svolo 29.04.06, 18:32 Czy w bardzo,bardzo szeroko pojętym temacie >Zabytki Warszawy < mieści sie rowniez niedawno udostępniony dla turystow Zamek Morąg w wojewodztwie warminsko mazurskim???. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarekzielinski Re: Zamek Morąg 30.04.06, 21:25 W drodze wyjątku, ale starajmy się raczej trzymać tematyki warszawskiej! Tak się składa, że właścicielem jest mój przyjaciel i sąsiad z Bielan, który sam się nie spodziewał co odkopie, odkuje pod tynkami, nie wspominając już o tym co znalazł po zerwaniu podsufitki w komnatach. Z krzyżackiego zamku wójtowskiego (ponoć niedoszłej komturii), późniejszej rezydencji von Dohnów, ocalał budynek bramny oraz fundamenty dwóch innych skrzydeł wraz z piwnicami. Przed kilku laty odkopano i nadmurowano te relikty oraz odtworzono fosę. Moja wspólniczka pisze teraz pracę magisterską o tym zamku. Dla ciekawych polecam kwietniowy numer "Elle-Decoration", gdzie jest spory, dobrze ilustrowany tekst pt. "Zamek z duchami" (a duchy są tam rzeczywiście, wiem, bo nocowałem!). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
svolo Re: Zamek Morąg 01.05.06, 02:32 A czy w takim razie mógłbyś mnie polecić włascicielowi z prośbą o możliwość przenocowania?Niesłychanie kręcą mnie spotkania z duchami! Mógłbym w zamian zaprojektować wystroj wnetrz.Troche sie na tym znam. To odjazd na maxa zanocować w takim zamczysku. To byłoby możliwe??? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
no.morro Re: Zamek Morąg 04.05.06, 13:48 Dziwnie wygląda ten post gdy popatrzy się tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22881&w=23803330&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
svolo Re: Zamek Morąg 04.05.06, 21:57 Bingo. Szybciej sie zorientowałeś niz JZ. Mam nadzieje ,że nie będzie miał mi tej wolty za złe. Serdecznie zapraszamy do Zamku Morąg. Pozdrawiam Svolo Odpowiedz Link Zgłoś
jarekzielinski Re: Zamek Morąg 07.05.06, 14:00 No tak, jak się odpowiada hurtem, to można z siebie zrobić... Punkt dla Ciebie komturze! Odpowiedz Link Zgłoś
svolo Re: Zamek Morąg 19.06.06, 18:41 Najlepiej jesli przyjechałabyś na miejsce.Znajdziesz tu wiele interesujących Cię rzeczy. pzdr S Odpowiedz Link Zgłoś
svolo Re: Zamek Morąg 19.06.06, 18:43 O przepraszam ,fora mi się po...kićkały. Za póżno sie zorientowałem . sory. S Odpowiedz Link Zgłoś