualizm nie jest ani chorobą, ani przestępstwem, to pedofilia jest
                        jednym i drugim.

Może jakieś korepetycje z logiki potrzebne?
                        • Gość: cóż Re: No to może inny słownik... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.03.06, 15:46
                          homoseksualizm JEST chorobą - żadne d...tyczne uchwały tego nie zmienią. I to
                          chorobą uleczalną - tylko trzeba chcieć.

Od jutra zaczynam prowadzić kampanię na rzecz równego dostępu do kotów, bo
                          przecież kotu też trzeba dobrze zrobić. Za 10 lat d...tycznie uchwali się, że
                          p..nie kotka jest OK i zoofilia wcale nie jest chorobą, tylko brzydki ciemnogród
                          tak mówi.

btw. tak naprawdę nopraktycznie nie ma "czystych" homoseksualistów męskich poza
                          rzadkimi wypadkami chorób umysłowych. Kazdy pedał jest tak naprawdę
                          biseksualistą. Więc nie dziwota, że ci biseksualiści gwałcą dziewczynki też.

Może jakieś korepetycje z logiki potrzebne?
              • Gość: gizmo Wikipedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:02
                pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm
                • Gość: gizmo Lew-Starowicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:03
                  portalwiedzy.onet.pl/71970,,,,pederastia,haslo.html
    • Gość: gosc Re: Le Madame musi zapłacić i opuścić lokal IP: *.u.mcnet.pl 29.03.06, 11:41
      No cóż, nawet lewicowych ludzi powino obowiązywać prawo - trzeba zapłacić i
      odejść.
      Łatwo prowadzić local bez płacenia rachunków...
      • Gość: gecko Ludzie, Legierski ma jeszcze dwie inne knajpy... IP: *.aster.pl 29.03.06, 13:01
        • Gość: Stanisław Nie Knajpy tylko Fundacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:40
          Niezły patent na niepłacenie czynszu za knajpę - narobić dymu!
    • sneaker Re: No to może inny słownik... 29.03.06, 12:46
      Ktoś najpierw nazwał mnie "kłamcą" i kazał iść głosić kłamstwa samemu lub wraz
      z kolegami.
      I co ciekawe, to nie ja tak o sobie powiedziałem.
      • Gość: gizmo Re: No to może inny słownik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 13:00
        Bo kłamiesz. Utrzymując że w bibliotekach są słowniki z lektury których wynika
        że pederastia to nie homoseksualizm kłamiesz. Co zostało udowodnione - choć
        uparcie nie chcesz przyznać się, że skłamałeś. Miałes szanse przyznać się do
        błedu, ale uparte obstawanie przy swoim oraz bez podstawne oskarżanie
        kontrlekutorów o bandytyzm i nożownictwo świądczą wyłącznie o tym, że nie mamy
        do czynienia z błędem, ale z ordynarnym kłamstwem. Powtarzam więc: jesteś
        kłamcą. Oczywiście możesz w ramach odwetu wziąć kij, czy nóż i rzucić się ze
        swoimi kolegami na mnie i moich kolegów.
        • Gość: gecko Re: No to może inny słownik... IP: *.aster.pl 29.03.06, 14:14
          Straszny histetyk z ciebie, gizmo, z tym nożem i pałką, naprawdę.

Przykro mi cię rozczarować, ale w bibliotekach jest mnóstwo - może nie
          słowników, ale innych źródeł - w których takie porównanie stoi drukiem.
          • sneaker Re: No to może inny słownik... 29.03.06, 14:38
            Niestety mało kto zna się na kulturze antycznej i nie ma o niej zielonego
            pojęcia, a może to i dobrze, bo większosć wynalazków i odkryć prawem by
            zakazano, jako wynalezionych przez społeczeństwo rozpasane, a nieczyste
            fizycznie i umysłowo.
    • Gość: gosc Czekam az osoby publiczne zloza sie na czynsz ! IP: *.molgen.mpg.de 29.03.06, 13:44
      To oburzajace, ze osoby publiczne popieraja lamanie prawa - klub nie placacy
      czynszu. Mysle ze teraz wykaza sie konsekwencja i zloza pieniadze na czynsz. :>
      • Gość: gizmo Re: Czekam az osoby publiczne zloza sie na czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:39
        Wydaje mi się, że rozwiązanie tego problemu nastąpi wkrótce i powinno zadowolić
        obie strony. Le Madame chce dostać faktury za ostatnie 15 miesięcy, chce
        zmierzyć faktycznie wynajmowana powierzchnię i chce otrzymać preferencyjna
        stawkę za wynajem. Miasto zgodziło się zmierzyć komisyjnie lokal, poza tym
        zapewne przystanie na stawkę najniższą z możliwych - 30 pln za metr. Za takie
        pieniądze miasto wynajmuje w dużo gorszych miejscach baraki bez wody i
        kanalizacji. Póżniej należy przemnożyć stawkę przez metraż i wystawić fakturę.
        Następnie należy zastanowić się nad przyszłością miejsca. Miasto powinno
        zaproponować: stawka preferencyjna (30 pln) i brak wyszynku albo stawka
        komercyjna i wyszynk. I sprawa załatwiona.
        • sneaker Re: Czekam az osoby publiczne zloza sie na czynsz 29.03.06, 14:47
          > Następnie należy zastanowić się nad przyszłością miejsca. Miasto powinno
          > zaproponować: stawka preferencyjna (30 pln) i brak wyszynku albo stawka
          > komercyjna i wyszynk. I sprawa załatwiona.

Sytuacja przedstawiona powyżej jest idealna i wydaje się nie do zrealizowania,
          bo oczywiście będą chcieli mieć stawki preferencyjne i wyszynk.
          Odmowa ze strony miasta spotka się oczywiście z wydobyciem argumentów typu:
          - jesteśmy traktowani jako gorsi, bo jesteśmy z mniejszości sexualnej, a władze
          miasta są nietolerancyjne.

I tak w koło Macieju, aż do końca świata będą się przepychać.
    • Gość: Pozarządowcy Le Madame nie jest organizacją pożytku publicznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 09:22
      Lista organizacji pozarządowych:
      bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=108669
      Podaje, że Stowarzyszenie Galeria Le Madame nie jest organizacją pożytku
      publicznego wbrew temu, co twierdzi właściciel K. Legierski (notabene prawnik).

Stowarzyszenie to nie ujawnia również swego konta bankowego - widocznie
      przyzwyczaiło się do dochodów z wyszynku piwa po osiem zł, a ofiarność
      społeczna jego nie interesuje.

Protestujemy przeciwko deprecjonowaniu przez K. Legierskiego idei ruchu
      pozarządowego!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka